login |

Moone Boy: kezdett a 2. évad

2014. 02. 19. 21:25 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az a helyzet, hogy a Moone Boy elég nehezen ajánlható, pedig az egyike a jelenleg futó feelgood alapvetéseknek. Nem olyan a hangvétele, mint az Entourage-nak volt, de minden részt végig lehet mosolyogni.

A főszereplő egy kis srác, aki a 80-as évek végét, 90-es évek elejét éli meg egy ír kisvárosban. Van egy képzeletbeli barátja, akit Chris O’Dowd (The IT Crowd) alakít, együtt csodálkoznak a felnövés különböző fokozataira: lerombolják a falat, csókot rendeznek le másnak, belépnek a ministráns maffiába, meg ilyesmi.

Az egészet a nosztalgia faktorral adják el igazán a készítők. A kor szelleme végig áthatja a sorozatot, mindenki olyan természetesen létezik benne. Tudom, öreg vagyok, de nekem még rémlik olyan családi vakáció, ami itt a második évad kezdő részében volt. Centire át tudtam élni, még ha nem is a 90-es évek elején történt velem hasonló.

Amivel főleg megleptek, hogy mennyi ismertebb popdalt sikerült megvenniük. Sok sorozatban spórolnak azzal, hogy valami “hasonló” dalt választanak, mi pedig csak bosszankodunk az eredeti hiányán, de itt nincs ilyen.

Szóval a Moone Boy az, amit mindenkinek nyugodtan merek ajánlani. A második évadra ennyi alapján nem esett a minőség. Nyilván sokan kikapcsolják az első rész után, de akik esetleg most próbálják be, és maradnak, azoknak helló. Természetesen az ajánló írása alatt Talking Heads ment, mert miért ne.

Ha ez még nem elég, akkor olvasd el amint egyik vendégbloggerünk élteti a sorozatot.

9 hozzászólás Ne habozz!

suno - 2014. 02. 20. 09:54

Hát én végigszenvedtem az első évadot. Másodiknak már biztos nem állok neki.

Clapko - 2014. 02. 20. 16:00

Nekem se jött be. Nem az én stílusom úgy néz ki.

fm! - 2014. 02. 20. 18:23

Számomra is csak egy fél rész volt, aztán kalap-kabát… :)

Thrasher - 2014. 02. 20. 18:29

én azoknak tudnám ajánlani – már ha érdekelne bárkit is a véleményem -, akik szeretnének olyan családi vígjátékot látni, amiben nincs a megszokott édi-bédizés, epizód végi kötelező, megnyugtató moralizálás (igen, Modern Family, rád nézek ilyen csúnyán), és persze a nosztalgia, és a viszonylag szokatlan helyszín is sokat ad hozzá.

mondjuk én kizárólag O’Dowd miatt kezdtem nézni, de ez nélküle is kb. ugyanilyen jó lenne.

20legendd - 2014. 02. 20. 18:34

Nekem se tetszett az első évad igazán, de ilyenkor mindig mikor belegondolok, hogy nem folytatnám, beugrik, hogy csak 6×22 perc egy epizód, így nem tudom elképzelni, hogy ne maradjak a 2. évadra is :)

Amúgy szerintem a feelgood nem a legjobb szó a sorozatra. Inkább olyan meseszerűen aranyos, de nem érzem azt a felhőtlen vidámságot.

gromit - 2014. 02. 21. 01:59

tényleg nem felhőtlen, de úgy nem is lenne az igazi :) engem nagyon megfogott a hangulata, és annyira íres, hogy számomra tényleg feelgood :)

anglománnak szoktam magam aposztrofálni, de igazából az írek is szívem csücske. ráadásul Martin nagyjából kortársam, csak én persze nem Írországban nőttem fel :) szóval nekem személyes okokból külön pluszt is ad a sorozat.

pár napja néztem csak az 1×06-ot (a többi részt láttam korábban), és először csak az esős poén miatt mentettem el magamnak a kezdőképet, amin ez állt:
Boyle, 25th June 1990
Chance of light rain – 3%
Chance of torrential rain – 97%

de aztán a dátum is fontos lett, hiszen hát ’90 nyara volt, és bár összességében jó rész volt, de erősen hiányoltam belőle a foci VB-t. na, most megkaptuk, nagyon helyes. ezt nem lehetett kihagyni :)

pody - 2014. 04. 21. 15:24

egy ujabb kituno sorozat, rohadt jo karakterekkel, kituno szineszekkel es a kutyat sem erdekli. Szegyen

20legendd - 2014. 05. 22. 19:24

Egyébként jelentem, letudtam a 2. évadot és nem tudom, hogy miért, mert alapjában véve ugyanaz volt a recept, mint az első évadban is, de ez most kifejezetten tetszett az első képkockától az utolsóig.

lumiere - 2014. 06. 26. 14:29

Annyira ír ez a sorozat! :) :D Azon a részen amikor Liam felhívja a rendőrséget, hogy feljelentse a Vándorokat, és közben megjelenik a Pap, hát könnyesre röhögtem magam. Maga az igazi angol komikum (Hoppp!), ír módra, ami sokkal jobb :D Bírom az ilyen filmeket, sorozatokat, nem kell hogy sok minden történjen benne, mégis leköt és szórakoztat, közben meg egy csomót lehet benne nosztalgiázni :D 10/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz