login |

Betrayal: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is? – írta Csilla0422

2014. 02. 06. 14:44 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: 2013/14, 2013/14 finálék, kritika,

Forgiveness is an attribute of the strong.

Vannak jó sorozatok, vannak rossz sorozatok és vannak középszerűek. A Betrayal inkább ez utóbbi kategóriába sorolható. Az árulás tematikájából igazán jó sorozatot is kihozhattak volna, hiszen a pilot még bizakodásra adott okot.

Az egész évadban azonban megfigyelhető volt a rosszul választott dinamika, ami a záróban csúcsosodott ki. Spoileresen folytatom a tovább mögött, hogy azért kapjon egy finálékibeszélőt a sorozat.

A Revenge-hez hasonló in medias res-kezdettel indul a sorozat első és utolsó része is. A főhős Sara Hanley vérben úszik, mire mentőbe kerül, addigra elfogják Vic-et, aki rálőtt. Innen pedig megindultunk a végkifejlet felé.

A történet úgy indult, hogy két meggyötört, két ellentétes világból származó ember mindent elsöprő szerelmét fogja bemutatni. Ez volt a cél, kár, hogy a két színész közötti kémia, erős jóindulattal is csak „langyos” volt. Mondom ezt annak ellenére, hogy külön – külön jók voltak.

A véletlenszerű találkozást sok gyötrődés, bűntudat, végül viszony követte, s a megcsalás mellé belépett az árulás is, mikor kiderült, hogy ki kicsoda. A történet vonalát Lou Mrozek gyilkosa és helyi keresztapaként funkcionáló Karsten elleni nyomozás felé irányították.

Utóbbi utolsó napján próbálta helyrehozni a helyrehozhatatlant, sorra bocsánatot kér mindazoktól, akiket megbántott, cserbenhagyott, miközben döbbenten szembesül a ténnyel, hogy unokája Vic, jellemileg olyanná vált, mint ő.  Karsten árulását sérült fia hozta végül helyre – felüdülés volt látni őt, tökéletes ellentétei voltak egymásnak: egyikük könyörtelen és hideg, a másik jószívű és megértő.

Miután majdnem mindenki sorsa elrendeződni látszott, az állomáson egy újabb véletlenszerű találkozásnak lehettünk a tanúi: Sara és a feleségétől elváló Jack érzelmei nem múltak el, előbbi férje tiltása ellenére újra találkozik a férfival, de mindketten bizonytalanok és gyötrődnek, a szerelmesek jövője ismét tisztázatlan maradt.

Sara mosolyával zárult a finálé, bár a felé közeledő férfi, aki nem láttunk lehetett Jack, de akár Drew is.

A Betrayal-ban akadtak részek, amelyeken az ember szívesen időzött volna tovább, volt amikor viszont gyorsítottuk volna a szálakat. Az évadzáróban a készítők választ akartak adni az összes kérdésre, ami egy elég tömény, rohanó epizódot eredményezett. És ezek a készítők követték el a legnagyobb árulást, ugyanis a sorozat és a színészek kidolgozottabb karaktereket érdemeltek volna.

5 hozzászólás Ne habozz!

Eli - 2014. 02. 06. 15:27

Na ez a téma, ami engem nagyon nem tud mozgatni.
Szép munka Csilla!
;-)

Lemoni - 2014. 02. 06. 17:48

Tavaly a Deception, idén ez volt az a sorozat, amellyel befürödtem, pedig titkon reméltem, hogy tudnak valami érdekességet, frissességet adni a témának, de csalódnom kellett. A klasszikus nagy melodrámás kliséket sorjázták itt is, unalomig ismételt nagyvárosi karakterekkel, nulla érzelmi vonzódással. A 7. részig még elvánszorogtam, aztán a finálét néztem meg, persze, hogy az volt a leggyengébb. A jónevű színészek közül csak Henry Thomas mutatott értékelhető színészi játékot, a Sarah-t játszó nő még egy ilyen gyenge sorozatban is kirívó miscast volt. Elpazarolt idő volt számomra.

Thomas - 2014. 02. 07. 10:55

Leírtam már néhányszor, így már nagyon nem akarom részletezni, de nekem kellemes szórakozás volt ez a sorozat az első résztől az utolsóig. Szerintem nagyon profin bontogatták a szálakat, végig izgalmas tudott maradni a gyilkossági ügy. Az egészet belengte nekem valami különleges hangulat, végig olyan érzésem volt, hogy ilyen sorozatot még nem láttam (pedig a Deceptionnal is próbálkoztam, de azt hamar feladtam). A főszereplők közt megvolt a kémia, lehetett nekik szurkolni:) A többi színész is jó volt, tökéletesen eltalált casting volt. A legjobban pedig a finálé tetszett, ahogy elvarrták a szálakat, kicsit az AHS 2. évadára emlékeztetett:)) Egyedüli negatívum, hogy tényleg össze lehetett volna hozni a szerelmeseket is a végére, hiszen tényleg az egész erre épült, de nyilván a folytatás lehetősége miatt hagyták nyitva. Szóval én hiszem, hogy Jack volt ott a végén, mivel így lenne kerek a történet:)

winnie - 2014. 02. 07. 11:10

(megjegyzem, így olvasva, hogy mi lett az üggyel, amondó vagyok, hogy jó ötlet volt. kérdés, hogy miképp folytatták volna.)

Eny - 2014. 08. 28. 13:57

vegigneztem es nem banom. bantott,hogy igy fejezodott be es hogykellett volna meg egy epizod , amivel teljesen lezarhattak volna a tortenetet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz