login |

Amazon pilotok: The After

2014. 02. 11. 21:00 - Írta: human

41 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az amazon.com már megint megosztott velünk jó pár pilotot, aztán elemzik a megtekintési számokat meg még nem tudom miket, hogy eldöntsék melyiket rendelik be. Szóval hiába volt tavaly jó a Zombieland pilotja, mégsem amellett döntöttek. Lássuk az idei felhozatalt: itt írt mindről winnie, én pedig Chris Carter scifijével kezdtem a megnézésüket.

Mivel szeretem a posztapok dolgokat, így kérdés sem volt, hogy a The Aftert veszem előre. 8 túlélőt követünk, akik valami világrengető esemény után igyekeznek túlélni az erőszakos káoszban. Extra pont azért, hogy nem 1 évvel az esemény után kezdenek, hanem tényleg itt indul a buli. Na jó, úgy tűnik 1 napot ugrottak, de ennyi. Probléma, hogy ezzel vége is a jó pontoknak.

Aki nem vágja, ki az Chris Carter, az elég fiatal lehet, vagy nem volt junkie a 90-es években, amikor még nem így hívtuk a sorozatfüggést. A csávó az X-aktákat hozta össze, legalábbis ez a legsikeresebb munkája, annak spinoffja, a Millennium is megért pár évadot, de a Harsh Realm sem volt olyan rossz tőle. Most pedig úgy tűnik, hogy nem véletlenül tűnt el ennyi időre, hiszen láthatóan kifogyott az ötletekből.

A The Afterrel szinte csak probléma van. Joe-ker szerint az egész oda vezethető vissza, hogy ez Carter valami 90-es években írt munkája lehet, annyira régimódi az egész. Ami akkor még talán működött volna, az most csak elfáradt formulának tűnik, így a sorozatforradalom után, ami lezajlott a 2000-es évek elején. Avagy egy random meztelenség és pár tetoválás nem kelti fel mindenki figyelmét már.

A misztikus sorozatok közötti klisésség még nem is lenne akkora baj, ha a karakterek elfogadhatóak lennének, de sajnos a The After itt aztán alulmúl mindent. Nem az, hogy nincs kiért aggódni igazán, de leginkább mindannyiuk pusztulásáért tudnék csak szorítani. A borzasztó akcentusokról nem is beszélve. Ezen nem segít, hogy a látványra költött pénz miatt még rendes színészekre sem tellett. Ha egy gárdából Adrian Pasdar “A Név”, akkor ott baj van. Rendben, Aldis Hodge azért elment.

Nem akarok mélyebben elmerülni a sorozat leszólásába, de ez tényleg olyan, mintha a 90-es évekből érkezett volna. Nem tudnék felidézni semmit vagy senkit, ami miatt érdekelne a folytatás. 4/10. Pedig basszus, de jó lenne egy posztapok korai idejében játszódó sorozat már tényleg! Na, majd a The Stand újrája.

41 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 02. 11. 20:29

ahogy nézem, ez megosztó lesz. a remek vélemények és a lehúzások elvileg váltani fogják egymást, de ha nem, akkor annak talán a végecsavar figyelemreméltósága lehet az oka, amely tippre egyeseket igencsak be fog indítani.

winnie - 2014. 02. 11. 21:28

egyébként nekem belefért. nem taglózott le, jópofa volt, de valójában sem a rész végi felfedezés nem izgat, sem az, hogy mi a magyarázat a születésnapra. azért folytatnám, mert a szerkezetére kíváncsi lennék.

Saturn - 2014. 02. 11. 21:28

Húha. Mindenképpen jobb mint amit az előzetes sugallt. A végére pedig átment igencsak WTF-be az egész. Erre is maradok ha lesz több rész.

energy - 2014. 02. 11. 21:28

Rettentő béna és amatőr volt, végig sem bírtam nézni.

sidewinder - 2014. 02. 11. 21:29

Én nagyon remélem,hogy ha esélyt kap a sorozat akkor a karaktereket színesebbre írják.Az öreglány irritáló volt a mű balhéjával.Sajnálom Chris Cartert,mert ennyi idő után próbált betolni egy pilotot,ha nem sikerül neki akkor csak az AMC-el való közös projekt-ben reménykedhetünk.

Malachi - 2014. 02. 11. 21:29

én úgy vagyok ezzel az Afterrel, hogy csak egy vázlat. annak viszont egészen jó volt, és abban is biztos vagyok, hogy a régi, nem is kicsi X-akták/Millennium sucker tábor tigrisvetődéssel ugrana rá. plusz beránthatna újakat is, szerintem régen volt utoljára egy igazi, nem gagyi misztikus sorozat.

vvvvv - 2014. 02. 11. 21:29

marha jó volt, végig izgultam az egészet.
Emlékszik még valaki a Siberia sorozatra? Engem arra emlékeztet. egy kicsit amatőr hangulatú de végig izgis és a színészek is elég jók voltak. Remélem berendelik.

Dark Energy - 2014. 02. 11. 21:30

Köszi Chris, a régi, már majdnem elfeledett X-akták és Millennium érzések visszajöttek, de még hogy!

Lemoni - 2014. 02. 11. 21:30

tetszett, karakterek jók lesznek, ha kibontják őket. A történet érdekesnek tűnik, bár a pirosszeműről még nem tudtam eldönteni, hogy alien vagy pokolbéli, de Chris Carter alapján az előbbire tippelek :)

torjack - 2014. 02. 11. 21:30

megvett kilóra. Remélem berendelik.

dzsiaj - 2014. 02. 11. 21:43

Csak én hallottam úgy, vagy tényleg azt mondja az idegen a végén, hogy “Alea iacta est”?

sidewinder - 2014. 02. 11. 21:45

Én éppen azért várom,mert nem egy négyen vagyunk és nyomozunk,ketten vagyunk és viccesek,egy csapat vagyunk és minden tag ért valamihez sablon!Legyen egy 90-s évek bája,na és?Én még mindig jobban megnézek egy Millenniumot mint egy Mentalistát,Red Dzsonnal :)Akkoriba a sorozatok lehet kicsit kopottak voltak de a hangulatuk magáért beszélt!Hol láttok manapság,esős,borús sorozatokat,vagy éppen apokaliptikusat pokoltöltettel!Ha lesz esélye Carternek,akkor tuti a mitologia vonalat viszi,és eljő a pokol :)

Malachi - 2014. 02. 11. 22:10

human, úgy írsz, mintha a 90-es években nem lettek volna jó sorozatok. nagy forradalom, haha, aztán mennyi marad életben manapság is éves szinten a sorozatokból? és azokból mennyi olyan, ami tényleg legalább elfogadható? ne már.

kategórián belül igenis elférne egy ilyen sorozat, most tök függetlenül attól, mire akar utalni az utolsó jelenet. lehet spoilerezni? akkor most az jön:

vagy végítélet ugye, ami nyilvánvalóan adná magát, vagy akármilyen misztikus akár még UFO-s szál is lehet ebből. szóval én mindenképp azt mondom, hogy egy 12 részes évadot már csak az eddigi munkái miatt is adnék Carternek, aztán meglátjuk.

winnie - 2014. 02. 11. 22:13

malachi: ő sem olyan értelemben írja szerintem – fura, de a bosch-nál én is ezt írom, és ki is emelem, hogy ez sokaknak jó hír lehet (ez személyfüggő, hogy ki mennyire akarja felidézni azt a kort), de szerintem inkább a 90-es évek negatív konnotációja dominál itt, illetve az, hogy ma, a mai általános elvárásnak ez már lehet, hogy kevés lesz.

sidewinder - 2014. 02. 11. 22:16

Így igaz Malachi!De szerintem a bibliai jelekkel felvértezett,ördögszarvas lény,egyértelműen pokolszál,és jelenések könyve lesz!A téma szerintem a végítélet napja,a gonosz eljövetele,emberiség pusztulása!Ha valami szekta nem tud felmutatni minimum egy William Scully jr-t!

Malachi - 2014. 02. 11. 22:18

akkor mondok mást. a True Detectives az mennyire modern? mert egy tök klasszikus nyomozós sorozat szerintem. évek óta az egyik legjobb? igen.

ezzel csak azt akarom mondani, hogy a béna karakterekkel egyetértek, azzal, hogy elsőre nem tűnhet túl fantáziadúsnak az egész, azzal is. de a 90-es évek, mint érv, annak nincsen értelme. nem kell nagy bumm. nem kell semmi extra. kell egy jó történet, meg jó karakterek, meg jó hangulat. nekem egyelőre 3/2, és az már oké. :)

sidewinder - 2014. 02. 11. 22:23

És ha berendelik,mikor lesz ebből sorozat azt lehet tudni?

winnie - 2014. 02. 11. 22:49

sidewinder: tavaly a komédiáknál április után november-decemberre volt. de inkább sanszosabb a 2015.

The Norwegian - 2014. 02. 11. 22:51

Nálam a vége felé kezdett feljönni, mivel az elején rengeteg gagyi volt.
Már eleve a csapat nagyon “casting” szagú. Olyan “legyen minden típusból egy”… Na meg ez az állandó fuck-olás egy picit erőltetett volt. A helikopterek kommunikáció hiányában miért mentek össze?
A feka rab hogy tolatott be nyugisan a mélygarázsba az autóval ha kifelé egy métert sem tudtak megtenni? Miért állták körbe az autót az emberek? Senkinek semmi baja nem volt, egyszerűen csak úgy érezték hogy dörömbölniük kell rajta? A TÖMEGBŐL ELŐSZÁGULDÓ motoros csak hab volt a tortán…

dzsiaj - 2014. 02. 11. 23:26

“nagy forradalom, haha, aztán mennyi marad életben manapság is éves szinten a sorozatokból?”

Sokkal több. Már csak azért is, mert nagyságrendekkel több sorozat készül, mint a 90-es években. Kábelen pedig tuti, hogy végignézel legalább egy évadot, hiszen ők nem tehetik meg, hogy a gyatra nézettség miatt 3 rész után kaszálnak.

“és azokból mennyi olyan, ami tényleg legalább elfogadható? ne már.”

Sokkal több. És ismét csak a kábelcsatornák miatt, akik merték nem hülyének nézni a nézőt, és meglátták a piaci rést. Nem véletlen, hogy a 90-es években lealacsonyodásnak számított egy mozisztár részéről sorozatban szerepelni, ma viszont egyre többüket látod viszont a kisképernyőn.

“kategórián belül igenis elférne egy ilyen sorozat”

Nem is egy:)

Csak az a gond, hogy megvalósításilag teljesen a Revolutionre hajaz a pilot, és az nem jó előjel- nekem legalábbis tutira nem. Jön majd a vándorlás ide-oda, közben meg flashbackek ezerrel a szereplők múltjából, amit eddig szvsz csak a Lost tudott jól megcsinálni. Igyekszek bízni Carterben, hiszen anno az X-akták vagy a Millennium nagy alapvetés volt nekem, de elnézve pl. a legutóbbi X-akták mozifilmet, Carter messze túl van a fénykorán.

vbalazs91 - 2014. 02. 11. 23:42

Nekem sem jött be igazán, de a vége és Chris Carter miatt mindenképpen maradnék, ha berendelik. Mivel a Bosch nem jött be, így remélem meg is teszik.

Malachi - 2014. 02. 12. 00:30

dzsiaj – arányok. arányosan ma sem marad meg több x-akták stílusú/témájú sorozat, mint korábban. igaz, hogy általánosságban beszéltem, de szerintem még úgy is igaz ez.

de hangsúlyozva az x-aktákat, onnan tudom, hogy nem javult az arány, hogy kb. mindet megpróbálom legalább egy rész erejéig, mert az ilyenekre nagyon vadászom. ritkák, mint a fehér holló, és általában el is véreznek, megérdemelten, vagy éppen nem. visszamenőlegesen is keresgélek, így láttam a Space: 1999-et, (még pár részt gyerekkoromban is, Alfa Holdbázis volt itthon, rémálmaim voltak tőle, hehe) Dark Skies-t, meg mindenféle vackot.

mit akartam ezzel, hm. késő van. :)

dzsiaj - 2014. 02. 12. 01:26

Malachi- ja, értelek. Azt hittem, általánosságban beszélsz. Műfajspecifikusan valóban, sőt, alig készülnek ehhez hasonló darabok, de ebbe valószínűleg bőven bejátszik az is, hogy nagyon nehéz téma, amiben nagyon nehéz újat mutatni/mondani. (Sok kommersz darabot nem is sorolok ide, hiszen pl. a Supernatural is más csapatban játszik, hiába természetfeletti, de akár az általam említett Revolution is, ahol, legalábbis amíg néztem, igyekeztek tudományosan megválaszolni mindent).

human - 2014. 02. 12. 01:28

Malachi: mindegy hogy csűröd, ez a flashforward utódja lehetne kb, vagy a mi volt az amiben a Vészhelyzetes idős csaj volt, de rosszabb annál.

Az meg külön vicc, hogy rendezésileg, forgatókönyvileg ami a maffiózók/24 óta történik az leszólandó, és a 90-es évek volt az igazi… Itt mi volt, random meztelenkedik a csaj, aztán szintén random, hozzá nem illőn felhozza a bibliát, mert valahogy csak el kell juttatni a néző agyáig, hogy mi az ábra.

“Hol láttok manapság,esős,borús sorozatokat”

ÖÖ, épp van is egy amiben szinte végig esik az eső, de hogy borús, darkos mennyi van azt sorolni sem lehetne jelenleg, annyira az antihősök a menők a tévében.

kietlen - 2014. 02. 12. 06:25

human: Melyikbe esik az eső?

Pocok - 2014. 02. 12. 06:38

Nagyon rossz volt. Béna. Mintha valami elsős csinálta volna. Annyi minden gond volt vele, egy ideig jegyzeteltem, de aztán rájöttem, hogy ennyit nem ér. Az egyetlen jelenet ami tetszett, az a villás-bohócos volt.

Azért azt megkérdezném, hogy miért tűzoltózták le a mentőautót… ?

sidewinder - 2014. 02. 12. 08:19

Hát ami az esős kategoriában az a Killing mondjuk!Persze az antihősök a menők ez tény,de én olyan sorozatokról beszélek mint a Millennium,X-akták,The Inside,amiben nem féltek bemutatni dolgokat!Persze itt a Gyilkos elmék jó persze,de mégsem olyan koszos és beteg mint a Millennium,vagy a The Inside!Szerintem ezeknek az esős és frusztrált sorozatok nem jönnek be az Amerikai nézőknek,sok gyilkosság és beteg állatok kiléptek a valóságba,és nem nagyon akarják az emberek ezt még a tv-ben is viszont látni.Az After-ben minden negatív kritika igaz,reggel 06:30kor össze castingolt színészek,egy robbantgatós tömegjelenet,stb..Chris azt hitte hogy ezzel tudja megfogni a közönséget,hát ezzel biztos nem sikerült,max a pokolcsávóval!Én várom és maradok is ha lesz,de a mai sorozatversenyekben 10-ből 9 elbukik!

Slamo - 2014. 02. 12. 09:24

Szvsz nézd meg újra. Szerintem remek felütés elsőre.
Sok “kikacsinatással” walkind dead, x-akták, 28 nappal később, stb, stb. Ja meg egy kis afterworld :)), már várom , hogy felbukkan Shoemaker ;)
És még bármerre fordulhat.

Remélem folytatják
S

Malachi - 2014. 02. 12. 09:47

human: nincs szükségem rá, hogy csűrjem, ez a véleményem. egyébkén én olyat nem írtam, hogy a 90-es évek az etalon. azt írtam, hogy akkor is voltak jó sorozatok, meg most is vannak. az nem érv, hogy “ez kiköpött 90-es évek, ez nem lehet jó.”

meglátjuk mi lesz, lesz-e ebből egyáltalán bármi, aztán ha lesz, leveszik-e három rész után… ki tudja.

winnie - 2014. 02. 12. 09:51

nem, az biztos, hogy nem veszik le. ha berendelik, akkor a 10 rész tuti lemegy. vagyis felkerül.

sidewinder - 2014. 02. 12. 10:03

Ha berendelik az is elképzelhető hogy színészcsere lesz,színesebbre veszik a jellemrajzokat.Én bízom Carter-ben,sokat várt egy újabb esélyre!És amúgy a pilotok mindíg csak egy kockát adnak a készülő nagy egészből,bármilyen irányba elmehet még!Gondolom Chris Carter is értesül a véleményekről,és van ideje picit kozmetikázni!

Dexter Morgan - 2014. 02. 12. 12:07

Ha ez egy próbálkozó, befutni akaró, még ‘noname’ író-producer csapat munkája lenne, még akkor is elég gázos… így, hogy Nagyon Nagy Név csinálta… mit is mondjak. Shift+del…

Hegedűs Gábor - 2014. 02. 12. 12:50

Mi volt ez az utalás a The Stand-re? Csak annyit találtam, hogy egy 1994-es minisorozat. Ennyi? Vagy lesz mostanában valami spinoff belőle? Naponta olvasok junkiet, létezik, hogy elmentem mellette? :O
Köszi előre is!

Bigtatanka - 2014. 02. 12. 17:02

Kellemetlen, ha egy rossz, semmitmondó epizódban 2 perc van, ami izgalmasnak nevezhető, de amiatt a 2 perc miatt végig kell szenvedni azt az 50+ percet.
Ennyi értelmetlen cselekményt egyrakáson…

sidewinder - 2014. 02. 12. 18:29

Bigtanka:Ebben teljesen egyet értünk!Én ezért a 2 percért adok esélyt Carternek,ha nem ő lenne a rendező,akkor kuka lenne!De így adok esélyt neki,mert lehet hogy elindul a dolog!

zsemlye - 2014. 02. 13. 00:51

lassú, uncsi, nem elég rejtélyes
ha 20 percet kivágnának belőle, akkor talán… de nem. nem elég izgi – a végén a pokollény “eh” reakciót váltott csak ki, pedig én aztán beszari vagyok

montanosz - 2014. 02. 14. 07:43

nekem tetszett, a mi miért történt magyarázatt nekem nem is kellene, bőven elég hogy mi történik.
Szerintem felesleges tulspilázni, jo ez így ahogy van, csak folytassák

gab2 - 2014. 02. 26. 13:23

Haat a vegerol nekem rogton a
This is the End (Seth Rogen) jutott az eszembe.

jerrycomovie - 2014. 03. 24. 10:41

Ez volt számomra a legrosszabb pilot élmény, amire mostanában emlékszem.
Minden percre jutott egy “baromság”. Egyáltalán nem érződik életszerűnek.
Az, hogy sok egyéb hasonló filmre emlékeztet, nem izgat már fel. Amikor kiderül, – szpojler – hogy a születésnapjuk egyszerre van, az tiszta “Azonosság”.
Az utcán az emberek tömege nem életszerű. A rendőr sem tudja megmondani, mi a katasztrófa helyzet, mégis, a tömeg ott tobzódik és nem hazafelé szedi a lábát a családhoz.
A mentőautó/tűzoltóautó elcsapja a motorost, épp, csak hozzáér, erre a tömeg “Világok harca” üzemmódban ki akarja őket rángatni a kocsiból, holott a motorost alig érintik. Már az is vicces, hogy a tömegen keresztül befurakodik a motor, épp csak annyi időre, hogy megbillentsék.
Az, hogy a szereplők inkább együtt maradnak, ahelyett, hogy pár utcával odébb mindenki menjen a saját dolgára, az később kap némi magyarázatot. Ettől még unalmas.
Nálam kasza.

Amithyel - 2014. 03. 30. 17:07

Tegnap neztem meg. Az utolso par perctol eltekintve csak vartam, vartam, hogy tortenik vegre valami. A nenike…azt hittem egy-egy pillanatig, hogy majd atvaltozik egyszer csak valamive, mint a Legion-ban. A fekete srac meggyozott, hogy letezik meg ember a foldon. A tobbiek bevasarlolistasok (csak azert elnek meg mert a bevasarlolistat el tudjak olvasni es megvenni a kajajukat)A vege viszont felkeltette az erdeklodesemet. Mi ez? Idegen, demon ?
Varom, aztan majd meglatjuk :)

winnie - 2015. 01. 06. 06:37

az amazon elkaszálta a sorozatot a forgatáskezdés előtt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz