login |

House of Cards: kezdett a 2. évad

2014. 02. 15. 17:00 - Írta: Bruzsy

50 hozzászólás | kategória: kritika,

(A finálé-, illetve évadkritika itt olvasható.)

For those of us climbing to the top of the food chain, there can be no mercy. There is but one rule: hunt or be hunted. Welcome back!

Ha valakinek kétségei támadtak volna afelől, hogy változott-e valamit tavalyhoz képest a House of Cards, ez az idézet mindent elárul. A HoC továbbra is ugyanaz a hihetetlenül cinikus, néha parodisztikusan eltúlzott és irreális, de érdekfeszítő és lenyűgöző atmoszférájú sorozat maradt. Legalábbis a premier alapján biztosan.

Mondjuk ez egyáltalán nem meglepő, hiszen ha nincs a rész végén lévő jelenet, simán elhittem volna, hogy az első évad fináléját nézem. Hiszen a cold open is egyértelművé tette, hogy egyetlen célja volt neki: az elvarratlan szálak továbbfűzése. Ha a House of Cards az HBO-n menne, akkor ez a rész még tuti tavaly műsorra kerül.

De ez egy Netflix-sorozat, úgyhogy most kaptuk meg, másik 12 résszel együtt. A tovább után folytatom, spoilerekkel, de csak az első rész ismeretében.

Azt. A. Rohadt.

Nagyon nehéz egy naprakész sorozatjunkie élete, mégpedig több okból. Egyrészt kiismeri a legtöbb sorozatíró fordulatait, másrészt gyakran belefuthat tévékritikusok sejtelmes célzásaiba, harmadrészt a különböző casting hírekből simán kikövetkeztetheti a sorozathalálokat. Rég történt velem olyan, hogy ennyire meglepjen egy szereplő halála.

Történt ez annak ellenére, hogy tavaly véletlenül belefutottam abba az információba, hogy az eredeti angol minisorozatban is hasonló sorsra jutott a karakter. De nem sejtettem belőle semmit. Talán azért, mert úgy gondoltam, hogy egy ilyen lépést inkább a fináléban húznak meg. Viszont az előbb meg azt fejtettem ki pont, hogy inkább volt ez a rész finálé, mint premier.

Igazából egyetlen dolgot sajnálok nagyon Zoe Barnes halálával kapcsolatban. Na jó, kettőt, mert jelentősen csökkent ezzel a sorozat eyecandy-faktora. De az bánt leginkább, hogy Zoe Barnes karaktere egy rossz karakter volt. Nem csak naiv, de buta, csak a rivaldafénynek élő, hisztis, sértődött tiniként mozgott néha a képernyőn. Viszont hittem benne, hogy ebben az évadban majd megmutatja, hogy még a politikai elit is okkal félhet tőle. Hát nem fogja.

Viszont Frank antagonizálását remekül elvégezték ezzel a húzással. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy mocskos módszerei vannak, eddig is tudtuk, hogy nem riad vissza akár a gyilkosságtól sem, mégis sokkal hatásosabb volt ez a fajta könyörtelenség. Még úgy is, ha még kevésbé illett hozzá, mint Russo megölése, hiszen túlságosan sokat kockáztatott vele. Helyette azt láttuk, hogy ő is képes hirtelen felindulásból döntéseket hozni.

És ezzel Francis Underwood is beállt azon antihősök sorába Vic Mackey, Walter White és Piper Chapman után, akiket legszívesebben leköpnék, ha összetalálkoznék velük az utcán. Lehet, hogy ennek nem is maga a gyilkosság, hanem a rész végi gúnyos monológ az oka. Egyszerűen iszonyatosan tenyérbemászó volt minden mondata. Viszont hiába nem tűnt fel odáig, hogy nem volt negyedik falas kiszólás, ez is bemutatta, hogy egy új réteget ad hozzá a karakter megítéléséhez.

Hogy mi egyéb történt még a részben ezen kívül? Nem sok. Claire egy huszárvágással megoldotta az egész bonyodalmat, amit tavaly a nyakába kapott, ezzel úgy tűnik, kihajították az egész alapítványos történetszálat. Aminek én módfelett örülök, rendkívül unalmas és egysíkú karakterdrámát hozott csak a sorozatba, sokkal inkább nézem helyette a házasságuk alakulását. Mert továbbra is őket tartom a tévétörténelem egyik legkomplexebb házaspárjának.

Valamint kicsit belengetésre került az első nagy machinációs terv, Frank utódjának megtalálása. Kicsit szkeptikus voltam az alelnöki kinevezés miatt, hiszen tudhatjuk, hogy egy sokkal protokollárisabb pozícióról van szó, de úgy néz ki, Frank innen is képes lesz irányítani a hatalmi játszmáit. Mondjuk jó lenne valami új motivációt adni neki a bosszún és a hatalomvágyon kívül, mert könnyen unalomba fulladhat egy idő után.

Szóval nagyjából ennyit az első részről. Azt szeretném kérni, hogy még pár napig tényleg csak az első epizód történéseiről essen szó a kommentek között is, utána pedig átalakulhat kibeszélővé. Sajnos a formátum miatt lehetetlen a sorozatról részenként írni, de azért az egész évadról mindenképp lesz majd valami. (Ha valaki a későbbi részekből írna, jelezze “SPOILER 2x??” felirattal.)

UPDATE: Itt a finálé-, illetve évadkritika.

50 hozzászólás Ne habozz!

leslieb - 2014. 02. 15. 17:35

Huh, atyám. Zoe halála igencsak meglepett. Arra számítottam, hogy beletanul a nagyok játékába, de nem így lett.

Kevin Spacey és Robin Wright pedig továbbra is zseniálisak.

Sigismundus - 2014. 02. 15. 17:48

Az a metrós jelenet tényleg nagyon váratlan volt. Igazából én akkor vártam amikor a csaj még csak ment le a metróba, nézte a dobost, meg elkezdett közeledni a lezárt terület felé. Amikor elkezdett beszélgetni, akkor már nem vártam.

Dark.Lion - 2014. 02. 15. 18:02

Lehet, hogy hiba volt a vonaton néznem ezt a részt, mert épp hátradőltem a beszélgetésnél és az ölembe tettem a kezem, amikor megtörtént. Én meg felkiáltottam, de egyből a számhoz kaptam a kezem. :D Oldalról rám néztek, hogy mi történt. Az ilyen sorozatokat imádom, amikor meg tudnak lepni, de annyira, hogy már-már felkiáltok. Amikor meg ténylegesen meg is teszem, akkor az már hatalmas faktor. Erősen kezdtek, úgyhogy megnyugodtam.

napocskin - 2014. 02. 15. 18:25

Hát, az a jelenet ütős volt, én is felkiáltottam meglepetésemben. Igaz, nem annyira a tény lepett meg, hogy vége Zoénak, hanem a hogyan. Én is még csak az első részt néztem végig, de ott folyatódik, ahol abbamaradt – szó szerint és képletesen is.

Macckó - 2014. 02. 15. 19:15

Bazz. Leállítottam, visszatekertem. Nem szoktam ilyet. Tényleg megleptek. És amikor a végén kiszól a nézőnek, hát, a hideg futkosott a hátamon. Jóféle.

korrezio - 2014. 02. 15. 19:31

Vic Mackey, Walter White és Piper Chapman.

az utolsó hogy kerül ebbe a sorba?

CyClotroniC - 2014. 02. 15. 19:34

A vicc, hogy én ezt a Zoe dolgot tudtam már a brit miatt, de azt hittem, hogy másfele megy majd a Cards remake, mert ugye kimaradt az S1 végéből és voltak így is eltérések. Hát ez úgy tűnik mégsem változott, de sebaj… Mehet Mara a Utopia remakebe Jessica Hyde-nak, ha már az is David Fincher pilot lesz. Illene rá nagyon.

nyau - 2014. 02. 15. 19:40

szerintem is az eddigi legjobb resz volt. Ez a hazaspar nagyon felelmetes… valaki felhomalyositana, hogy az alapitvanyos doktornovel kotott egyezseg, hogy visszajon es atveszi a munkat, abban mi a jo Claire-nek? vagy koze lehet a gyerekhez is, orokbefogadja vagy mi? nem ertettem…

Tiger27 - 2014. 02. 15. 20:09

Piper hogy jön ide? egyébként szuper kezdés volt. baromira megleptek…en is visszatekertem a végén a kiszólás jokor volt jo helyen

Tomi - 2014. 02. 15. 21:39

Amikor belökte a metró elé akkor én még egy 10-15 másodpercig azt hittem, hogy ezt csak képzeli magában. egyszerűen annyira meglepődtem, hogy nem akartam elhinni.

EvilHedgehog - 2014. 02. 15. 21:39

Egyszerűen csodálatos volt a végén a kiszólás.

Welcome back!

– majd a kamera diszkréten átmozgott és..

F U

:D

topofthemorning - 2014. 02. 15. 22:14

Nem vagyok benne biztos, hogy hirtelen felindulásból cselekedett.
Elképzelhetőnek tartom (a hentes-sztori után), hogy pontosan eltervezte, legfeljebb annyi, hogy megnézte, vissza tudja-e fogni a csajt. Nem sikerült, hát akkor kopp.
Pontos tervezés kell ahhoz, hogy ne látszódjon semmi a biztonsági kamerákon, hogy épp időben lépjen a beugróba, és cselekedjen, jó ütemben, ahogy érkezik a szerelvény. Ez nem légből kapott szerencse.

obamaCare - 2014. 02. 15. 22:24

Walter White-ot miért kéne leköpni, ő egy hős volt, egy ikon, inkább jesse pinkman érdemelne egy köpést…

Nagyon jó volt az első rész, bár ez a gyilkolászás valahogy nem illik be a sorozat stílusába, már az előző évadban is fura volt nekem a gyilkosság. De ettől függetlenül zseniális sorozat.

SASI - 2014. 02. 16. 03:42

@topofthemorning: Így van, számomra teljesen egyértelmű hogy a Freddytől hallottakból merítette az ötletet, kétlem hogy véletlen egybeesés lenne, a hentes dolog is a hirtelen, váratlan halálról szólt.

Shyllard - 2014. 02. 16. 09:23

Erre a gyilkosságra azért én sem számítottam egyáltalán, de ennek ellenére nagyon illik az egész sorozathoz. Nagyon kíváncsi vagyok mit tartogatnak még a számunkra, sajnos eddig nem nagyon volt időm darálni, de így legalább hosszabb élményt nyújt.

Nimand - 2014. 02. 16. 11:08

Az új tempó kiváló, remekül belendült az új évad. Már most tűkön ülve várom a 3.-at.

zolkó - 2014. 02. 16. 11:53

@topofthemorning : Leírtad amit én is akartam.Freddy sztorija a hangszigetelt “véreztető” szobáról,komoly gondolatokat ültetett el Frank fejében.Meg egyébként már az 1. évadban is azt mondta mindenkinek,aki aggódott kettejük (Frank-Zoe) kapcsolata miatt,hogy : ” I take care of it.” Meglepődni inkább csak azon lepődtem meg,hogy Frank hajlandó volt megtenni saját maga,nem igényelte senki segítségét.De azt hiszem ennek így kellett lennie.Ha már Zoenak mennie kellett,akkor mindenképp a “mentora” kezei által.

berger - 2014. 02. 16. 15:39

Erős szezonunk van. Baromira fog hiányozni Zoe, a két másik újságíró kevés lesz ehhez, mint macisajtban a brummogás, nem véletlen hogy a csaj már le is lépett viharsebesen.

Underwood meg egy barom pszichopata, de hát istenem. :D Arra azért nagyon kíváncsi leszek, hogyan buktatja meg az elnököt, mert abban egész biztos vagyok, hogy őt túrja ki legközelebb.

superpityu - 2014. 02. 16. 15:43

azt a rohadt. egyáltalán nem számoltam azzal, hogy zoe meghal. nem is hiszem, hogy meglepődtem-e valamin ennyire mostanában. viszont az első évados lógó szálakat így kicsit gyorsan lezárták, bár ha a tavalyi fináléban történt volna, akkor lehet másként tűnt volna. jó még janine és a lucas ott van, de ezek után nekik sem jósolok hosszú jövőt. ja és rachel, aki bekavarhat, de vele nem is tudom mit akarnak még kezdeni.

bvr - 2014. 02. 16. 17:33

Nnna… inentől nem pontosan értem ez mit jelent: “A tovább után folytatom, spoilerekkel, de csak az első rész ismeretében” Az hol csak első évados spoiler hogy rögtön kinyírják Zoe-t?!…

Namindegy.

Egyébként számomra az első részben nagyon vegyes volt róla a véleményem (szerintem lehetett volna valami nagyon jó, de valahogy se a színésznő, se a karakter nem jött be, abszolut naíva, és ehhez képest néha meg túl nagy fontosság és hatalom, mintha nem tudták volna mit akarnak belőle kihozni. Nekem az elég zavaró volt)

Plusz most már a második gyilkosság… a Boss-ban is ez zavart kicsit, hogy persze lehet hogy _ennyire_ nem látunk az amerikai nagypolitika mélyére de azért ez még a hardcore összeseküvés-hívőknek is lassan kezdhet sok lenni… :))

Na mindegy, lassan akkor kezdem is nézni, vártam már nagyon!

superpityu - 2014. 02. 16. 18:05

bvr: nem első évados spoilerekről volt szó, hanem a 2×01-ről. oda is van írva hogy első rész, nem évad, hanem rész.

NoBugzz - 2014. 02. 16. 20:34

Ledaráltam a második évadot is.
Egyszerűen nem bírtam abbahagyni. Szerintem jobb lett mind az első évad. Robin Wright (Claire) egyszerűen zseniális a szerepében.

JKJ - 2014. 02. 16. 22:29

Most lett vége az utolsó résznek és nehezen találom a szavakat, hogy leírjam mennyire jó volt ez az évad is. Látszólag könnyedén emelkedtek az első évad fölé, de embertelen munka van mögötte az biztos. Gyakorlatilag kifogástalan lett minden epizód. Zene, kamerakezelés, vágások, színészek, történet. Mind kiváló. Hibátlan és új etalon született, legalábbis az én szememben.

Korábban többen írták, hogy Underwood egy pszichopata és antihős, de én ellenkezőleg látom. Céltudatos, könyörtelen, de nem a saját örömére teszi. A céljait lehet önzőnek nevezni, de aki ezt teszi, nem látja, hogy FU egész élete a politikáról és az országról szól. Ez nem egy szép karrier és nem is könnyű, de ha egy embert kellene megneveznem, hogy ki csinálja, akkor Francis J. Underwood lenne az. Azt nem tudom, hogy mosolyognék-e amikor épp a metró elé lök, de még ez sem kizárt :-).

bvr - 2014. 02. 16. 23:52

superpityu: teljesen jogos, ezt benéztem… hát így lelőttem magamnak egy megdöbbenést.
Így jártam… :)

lostfanka - 2014. 02. 17. 08:40

Baromi jo resz volt de egy valamit nem ertek, mi ertelme volt annak hogy o olte meg Zoet, akkora kockazat hogy lebukik, miert nem bizta meg a segitojet hogy intezze el? Nem latom eeszerunek hogy ekkora kockazatot vallaljon…

thegoddamnbatman - 2014. 02. 17. 09:27

Beszartam. És valahol kárörvendő elégedettség is elfogott. Utáltam Zoe-t. Franknek drukkolok, bármekkora ge*i. Zoe ugyanolyan önző és gátlástalan rohadék volt, csak tehetségben és gógyiban a bokájáig sem ért Franknek.
A hab a tortán pedig a rész végi kiszólása volt Franknek, már nagyon vártam a megszokott faldöntést.
Este folytatom is, alig várom.

thegoddamnbatman - 2014. 02. 17. 09:30

@lostfanka: bevonni egy külsőst egy gyilkosságba szerintem kockázatosabb, utána vele is “foglalkozni” kell.
Amúgy szerintem idővel Stampernek is annyi lesz, pont azért, mert ő tudja, hogy Franknek köze van Russo halálához.

lostfanka - 2014. 02. 17. 09:41

@thegoddamnbatman: Pont ez a lenyeg, hogyha mar Russot tudja akkor tok mindegy hogy lesz meg egy ember a listan. Mondjuk Stampernek lehet hogy nem fer bele a gyilkossag mert Francis ugye mondta hogy errol az esterol soha tobbet nem fognak beszelni.

Bruzsy - 2014. 02. 17. 11:51

@lostfanka: szerintem is ez van mögötte, Stamper elítéli Underwood tetteit. Amikor azt mondja Rachelnek, hogy elképzelni sem tudja mekkora veszélyben van, az nem arról szólt, hogy a sajtó megtalálja őt. Sokkal inkább arról, hogy ha nem hallgat Stamperre, akkor Frank a saját módszereit fogja alkalmazni rajta. És ezt ő sem akarja.

kinga - 2014. 02. 17. 12:36

Igen, én is épp ezen agyaltam, miközben néztem, hogy a következő “áldozat” Rachel lehet. Sőt, valószínűleg ezért is ért ennyire sokk-ként Zoe meggyilkolása, mert végig arra számítottam, hogy Rachel-lel fog történni valami… hát nem.

Lenry - 2014. 02. 17. 14:18

a gyilkosság meglepett, kb mint anno Ned Stark halála (a Red Weddingről tudtam előre, bár ott a képi ábrázolás miatt még úgy is ütött), az viszont kicsit sem, hogy Frank maga intézte a dolgot. Russot se bízta másra, ahogyan semmilyen _igazán_ komoly dolgot. Stamper a kisstílű vagy kevésbé fontos dolgokat kapja, de a nagy íveket Frank megtartja magának (meg ugyebár a gyilkosságról tényleg annál jobb, minél kevesebben tudnak róla)

Macckó - 2014. 02. 17. 20:51

mikor lesz már kibeszélő a többi részhez? épp a 11-est néztem meg és beszélni akarok róla :)

winnie - 2014. 02. 17. 21:32

nem lesz. ez a kibeszélő.

Allain - 2014. 02. 17. 21:37

A premier annyira nem jött be, de az a bizonyos jelenet és persze a zárás kárpótolt érte. Franket nem tudom hová tenni mostmár.

Macckó - 2014. 02. 17. 22:50

Akkor rosszul fogalmaztam :) Az írás végén az áll, hogy pár napig csak első részről bezséljünk, utána pedig átalakul kibeszélővé. A kérdésem az lett volna, hogy mikortol beszéljünk a teljes évadról?

kinga - 2014. 02. 18. 10:09

könyörgöm, ha az első 2 résznél előrébb tartotok, használjátok már a kib*szott * * * SPOILER * * * szót! köszönöm…!

Bruzsy - 2014. 02. 18. 10:39

Le van írva a posztban, innentől aki nem képes használni a spoiler jelzést, repül egyből a kukába az egész komment. Minimális erőfeszítéseket legalább tegyük már meg.

EvilHedgehog - 2014. 02. 18. 10:43

Ezért kéne egy rendes kibeszélő. Majd fél év múlva visszanézek amikor mindenki megnézte az összes részt. :)

Macckó - 2014. 02. 18. 12:28

Hát jó. Nem tudom, hogy mi volt a spoiler abban, hogy azt mondtam, hogy annál a bizonyos jelenetnél a hideg rázott. A jelenet tartalmát nem írtam le. De mindegy. A minimális erőfeszítésnél kicsit tovább mentem, rákérdeztem, hogy a cikkben leírtak alapján eltelt-e már a megfelelő mennyiségű nap és használható-e kibeszélőnek a poszt. Mivel jött a válasz, hogy ez a kibeszélő, így leírtam az érzéseimet. Történeti szálat nem spoliereztem el, így nem igazán értem miért kukáztátok ki, de mindegy is, akkor majd a többiek kitárgyalják, én befejeztem.

EvilHedgehog - 2014. 02. 18. 13:26

Macckó: Jogos

Jolly - 2014. 02. 18. 16:55

kinga: Itt egy olyan sorozatról van szó, aminek az összes része azonnal elérhető, immár 4 napja. Aki nem nézte meg az összeset, az ne olvasson kommenteket. Ennyi.

Ez a kib*szott spoiler hiszti kb óvodás szint és baromira unalmas. Főleg, hogy Macckó kommentjében aztán rohadtul nem volt semmi spoiler, ha csak az nem számít anak, hogy van 11. része is a 2. évadnak.

d - 2014. 02. 18. 21:00

ahhhhh, jeeeeeeeezusommmmmmmmm <3
(en mar ledaraltam az egeszet.)

Dark.Lion - 2014. 02. 18. 21:04

Szerintem csak az legyen spoiler, amihez még nem jött ki felirat. És így valamilyen szinten együtt tudunk haladni, folyamatos SPOILER írások nélkül.

****SPOILER a 2×02-ből****

Már most idegesít Zoe utódja. Őneki inkább kívánom a halálát, mint szegény Zoenak. Oké, kell egy külső, nem várt fenyegetés is, és értem a motivációját is, de igazán lehetne valaki más, ehelyett a senki Lucas helyett.
Az új főszereplőt, Jackie-t, már most nagyon bírom. Imádom az ilyen karizmatikus, elegáns, de mégis nőies nőket.

****SPOILER vége****

EvilHedgehog - 2014. 02. 18. 22:09

Ez az epizódmegjelöléses spoiler felirat nonszensz.

****SPOILER 2xösszes****

Olyan, hogy Zoe utódja konkrétan nem nagyon van. Több ember is tekinthető annak.

****SPOILER vége****

Shyllard - 2014. 02. 18. 22:16

SPOILER
Na végre végeztem vele, pedig azért szépen szétszórtam a részeket, nem siettem el, hiszen megint nem lesz egy évig új epizód. Az évad maga remek volt, szerintem Zoe “utódja” nagyon is rendben volt, ideje volt egy normális újságírót betenni a sorozatba, ami talán legjobban meglepett az egész 2. évadban az Zoe és Doug halála, utóbbit persze szépen építették és biztos fog bonyodalmat okozni a következő seasonban, de azért még is arra számítottam, hogy valahogy sikerül neki is kikecmeregnie a gödörből, de sajna nem így esett. Ami viszont a lényeg volt: Frank és Claire Underwood házassága csak itt érte el a fénypontját, ugye az 1. évadban még ismerkedtünk velük, itt viszont már egyszerűen bámulatos volt nézni, hogy milyen ügyesen játszottak egész évadon keresztül egymás kezére. Őszintén mondhatom, hogy nem sok sorozatos párt tudok említeni, akik ennyire összeillettek. Persze ezek mellett végig kiismerhetetlenek maradtak és nem utolsó sorban rémisztőek. No meg ugye az évad zárása, bravúros volt, nem váratlan, de remekül megoldott. Ahogy Frank belépett az Ovális Irodába, a zene, az arckifejezése és az utolsó mozdulatai. Egyszerűen kirázott a hideg tőle.

EvilHedgehog - 2014. 02. 18. 22:56

Hát az utolsó 10 másodperc egyszerűen gyönyörű volt.. :D

Bruzsy - 2014. 02. 19. 07:36

Srácok, értsétek már meg, hogy a Netflix modell kibeszélhetetlenné tesz egy sorozatot a normális keretek között. Igen, kijött az egész évad. És van, aki ki akarja élvezni, nem eszetlenül benyomni 2 nap alatt. Nekik is lehetőséget kell adni a kibeszélésre. Ha a nyolcadik rész végén volt valami, amiről szeretne beszélgetni, legyen rá lehetősége.

Epizódmegjelöléses spoilerkiírási kötelezettség marad.

winnie - 2014. 02. 19. 07:58

ma lesz elvileg évadkritika.

ha megmondjátok, hogy mely kommentek valóak oda, átteszem őket és akkor mindkét terep használható lesz.

kinga - 2014. 02. 19. 12:39

Jolly: igen, ezzel tisztában vagyok. De a posztban DIREKT ki lett írva, hogy lehet beszélni a későbbi részekről is, csak fel kell tüntetni a kommentben, hogy hányadik epizódról van benne szó. Nem hiszem, hogy ez annyira megterhelő feladat lenne, másrészt ez a darásoknak is kedvez, hiszen mehet a kibeszélés.
Már nem emlékszem, pontosan mi szerepelt a törölt kommentekben, mert gyorsan elkaptam a fejem, amint láttam, hogy valami számomra új dologról olvasok. Nem szeretném befolyásoltan nézni a hátralévő részeket, még ha csak annyit írtok is, hogy “XY karaktere mennyit változott”, amiben értem, hogy nincs történeti szál, de onnantól kezdve egész más szemmel fogom nézni az egészet.

Én egyrészt időhiány miatt, másrészt az élvezet miatt is beosztom magamnak, harmadrészt pedig ez az egyetlen sorozat, amit nem szívesen nézek angol felirattal, mert minden szava fontos. Szóval lehet, hogy neked ez hiszti, de kérlek vegyétek figyelembe, hogy nem mindenkinek van/volt lehetősége egyben ledarálni 1-2 nap alatt… És bocsi, de hadd olvasgassak már kommenteket az 1. epizódról szóló poszt alatt!

peace

Dark.Lion - 2014. 02. 19. 19:50

Nem olvasom el az évadkibeszélőt, nem olvasom el az évadkibeszélőt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz