login |

Pilot-mustra: Nowhere Boys – 1×01

2014. 02. 19. 15:56 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Oké, ez egy vicces sorozat. Mármint ajánlás szempontjából, hiszen ha a pilot történetét írnám le, akkor senkit sem érdekelne különösebben, ugyanis az 1×01 végén lévő csavar indítja be a sztorit. Viszont komolyan lőjem le a csavart egy kritikában? Nem tudom. Még akkor sem, ha én is tudtam előre, hogy mi lesz a poén, mert bepróbálás előtt utána kellett néznem, hogy mit is tud ez a Nowhere Boys. Mindegy, le fogom írni, de jelzem.

Elöljáróban legyen elég annyi, hogy egy ausztrál természetfölötti sorozatról van szó, melynek négy középiskolás srác a főhőse. (Az már csak hab a tortán, hogy valójában még az 1×01 végén sem lesz világos a helyzet, csak az 1×02 elején.)

NOWHERE BOYS – 1×01 – 6,5/10

Még az osztályzattal is gondban vagyok, hiszen a 25 perces pilot mindössze egy tipikus tinidrámát (még annyit sem) idéz meg, melyben sor kerül egy afféle tanulmányi kirándulásra. Ez pedig nyilván nem lenne annyira érdekes, hogy felpontozzam, de mivel rutinosan egy flashback-kel kezdődik az 1×01, melyben hőseink az erdőben ébrednek, majd egy fura vihar elől kezdenek menekülni.

Szóval rögtön rájöhetünk, hogy nem kell 5 perc után elkapcsolni, itt bizony valami nem fog stimmelni. És nem is stimmel, ugyanis (és itt a pilot végi csavar – kijelölhető fehérrel) a gyerekek hazatérve egy olyan (alternatív?) világba érkeznek, melyben ők a jelek szerint nem is léteznek.

Ennyi. Elsőre meglepő, hogy négy fiú a főhős, de a mellékszerepekben kapunk barát lányokat és barátnőket, no meg családokat is, némelyik kapcsolat és karakter még érdekes is lehet idővel valamilyen szinten, de valószínűleg a pilot alapján egyik karaktert sem fogjuk isteníteni. Ugyanis elég tipikus mindenki: van egy ázsiai geekünk, egy nagyarcú sportolónk, egy csóró, de jófej srácunk és egy alternatív, dalszerző-gitáros goth fejű gyerekünk.

A pilot önmagában ártalmatlan volt, mentes minden, az amerikai tinisorozatokra jellemző irritáló tényezőtől, mint ahogy a karakterek sem úgy néznek ki, mint akiket modelliskolából szalajtottak, ami pozitívum. De nyilván az egész nem érne semmit, ha a végén nem derült fény arra a bizonyos turpisságra, ami után azonnal néztem is volna a folytatást, mert kíváncsi lettem, hogy WTF van.

Szóval minden attól függ, hogy mennyire tudnak sáfárkodni a készítők az alapfelállással a folytatásban, hogy mennyire lesz ifjúsági vagy komolyabb a sorozat. A lényeg, hogy egy rész után ebből még bármi lehet.

(A sorozat tavaly év vége felé került bemutatásra és már le is ment a 13 részes szezon. A folytatásról egyelőre nincs infó, ha jól látom.)

UPDATE: Berendelték a 13 részes második évadot.

10 hozzászólás Ne habozz!

baromarcu - 2014. 02. 19. 16:45

Köszi.
Már töltöm is lefele.

Era - 2014. 02. 19. 17:23

Pont vasárnap kezdtem el nézni, hiányoltam is róla az írást. :)
Az az igazság, hogy az eleje tetszett, örültem, hogy végre nem 28 éves férfiak játszanak el 17 éves fiúcskákat, szóval ez mindenképpen pozitívum.
Most viszont az évad vége felé haladva, úgy érzem, hogy egyre bénább lesz az egész. Kár érte, remélem az utolsó néhány epizód már jobb lesz.

LaCRossE - 2014. 02. 19. 17:56

A minap fejeztem be az 1×13-at, szóval a héten megy valószínűleg kritika az évadról, szóval ott majd bővebben leírom, de tetszett.

winnie - 2014. 02. 19. 18:02

(egyébként köszi a tippet, azért kezdtem bele, mert írtad. sőt, azért is vettem előre, hátha tudok a pilotról írni az évadkritika előtt, ha írsz – és így két posztja lehet)

LaCRossE - 2014. 02. 19. 18:15

Igazán nincs mit, érdekes sorozat, igazából néhol egy kicsit gagyi, de vannak benne jó ötletek, ráadásul az időutazás mellett az alternatív valóságos dolgokért még nagyon odavagyok.

carpediem - 2014. 02. 21. 17:52

vajon várható folytatás? én teljesen árkattantam, nagyon köszönöm a tippet, máshogy nem találtam volna rá…

winnie - 2014. 02. 21. 21:13

nem latok semmit rola, ami lehet jo es rossz hir is. de meg dijra is jeloltek, az talan jelent valamit.

L - 2014. 02. 22. 18:50

Tegnap fejeztem be, szerintem nagyon aranyos volt!

Gab - 2014. 02. 25. 13:50

Nekem is tetszett az egész évad, kellemes csalódás volt.

winnie - 2014. 04. 09. 14:56

berendelték a 2. szezont.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz