login |

Pilot-mustra: Star-Crossed – 1×01

2014. 02. 20. 16:25 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

(Ha valaki nem akar sokat olvasni és bizonytalan lenne a Star-Crossed-dal kapcsolatban, annak ellövöm, hogy ez bizony az a sorozat, ami nem fog bejönni annak, aki az előzetese, vagy az alapfelállás, esetleg a CW csatorna neve hallatán kételkedve rázta a fejét. A Star-Crossed pilotja ugyanis nagyon “olyan”. Viszont a folytatást ettől még 1-2 rész alatt is el lehetne vinni érdekes irányba.)

Bár (földönkívülis, kisgyerekes, nagyon aranyos, rém tipikus) flashback-kel kezdünk, ami a pilot legjobb része volt, valójában 2024-ben járunk, tíz évvel azután, hogy egy földönkívüli faj (Atrians – “atriaiak”?) képviselői űrhajóikkal a Földön landoltak. Az idegeneket az amerikai kormány elkülönítette a lakosságtól, egy fegyveres őrökkel őrzött, saját zónát alakított ki nekik, ahol élhetik életüket. Sőt, a sorozat éppen azon a ponton kezdődik, amikor 7 atriai tinédzsert megpróbálnak integrálni az emberi társadalomba, beíratják őket a helyi középiskolába.

STAR-CROSSED – 1×01 – 3/10

Kezdjük “mentegetőzéssel”. Nekem semmi bajom a CW-val, sem a tinisorozatokkal, sem a csajos sorozatokkal – néztem és nézek is ilyeneket, az Emily Owens, MD az egyik legjobb 2012/13-as újoncom volt. Szóval nem azért nem jött be a kezdés, mert “nem nekem való”, vagy mert “nem vagyok célközönség”. Hanem azért, mert suta volt, olyan, amilyennek CW-Móricka elképzeli egy ilyen történet felütését.

Először is, nem nagyon találják a készítők a fókuszt, mindent be akartak mutatni a pilotban, ami egyrészt nagyon zsúfolt lett, másrészt meg szétesett, szinte felsorolás jellegű.

Való igaz, sok minden lehetősége benne van a sorozatban: egyrészt ott vannak az emberek és az idegenek saját kapcsolatai, majd a két faj közötti kapcsolatok. Ehhez hozzájönnek a társadalmi kérdések, a szegregált berendezkedés, a rasszizmus, no meg persze az idegen faj sajátosságai, a különböző képességek, és akkor a jövő emberének technológiáiról nem is beszéltünk.

Tippre a fenti kérdésekkel mind foglalkozni fog a sorozat – hol ezzel, hol azzal. És éppen ezért írtam az első bekezdésben azt, hogy még bármi lehet a folytatásban. Bár a fókusz nyilván a főhős tinik kapcsolatára fog vetülni eleinte, ha a nagyobb képet sem nyomják el, akkor valami jó is kisülhet az egészből.

Sajnálatos, hogy a klisékre ilyen sok idő megy el. De most komolyan, nem elég, hogy a földönkívüliek újak a suliban, de még a főhős lány is (akinek az apja az idegenekre felügyelő fő katona, a lány gyerekkorában pedig találkozott egyikükkel), akinek így naná, hogy bemutatják neki (= nekünk) a sulit, meg a klikkeket. Abból sosincs elege a nézőknek.

Ráadásul, ha suli, akkor persze, hogy kapunk keménycsávókat, meg undok, menő lányokat, kockákat és alter arcokat. A poén az, hogy ezúttal minden duplán érkezik, mert a 7 iskolás atriai némelyik is simán lefedi ezeket a típuskaraktereket. Szegényeket nem elég, hogy utálja egy rasszista kisebbség, de még az iskolai mikrokörnyezetben is megnehezíti a dolgukat pár arcoskodó földlakó. És naná, hogy van, aki felveszi a kesztyűt.

Persze akkor nem nehéz felvenni a kesztyűt, ha az ember földönkívüli különleges képességekkel rendelkezik. Nem tudom, hogy erről az emberek mennyit tudnak, nem kötik az orrunkra a dolgot, de idővel kiderül, hogy az atriaiak bizony képesek erre-arra. Ki tudja, ez érdekes irány lehet. Mint ahogy az is, hogy elhintik, talán mégsem csak a peace-love-unity szentháromság jegyében képzelik el a földi életüket, talán akad közöttük olyan is, akiknek emberiség ellenes bűncselekmény lehetősége jár a fejében.

Oké, a pilot alapozás volt, bármi kisülhet a folytatásból, de igazán lehetett volna összeszedettebb ez az alapozás. Eskü, én semmit nem láttam ebben a 40 percben, ami miatt berendeltem volna a folytatást – csak az ígéret és a lehetőség szintjén van az egészben potenciál. Sem a megvalósítás, sem a karakterek nem voltak túl jók. Oké, a színészek bár elsőre elég gyengék, de legalább szépek, de ennyi tényleg elég? A casting előtt csak volt egy szkript is.

52 hozzászólás Ne habozz!

BWA - 2014. 02. 20. 16:36

“a színészek bár elsőre elég gyengék, de legalább szépek” szerintem eleg lett volna, ha ennyibol all az egesz kritika :D

stargatelost - 2014. 02. 20. 16:42

Úgy gondoltam, ez lesz az idei GP sorozatom, amit csak Aimee Teegarden miatt fogok nézni, és akármilyen szar lesz, kitartok. De ez az első rész annyira gimi-tinis CW-low volt, hogy biztos nem nézem tovább. És valahogy Teegardenre is szar sminket raktak, meg kilógott a középsulis környezetből is.

Majd azért visszanézek a véleményekre későbbi részekről…

S84 - 2014. 02. 20. 17:03

“Sőt, a sorozat éppen azon a ponton kezdődik, amikor 7 atriai tinédzsert megpróbálnak integrálni az emberi társadalomba, beíratják őket a helyi középiskolába.”

Na jó, nekem pedig itt ért véget :D
A CW szokásos semmittevős, bulizós, “középiskolás” sorozataiból már elegem van.

Llew - 2014. 02. 20. 17:11

“Na jó, nekem pedig itt ért véget :D
A CW szokásos semmittevős, bulizós, “középiskolás” sorozataiból már elegem van.”

Mire számítottál?
Lásd

“ami nem fog bejönni annak, aki az előzetese, vagy az alapfelállás, esetleg a CW csatorna neve hallatán kételkedve rázta a fejét”

kiskiraly - 2014. 02. 20. 17:32

“De ez az első rész annyira gimi-tinis”

Nekem is pont ez jutott eszembe.

Már nem emlékszek rá, de ez az űrhajóbaleset csak egy városban történt az egész világon vagy ezek az idegenek( és az alien-gettók) több városban is előfordulnak?

Mert ha csak egy helyen, akkor vszínű csak az iskola-idegen szektor-otthon hármas helyszínen játszódik a sorozat.

Nálam 4/10 a pilot.

polovcev - 2014. 02. 20. 17:39

Lehet én vagyok ostoba, de ha integrálni akarnék egy idegen csoportot azt a kindergartenben kezdeném el. Tény, hogy ezt így eladni nem lehet, de legalább nem akkora klisé :)

Lemoni - 2014. 02. 20. 17:41

Legalább annyira pocsék lett, amennyire sejtettem. Címszavakban ezeket jegyeztem fel nézés közben:
nyúlós-nyálas dal – még több gagyi dal – csaj Nina Dobrev-klón – agyonhasznált klisék – csacsogós picsogós – E.T.-Twilight crossover.
Tényleg rém gyenge a színészi felhozatal, de még csak nem is szépek, ráadásul az ufó srác legalább 30 évesnek néz ki.

jky - 2014. 02. 20. 17:42

“Sőt, a sorozat éppen azon a ponton kezdődik, amikor 7 atriai tinédzsert megpróbálnak integrálni az emberi társadalomba, beíratják őket a helyi középiskolába.”

Quadruple facepalm :D Áhh….

Eli - 2014. 02. 20. 17:43

Mérges vagyok a CW-re. Tudnak(tudtak) ők nagyon jó tinisorozatokat csinálni, amiket hiába “nem vagyok célcsoport”, simán élvezni tudtam. Nem zavarna annyira, hogy halomszámra csinálják az ilyeneket, ha nem olyan alapötletekkel jönnének elő, amik baromira érdekelnének. Én is attól fogom függővé tenni a maradásomat, hogy mennyire nyomja majd el a tinidráma az igazán érdekes lehetőségek kibontását. Némi klisés nyálat el tudok viselni, ha ott ficereg a háttérben a valódi érték. Az első rész alapján nem fűzök sok reményt hozzá, de azért reménykedek.
És előre kezdem siratni a The 100-at is, ami hasonlóan baromi érdekes koncepció lehetne.

Wee - 2014. 02. 20. 17:52

Trailer alapján én eskü azt hittem végig fogom szenvedni a pilotot, így engem lepett meg a legjobban, hogy tetszett. Nem volt tökéletes, sőt elég sokszor forgattam a szememet közben, de valahogy mégis megfogott. A csaj főszereplővel nem igazán vagyok kibékülve, a pasija meg kinéz kb. 30-nak, de őket leszámítva eddig bejött, amit láttam. Egy-két részre még biztos maradok aztán eldöntöm.

10/7

hummel - 2014. 02. 20. 17:54

„az ufó srác legalább 30 évesnek néz ki”

Nemcsak annyinak néz ki. Matt Lanter áprilisban lesz 31. Eszébe jut valakinek olyan színész, aki 30 éves kor felett kapott egy középiskolás karaktert? Az rendben, hogy szélesebb körben is eladhatóvá kell tenni a terméket, de azért valahol határt kellene szabni.

Igazából a történet politikai oldalával lehetne kezdene valamit. Félő, hogy a Romeo-Júlia szál fog inkább dominálni.

Andro - 2014. 02. 20. 18:02

Nekem első rész után kasza lett a sorozat. Annyira, de annyira kiszámítható és annyira érdektelen az egész, hogy részemről ennyi volt.

winnie - 2014. 02. 20. 18:15

a 30-as iskolás kinézetét el lehet intézni azzal, hogy földönkívüli:)

goodjohnwin - 2014. 02. 20. 18:15

Hihetetlen gyenge alapvetés (District 9 + Romeó & Júlia + gimisorozat) párosul a CW gagyibb produkciós megközelítésével. Iszonyú sok erőltetett áthallás valós társadalmi problémákra, de talán épp ezért lehet belőle túlélő: lelkük mélyén sokan tudnak a fenti alaphelyzettel együtt érezni, a körítés pedig megadhatja nekik azt az érzést, hogy nem ugyanabból a témából látják a 200. feldolgozást.

superpityu - 2014. 02. 20. 18:25

lemoni: az ufó srác már 31 éves. igazából ezt utálom a legjobban, hogy öregeket castingolnak tini szerepre. persze egy idő után nem lesz olyan feltűnő, mert a tvd-ben is meg lehetett szokni paul wesley-t aki szintén baromi öreg a karakteréhez képest. nem igaz, hogy nincs egy maréknyi 20 éves feltörekvő színész akit be tudtak volna tenni a helyükre…

dzsiaj - 2014. 02. 20. 18:47

Hol is kezdjem? Sok szót vesztegessek rá? Vagy oldjam meg kevésből?

szóval: ez úgy f*s, ahogy van. És nem, nem a CW név zavar, mert a legtöbb sorozatukat nézem, de a, baromira nem találták el az arányokat és b, ha már tényleg _csak_ a tiniszerelemre akarnak rámenni ebből az egészből, akkor azt miért nem teszik eredetibb, érdekesebb módon? Miért kellett ellőni az ÖSSZES létező sablont, ami ebből a témából kihozható? Az epizód vége felé már azon gondolkodtam, hogy mi az, amit még nem lőttek el, erre véletlenül lelövik a férfi főhős apját, aki jószándékúan meg akarta akadályozni a gonosz katonát, hogy lelőjön egy utcai svindlert. Szerintem az egész háztömb az én ordításomtól visszhangzott.

Azért meg külön rohadjanak meg, hogy beírták a google-ba, hogy “minden idők leggagyibb feldolgozásai a Hair c. musicalből”, majd a találatot jól be is biggyesztették a rész végére.

Nagyon akartam szeretni Teegarden meg Jow miatt, de ez ebben a formában vállalhatatlan. A Való Világ napi agymenése is üdítőbb kikapcsolódás ennél a sztorinál, amit valószínűleg egy szeméttelepről előkukázott tininaplóból mentettek át egy az egyben.

U.i.: Susan Walters nemlétező karrierje szerintem ezzel végleg besült, immáron a harmadik tinisorozatban alakít anyukát. Gondolom, nem ez a cél lebegett a szeme előtt, mikor színészetre adta a fejét.

Isteee - 2014. 02. 20. 18:47

6 perc után kikapcsoltam, annyira felidegesített az eleje. Borzasztó kezdés volt ez, teljesen mást vártam. Félek nem marad már normális sci-fi lassan… :(

Zsu - 2014. 02. 20. 19:08

Egyetértek a kritikával, bár engem az eye candy főhősünk nagyon megfogott, úgyhogy biztosan nézni fogom :D Matt Lanter-t már a Vampires suck c. filmben kiszúrtam magamnak :D

lostgab - 2014. 02. 20. 19:52

Bármennyire egyetértek is a kritikával, kövezzetek meg, én élveztem :D Lehet, hogy a földönkívüliek fogtak meg, vagy nem tudom, hogy mi (a főhős lány mondjuk már most idegesít, de ezt a CW megszoktam – Elena, Laurel :D ), de úgy éreztem, hogy néznék még egy részt. Egy ideig biztos maradok, ha jó sztorit kerekítenek megéri, ha meg nem viszik el érdekes irányba, akkor úgyis kasza lesz a vége, úgyhogy rá fogom szánni azt a heti 40 percet, hátha…

ALDO - 2014. 02. 20. 19:55

Még nem néztem meg a pilotot, de a leírás alapján nekem a 80-as évekbeli Földönkívüli zsaru című film ugrott be. Ott is valami ilyesmi volt, hogy idegeneket kell beintegrálni a társadalomba.
Valamikor belepillantok, hátha.
A nézettség viszont gondolom esni fog, így talán nőnek a HOD esélyei.

Sophie - 2014. 02. 20. 21:07

Majdnem annyira rossz volt mint a Twisted….

makaay - 2014. 02. 20. 21:44

nekem tetszett, bár lehet erre vágytam már :D

Legjobban az zavart, hogy a srác tetoválásait állandóan változtak… azért 3 pontot nem olyan nehéz a helyes sorrendben feltenni…főleg ha az arcán van :D

winnie - 2014. 02. 20. 21:47

a tetkóknak komoly szerepe lesz később, bár ez nem jelenti azt, hogy dinamikusoknak kéne lenniük:)

krigin - 2014. 02. 20. 22:47

nekem nagyon bejött, mondjuk erre is számítottam. Igaz nem látszik egyik se tininek, de ezen túllépek. A gyógyításos rész nagyon tetszett, remélem szépen megtudunk ezt-azt az idegenekről. A leendő szerelmi3szögre csak azt kérem, hogy ne Julie Plec nénit kérdezzék meg hogyan kell megírni. Köszönöm!

Zsanna - 2014. 02. 20. 22:53

nem volt rossz

bessie - 2014. 02. 20. 23:22

Én rögtön feltöltés után néztem meg hajnalban, és ott kezdeném, hogy évek óta kedvencem Matt Lanter. Most sem csalódtam benne. Amiben picit csalódtam, az a kiszámítható szöveg, és történetek. Remélem a kliséktől a következő részekben megszabadulnak, és jobb részeket kapunk, mint anno a Cultnál.

hunlord - 2014. 02. 20. 23:31

TVD, csak vámpírok helyett földönkívüliekkel. Még a női főszereplők is hasonlítanak. Ez így, ebben a formában nem kell!

Enn - 2014. 02. 21. 00:23

én azt kaptam amit vártam. szeretem a cw tinimarhaságait. engem határozottan kikapcsol. :)

Nikki - 2014. 02. 21. 03:56

Vártam, de néhol túl sok volt a tini dráma meg a nyál, de egész szórakoztatóra és nézhetőre sikerült ehhez képest. Adok neki még 1-2 résznyi esélyt, mert tetszik, amit belengettek – sok lehetőségük van – szóval ez nagyrészt az arányokon meg a kivitelezésen fog múlni.

ayren - 2014. 02. 21. 10:06

Engem sajnos bármivel meg lehet fogni egy-két kör erejéig, amit sci-fi címkével tálalnak. Bármennyire tudtam előre, hogy ez is a végtelenül klisés filmes tinivilág lesz, amin csak csalogató máz a sci-fi, megnéztem, és még egy rész esélyt adok neki, de igazából nem bízom benne, hogy javulni fog. A srác (?31 éves?) tetkós nyaka meg úgy néz ki, mintha lehányták volna.

pumpika666 - 2014. 02. 21. 13:34

a jól bevált vámpír/farkasember-sztorik helyett ez ugyanaz csak földönkívülivel :)
de attól még jó, nekem legalábbis bejött az első rész
később lehet, hogy félreteszem, mint a tomorrow people-t(ínségesebb nyári időkre, mikor úgysem lesz nagyon más)

hummel - 2014. 02. 21. 22:51

Elképzelem amint Roman magyarázza az anyjának meg a húgának, hogy azzal a lánnyal barátkozik akinek az apja lelőtte az övét. Még szerencse, hogy két szívük van, mert igen nagy a szívroham kockázata.

Lilith - 2014. 02. 21. 23:15

Várom amíg bemelegedik a sorozat és jobb kritikákat kap,addig a sarokba állítva.

Luke - 2014. 02. 22. 00:54

Nekem bejött a pilot stílusa :) a Secret Circle kaszája óta valahogy offoltam a csatornát de ezzel hátha sikerül berántani :) 2-3 rész még mindenképp nézős :)

Sugarplum - 2014. 02. 22. 12:47

Tuti velem van a baj, de valahogy elsőre a Roswell sorozat ugrott be. Nem tudom megmagyarázni, de végig ez motoszkált bennem,függetlenül attól, hogy itt azért más a felállás. Azonban, míg a Roswell azonnal beszippantott és a mai napig az egyik kedvencem, itt zéró késztetést érzek arra, hogy megnézzem a következő részt.

Zsanett71 - 2014. 02. 22. 17:25

Rengeteg negatív véleményt olvastam, a szintén nem pozitív kritika után. :(

Nekem nagyon tetszik akármit is mondtok. Én már nagyon vártam, még mikor Oxigén névvel indították, felkeltette a kíváncsiságom. Roswell óta vártam, valami hasonló stílusú sorozatot, és itt van :D

Én nem vettem észre semmit a színészi teljesítményen. És nem érdekel hogy melyik színész hány éves. :) A történet magával ragadott, és a 1×2 is igen izgalmasnak ígérkezik a promo alapján.

A nézettsége sem olyan rossz. Nem tettétek hozzá, hogy a Téli Olimpia sok embert leköt, illetve a keddi ismétléskor többen nézték mint a TVD-t. Szerintem ez nem rossz eredmény. :)

yeeeyha - 2014. 02. 24. 10:03

Ez csalódás volt. Nagyon.
Asszem még beletartozok a célközönségbe, de egyszerűen nem tudom magam elképzelni, hogy ülök a tévé előtt és én ezt reklámokkal teletűzdelve végignézem, és nem érzem pocsékba ment estének.

Borzasztó a főszereplő csaj, rossz húzás volt, hogy ő is új a középiskolában, sokkal jobb lett volna, ha van vmiféle kapcsolati hálója, sőt, a fura állú srác akár a pasija is lehetett volna, hogy egy kicsit variáljanak a szerelmi háromszög alapkliséjén. Ráadásul mintha direkt öregnek is lenne sminkelve, nekem nála jobban kilógott a lóláb, mint az ufó srácnál (pedig 5 évvel fiatalabb nála, csak 25). Lehet azért van ez, mert láttuk már Teegarden-t igazi tiniként egy sorozatban, most meg néha olyan volt az arca, mintha lephotoshoppolták volna a ráncokat róla. Szörnyű.

A történet minden momentumát láthattuk előre, ez azért már teljesítmény, kicsit transzba esett Trelawneynak éreztem magam.
Ami érdekes lehet, az a földönkívüleik képességei és tervei, én sem tudom elképzelni, hogy tűrjék az emberek minden hülyeségét. Lehet, hogy nem leigázóként jöttek, de az emberek azt csinálnak belőlük.

A zene túl sok, ráadásul sokszor rossz választás (a végén az Aquariust személyes sértésnek veszem, annyira jó az a dal, de a digital daggers kábé kiherélte) is volt, de legalább a hangmérnök nem bénázott, anno a Reign-nél a beszéded nem lehetett érteni a zenétől.

Nem tudom maradok-e, ha maradok azt Matt Lanter miatt teszem. Semmiben sem láttam még, nem tudom a szerepe miatt bénázik-e, de winnie-nek igaza van, legalább szép. Lehet leszek olyan felszínes, hogy tovább nézem a dögössége miatt.

winnie - 2014. 02. 24. 10:19

“Nekem nagyon tetszik akármit is mondtok.”

miben más ez a mondat, ha csak azt írod, hogy “nekem nagyon tetszik”. minek azt még hozzátenni?

ha valaki olvassa a véleményeket, valószínűleg örül, hogy vannak pozitívak is, de ha elolvassa a tiedet, akkor azzal nem sokra megy. itt volt a lehetőség, hogy leírd, hogy miért jó, hogy ajánld, de mondhatni egy szót sem írtál arról, hogy mi a véleményed, csak azt, hogy magával ragadó a történet.

(írod, hogy elfogult vagy, mert rögtön érdekelt, meg hogy milyen a nézettsége, de ezek szerintem nem érdeklik azt, akik azon gondolkoznak, hogy bepróbálják-e. viszont elolvassák alattad azt, amit yeeeyha ír, és lehet, hogy döntenek, mert ő leírta, hogy mit gondol.)

szóval kár kihagyni a ziccert, és egy kommentben mások kommentjével foglalkozni és az, hogy mit nem érdekel téged.

Drake - 2014. 02. 24. 17:15

Egyetlen szóval jellemezve : borzasztó. Csak a sci-fi rész miatt néztem meg,de nagyon kár volt. Ez még annyira sem kötött le,mint pl a Killer Woman,ott is nulla volt az egész,de ha az nulla,akkor ez még alatta van. Röhejes párbeszédek,öreg tinik,suli,buli.Nézzetek meg egy Teen Wolf epizódot,ott is suli,buli,tinik és mégis leülteti az embert és elégedetten áll fel a monitor elől 40 perccel később. Ez maximum 1/10,az is csak az sci-fi beütés miatt. Kasza.

Lilith Dark - 2014. 02. 24. 22:55

Nekem eddig bejött, maradok; bár ez nem segít másokon, mert hírhedten gyengeelméjű módjára sosem kaszálok. :D
Valamiért én nagyon vártam, és eddig nem csalódtam, bár tény, hogy megvoltak a szokásos klisék, de belefér. ;)

Amúgy Aimee Teegarden csak engem emlékeztetett Julia Stilesra? Főleg a mosolya, rendesen képzavaros voltam nézés közben tőle. :)

Wee - 2014. 02. 25. 21:07

A második rész nekem tartotta a színvonalat, sőt talán ebben a 40 percben már kevesebb szemforgatást kapott tőlem a sorozat :) A két főszereplő kapcsolata sajnos ettől még hidegen hagy, ellenben a mellékszereplők tisztára érdekesek. Meg hát lányként Drake eyecandy faktorát sem hagyhatom figyelmen kívül ;)

LaCRossE - 2014. 02. 25. 22:01

Huuh, hát a második rész első másodpercében kinyomtam. Sikítok lassan ezektől a “My name is…” intróktól.

Nikki - 2014. 02. 27. 03:02

A második rész nagyon jó volt. Mondjuk a promó alapján is annak vártam, de felülmúlta a várakozásaimat. (Mondjuk az intrón én is felkaptam a fejem, hogy na itt is? Ez CW trend lett :D)
Egy negatívumot viszont kiemelek az elejére, az pedig a hozzáállásuk Roman apjának a halálához. Olyan, mintha nem lenne súlya, jelentősége. Csak megtörtént, hogy megkapjuk a nagybácsit, aki 10x izgalmasabb figura akár a múltját tekintve akár a jelenlegi tevékenységeit nézve. Ráadásul Emery másik “fiúja” sem az a szimpla srác, s akkor a szektoron kívüli idegenekről és szervezkedéseikről még nem is beszéltünk.

dinnyemano - 2014. 02. 28. 16:27

nina dobrev-klón…ez volt az első, ami eszembe jutott…
az első rész nagyon unalmas volt nekem, a második már sokkal akciódúsabb és nézhetőbb volt.
a pasik szinte mind jók benne.
de szerintem nem jutok el a harmadik részig. időpocsékolásnak érezném…
pedig annyira jó lenne találni egy izgis új sorit…
kifogytam az ötletekből.

niki - 2014. 03. 01. 20:57

A kritika és a kommentek olvasása után sarokba raktam a sorozatot, gondolván, nincs szükségem még egy túlcsorgós klisé sorozatra, de aztán mégis megnéztem, és tetszett. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy a főhősnő kiköpött Nina Dobrev. Végülis, ha a karakter nem lesz olyan idegesítő mint Elena, már megéri.
És persze sok klisé megjelenik, de én nem is vártam mást egy CW-s tinisorozattól. És ha jobban belegondolunk, nem sok mindent lehet már csinálni, ami nem klisé.
Az első rész tényleg nem volt olyan izgalmas, inkább bemutató, de a 2. részbe már raktak egy kis akciót is, és az is egy pozitívum volt(számomra), hogy a főhős (valamennyire) kiállt magáért, nem vetette magát a csajra, amikor az kb szerelmet vallott neki.
Az biztos, hogy sok negatívuma van a sorozatnak, de szerintem egy pár rész erejéig érdemes bent maradni. Nem egy sorozatot láttam már, ami jó pár rész után fejlődött nézhetővé, sőt, élvezhetővé.:)

Gyöngyös - 2014. 03. 02. 00:10

szerintem nem volt rossz. az első részen kissé unatkoztam, de a második már nem volt annyira rossz, de… kérdem én: ebből mit akarnak kihozni?
nekem TÉNYLEG tetszett, de ha ennyi a negatív kritika, akkor nem fogják tudni kiküszöbölni, mert le sem fogják a többi rész forgatni… :(
10/6.5

Biohazard - 2014. 03. 03. 21:46

Legkozelebb elobb kritikat olvasok, AZTAN nezek bele egy ismeretlen sorozatba. 20 sec utan mar szemforgatas, kb az 5. perc magassagaban beletekeres.
Egy hosszura nyujtott kritikaval es a szavak atgondolt megvalogatasaval valoszinuleg tobb tartalmat irnek le, mint ami ebben a 40(?) percben volt.
Szerintem eddigi sorozatos palyafutasom legintenzivebb sci-fi elmenye volt ez a sorozat.

Aki meg nem latta volna es a hsz-ek alapjan donten: EZ NEM SCI-FI, HA EZERT NEZNED, KERESS JOBBAT! :)

Es erre valakik penz adtak…OMG :)

Nata$ha - 2014. 03. 04. 11:38

nekem bejön :) na jó, nem tökéletes, de sokkal kevésbé gagyi mint amennyire a Vámpírnaplók első évada volt…azt konkréten csak azért néztem, hogy legyen min röhögni :D tetszik, hogy a szerelmi szálon kívül azért más is történik

Alice - 2014. 03. 13. 14:19

Belenézegettem, annál is inkább, mert több szereplő is játszott korábban a Friday Night Lights-ban (Aimee Teegarden, Grey Damon + Dora Madison Burge, aki egy háttérarcnál mondjuk többre hivatott volna khmmm), de elég 12 egy tucat eddig. Ha időm engedi, azért belekukkantok pár hét múlva. Azzal egyetértek, hogy a mellékszereplők sokkal érdekesebbek!
Ez a Grey srác meg már mindenben benne volt mostanában, még a Chloe Kingben is, mondjuk az nekem éppen tetszett, volt egyfajta különleges hangulata.

Naszóval a Star-Crossed a Roswell poros nyomába sem ér, azt viszont hamarosan újranézem. Ott a történet, a karakterek, a zenék, a humor, a szereplők, minden nagyon bejött. Asszem nekem inkább Jason Katims munkássága való ;)

ThomasGreg - 2014. 05. 17. 21:10

Hát nem! Nagyon nem!
Az évad végére elért a béka alfele alá a színvonal.
A 13. részt kb 2 órája nézem, mert folyamatosan meg kell állítanom, ugyanis ilyen töménységű marhaság már káros lenne egyhuzamban.
Igen, tudom, CW, de akkor is…
Lehet, h már a kasza tudata miatt (finoman szólva) “dobták így össze” az utolsó részeket, de a 13. részre érte el a negatív csúcsát mind az írói, mind a rendezői “munka”.
Tisztázzuk, már az elejétől fogva tele van/volt hülyeségekkel a sorozat; sokszor látványosan a CW-érdekeltség vezette az írók kezét, de volt vmi plusz az első részekben, ami a nem-túl-kritikus nézővel ezeket a dolgokat elfeledtette. Na, ez a végére totálisan eltűnt.
Így jár, aki kompletista.

A végére muszáj leírnom ezt, h kiadjam a frusztrációm és legyen erőm megnézni az utolsó 8 percet:
Geiger-Muller-számláló App

Őszintén, ez nagyon fájt.

george08 - 2014. 05. 19. 19:23

A végére még rosszabb lett a sorozat, semmit se változott a felállás és ez nagyon idegesített. Meg a sok logikai baki.

Meg az mi, hogy ott volt a kulcs amivel az utolsó percekbe megállították a bombát, mert hogy csak az indítja el meg minden mondták már az előző részekben is 1000x hogy felfogjuk, “nagy izgalom közepette” kiszedik, erre a csaj telefonos applikációval aktiválja, hogy van b terv is…

Ennek volt értelme? Minek szenvedtek azzal a kulccsal, ha nem is kellett…

Sorozat imádó - 2018. 01. 05. 18:23

Szerintem nagyon jó ez a sorozat.
Kéne folytatni mert engem érdekel.
Akinek nem tetszik az ne néze meg

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz