login |

Teen Wolf – 3×18: Riddled

2014. 02. 12. 22:01 - Írta: superpityu

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Elérkeztünk az idei etap feléhez és továbbra sincs sok okom panaszkodni. Annak idején én sem gondoltam volna, hogy a Teen Wolf lesz a kedvencem a természetfölötti tematikájú szériák között. Tegyük hozzá, hogy rászolgált erre, hiszen ilyen nagy fejlődést nem sokan tudhatnak magukénak: az első évad még elég sablonos volt, de nem volt rossz – csak pilotkritikánk van róla, a 2. már hozott sok újdonságot, a 3. évad első fele már rendesen odavágott és olyan területen kezdtek el mozogni amit annyira nem ismerhetünk.

És eljutottunk ide, a 3. szezon második fele tovább folytatta azt amit nyáron abbahagytak. Én úgy érzem, a siker kulcsa, hogy olyan mitológiákat kapnak elő és lényeket hoznak be, amelyeket nem biztos, hogy annyira ismer mindenki. Idén az ázsiai mitológia került előtérbe, hozva pár durva fordulatot és kivételesen nem gonosz karaktereket.

Persze nem fenékig tejföl minden, mert igenis vannak hibái a Teen Wolf-nak, olyan dolgok, amelyekre nincs idő kitérni, vagy csak egyszerűen nem esik szó róluk. Elég csak arra gondolni, hogy Derek csak most kapott annyi időt, hogy végre elmesélje mi lett Cora-val és mit tudott meg a látomásában. Ezek mellett az évad eleji vérpréri szállal vagyok nagyon elégedetlen, mert ugyan értettem a funkcióját, de ezt nyugodtan lehetne még folytatni.

Kira eddig szimpatikus – Scott-tal elég jó párost alkotnak, a szülők idén is nagyon rendben vannak (külön örülök, hogy mennyire jók ők is a tinik mellett). Lydia szálára most sincs elég idő, de szerencsére mindig szem előtt van tartva, Derek úgyszintén kevés időt kap a képernyőn, valamint a számomra legérdektelenebb Allison-Isaac páros sincs túlpörgetve.

Viszont Stiles végre megkapta a saját évadját, ha lehet így fogalmazni. Sajnos a humorfaktor jóval alacsonyabb, mint korábban, hiszen elég nehéz helyzetbe keveredtek a főhőseink. De spoilerekkel a tovább után folytatom.

Egész szövevényes ismét a kép, hiszen mindennek megint megvan az ok-okozati összetétele, hogy mi-miből jött. Fentebb írtam, hogy az ázsiai mitológia került most boncolásra, ezen a szálon jött Kira karaktere, és mint kiderült a családja is fontos lesz a továbbiakban. A kitsune téma számomra teljesen ismeretlen terep, ezért minden perce egy élmény. Kira édesanyja is érdekesnek ígérkezik, mint az Oni vezetője.

Habár kivételesen nem az új szereplők közül került ki a főgonosz, de ennek ellenére szorosan kapcsolódnak a dolgok egymáshoz. Nem tudom Stiles mennyire lesz hiteles a megszállt fiú formájában, de ezzel szépen elkezdték boncolgatni a Stilinski család múltját is. Úgy tűnik nem Stiles az első akit megszállt egy démon.

Lydia és banshee mitológia továbbra nagyon el van nyomva a többi szál mellett, de továbbra is szem előtt tartják és csöpögtetnek annyi infót róla, hogy érdekes maradjon a karakter és a története is. Annyi biztos, hogy nagyon sokat kell még a lánynak tanulnia mire megérti a képességét, hiszen úgy tűnik, hogy az egyre csak nő és kezdi ismét őrületbe kergetni őt. Van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül kapták elő most az édesanyját sem, lehet többet tud ő az egész dologról, mint hisszük.

A 3×18 is egy vihar előtti csendet jelképező epizód volt, amelyeket szokás szerint nagyon jól ábrázoltak a készítők. De tényleg, mindig ezek a részek voltak a legjobb részei a Teen Wolfnak. Igaz kicsit lassabban indult be ez a szezon, de részről részre egyre érdekesebbé válik a sztori, jelenleg nincs semmi sallang ami/aki zavarna, minden klappol. Igaz kicsit hiányolom a humorfaktort, de Stiles változása miatt ez érthető, de ezzel egy időben egyre sötétebbé válik a történet és kezdi kinő a tinihorror jelzőt, amit még az elején rá mertem aggatni.

Ja, és hol a fenében van Peter?

27 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2014. 02. 12. 22:25

Petert szerintem Derek lecsapta egy időre, már abból a tekintetéből kiindulva, amit az anyjával való beszélgetés után láttunk; igencsak morcos volt :D

UnclePeter - 2014. 02. 12. 22:30

Peter a Beauty and the Beast-ben van :P, vagyis volt egy rész erejéig :D, de már nagyon hiányzik :P

csaklesek - 2014. 02. 12. 22:31

Elkezdtem nézni ezt a sorozatot nemrég, de annyira nem nekem szól, hogy kaszáltam.

Silas - 2014. 02. 12. 22:45

Peter kell ide.. ha már a 3×12 vele ért véget ugye, mert.. de a fenébe is, ő a legjobb karakter :D Az Alfa. :D

Kjubi - 2014. 02. 12. 22:50

Nekem is csak Peter hiányzik, minden mással szinte teljesen meg vagyok elégedve

Lilith Dark - 2014. 02. 12. 23:01

Számomra a kitsune L. J. Smith – Vámpírnaplók 5. könyvéből ismerős, ám ott olyan tróger módon volt megoldva, hogy egy vicc – onnantól nem olvastam több részt, nevetségesen sz*r lett -; ezért elég erős fenntartásaim voltak, mikor először említették a Teen Wolfban. ;) Meglátjuk, egyelőre nem rossz. :)

Ez az évad amúgy eddig tényleg fergeteges, ha viszonylag következetesek maradnak az ázsiai mitológiával kapcsolatban, és végre kicsit kibontják Lydia banshee-szálát is, akkor tökéletesen elégedett leszek. :D

dorci26 - 2014. 02. 12. 23:18

Mikor elkezdtem Teenwolfot nézni, az elsô két rész után majdnem abbahagytam, de vh mégis megnéztem az elsô évadot. Ès nem bántam meg. A harmadik évadra remekül felépítették a sorozatot, szerethetôvé tették a karaktereket (még Allisont is sikerült megkedvelnem). Minden egyes új rész után újabb ès újabb kèrdések merülnek fel bennem, ezzel sikerült elèrni, h várjam a folytatást.
Számomra Lydia a legnagyobb talány, egyben egyik kedvencem. Zseniális a szînésznô ès remek karakter.
A sorozat fejlôdését számomra mi sem mutatja jobban, h az akció és misztikus jelenetek mellett immár megható pillanatokkal is találkozhattunk a harmadik évadban. Scott ès Stiles kórházi jelenete szívhez szóló volt, vmint az évad elején Scott tetkóvéglegesítô jelenete is fantasztikus volt számomra.
Nem szaporítom tovább a szót, remek sorozattá nôtte ki magát a Teenwolf, 10/10!

Lilith - 2014. 02. 13. 00:04

Na jól van.Nem csal én hiányolom Petey-t. :D
Beauty and the Beast-ben?Melyik részében? Esetleg valaki elárilná? :)

Cápi - 2014. 02. 13. 00:57

Nekem nem hiányzik Peter, remekül megy nélküle is a történet szerintem. “Vihar előtti csend” -> tökéletes megfogalmazás. Részről-részre izgalmasabb, Éydiát is pont érdekesen tartják, remélem, hogy lassan már azért valami komolyabbat is előszednek róla. Ez ázsiai vonal nagyon adja, végre nem mindenhol vámpírok meg egyéb hagyományos szörnyikék.

Harita - 2014. 02. 13. 07:15

Senki se nézett Naruto-t?

sleepwalker77 - 2014. 02. 13. 09:39

Teen Wolf abszolút kedvenc. Itt végre kinéznek valahogy a werewolf-ok, nem csak nagyra nőtt farkasok mint pl a tvd-ben. Bár nekem a második évad kicsit gyengébb volt mint az első, de a 3. évad második fele eddig a legjobb.

superpityu - 2014. 02. 13. 11:15

tényleg a naruto, abban volt valami róka a gyerek. elég kevés az ismeretem belőle, de valami rémlik még régről. de szerintem sosem jutott volna az eszembe.

yeeeyha - 2014. 02. 13. 12:49

Én tegnap ültem le az idei részeknek, eddig halogattam. Hát nem semmi 6 rész volt így egyben.

A rejtély szál valóban nagyon erős, és a CGI meglepően jól sikerült, baromi jól mutat a fekete füst. Kirát nekem még szoknom kell, jól mutat Scott mellett, de ennyi egyelőre. Stiles-ért kaparom a falat, hihetetlen, hogy ilyen jeleneteket láthatunk egy MTV-s sorozatban, brutál jók, szerintem O’Brien is jól játszik. Az ikreket most megkedveltem, lehet végre sikerült megszoknom a buta arcukat. Várom a folytatást.

Lassan szégyenlem ezt a sorozatot tinisorozatnak titulálni, mert emiatt a címke miatt biztos veszít nézőt.

LaCRossE - 2014. 02. 13. 16:44

Cápi: könyörgöm, Stiles. :D Nem Styles. :D :D

Cápi - 2014. 02. 13. 17:04

Jó akkoz az nyah.

Theo - 2014. 02. 13. 17:56

“hogy nem véletlenül kapták elő most az édesanyját sem, lehet többet tud ő az egész dologról, mint hisszük.” Itt most Lydiára vagy Kirára gondolsz?

superpityu - 2014. 02. 13. 18:29

Mivel abban a bekezdésben van amiben Lydiáról beszélek ezért elég egyértelmű. Kira anyját meg fentebb írtam.

Theo - 2014. 02. 13. 20:02

Aha, akkor biztos én maradtam le valahol, de hol volt róla szó?

Kinga05 - 2014. 02. 13. 21:01

Holland Roden elmondása szerint a 4. évad “Lydia évada” lesz. Szóval valószínűleg erre az évadra marad a csepegtetés vele kapcsolatban.

Kinga05 - 2014. 02. 13. 21:08

Egyébként szerintem mind Roden, mind O’Brian nagyszerű színészek, a sorozat fő mozgatórugója a karaktereik jelenléte, emellett a legnagyobb rajongótáboruk is nekik van.

superpityu - 2014. 02. 13. 21:44

theo: 2 héttel ezelőtt hozták be tanárnak. persze ez nem jelent semmit, de én nagyon reménykedem abban, hogy nem csak azért volt jelen, mert susan walters annyira ráért forgatni.

kellrol - 2014. 02. 13. 22:07

A Teen Wolf-t ebben az évben fedeztem fel és az abszolút kedvencem lett.

Amitől én tartok, hogy meddig tudják húzni ezt a középiskolában vagyunk X évig dolgot – persze 1 évad nem jelent egy évet, de akkor is.

Amit még én hiányolok az Deaton! Hol van ilyenkor, amikor baromi nagy szüksége lenne Scottnak rá.

Sajnos pont az a probléma az ilyen “egyértelműen” mindkét oldalról (néző-sorozat készítői) hiányzó részekkel, hogy a színészek “időbeosztása” nem engedi őket elkészülni. (Ericát se akarták a készítők megölni és Corára is visszaakartak térni csak …)

wickedhag - 2014. 02. 14. 10:52

Dylan O’Brien hatalmasat alakított most (is, de talán itt volt leginkább lehetősége úgy rendesen megmutatni, hogy mit tud).

Szilvoka - 2014. 02. 14. 16:49

Hatalmas volt,ahogy látszódott Stiles arcán a váltás,hogy most rossz fiú lett.:D Én imádtam.Annyira jól játszik.Amikor húzták ki a gödörből,vagy lyukból és ahogy ordibált!!!tudom,hogy nem az volt a legfontosabb rész benne,de a hideg rázott annyira jó volt.

izééé - 2014. 02. 27. 22:28

huuu, nekem is kedvencem lett ez a sorozat, csak egyetlen baj van vele.. hogy az a 7 nap olyan lassan telik le :D de am egy kérdés, lehet figyelmetlen voltam, vagy nemtudom, de az ikrek hogy lettek béták (/omegák) ? mi történt az alfaságukkal?

wickedhag - 2014. 02. 28. 02:07

Amikor kettétörtek és majdnem meghaltak elvesztették az alfaságot, rémlik, hogy volt róla szó a félévad elején, de most lusta voltam konkrétan megkeresni :)

izééé - 2014. 03. 27. 12:20

wickedhag, jajj nagyon szépen köszönöm! :) nem tudtam rájönni, de megkeresni én is lusta voltam :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz