login |

My Mad Fat Diary: kezdett a 2. évad – írta yeeeyha

2014. 02. 24. 17:14 - Írta: vendegblogger

38 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A tavalyi év egyik legjobb újonca volt a My Mad Fat Diary – legalábbis számomra mindenképp, kevés sorozat tud ennyire megfogni és nem volt kérdés, hogy benevezek a 2. évadra is. A promó is több mint meggyőző volt.

Rae első naplója betelt, így szó szerint tiszta lappal kezdhettük a 2. évadot. Az előző évadban a főszálat lezárták és így egy újabb szintre léphettünk Rae gyógyulásában. A sorozat – számomra először meglepő módon – szakított azzal a szerencsétlen tinisorozat szokással, hogy húzzák és húzzák a szerelmi szálat több évadon keresztül.

Az 1. évad végén a készítők a nézőkre bízták, hogy tegyék fel a pontot az i-re, de most már semmit sem hagytak a képzeletre. A tovább mögött folytatom minimális spoilerrel.

Rae és Finn együtt vannak, hihetetlenül édesek kettesben (borzasztó ez a kifejezés, de hát igaz), megvolt az első randi, az első csók és valószínűleg a mostani 8 részes szezon főszála lesz, hogy Rae meg tud-e birkózni a dologgal. A banda és Finn előtt már nincs nagy titka, de még sok terhet cipel magával. Az önbecsülése, önbizalma siralmas állapotban van, fél az emberektől, még mindig a legfontosabb jellemvonásának tartja a kövérségét, és nem érti, mit lát benne Finn.

A megoldás nagyrészt csak Rae-n múlik, mert Finn-re nem nagyon tudok rosszat mondani (kicsit túl tökéletes is volt, mintha a My Mad Fat Diary tumblr fandomok álmai váltak volna valóra). Még most sem lett szószátyár, még mindig inkább a tettei beszélnek helyette, de ez az előző évadban sem zavart különösebben. Rae eleget beszél helyette is.

Másik nagy probléma az iskola lesz, ezt nem is kell tovább ragozni, mindenki megtapasztalta, milyen kegyetlen hely tud lenni. Véget ért a nyár, Rae-nek az öngyilkossági kísérlete óta először kell betennie oda a lábát.

A banda többi tagja: Chop és Izzy közel vannak a „Chizzy” elnevezéshez, Archie különösen jól működik Rae-vel, nagyon szeretem kettejük barátságát. Chloe még mindig Chloe, kíváncsian várom merre fog haladni a most felvetett Archie és Chloe-szál, hiszen Archie nagy titka még mindig titok a többség előtt.

Rae anyukája boldog házas és leállt a frusztrált diétamániájával. Helyette változókorba lépett, biztos fog pár jó pillanatot hozni, mert az évadnyitó egyik legjobb és legcikibb jelenetét is ő produkálta a vörös káposztával.

Aminek különösen örülök, hogy Kester viszonylag sokat szerepelt az évadnyitóban, remélem ez továbbra sem változik. Nagyon jó párbeszédeket folytatnak le Rae-vel, és érdekes szál lehet a csoportterápiából is. Danny emiatt biztos a történetben marad, bár a sapkái nélkül, és valószínűleg egy új fiú, Liam is bekerül a képbe.

Összességében kész érzelmi hullámvasút volt az évadkezdés: egyrészt az egyik legviccesebb My Mad Fat Diary-rész volt, leginkább Rae-nek és a firkáinak köszönhetően, plusz Finn és Rae sok jelenetén egyszerűen muszáj somolyognia az embernek; másrészt ott volt a sok baljóslatú pillanat, valamint Kester és Rae szomorú beszélgetése a rész vége felé.

Az évadkezdés alapján érdekes szálak lettek felvetve, még bárhogyan alakulhatnak. A hangulat mindenesetre megvan, a zenék szokás szerint nagyon jók, a szereplők még mindig élettel teliek. Minimum 8,5/10 lett ez az évadnyitó.

38 hozzászólás Ne habozz!

eszemix - 2014. 02. 24. 17:40

Jó kritika! Rae története, és a szorongásai nem ismeretlenek számomra sem, és nagyon jó dolognak tartom, hogy ilyen formában ennyire jó sorozatot tudtak összehozni. Finn tényleg szinte túl jó, hogy igaz legyen. A zenei körítés meg már csak hab a tortán. Már láttam a második részt, várom, hogy ahhoz lehessen hozzászólni végre. :)

zedtheant - 2014. 02. 24. 17:53

remek évadkezdet volt! én daráltam az elsőt, úh alig emlékeztem, h merre hány méter, de a hangulat megint hamar berántott. remek kis brit sorozat az ottani kissé minimalista stílussal, de nekem nagyon bejön.

p.m. - 2014. 02. 24. 19:17

“mintha a My Mad Fat Diary tumblr fandomok álmai váltak volna valóra”

Haha Nemcsak mintha, tényleg valóra váltak

Én az első évadot nagyon imádtam, a második várós volt és eddig nem is csalódtam benne, nagyon jó volt az első rész

Marcipáncica - 2014. 02. 24. 20:08

Kicsit utána kell néznem hogy mi is volt már az első évadban, de anno nagyon szerettem úgyhogy néznem kell majd ezt is. Ajánlom mindenkinek, a kicsit ijesztő cím ellenére is! :)

Alice - 2014. 02. 24. 23:19

Hurrá, új évad! A sorozat nekem a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt, szuper, hogy megint lehet majd nézni. Én valószínűleg darálom, de ha megesz a kíváncsiság, akkor nem.

Rita - 2014. 02. 25. 08:00

Valóban kicsit túl tökéletes Finn, de azért nem valóságtól elrugaszkodott. Ha nem is gyakran, de a pesti metróban látni ilyen párokat, ahol egy kigyúrt és viszonylag jóképű srác szerelmesen ölelget egy nem túl szép és csinos, de rendkívül bájos és kedves lányt. Ilyen létezik, csak nem ez a szokványos.

Imádom ezt a sorozatot, és nagyon nehéz megvárnom, hogy lemenjen az utolsó rész, mert mindenképp darálni szeretném. Ki sem bírnám, hogy egy-egy hetet várjak a részek között! :)

Jena - 2014. 02. 25. 10:09

Én is beszállok, imádom a sorozatot, de Tix… :(

cegtli - 2014. 02. 26. 19:26

Jó kritika! Kíváncsi vagyok hogy alakul a továbbiakban a sztori.

yeeeyha - 2014. 03. 03. 13:01

Ma este jön a 3. rész, és ez a 2. rész rendesen megkavarta a dolgokat. Most sajnálom kicsit, hogy nincs bennem elég erő, hogy összevárjam az évadot a darálásra, másrészt kíváncsi vagyok, így hetiben nézve mit nyújt majd (az előző évadot darálva néztem, és újranézéskor is másfél nap alatt néztem végig)

Aki aggaszt, az Liam, nem nagyon szeretnék egy szerelmi háromszöget, (egyelőre) szerintem nem illik a MMFD stílusához.
Chloe és Archie nagyon jó, ahogy kajtatnak a népszerűség után, Izzyt hiányoltam.
Rae-t nagyon sajnálom, de remélem túllendülünk ezen. Finn még mindig megéri.

Ági - 2014. 03. 03. 15:42

Nagyon várom a mai részt. Én is duci csaj vagyok, így abszolút megértem Rae döntését…

Marcipáncica - 2014. 03. 03. 23:23

Ez nem duciság függő. Csak önbizalom. Akárki, akárhogyan néz ki érezheti úgy hogy kevés a másik embernek, és akkor bizony ez a leggyakoribb megoldás: megfutamodás.

Ági - 2014. 03. 04. 10:40

Persze, ez így van! :)

Marcipáncica - 2014. 03. 06. 23:12

A 3. rész kicsit felemásra sikeredett. Nem kellett volna a végére ez az Archie-s leleplezés. Oké hogy “őszinte vagyok”, akkor legyen szépen őszinte önmagával és a saját dolgaival kapcsolatban. (Megjegyzem a rész 90%-a pont arról szólt hogy ez neki sem megy.) De ne így legyen őszinte, hogy a legjobb barátját ilyen módon és szinten alázza meg. Ez nem fair… Nem tetszett. Amúgy a rész elment, duckó dilis csávó jó arc, Finn viszont keveset volt… Az évad eddigi – szerintem – legkevésbé jó része. Szerencsére lesz még pár.

cegtli - 2014. 03. 09. 23:36

Nekem sem tetszett, hogy Rae így leplezte le Archie-t, nagyon megalázó volt, főleg, hogy Archie annyit tepert, hogy Rea megbocsásson neki. Liam-mel tui össze fogják hozni őket, bár ne így lenne :( Több Finn kellene :)

yeeeyha - 2014. 03. 10. 09:53

Szerintem is fura volt ez a 3. rész, talán a sorozat legrosszabb része lett Rae és Archie miatt. Rae-t nagyon nem tudom megérteni, hogy miért viselkedett így Archie-val, én simán megbocsájtottam volna. Ne feledjük, hogy Rae a teljes első hetet ellógta, ezzel Archie-t is magára hagyta, és Rae sokkal inkább megjátszotta magát ebben a részben, mint a fiú. Az, hogy így elmondta Archie titkát, nagyon pocsék ötlet volt, Stacey se csinálhatta volna jobban. Érdekes volt a párhuzom Rae és a szemüveges lány között, és aközött hogy Archie kínosan nevetett, mikor Rae-t gúnyolták.

És én most megszerettem Liamet, kíváncsi vagyok mi lesz. De azért több Finnt!

Marcipáncica - 2014. 03. 10. 22:22

Szerintem is összehozzák őket. Viszont innentől ne nagyon várjuk Finn-t…. Mondjuuuuuuuk, ha már itt tartunk: oké hogy Finn helyes husi, de Liam-ben jóval több a spiritusz. Hosszú távon szerintem egy Finn-féle pasit hamar meg lehet unni, mert egy viszonylag egyszerű kis savanyúuborka, míg Liam egy értelmes(nek tűnő), humoros, lökött, szórakoztató pasi. Persze ezek csak az első benyomások, ki tudja mi lesz még. Amúgy meg persze, hülyeséget csinált Rae, de tegyük szívünkre a kezünket: egy tini tesz ennél néha meggondolatlanabb dolgokat is.

Marcipáncica - 2014. 03. 11. 22:10

Na, megkapta mindenki amit akart! :D

Ági - 2014. 03. 12. 21:13

Én azért Team Finn vagyok, ha lehet ilyet mondani. :D

pumpika666 - 2014. 03. 15. 11:58

liam pólója időutazott :)
shadows fall szanaszéjjel kopott pólóban volt, akik 95-ben alakultak, így 96 őszén még nem nagyon hiszem, hogy a net akkori el(nem)terjedésével be tudott volna újítani egy pólót, ami kb 10-15 évesnek nézett ki
a 2ik évad eddig jól pörög, igaz néha fogom a fejem, hogy mekkorákat tudnak ártani egymásnak 18-19 éves “gyerekek”
anno mi is szivattuk egymást a suliban, de verekedésekre nem emléxem

cegtli - 2014. 03. 15. 23:57

remélem ez a Liames szál hamarosan véget fog vetni, mert nekem nagyon nem adja :(
Egy kicsit többet is gengelhetne a banda,eléggé szét vannak széledve

Marcipáncica - 2014. 03. 16. 15:28

Pedig nem esélyes hogy Liam-et leépítik. Hosszabb távon inkább ő lesz a “társ” Rae-nek, nem Finn. Persze ez csak amolyan sejtés. Az meg hogy szétesett a banda szinte törvényszerű: elkezdődött a suli. Egyrészt nem mindenki jár oda, másrészt még csak nem is egy évfolyamon van mindenki. Nekem érdekes ez a felállás, sőt akár még hozhatnának is be 1-2 karaktert, a banda pedig szintén megmaradhatna amolyan reggeli/esti összejöveteles formákban. Nem?

yeeeyha - 2014. 03. 16. 15:38

A bandáról:
Chop ugye nem is jár suliba, Finn már felsőbbéves + népszerű. Izzie eltűnése volt a legfurább, két részen keresztül szinte nem is szerepelt, a többieknek azért volt vmennyi kapcsolata egymással, de azért meglepődtem, mennyire külön utakon járnak.

Én teljesen beléptem a Liam-et szeretők táborába, egyetértek Marcipáncicával vele kapcsolatban, plusz nekem pasiként is bejön.
Finn tettei helyett most megint inkább a pillantásai beszélnek (gondolok itt arra a jelenetre mikor Chloe és Rae beszélnek Liamről), elég deja vu volt. Vele szemben a Liames részek tele voltak élettel, érdekes ez a kontraszt.

Marcipáncica - 2014. 03. 18. 22:15

Na, most az új résszel jól megkavarták a dolgokat.
Finn egy időre eltűnt, és kezdenek komollyá válni a dolgok Rae körül. Ahogy nézem minden irányból kezd elb*szodni (sorry) körülötte minden. És ez alól Liam sem kivétel… az a történet sem feltétlen a jó irányba megy szerintem. Látszólag az apukás vonal az ami még pozitívnak tűnhet, de ezzel kapcsolatban is van bennem némi félsz. Szegény csaj… most megjósolok egy újabb összeomlást ha ezek a helyzetek nem oldódnak meg hamarosan… :(

Ági - 2014. 03. 20. 12:51

Nagyon felkavaró volt ez a rész…

yeeeyha - 2014. 03. 21. 11:47

Úristen, ez a rész…

cegtli - 2014. 03. 21. 15:08

Ez a rész elég durva volt. Széthullott a gang teljesen, amit nagyon sajnálok :(
Finn remélem visszatér és valami lesz, mert ez a Liam engem nagyon taszít, nem egy megbízható alak..

Marcipáncica - 2014. 03. 21. 15:59

Nekem mondjuk (azon kívül nyilván hogy elszomorított) azért nagyon bejött ez az epizód. Talán eddig még nem igazán láttam ennyire ijesztően reális ábrázolást, ami a tinikről és tiniknek szól. Mert a valóság az tényleg valami ilyesmi. Csapongás, hibás döntések sorozata, összeveszések, hülyeségek amiket az ember később leginkább letagadna… és sorolhatnám.
A “legjobb barátnő” pedig nagyon ismerős lehet sokunknak… na ez az a kategória aki csak a könnyű, meg a neki kényelmes helyzetekben legjobb barátnő, amúgy meg inkább a hátbadöfős fajta. Ha ilyen barátnőd van már nincs szükséged ellenségre… és sajnos nagyon gyakori az ilyen a lányok között… :(

yeeeyha - 2014. 03. 21. 17:39

Én bevallom lassan sértőnek érzem a szimpla tinisorozat besorolást, mert a TVD, PLL és hasonlók jutnak róla eszembe. Még a Skins áll a legközelebb a sorozathoz mondanivalóban és történésekben, de MMFD nála is realistábban áll a dolgokhoz.

Egész nap eléggé a rész hatása alatt voltam (plusz Shameless-t is néztem ma, adtam a hangulatnak még egy balhorgot). Az egész rész olyan volt, hogy az ember érezte, hogy minden elb*szódik és fájdalmas volt nézni.
Chloe és Rae barátsága mindig fura volt számomra, mert teljesen különbözik a világuk, érdeklődési körük, személyiségük, stb. Oké, hogy gyerekkorukban barátok voltak, de mi volt az összetartó erő később? Belenéztem a következő részek videóiba, lesznek még itt érdekességek.
A Chop-Izzy dolog szomorú, de a Chop-Archie ellentét jelenleg sokkal jobban érdekel – Archie-t mindig is bírtam, ő az egyetlen a bandából, akiben még nem csalódtam. Finn-el kapcsolatban kíváncsi vagyok, ekkora Finn&Rae rajongói őrület mellett megmerik-e tenni, hogy kiírják a srácot a sorozatból. Finn-t még mindig nagyon kedvelem, de nem tudom, mit gondoljak róla.
Liammel meg olyan vagyok, mint egy meredek hullámvasút, előző részben imádtam, most pedig… annyira tipikus pasi volt, annyira… árgh, hogy ez már fáj.

Ami a sorozat nagy előnye (?), hogy fogalmam sincs merre megyünk tovább. Ha például valaki a 2×01 elején elmondja, mi lesz ebben a 2×05-ben, simán a képébe röhögtem volna.

Marcipáncica - 2014. 03. 23. 13:19

Nagyon sajnálom hogy sokan szerintem esélyt sem adnak a sorozatnak. Pedig messze kiemelkedik sok szempontból a mezőnyből. Lehet meredek, de kb a True detective, Walking dead es Banshee részeket várom/tam ennyire mint ezt. A tini sorozat mint jelző valóban mást sejtet, mást jelent.

yeeeyha - 2014. 03. 28. 11:51

Nagyon tetszett a 2×06, örültem, hogy Chloet jobban megismertük, az előző kommentem miatt.
Rae helyében én sem tudtam volna megállni, hogy ne olvassam el a naplót, és tök jó jeleneteket kaphattunk így.
Liam miatt viszont aggódom, Kesternél szinte látni lehet a rettegést, amit érez amiatt, hogy a srác Rae közelében van.

Jövő héten finálé, nem tudom mit várjak tőle.

csdavid - 2014. 03. 28. 15:47

A 2. évad első felében hiányoltam nagyon Izzy-t (személyes kedvencem, imádnivaló), más negatívumot egyszerűen nem tudok mondani. Tavaly nyáron szedtem le, akkor az első részt néztem meg, de valahogy nem tetszett, hozzáteszem én tinis vígjáték sorozatként szedtem le és ez valóban jóval több. Olyan szempontból viszont áldás, hogy hétfőn kezdtem nézni és ma láttam a 2×06-ot. A zenék pedig valóban zseniálisak 1996-ban 10 éves voltam, így ezeket a dalokat csak később ismertem meg, és bár nem a kedvenceim de nem lehet nem dúdolni az összeset. Körülbelül 1 éve jöttem rá arra, hogy az angol sorozatok zseniálisak, ez is egy újabb példa.

Rékuc - 2014. 04. 03. 09:55

Sajnos itt a vége..

Szépen elvarrták a szálakat, valahogy azt hittem, hogy nem mindent tudnak happy end-dé varázsolni, de végülis nagyon kerek befejezést kaptunk.

Jaj, úgy örülök, hogy Finn visszatért!

A sorozat erőssége szerintem az volt, hogy valós volt, hogy a részekben a problémákat nem mindig oldották fel, hogy úgy érezhettük, az élet tényleg ilyen – egyszer fent, egyszer lent, és a jó dolgok csak úgy nem pottyannak az ölünkbe. Rae személyisége is átalakult, örülök annak, hogy a sorozat üzenete: az emberek képesek megváltozni.

cegtli - 2014. 04. 03. 11:00

Nagyon jó befejezés lett!
Vajon készítenek 3. évadot? Vagy már nincs több bőr amit le lehetne húzni erről a történetről?Elnézegetném még egy ideig ezt a sorozatot, annyira jó volt.

Rékuc - 2014. 04. 03. 11:24

Én úgy tudom, hogy az írónő a középsuliról meg erről az előkészítő college-ről írt naplót.. :S szerintem ez a lezárás is arra utal, hogy ennyi volt :( infót nem találtam róla a neten, de azért reménykedem, hátha!

Marcipáncica - 2014. 04. 03. 17:45

Ez nem hangzik túl jól.
Mondjuk (most magam ellen beszélek) a történet így volt szép kerek. Természetesen lehetne folytatgatni, akkor születne belőle idővel egy jó kis átlagos tini szappanopera. Talán jobban jártunk így.

Lanie - 2014. 04. 06. 17:22

Azért bőven van még ebben potenciál, csak azért mert Rae pár nehézséget legyőzött, a “betegsége” nem egy egy csettintésre fog elmúlni hanem egy folyamat részeként. (Bár a sorozatban kissé nehéz megoldani, de én azt is megnézném, hogy az írónő hogyan dolgozta fel azt, hogy végül le is fogyott) Egyébként annyi infót tudunk róla, hogy még maguk a színészek sem tudják, hogy lesz munkájuk a sorozattal kapcsolatban vagy sem, csak reménykednek benne. Gondolom Twitteren hamar kint lesz a hír ha már lehet tudni biztosat róla.

Zseni - 2020. 08. 05. 09:54

Sziasztok.

Bár tudom esélytelen 🙈😭🙏
De lát rá valaki valamilyen esélyt arra, hogy egy utolsó fejezetet csinálnak még ebből a sorozatból?
Vagy csak egy részt…
Annyira kíváncsi lennék arra hogy mi történ Rea életével.

Valaki valami infót esetleg tud?
Egy elkapott interjú valakivel?

Vagy engedjem el ezt az egészet!?!
Annyira jó lett volna egy utolsó rész…
Hogy mi történt mindenkivel.
Egy igazi lezárást… Így annyira egy üres űrnek érzem ezt 3. Évadot.

Zseni - 2020. 08. 05. 10:15

Csak azért mert visszanéztem pár infót és láttam, hogy tavaly júlisban dobott fel egy csatorna(talán brit) pár jelenetet és reménykedem, hogy azért mert készül az utolsó rész🤣🤣🤣

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz