login |

Pilot: Mind Games

2014. 02. 28. 23:16 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Be kell vallanom, hogy régen tetszett ennyire országos újonc, főleg olyan, ami heti ügyekre épül. Legalább nem nyomoznak, vagyis nem a szó hagyományos tévés értelmében.

A Mind Games alapja annyi lenne, hogy a főhősök cége pszichológiai trükkökkel segít embereket olyan helyzetekben, amik reménytelennek tűnnek. Például a pilotban egy gyereket abban, hogy a biztosító társaság igent mondjon a kísérleti műtétjére. Már ez az alapfelállás is nyerő részemről, erre jön a szereplőgárda.

Az odáig rendben van, hogy Christian Slater nem számít mozis névnek, és igazából már Steve Zahn sem, de hogy mindketten itt lopják a napot, az marha jó. Egy testvérpárt alakítanak, Slater a simlis, Zahn pedig a bipoláris zseni, aki a kísérleti eredmények alapján igyekszik kitalálni miképp lehet befolyásolni a helyzeteket. A többiek egyelőre a szürkeség ködébe vesznek.

Amit nem tudok, hogy hova képzelték el ezt a sorozatot. A főszereplő ugye zseniális, de nem elég “sötét” a karaktere, a testvére pedig elég hagyományos módon kavarta a sz*rt, úgy, ami nem sokakat érdekel szerintem. A pilot végén a fordulat nem tudom kit lepett meg. Szóval valahova a House és Sherlock közé kell elképzelni, csak tele lelkesedéssel a sok depizés helyett.

Hogy ne csak pozitívumok legyenek, a Mind Games képi világ sajnos eléggé szürke. Semmivel sem lóg ki a tipikus mezőnyből, kábé mintha egy jobb Elementaryt néznénk. Persze ez nem akkora gond, amíg a forgatókönyvvel boldogulnak.

Mindez ráadásul az eddig két remek pilotot (sorozatot) szállító Kyle Killen (Lone Star, Awake) keze alól származik. Más kérdés, hogy a név magában is buktagyanús, amit a nézettség alá is támaszt sajnos. Nem fogjuk sokáig élvezni, talán csak 13 epizódon át. Részemről 8/10-es kezdés, még a hatásvadász első ügy ellenére is.

15 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 02. 28. 13:37

nagyon vartam, de ezt nem tudtam hova tenni. inkabb idegesito volt, mint erdekes. nyilvan okos es alapos munka, de ami erdekes volt, a heist, az azon nyomban beget is ert. nagyon nem jott be, 2-3/10

CyClotroniC - 2014. 02. 28. 23:34

Na ezek jó hírek, amiket itt olvastam. Egyik legjobban várt országos újoncom volt a sztori és Zahn miatt, de jó látni, hogy be is jött. Én a hétvégén csekkolom, remélem nekem is hozza majd a 8/10-et.

Thrasher - 2014. 03. 01. 01:27

Steve Zahn being Steve Zahn.
ennyi elég is róla, 4/10, könnyed kasza

Cyrax - 2014. 03. 01. 08:34

Nagyon város volt, de ugyanakkora csalódás lett számomra, totál összevisszaságnak hatott az egész. Még megnézem a köv. részt, mert érdekel, merre fog tartani, de tényleg nem csoda, hogy nem sikerült a promózása a sorozatnak és minimális volt a premiernézettség. A Lone Star pilotját utáltam anno egyébként, a két főszereplő miatt azért ez annál jobb volt.

Casey Novak - 2014. 03. 01. 08:57

Szintén az egyik legjobban várt pilot volt nekem is, és nem pont ilyenre számítottam, de tetszett.

Nem tudom miért, de végig olyan érzésem volt, hogy Slater és Zahn karakterét meg kellene cserélni, játssza Slater a zakkant zsenit, Zahn meg a csalót, és akkor lenne tökéletes.

Ami nagyon nem hiányzott, az a kavarás a végén. Utálom hogy innentől várni kell, hogy mikor csap vissza az egész Ross képébe, aztán persze jön a családi viszály, majd az elengedhetetlen kibékülés. Már most fárasztó.

sherlock20 - 2014. 03. 01. 09:33

Awake még mindig fájó pont nekem, hogy kasza lett anno… Ezt inkább meg se nézem amíg legalább a 13 részt nem küldik adásba…

JulianPlenti - 2014. 03. 01. 18:20

Zahn idegesítően sokat kiabált, Slater pedig alig játszott. Pedig az alapötlet jó, de a megvalósítás nekem 5/10. Megnézek még egy részt, és ha az se lesz jobb, kasza.

CagedWisdom - 2014. 03. 01. 20:45

Ritka az a pilot, amit nem bírok végigtekerni sem. Ennek a sorozatnak nem én vagyok a célcsoportja, pedig az Awake miatt bizakodtam.

DarylD - 2014. 03. 02. 15:26

Rake mellett másik országos újonc számomra az idén. Kicsit feelgood-abb dologra számítottam, de bejött az egész. Kicsit sok a felesleges karakter….

A (számomra) legjobb országos sorozatok mindig a kukában végzik….Finder, Terranova, 666 park avenue, mindet bírtam, erre 13 rész után mennek a levesbe. Gondolom a Rake és a Mind Games se számíthat hosszú karriere a nézettségükkel. :(

Tommy - 2014. 03. 02. 15:58

Vártam a sorozatot, bár a témája annyira nem érdekelt, de az Awake nagyon jó volt, viszont én ebből 15 percet bírtam. Steve Zahn karaktere marha idegesítő volt, és a rész sztorija se érdekelt egyáltalán..

ubul - 2014. 03. 02. 17:33

Awake-et imádtam, kár hogy kasza lett…ezt is bepróbálom, de lehet hogy majd évad végén, mikor kiderül, hogy lesz köv. évad is, mert az Awake végén nagyon csalódott voltam, mikor nem folytatták az amúgy zseniális alapanyagot :)

vérnarancs - 2014. 03. 04. 06:53

Én a feléig szenvedtem vele.. az alapötlet tényleg jó, de borzalmas az egész. Sherlock, House.. mellettük ez sehol sincs. Ez az idegesítő ordibálás a semmiről kiakasztó és szánalmas.

pody - 2014. 03. 15. 20:14

Az otlet jo, a kivitelezes valoban eleg gyatra, foleg a szineszvezetes. Zahn meg a Treme elejen is kereste a szerepet, de itt ketlem, hogy megtalalja. Foleg, mert addigra kasza lesz :) Egyebkent errol a sorozatszinesz es moziszinesz dologrol mikor fogtok mar vegre leszakadni? Szinesz es kesz. Hala az egnek ma mar ott tartunk, hogy nem ciki dolog, ha valaki a tevebe megy szerepelni, mert nincs szerencseje a filmeknel, hanem mar rengeteg nagy nev szivesen csatlakozik egy egy produkciora, vendegszerepre. Arrol nem is beszelve, hogy manapsag ha minoseget keres az ember, akkor a teveben jobban megtalalja. En sem gondoltam volna, hogy leginkabb sorozatok utan fogok vadaszni es rajongani, mig az uj mozifilmek (tisztelet a kivetelnek) rohadtul nem erdekelnek. Persze miutan megszallott filmrajongo (es sajnos egyben gyujto is) vagyok, mindig van mit felfedezni.

Reea - 2014. 03. 21. 17:54

Az ordibálás az agyamra ment, emiatt meg se próbálom a 2. részt már. :S

Tyberius - 2014. 03. 22. 02:06

3 rész után kasza. Majdnem a második felénél az lett, a céges bulin levő incidens annyira idegesítő volt, kb hasonló szituációt játszottak el a pilotban. De ami leginkább zavar az a folytonos ordibálás, a hadarás, nyomatják az információt meg az elméleteket, közben megy a szarkavarás, titkolózás, hazudozás, amiből aztán kerekedik a “műdráma”… A harmadik részben nem tetszett
a random “áldozat” döntése. Mert ha már nem is maradt a szektával, és ha már kapott szabad akaratot, akkor legalább ment volna világot látni szabad akaratból, nem pedig vissza a szülőkhöz… Értem az üzenetet, amit hordozott a jelenet, csak épp egyet nem értek vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz