login |

Survivor: kezdett a 28. évad

2014. 02. 28. 18:20 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A szépek, az okosak és az erősek szezonja a 28., legalábbis ezen, egyáltalán nem egyértelműen meghatározható jellemzők alapján osztották idén 3 törzsbe a 18 játékost – nyilván, hogy pár rész után összemossák őket, hiszen ezt a felállást nem lehet sokáig húzni. A koncepció mindenképpen érdekes, én annak tartottam legutóbb (sok évvel ezelőtt) a származás szerinti felosztást is (bár az nyilván szorosabb kapocs volt), hiszen előre nem sejthető, hogy a hasonló emberek össze fognak-e tartani, vagy inkább széthúznak a “több dudás”-jelleg miatt .

Nos, a dupla évadkezdés igen tanulságos volt, legalábbis némelyik törzs esetében. Nyilván nem lehet általánosítani, de néhány annyira tipikus dolog történt, mintha csak a klisélexikont ütötték volna fel a készítők – de hát, a minap is mondtam, a klisék nem véletlenül léteznek, vannak, amikre nem egyszerű rácáfolni.

Not my best moment.

Remek nyitány volt a mostani, én nagyon élveztem, bár nem tudom, hogy ebben mekkora része volt Survivor-éhségnek (újoncoknak is jó beszállási pont lehet, hiszen nincs visszatérő játékos). Egyrészt a történések miatt, másrészt pedig volt egy-két jópofa csavar. Az pedig már csak hab a tortán, hogy már most megmaradt bennem pár karakteresebb figura, akiben látok potenciált, s ezek többsége szimpatikus is volt, negatív (vagy szánalomra méltóan esélytelen) maximum egy-kettő akadt.

Ami fura volt (nem mondom, hogy nem tetszett, mert végülis nem zavart), hogy most még a megszokottnál is kapkodósabb volt a rész, legalábbis olyan tekintetben, hogy elég hosszú (de érdekes, a mesterséges kezdő konfliktus keltése mindig jó eszköz – de minek szívja ezt bárki is mellre?) lett a felvezetés, majd minden törzs kapott talán 1-1, kapcsolatokat alapozó jelenetet és utána már azt hallottuk az első sorversenynél, hogy a harmadik napon járunk.

Ez az újkori Survivor. Fura belegondolni, hogy mennyi minden történhet, amiről nem szerzünk tudomást, a készítők valóban elég komoly történetmesélési feladattal küszködhetnek akkor, amikor összeállítják a részeket. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

David esett ki – ő elég biztató játékos lehetett volna. És Garrett esett ki, aki biztatónak indult, de utána kifejezetten gázzá vált. És nem azért, mert nyílt fórumot akart tartani. (Egyébként tényleg durva volt látni, hogy ráfaragtak azok (Kass és David), akik felrúgták az íratlan Survivor-törvényeket a drót leadásával és a stratégia hanyagolásával, J’Tia kábé semmit sem tett azért, hogy ne szavazzák ki, és mégis mindkétszer megúszta a dolgot. De minek?)

Amit az agyasok előadtak, az valóban kriminális volt – ilyen közegben hiába akar Spencer számtó villain lenni, egyelőre esélytelen, Tasha dettó – David-del kellett volna összeállniuk, és akkor valami érdekes is kisülhetett volna. Garrett tényleg jól lábon lőtte magát a törzs gyengítésével, aztán ugyanezt tette J’Tia is a rizzsel, a végén pedig nem kicsit megdöbbentem, hogy előző távozott. Mi lesz, ha valaki megtalálja az idolját? (no spoiler!).

A többi törzsben csordogáltak a dolgok, pár szövetség körvonalazódni látszik (nyilván vannak elég konkrétak is, csak erről fogalmunk sincs még), egy-két ellentétet is felvázoltak (ejj, a két zsaru milyen power couple lehetett volna…!). Egyedül azt sajnálom, hogy a szezon elején látott nüanszokat, kapcsolatkezdeményeket, karakterszeleteket a finálé körülre rég el fogom felejteni, pedig

Favorit? Nem tudom, vannak érdekes és potenciállal rendelkező játékosok, egyelőre több esélyest és kedvencjelöltet is látok, talán a zsarucsaj jött be eddig legjobban.

ui: Van egy olyan érzésem, hogy megint nem lesz főcím, mert az intrónak felvett snitteket bevágták a nyitójelenetbe. Vagy…, lehet, hogy éppen ezért lesz főcím? Mert most tuti készültek ilyen lassított, közeli felvételek?

ui2: A második rész elején a beszélgetés során az előző tribal-re visszautalva egy Kass-Tasha ellentétet említettek a játékosok, ami elég fura volt, mert elvileg nem nagyon láttunk ilyesmit, márpedig általában oda szoktak figyelni az efféle célozgatásra.

ui3: Minden idők legdurvábban esős tribal-je? Nem tűnt annyira durvának pedig, bár látszott, hogy elég gáz a játékosoknak. De én még Jeff Probst-ot ennyire nyomorultnak nem láttam. Ahogy elhadarta a kiszavazós dumákat, elég fura volt.

ui4: Mivel dupla rész volt, dupla mennyiségű kép dukál. Bocs a mobilosoktól.26 hozzászólás Ne habozz!

Dylan - 2014. 02. 28. 18:43

Van főcím, más országokban le is ment a második rész elején. Csak a CBS-nek ért meg annyi reklámpénzt hogy kivágják (máshol két külön epizódot adtak le egymás után). Bár annyit hozzá kell tenni hogy a zene 90%-ban a 16. évad főcíme, de legalább van :D

http://www.youtube.com/watch?v=M3WrROni5es

poirobi - 2014. 02. 28. 19:20

Azt lehet tudni, hogy ezt az évadot hol forgatták?

pimadd - 2014. 02. 28. 19:45

poirobi:

Kiindulva a Survivor:Cagayan elnevezésből, én Cagayanra tippelnék. :D

Más, Tony eléggé biztosnak tűnik magában, ő még érdekes lehet. Vicces, hogy az okos törzsben ilyen seggbuta mindenki Spenceren kívül.

Beauty törzsből meg a négert remélem minél előbb kiszavazzák, rohadtul irritáló.

marcilu - 2014. 02. 28. 19:45

Az előzetes karaktervideókat jó, hogy megnéztem, különben nem sok fogalmam lett volna a szereplőkről, tekintve, hogy alig-alig volt bemutatás…

J’tia viselkedése elképesztő volt, ahogy csak öngyilkos tevékenységeket folytatott, ahogy mindenben magára vonta a figyelmet (szerintem a második chellenge-nél még a táblára rögzített korongok forgathatósága sem esett le neki. Nuclear engineer, please…)

Nagyon jó volt Morgan talpraesettsége, mikor a tribe megérkezett a táborba, és ő szépen behazudta, hogy mi volt a fontos választás. Érdekes, hogy például arról sem esett szó később, hogy kereste-e az idolt, és ha nem, akkor miért.

A “második” részben is csak egy chellenge volt, ami szomorú…

Akik előzetesen szimpatikusak voltak számomra, vagy hülyék lettek, vagy már most ki vannak pécézve kiszavazásra. Szóval újraértékelem a szurkolásomat…

winnie - 2014. 02. 28. 19:49

a neger sracon gondolkoztam, hogy kiemeljem-e, mert nekem szimpatikus volt, ertelmesnek tunt, de nem tettem, hatha a kovetkezo reszben kimutatja a foga feherjet. (a dirigalas idejen meg jtiaval sem volt bajom:) szoval meg nem merek tulzott kovetkezteteseket levo ni.

sook jai - 2014. 02. 28. 20:01

Hosszú kihagyás újra itt – és valószínűleg maradok is az évadra.
A beauty-k egyelőre érdektelenek számomra, a homi srácot remélem hamar kiszórják maguk közül. Az agyasok, hááát, válogatott banda. Az első részben nem bántam, hogy a kisfickót átverték, a másodikban Garrett a nagy arcával szintén megérdemelte. Amilyen eszetlenül játszanak, saját törzsüket morzsolják fel, nem gondolom, hogy bármelyikük megéri a merge-t.
Az erő-csapatból egyedül a kopasz pasi irritál, a többieknek drukkolok, szimpatikusak, főleg a harcművész srác, és a rendőrcsaj.

Várom a folytatást.

Rodney - 2014. 02. 28. 20:07

Már ne haragudj, kedves cikkíró, de ez most elég összeszedetlenre sikeredett. Egy példa: “A többi törzsben csordogáltak a dolgok, egyként szövetség körvonalazódni látszik (…), egy-két ellentét is látszik (…).”

Az évadnyitóról: Nagyon jónak indult, az első fél óra remek volt, három törzs, különböző járművek, vezetőválasztás, majd további fordulatok. De aztán már láttam, hogy milyen gyorsan haladnak, ráadásul a vesztesekre fókuszálva teljesen. Dupla rész, mégis Jeremiah, Alexis, Jefra, Woo talán együtt ha kaptak húsz mondatot, de lehet, hogy kevesebbet. Mindenesetre sok a szimpatikus karakter, és úgy látszik, izgalmasra alakul, sok kisebb szövetség a kevés nagy helyett.

Hero - 2014. 02. 28. 20:08

Hihetetlen, hogy Garrett mennyire lábon lőtte magát az egész második részes viselkedésével…ilyen korán a játékban még teljesen elfogadható érv lett volna megtartani őt a “physical” mivolta miatt, erre kiharcolja, hogy kiszavazzák..

Egyébként ezzel kapcsolatban (is) elgondolkoztam azon, hogy a játékosok vajon nem nézik meg otthon előtte – mondjuk az összes – survivor éveadot? Én biztos, hogy ezt tenném. Akkor Garrett is tudta volna, hogy az “open forum” megközelítés még soha nem jött be.

Ugyanez igaz a rész eleji választásra. Nem sok új van a nap alatt, Gabonban körülbelül ugyanilyen választás elé kerültek a száműzött játékosok. Egyszerűen nem hiszem el, hogy erről nem “brainstormingolnak” pl. a tábor felé menet, hogy mi lehet azzal akit kiraktak..persze érthető, hogy nem túl taktikus rögtön nyiltan strategizálni, de akkor legalább néhány interjút láthatnánk a játékosokkal ahol a kamerának elmondják a gondolataikat mert nem hiszem, hogy nincsenek! Na de írjuk ezt a rövid játékidő és a besűrítés számlájára.

Risi92 - 2014. 02. 28. 20:08

úúú de jó nyitány volt. előzetes alapján nagyon a brains csapatnak drukkoltam, de amit produkáltak kritikán aluli volt. J’Tia memekkel már tele van a tumblr, belinkelek párat a kommentár végére, hátha valaki még nevet rajta – szerintem vicces. viszont az valami hihetetlen, hogy mégis bent maradt. Garrettért kár, de hát így jár az aki túlságosan elbízza magát. (láttátok, hogy még a cuccait sem vitte magával TC-re?)

nekem is szimpatikus Sarah, Morgan, Jtia (már csak azért is!:D), és egyelőre még Brice-t mondanám, aztán majd alakul. ja és a beauty tribe kellemes meglepetés, a brawnban csak a két rendőr érdekes.

https://31.media.tumblr.com/a1838e81ffa93ffd59dec1289203b831/tumblr_n1n2h19Pek1skwiero1_400.jpg

https://24.media.tumblr.com/2ad7efd9ba60e69ace86795d5fbae17c/tumblr_n1n2h19Pek1skwiero2_400.jpg

https://31.media.tumblr.com/0211da9e1f2490941a1a1e8a30d540fd/tumblr_n1n2h19Pek1skwiero3_400.jpg

Rodney - 2014. 02. 28. 20:18

Az a durva, hogy de igen, Garrett például mondta is egy riportban, hogy sok száz órát készült csak a stratégiai részére a játéknak, és további rengeteget a fizikaira.

winnie - 2014. 02. 28. 20:20

“a tábor felé menet, hogy mi lehet azzal akit kiraktak.”

utazás során nem beszélhetnek, nem? challenge után vagy tribal előtt. már csak a megérkezés reakcióiból is erre gondoltam, de ennyire sosem akartam belepillantani.

winnie - 2014. 02. 28. 20:21

mondjuk sűrűség ide vagy oda, a net korában persze ott van részenként 30-60 perc bónusz anyag, plusz jelenet és interjúrészlet

Fragohol1C - 2014. 02. 28. 21:57

Tony nekem az előzetes videok alapján is szimpatikus volt. Nem vágom mi értelme volt h nem mondta meg még a rendőrcsajnak sem h zsaru, de ő tudja. Kiváncsian várom a fejleményeket. Eddig szerintem jó. A brain tribe meg egy hatalmas OMG :-)

Fragohol1C - 2014. 02. 28. 21:58

Korábbi kérdésre Cagayan a Fülöp szigeteken van.

Smash - 2014. 02. 28. 22:10

Tribalra menet biztos beszélhetnek, mert tisztán emlékszem pár olyan esetre, amikor játékosok mondták a riportjukban utólag, hogy XY az úton mondta nekik, hogy kire szavazzanak. De lehet, hogy ez évadról évadra változik.
Ez a hármas felosztás szerintem nem ér semmit. Kezdjük azzal, hogy ránézésre nem igazán lehet megmondani, hogy melyik törzs melyik. Mindenhol vannak jól kinéző játékosok, mindenhol vannak izompacsirták, és mindenhol van pár eszes játékos. Annyira mesterséges az egész, hogy ebből úgysem lesz semmi. Pár részig megy a felállás, aztán vagy lesz egy tribal switch, vagy egy mini merge. Onnantól kezdve meg úgyis meg lesz kavarva minden. Egyedül annyi értelme van, hogy így az elején a szokásos két törésvonalból csináltak ideiglenesen hármat, és ez egy kicsit kavarósabbá teheti majd a nagy merge-öt. De az is le lesz rendezve egy részen belül, aztán ugyanúgy beáll majd a status quo, mint szokott.

winnie - 2014. 02. 28. 22:54

smash: azt hittem, hogy az az egy pedig biztosan tiltott.

(a törzseknél a kizárásos alap működik. nyilván, aki okos lehet szép és/vagy erős is, de az biztos, hogy ha valahol van, aki nyeszlett és olyan, aki nem annyira szép, akkor az csak a harmadik lehet, és így tovább. no meg az ész az nem feltétlenül rí le – részemről pacsi, hogy nem beauty and the geeket csináltak, ahol az volt a cél, hogy minden kocka überkockának nézzen ki:)

polovcev - 2014. 03. 01. 10:38

Smash: A felosztás tényleg nem tűnik annyira szelektáltnak, de Jeff azzal kezdte, hogy olyan versenyzőket választottak akik egy-egy tulajdonságuk alapján érvényesültek az életben. A szépek közé ezért kerőlt modell, cheerlader etc. Nyilván akadt olyan jelentkező aki baromi okos és iszonyat nyeszlett, nagyon buta és rohadt jól néz ki, de szerintem így sokkal érdekesebb lesz, hogy kit hogyan mérnek fel a többiek s mekkora koppanások lesznek emiatt.

Bár bevallom, hogy amit az állítólagosan okos törzs művel az már-már kriminális. Remélhetőleg buknak még egyet s kidobják a labilis csajt.

Risi92 - 2014. 03. 01. 14:40

én viszont egészen biztos vagyok abban, hogy nem lehet kommunikálni tribalre menet. hogy is lehetne, ott mennek egymás mögött, bárki hallhatná hogy sutyorog a másik.

winnie - 2014. 03. 02. 09:09

risi92: ez lenne a logikus, meg egyébként is minden színfalak mögötti dolog esetében hiba lenne a kommunikáció engedése, hiszen ezeken az utazásoknál nem tudnak filmezni és lemaradhatnak fontos dolgokról. azt látjuk, hogy a legelején nem szólhatnak, mielőtt nem köszönti őket probst, és amikor visszajönnek challenge-ről, akkor is beszédstop van, hiszen megérkezéskor szoktak mindig úgy beszélni, mintha épp a sorverseny után lennének.

korimcrae - 2014. 03. 04. 09:52

de jó, hogy nem néztem meg előre a játékosokat, mikor megláttam Cliff Robinsont… OMG!!! nagyon sokszor láttam a kosármeccseit még Michael Jordan hőskorában, ő az első játékos akit igazán ismerek, pedig minden évadot megnéztem. kezdésnek nagyon jó volt a rész, ledöbbentem, hogy nem az őrült csajt rakták ki. ja és szerintem hét idézete is lehetett volna:

“the fact that you’re a nuclear engeneer is genuinely, genuinely scary”

El Diablo - 2014. 03. 13. 13:55

Ez a J’Tia nagyon hülye, nagyon ügyetlen, nagyon logikátlan, nagyon idegesítő, nagyon nem való Survivorbe.

pff - 2014. 03. 27. 14:23

tudnátok nekem ajánlani évadokat, hogy melyeket érdemes megnézni?

winnie - 2014. 04. 03. 09:14
winnie - 2014. 04. 03. 09:14

Egyébként meg a mostani rész láttán tapsoltam.

pimadd - 2014. 04. 03. 12:17

Nagyon jó rész volt, én a végén a kezemben szorongatott másfél literes üvegem dobtam el minél messzebb. Kass minden, csak nem okos.

El Diablo - 2014. 04. 03. 14:03

Vártam a merge-ig, hogy kiválasszam a kedvencem, akinek szurkolok, akinek örülnék, ha megnyerné. Eddig valahogy senki nem volt elég szimpatikus, vagy inkább túl sokan voltak azok. A mostani rész közben eldőlt: Sarah a legszimpibb, neki szurkolok, ő nyerjen a végén.
Asszem nem kellene lottóznom sem. :)
Végülis ha ki kell esni, akkor a legjobb a merge után elsőnek kiesni, így övé a leghosszabb nyaralás egy egzotikus szigeten… mint zsűri-tag.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz