login |

The Carrie Diaries: vége a 2. évadnak – írta cyborgwings

2014. 02. 12. 14:40 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

You’re a writer, you don’t need school, you need life experiences. To walk down the streets of this amazing and beautiful city and take it all in.

Nem indult valami fényesen a The Carrie Diaries második évadja, de hamar kikupálódott és a végére kicsit már talán túl is mutatott a guilty pleasure mivoltán. Összeértek a szereplők, már jobban átjött az évek óta tartó nagy barátság, és Samantha is könnyedén szerves részévé vált a társaságnak.

A szezonnyitónál sok minden miatt panaszkodtam, de a zárás után azt kell mondanom, hogy miután „hallgattak a tanácsaimra”, tulajdonképpen minden jóra fordult. Ugyan többször elmaradtam az aktuális epizóddal, de amikor volt időm leülni egy kicsit Carrie-zni, akkor gyorsan elrepült az a néhányszor negyven perc, ami összegyűlt.

Nemrég újrakezdtem a Szex és New Yorkot és valóban nem csaltak az emlékeim, Lindsey Gort tényleg isteni az ifjú Samantha szerepében. Nagyon jól megállja a helyét a Kim Cattrall által kitaposott ösvényen, élvezet nézni az alakítását. A tovább mögött folytatom, minimális spoilerrel.

Nem volt nagy meglepetés, hogy Carrie várakozásai ellenére ő és Larissa nem fértek meg egymás mellett, de ezzel sem estek túlzásba az írók, hanem inkább belevittek némi pikantériát az acsarkodásaikba, olyan jeleneteket szolgáltatva ezzel, amelyek az anyasorozatban is simán megállták volna a helyüket.

Ez volt az idei évad legnagyobb pozitívuma, hogy immár eltalálták azt a hangulatot, meg tudták teremteni azt a miliőt, amitől annak idején az HBO sorozata úttörővé válhatott. A 80-as évekbeli tinik párkapcsolatokról és szexről való társalgását kifejezetten éretten, felnőttesen tudták tálalni.

Walt homoszexualitását, azzal való küzdelmét, ebből adódó problémáit önmagával és szüleivel pedig olyan mélységekig vitték, amit az ember nem föltétlenül egy CW-sorozattól várna. Bátran mertek a témához nyúlni, még az AIDS is előkerült – persze nem a Philadelphia szintjén, de rámutattak, mit is jelentett ez akkoriban, amikor még nem épült be a köztudatba.

Végre elmélyítették Mouse és Maggie karakterét, kifejezetten jó, bár persze legtöbbször klisés, de élvezetesre írt sztorikat kaptak, nem maradtak csupán Carrie kiegészítői. Az is határozottan jót tett a sorozatnak és a mellékszereplőknek is, hogy Donna is egyre jobban előtérbe került és a korábbi folytonos szekálásokat elhagyva beépült a csapat mindennapjaiba.

Carrie húgával és apjával is teljesen ki voltam békülve ebben a szezonban, okosan használták őket, nem is estek velük túlzásokba, szórakoztató kis karakterekké váltak, belesimultak a történetvezetésbe.

És hogy végre a címszereplőről is szót ejtsek… Carrie élete gyakorlatilag az amerikai álom. A családja és a barátai támogatásával jutott mind előrébb újságírói pályáján, csupán a szerelmi életét tarkítják bonyodalmak, de hát melyik tiniét nem. Ügyesen hozták be a komolyabb, nála valamivel idősebb férfit az életébe Adam Weaver személyében, aki által változtattak is a Szex és New Yorkos Carrie múltján.

Sebastian és Adam érdekes változatai Mr. Bignek és Aidannek, s jól látszik, hogy Carrie, noha a mondás szerint nem lehet, mégis szeret kétszer vagy akár többször is ugyanabba a folyóba lépni.

Fájdalmas búcsúja Sebastiantől várható volt, hiszen az ő szíve New Yorké. S noha jövője bizonytalanná vált, a finálé mégis kellemesen, némiképp befejezés jellegűen zárult.

Ugyan a sorozat nézettsége elég alacsony, ám péntekhez képest nem is volt annyira vészes a CW célcsoportjában, úgyhogy még lehet egy kicsit reménykedni a folytatásban. Ez a szezon úgy ért véget, hogy tényleg szívesen olvasnám tovább Carrie naplóját. Meg a zenék is hiányoznának, szeretek nosztalgiázni.

6 hozzászólás Ne habozz!

rm - 2014. 02. 12. 14:51

Jó kritika, én is hasonlóan gondolom, sokat fejlődött a sorozat és tényleg azt érzi utána az ember, hogy lehetne harmadik évad. Nem tudom megítélni, hogy van e rá esély, de én szívesen elnézegetném. De egyébként tényleg teljesen olyan volt a vége, mint egy sorozatzáró, szóval gondolom ez a készítőknél is be volt kalkulálva, hogy kicsi az esély a folytatásra.

Walt - 2014. 02. 12. 14:57

Én is örülnék, ha folytatnák, ha meg nem, olvastam Candace Bushnell oldalán, hogy írja a 3. Carrie Diaries regényt :) :) Tehát hamarosan, ha írott formában is, de olvashatjuk tovább Carrie történetét :)

Lliza - 2014. 02. 12. 15:19

Szerintetek ennek vagy a Hart of Dixie-nek van nagyobb esélye a tülélésre?

winnie - 2014. 02. 12. 15:24

egyelőre bármi lehet (a dixire szavazok), de nem érdemes kombinálni, hiszen nemsokára a dixie megy péntekre és akkor direktbe össze lehet hasonlítani.

Titt - 2014. 02. 12. 20:09

Engem még mindig zavar a sok ellenmondás a SATC-vel. Bár imádom a fiatal Samanthát és szinte percenként nyűgöz le, hogy mennyire tökéletesen hozza a karakert minden tekintetben de ezzel sajnos rámutat arra, hogy az ifjú Carrie mennyire nem. Most a második évad végén talán végre meg merték lépni, hogy szépen lassan kihúzzál Carrie lába alól azokat a dolgokat, amiktől nagyon más irányba ment a történet, mint ahol az eredti sorozatban láthattuk.

Melaa - 2015. 03. 30. 00:35

Nagyon jó lenne ha lenne 3.évad.!
Az iskolában,szinte az egész felső osztályban a Carri naplója a best sorozat,meg persze a Little p. de ez a sorozat annyira brutál jól lett megírva,hogy wow. Szar’ döntés lenne nem indítani 3.évadot.!
És akkor már Kydd-del is összejöhetne*.*

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz