login |

Rake: 3 rész után

2014. 02. 10. 15:12 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika,

– Don’t bring up the bald kid.
– You like shaved things.
– Not heads.

Nem ezzel a párbeszéddel, de a Rake végül csak megvett magának. A legfontosabb érv a sorozat mellett, hogy a főhős tényleg “rossz” embereket véd, s ezzel túl is tesz az ügyvédes sorozatok vagy 90%-án. Persze ez így elég sötét lenne, ezért természetesen finomítják a képet a vádlottak árnyalásával.

Az egyetlen ami nem tetszik a Rake-ben, hogy túlzottan önpusztító a főszereplő. Itt a harmadik részben is például egy kicsit kilábalhatna a mélypontról némi pénzzel, erre elszórja valami baromságra. Néha rossz nézni, mert láthatóan elég intelligens fickóról van szó. Persze érezni, hogy az előbb említett, számomra negatív vonással kicsit House szellemét akarják felidézni, de sajnos túlzásba vitték az alkalmazását.

Amit nem rontottak el, azok viszont a mellék- és vendégszereplők. Eddig mindegyik ügy emberei érdekesek voltak valami miatt, a Keegan köré pakolt emberek közül pedig tényleg mind telitalálat, kezdve a most már jobban árnyalt barátoktól kezdve az asszisztensen át a pénzbehajtóig – mondom, mindenki. Nincs olyan egyelőre, aki kilógna, s ez baromi jó és ritka az országos sorozatokban.

Részemről maradós a sorozat, hiszen valamennyire kilóg a tipikus ügyvédesek közül, és a főszereplő Greg Kinnear egyelőre magában is el tudná cipelni az egészet a vállán. Nem instant klasszikus, azt elismerem, a többit majd meglátjuk az évad végére.

9 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2014. 02. 10. 15:23

ha netán nem lesz kaszálva, tán belekezdek

winnie - 2014. 02. 10. 15:37

kaszálva lesz. vagy most. vagy jövőre. vagy azután.

gromit - 2014. 02. 10. 15:43

“túlzottan önpusztító a főszereplő” – ez nem House szelleme akar lenni, hanem a címbeli “rake” definíciójába tartozik bele (irodalmi utalás)

human - 2014. 02. 10. 15:51

jó, de spoiler:

legutóbb lerobbant nem tudom hány kocsival, most meg végre egy kis szerencséje volt, erre elbassza egy faszmérő aukción, nullllla ésszel

gromit - 2014. 02. 11. 12:50

küldtem egy kis irományt az ausztrál verzióról, hátha mást is érdekelne (például olyanokat, akiknek bejön az alapötlet, de mondjuk “kaszafóbok”), meg talán ehhez is ad egy kis hátteret.

önmagában nem rossz az amerikai, de én nehezen tudok elvonatkoztatni az eredetitől, ami ugyanarra az ötletre épül, de sztem sokkal jobb megvalósítással, nagyobb szabadsággal a karakterek és a történet terén is.
bár nem konkrétan verseny, de nálam az ausztrál nyer, egyelőre elég egyértelműen, de azért maradok itt is :)

gromit - 2014. 02. 11. 12:54

(hm, sikerült valami karaktersort belefogalmaznom, amit elkapott a szűrő? vagy csak simán nem ment át?)

DarylD - 2014. 02. 11. 15:32

Akkor nem csak nekem tetszett, nálam eddig a top1 országos újonc idén. (habár Intelligence, Killer Women, meg hasonlók mellett könnyű…), nem egy drámakirály, de valahogy nagyon bejött úgy ez egésznek az összhangja.

gromit - 2014. 02. 11. 18:01

(na akkor még egyszer, csak sikerül :) )

nem rossz, nem rossz, de nekem sajnos (vagy nem sajnos) van összehasonlítási alapom, és ugyanazzal az alapötlettel az eredeti sokkal jobb karakterekben és megvalósításban. bár az eddigi amerikai ügyek számomra is újak voltak és érdekesek, az ausztrál a nyerő, de azért maradok itt is.

gromit - 2014. 02. 11. 18:03

(és küldtem egy kis írást az ausztrálról, hátha kiteszitek és hátha mást is érdekel, hogy bepróbálja azt a változatot is, meg ehhez is kaphat egy kis plusz hátteret)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz