login |

2014/15: Pilotszezon – FOX

2014. 02. 25. 17:38 - Írta: superpityu

46 hozzászólás | kategória: 2014/15, hírek

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a beérkező több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót.

Lehet utoljára kap a FOX ilyen posztot, hiszen Kevin Reilly a FOX programigazgatója az év eleji TCA-panelen bejelentette, hogy megszűnik számukra a pilotszezon – ha fognak is pilotozni, akkor azt nem csak tavasszal teszik és több szkriptet is be fognak rendelni, de jórészt az azonnali sorozatberendelésekre fognak koncentrálni.

Elképzelhető, hogy a közeljövőben az országos csatornák felzárkóznak a kábelesek mellé? Ugyebár az ő mintájukra kevesebb pilotot fognak bekérni, de ezeknek csak kis részét fogják kikukázni, valamint rövidebb évadokban gondolkoznak, amelyek ugyancsak a kábeles csatornákra jellemző. De erről egyelőre ennyit, majd meglátjuk mennyire tartják magukat a bejelentéshez a továbbiakban.

Sokat elmondhatunk a FOX-ról, lehet pár dologért utálni (ugyebár pár sorozat szinte szándékosnak tűnő kinyírása miatt – Enlisted, The Goodwin Games), de az érme másik oldalán pedig ott van a gyatra nézettség ellenére többször megmentett Raising Hope, vagy a szintén gyengén teljesítő The Mindy Project, és ha ez nem elég meggyőző akkor menjünk vissza még régebbre, hiszen 3 évadnyi Arrested Development-et is köszönhetünk nekik.

Szóval az idei FOX-felhozatalból már jó pár projekt sorozatberendelést is kapott. A továbbiakban olvashatjátok, hogy miből lehet ősztől sorozat a FOX-on. Előbb a drámák, majd a komédiák. (Készítőkkel, a már castingolt színészekkel és egy mondatos sztorival.)

DRÁMÁK

BACKSTROM (13 rész)

Készítők: Hart Hanson
Szereplők: Rainn Wilson, Thomas Dekker, Genevieve Angelson
Történet: Leif G. W. Persson író regénye alapján  Evert Backstrom gyilkossági nyomozóról, aki igen ingerlékeny és túlsúlyos. És sikertelenül próbál felhagyni az önpusztító életmódjával. Tavaly a CBS passzolta. (Az első pilot előzetese itt.)

EMPIRE

Készítők: Brian Grazer, Danny Strong
Szereplők: Terrence Howard
Történet: Családi dráma a hip-hop zene világában. Sok zenével.

GOTHAM (berendelve sorozatnak)

Készítők: Bruno Heller
Szereplők: Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Robin Lord Taylor, Zabryna Guevara, Sean Pertwee, Erin Richards
Történet: A DC univerzumában játszódik, a fiatal Gordon felügyelőrő ál a középontjában, de a tizenéves Bruce Wayne is szerepelni fog. És persze jó pár klasszikus gonosztevő (Joker, Riddler, Penguin, Catwoman), így látjuk, hogyan váltak azokká, akiket már szinte mindenki ismer.

HIEROGLYPH (13 rész)

Készítők: Travis Beacham
Szereplők: Reece Ritchie, Condola Rashad, Kelsey Chow, Caroline Ford, Antony Bunsee
Történet: High concept fantasztikus akció-kaland sorozat az ókori Egyiptomban, egy mágiával teli világból. A főhős egy tolvaj, akit kihoznak a börtönből, hogy a fáraót szolgálja. A feladata, hogy eligazodjon az udvari intrikák labirintusában.

HOME

Készítők: Aron Eli Coleite
Szereplők:
Történet: Szappanos thriller, amely bemutatja, milyen titkok rejtőzhetnek egy kertvárosi család álarca mögött.

THE MIDDLE MAN

Készítők: Glen Gordon Caron
Szereplők: (a rendezőnek kinézett Ben Affleck miatt egyelőre csúszik a projekt)
Történet: A középpontban egy FBI ügynök és ír informátora áll, próbálják megfékezni az amerikai olasz maffiát. Ténykedésüknek köszönhetően Boston-ban egyre jobban megnő az ír maffia hatalma.

RED BAND SOCIETY

Készítők: Margaret Nagle
Szereplők: Octavia Spencer, Griffin Gluck, Charlie Rowe, Rebecca Rittenhouse, Zoe Levin
Történet: A történet alapjául a Polseres Vermelles című spanyol sorozat szolgál, egy sötét komédia melynek középpontjában egy csapat kórházban élő tinédzser áll, akik barátokká válnak. Ez a barátság segíti őket ebben a furcsa környezetben töltött életükben.

RUNNER

Készítők: Michael Cooney
Szereplők:
Történet: A török Son (itthon: Hazugságok gyűrűjében) című sorozat alapján készül és a leírás szerint úgy mutatja be a fegyverkereskedés világát, mint a Traffic a drogüzletekét – egy nő szemüvegén keresztül. A főhősnő megtudja, hogy férje nem az, akinek mondja magát, s miközben keresi az igazságot, belekeveredik az amerikaiak és mexikóiak által a fegyverek és a terrorizmus ellen vívott “háborúba”.

A tovább mögött folytatom a komédiákkal.

KOMÉDIA:

CABOT COLLEGE (berendelve sorozatnak)

Készítők: Matt Hubbard
Szereplők: Margaret Cho, Bonnie Dennison, Jack Cutmore-Scott, Fortune Feimster, Brandon Jones, Ely Henry, Asif Ali
Történet: Többkamerás. Egy női főiskola a helyszín, ahová először vesznek fel férfiakat.

DEAD BOSS

Készítők: Aaron Kaplan, Sharon Horgan, Holly Walsh
Szereplők: Jane Krakowski
Történet: Egykamerás. Egy angol komédia feldolgozása, melyben a főhősnőt jogtalanul ítélik el a főnöke meggyilkolása kapcsán, és ártatlansága bizonyítása totál zűrös nővérén múlik.

FATRICK

Készítők: Nahnatchka Khan
Szereplők: Zach Cregger, Marcia Cross, Ray Ford, Dante Hoagland, Lucy Rust, Trevor Larcom, Audrey Scott, Bayne Gibby, Marc Evan Jackson
Történet: Egykamerás. A 30-a főszereplő ráébred, hogy az élete nem ott tart, ahol lennie kéne, aminek oka, hogy kövér gyerekként inkább csak túl akarta élni fiatal éveit. A történet egyszerre játszódik a jelenben és a múltban is.

HERE’S YOUR DAMN FAMILY

Készítők: Ricky Blitt
Szereplők: Jane Kaczmarek, David James Elliott, Jon Heder, Natasha Bassett, Peter DaCunha, Brendan Meyer
Történet: Többkamerás. Egy 20 éve szingli anyáról, aki azzal sokkolja 35 éves fiát, hogy újraházasodik, s a férjjel 3 új gyerek is érkezik.

THE LAST MAN ON EARTH

Készítők: Will Forte és Phil Lord
Szereplők: Will Forte
Történet: Egykamerás. Az utolsó férfiról a bolygón.

MULANEY (6 rész)

Készítők: John Mulaney,
Szereplők: John Mulaney, Martin Short, Nasim Pedrad, Elliott Gould, Seaton Smith, Zack Pearlman
Történet: Többkamerás. Egy feltörekvő komikusról, annak főnökéről, lakótársairól és szomszédairól szóló. Tavaly az NBC passzolta a mindenki által istenített pilotot.

SOBER COMPANION

Készítők: David S. Rosenthal
Szereplők: Pete Davidson, Ally Maki, Justin Long
Történet: Többkamerás. Egykamerás. Egy sármos, önpusztító életet folytató ügyvédről, aki mellé a bíróság kirendel igen szokatlanul figurát, hogy felügyelje életvitelét. (Egy ún. ‘sober companion’-t, tehát, mint az Elementary-ben Watson Sherlock Holmes mellett.)

WEIRD LONERS (6 rész)

Készítők: Michael Weithorn
Szereplők: Zachary Knighton, Becki Newton, Nate Torrence
Történet: Egykamerás. Négy kapcsolatoktól irtózó fiatalról, akik egy lakásba költöznek.

46 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2014. 02. 25. 17:41

Huuu, ez a Hyeroglyph de kell nekem! Ide vele most!

VDani - 2014. 02. 25. 17:45

Wow, meglepően sok érdekel, legalább 5-5 felkeltette a figyelmem.

Andro - 2014. 02. 25. 17:53

Engem egyedül talán a Gotham és a HIEROGLYPH érdekel, a többi nem keltette fel az érdeklődésem halvány szikráját sem.

stargatelost - 2014. 02. 25. 18:04

Nem valami erős felhozatal, igazából csak a Hieroglyph érdekel (de hát tudjuk mik az elmúlt évek high-concept termései), meg a The Last Man On Earth. Gotham hááát… ha jókat írtok majd, esetleg :)

Lemoni - 2014. 02. 25. 18:07

A komédiák történetei csöppet nem villanyoztak fel, de tavaly ugyanezt volt a véleményem az Enlistedről is, aztán mégis mennyire megszerettem, miután megnéztem. A drámákból a két fantasy sorozat érdekel.

jky - 2014. 02. 25. 18:11

Egyedül a Gotham kap majd esélyt, de 99%-ra veszem, hogy ilyen napjaink városában játszódó realisztikus fos lesz, 0 képregényes hatással és hangulattal. (Eleve, normális büdzsét és tehetséges embereket mondjuk kb. egy HBO engedhetne meg magának, hogy olyan is legyen a végeredmény).

Természetesen ne legyen igazam. De úgyis az lesz. :P

Dregnarr1 - 2014. 02. 25. 18:12

HIEROGLYPH-et leírhatatlanul várom, elképesztően hiányzott évtizedek óta ez a világ. Remélem divatos lesz és felkapják mások is, sok jó sorozatot nyerve ezzel.

Wee - 2014. 02. 25. 18:16

Hyeroglyph! A leírás alapján nagyon várós, aztán remélem nem kell csalódnom.

Dark.Lion - 2014. 02. 25. 18:18

Csak a Gothamet fogom bepróbálni. A többihez bottal se.
Azt a Last man of earth-öt tényleg komolyan gondolták? Hogy lehet egy emberrel sitcomot csinálni?

macilaci - 2014. 02. 25. 18:26

Dark.Lion: A nőket már ember számba se veszed? Ejnye, bejnye. :D

ayren - 2014. 02. 25. 18:27

Egyszereplősben utoljára Tom Hanks Számkivetettjét láttam, halálosan untam. Tényleg: “hogy lehet egy emberrel sitcomot csinálni?” Saját magának fog végszavazni? Az eddigi 9 db komment alapján nagyon úgy tűnik, a Hyeroglyph lesz a legnépszerűbb pilot, engem is érdekel, már csak az ókori környezet miatt is.

Origen - 2014. 02. 25. 18:33

Ismét rá kell jönnöm, hogy a Fox néhány ritka kivételtől eltekintve nem az én csatornám, de talán Winnie-nek szerencséje lesz és berendelik a BACKSTROM-ot, tavaly nagyon várta és a be nem rendelt pilot előzetese nekem is tetszett.

A többiben sajnos csak a potenciális bukásokat látom, már több olyan sorozat volt a Fox kínálatában, amit rettentően vártam és hihetetlen módon képesek voltak elbarmolni, állítom, hogy ez lesz a Gotham és Hyeroglyph esetében is, pedig talán ebben a kettőben lenne potenciál. De kívánom, hogy ne legyen igazam.

Kai - 2014. 02. 25. 18:38

Ami engem érdekel: GOTHAM és HIEROGLYPH

Még a HOME is érdekesnek tűnik, ha nem lesz túl szappanos a sztori és inkább olyan DH feelingje lesz.

A komédiák közül meg így leírás alapján egyik sem…

winnie - 2014. 02. 25. 18:49

origen: az be van rendelve.

Csigusz - 2014. 02. 25. 18:51

Gotham, egyértelmű!
(persze szokás mondani, hogy “innen lehet pofára esni” de reméljük nem szúrják el)

Origen - 2014. 02. 25. 18:55

Winnie: Na akkor van 1, amit bepróbálok…

torjack - 2014. 02. 25. 19:15

A Gotham mindenképpen, bár vannak kétségeim a kivitelezéssel kapcsolatban, de hátha.

Mellette még a Middle Man, már csak Boston meg az ír maffia miatt, no meg esetleg a Backstrom.

aleram - 2014. 02. 25. 19:16

a Last man on earth-mél elég őőő, hát szűkös a leírás:), nem hinném, hogy nagyon a párbeszédekre lesznek alapozva a poénok:)
A Middleman-nél megdobbant a szivem, de….mégse

Ghost - 2014. 02. 25. 19:34

Nem keltette fel sok a figyelmemet. Gotham,Hieroglyph és Last man on Earth.

torjack - 2014. 02. 25. 19:35

“Azt a Last man of earth-öt tényleg komolyan gondolták? Hogy lehet egy emberrel sitcomot csinálni?”

Egy férfi lesz. Meg mellette egy csomó nő, gondolom. Nyilván nem egyemberes sitcom lesz…

Cseho - 2014. 02. 25. 19:41

Empire, Home, Gotham, Hieroglyph ami erdekel.

Llew - 2014. 02. 25. 19:54

Így elsőre a Hieroglyph érdekesnek hangzik, de nem tudom mennyire lehet működő és életképes egy ilyen fajta fantasy manapság. Remélem meglepnek.

A Gothamtől nagyon tartok. Az ötlet nem rossz, de attól félek, hogy vagy egy átlag nyomozósba csúszik el, vagy minden áron beleerőszakolják az ismert bűnözőket, akkor is, ha elvileg Gordon fiatalkorában még sehol nem voltak. Nem akarok 1-20 éves Jokert, Pingvint, meg Macskanőt látni. Darth Vadernek sem tett jót, hogy láttuk a gyerekkorát.

Llew - 2014. 02. 25. 19:55

“10-20 éves” akart lenni

Kajuska - 2014. 02. 25. 20:07

Gotham érdekesnek tűnik, de félek, hogy ugyanúgy pofára esek,mint a SHIELDdel,amit nagyon vártam. Hieroglyphnél kíváncsi vagyok a kivitelezésre és a szereposztásra. Tetszik, hogy 13 részben gondolkodnak, így valószínűleg nem lesz teletömve filler epizódokkal(persze csak ha berendelik).

Komédiák közül Cabot College kap egy esélyt, de egyik ötlet se váltotta ki belőlem az ide vele azonnal érzést. Pedig a Fox komédiái nálam bejövősek.

ALDO - 2014. 02. 25. 20:22

A leírások alapján, egyik szarabb, mint a másik. A komédiák mind kuka nálam, a drámák közül egyedül a Middle Man keltette fel egy kicsit az érdeklődésemet. Ha bármelyiket is berendelik sorozatnak, max kapnak egy résznyi esélyt.

murder1 - 2014. 02. 25. 20:35

Gotham és Hieroglyph érdekel, Backstrom-ből pedig bármi lehet részemről.
A sitcom-okkal mindig az a bajom, hogy leírás alapján nem tudom belőni őket, ahhoz látnom kell 1-2 részt. De a Cabot College és a Sober Companion érdekesen hangzik.

csaklesek - 2014. 02. 25. 22:01

Fatrick: Marcia Cross komédiában, erre befizetek. :)

Dark.Lion - 2014. 02. 25. 22:17

macilaci: Ja hogy utolsó FÉRFI. Ez elkerülte a figyelmem. Azt hittem, hogy az utolsó ember. :D

El Diablo - 2014. 02. 25. 22:31

Ezek közül csak a Hieroglyph keltette fel az érdeklődésem, olyan White Collar B.C.-nek képzelem.

Tommy - 2014. 02. 25. 22:37

Middle Man nagyon várós a témája miatt, de a Gotham és a Backström is érdekel. A sitcomok hidegen hagynak.

Ancsa - 2014. 02. 25. 22:52

Nulla érdeklődés.
Kíváncsi leszek a többi csatornáéra.

Wisp - 2014. 02. 25. 23:08

“jky – 2014. 02. 25. 18:11” – Én csak kocaképregényes vagyok, de a képregényes hangulatra rágyúró filmeknek, sorozatoknak van egy külön csücsök a szívemben, és szerintem ez nem kifejezetten a költségvetésen múlik. Nekem a Hősök vagy a Sebezhetetlen című film is képregényes, az olyan megoldások miatt, mint a beállítások hosszú megtartása a párbeszédeknél, vagy az epizódcím beépítése a nyitóképbe (ala borítókép), de szerintem még a Doktor House is képregényes a maga módján, az üvegezett falú irodák, meg még néhány nagyon jó képi játék miatt. Szóval nem kellenek nagy monszták, sem Tim Burton-ös steampunk álomvilág, napjaink nagyvárosában is lehet nagyon jó képregényes sorozatot csinálni – szerintem.
A Hieroglyph nekem is felkeltette az érdeklődésemet, akkor az a 13 rész már biztos? Lehet, hogy ez lesz az első, hogy ráhajtok egy újonc sorozatra, kár, hogy őszig várni kell rá :)

torjack - 2014. 02. 25. 23:11

“A Gothamtől nagyon tartok. Az ötlet nem rossz, de attól félek, hogy vagy egy átlag nyomozósba csúszik el, vagy minden áron beleerőszakolják az ismert bűnözőket, akkor is, ha elvileg Gordon fiatalkorában még sehol nem voltak. Nem akarok 1-20 éves Jokert, Pingvint, meg Macskanőt látni. Darth Vadernek sem tett jót, hogy láttuk a gyerekkorát.”

Mondjuk ezekből a Pingvin korban is passzolhat, a többi szerintem csak karakter-cameo lesz. Egyepizódos, eljövendő Joker, mint bandatag, rablógyilkos, Catwoman, mint még gyerek utcai tolvaj. Esetleg még Harvey Dent is bejöhet, mint Wayne gyerekkori iskolatársa/haverja.
Ellenfelek közül aktívabban inkább a Falcone-Maroni vonalat tudom elképzelni. Maffiózós cucc. Aztán persze lehet, hogy CSI:Gotham lesz…

Zizi - 2014. 02. 25. 23:30

a Született feleségek nem arról szólt, mint ez a “Home”? :)

amúgy elsőre nekem a drámák közül a HIEROGLYPH tetszik, az Empire-t meg bepróbálonám, ha a Nashville-t esetleg kaszálnák :D

komédiák közül egyik sem tetszik, csak 2 név: Marcia Cross és Martin Short

Lkr - 2014. 02. 25. 23:38

Gotham mikor indul kb? Lehet mar tudni?

Tommy - 2014. 02. 25. 23:44

Nagyon remélem, hogy a Gotham nem ilyen SHIELD féle lebutított, sablonos, középszerű nyomozós sorozat lesz.

Wisp - 2014. 02. 25. 23:48

Amúgy gondolom nem, de a Gothamnek nincs köze véletlenül ahhoz az anno jogi okokból el nem készült sorozathoz, ami helyett végül a Smallville készült? Annak Gotham-city lett volna a címe és a fiatal Bruce Wayne-ről szólna.
Képregényes karakterek múltjával meg annyit szokás kavarni a különféle feldolgozásokban, de még az adott képregényen belül is, szerintem belefér, hogy a történet kedvéért egy-egy gonoszt megöregítsenek (Joker szerintem ugyan olyan pszichó negyven, mint harminc évesen :)) vagy épp Gordon nyomozót fiatalítsák meg az eredetihez képest.

El-ahrairah - 2014. 02. 26. 00:09

Meglepően sok érdekesnek tűnő van a drámák között, a komédiákat ennyiből nem lehet megítélni szvsz.

energy - 2014. 02. 26. 00:13

BACKSTROM (13 rész)

érdektelen

EMPIRE

ismerősen hangzik, a hip-hop már nem olyan menő

GOTHAM (berendelve sorozatnak)

úgyis megnézem az első részt

HIEROGLYPH (13 rész)

nagyon érdekel, miért van odaírva a 13 rész? EZT IS BERENDELTÉK MÁR?

HOME

ez még sok minden lehet

THE MIDDLE MAN

ezt sem tudom még ennyiből

RED BAND SOCIETY

a spanyol sorozatok jók szoktak lenni, bár ezt a sötét komédia részt nehéz jól megcsinálni

RUNNER

ezt már most utálom

THE LAST MAN ON EARTH

Nők vannak?

SOBER COMPANION

tehát, mint az Elementary-ben Watson Sherlock Holmes mellett.) Maradok annál!

WEIRD LONERS (6 rész)

tbbt?

wildart - 2014. 02. 26. 01:52

A Gothamban hatalmas a potenciál,de rohadtul tartok tőle,hogy el fogják cseszni.A “tizenéves Bruce Wayne kontra jó pár klasszikus gonosztevő” már eleve rosszul hangzik,lévén nagy részük Batman megléte után teremtődött – sőt,néhányuknak egyenesen a Denevérember az “oka,okozója” (Joker,Two-Face,).Nyilván egy határon belül lehet ezen alakítgani,ez oké,de azért kényes dolog amit említek,mert ha nem úgy nyúlnak az alapanyaghoz,ahogy elvileg kéne,nagyon sokan ott fogják hagyni két-három rész után a sorozatot.Ha meg az a szándék,hogy mutatnak valami vicceskedő-kártyát kevergető gengsztert,akiből majd egyszer valamikor Joker lesz,meg egy macskákat dédelgető csitri tolvajt aki majd egyszer…stb,az bőven kimeríti a “miazisten?!” fogalmát!De akkor Gordon kiket üldöz majd?Viszont ha DC Univerzum,de nincsenek benne azok akik kellenének,akkor az nem Gotham…

Amikor Bruce kölyök volt,Gordonon kívül az összes zsaru korrupt volt,esetleg ez lehetne egy jó felütés,rendet teremteni házon kívül és belül egyaránt. (?)

Sacc/kb - 2014. 02. 26. 09:22

A Mulaney nem egy az egyben a Seinfield konceptje más nevekkel?

czildi - 2014. 02. 26. 09:55

A drámák közül csak a Hieroglyph és a Backstrom ( ez utóbbit nagyon várom) amit megpróbálok, a komédiák közül viszont bejön a Cabot College, a Fatrick( Marcia Cross ) a Here’s your damn family( bevallom szerettem a J.A.G.-ot) a Mulaney a szereplőgárda miatt, meg a Weir loners is. Nekem nagyon hiányzik néhány jó kis komédia .
Gotham: Biztos nem. Nekem unalmas már ez a téma, ezzel az erővel Dredd bíró vagy Dr.H mintájára az ifjú Pinhead is jöhetne, vajon ki játszaná a címszerepet? Jonathan Rhys-Meyers,vagy Chace Crawford?
torjack: CSI:Gotham? :)

Sinyster - 2014. 02. 26. 15:15

Szerintem a Weird Looners szereplői már igencsak (sőt,nagyon) középkorúak, nem fiatalok. Legalábbis ha a szereplőket nem tudnám nekem inkább 25-30 év közötti szereplőkre illene a leírás.

clark - 2014. 02. 26. 22:42

így is elég uncsik,nem igazán ütős felhozatal.gyatra

humorpalanta - 2014. 02. 28. 13:24

Hát a komédiák között nincs semmi egyedi. Egyébként ez a Cabot College 1:1 koppintása egy német sorozatnak. Hú, milyen jó is volt! Csak kár, hogy a világon sehol nem lehet hozzájutni. Egyébként a címe: Tökös csajok
Itt a link hozzá, ha valaki esetleg nem ismeri:
http://www.port.hu/tokos_csajok_18_-_allein_unter_madchen/pls/w/films.film_page?i_film_id=77877

DarylD - 2014. 02. 28. 16:15

Backstrom, Gotham, Hyieroglyph, The last man on earth

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz