login |

Witches of East End: vége az 1. évadnak – írta Wellsie

2014. 02. 05. 15:20 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Life is not about good luck or bad luck, it is about what you do with what you’re given.

A remek pilot után a Witches of East End egyenletes évadot hozott, nem tudnék olyan részt mondani, ami kilógott volna, így nem csoda, hogy az ősz egyik legjobb újonca lett a kábeles sorozat. Az egyetlen negatívum úgy összességében az évad rövidsége volt.

Az évadzáró – ami ugyan kicsit lassú volt, az előző részekhez képest – nagyjából választ adott az összes felvetett kérdésre, de mégsem volt teljes lezárás és úgy tűnik, hogy a második évad egyik történetszálát is sikerült felvezetnie.

A tovább mögött spoileresen folytatom, leginkább a karakterekre kitérve.

– Has it occured to either of you that the portal is under the house where Freya’s getting married tomorrow?
– It has come up… yeah.

Penelopé/Athena tökéletes volt, mint alakváltó és örülök, hogy a készítők nem akarták az utolsó pillanatig titokban tartani, valamint annak is, hogy tényleg ‘jó’ indítéka volt, ami miatt valamilyen szinten sikerült vele együtt éreznem, és a végén még talán sajnáltam is, hogy meghalt.

Virginia Madsen játéka úgy általában tetszett, habár néha olyan érzésem volt, mintha egy kicsit túljátszaná magát – de azt nem mondanám, hogy ez zavaró lett volna. Jó volt látni, hogy mindegy mit csináltak Joannáék, Penelopé mindig két lépéssel előttük volt, de nem is csoda tekintve, hogy kvázi 100 éven keresztül készült bosszút állni.

I can’t believe I got hit by a car. That’s almost as dumb as the time I died from syphilis.

Wendy az első pillanattól kezdve sokunk kedvenc karaktere lett – érdekes módon ő pont nincs benne a könyvekben -, az egyik ok amiért imádtam Mädchen Amick játékát az az, hogy habár tökéletesen hozta a belevaló nagynéni szerepét, nagyon sokszor ő volt, az aki felelősségteljesen viselkedett. Továbbá érezhető volt, hogy a felszín alatt sokkal több van a karakterben, mint amit a környezetének mutat (pláne, ha belegondol az ember, hogy az 1906-ban történtek után 100 évig nem volt beszélőviszonyban az egyetlen rokonaival).

Valamint az elég bátor húzás volt az íróktól, hogy Wendy elvesztette az összes életét, szóval én meg merném kockáztatni, hogy esetleg egy későbbi évad során valahogy szerez másik 9 életet, főleg ha azt nézzük, mennyit vesztett el rögtön egy évad alatt.

Azt viszont személy szerint sajnálom, hogy nem láttunk többet Wendy-macskából, azonban így is elég nyilvánvaló volt – hála Amick játékának – emberi formában is, hogy Wendynek van egy ‘macska-oldala’ is.

Do you know how many times I gave birth to before they invented epidural? Not to mention soap.

Joanna ugyan az évad során néha zavaróan sokat hazudozott/titkolózott (abból a szempontból egyébként szerintem teljesen érthető, hogy már ki tudja hányszor látta a lányait meghalni az évszázadok során), nekem mégis a ő volt a másik nagy kedvenc. A karaktere is jól fel lett építve – attól függetlenül, hogy tényleg ő volt ‘az anya’ megtestesítője az évadban, nem ez volt az egyetlen oldal, amit megmutattak belőle.

Kíváncsi leszek, hogy a második évadban Victorból mennyit fogunk látni – esetleg egy-két rész után lelép, vagy marad-e hosszabb időre és ha marad, akkor végülis együtt lesznek-e Joannával. És persze nem lenne rossz viszontláni Harrisont sem, azonban nem igazán van szükség még egy szerelmi háromszögre.

És ha már szerelmi háromszög, akkor Freyának az évadzáró 35. percében végre sikerült döntenie – számomra talán ez volt az egyetlen történetszál, ami nem hiányzott volna -, és habár most úgy tűnik, hogy két szék között a földre esett, az azért elég valószínű, hogy Killian nem halt meg (ha mégis akkor meg szerintem úgyis visszahozzák), végülis mégiscsak ő Freya ‘lelki társa’ (vagy legalábbis ezen a ponton úgy tűnik).

Sok helyen olvasni, hogy a közönség nem igazán van kibékülve Jenna Dewan-Tatum játékával, de én nem éreztem, hogy akkora probléma lett volna vele összességében az évad során, még ha azért látszott, hogy vannak nála jóval ügyesebb, természetesebb, tapasztaltabb színészek is.

– You’re not gonna hurt me, you’re too sweet.
– I’m not as sweet as you think I am, and if I were you I’d get the hell out of town. You shouldn’t mess with me Mike.

Ingridet sikerült ebben az évadban a legsokszínűbben megjeleníteni – nem sok sorozatban látni ugyanabból a karakterből ‘jó’ és ‘gonosz’ verziót is egyszerre. Azt sajnálom, hogy Adamtől féltávon el kellett búcsúznunk, de jó csavar volt a készítőktől, hogy az ő halálával kellett Ingridnek fizetnie a feltámasztási varázslatért.

Érdekes volt látni, hogy elvileg ő, aki a racionális, idősebb testvér veszélyesen sokat kísérletezett mindenféle varázslattal az évad első felében, az pedig különösen pozitív volt, hogy akármennyire is visszahúzódónak és szelídnek tűnik általában, erre azért nem egyszer rácáfolt az évad során.

A Witches of East End engem megfogott és nem eresztett, így nem meglepő, hogy legalább 9/10-re értékelem az évadot, mindössze Freya említett szerelmi háromszöge kavart be a tökéletes összképbe.

Kíváncsian várjuk, hogyan oldják majd fel a 2. évadban a cliffhangert és hogy mennyire lesz majd ez a fő történetszál, vagy esetleg valami mást is kapunk-e, továbbá, hogy mi lesz most Dash-sel és Killiannel (mint mondtam, én biztos vagyok benne, hogy nem hat meg), így hogy visszakapták az erejüket – esetleg Joanna felkarolja őket és segít nekik vagy esetleg Dash folytatja a ‘családi hagyomány’-t és megpróbál-e bosszút állni az anyjáért.

19 hozzászólás Ne habozz!

Shalafi - 2014. 02. 05. 15:38

Talán nem is baj hogy rövid lett , így a léynegre koncentráltak és nem huzták el mint a rétest. Habár nem is tudtam, hogy könyvadaptáció, csak tök véletlen bukkantam rá valamikor decemberben nagyon bejött!

DarkEagle - 2014. 02. 05. 16:32

Jól körül lett írva mitől nagyon jó a sorozat és hál Isten Wendy-t is tettek hozzá mert nagyon hiányozna a sorozatból ha tényleg a könyvet követnék, ami egyébként tudomásom szerint nem olyan jó mint a sorozat.

Én csak azt remélem hogy a szerelmi 3 szög ezzel most véget ért és Dash lesz most az újabb ellenfél. Bár most hogy a kapu kinyílt elég valószínű hogy sokkal nagyobb gonoszok fognak érkezni. Bár aki porlasztóként érkezett az évad végén szerintem A ROKON lesz. :D

9/10 nálam is simán megy egy percre se untam magam rajta. Igaz tényleg rövid volt de lehet tényleg jobb az ilyen sorozatoknál ha nem húzzák 22 részig hanem max csak ilyen 10-15 részig mert könnyen átmehet Vámpírnaplókba a dolog amit nem szeretnék. :D

Ami Mrs. Tatumot illeti nekem semmi bajom nincs vele, mint színésznő és mint karakter is megállja a helyét.

Kolinkin - 2014. 02. 05. 16:34

Nekem is tetszett az évad, jó kis Bűbájos boszorkák pótlék. :) Nekem kifejezetten bejött a szerelmi háromszög-szál, főleg azért, mert ez az egész “csillagokban megírt szerelem, lelkitárs, nem találkoztunk még, de olyan mintha ezer éve ismernénk egymást” cucc erősen hatott rám (nem csoda, lány vagyok). Viszont Jenna Dewan-Tatum engem sem győzött meg. A Joannát alakító színésznő beszédstílusától a falra tudtam volna mászni. De a legjobb az egészben (szerintem) a mitológia kibontása. Végig ügyesen adagolták az infókat és most kíváncsian várom, hogy mi lesz a folytatásban.

szalesz123 - 2014. 02. 05. 16:49

a bevezetőt végigolvasva azt kell mondanom: jó, elkezdem :D

alessa - 2014. 02. 05. 16:53

Tetszik az egész főleg Wendy karaktere, csak ez a Freya – Killien lelkitárs akármi annyira sok volt már az elejétől. Nyilván mindenki sejtette h Dash a trickster nem Killien. de a készítők helyében én nem tenném ezt annyira egyértelművé.

castro - 2014. 02. 05. 17:06

Wendy miatt ragadtam le a sorozatnál, ő az abszolút kedvenc.

Lemoni - 2014. 02. 05. 17:41

Nekem a legjobban az egyensúly tetszett a kivitelezésben, hogy a rutinos és érettebb (karakterek és színésznők) nem csak biodíszletként voltak jelen, nem csupán a fiatalok szerelmi sztorijainak hátterei voltak. Magában a történetben nem sok eredetiség volt, de jól forgatták a kliséket, lám így is lehet. Naná, nekem is Wendy volt a kedvenc karakterem, V. Madsen igen, egy kicsit túljátszott, J. Dewan-Tatum meg csak ennyire képes. A két fiú közül Killian az eyecandy-bb, csak kicsit vegyenek vissza a nyálából. Nálam 7/10 a sorozat, mert ugyan jó szórakozást adott, de vannak ennél sokkal izmosabb sorozatok is a listámon :)

Tr7 - 2014. 02. 05. 18:09

Már nagyon vártam a kritikát.
Szerintem is remek évad volt ez így elsőre,valami miatt viszont nekem túl sok volt ez a tíz rész. Simán ment volna ez kilenc résszel is( ha kimarad pár Freyás jelenet, amelyek engem az évad második felében kikészítettek,sajnos)
Így: 8/10

Pudli - 2014. 02. 05. 18:30

Nekem is bejött a sorozat, egyet értek kritikával, nekem egyesül az utolsó rész nem tetszett annyira, ahogy Penelope a fondü cuccal varázsolt az egy kicsit gagyi volt. Viszont Dash úgy néz ki “gonosz” lesz, ami csak azért nem tetszik annyira mert ez így túl egyszerű, ennek ellenére várom a második évadot! :)

Shalafi - 2014. 02. 05. 19:26

Na igen Wendy nagyon erős eyecandy! Sokkal inkább mint Freya akinek a karaktere nekem sem nagyon jött be, ingrid sokkal érdekesebb sztem

sorozat/gyilkos - 2014. 02. 05. 20:06

Kedves, szórakoztatóan és korrektül összerakott guilty pleasure. A legnagyobb bókom, amit egy sorozatnak adni tudok: nem akar többet, mint amit tud.

A színészi játék persze nevetséges, egy ilyen könnyed, tehermentes misztikus limonádéban fickándozni kéne mindenkinek, ehelyett kénytelen voltam rádöbbenni, hogy kamaszkorom kedvenc csaja, Julia Ormond elképesztően rossz színésznő (egy női Steven Seagal), és ezt még a botoxra sem foghatja.

Nem hittem, hogy ez lehetséges, de M.Amick itt sugárzó színészistennő. Freya meg… végülis hol érdekelnek a színészi kvalitásai. :)

harmony30 - 2014. 02. 06. 01:28

Engem Ingrid karaktere irritál vagy inkább az őt játszó színésznő játéka, de ezt leszámítva jó kis sorozat, megszerettem és várom a folytatást.

topofthemorning - 2014. 02. 06. 07:23

Jó összefoglaló, köszi!
Szerettem én is, hetiben néztem, és nézem továbbra is, de azért inkább 7,5/10.

goodjohnwin - 2014. 02. 06. 16:31

Nem voltam korábban boszis-sorozat néző, de ebbe belekezdtem és ottragadtam – a fiatalabb húg idegesítő történetszála ellenére (még fikciós szinten is túlzásnak tartom a kastélyban élő orvosfiú és a pultoslány románcát. ezt valamivel meg kellett volna indokolni). A Freyát játszó színésznő sem nyűgözött le, ellenben a két érett nő és Ingrid megformálóját nagyon szerettem, minden jelenetüket szívesen néztem, a történeteik is érdekesek, jól megírtak voltak.

Nem tudtam, hogy könyvből készült, viszont ha így van, akkor arra kíváncsi lennék, hogy a Bullock/Kidman-féle Átkozott boszorkáknak van-e köze a forrásműhöz – nagyon hasonlítanak a történetelemek, amúgy az a film nagy kedvencem, szóval alapból rá vagyok hangolva a stílusra valahogy.

Jó kis szórakozás volt ez az évad, és szerintem ez az epizódmennyiség sokkal befogadhatóbb, könnyebben megírható minőségire, mint a network csatornáknál szokásos mennyiségek. Sokkal nagyobb választékból szemezgethetnénk, sokkal több érdekes sztorit lehetne kipróbálni, ha többen gyártanának ehhez meg a Vikingekhez hasonló hosszúságú évadokat. Szerencsére úgy tűnik, erősödik ez a trend, amire az on-demand/streaming szolgáltatók is ráerősítenek.

bessie - 2014. 02. 07. 05:51

Első rész óta nézem töretlenül. (Amire egyébként pont ti hívtátok fel a figyelmemet.) Nagyon bejött, habár voltak benne fura dolgok. Jenna-nak van még mit tanulnia színészetről, de jó úton halad. Legjobban megírva és eljátszva talán Mädchen Amick karaktere tetszett a legjobban. Illetve tetszettek a flashbackek is.
Fura volt egyébként a végére megtudni, hogy a lányoknak van egy fiú testvérük is.
Killian szerintem tuti nem halt meg, azért több kéne hogy valaki meghaljon. Viszont egy valamin jár az agyam egy ideje. Dash hozzáért ahhoz a mortum akármihez, ahhoz a halálághoz vagy mihez. Joana szerint viszont aki hozzáér, az rövidesen meghal. Erről viszont teljesen megfeledkeztek a készítők, de mindegy.

Ezenkívül jöhetnek a gonosz boszik “odaátról”. :D

Nikki - 2014. 02. 09. 18:34

Egyetértek az előttem írottakkal, számomra is kellemes kikapcsolódást nyújtott a WoEE.
Nekem senkivel nincs bajom, szerintem mindnyájan szépen belesimulnak a környezetbe/történetbe. Könnyed szórakozás, de annak nagyon jó; valamilyen szinten talán nekem is Charmed pótlék, amit anno imádtam.
Harrison és Joanna között én jobbnak éreztem az összhangot; több szikrát véltem felfedezni közöttük, mint a lányok apjával. Ami Freyat és a srácokat illeti, nekem mind a ketten szimpatikusak; nehéz köztük választani és sajnálnám, ha Dashból nagy ellenség lenne, bár ugye utaltak rá, de elfogadom, akárhogy is lesz. Inkább többet várok a falon túlról érkezőktől.
Wendy nekem is a kedvencem, s ahogy látom, bár nem ő lenne a főszereplő, mégis belopta magát mindenki szívébe az első helyre :D És ó, remélem sokszor viszontlátjuk még Freddie Prinze Jr.-t! :)

Csilla0422 - 2014. 02. 16. 17:30

Tartom, amit a pilotnál írtam. Kerek volt az évad és bejött nagyon.
A három idősebb színésznő végig ott volt, azért a fiatalok is jobbak lettek.
illian nem nagyon hatott meg pasiként, de a sztorija sem.
Dash viszont minden téren….hu vazzeg. Aztán amikor megláttam Enver Gjokaj-t Mike szerepében…óhmájgus end tenkjú!
Jobban örülnék, ha Mike kerülne vissza valamilyen formában…lehetőleg ne égett legyen!
Basszus Freddie mennyire deresedik…
Várom a folytatás!

Vera - 2014. 06. 19. 20:16

bessie: azt is mondták, hogy aki kap az ellenszérumból, amivel őt is leitatták fülcsengésig, az pár évre immunissá válik, úgyhogy addig nyugodtan tapizhatja a mortum akármit.

Amúgy így a nyári gyér választék mellett most egy nap alatt megnéztem, de tényleg csak ilyen ínséges időkben elviselhető, legalábbis nekem. Gagyi, na. (Mondom ezt úgy, hogy annak idején, hasonló megfontolásból ledaráltam 8 évad Charmed-ot pár hét alatt.:D)

Vera - 2014. 06. 19. 20:19

ööö… a bögyös csaj színészileg tényleg nagyon nulla, s amúgy nekem is a nagynéni a legpozitívabb karakterem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz