login |

Hannibal: kezdett a 2. évad

2014. 03. 02. 22:05 - Írta: CyClotroniC

355 hozzászólás | kategória: kritika,

Ki voltatok már éhezve a Hannibalra? Mivel országos csatornán futó sorozatként is lazán nyerte nálatok a 2013-as év újonca címet a JAws-on, feltételezem, sokatoknak úgy kellett már, mint egy falat… nos… maradjunk a kenyérnél. Bár nálam is nagy szerelem volt Bryan Fuller páratlanul gyönyörű agymenése, míg bele nem kóstoltam a szezonnyitóba, fel sem tűnt, hogy mennyire hiányzott már egy kis kifinomult sötétség a heti sorozatélményeim közül.

A Hannibal pedig mit sem változott, továbbra is egy elegáns, beteg és meglehetősen merész ínyenc sorozat a kihagyhatatlan főzős jeleneteivel, a szimbolikus tartalmakkal telepumpált elmerengős párbeszédeivel, Will képzelgéseivel és heti elmebetegeivel.

Utóbbiból éppen hogy csak ízelítőt kaptunk a 2×01 során, de egyáltalán nem bántam, hogy az átívelő szálra koncentráltunk inkább, hiszen kár lett volna összehányni a Will körül kialakult helyzet boncolgatását holmi vízi hullák boncolgatásáért.

Írtam már, hogy az első két epizód lazán ért nálam 8/10-et átlagban, amiből a nyitórészt tartottam erősebbnek, így a tovább mögött igyekszem arról ejteni pár szót mérsékelten spoileresen, hogy mire fel a nagy lelkesedés.

Merthogy a látvány, a főszereplőpáros alakítása és kettejük kapcsolata van annyira erős, hogy egy cseppet se érdekeljenek a heti esetek kapcsán beszivárgó hanyagságok vagy csupán annak a ténye, hogy a Hannibal világában teljesen oké hetente olyan sorozatgyilkosokba botlani, akik tucatjával szedik az áldozataikat. Persze mindaddig, míg az eset jellege vagy annak tanulságai egy kicsit is hozzátesznek valamit Will és Hannibal történetéhez.

Bár csütörtökön sikerült okosan 1 éves ugrásról írnom, valójában csupán 12 hetet leselkedtünk előre a jövőbe, így szinte adja magát a dolog egy 13 részes évadnál, hogy a finálé mézesmadzagjával akartak minket berántani a készítők.

Írtátok már páran, hogy meglepő volt kedvenc szakácsunkat ilyen harcedzett formában látni, furcsamód nekem mégse lógott le a képernyőről, ahogy Jacket kiklopfolja a konyhában. Amikor valaki ilyen badass egy konyharuhával és egy borsszóróval, és még emellett a zene is rásegít arra, hogy a keleti harcművészeti filmek nagy párbajaira emlékeztessen a nyitány (persze Hannibalizálva), akkor eszembe se jut a szőrszálhasogatás.

Ez már amúgy nem először tűnik fel a Hannibal esetében, hogy hiába akadnak néha egészen hihetetlen logikai ugrásai, egyszerűen a látvány és a párbeszédek simán elviszik róluk a szememet – pedig ez még a kedvenc sorozataimnál is ritka -, cserébe a főszál kapcsán messzemenően következetesnek érzem az írókat.

Rendkívül örültem például annak, hogy a Will körüli eseményeket nem söpörték a szőnyeg alá, nem oldották fel egy váratlan fordulattal, sőt kifejezetten alaposan megrágták a helyzetet több fajta nézőpontból is, és igazán ettől lett nagyszerű a második szezon első negyven perce.

A jövő héten persze majd kicsit nagyobb hangsúlyt kap a két epizódos eset folytatása, bőkezűbben mérik majd az elborultságot is, valamit ráerősítenek majd Gillian Anderson karakterére is, aki ugyan eddig is rendben volt, de az első két rész során sokkal hangsúlyosabbnak és fontosabbnak éreztem, mint tavaly.

355 hozzászólás Ne habozz!

Nikki - 2014. 03. 02. 23:02

Teljesen magával ragad az egyéni világa, kevés sorozatba tudok ilyen szinten belemerülni.. a látvány, a részletek, a kidolgozottság, az aprólékosság.. minden ízében folyamatosan lenyűgöz. Azt különösen nagyra értékeltem, hogy a verekedős jelenetnél Hannibal csak megjátszotta Jacknek, hogy sikerült legyőznie, aztán meg amikor az fellélegzett és engedett a szorításból bevitte a halálos döfést. Ennél külön ujjongtam komolyan, mert logikus lenne az ilyesmit ezekben az esetekben eljátszani (még ha nem is járnának sikerrel), de sajnos nem sokszor volt hozzá szerencsém és sose értettem, hogy ez miért nem jut eszükbe.

Nikki - 2014. 03. 02. 23:06

Mondjuk az is érdekelne még, hogy a pszichológusnő mit és mennyit tud; jobban kibonthatnék kettejük közös múltját.
Hogy én is kötekedjek: egy-két jelenetnél úgy éreztem, H.D. kicsit túljátszotta a karaktert; nekem sok volt a szétesős bizonytalanság és a remegés (amikor Jackkel beszélt).

borisz - 2014. 03. 02. 23:14

Nekem is az jutott eszembe a verekedős jelenetnél, hogy végre valaki eljátssza. :)

Hellhound - 2014. 03. 02. 23:16

Engem teljesen lenyűgözött a verekedős jelenet. Nem tudom eldönteni, hogy a színész alapvetően ilyen vagy csak Hannibal szerepében de egyszerűen árad belőle a nyugodtság, ezért nagyon izgalmas verekedés közben megfigyelni.
A képi világa is teljesen egyedi, az a bomló megterített asztal annyira szép és morbid volt…
Nekem igazából az akadt meg a fejemben a sok jón kívül, hogy akkor most mi van Will betegségével?

Tiger27 - 2014. 03. 02. 23:18

szuper kezdés volt! a cold open pedig nagyon jó finàlét vetìt előre…

Kisame - 2014. 03. 02. 23:24

Nagyon vártam már a szezonnyitót és nem is csalódtam benne! :)

A szimbolizmus figyelemreméltóan brilliáns, az meg, hogy Fuller tudta tartani az előző évi szintet…csak gratulálni tudok neki!

Ami a korábbi posztban említett fanservice adagolás jelenti, na most már értem mire ment a célzás! :D A Bromance folytatódik és úgy over 9000, hogy közben túlzásba menne át!(bár a gyomorszondás jelenet azért…nos a szimbolizmus erős volt.Szép munka, Bryan!)

Lemoni - 2014. 03. 02. 23:34

Csaknem egy év ülepítés után a héten gyorsan újradaráltam az első évadot. Magam is meglepődtem, mennyire másként látok most. Hannibal karaktere nagyon passzív, mármint abban az értelemben, hogy tudjuk, néha foszlányokban látjuk, miket csinál(t), de indok, magyarázat nincs közvetlenül tőle a miértre, csak Willtől, Willen keresztül. Valószínűleg ezért is fogott meg Will karaktere sokkal jobban, összetettebb, színesebb, aktívabb, mint az ínyenc pszichopatáé. Az első évad zárásában Will arckifejezése már utalt a folytatásra és most már apránként felismeri és összerakja a puzzle-darabkákat. Érdekes párhuzamnak tűnik, ahogy Will egy jobban tudatosítja Hannibal szerepét a sorsa alakulásában, hasonlóan, de más irányból Bedelia is egyre közelebb jut Hannibal igazi énjéhez, bár most még nem tudom megítélni, hogy nem Hannibal manipulálja-e. Az első rész legemberibb pillanatait Winston kutyus produkálta, az egyetlen, aki nem bűnösként látja Willt és várja vissza. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, most döbbentem rá, mennyire hiányzott már, a True Detective mellett a legvárósabb heti néznivalóm :)

Lilith - 2014. 03. 03. 00:06

Ki ám.De még mennyire.Most epekedhetünk a következő részig.Ehh. :D

Benjy - 2014. 03. 03. 00:08

Nekem egyvalami nem tetszett a nyitánnyal kapcsolatban, és az a heti eset. Nekem kissé erőltetetten lett beleszuszakolva, inkább csak a kötelességet éreztem, hogy márpedig ez kell bele, ezért megcsináljuk. De örülök hogy minden más szempontjából a kitaposott ösvényen haladnak tovább. A nyitójelenet pedig valóban nagyszerű lett, még mindig képes vagyok rádöbbenni hogy mennyire telitalálat Mads Mikkelsen Hannibal szerepére.

Benjy - 2014. 03. 03. 00:11

Ja és egy kérdés: Azt tudni hogy Gillian Anderson idén mennyire lesz jelen tavalyi szerepléséhez képest?

KennyVice - 2014. 03. 03. 00:13

Csak háromszor néztem meg. :D

CyClotroniC - 2014. 03. 03. 00:17

Benjy: Az esettel főleg a jövőheti rész fog foglalkozni. Inkább érdekes, mint ütős szerintem. Gillian Anderson-ról meg nem nagyon tudni ilyesmit, egy tuti, hogy a köv epizódban jut neki idő bőven.

Tommy - 2014. 03. 03. 01:03

Nagyon erős kezdés volt. Azt mondja meg nekem valaki Jonathan Tucker mikor szerepelt az 1 részben?:D Mert a neve ki volt a végén írva de én nem láttam őt. Kíváncsi leszek amúgy a vendég szereplőkre, főleg Michael Pitt-re és Jeremy Davies-re, mindkettőt nagyon bírom.

Shannen - 2014. 03. 03. 06:12

Ott folytatták tulajdonképpen, ahol abbahagyták, mint történetvezetésileg, mind minőségben, úgyhogy én ezzel a kezdéssel teljes mértékben meg voltam elégedve. Kíváncsian várom, hogy fogunk eljutni a finálé jeleneteihez, amik már most feltűntek.
Szerintem az is teljesen hihető volt, hogy Hannibal ennyire jól képzett harcos, illik a profiljába.

DonMaros - 2014. 03. 03. 07:24

Nagyon rég láttam ilyen sorozatot, aminek ennyire beszippantott a hangulata. Egyszerűen nem értem miért ilyen gyászos a nézettség. Vegye át inkább valami kábel csatorna, ott ilyen számokkal és kis szerencsével évekig mehetne.

Kary - 2014. 03. 03. 10:47

SPOILER

Én azt nem értem hogy itt Will már gyanakodik hogy Lecter egy sorozatgyilkos (ill meg van erről győződve) viszont a Vörös sárkány elején mikor beszél Lecterrel akkor ugrik be neki hogy ő sorozatgyilkos. Arra leszek kíváncsi hogy ezt a kettősséget fel fogják-e oldani vagy itt lesz-e egy törés. Illetve a Crawford vs Hannibal verekedéssel mi lesz mivel ez alapján az is meg fog történni és a filmekben ilyen utalás nincs.

Kjubi - 2014. 03. 03. 11:07

@Tommy:

Ő adta oda a kajás tálat Willnek.

Petyo - 2014. 03. 03. 11:37

nekem már kicsit erőltett a sok képzelgés, de nem volt rossz

koka - 2014. 03. 03. 12:05

Én azon gondolkozom, hogy ugyebár Hannibal erőteljesen gyógyszerezte Will-t. Most akkor a börtönben szépen lassan kitisztul az elméje a gyógyszerek híján? Vagy Hannibal ott is megoldja valahogy?(pl becsempészi a kajájába)

Egyszarvu - 2014. 03. 03. 12:13

Jajj, közben a kommenteket kikerültem, akkor más is látta :D :D

@Tommy, vicces, hogy amiben először láttam Jonathan Tuckert, abban Tommynak hívták :D

Tommy - 2014. 03. 03. 13:56

Na akkor nem csoda, hogy nem tűnt fel.:) Azért gondolom komolyabb szerepe lesz majd.:D

@Egyszarvu: The Black Donnellys? De jó kis sorozat volt..

zolkó - 2014. 03. 03. 15:14

Más is gondolta már azt,hogy Will szarvasa igazából Hannibalt akarja szimbolizálni ? Egyfajta árnyékként követi Willt…. Vagy nagyon hülye vagyok,és rajtam kívül ez már mindenkinek tiszta,csak nekem nem ?

Papsajt - 2014. 03. 03. 15:17

Imádom a súlyos, feszült párbeszédeket. :)
Így leírva nem erős, de mikor Hannibál beszélget Dr. Bedeliával, és mondja neki, hogy még ő sem tudja mire képes, mire az nyel egy nagyot, hatalmas pillanat volt.

Néma Harcsa - 2014. 03. 03. 15:34

A kicsi spoilerek miatt csak a kritika elejét olvastam el, de ha hanyagolják a heti ügyeket, és sokat szerepel Mikkelsen, akkor adok neki még egy esélyt.

noodles - 2014. 03. 03. 16:29

9/10 – nagyon jó kezdés volt. Anderson meg jobban néz ki mint 20 éve :P

paranoid android - 2014. 03. 03. 17:32

Jó kezdés volt. A cold open és a Dr. Bedelia-Hannibal beszélgetés különösen remek volt. És érdekes volt, ahogyan reagáltak, kezelték a karakterek, hogy Will börtönben van. Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg Will szálát ebben az évadban, mit tudnak majd az átíveléshez hozzátenni itt, mert hamar unalmassá válik, ha csak azért kommunikál más karakterekkel, mert azok vagy segítséget akarnak tőle, vagy azt, hogy ismerje be bűnösségét. Talán pont ennek elkerülésére lesz ott Jonathan Tucker karaktere.

mdot - 2014. 03. 03. 19:00

csak és kizárólag ismét annyit, hogy mads mikkelsen korunk egyik legnagyobb színésze a royal affairban is hatalmasat alkított. Persze hollywoodban nem tud annyira érvényesülni valamiért, de attól még az egyik legtehetségesebb színész napjainkban.

Kisame - 2014. 03. 03. 19:58

mdot: Itt mindenki meglepően jó színész! Hugh Dancy-t eddig csak romkomokban láttam eddig, de most már őt is IMÁDOM!

Szinte már kínosan érzem magam, hogy eddig nem ismertem Mads Mikkelsent! Nem is tudnék nála jobb Hannibalt elképzelni a sorozatban!

tomex - 2014. 03. 03. 21:48

Ennek a sorozatnak minden másodperce művészet. minden egyes képkocka tökéletes. Nincs mese ez 10/10!!!!!

Pedig annyira nem bírtam Hannibalt úgy hogy nem Anthony Hopkins játsz. És az első másodpercbe túltettem magam rajta!
Esetleg nem volt olyan cikk vagy ilyesmi ahol Hopkins mondott valamit a sorozatról vagy Mikkelsenről?

kukulkan - 2014. 03. 04. 12:02

Kary felvetésére a válasz engem is érdekelne. Most akkor tényleg ennyire eltérnek a filmtől/könyvtől?

ALDO - 2014. 03. 04. 12:02

SPOILER

Nem olvastam a könyveket, csak a filmeket láttam pár éve, így kicsit homályosak a dolgok.
Will kezdi össze rakni, sőt talán már rá is jött, hogy Hannibál sorozatgyilkos, de a Vörös sárkányban szinte véletlenül buktatja le.
A bárányok hallgatnakban Jack életben van, a nyakon szúrás után viszont eléggé lecsökkentek az esélyei.

SPOILER vége

Vagy a korábbi könyveket, filmeket nem kell figyelembe venni?

Egyszarvu - 2014. 03. 04. 13:22

@Tommy
neeem, korábbi :) Még annó a Sleepersben :)

tobias88 - 2014. 03. 04. 14:47

Kellően beteg volt nekem az első rész, nagyon tetszett.

tobias88 - 2014. 03. 04. 14:48

Hannibal az új Dexterem, bár már tavaly is az volt a 8. évad borzalma miatt.

torjack - 2014. 03. 04. 16:08

“Vagy a korábbi könyveket, filmeket nem kell figyelembe venni?”

Szerintem inkább reboot a Hannibal mintsem prequel.

Ha klasszikus előzmény, akkor egyrészt Jacknek életben kellene maradnia, Willt tisztázni kell, úgy hogy Hannibal se bukjon még le. Plusz Will rövidtávú memóriájának is kell egy törlés. Valamint az elméletileg 4. évadban esedékes Red Dragon sztoriig Grahamnek még kell egy lagzi meg egy gyerek is. A filmbéli nejét asszem Mollynak hívták, akit még be se hoztak.
Úgyhogy azt borítékolom, hogy a filmeket nem tekintik szentírásnak.

Ati7 - 2014. 03. 05. 11:45

torjack +1 Szerintem is inkább reboot, mint prequel. Egyrészt a fentebb leírtak miatt, másrészről pedig van amin már most változtattak. A Red Dragon-ban Philip Seymour Hoffman (r.i.p.) játszotta Freddie Lounds karakterét, illetve kétlem h Dr. Chilton megélné a sorozat végét..

sehrezad - 2014. 03. 05. 12:02

Szerintem az látszik, hogy a sorozat párbeszédbe lép a filmmel, filmekkel, de nem mint előzmény, hanem mint (p)remake.
Például a Vörös Sárkány elején látható leleplezési jelenetre szerintem két jelenet is rájátszik a sorozatban:
– az egyik az, amikor a fiatal FBI ügynöknő leleplezi Hannibalt: nagyon hasonló a dramaturgia, beszélgetnek előbb gyanútlanul, Hannibal közben már elkönyveli, hogy innen élve nem távozik a másik, kimegy a szobából, közben a nyomozó nézelődik, feltűnik neki valami (a sorozatban egy Szt. Sebestyént ábrázoló nyomat, itt egy anatómiai könyvrészlet), leesik a tantusz, de akkor már ott van a háta mögött Lecter.
– a sorozatban a nő (valószínűleg) meghal, a filmben viszont kezdődik egy verekedés, ami viszont a cold openre hajaz kissé: a filmben Graham játssza el, hogy már legyőzték, és hirtelen belédöf a másikba, a sorozatban Lecter teszi ugyanezt.
Ráadásul a filmben az asztalon heverő Lecter az oldalából kiálló nyilakkal hasonlít a Szt. Sebestyén-nyomatra is…
Ezek szerintem tudatos átkacsintások.

sehrezad - 2014. 03. 05. 12:06

Sajnos csak ez találtam a Vörös Sárkány elejéből, ez a “tantuszleeséstől” kezd: http://www.youtube.com/watch?v=O7x_p8pvb1o

Quantumleap - 2014. 03. 05. 13:15

Ati7: Chilton meghalt A bárányok hallgatnak végén (nem láttuk konkrétan, de gondolhatjuk, mi történik, miután Hannibal utána indul), tehát a sorozat végét nem is kell megélnie. Márpedig a készítők A bárányokat és a Hannibal filmet is bele tervezik dolgozni a sorozatba.

mogyoró - 2014. 03. 07. 14:18

azt meg tudná nekem mondani valaki, mert már nem emlékszem tavalyról, h Gillian mennyit tud ( azaz mennyi derült ki ebből) Hannibál öldöklő szokásairól? mert dereng valami, h egy-két esetről mintha tudna…de homályos, igen homályos.

editje - 2014. 03. 08. 11:58

Picit SPOILER (ep. 2):

Valahogy sokkal jobban leköt a 2.évad, mint az első, így, hogy a kártyák az asztalon vannak. Most néztem a második részt és továbbra is örömmel konstatálom, hogy szerencsére nem abból áll a dolog, hogy Will és Hannibal egymasra mutogatnak, hogy: te voltál az! nem, te! (kicsit sarkosan, persze)
Gillian Anderson a 2. részben (is) frenetikus. Az epizód legjobb jeleneteit csinálja. Nekem teljesen olyan, mint egy David Lynch main karakter. Várom a 3.részt. Yay!

Benjy - 2014. 03. 08. 14:18

A 2. rész nagyon jó volt. Nálam ez most átlépett a 8/10-es kategóriába, a heti ügyet nagyon jól összerakták, Gillian Anderson alakítása pazar volt, és a főszálat is nagyon jól vezetik. Csak így tovább!

mdot - 2014. 03. 08. 14:35

nekem ez a masodik rész még jobban is tetszett ,mint az első, egyszerűen pazar

@Kisame bizony bizony darcy alkítása is igen fasza, talán a legjobb színészi alakításokat ebben a sorozatban láttam (kivéve persze house of cards, de ott ugye egy kevin spacey játszik, és a mellékszereplők halványak)

nagyon várom a következő részeket is, sajna ezt kicsit megszakítva tudtam csak nézni, mert közben felébredt a kutya és játszani kellett vele :D

Lemoni - 2014. 03. 08. 22:25

Háhá, Will arckifejezése, miután az őrök visszavitték a cellájába a Hannibaltól ‘segítséget kérő’ jelenet után :D Nyilván Will nem csak a heti ügyben élte magát bele az elkövető helyébe, hanem ugyanezt teszi Hanniballal is, így fogja szerintem a doki saját fegyverét, a manipulálási képességet ellene felhasználni. Remélem, Bedeliát/Gillian Andersont látom még, a Crisis meg sem közelíti színvonalban a Hannibalt, úgy hogy jöjjön vissza minél előbb. Oké, a The Fall-ban azért maradhat még :)

sehrezad - 2014. 03. 09. 20:14

Jó volt az arckifejezés, bár annyira várható is volt egyben ez a megváltozott nézés a kamerába, ezért nem épp egy finom megoldás volt…
Gilliannek nem jósolnék nagy jövőt, ha Hannibal vadászik rá, de ki tudja, talán megússza (még egy darabig).

sepulveda - 2014. 03. 12. 18:51

Eddig úgy volt, hogy GA nem szerepel már több részben ebben az évadban, mert nem tudja összeegyeztetni a Crisis és a The Fall forgatásával. Tegnapelőtt aztán mégis azt twitterelte BF, hogy sikerült összehozni a dolgot, és GA ismét velük forgat. Szóval az évad vége felé egy részben még biztos benne lesz. Remélem túléli! :)

sorozat/gyilkos - 2014. 03. 12. 19:59

Hannibal vizuálisan minden más sorozatot tönkrever. Kábeles, network, mindegy. Ilyen döbbenetesen szépen megcsinált gyomorforgató fantáziákat, amit Fullerék alkotnak a büdös életben nem láttam (jó, filmekben elvétve).

A történetvezetésben vannak bakik, kihagyott ziccerek Hannibal és az ügyeletes elmebeteg közötti meccsből fájóan hiányzott egy jó párbeszéd, mert így az ügyeletes lenyűgöző perverziója üres, a szerepe erőltetettnek hat. Adhatott volna kicsit mélyebb betekintést doktor fejébe is (a lelkivilágot sértőnek találná, úgy hiszem).

Valaki kérdezte a szarvast. A szadomazo bőrszerkós szarvas egyértelműen Hannibál, ill az ahogy Will tudatalattijában a gyanú testet ölt. A szőrös oridzsi szarvassal ellentétben. Úgy rémlik erőszakos helyzetekben csak a latexszarvas jelent meg.

Long shot megfejtés: A szőrös oridzsi szarvas Will tudatalattija (a víz alól felbukkanó állat elég tiszta metafora volt pl.), a másik pedig Hannibal, a nem azonosított gonosz, aki Will tudatalattijába beférkőzve (kvázi Willnek álcázza magát) manifesztálódik.

Ilyen tömény kocsmai filmesztétizálásba más sorozat kedvéért még nem bonyolódtam. :)

Kisame - 2014. 03. 15. 14:51

A Vörös Sárkányban a cold openről: ez könyvbeli jelenet, amit a film kicsit megbuherál, gyakorlatilag az történik, ami a sorozatban Miriam Lass-al, annyi különbséggel, hogy ott Will az elszenvedője( arra azonban nem térnek ki, hogy éli túl a támadást és kapja el Lectert, csak azt tudjuk, hogy életveszélyesen megsérült!).

Ráadásul a könyvben Will és Hannibal sose voltak munkakapcsolatban, összesen háromszor találkoztak Lecter elfogása előtt. Azonban a 3. kötetben mégis kiderül, hogy Hannibal az elfogását megelőzően segített a helyi ügyekben az FBI-nak, mint orvostani szakértő.Szóval a könyv se túl következetes néhol…

Fullerék szerintem is reboot-ot csinálnak inkább, de nem baj, mert így legalább izgalmasabb! :)

Nekem a 3. rész is nagyon bejött, most szenvedek majd jövő szombatig minden egyes napon!

solei - 2014. 03. 16. 21:02

Nekem jobban tetszik eddig mint az első évad. EGyébként valami nagyon durva hangulat uralkodik a sorozaton, nagyon cold, a vágások, a zene minden.
És még mindig nagyon jó működik Will és Hannibal között a ‘kémia’. A szereplőválasztás nagyon pöpec lett anno.
Remélem nem kaszálják.

sehrezad - 2014. 03. 18. 17:43

Ez baromi jó volt megint! Szerintem is jobb, mint az első évad.
Szerintetek lehetséges, hogy Abigailt mégsem gyilkolta meg Lecter, vagy ezen kár agyalni?

Quantumleap - 2014. 03. 19. 09:01

Kisame:

“Ráadásul a könyvben Will és Hannibal sose voltak munkakapcsolatban, összesen háromszor találkoztak Lecter elfogása előtt. Azonban a 3. kötetben mégis kiderül, hogy Hannibal az elfogását megelőzően segített a helyi ügyekben az FBI-nak, mint orvostani szakértő.Szóval a könyv se túl következetes néhol…”

Attól még segíthetett az FBI-nak, hogy Willel nem sokszor találkozott.

Quantumleap - 2014. 03. 19. 11:20

Amúgy ahhoz képest, hogy a sorozat milyen pozitív kritikákat kap mind szakértő, mind rajongói szemmel, nem mondanám, hogy a hozzászólások özönlenének ide (2 éd fél hét alatt összesen 52) vagy más erre vonatkozó topikokba. Pedig más sorozatoknál azért jobban pörögnek a kibeszélők. Vagy ami igazán jó, az nem kíván kommentárt? :)

23dani - 2014. 03. 19. 12:08

“Vagy ami igazán jó, az nem kíván kommentárt? :)”

Ott a pont! ;) :D

Lemoni - 2014. 03. 19. 12:26

Pocsék sorozaton/epizódon jobban esik poénkodni, meg ott lehet osztani az észt, hogyan kellett volna inkább csinálni :D Ráadásul a Hannibalnál nem is nagyon kell a gyilkos személyére tippelgetni, legfeljebb néhány átívelős szereplő halálára. Egyébként, bár a legtöbb sorozat elég jól ott van a közösségi portálokon, de amit pl. Bryan Fuller művel a Twitteren, az kész, sőt, PoI Bearhez hasonlóan már Winston kutyinak is van saját accountja :D

sorozat/gyilkos - 2014. 03. 19. 21:04

@Quantumleap

Azért ez keményen rétegműfaj. Egy hardcore horror&ínyenc pszihológiai kamaradrámának lehetnek lelkes rajongói, de nem sokan. Én pl elég vastagbőrű vagyok, de olykor még engem is megüt, plusz az apró rezdülések, a színészi játék lekövetése sem mindenkinek emészthető.

Meg hát egy kemény munkanap/hét után szerintem nem sokan vágyakoznak ilyen sötétebb nyomasztásra.

KennyVice - 2014. 03. 22. 15:59

Egyre jobb és jobb eddig a második évad.

Dark Wolf - 2014. 03. 22. 21:20

Brutál cliffhanger és semmi komment. Hát szép.

Lemoni - 2014. 03. 22. 22:08

Én néha annyira elveszek a vizuális szépségekben, hogy a történet már csak utána hat rám, pedig most is milyen jóságok voltak benne! Nagyon tetszik, ahogy Will lassan újra építi a tudatát és már érezhető a kettős játéka. Az meg a lelkemnek esett jól, amekkora pofont Bella kiosztott Lecternek. Jájj, Beverly, Will figyelmeztetett!……

mogyoró - 2014. 03. 23. 06:53

értem én, hogy elfogta a gyanú, de akkor is, hogy lehet valaki ilyen hülye, hogy odamegy tök egyedül, mert dr lecter úgyis a kórházban van épp…vááááá…teljesen kiborultam a végén. szegény beverly. pedig kedveltem. marad egyáltalán női szereplő a sorozat végére?

Nikki - 2014. 03. 23. 16:25

A Hannibal tényleg annyira jó, hogy nem nagyon lehet hozzáfűzni semmit. A legapróbb részletekig gyönyörűen ki van dolgozva.

Kisame - 2014. 03. 23. 21:08

Nekem kifejezetten tetszik a tendencia, hogy Hannibal és Will szép lassan helyet cserélnek: Hannibal Will munkahelyét és szerepét veszi át, Will-nek pedig egyre jobban megy a manipuláció.

Chiltont egyre jobban bírom, de szegény Beverly-t nagyon sajnálom! Ő volt az egyik kedvencem! :(

zolimode - 2014. 03. 23. 22:32

A negyedik rész az eddigi legjobb volt. Imádtam, főleg a végét. Tudom, hogy a készítők nem ragaszkodnak teljesen a könyvekhez, de Beverly-nek még van szerepe a Vörös Sárkányban is. Szóval én még nem temetném őt, aztán persze meglátjuk…

Benjy - 2014. 03. 24. 01:17

Nem hittem el hogy meglépik ezt a cliffhangert, annyira de annyira utálom most az írókat… Plusz a várakozást is. Azt figyeltétek hogy a heti ügy és Bella szála hogy összekapcsolódott?

23dani - 2014. 03. 24. 03:53

Talán CyClotronic írta, hogy három-négy részenként lesz heti összefoglaló az évadról, feltéve, ha valami igazán nagy cliffhanger lesz. Na akkor mi az, ha nem ez? :D

Tiger27 - 2014. 03. 24. 08:51

Beverly nagyon hülyén viselkedett a végén…egyedül bemenni az oroszlánbarlangba…ha van esze hív magával valakit…ráadásul tudhatta, hogy bármelyik percben hazajöhet Lecter….

Quantumleap - 2014. 03. 24. 09:23
rosickyz - 2014. 03. 24. 14:51

2×04 pazar volt, ez is! Zseniálisan építkezik a második évad. Már négy rész után is alig-alig elviselhető a feszültség.

digweed - 2014. 03. 24. 15:38

zseniáis eddig az évad, egyedül azt sajnálom hogy Gillian Anderson karakterét jegelték az utóbbi két részben.

Quantumleap - 2014. 03. 25. 08:11

Én nem olvastam bennfentes spoilereket az évadról. Will karakterét egész a szezonvégig rács mögött tervezik hagyni?

mrsparis - 2014. 03. 26. 11:57

Sziasztok!
Eddig nem kommenteltem, de most már szeretném erősíteni a Hannibal rajongók táborát itt is, úgyhogy bejelentkezem :)
Az első évadot még majdnem normális keretek között néztem, de mostanra betegessé vált a rajongásom :) imádom a stábot, a szereplőket, Bryan Fullert meg úgy unblock az egészet hangulatostul, zenéstül, vágásostul…
Mads Mikkelsen nagy kedvencem, bár a Hannibal kezdete előtt nem sokkal “fedeztem fel”, nagyon gyorsan első helyre került a listámon.
Az aktuális epizódokat illetően:
*SPOILER*
Követem szinte az összes közösségi megmozdulást a Hanniballal kapcsolatban és a 4. rész után valahol feszegették, hogy mit láthatott Beverly, mielőtt megpillantotta Hannibalt a végén. Többen írták, hogy Miriam Lass van ott lent és él… hogy igaz-e vagy sem, állítólag az 5. részben kiderül. Bryan Fuller pedig twittelte egyik rajongójának, hogy a 10. részben lesz szexjelenet (nyilván Hanniballal), ami számomra nagyon meglepő, mert bár Mads Mikkelsent irtó szexinek tartom, maga a karakter abszolút aszexuális szeintem… de várom ki mit mond! Na és hogy ki lesz a partner?! Én valamiért Alana Bloomra gondolok, de nem tudom megmagyarázni miért…
*SPOILER VÉGE*
Egy biztos, nagyon-nagyon várom az elkövetkezendő részeket és itt is aktívabb leszek ;)

Kisame - 2014. 03. 26. 14:20

Quantumleap: Szerintem nem felejtik bent Will-t a rácsok mögött!:) Néhány twitter-képen láthattuk Will-t utcai ruhában, márpedig Will eddig egyszer se haluzta magát sehova a börtönszerkóján kívül!

Hannibal terve nekem az elejétől bűzlik, ha csak rá akarta volna kenni a gyilkosságokat intézhette volna úgy, hogy az utolsó részben Will “véletlenül lenyelte a saját nyelvét”. Szerintem kezdettől fogva része volt a “roppantmód unortodox terápiájának”, hogy pár hónapot bent csücsüljön a hűvösön!

mrsparis: A szexjelenettel már az előző évad végén is fenyegetőztek de mivel várhatóan abban az epizódban ismerjük meg Mason Vergert is, gyanítom az egész rész a szexuális indíttatású bűncselekmények körül fog forogni! Vagyis valószínűleg Will is kap egy kis eksönt, miközben gyilkosságot rekonstruálja…köszönjük, Blájen!:D

Skyroads - 2014. 03. 26. 18:46

mrsparis: én nem gondolnám Hannibalt aszexuálisnak, főként a könyvek olvasása után, bár tény, hogy a sorozatban eddig valóban nem volt szexuális jellegű megnyilvánulása. Kár volna a karakterért, ha az lenne. :)

CyClotroniC - 2014. 03. 26. 19:12

23dani: a héten tervezem a Hannibal írást is, de szerintem csak hétvégén lesz rá időm.

23dani - 2014. 03. 26. 21:29

CyClotronic: Azt megköszönöm. Kezdünk itt túl zsúfolódni. :)
Amúgy érdekes felvetés Mason Verger. Nekem a filmekben elég nonszensz volt (könyvekből csak az első kettőt olvastam), hogy miért nem ő volt az, aki hozzájárult Hannibal börtönbe dugásához, és miért csak Will leplezte őt le. Remélem itt a sorozatban erre is magyarázatot kapunk, mert amúgy nagy kedvencem a karakter, számos emlékezetes párbeszéd köthető hozzá.

23dani - 2014. 03. 26. 21:34

CyClotronic: Azg megköszönöm. Kezdünk itt túl zsúfolódni. :)
Amúgy érdekes felvetés maga Mason Verger. Számomra a filmekben (könyvből csak az első kettőt olvastam) nonszensz volt, hogy miért csak Will juttatta börtönbe Hannibalt. Mason hol volt addig? Mit csinált?
Amúgy örülök a karakternek. A Hannibal filmben nagy kedvencem volt, számos érdekes párbeszéd köthető hozzá.

23dani - 2014. 03. 26. 21:35

*Azt

mrsparis - 2014. 03. 27. 06:53

Kisame, én sajnos csak a filmeket láttam és nem is mostanában, szóval kopottak az emlékeim… (talán a Vörös sárkányt láttam legtöbbször). Tervezem beszerezni a könyveket, csak félek, hogy “se hall se lát” módon egyszerre akarom elolvasni a köteteket és azért ez család mellett nem egyszerű :)férjem így is kezd kiakadni a Hannibal mániámtól, pedig ha megnézne csak egyetlen kis részecskét…!
A szexuális kérdéssel kapcsolatban nem tudom mi lesz. Alanával volt egyszer egy kis flörtje az első évadban és ennyi (mármint Hannibalnak).

Quantumleap - 2014. 03. 27. 09:27

23dani: Mason karakterét valóban ötvözik ellentmondások. A Hannibal regényben azt írják, hogy amikor Lectert elfogták, azért nem tanúskodott a tárgyalásán, mert a bíróság szükségtelennek tartotta, volt nélküle is elég bizonyítékuk. Na de hát Mason Lecter egyik korai áldozata volt. Miért nem próbálta bíróság elé állíttatni rögtön a megnyomorodása után? Bár igaz, önmagában elég hihetetlenül hangozhat az, hogy valakit a pszichiátere beszélt rá, hogy nyúzza le a saját arcát.

Griffo - 2014. 03. 27. 10:30

Verger bosszút akart állni Lecteren. Ezért nem foglalkozott az igazságszolgáltatással. Jól megkínozni aztán megölni. Nem lett volna elég neki, ha bezárják.

23dani - 2014. 03. 27. 10:51

Köszönöm a válaszokat!
Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy Verger bosszúra szomjazott, de ha ő már úgyis Hannibal börtönbe jutása előtt “leépült”, és úgyis dúsgazdag volt, akkor miért nem kapta el Hannibalt, még amíg szabadlábon volt? Miért kellett megvárnia, hogy bezárják, és ő ne tehessen semmit? Talán maga sem tudta, hogy mi történt egészen pontosan, amíg a drog hatása alatt volt?
Remélem ezt majd kifejtik a sorozatban jobban is, kár lenne veszni hagyni ezt a szálat. :)
Amúgy nem tudom, hogy Fuller továbbra is a 4. évadra tervezi e a Vörös sárkányt, de a jelen történések alapján nem hiszem, hogy áttudnák emelni Hannibal érinthetetlenségét a következő évadba. Nagyon a tűzzel játszik, és előbb-utóbb ő is megég…

Quantumleap - 2014. 03. 27. 11:07

23dani: Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy ha valaki levágja a saját arcát, és nyaktól lefele jórészt lebénul, egy időre katatón depressziós állapotba kerül (mégha elvetemült gyerekmolesztáló is), és így akár egy év is beletelhet, mire képes lesz gondolkodni és tervezni. :)

mrsparis - 2014. 03. 27. 17:52

Ki hol nézi egyébként, ha szabad ilyet kérdezni? Mert nekem sokszor keddig várnom kell, mire nézhető online feltöltést találok…

paranoid android - 2014. 03. 27. 18:55

Érdekes kérdés Lecter szexualitása. Most a 2×04-ben remekül kidomborították Hannibal legerősebb mozgatórugóját, ami akár ezen a téren is karaktermeghatározó lehet. Hannibal nem attól ikonikus horrorkarakter, mert kreatívan gyilkol, sőt nem is a kannibalizmusa teszi azzá. Azért olyan félelmetes, mert játszik az áldozataival, és az egyik kedvenc játéka, hogy elveszi tőlük az életük feletti döntés képességét. Ebben a részben Bella ugyanúgy Hannibal áldozata volt, mint Beverly, csak ellentétes előjellel. És Will az egész első évadban. A Másik tárgyiasítása, játékszerré lefokozása szerintem inkább arra enged következtetni, hogy Hannibal szexualitásában is patologikus, és nem arra, hogy aszexuális. Minél jobban érdekesnek talál valakit, minél jobban élvezi vele ezt a játékot, annál jobban vonzódhat is hozzá. Szóval ez egyfajta szapioszexuális beállítódásnak felelhetne meg (ami persze kinyitná a lehetőséget arra, hogy – a szexuális spektrum lebutított orvosi műszavával élve – biszexuális). Vagy pedig túl sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, és semmi kapcsolat nincs ezek között.

mogyoró - 2014. 03. 27. 21:47

paranoid andoroid, ez egy gyönyörű gondolatmenet volt.és ez a szóhasználat: szapioszexuális! zseniális. na ilyenek miatt szeretek fórumokat látogatni.

mrsparis - 2014. 03. 28. 09:05

paranoid android, nagyon igazad van, én fogalmaztam rosszul, vagy csak azért látom így a személyét, mert eddig ugye a szexuális vonal nem volt megvilágítva… tényleg nagyon jól megfogalmaztad! És örülök, hogy itt tényleg olyan rajongókra bukkantam, akiknek a Hannibal nem csak egy sorozat, hanem gondolkodnivaló és talán ez is az egyik oka annak, hogy sokaknak nem emészthető… a FB postjaim hatására egyik ismerősöm pl. elkezdte nézni és az első évad második részénél azt mondta, hogy na ezt nem, majd megírta üzenetben, hogy el sem tudja képzelni mit szeretek ezen – én meg azt nem tudom elképzelni, hogy MIT NEM LEHET RAJTA SZERETNI ;)

mogyoró - 2014. 03. 28. 10:25

ugyanez, én rengeteg embernek ajánlottam (najó, inkább könyörögtem, h nézzék), h végre legyen kivel beszélgetnem róla, de kb mindenki azt mondta, beteg vagyok, hogy ilyeneket nézek, a sztorik, a képek és az alapvetően sötét hangulata miatt…pedig szerintem valóban művészi az egész…és a múlt héten, a méhkasos holttest után gondolkodtam el, hogy tulajdonképpen a bones-ban is kapunk hullákat rendesen, de soha egyet sem sikerült ilyen módon ábrázolni…és ez csak egy aprócska része annak, amiért imádom ezt a sorozatot.

paranoid android - 2014. 03. 28. 21:13

Az biztos, hogy Hannibal szexualitását firtató gondolatmenet ilyen lelkes fogadtatása csak egy szűk, rajongói közösségben lehetséges.

ravenstag - 2014. 03. 29. 11:41

Azt hiszem Hannibal szexualitására választ kaptunk a 2×06 promo alapján… :D

Aredhel - 2014. 03. 29. 14:32

Szegény Beverly.
A múltkori rész után tudtam, hogy vége, de mégis nem tudtam nem reménykedni, hogy esetleg valahogy túléli.
Nagyon sajnálom. Igazán kedveltem.

Kisame - 2014. 03. 29. 17:41

Oké, de ha Alana a 2×6-ban lesz gerincre vágva, akkor kik fognak szexelni a 10. részben??? Jajjj, jajjj Will..!!O.O

Mason azt mondta, hogy volt elég bizonyíték az ő vallomása nélkül is. Azt is mondta hogy eltartott egy ideig míg ismét beszélni tudott meg helyretákolták a fejét…

A 2×5 nagyon jó volt megint, nagyon tetszett Will rajongója is!

Csak én vagyok az egyetlen, aki részről részre egyre jobban bírja Chiltont? :D Ahogy az irodájában asztalra feltett lábakkal hallgatja le Hannibálékat…

Gideon motivációját nem teljesen értem. Ketten Will-el le tudnák leplezni Hannibált, miért van szüksége arra, hogy ez most elússzon megint?

Szegény Beverly! Nélküle nem lesz ugyanaz a csapat! :(

Kisame - 2014. 03. 29. 18:00

És akkor a java: szimbólumszinten kaptunk egy Bibliai epizódot(és pont ahhoz időzítették, amikor a mozikban megy a Noé!)

A végén a “keresztre feszítés” adtam meg: Jézus Krisztus szupersztár-t látjuk egy szokatlan szereposztásban!

Júdás szerepében Will, Pilátus szerepében Chillton, Péter szerepében Crawford, Mária Magdolna szerepében Alana Bloom, a rómaiak szerepében Will rajongója és végül Jézus szerepében Hannibál…vagyis hoppá, mégsem! Azt hiszem tévedtem, ez itt az Antikrisztus szupersztár! Nincs megváltás, hanem csak az örök kárhozat!Ez itt az apokalipszis, bitches! Hívjátok a Winchestereket!

Tod - 2014. 03. 29. 21:33

Ez már megint mi volt? Jézusom. Alig várom a következő részt.

mrsparis - 2014. 03. 30. 07:59

Brutalisan vartam az 5. reszt es hat mit monjak irto durvara sikerult. Beverlyvel kapcsolatban azt gondoltam, Hannibal tiszteletben tartja annyira Willt,hogy nem banik el ilyen csunyan szegeny lannyal… de hogy is varhattam ilyesmit?…
Edzett mar a gyomrom a sorozathoz a latvany megis sokkolt, pedig elotte mar kepeket is lattam a forgatasrol!
Es annak ellenere, hogy gyuloltem Hannibalt, amiert mosolyogva ette a vesejet, az is rendkivul sokkolo volt szamomra hogy Ot kifeszitve kell latnom. Kivancsi lennek, hogy ez a kettos erzes Hannibal irant csak a noi nezokre jellemzo vagy ferfiaknal is mukodik?
Chilton szamomra ijeszto figura de nem tudom miert.
Az Alana-Hannibal szex nagyon furcsa szamomra, annyira tavol allnak egymastol na meg Alanatol elvarnam hogy ne pont azzal fekudjon le aki Will szerint a gyilkosuk…

Quantumleap - 2014. 03. 30. 16:06

Csak várjuk ki a végét annak a szexjelenetnek! Az is lehet, hogy csak valami képzelgés.
Amúgy nekem az a tippem, hogy Will legkorábban a 11.részben fog kiszabadulni.

Kisame - 2014. 03. 30. 22:12

Bryan Fuller most twittelte ki, hogy összesen 3 szexjelenet lesz 5 különböző résztvevővel…ööö…a lehetőségek tárháza óriási! De egy ebből szerintem bűntény rekonstrukció lesz Will fejében!

Alana Bloom 100%, hogy lefekszik Hannibállal, semmi oka sincs gyanakodnia rá, ráadásul utaltak rá(???), hogy korábban már bele volt zúgva, csak Hanni akkor mással kavart épp(1×7). Viszont ha ezek után Will-el összeszűri a levet, hát…

Valahol abban reménykedem, hogy Will Freddie-vel bonyolódik valami légyottba.:D Csak mert olyan aranyosak, hogy utálják egymást! Képzeljétek el, hogy utána milyen fejet vágnának…

Sajnos ennél pikánsabban nem gondolkodhatok de..a remény hal meg utoljára..!

Tiger27 - 2014. 03. 31. 08:03

ez a Crawford mekkora idióta…

Tiger27 - 2014. 03. 31. 08:07

“Gideon motivációját nem teljesen értem. Ketten Will-el le tudnák leplezni Hannibált, miért van szüksége arra, hogy ez most elússzon megint?”

+1 ezt én sem értem…

mogyoró - 2014. 03. 31. 14:05

szerintem Gideon túlságosan tiszteli, vagyis inkább csodálja Hannibalt ahhoz, h ellene forduljon… hiszen ő a chesapeak ripper! mondjuk nekem jobban tetszett volna a gideon-hannibal párbeszéd úgy, hogyha több titkos cinkosságot visznek bele,amit Chilton nem, de mi érthettünk volna…

mrsparis - 2014. 03. 31. 14:06

Tiger27 én Alanáról gondoltam ugyanezt, amikor berongyoltak az uszodába és meglátja Hannibalt megfeszítve, néz, mint a birka és Crawford ordított rá, hogy hívja már a mentőket…

MRagnar - 2014. 03. 31. 20:42

Az utolsó két rész őrületes volt. Ha nem lesz 3. évad akkor nincs igazság a világon.

chibizso - 2014. 04. 01. 19:10

Kicsi off, de ezt a videót most adta be Youtube egy videó előtt: https://www.youtube.com/watch?feature=trueview-instream&v=dAlZ3lKZ-uc
A zene figyelemre méltó. :DD

sorozat/gyilkos - 2014. 04. 02. 17:09

Anélkül, hogy körbenyalnám az epizódot (önismétlés), egy bűnügyi megjegyzés.

Azzal együtt, hogy Will ellen brutális közvetlen és közvetett bizonyítékok vannak, a Ch. Ripperről azért rohadt egyértelműnek kellene lennie a bennfentességének, a vesecsere program pedig még tovább szűkíti a lehetséges gyanúsítottak körét.

Nem szeretnék az utólagos okosság bűnébe esni, de ezek és a profilja (sebészet, kiemelkedő intelligencia stb) alapján Hannibalnak mocskosul top 3-as gyanúsítottnak kellene lennie, még a sorozatban szándékosan szűkre szabott információk alapján is.

Ha a realitást még tovább közelítenénk a földhöz, egy ilyen horderejű gyilkosságsorozatnál, a profilozás alapkövetelmény a szövetségieknél (a valóságban is).

Hannibalnak én gond nélkül elnézem a legnagyobb blődségeket is, de ha az írók maguk lapátolják az FBI-nak (is) az üvöltően gyanús egybeeséseket, nyomokat Hannibalról, akkor én megkérdezem: minek, ha csak ostobának tüntetik fel vele a nem ostobának szánt FBI crew-t?

23dani - 2014. 04. 02. 20:39

Azért Hannibalt a s02e01-ben rendesen kivizsgálták az FBI-osok és mivel semmit sem találtak, gondolom ezért nem rá gyanakodnak, így meg azért Will vádakozása is csak sárdobálásnak hathat.

sorozat/gyilkos - 2014. 04. 02. 23:04

@23dani

Nem Will ügyét, hanem a Ch. Ripper eseteit mondom. Maguk az FBI-ok mondták: sebész. Profilozás nélkül is tudható, egy kivételesen magas int. pszihopata, akinek igen valószínű, hogy belső információi vannak.
(és messze nem gondoltam, néztem vissza az összes nyomot). Arról az ordítóan gyanús tényről, hogy a konceptualista hulladizájnert milyen gyorsan, épp az FBI előtt gyilkolássza bele a saját művébe az ismeretlen, akinek a veséjét később a metszetelt korboncnokban találják meg.

Túl sok a nyom, túlságosan összefüggenek, és még ebben a pszihopata gyilkosokban igen termékeny sorozatban is nagyon egy irányba mutatnak. Will ügyétől függetlenül.

Kisame - 2014. 04. 04. 11:14

chibizso, ezen a videón visítva röhögtem fel!

Az AXN.hu megirigyelte a koreaiak meleg Sherlockos előzetesét? :D

ravenstag - 2014. 04. 05. 10:00

Imádtam a 6. részt, mindig képesek jobbat és jobbat adni. Néha elkapott a röhögés, főleg Chilton arckifejezésein és szövegein :D Egyre jobban kedvelem a karaktert.
Alana amilyen badass kíváncsi leszek a reakciójára, amikor kiderül az igazság.. :D
Gideont meg rendesen megsajnáltam, de ahhoz képest egész jó hangulatban volt :D jó étvágyat.
Az is nagyon tetszik, ahogy Will bekeményített és a következő rész promoja alapján adja is rendesen Hannibalnak..

Tod - 2014. 04. 05. 14:33

Sírok a gyönyörtől. Könyörgök, jöjjön a bejelentés, hogy lesz folytatás az NBC-n, vagy az Amazon átveszi, vagy valami.
Legelborultabb sakkjátszma a világon.

Saren - 2014. 04. 05. 15:39

Felülmúlhatatlan. Ráz a hideg.

Amúgy meg ki volt az a csaj a végén?

G. - 2014. 04. 05. 16:00

Valóban zseniális, részről részre nő az epizódok színvonala. Kiváló!
G.

Benjy - 2014. 04. 05. 17:58

Még csak az évad felénél járunk de az idei évad már most rákontrázott az elsőre. Hihetetlen hogy milyen minőséget szállítanak hétről hétre, a 6. epizód sem okozott csalódást.

Orion - 2014. 04. 05. 19:57

Sziasztok !

A most levetített 6ik epizód végén Jack, az FBI nyomozó megtalál egy lányt egy aknában.
Ki az a lány, akit a nevén meg is szólít ?

köszi

Heisenberg - 2014. 04. 05. 21:15

Az FBI akadémiás lány, aki segített Jacknek a Chesapeake Ripper utáni nyomozásban évekkel ezelőtt és akiről azt hitték, hogy halott.

zolimode - 2014. 04. 05. 21:17

Woooow, nem tudok betelni a sorozattal. Tényleg részenként növelik a színvonalat!
Orion: Ő Miriam Lass, az első évadban ismerhettük meg mint Jack “trainee-je”. Évek óta eltűnt, a holttestét nem találták meg, de azt hitték róla, hogy meghalt.
A Sorbet c. részben láthattuk, hogy Hannibal elkapja.

Lemoni - 2014. 04. 05. 21:37

Ha Alana tényleg annyira ostoba, mint amit most ebben a részben előadott, akkor hamarosan valami guszta fogás lesz belőle :/ De ha Hannibal feltérképezése miatt fedőakció volt a kamaty, akkor viszont jó erős gyomra (és idegrendszere) lehet :P Annak örülök, hogy Miriam életben van, kérdés, milyen állapotban, mennyire lehet segítség a továbbiakban, kellene már Willnek egy okos és megbízható szövetséges (és nő).

23dani - 2014. 04. 06. 10:23

@sorozat/gyilkos
Azt hiszem, hogy a mostani rész választ adott arra, hogy igenis gyanakszik az FBI Hannibalra, de bizonyítékok híján még csak egy házkutatást sem csinálhatnak. :)

Nekem a múlt heti rész kis csalódás volt, az előzőek sokkal jobban tetszettek annál, viszont ez a mostani felülmúlta a várakozásaimat.
Hannibal tényleg zseniálisan játszik, és Miriam Lass visszahozatalával sikerült nagyon meglepnie engem az íróknak. Arra leszek kíváncsi, hogy mennyit tud Hannibalról, mert amit tudunk róla az az, hogy elment hozzá kutatni, aztán Hannibal megtámadta hátulról, viszont nem hiszem, hogy Lecter engedte volna, hogy Jack megtalálja, ha a lány túl sokat tud..

mdot - 2014. 04. 06. 10:53

nekem is teljesen úgy tűnt a záró résznél, hogy Hannibal akarta így, hogy Jack megtalálja Miriam-ot. Bár ez egyáltalán nem logikus, és valószínűleg nem is így van, abszolút így jött le a befejezésből, Hannibal így komponálta meg a történteket.

mdot - 2014. 04. 06. 10:55

+ezt lefelejtettem, de a sorozat legjobb záróképeit kaptuk, megkockáztatom sorozattörténeti szinten sincs több sokkal jobb. House utsó epizódjának képei és a tudorok záróepizódja jut eszembe ami ilyen faszán ki volt találva, de ott az egész epizód ér fel ezzel az 1 perces jelenettel, ami nem kicsit durva.

Lálá - 2014. 04. 06. 10:59

Miriam Lass végig Hannibalnál volt. Valószínűleg jó alaposan átmosta az agyát. Szóval nem igazán kell aggódnia azon, hogy mennyit tud szerintem.

Kisame - 2014. 04. 06. 13:04

A tavalyi 6. rész után már az volt a gyanúm, hogy Miriam nagyon is életben van és segített Hannibalnak( az más kérdés, hogy mennyire magától) mert Hannibal egyszerűen túl sokat tudott az FBI-ról és Jackről, hogy ez véletlen legyen!

Bár ebben a részben kevésbé volt rajta a hangsúly, de nyilvánvalóvá vált, hogy Hannibal elérte a célját Will-nél. Ezért nincs is szükség rá, hogy Will tovább üljön a hűvösön, hát rögtön tisztázta is őt néhány gyilkossággal.

Will-t még mindig fűti a bosszúvágy,kérdéses hogyan éri el nála Hannibal, hogy Will ne saját kezűleg fojtsa meg a jövő héten?

Chiltonon halálra röhögtem magam!

Nagyon jó epizód volt, lehet ezt még fokozni?

Quantumleap - 2014. 04. 06. 13:12

Azért azt egy kicsit erőltetettnek érzem, hogy most hirtelen kiderül, hogy Lecter azért néha falból állathúst is tálal. :)

mrsparis - 2014. 04. 06. 19:24

Valóban egyre jobb és jobb epizódok jönnek! Néhány hozzászólással ezelőtt írtam, hogy valószínűleg Miriam él, hát itt van!!!
Alanán nagyon ki vagyok akadva, szimpatikusból kezd nagyon buta szereplővé válni nálam, sajnos nem hinném, hogy ezt tudatosan csinálja…
Chilton viszont átfordult félelmetesből jó arcba! A vacsorán annyira jót röhögtem rajta meg amikor mesélte Jacknek, hogy az előző vacsin is csak salátát evett Hannibalnál.
Nagyon izgalmasak lesznek a továbbiak, kíváncsi vagyok mi lesz Miriammel, bár attól félek, többet árt majd, mint használ…

23dani - 2014. 04. 06. 22:00

@Ouantumleap
Will mondta, hogy Hannibal úgy tekint az emberre, mint egy “disznóra”, amit le lehet vágni és meg lehet enni. Néha sertés, néha marha, néha pedig bárány van az étlapon, de olykor-olykor becsúszik egy-egy ember is :)

Chilton nálam is kedvenccé lépett elő a mostani rész után, és amennyire utáltam eddig (leginkább a könyves és filmes ismereteim miatt), most annyira szeretem. Habár mindazt leszámítva, hogy Alana összefeküdt Hanniballal, nekem még most is szimpatikus, nert ugyan mi “ismerjük” Hannibalt, de Mikkelsen színészi játéka olykor képes elfeledtetni velem, hogy milyen embert is alakít, és részről részre sokkal inkább Will tűnik pszichopatának :)

mrsparis - 2014. 04. 07. 07:13

Én pedig most a 2/4-6. epizód körül jutottam el arra a pontra, hogy egyre kevésbé látom Mads Mikkelsent a képernyőn és egyre inkább látom a velejéig gonosz Hannibalt… pedig imádom Mads-et, a Hannibaltól eltekintve is hatalmas rajongója vagyok és férfiként is nagyon bejön. De most, hogy Alanával láttam az ágyban, már majdnem a hideg rázott (azért még mindig nem … :D )

Mirimammel kapcsolatban van egy olyan tippem, hogy nem csak a fél karja hiányzik, hanem egy darab az agyából is talán… túl jó nyomozó tanonc volt, hogy egy “kis” agymosás után még mindig lojális legyen Jackhez… valamit biztos csinált vele Hannibal, hogy ne legyenek emlékei, főként mert én is úgy gondolom, hogy a megtalálása “az új zenemű” része volt.

Egyvalami viszont nem tiszta a 6. résszel kapcsolatban. Az pedig a Gideon kórházba kerülésének körülményei. Ki volt, aki szájba verte? Hannibal? Akik viszont visszafordultak vele, majd ledobták a lépcsőről azok az őrei voltak, nem? Addig hol volt a támadó? És hova lettek az őrök?

Egyébként az Abel Gideont alakító színész is HATALMAS!!! Amilyen pofákat tud vágni, közben mégis tiszta érzelemmentes pszichopata feje van… a közös jelenetük gyomorforgatóan szenzációs… a saját lábát eteti vele, szörnyű!

hunlord - 2014. 04. 07. 08:21

@mrsparis:
Gideon ugye provokálta az őröket a nővér megölésével (előző évadban), azok meg nem tolerálták annyira a dolgot – nem is csodálom, vérlázító mondatokat adtak a szájába -, úgyhogy kapott is a szájára.

mrsparis - 2014. 04. 07. 09:38

hunlord
igen ez oké, ezt értem is, de az egy harmadik valaki volt, aki a vassal állt és szájba verte Gideont, nem? Vagy az is egy őr lehetett?

Tegri - 2014. 04. 07. 14:23

mrsparis
igen ez oké, ezt értem is, de az egy harmadik valaki volt, aki a vassal állt és szájba verte Gideont, nem? Vagy az is egy őr lehetett?

nyilvánvalóan az az egyik őr volt. más kérdés, hogy miért akarta magát összeveretni? így akart megint Hannibaltol “kicsalni” egy látogatást?

nem Miriam kezét találták meg az első évadban az obszervatóriumban?(ami most eléggé feltűnően hiányzott neki) vagy csak keverem valakivel?

mrsparis - 2014. 04. 07. 19:50

Tegri, dehogynem, azért hiányzik a fél karja szegénynek… már akkor volt valami gyanú, mert túl “frissen” levágott volt

negyven2 - 2014. 04. 09. 23:17

Ez az idézet feldobta a napomat :D :

“Last time someone rang my doorbell this early, it was a census taker.”

daliamesa - 2014. 04. 10. 10:47

most néztem meg a hatodik részt.
Egyszerűen remek. Az első évad nem volt rossz, de közel sem volt ennyire élvezetes, mint a második.
Igazából amikor Alana Hannibalnal éjszakázott, azt hittem, hogy itt búcsút inthetünk neki is, miután Hannibal kábé megfenyegette (beígérte?) Willt Alana megölésével.
De örvendjük, hogy még él, és sajnálkozzunk hogy ennyire ostoba, mert én nehezen hiszem, hőgy ő is gyanakaszik kedvenc példaképére és csak azért feküdt össze vele, hogy még többet megtudjon/közelebb kerüljön.

Gyöngy - 2014. 04. 10. 11:53

Ez a leggusztustalanabb sorozat amit valaha láttam. De persze nem lehet abbahagyni.:)))

Ravennus - 2014. 04. 10. 14:24

@negyven2

Annál a résznél én is letettem a hajam. Kedvenc részem ahogy Hopkins előadja a sztorit az üvegfal mögül :)

Hektor - 2014. 04. 10. 15:36

Valószínűleg Will talán a 7. de a 8. részben már biztos kijön a rácsok mögül. Most arra leszek kíváncsi, hogy meg fog-e bocsátani azoknak, akik ellene fordultak és nem hittek neki az ártatlanságában. Az jó kis beszélgetés lesz, amikor meglátogatja Hannibalt.

A mostani részben Chilton nekem is átment szimpatikus karakterré, 1-2 helyen meg is mosolyogtatott.
Gideon végre megkapta a várva várt kezelést Hannibaltól. :D (Nem bírtam az elejétől kezdve)

Mellesleg Miriamről szerintem tudni lehetett hogy nem halt meg, annyira jó állapotban volt a keze amit levágott Hannibal. Én úgy gondolom semmi lényeges információt nem tudnak kiszedni majd belőle, ha visszagondolunk, hogy Willel mit művelt kb. mindenki szeme láttára Dr. Lecter.

adam014 - 2014. 04. 12. 08:30

WTF

Spoiler!

Okés hogy nem tartják magukat a filmekhez, na de Ennyire? Pont miután megkedveltették chiltont.

Quantumleap - 2014. 04. 12. 08:33

Amúgy mit akar kifejezni az, hogy az évad minden részének egy japán szó (vagy név?) a címe? Vagy csak nem figyeltem valamire?

Quantumleap - 2014. 04. 12. 08:37

Most ahogy megnézem, az első évad minden címe egy francia szó volt. Nekem fel se tűnt eddig.

winnie - 2014. 04. 12. 09:06

1. évad = francia konyha. most a japán konyha van soron:)

Benjy - 2014. 04. 12. 12:26

Atya ég, ez volt a legjobb epizód eddig az idei évadban, 9/10. Imádtam minden percét, ahogy Hannibal mozgatta a szálakat, briliáns.

Mordekai - 2014. 04. 12. 13:52

Hát ha most Chilton meghalt, akkor ez szerintem nagy mellényúlás. Nálam úgy nézett volna ki, hogy előbb lecsukják Hannibalt, Dr. Chilton éveken át gyötri az intézetben és ezek után jöhetett volna a szökés és a “Hannibal visszavág”. Ez is jó volt, sőt, de nem számítottam rá, hogy ennyire lenullázzák a Bárányokat.
Tudom, hogy a könyvek és a filmek nem igazán konzisztensek, de ez így már totál reboot lesz. Ami mondjuk két okból jó dolog: Egy sorozat többet tud adni, mint egy film és talán lesz majd igazi befejezés. Ugyanis a “Hannibal” film vége folytatásért kiált már hosszú évek óta.

Quantumleap - 2014. 04. 12. 15:24

winnie: A következő évadban vajon kínai konyha lesz? És vajon milyen címek lesznek akkor, amikor Lecter már rács mögött lesz? :)

Benjy - 2014. 04. 12. 17:53

És magyar konyha mikor lesz? :D

zolimode - 2014. 04. 12. 22:08

Jajaja :) arra én is várok, hogy a 3. évad a magyar konyhára megy majd rá, ilyen címekkel: töltött káposzta, pacalpörkölt, túrós tészta. Annak azért lenne egy bukéja :D
Csak ismételni tudom magam, a 7. rész is állat volt!

SzVSz Chilton nem halt meg, aztán persze majd kiderül…

Quantumleap - 2014. 04. 13. 00:34

Nekem az is eszembe jutott mostanában, hogy vajon működhetne-e egy olyan sorozat, ahol Dextert kombinálják Lecterrel? Igazságosztó kannibál sorozatgyilkos, aki csak rossz embereket eszik? :D
Nem láttam még az epizódot, nem tudom, mi is történik Chiltonnal (alkalmanként nem bírom ki, hogy ne spoilerezzek magamnak), de meghalnia tényleg nem kellene. Hisz egyszerűen várja az ember azokat a pillanatokat, amikor Lecter már a rács mögött van, ő pedig ironizálgatva hatalmaskodik felette, és Lecter mindig legázolja őt a lélekszaggató pszichés szövegelésével.

mrsparis - 2014. 04. 13. 09:14

Hát ha Chilton most nem halt meg, akkor ő Superman! Túlélni Gideont és most egy fejlövést?! Hát nem tudom… nagyon sajnálnám amúgy, megszerettem a karaktert és gondolom Hannibalnak sem lenne túl jó érzés, hogy a szeretett Chilton doki egy “sima” fejlövéssel távozik.

Na valami ilyesmi agymosásra számítottam Miriammel kapcsolatban, de Lecter doktor megint felülmúlta az elképzeléseimet… hihetetlen, ahogy bemártotta Chiltont. Nagyon durva!

Willt jó volt kint látni végre! Alanát meg egyre jobban utálom!

csokirepa - 2014. 04. 13. 09:49

Nagyon jó ez az évad is, imádom. Viszont nekem kezdenek ezek az fbi-osok totál inkompetensnek tűnni.Az összes bizonyítékot állandóan beszopják.Nyilván még az írók nem akarják lecsukni Hannibalt, de nekem már túlságosan nyakatekert kezd lenni, ez a minden szálat ő mozgat. És szimplán elvarrják a Chilton szálat is azzal, hogy egy 2 évig fogvatartott nő, elég instabil elme állapotban, kurvára nem beszámítható, fél karral fegyvert szerez és puff. Arról nem is beszélve, hogy végre eljutottak oda, hogy a mészáros a “trófeáit” valószínűleg megeszi, Chilton meg nem nagyon ehet fehérjét. De akkor dobjuk kútba ezt az elmélet,rendben, de akkor hol vannak a szervek? Plusz a saját házában elintézett két Fbi-ost, Willt és Crawford ügynököt miért nem támadta meg?

mogyoró - 2014. 04. 13. 11:45

Alanát én is megütném már. Meg nem ám, hogy exkuzálná magát Willnél,hanem lecseszi, h mekkora szemét, h ki akarta nyíratni HL-t. Ez a Chiltonos nagy csavar volt. De hogy érte el Hannibal, h Miriam vele azonosítsa a rippert?

Lemoni - 2014. 04. 13. 12:35

“De hogy érte el Hannibal, h Miriam vele azonosítsa a rippert?”
Szerintem az elkábított Miriamnak Hannibal többször Chilton hang-és videofelvételeket mutathatott és ezek jöttek elő a lány emlékeiből. Amikor csak a ripper sziluettje volt előtte, az egyértelműen Lecteré, de amikor arcot kapott, átdeformálódott a dilidokivá. Chilton bemártása valószínűleg nem régi terve lehetett Hannibalnak, hanem inkább a felismerés, hogy Chilton gyanakszik rá, ezért kellett hirtelen ötlettel kiiktatni, ehhez pont jól jött Miriam, aki így egyben a szintén gyanakvó Crawford előtt is tisztázta Lectert.

23dani - 2014. 04. 13. 16:19

Újabb fantasztikus rész! 10/9,5
Remélem, hogy Chilton nem halt meg, megkedveltem, de úgy hiszem esélytelen, hogy túlélte (nem láttam pontosan, de lehet csak súrolta a golyó?)
Ami viszont megint tetszett, az most egy filmes utalás volt: virágok közt ébredés egy tűszúrásra, és még egy kéz is hiányzik, ezúttal a bábé (többek között az ilyen apróságokért is imádom a sorozatot :))

paranoid android - 2014. 04. 13. 16:55

Mekkora rohadékok a készítők, megkedveltetik az emberrel Chiltont, erre… Bár a golyó az arcán hatolt be, nem lenne elképzelhetetlen, hogy túlélte. Egyébként ezért jó dolog a sorozat médiuma. A filmekben (a könyveket nem olvastam) Chilton csak egy opportunista creep, itt a sorozatban volt idő foglalkozni a karakterével. A hírnév és elismerés iránti vágyát sokkal emberibbé tették, egyfajta szükséggé, ami a bizonytalanságából táplálkozik, hisz olyan kollégák mellett, mint Lecter könnyen háttérbe szorul egy nem briliáns elme. De ez nem jelenti azt, hogy nem ért a munkájához, volt jó pár helytálló megállapítása korábban a Chesapeake Ripper pszichológiai profilját illetően, csak rossz emberre vetítette azokat. Így nincs az embernek olyan érzése, mint a filmbéli másánál, hogy érthetetlen, mint keres a pozíciójában. És még egy adag humort is csempésztek a karakterbe. Szóval én sajnálnám, ha végleg búcsút kellene venni tőle.
Alana Bloom és Jack Crawford viszont a durván szemellenzős hozzáállásukkal hibát hibára halmoznak. Az igazság kiderülése után remélem munkanélküliek lesznek; feltéve ha életben maradnak addig.

attillaahun - 2014. 04. 13. 18:07

Az mondjuk már bennem is felmerült hogy mélyen tisztelt Crawford ügynököt miért nem rúgták még ki a picsába, de legalább is vették le az ügyről? Lassan időszerű lesz már hogy eltávolítsák valamilyen módon.
Hannibal miért fordult el és játszotta a megrettentet mikor Will az arcába nyomta a pisztolyt? Tényleg úgy érzi hogy még meggyőzheti hogy nem ő a Ripper?
Egyébként honnan a név, a Chasepeak Ripper? Nekem valahogy ez kimaradt?

Egyébként abban Chilton-nak teljesen igaza volt, hogy Will kiszabadulásával gyanusítottból tanúvá lépett elő. Remélem ezt azért nem hagyja figyelmen kívül Jack báttyó.

adam014 - 2014. 04. 13. 18:43

Mondjuk Jack életbenmaradása erősen kérdéses ugye az évadnyitó jeleneteket figyelembe véve. Chilton halála után meg se lepne, ha őt is kiírnák.

23dani - 2014. 04. 13. 19:35

Monjuk Chilton életben maradásában próbálok hinni, annyi lehetőséget rejt a karakter a következő évadokra előre tekintve,de Jack szerintem is meg fog halni.
Úgy képzelem, hogy valamilyen módon Will veszi át majd az ő helyét, legalábbi sajnálnám, ha megválnának az alkotók Dancy-től, még ha kapunk is (ha kapunk!) valakit Starling szerepére.

mrsparis - 2014. 04. 13. 23:23

A golyo hatul a fejen ment be es elol az arcan jott ki Chiltonnak en ugy lattam. Ha ezt tuleli agykarosodas nelkul…!
Igen Miriamot Willehez hasonlo modszerekkel “kezelte” a doktorunk belemaszott a fejebe rendesen. Eleg lehetett a hang mert Miriam azt mondta hogy az arcat nem ismerne fel de a hangjat igen.
Durvan jo fess volt ez is!
Dancy arcjateka amikor leesett neki hogy Alana miert felti Hannibalt, szenzaciosan jo volt!

mrsparis - 2014. 04. 14. 07:01

Bocsánat, az arcán ment be és hátul jött ki. Ma az egyik FB-os Hannibal fansite feltett róla egy fotót és a magyarázatról is, ahogyan elkerüli a golyó az agyat és a gerincvelőt is, szóval Chilton dokinak még bőven van esélye! :) A szöveg a következő: “Biztosan nem agyi sérülés. A túlélés azon múlik, milyen hatással volt a golyó a gerincoszlopra és a gerincvelőre. Távozhatott úgy is, hogy teljesen elkerülte.”
A képaláírás pedig: “Ha életben maradt, ami ebben a részben történt, megmagyarázza miért van olyan utálatos karaktere a Vörös sárkány-ban és A bárányok hallgatnak-ban.”

mrsparis - 2014. 04. 14. 07:09

*javítás (utolsó előtti hsz.) Durván jó RÉSZ volt ez is!

Quantumleap - 2014. 04. 14. 08:26

Szerintem életben marad Chilton (csak lehet még nem tudják a szereplők), elvégre Lecter elmegyógyintézetes fogságának ő szinte elmaradhatatlan tartozéka kell, hogy legyen.
Az epizód végét amúgy nem értettem, Will már nem hiszi azt, hogy Hannibal a mészáros? Vagy csak úgy tesz?

mrsparis - 2014. 04. 14. 09:12

Quantumleap, szerintem de, nagyon is, csak most ő is elkezdi a játékát Hanniballal. Szerintem nem akarja “csak úgy” agyonlőni, le akarja buktatni. Ami egyrészről fura, hiszen ki tudja hány embernek kell még meghalnia, másrészről természetesen izgalmas a sorozat szempontjából. Azért Hannibal feje sem volt semmi, amikor Will közölte, hogy folytatni szeretné a terápiát!

Egyébként nekem még az jutott eszembe, hogy ha jól emlékszem, az évadnyitó verekedős jelenete után az volt kiírva, hogy 12 héttel korábban, tehát mindaz, amit a 2/1 epizód óta látunk mindössze 3 hónap alatt zajlik le. Durván eseménydús kis 3 hónap, ami azt illeti rengeteg halottal…

Tiger27 - 2014. 04. 14. 09:53

na most innen nem tudom elképzelni, hogy fogunk eljutni az évadnyitó cold open jelenetéig… mindenkivel úgy játszik Hannibal, ahogy akar…

Spigi - 2014. 04. 14. 10:02

Nekem a 2. évad kissé nehezen indult be, de most már nagyon élvezem! Chilton szerintem nem halt meg. Willt pedig tényleg nagyon jó kint látni megint! :)

Amúgy valaki leírná kronológiai sorrendben, hogy zajlanak a filmek? Régen láttam őket sajnos. Gondolom a sorozat az “első rész”. Az embervadász (Manhunter), Hannibal, Hannibal ébredése, Vörös sárkány, A bárányok hallgatnak hol helyezkedik el? Netán valamit kihagytam? :D

Claire8310 - 2014. 04. 14. 10:49

Vörös sárkány (ez a Manhunter is, csak más néven futott)
A bárányok hallgatnak
Hannibal

Ez a sorrend, a Hannibal ébredése ugye ezek előzménye, utánuk is jelent meg (film is könyv is)szóval logikailag a negyedik, de történetileg meg az első. Nem tudom hogy van megírva, azt nem olvastam.

Quantumleap - 2014. 04. 14. 10:52

Spigi: A sorozat sehol sem helyezkedik el a filmekhez képest, egy teljesen különálló, jelenünkbe helyezett reboot.
A filmek így zajlanak:
1.Vörös Sárkány*
2.A bárányok hallgatnak
3.Hannibal

*A Vörös Sárkányból először 1986-ban készült feldolgozás, Embervadász címmel, de az nem volt annyira sikeres. Így később remakelték, immáron Hopkinsszal Lecter szerepében.

winnie - 2014. 04. 14. 11:10

“gy később remakelték, immáron Hopkinsszal Lecter szerepében.”

mivel könyv, ezért nem remake, haem új adaptáció, technilkailag. meg érdemes a könyveket kánonnak venni, nem a filmeket, szerintem. de mostanában nem olvastam, miket nyilatkozott fuller.

Quantumleap - 2014. 04. 14. 13:03

winnie: Az tény, hogy a Hannibal filmváltozatából kihagyták Mason Verger leszbikus nővérét, nem is volt neki nővére a filmben. Itt a sorozatban viszont benne lesz.

mrsparis - 2014. 04. 14. 17:20

23dani egyébként miért a 0.5 pont levonás???

Shannen - 2014. 04. 14. 19:07

Én most egymás után néztem meg a 6. és 7. részt és számomra nagyon szembetűnő különbség volt a kettő között. A 6.rész hozta az eddigieket, remek volt minden perce. Erre a 7.rész… Jó, tudom, hogy a Hannibal bármennyire is nagyszerű sorozat képileg, színészileg, a logikát tekintve mindig gyenge lábakon állt, mégis én a rész nézése közbe szinte folyamatosan fogtam a fejem, hogy ennek már megint hol az értelme.
Persze nem volt ez se rossz rész, érdekes irányba ment most a sztori. Csak ha kicsit jobban átgondolnának ezt azt az írók, akkor még jobb sorozat lehetne belőle.

Valaki egyébként meg tudná mondani légyszi, hogy az évadnyitó cold openje, tutira a fináléban lesz látható (van erről valami konkrét infó) vagy akár korábban is bekövetkezhet?
Mert ha az lenne a “nagy lelepleződés”, akkor vajon ezt tényleg még 6 részen keresztül húzzák? Hiszen folyamatosan *ilyen* közel vagyunk a megoldáshoz.

Hektor - 2014. 04. 14. 19:43

@Shannen: Az volt hogy 12 héttel korábban. 13 részes egy évad, így elég valószínű, vagy esetleg a 12-ben. Szerintem Hannibal már megmutatta, hogy milyen intelligens és jól játszik az emberek agyával, így nem félek attól hogyan sikerül elhúzni.

23dani - 2014. 04. 15. 00:46

mrsparis, mert bízom benne, hogy lesz ez még jobb is, és kár lenne kiosztani a 10/10-t már most :D

Kisame - 2014. 04. 15. 11:37

Szerintem fantasztikus rész volt a 7. is, bár maga a vád Chilton felé elég gyenge lábakon áll( gyilkosságok a kórházi ápolása alatt is történtek az 1. évad végén, Chilton biceg, fizikailag nem elég erős, nem ehet húst, stb..).

De ötletnek hatalmas volt és hát a pofák amiket vágott! :D Én se hagytam volna ki, plusz így érthetővé vált Gideon motivációja, akinek Hannibal az 5. részben el is mondja, hogy mit tervez virágnyelven, vagy legalábbis valami ilyesmit mondott:

-“Most már értem, hogy miért akar annyira olyan lenni, mint ön!”

-“Chiltonnak vigyáznia kéne, hogy mit kíván!”

Will karakterfejlődése nagyon bejön eddig, sehol sincs már az az instabil, reszkető Will, akit tavaly megismertünk! Gondolom, most, hogy azt hiszi nincs mit veszítenie nem fél attól, hogy a maradék józansága is odaveszik ebben a játszmában, csak kapja el Hannibalt!

Reea - 2014. 04. 15. 13:08

(csak így zárójelben: nem golyóállónak kellett volna lennie annak a üvegtükörnek?? )

ravenstag - 2014. 04. 15. 15:34

Ez a Jack annyira bele van már buzulva a Ripperbe, hogy már nem is gondolkodik tisztán. Ha logikusan belegondolunk Chilton tényleg nem tudta volna elkövetni a gyilkosságokat, legalábbis a sérülése utániakat.
Azon se csodálkoznék, ha Jack legközelebb Will kutyáit vinné be kihallgatásra…
Egyébként nekem is nagyon tetszik, hogy Will ennyire megváltozott. Magabiztos és határozott, sokkal szimpatikusabb mint a labilis énje.
Csak azt nem értem, láthattuk a következő rész előzetesében, hogy Will Hannibal és Jack együtt esznek. Will tényleg képes erre, attól függetlenül, hogy tudja az igazságot? Miért akar megint terápiát Hannibaltól? Így akarja valahogy leleplezni? Mert az már világos, hogy megölni nem akarja már.
Biztos lesznek itt még izgalmak és válaszok is :D

Shannen - 2014. 04. 15. 20:02

@Hektor:köszi, ez igaz, így lenne logikus.

Hannibal tudja, hogy Will tudja, de közbe azt is tudja, hogy Will nem tudná őt megölni. Will pedig azért nem öli meg, mert azt akarja, hogy Hannibal mások előtt is lelepleződjön (gondolom én). Ezért kezdi el ezt a játékot a terápiával. Az érdekes itt az, hogy ezt nyilván Hannibal-nak is tudnia kell, viszont ő sem akarja megölni Will-t, tehát ez így elég patthelyzet. És ezt Jack tudná feloldani azzal, hogy lecsukja Hannibalt, csak hát amit az évadkezdésben láttunk, az ezt eléggé megkérdőjelezi…

mrsparis - 2014. 04. 15. 20:11

Ravestag, pont láttam egy ilyen mémet a Facebookon, valami olyasmi volt a szövege, hogy Hannibal mindenkit gyanússá tett, kivéve saját magát, így Crawford most Winstont viszi be kihallgatni :) :) :)

mrsparis - 2014. 04. 15. 20:18

Én is pont ezt írtam, hogy Will elkezdett játszani, le akarja leplezni Hannibalt, nem simán lelőni. Ettől függetlenül én a helyében fosnék azért és nem sétálgatnék be csak úgy a házába… (Hannibal ugye a Vörös sárkányban is simán megölte majd megölette volna Grahamet, akármennyire is kedvelte) és gyanúsan sokszor hangzik el mostanában Dr. Lecter szájából, hogy a barátságuknak vége. Nem?
Egyébként pont ma néztem a Vörös sárkányt.

23dani - 2014. 04. 16. 20:15

A Vörös sárkányban annyi viszont nagyon más volt, hogy a lelepleződésénél még alig ismerte Willt, így csak azután, illetve azért kezdte el tisztelni, hogy börtönbe került, ahova ő juttatta, noha elégtételt is akart venni

mrsparis - 2014. 04. 17. 10:39

Hát mielőtt leszúrja azért elég rendesen méltatja a beleérzőképességét, szóval szerintem már ott is tiszteli és nem is szívesen ölné meg, de amikor elhangzik a “hozom a kabátját” mondta, szerintem Lecter pontosan tudja, hogy nem a kabátot fogja hozni…

Kisame - 2014. 04. 17. 12:12

Lecter érzelmi kapcsolódását elég egyoldalú és meglehetősen erős lánggal égő megszállottság jellemzi! Ez derül ki a regényekből is.

Itt azonban jobb kifejezést nem találok rá, mint, hogy Lecter beleszeret Will-be! Megjegyzem ez gyakori mellékhatása a pszichoterápiának, csak a legtöbb terapeuta jobban kezeli. Hannibal érzései épp ezért valódiak és ezt Will is tudja, ezt fogja kihasználni a maradék epizódokban, hátha Hannibal elkövet valami hibát, amivel elárulja magát!

Will szerintem nagyon szerette volna lepuffantani Hannibált, de ott volt benne a kíváncsiság is, hogy “Vajon mire megy ki a játék?Hogy lehet ennyire biztos magában, hogy már az se kockázat, hogy szabaddá tett engem?”

Off:Tegnap megint belenéztem az AXN-en, hát valami pocsék a szinkron!

winnie - 2014. 04. 17. 20:37

kisame: mivel mas emberek beszelnek az ismert karakterekben, igy meglepo lenne, ha mas lenne a velemenyed:) a visszajelzesek alapjan normalis, tipikus szinkron, egyes szereplok megkaptak korabbi hangjaikat, stb

mogyoró - 2014. 04. 17. 22:13

mondjuk annyiban igaza van kisaménak, hogy will zavarodott,kicsit őrült stílusát nem lehet visszaadni semmiféle szinkronnal, én is belenéztem, és sokat elvesz a karakterből.hiába, dancy az dancy.

mrsparis - 2014. 04. 18. 07:16

Hát Mikkelsennek is nagyon egyedi hangja van, nagyon passzol Lecterhez, egy epizódot láttam szinkronosan az első évadban, de számomra is béna volt…

Tegnap agyaltam egy-két dolgon: az egyik, hogy talán most, miután Chilton remélhetőleg elkezd felgyógyulni az FBI-nak szöget üt a fejébe, hogy milyen állapotban volt a megtámadása óta és talán ő nem követhette el a gyilkosságokat…
+ hogy Lecternek most elvileg le kellene állnia, hiszen amíg Will be volt csukva pontosan az volt a cél, hogy kiengedjék, de most, hogy Chiltonra terelte a gyanút, már nem az. Ha abban reménykedett, hogy Miriam megöli, akkor szintén számolnia kellett azzal, hogy le kell állnia, hiszen ha nincs Chilton, nincs ripper… de ha jól emlékszem az utolsó jelenetek egyikében mondott is valami olyasmit Willnek, hogy “a Chesapeake-i mészárosnak vége”.

mrsparis - 2014. 04. 18. 07:19

Egyébként Miriammel kapcsolatban senkinek nem volt olyan érzése, hogy mindjárt kiharapja valakinek a nyelvét??? Nekem egy kissé rossz érzésem van…

winnie - 2014. 04. 18. 07:33

mrsparis: azzal nem kell foglalkozni, hogy milyen az ő hangja. el kell felejteni. teljesen lényegtelen az eredeti hang színe vagy fekvése. nem az a cél, hogy hasonlítson a hangjára. sőt. a karakterre kell hangot találni. nyilván több tucat remek magyar hangot lehetne adni neki, és mindegyik másféle lenne.

(éppen ezért érdemes azoknak a véleményére adni, akik nem ismerik az eredetit. akik ismerik, azok nagyon ritkán tudnak elfogulatlanul véleményt alkotni.)

mrsparis - 2014. 04. 18. 12:00

winnie, persze ez tiszta, én mindent eredeti nyelven szeretek nézni, úgyhogy csak a saját nevemben nyilatkoztam ;)

Hektor - 2014. 04. 18. 12:27

Én az első évadot végig szinkronosan néztem, majd mikor elkezdték sugározni a másodikat, és áttértem eredeti nyelvre akkor tűnt fel, hogy Mikkelsennek milyen jó hangja van a karakterhez.
Azelőtt kifejezetten minőséginek tartottam a magyar szinkront, ha belegondolunk hányszor tudták már elrontani a válogatást.
Én is odakapcsoltam szerdán(?) az AXN-re, mondom legalább belenézek kicsit melyik rész is megy, és akkor tűnt fel hogy eredetiben mennyivel élvezhetőbb az egész.
Úgyhogy szerintem nincs gáz a szinkronnal, de azért nem egy South Park. :D

Aredhel - 2014. 04. 19. 11:28

Remélem berendelik a következő évadot. Nagyon csalódott lennék ha nem. Most olyan számomra ez a sorozat, mint egy nagyon különleges desszert (ha már Hannibalról beszélünk, muszáj a kaja hasonlat…). Annyira kíváncsi vagyok, hogyan alakul kettejük kapcsolata, és annyira szokványostól eltérő ez a sorozat, hogy tényleg nem tudom hogyan fog. És ez a klisémentesség tetszik igazán. Tudom, hogy elolvashatnám a könyveket, meg megnézhetném a többi filmet (csak a Bárányokat láttam, meg a Hannibal egy részét), de most már ott tartok, hogy nem akarom magamnak bespoilerezni. Kicsit nehéz így kommenteket olvasni, főleg külföldi fórumokon…

23dani - 2014. 04. 19. 13:43

Mivel a Vörös sárkány könyvben nem egészen úgy végződik, mint a filmben, ezért nekünk a történet ismerőinek is tartogat meglepetést még a végén is a sorozat :)

23dani - 2014. 04. 19. 13:45

Apropó, nem tudom hogy vagytok vele, de én nehezen tudnám elképzelni a sorozatot Will nélkül… és a Bárányokhoz közeledünk…

Aredhel - 2014. 04. 19. 16:16

Hát én se nagyon… de ez egy kicsit spoilerként hatott. Most nem tudok nem azon gondolkodni, hova is lesz will…

Mellesleg heti idézetbe simán mehet:
“Peter. Is your social worker in that horse?”

Kisame - 2014. 04. 19. 19:32

Én is erre fogok szavazni a heti idézethez!

A mai rész lassabb, vontatottabb volt de cserébe kaptunk néhány ütős párbeszédet! Will és Hannibal fantasztikusak együtt, már előre sajnálom, hogy nem maradhat meg ez a dinamika! :(
Tetszik, hogy Will került az agresszor( és az irányító) szerepbe és Hannibal jelenleg túlzottan élvezi ezt ahhoz, hogy tiltakozzon ellene.
Sokadszorra történik az is, hogy az előző évad párbeszédei más szituációkban hangzanak el, a mai viszont az egyik legjelentősebb volt számomra:

“Please, don’t lie to me!” 1×11
“Don’t lie to me!” 2×8

Feltűnt valakinek, hogy Will micsoda afrodiziákum? Hannibal és Alana rendszeresen róla beszél szex előtt és után is! :D

Benjy - 2014. 04. 19. 19:45

Nem az eddigi legjobb rész, de a Hannibal-Will jelenetek zseniálisak voltak. És a párhuzam is Will-Peter-Margot között, az érzéseik arról, hogy milyen lenne egy rossz embert megölni. Plusz a nyitójelenet is nagyon erős volt, a vacsorával együtt. Jeremy Daviest pedig jó volt a Justified után itt is látni, ismét pazarul alakított.

Lemoni - 2014. 04. 19. 21:49

Mekkora beszólogatós szövegeket írtak most Willnek, az én kedvencem:
“I don’t want to kill you anymore dr. Lecter, not now that I finally find you interesting”,
a halvacsoránál meg muszáj volt felnevetnem:
“It was my turn to provide the meat” :D
Nekem nem volt sem lassú, sem vontatott a rész, ütősek voltak a dialógusok, jó (véres) a történet, Will beszólásai meg különösen kedvemre valók voltak, Hannibal okos ember, nem is értem, miért nem sértődött halálra azon, hogy csak most lett érdekes Will számára, pedig már mióta tepert nála :D

zolimode - 2014. 04. 19. 22:13

Megint milyen rész volt már!
És jó volt most egy olyan részt látni, ami egy nyomozás köré épült. Mintha mindenki végezte volna, ami a munkája, amihez ért. És emellett, ahogy írtátok is, szépen alakulnak a szálak és fejlődnek a karakterek. Adják a szájukba a jobbnál-jobb dialógusokat (pl. utolsó jelenet is).
Pazar sorozat! Tényleg remélem engedik, hogy végigvigyék és nem lövik le idő előtt, mert kimagasló minőséget képvisel.

Mordekai - 2014. 04. 20. 00:04

Én már eléggé mosolygok azon, hogy minden hétre jut valami nagyon-nagyon kifinomult “koreográfiájú” sorozatgyilkos. Nem rossz ez a kicsit epizodikus jelleg némi helyszíneléssel és főszállal, de komolyan, ha minden hétre jut egy ilyen elborult “művész”, mint pl. a mostani lóba-bevarrós, az már túl messzire rugaszkodik a valóságtól. Ráadásul mindegyik a közelben alkot. Rettenetes hely lehet a Chesapeake környéke. Persze mit is várhatnánk ott, ahol még a jég is zöld. :)

Bazsi - 2014. 04. 20. 01:26

Elképzelhető szerintetek egy olyan csavar, hogy végül Will fog Hannibal helyére lépni 1-2 évadon belül?

23dani - 2014. 04. 20. 10:41

@Aredhel
Pedig egyáltalán nem spoilernek szántam, hisz’ magad írtad, hogy a Bárányok hallgatnakot, illetve a Hannibalt már láttad, az meg azért gondolom feltűnt, hogy Will sehol sem volt :)

Aredhel - 2014. 04. 20. 14:05

@23dani
Tudom, tudom :-)
De nagyon jól tudok kompartmentalizálni, és amióta nézem a sorozatot, igyekeztem nem előhalászni az emlékeimet a filmekről.
Egyébként belefutottam már spoilerbe willel kapcsolatban. Azt is azóta igyekszem elfelejteni… több kevesebb sikerrel.
Sztem mivel a show önálló alkotás, akár el is térhetnek a kánontól, mint ahogy Chiltonnal is tették (akit pl. teljes mértékben el is felejtettem, hogy volt a filmben). Bár hogy Chilton mennyire halott, arról megoszlanak a vélemények a neten. Sőt maga Fuller sem erősítette meg a halálát, szóval a magam részéről drukkolok, mert igazán kezdtem megkedvelni a karaktert.
(“I assume, you have an agenda with this investigation.”
“Yes I have an agenda. Living.”)

Hektor - 2014. 04. 20. 17:15

Tetszettek Will szövegei és hozzáállása Hannibalhoz. Kicsit bekeményített. :D

A másik amit nagyon élveztem, amikor Alana hallgatta ki az ügyeletes pszichopatát, a fal mögött meg Jack és Will beszélgetett gyakorlatilag Hannibalról úgy hogy ő is ott volt. :D

A. - 2014. 04. 20. 18:32

Kisame “Feltűnt valakinek, hogy Will micsoda afrodiziákum? Hannibal és Alana rendszeresen róla beszél szex előtt és után is! :D”

És még az is lehetséges, hogy közben is rá gondolnak!
:D

Cassie - 2014. 04. 20. 18:37

Az egész Hannibal és Alana dolog beteges. Mindketten csak azért vannak a másikkal, mert Willel nem lehetnek. Hannibal azért van Alanával, mert Willnek a nő a fontos és így közvetett módon, de vele tud lenni. Kicsit psycho… :D

Erja - 2014. 04. 20. 18:42

Azért ez micsoda rész volt, beteges és furcsa… Ember a lóban, madár az emberben. Egyébként hogy került be a madár? Csak mert nem láttam vágást, vagy lenyelette vele? Az biztos, hogy a Hannibal párját ritkító sorozat, egy valóságos gyöngyszem a maga módján:-).

Ja és igen, nem tehetek róla, de mikor a szociális munkás kimászott a lóból (nem hittem volna, hogy ilyet valaha leírok) az Ace Ventura jutott eszembe, mikor Jim Carrey kimászott a vízilóból. Ez a kép valahogy elvette a rész abszurditását és komikussá tette.

Erja - 2014. 04. 20. 20:13

Helyesbítés, szerintem rosszul emlékszem, Jim Carrey-nek inkább egy ál-orrszarvúval volt hasonló kalandja.

Kisame - 2014. 04. 20. 21:09

“Hannibal azért van Alanával, mert Willnek a nő a fontos és így közvetett módon, de vele tud lenni. Kicsit psycho… :D” Hannibal azért van Alanával, mert most,hogy szeretők, Alana anyatigrisként védelmezi a férfit..
Komolyan, Alana a 2. évadban korlátoltabb, mint Jack Crawford! -.- Mondjuk én korábban se bírtam..

Tho..a 8. részből legalább azt is megtudtuk, hogy Hannibal szentimentális érzései Will iránt nem teljesen viszonzásmentesek. Sajnos kétlem, hogy ez rövid úton a hálószobába vinné őket, ezért ne feledjük, hogy ez a sorozat az NBC-n fut!

A gondolatát is utálom annak, hogy a jövőben bármi is történjen Alana és Will között! Tudjátok van az az ex, aki után már senkinek se kellesz!:D

Remélem Margot Verger lesz az, aki megcselekszi, amit a haza megkövetel és gerincre vágja a Graham gyereket!
Tudom, hogy lezbikus, de akkor is!

*Az Ace Ventura 2 jelenete nekem is beugrott, de az kevésbé volt morbid( de majdnem ilyen undorítónak találtam akkor!)

G. - 2014. 04. 20. 21:27

Most, hogy így említitek, nekem is beugrott Ventúra, de nekem nem az jutott eszembe, hogy mi a hasonlat a két mű között, hanem az, hogy sűrgősen újra kéne néznem a filmeket! :D
Amúgy a sorozat még mindig remek, kis hiba (szerintem) hogy Jack és Alana kis túlzással egy tízéves szellemi szintjén teljesít. Ez tudom, hogy kell a történet miatt, de akkor sem illik a sorozat eleganciájához.
G.

Quantumleap - 2014. 04. 21. 09:32

Valahogy olyan fura volt most télen játszódó, havas epizódot látni. :)
Ettől féltem, nem tudtuk meg, hogy mi a helyzet Chiltonnal. Ami elég hülyén néz ki, hisz a karakterek tudják. Habár tippem szerint, ha halott lenne, akkor nem hiszem, hogy Hannibal úgy fogalmazott volna, hogy “A gyilkosságok Chilton lelkén száradnak.”.

Lemoni - 2014. 04. 21. 14:28

Ja, és milyen ügyes rejtett utalások voltak a jövőre……először a kirepülő madárka (‘starling’ -> ld. később Clarice Starling) majd Hannibal bájos bárány simogatása az istállóban :)

A. - 2014. 04. 21. 16:04

baromira kíváncsi vagyok, hogy a Mads-féle Hannibálnak milyen dinamikája lenne egy Clarice Starlinggel… aki Will női verziója lehetne.
remélem, “megéljük”, úgy emlékszem, tervben volt véve maaajd az is…
Ambivalens érzés, mert Willt nagyon megszerettem és szeretném tovább látni.

Cassie - 2014. 04. 21. 20:07

Nem hiszem, hogy egyhamar kiírják Willt. Szerintem még a 3. évadban is láthatjuk Hugh-t. A sorozat nem 3 évadig van eltervezve? Szerintem ebben a 3 évadban Bryanék Willel számoltak. :)

Hektor - 2014. 04. 21. 20:18

Cassie: Úgy tudom 4 évad, mert olyant olvastam itt is és más külföldi oldalon is, hogy a Vörös Sárkányhoz a 4. évadban akarnak elérni. Bocs ha én néztem félre valamit.

A. - 2014. 04. 21. 20:26

Megkerestem, 7 évaddal (ez aranyosan hangzik, de azért szívből remélem, hogy így lesz) és a 6.-tól lenne a Clarice-time.
“Well, when you get into season four, you get into the literature. And so season four would be Red Dragon, Season Five would be the Silence of the Lambs era, season six would be the Hannibal era, and then Season Seven would be a resolve to the ending of that book.

A. - 2014. 04. 21. 20:27

de ez jó régi hír, lehet, hogy azóta változott a koncepció, ez esetben bocs.

A. - 2014. 04. 21. 20:28

*5.-től

23dani - 2014. 04. 22. 13:22

@Quantumleap
Pedig ez már a sokadik rész, ami télen játszódik (a teljesség igénye nélkül: Chilton is hóban menekült ;))

@Lemoni
Hú, a madárka nekem is feltűnt, de a bárány jelentőségét csak most, hogy írod látom :D Ezért is szeretem ezt a sorozatot, mert lehet rajta gondolkozni, még az adott epizód után is :)

Amúgy az előzőnél egy fokkal gyengébb volt ez a rész, de azért még ez is messze nagyon élvezhető. Ha pontoznám, akkor egy 8ast érdemelne.
Szerintem az egész részt a Hannibal házában játszódó jelenetek lopták el, legyen akár szó a vacsoráról Jackkel és Willel, vagy a Hannibal pácienseivel közös jelenetekkel (Will, Margot) :)

@G.
Szerintem Jack elég gyanúsnak találja továbbra is Hannibalt, ahogy azt jól bizonyítja a Willel horgászós beszélgetésük is, de bizonyíték híján nem tehet semmit sem. Viszont Alana viselkedése tényleg érthetetlen, bár a megértésében valamennyicskét azért segít, ha előre tisztázzuk, hogy ő már régebb óta ismeri Hannibalt, mint Willt, és valamilyen szinten a karrierjét is neki köszönheti.
Különben roppant érdekesnek találom Alana jelenlegi szerepét, eddig egy semmi ívvel nem rendelkező karakter volt (szerintem), most meg legalább mutat magából valamit.

mrsparis - 2014. 04. 22. 15:52

A szexjelenet milyen kis sejtelmes volt! Nyilván nem az a lényeg, de amilyen nyersen megmutatják a gyilkosságokat/haláleseteket, elcsodálkoztam ezen…

Egyébként bennem maradt némi hiányérzet ezután a rész után! Csodálkozom, hogy egyáltalán nem volt szó arról, hogy került a madár a halott nőbe… lehet, hogy én vagyok beteg, de engem érdekelt volna…
Chiltonról szóló információ is érdekelt volna, legalább egy fél mondatban.

Akármilyen elfogult is vagyok a sorozattal kapcsolatban, ez most nekem sem 10-es :( A horgászós párbeszéd és a vacsora közbeni utalgatások, összenézések viszont szenzációsak voltak!

Quantumleap - 2014. 04. 22. 17:30

23dani: Úgy értem, azért volt fura, mert most a tavasz kellős közepén vagyunk. És ráadásul ebben az epizódban valami karácsonyi énekre hajazó zene is megszólalt, amikor Lecter és Will mentek a kocsival.

Gatts - 2014. 04. 23. 01:31

Érdekességképpen megjegyzem, hogy a legutóbbi részt Vincenzo Natali rendezte, akinek volt korábban egy kis bio-horrorja Splice címmel. Nem volt nagy szám, de volt egy elég egyedi stílusa. Ja és hozzá fűződik a Kocka című film is többek között.
Legközelebb a 10. rész is az ő műve lesz.

Érdekes, hogy a könyveket ismerők milyen kis plusz információkkal rendelkeznek. Nekem fogalmam sem volt, hogy kicsoda Hannibal női páciense, nem is egészen értettem a szálat. Pedig a Hannibal filmet láttam, de emlékeim szerint ott nem volt megemlítve a karakter. Újranézve ezekkel az ismeretekkel a jeleneteit, egészen más színezetet kaptak.

Egyébként valószínűleg célszerű lesz újranézni valamikor az egész sorozatot. A párbeszédek sokszor olyan sok rétegűek, hogy elsőre szerintem a hordozott információ fele nem jön le, pedig általában nyugodt körülmények között, odafigyelve nézem a sorozatot. Nem tudom láttam-e már ilyen sorozatot, amiben ekkora szerepe lett volna a különböző szimbólumoknak, elejtett megjegyzéseknek, utalásoknak.
Nagyon remélem, hogy nem kaszálják el, vagy ha mégis, akkor átkerül egy megfelelő helyre, ahol a készítők be tudják járni vele az elképzelt utat.

gaika72 - 2014. 04. 23. 16:59

Továbbra is hét évad a terv de a sorozat jövője még nem tisztázott:
“Hannibal boss Bryan Fuller pitched a seven-season arc for the series, but it’s currently unclear whether he will get a step closer to that plan – NBC has yet to cancel or renew Hannibal for Season 3”

Nikki - 2014. 04. 24. 18:37

Nagyon szurkolok a 3-ik évadnak, egyszerűen kell és kész :D Valami fantasztikus amit itt letesznek az asztalra részről-részre. Úgy a készítők, mint Hannibal :D Ez a kidolgozottság, az apró részletek, a látvány, a színek telítettsége.. A legjobban engem a heti esetekkel tudnak meglepni; komolyan azt hiszem, hogy ennél elborultabb, elszálltabb és durvább már nem lehet, képtelenség kitalálni több ilyen gyilkos esetet, de valahogy mindig rám cáfolnak, és ez jó. A csúcspont az volt, amikor mutatták, hogyan készíti el a lábat, aztán meg is etette Gideonnal.
A legjobban mégis az állandó feszültség az, ami odatapaszt lélegzetvisszafojtva a képernyő elé. Ez köszönhető a főszereplő páros elképesztő játékának; gondolok itt a színészek játékára és a karakterek egymással való játszadozására aminek köszönhetően a mutató mindig a maximumot verdesi, de valahogy sohasem akad ki és én ettől kész vagyok minden alkalommal :D
Hannibal végzetes nyugodtsága hátborzongató veszélyt áraszt magából míg Will gyengesége az erőssége is egyben, s az újonnan szerzett összeszedettsége segíti őt abban, hogy valódi szándékait csak mi, nézők lássuk.

Benjy - 2014. 04. 26. 13:42

“I’d say this makes us even.”

Kisame - 2014. 04. 26. 13:46

Na amikor már azt hiszem ennél betegebb gyilkosságot nem tudnak kitalálni…még jó, hogy most Vergerék következnek!

Szinte látom, ahogy Will és Hannibal kéz a kézben vezet egy koromfekete cadillac-et a szakadék felé, miközben a rádióból üvölt az ACDC!

A 2×9-es rész simán volt 10/10!

Aredhel - 2014. 04. 26. 14:34

Nem tudom. Szerintem ez most nem volt annyira kiegyensúlyozott rész, mint korábbiak. Túl sok volt a “nézzük a tájat; milyen zseniális a kamerabeállítás; most megint mély gondolatokat akarok közvetíteni; és ha te nem érted, vagy unod kedves néző, akkor te vagy a hülye” rész.
De azért a Hannibal-Will, Hannibal-Margot, Margot-Will párbeszédek ütöttek. Azokat egy másodpercig nem éreztem feleslegesnek. Csak valahogy a heti gyilkos kevés teret/játékidőt kapott.
Talán ez a rész tetszett a legkevésbé az egész évadból. Persze mondhatjuk, hogy így is zseniális volt, csak a többihez képest gyengébb.

Tod - 2014. 04. 26. 14:47

Az a bólintás a végén a hét idézete.

Kisame - 2014. 04. 26. 18:21

Even-Steven! :D
Csak lestem, hogy most mit akar ezzel Will!

Lemoni - 2014. 04. 26. 22:24

Imádtam ezt a részt is. Néha annyira abszurd a helyzet, hogy nagyobbat nevetek, mint egy komédiánál. Most például azon, amilyen lazán pofátlanul kérdezte meg Will Lectert, hogy megölte-e Bedeliát :D Ezek a mindgame jelenetek közöttük fenomenálisan vannak megírva, a képi gyönyörűségeket meg már olyan sokszor dicsértem, de akkor sem tudok betelni velük :)

gisss - 2014. 04. 26. 23:15

How many have there been?
Hét idézete gyanús. Nekem legalábbis.

Reea - 2014. 04. 27. 12:17

Nekem az even-steven megállapítás tetszett. :)

Cassie - 2014. 04. 27. 13:55

A szokásos beteg rész letudva. :D
Lassan kezdek rájönni, hogy Hannibal arra indul be, ha Will “gonoszkodik”. :DD
Szegény Will meg nem veszi észre, hogy ugyanabba a csapdába sétál bele ugyanúgy, mint legutóbb… *fejrázás*

dzsokole - 2014. 04. 27. 14:45

Cassie: szerintem tudatosan csinálja :)

mrsparis - 2014. 04. 27. 19:33

Nekem nagyon tetszett ez a rész (is), sokkal jobban, mint az előző. A sorozatgyilkos megint meghökkentő volt, az ő és Lecter kapcsolata (+ ahova a kapcsolatuk jutott) szintén.
Azt nem értem, hogy ha Lecter nem akarja elveszíteni Will-t, akkor miért nem mérlegeli, hogy ha az ilyen kisded játékai netán rosszul sülnének el, Will-nek annyi!
A párbeszédeket imádtam (Lectec-Will és Will-Margot)! Többször elmosolyodtam, szerintem ez a rész remekül vegyítette a humort, a borzalmakat és a szokásos feszültséget.
Ja és Margot sokkal jobb nő, mint Alana, remélem ezek összejönnek, Will már megérdemelne egy csajt! :)

Cassie - 2014. 04. 27. 20:48

dzsokole: “szerintem tudatosan csinálja :)”
Hááát… akkor vmi nagyon jó indokának kell lennie, hogy megölt egy embert. Ez miféle nagy tervbe férne bele Willnél? Sajnos én attól tartok, hogy ez nem direkt történt…

mrsparis: “Azt nem értem, hogy ha Lecter nem akarja elveszíteni Will-t, akkor miért nem mérlegeli, hogy ha az ilyen kisded játékai netán rosszul sülnének el, Will-nek annyi!”

Lecter egyik fő jellemzője, hogy nem gondolja végig a tetteit, csak ösztönösen ráérez arra, hogyan lehet kijönnie jól egy adott helyzetből. Ja és, hogy a barátjának tekinti Willt (azért, mert szerinte ugyanolyan, mint ő) és kíváncsi, hogy ha egy szituációba belehelyezi Will, a férfi hogyan reagál. Szóval soha nem gondolja végig, hogy a tetteinek milyen következményei lesznek.
A mostani dologgal kapcsolatban pedig akkor is azt mondom, amit már 1x leírtam, hogy ettől indul be. :DD Vagyis, hogy Willt egy kis gonosz, gyilkoló-gépéé akarja alakítani, aki a “társa” lehetne a jövőben… azt akarja, hogy Will engedjen az ösztöneinek.

“Ja és Margot sokkal jobb nő, mint Alana, remélem ezek összejönnek, Will már megérdemelne egy csajt!”

Egyetértek, ideje lenne már, hogy legyen egy nője Willnek – aki nem “Dr.” Alana Bloom… -.-

paranoid android - 2014. 04. 27. 22:09

@Cassie
Will kétségtelenül morálisan szürke területre tévedt, de nekem egyértelmű, hogy most ő játszik (próbál játszani) Hanniballal. Vagyis a morálisan megkérdőjelezhető és törvénytelen tettei nem Lecter elmejátékának a következményei, csak ezt szeretné elhitetni vele. Hogy azt higgye Hannibal, hogy megint ő irányít a kapcsolatukban. Pedig egyáltalán nem így van. Azonban – ahogy te is írtad – Hannibal attól “indul be”, ha Will így viselkedik, emiatt nem veszi észre, hogy Will sokkal jobban kézben tartja a helyzetet, mint korábban. Ez lehet Hannibal veszte. Persze ez a megszállottság Will részéről nem egészséges, és vékony vonal választja el ebben az esetben a színjátékot és a valódi érzéseket, szóval vigyáznia kell, hogy a terve ne visszafelé süljön el.

“Ja és Margot sokkal jobb nő, mint Alana, remélem ezek összejönnek, Will már megérdemelne egy csajt!”

Sajnos ez nem hiszem, hogy összejön. Margot ezt mondja Willnek: “I have the wrong parts and the wrong proclivity for parts.” Én ebből arra következtettem, hogy leszbikus, és meg is erősítette ezt egy gyors utánajárás.
Egyébként a Margot alakító színésznő nem csak szép, de baromi ügyes is. Ebben a néhány jelenetben fantasztikus volt. Hihetetlen kisugárzása van, és a ‘kémia’ is remekül működik a többiekkel. A castingot sem aprózzák el ebben a sorozatban.

Lemoni - 2014. 04. 27. 22:26

Willnek nagyon mélyen bele kell mennie Hannibal játékaiba, hogy teljesen átlássa a mozgatórugóktól kezdve az utólagos elsikálásokig a doki módszereit, mert tudja, amíg nincs birtokában minden kis tudásnak, információnak, Lecter lépéselőnyben van és nem győzhető le. Hannibal csodálja a kreatív elméket, de szívbaj nélkül kinyír bárkit, aki már nem elég érdekes számára, egyedül Will tudja tartani vele a lépést, és Hannibal valami perverz módon élvezi is, hogy Will felvette a kesztyűt, az se érdekli, hogy meg akarta öletni, hogy beszólogat neki, mert végre talált valakit, aki megfelel a kihívásainak.
+1 “Nőt Willnek!” (aki nem Hannibal :P :D)

deku82 - 2014. 04. 27. 23:49

1 hete néztem meg a pilot-ot, aztán 22 rész után itt vagyok.
ZSENIÁLIS.
Nagyon élvezem a kommenteket is, igazán sok elgondolkodtató részlet merül fel az egyes epizódok után.
Ami bennem felmerült, hogy a világon (de főleg az USA-ban) vajon hány sorozatgyilkos nézi ezt. Tény, hogy léteznek másolós gyilkosok, és innen aztán lehet ihletet meríteni.
4 rész maradt az évadból, örülnék ha ezalatt Jack több játékidőt kapna a haláláig, mert nekem még mindig nem teljes a karaktere.

mrsparis - 2014. 04. 28. 12:26

Cassie, egyszer már elkövetett egy “hibát”, miközben tudni akarta mi fog történni, Will majdnem a halálsorra került. A maga módján “meg is mentette”, miután rájött, hogy elveszítheti a barátját, ezért mondom, hogy a helyében elővigyázatosabb lennék és nem küldenék műmedvét Will-re, ha meg akarom tartani, mint öribarit…

paranoid android, azért nem hinném, hogy Margot csak azért látogatta meg személyesen Will-t, hogy Lecterről beszélgessenek, nekem úgy tűnt, érdekli másképp is… ha már mindenképp mának kell lennie, legyen biszexuális, hogy Will azért beleférjen ;)

mogyoró - 2014. 04. 28. 15:01

lehet,hogy már írta más is, de Margot a könyvben egyáltalán nem ilyen nőies, sőt, és teljes mértékben leszbikus… aztán elgondolkodtam, h ha Bryan ennyire szabad kézzel kavar a karakterek körül (Alan/a Bloom, meg női Freddie Lounds), akkor lehet, h Margot biszex lesz, vagy hetero. Bár az említett idézet valóban nem erre enged következtetni…

új - 2014. 04. 28. 17:29

arra emlékszik valaki, hogy melyik részben van, hogy gilian anderson odahajol a rács mögött álló willhez, és besuttogja, hogy “I BELIEVE YOU” ?
a mostani résznél a “previously”-szakaszba vágták be, de egyáltalán nem rémlik, hogy már láttam volna, pedig ez a jelenet elég jelentősnek tűnik :( lehet, hogy kihagytam egy részt valahogy?

Lemoni - 2014. 04. 28. 18:29

Úgy emlékszem, a 2×02 vége felé volt az a jelenet…..

attillaahun - 2014. 04. 28. 22:32

Lehet elfogult vagyok, de ez a rész már megint kurvajó volt. Annyira hogy meg is nézem még egyszer. Főleg a vége ütött, ezen az Even-Steven-ön szabályosan beszartam. :D
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, Will most azzá tette: Game ON!

attillaahun - 2014. 04. 28. 23:07

Will igen kemény csávó lett erre a részre. Miután Dr. Lecter utalt rá, hogy komolyan el kellene beszélgetnie Mr. Barlangimedve-Mérnökúrral, aki nemrég cincált szét pár embert – azért sejthette hogy nem a mikulás látogatott el hozzá az éjszaka közepén.
Én kezdetnek kiengedtem volna a kutyákat, az összes bútort berángattam volna az ajtó meg ablakok elé, aztán minimum bezárkóztam volna a hűtőbe. Ez a hülye meg kiment egy szaros kétlövetűvel az erdőbe kutyust menteni.
Ráadásul a végén még elengedett egy Even-Steven-t is, amin szabályosan beszartam. :D Elég félelmetes volt. Hannibal-nak lassan lesz miért aggódnia. Will-nek kiakad egy fogaskerék az agyában valamelyik terápián és a keménykötésű notesszal veri agyon a drága doktor urat a rendelőben.

mrsparis - 2014. 04. 29. 11:27

attilahun,
“Hannibal-nak lassan lesz miért aggódnia. Will-nek kiakad egy fogaskerék az agyában valamelyik terápián és a keménykötésű notesszal veri agyon a drága doktor urat a rendelőben.” :D :D :D

Az Even-Steven-ön én is jókat derültem és azon, amikor Will Margot-val beszélget és fapovával közli, hogy azért jár terápiára, mert meg akarta ölni Dr. Lectret…

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire, de mennyire jó rész volt és hogy imádom a sorozatot és mennyire vérzik a szívem, hogy nemsokára vége az évadnak…

Apropó, mi lehet Chiltonnal???

Ja és az jutott még eszembe, hogy a másik abszolút kedvencem a Homeland, melyben ugye Claire Danes játsza nem kicsit jól a szintén némileg pszichotikus CIA ügynököt, aki ugye a valóságban Hugh Dancy felesége. Sokszor elképzeltem már, ahogy ezek ketten otthon veregetik egymás vállát, hogy mennyire jók vagyunk már :D

mrsparis - 2014. 04. 29. 11:34

deku82, nekem ez a gondolat már több horror vagy thriller kapcsán eszmbe jutott, illetve az is, hogy simán el tudom képzelni, hogy SAJNOS előfordulhat a valóságban, csak nem is tudunk róla (illetve csak annyit, hogy eltűnt XY) pl. Motel vagy Fűrész

És azért azt sem hiszem, hogy akinek ilyen dolgok fordulnak meg a fejében, az normális… kinek jut eszébe emberi csellót készíteni vagy angyalokká preparálni embereket etc. etc. anyukám anno rengeteg Stephen King kötetet elolvasott és tizenéves koromban én is nekiláttam egy-kettőnek, mert kíváncsi lettem, mire ez a fene nagy rajongás… hát konkrétan én Stephen Kingről is simán el tudom képzelni, hogy egy pszichopata…
persze az őrület és a zsenialitás sokszor együtt jár ;)

Cassie - 2014. 04. 30. 19:55

Nem tudjátok, hogy pontosan mit jelent az Even Steven kifejezés? Mikor használják, stb.? :)

mrsparis - 2014. 05. 01. 07:55

“Fifti-fifti” – jelen esetben “drága Hannibal, rádküldtem egy gyilkost, Te rámküldtél egy barlangi medvét, kiegyezhetünk”

mrsparis - 2014. 05. 03. 08:37

Az új rész… (Naka-choko) durva. Emésztenem kell, lehet, hogy meg is nézem majd még egyszer!
Vélemények?

Aredhel - 2014. 05. 03. 09:32

Egy kissé hátborzongató volt. Simán el is hittem, hogy Will Hannibállá vált. Csak így utólag próbálok érveket keresni, hogy Freddie biztos nem halt meg. Kicsit nehéz meggyőznöm magam. Egy olyan verzió jár a fejemben, mivel valahogy sikerült meggyőzni Jack-et arról(viszonylag könnyen), hogy Freddie csak úgy eltűnt Will közreműködése nélkül, és bár Jack tud ostobán viselkedni, de azért mégsem totál hülye, szóval arra tudok gondolni, hogy ő is benne van. Will Jack segítségét kérte, hogy egy időre tüntessék el Freddie-t a színről, amíg veszélyben van.
Persze lehet, hogy a lelkiismeretemet próbálom megnyugtatni Will kimosdatásával, de úgy érzem, nem férhet bele, hogy a protagonistánk “gonosszá” váljon.

Cassie - 2014. 05. 03. 09:56

Biztos, hogy nem halt meg Freddie és Will nem ölte meg. Szerintem csak eltüntette egy időre, ezért is tépett a hajából.

mrsparis - 2014. 05. 03. 10:29

Én is azt akarom hinni, hogy megrendezett volt az egész és úgy akarják becserkészni Hannibal-t, hogy Will eljátssza ezt a nagy színjátékot… talán most az volt Fuller ötlete, hogy nem leplezi le az FBI-os beszélgetéseket, csak azt látjuk, ami a színfalak előtt zajlik. Így van értelme az évadnyitó verekedős jelenetének is, amikor Jack “színt vall”.

De azért cuki volt Hannibal, ahogy ott várakozott a nylon ruciban :) :) :)

Ééééés megmondtam, hogy Willnek meglesz Margot! Szép volt Will!!! Jó volt az összemosódott szexjelenet, bár a legerotikusabbnak mégis Hannibal és Will közös étkezését tartom…
(Már a sebkimosós-bekötős jelenetnél azt hittem, lesz egy csók :) – just kidding)

KennyVice - 2014. 05. 03. 13:11

Megnézem én is még egyszer ezt a részt és nagyon remélem, hogy lesz harmadik évad.

Benjy - 2014. 05. 03. 14:02

Na ez most megint nagyon-nagyon jó volt.Számomra elég egyértelmű volt hogy megrendezték Freddie Lounds eltűnését. Sőt az én fejemben már az is megfordult hogy amikor Will le akarta lőni Peter szociális munkását már akkor is manipulálta Hannibalt. A közös vacsora közben rendesen kirázott a hideg, zseniális jelenet volt.

Én amúgy amiatt aggódok, hogy ezt az évadot hogy bírnák überelni egy esetleges 3. évaddal (nagyon remélem hogy lesz). Idén nagyon magasra tették a mércét.

Cas - 2014. 05. 03. 18:24

Én csak azért aggódok Freddie-ért, mert a rész végi előzetesben volt egy jelenet, ami arra utal, hogy a karakter halott. Legalábbis ha a Vörös Sárkány történéseit veszik alapul. Egészen addig én is arra gondoltam, hogy Will csak eltüntette. Persze lehet, hogy így van és csak azután lesz baj.

mrsparis - 2014. 05. 03. 19:34

A lángoló tolószékre gondolsz? Nem feltétlen kell, hogy abban Freddie üljön… a múltkori részben Hannibal kikötözése és a kötél szarvassal való húzatása meg egy az egyben a Hannibal ébredéséből volt (csak ott lóval), de a filmben éppen a “kis” Hannibal volt a kikötöző…

Lemoni - 2014. 05. 03. 21:24

Lehet, hogy csak belelátom a saját “rosszindulatomat”, de amikor a szexjelenetben Hannibal a kezét Alana nyakán tartotta, akkor olyan érzésem volt, mintha komponálná már az újabb saját “dizánját”. Butuska Alana annyira nem kihívás Hannibal intelligenciájának, hogy csak valami egyéb terv miatt lehet mellette. Jeremy Davies mellett most már Michael Pitt is indul nálam az év vendégszereplője címért :)

Tod - 2014. 05. 03. 21:30

“You slice the ginger.”

mogyoró - 2014. 05. 03. 21:45

Tod,épp ezt a mondatot akartam bepötyögni, hát ott felnyerítettem!!!

mrsparis - 2014. 05. 03. 21:47

Michael Pitt szenzációs!
Alanát inkább hagyjuk… egyre jobban várom a pillanatot, amikor eltátja a száját, hogy “nahááát, tényleg?!” – egyébként esküszöm az elejétől fogva nem volt szimpatikus, de Will miatt megpróbáltam megkedvelni. Mindig is voltak ellenérzéseim vele kapcsolatban, nem véletlenül…

mogyoró - 2014. 05. 03. 21:54

ja, és egyébként tuti megrendezett az egész, gondoljatok csak a halász-metaforára, amit Will mondott JAcknek: ” YOu hook him, I’ll land him”… ez most a nagy trükk a halnál.

Cas - 2014. 05. 03. 22:54

mrsparis – 2014. 05. 03. 19:34

A lángoló tolószékre gondolsz? Nem feltétlen kell, hogy abban Freddie üljön…

Ebben mondjuk igazad van, sok minden csak kikacsintásként volt eddig benne a sorozatban.

deku82 - 2014. 05. 03. 23:20

Akkor Will engem is rászedett, mert simán elhittem, hogy már idáig jutott.
De akkor kiből hozott kóstolót? A múzeumos srácból? Mert ő is stresszesen halt meg, és elhiszem, hogy Hannibal megérzi, ha embert eszik…

Shannen - 2014. 05. 04. 10:35

Ez megint egy ütős rész volt, főleg a vége volt hidegrázós.
Will tuti csak játszik, de tény, hogy nagyon hihetően, majdnem elhitette velem is, hogy fordult vele a kocka, de utána persze átgondolva, nem lenne értelme az egésznek.

Jeremy Davies után meg most Michael Pitt… tudnak itt castingolni ügyesen. :)

dzsokole - 2014. 05. 04. 13:08

Óhogyaza! Ez Michael Pitt volt? ÁÁÁ, tudtam hogy ezt a fickót ismerem! :D

Az, hogy megjátszották Freddie halálát, szerintem nyilvánvaló. És Jack is benne van. Majd az utolsó részben szépen összerakják a dolgokat.

Voriss - 2014. 05. 04. 13:59

Michael Pitt a Gengszterkorzó után ismét nagyon jó. A Margot játszó színésznő meg 100x inkább execandy mint szegény butus Alana…

Az engem is érdekelne, hogy ki lesz a tolószékben, illetve mi lesz Lounds kisasszonnyal…

Habarodix - 2014. 05. 04. 15:29

Részről-részre jobb lesz, bravó!!
Michael Pitt 5*. Remélem még sokáig jelen lesz, nekem hiányzott a gengszterkorzóból.
Végre Will is d***tt már egy isteneset, ráadásul a sorozat eddigi legjobb csajával. Kijárt már neki! :D
Csak egy kérésem van még: Bloomocska nagyon-nagyon-nagyon csúnya halált haljon…előre is köszönöm!

G4briel_W0lf - 2014. 05. 04. 20:49

Michael Pitt karaktere vajon mikor kapja utasításnak hogy ” Nyúzza le az arcáról a bőrt?” :D … már ha ő lenne az akire én gondolok a parancsra támadó disznók miatt :)

r.zsofi - 2014. 05. 04. 22:13

Nagyon hihetően játszik Will, de azért a barlangi medvét mégis Ő tett hűvösre saját két kezével, még ha a kompozíciót nem is ő bűvölte utána össze. Ezt hogy dumálja ki majd Jacknél? Illetve akárhogy is vesszük emberhusit nyammog a végén….szóval ez akkor még a belefér kategória lesz az FBI részéről??

mrsparis - 2014. 05. 04. 22:21

Habarodix, ez gonosz volt :) Szerintem Bloomocskának épp elég büntetés lesz együtt élni a tudattal… annyira nagyra van magával meg a tudásával, hát…!

r.zsofi, ez nekem is eszembe jutott már! Lecterért az FBI-nál jó sok szabályt felrúgnak és jó sok áldozatot hoznak, illetve hunynak szemet sok-sok halott felett… Will pedig szerintem már annyira rá van kattanva arra, hogy elkapja Hannibalt, hogy még Alanát is megenné nyersen, ha azon múlna! :)

Tusika - 2014. 05. 04. 22:33

Szinte fizikailag fájt nézi ahogy Will gyilkol(?, elég az is ha eljátssza). Hogy kikapta már Freddie-t a kocsiból :/
Aztán még az lesz a vége h azonosul Hanniballal, megöli, azt elköltözik máshová és felveszi a doktor személyazonosságát…

mrsparis - 2014. 05. 04. 23:30

Nekem nagyon tetszik, ahogy Will valtozik. Hol van mar az a remegos kisfiu, aki sokszor azt sem tudta hol van… ferfias lett, eros es Dancy kivaloan alakitja,el sem tudok kepzelni mast. Ahogy valaki megjegyezte elottem; castingolni tudnak!

Tommy - 2014. 05. 05. 01:07

Hannibal kire várt úgy beöltözve?

mrsparis - 2014. 05. 05. 06:46

Hat Freddie – re ;)

Revoltsteel - 2014. 05. 05. 09:10

Nagyon tetszik a 2évad imádom ahova tart ez az egész de valahogy nekem nem áll össze a kép hogy a második évad csupán csak 2 hét lenne.

Habarodix - 2014. 05. 05. 11:45

mrsparis: ;) Hát én nagyon örülnék neki, ha az évad végére meghalna….most őszintén….kinek hiányozna?? :)

Remélem hogy csak színjáték ez a gyilkolászás-emberevés Willtől…. :(

Quantumleap - 2014. 05. 05. 16:14

Ez nagyon beteg és durva volt. Amúgy Lounds kisasszony szerintem se halt meg, tehát csak színjáték, de ez mit sem változtat a tényen, hogy Will tudatosan emberhúst fogyaszt! Nagyon kíváncsi vagyok, miképp alakul majd a karaktere.
Számomra még mindig nem teljesen világos, hogy mi a helyzet Chiltonnal. Végülis csak a hivatásáról beszéltek múlt időben, meg az állítólagos “mészároskodásáról”.

Benjy - 2014. 05. 05. 19:33

Revoltsteel: Nem 2 hét alatt játszódnak az események hanem 12 hét alatt.

Nikki - 2014. 05. 05. 21:36

Ez a rész maga volt a tömör-gyönyör O.o Komolyan mindig azt hiszem, hogy ezt már nem tudják fokozni, és mindig rátesznek egy lapáttal.
Margo és a bátyja is telitalálat, nagyon érdekel, hogy fog ez a továbbiakban kibontakozni. Azt is el tudm képzelni, hogy mindketten Hannibal asztalán végzik, ha úgy hozza a sors.
Will kemény dió. Egyrészről nem hiszem, hogy végzett Freddie-vel (bár a csaj nem hiányozna), sőt, pont Hannibal kezétél mentette meg. Másrészről valahol azt szeretném hinni, hogy ez színjáték, és mondjuk a srác megölése még belefér az önvédelem kategóriába, a kiállítása az már necces – de mondjuk az FBI nagyon el akarja kapni a mészárost – és szerintem a feltálalt hús is belőle van. Mutatták, hogy Will hűtőjében félretett belőle. Az, hogy megeszik.. nos eddig is megették, csak tudtukon kívül. Mindenesetre jó erős gyomra lehet, ha ezt így végigcsinálja. Szerintem a látványos változás, ami végbement rajta is ennek köszönhető, nem semmi amit végig kell csinálnia. Valószínűleg minden elszántságára szükség van.. de hát nagyon el akarja kapni Hannibalt, aki jelenleg nagyon élvezi mindezt, és pont ez lesz a veszte, hogy ennyire közel engedi magához Willt. A meglepetés az lenne, ha ez tényleg a valóság. Nem kicsit néznék.

mira - 2014. 05. 06. 08:44

Most láttam a 10. részt, és remélem, hogy nem spoilerezek, de azért biztos ami biztos…

SPOILER!

SPOILER!

SPOILER!

Hát, ahogy a kezdő képsorokban Hannibal mossa Will kezét… az a lenyűgöző lassúsággal, epikus szépséggel fényképezett pár kép… valami hihetetlenül impresszív…Minden tiszteletem az íróé, rendezőé, operatőré, színészeké! Én nem tudom, hogy tudták emocionálisan erre a szintre juttatni a nézőt, de szinte üvölt a képkockákból a “Mester és Tanítványa” toposz. Meglehet, hogy bizarr analógia, de kicsit olyan volt, mint a lábmosás jelenet a Bibliából. Sajnálom, ha megsértettem valaki vallásos érzelmeit, nem ez volt a cél. A szénát vagy háromszor visszanéztem, olyan fantasztikus és lélegzetelállító. Azt hiszem, most láttam először, hogy mindkét férfi “megzakkan” és megilletődik, ahogy felismerik az egymáshoz való sajátságos viszonyuk mélységeit és magasságait.

Quantumleap - 2014. 05. 06. 09:17

Nikki: Olvastam egy külföldi honlapon egy cikket, abból arra következtetek, hogy Mason sorsa ugyanaz lesz, mint amit a Hannibal filmből megismertünk.

mrsparis - 2014. 05. 06. 15:17

Hááát… látszott Dr. Lecter arcán a méla undor, amikor Masont meglátogatta…

MZ/X - 2014. 05. 07. 07:37

Jó olvasni a sok érdekes,ötletes hozzászólást,örülök nektek!
Spoileros lehet———-
Egyre jobban bírom a párbeszédeket. Még az első évadban Hannibál csak terelgette Willt,felnyitotta a szemét dolgokra,infót adott neki stb.,itt már történnek beszólások,megjegyzések,utalások.
Ami Willel történik talán nem is mondanám fejlődésnek, hiszen azt csak Hannibálnak mutatja, ott a múzeumban Jack nem is értette a köztük röpködő szavakat.Kár, hogy hamarosan vége lesz a kettejük ilyenfajta kapcsolatának, bár én még reménykedem valami olyanban, hogy nem követik hűen az eredeti vonalat (ahogy eddig is tettek kitérőket,változásokat) és más lesz a végkifejlett.Én arra számítottam, hogy jobban átmossa Will agyát, ahogy a könyven Clarice-ét is.
Jack azt a nyaki szúrást cssk gyors orvosi segítséggel élheti túl, az meg akkor ott épp Hannibál és Alana lenne.Azt viszont rühelleném, ha Alana kapná el Hannibált, remélem nem lövi le.Viszont valahol Fuller azt nyilatkozta, hogy ebben az évadban 3 olyan embertők vállnak meg, akiket szerettünk.Ha úgy vesszük kettő már meg volt, Jack lehet a következő?
Quantumleap te drága:
Egész jó ötlet a Dexterrel való párhuzam, el tudnám képzelni, hogy Hannibál is fejlődik kb. annyit, hogy most már csak az FBI által el nem fogott igen rosszfiúkat eszi meg. De mivel a Dexter végét jól elbaltázták, remélem itt ez nem fordul elő.
Viszont az eléggé zavar, hogy már boldog-boldogtalan sejti,hogy Hannibál ludas.Holott az eredetiben egy pillanat műve volt, hogy Willnek beugrott.Persze, sokat változtattak rajta, de ha annyira óvatos és körültekintő a doktorunk, akkor miért gyanakodnak ennyien?
Jelen pillanatban will nélkül nem tudnám elképzelni a további folytatást és nem is tudnék most olyan színésznőt elképzelni, akit el tudnék képzelni Clarice szerepére.Pedig azon nagyon sok múlhat, ha már ő lenne Will női változata. Neki is hordoznia kell azokat a tulajdonságokat, amik érdekessé teszik Hannibál számára.
Üdv!

Quantumleap - 2014. 05. 07. 09:14

MZ/X: Vagy Will lehetne a “kannibál Dexter”, és kapna egy spinoffot. :D
Valóban, Lecter magas intelligánciáját és nagyfokú önszervezettségét meghazudtolja az, hogy itt már többen is gyanakodnak rá.

Silent - 2014. 05. 07. 17:39

Jó olvasni a sok érdekes,ötletes hozzászólást,örülök nektek!
Spoileros lehet———-
Egyre jobban bírom a párbeszédeket. Még az első évadban Hannibál csak terelgette Willt,felnyitotta a szemét dolgokra,infót adott neki stb.,itt már történnek beszólások,megjegyzések,utalások.
Ami Willel történik talán nem is mondanám fejlődésnek, hiszen azt csak Hannibálnak mutatja, ott a múzeumban Jack nem is értette a köztük röpködő szavakat.Kár, hogy hamarosan vége lesz a kettejük ilyenfajta kapcsolatának, bár én még reménykedem valami olyanban, hogy nem követik hűen az eredeti vonalat (ahogy eddig is tettek kitérőket,változásokat) és más lesz a vég kifejlett.Én arra számítottam, hogy jobban átmossa Will agyát, ahogy a könyvben Clarice-ét is.
Jack azt a nyaki szúrást cssk gyors orvosi segítséggel élheti túl, az meg akkor ott épp Hannibál és Alana lenne.Azt viszont rühelleném, ha Alana kapná el Hannibált, remélem nem lövi le.Viszont valahol Fuller azt nyilatkozta, hogy ebben az évadban 3 olyan embertől vállnak meg, akiket szerettünk.Ha úgy vesszük kettő már meg volt, Jack lehet a következő?
Quantumleap te drága:
Egész jó ötlet a Dexterrel való párhuzam, el tudnám képzelni, hogy Hannibál is fejlődik kb. annyit, hogy most már csak az FBI által el nem fogott igen rossz fiúkat eszi meg. De mivel a Dexter végét jól elbaltázták, remélem itt ez nem fordul elő.
Viszont az eléggé zavar, hogy már boldog-boldogtalan sejti,hogy Hannibál ludas.Holott az eredetiben egy pillanat műve volt, hogy Willnek beugrott.Persze, sokat változtattak rajta, de ha annyira óvatos és körültekintő a doktorunk, akkor miért gyanakodnak ennyien?
Jelen pillanatban Will nélkül nem tudnám elképzelni a további folytatást és nem is tudnék most olyan színésznőt elképzelni, akit be tudnék illeszteni Clarice szerepére.Pedig azon nagyon sok múlhat, ha már ő lenne Will női változata. Neki is hordoznia kell azokat a tulajdonságokat, amik érdekessé teszik Hannibál számára. Még az is elképzelhető, hogy a két karakter párhuzamosan fusson, netán még szövetkezzenek is,de hogy az eredeti véget szánják-e majd nekik, az kérdéses.Mert akkor Clarice-t is elveszi Willtől Hannibál.Ezek még nagyon a jövő zenéi.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szép napot!

Silent - 2014. 05. 07. 17:41

Na, ez elment valahogy 2x, pedig a munkahelyről nem engedte látszólag elküldeni, és még is itt van, bocsi!

mogyoró - 2014. 05. 07. 22:26

már sokszor felmerült itt is a szarvas mint szimbólum a sorozatban, nyilván ennek köze volt az első gyilkossághoz (Hobbs), de ma kutakodtam egy kicsit, és rátaláltam a Wendigo-ra, egy mitikus lény, aki kannibál is, emberszerű, de sok helyen szarvval ábrázolják… annyira finoman bánnak az ilyesfajta utalásokkal a sorozatban! ráadásul a szemfülesek észrevehették hány helyszínen látni szarvast ábrázoló szobrocskát,festményt stb…zseniális!

mrsparis - 2014. 05. 08. 16:45

mogyoró, én észrevettem és speciel ha jól emlékszem, Freddie Lounds szobájában is szarvasos kép lóg az ágy felett…

Benjy - 2014. 05. 09. 19:36
Lemoni - 2014. 05. 09. 19:56

Jeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! :D

zolimode - 2014. 05. 09. 20:07

IGEEEEEEEN! :D

dzsokole - 2014. 05. 09. 20:08

HARMADIK ÉVAD :)))

Silent - 2014. 05. 09. 20:28

B|

mrsparis - 2014. 05. 09. 20:39

Éljen! Éljen! ~ Kicsit mondjuk szomorúnak tartom, hogy ennyire kellett izgulni a harmadik évadért… :/

mdot - 2014. 05. 10. 14:37

a rész közben nagyon elbizonytalanítottak mi az igaz, de hát újabb fantasztikus epizódot láthattunk.

Illetve éljen a 3. évad csak most láttam a kommentekben.

Lemoni - 2014. 05. 10. 22:24

Kedves Miss Bloom, most már késő megvilágosodni, tetszett volna azelőtt okos(abb)nak lenni, mielőtt Hannibal szimatot és gyanút fogott a lőportól :P
A Bika havában volt itt minden, szarvasbika, tenyészbika, legalábbis Willt annak nézték, Hannibal arcjátéka priceless volt, amikor Willt apasági kész tények elé állította Margot :D

Benjy - 2014. 05. 10. 23:48

Michael Pitt nagyon jól nyomja. Kicsit sajnálom hogy engem nem tudtak meglepni azzal hogy Freddie életben van, de ez nálam kicsit se húzta le a részt. Ezúttal nekem a therapy sessionök tetszettek a legjobban, hirtelen nem is tudok kiemelni jelenetet, mert annyi jó volt.

mrsparis - 2014. 05. 12. 06:55

Es Hannibal. arcjateka akkor, amikor Mason leheverdett? a kanapejara majd otthagyta a zakojat? :)

mrsparis - 2014. 05. 12. 09:36

Szerintem sokan vagyunk, akiket nem lepett meg, hogy Freddie él. Talán nem is az volt a cél, hogy meglepjék a nézőt, hanem hogy tiszta legyen a kép Will ártatlanságával és a Nagy Tervvel kapcsolatban.

Nagyon tetszik, ahogy fordult a kocka és Will úgy manipulálja Hannibalt, ahogy Ő tette az első évadban. És annyira hihetően és érzelmesen teszi, hogy Hannibal a kezéből eszik (és még tudatmódosítás sem kell hozzá)…

Alana viszont megint annyira béna volt, hogy az már fájt! Amikor érezte, hogy baj van, miért nem tudott benyögni valami olyasmit, hogy “félek Willtől” vagy hasonló?! A nagy okos pszichiáter… te jó Ég!

Masonre szavaim sincsenek, nagyon sajnáltam Margot-t! Bár az ő jelleme is kemény kérdéseket vet fel bennem; tulajdonképpen feláldozta az életét a pénzért?! Nem tudom hány olyan ember van a Földön, aki hagyná, hogy fizikailag és lelkileg is tönkretegyék csupán a kényelmes élet miatt… bár nem tudom a könyvben mennyire volt kibontva a kapcsolatuk, de ennyiből, amit a sorozatban láthattunk, úgy tűnik, hogy amíg nem volt terhes, simán elsétálhatott volna, egyvalamivel tartotta sakkban a bátyja, a pénzzel. Persze ahogy az örökség veszélybe került, Margot pedig szabadult volna, Masonnek lépnie “kellett”, lépett is. És erről megint ki tehet? Hát Dr. Lecter, aki teljesen véletlenül Mason fülébe ültette a bogarat a babával kapcsolatban. Gondolom megint kíváncsi volt mi fog történni…

mogyoró - 2014. 05. 12. 13:44

én azt nem tudom elképzelni, mindezek után jack hogy lesz olyan ostoba,hogy egyedül kopogtat be doktorunkhoz…

mrsparis - 2014. 05. 12. 14:09

Beverly is volt olyan ostoba sajnos… azon is a homlokomat csapkodtam! Dr. Lecter a kórházban van? Á, akkor megyek is. Mintha a kórházból nem lehetne hazajönni egyszer csak… mert ha azt mondták volna, hogy elutazott egy napra vagy bármi, de így…?! Ááá!

Silent - 2014. 05. 13. 19:10

Nem tudom, ha már itt eljátszották az égő Freddiet, akkor mi marad a a Vörös Sárkányra? Nehogy már ugyanúgy halljon majd akkor, mint most!
Egyébként, ha kiderül az igazság Will szándékáról és Hannibál oda kerül, ahova szánja, akkor én az ő (H.) helyében nagyon berágnék Willre, hogy így átbazilikázta az agyamat.(Mondjuk saját magára is lehet mérges, hogy bedölt,ilyen simán.)És nem csak a Fogtündért uszítanám rá, hanem magam keresném fel a szökés után.És ha tényleg lecsúszott alkesz lett Will az átéltek miatt, akkor talán még sikerülhetne is az “Állj át a sötétoldalra, Luke!” effektus. :-D

Habarodix - 2014. 05. 13. 19:56

Még annyit, hogy nagyon örültem volna egy göndör hajú mini Willnek ;) Szegény Margot :'(

mogyoró - 2014. 05. 13. 21:17

mrsparis: ezaz, legalább tanult volna beverly hibájából! ezt nem értem.

egyébként nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én kezdem sajnálni Hannit, amiért el fogják kapni. Beteg vagyok? :)

a másik, ami felmerült bennem, hogy mi lenne, ha Abigail még élne, csak őt is rejtegetné H, mint Miriamot?( amikor Jack megtalálta anno, először azt hittem, Abigail az…)

Silent - 2014. 05. 13. 21:35

Mogyoró:
Anno akkor veszélyes volt rá Abigail a meggondolatlansága miatt, de most, amikor már boldog-boldogtalan tudja vagy legalább is sejti,hogy Hannibál áll a dolgok mögött, szóval most akár vissza is hozhatnák Abigailt. Hiszen ahogy Will, Hannibál is pozitív érzelmeket táplált iránta.
Egyébként én is sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok és hogy Will ennyire kijátssza.Ha kiderül hivatalosan is, akkor már semmi nem lesz olyan, mint régen.

mrsparis - 2014. 05. 14. 06:47

Mielott Beverly meghalt, latott valamit odalent es azota sem tudom eldonteni, hogy volt -e ott valaki, akit halottnak hiszunk vagy sem.
A mini Will-lel kapcsolatban egyebkent szerintem Hannibal azert csinalta az egeszet mert valoszinusitette hogy apakent mar nem “sajatithatna” igy ki Will-t…
Facebookon olvastam valamiolyasmi infot hogy Bedelia visszater a kovetkezo reszben!!!!!!!!!!!!!!

Silent - 2014. 05. 14. 17:45

Arra én is kíváncsi lennék, mit látott a pincében,de valami nagyon durvának vagy meglepőnek kellett lennie.
Szerintem is lehet benne valami, mert akkor már megoszlana Will figyelme és nem birtokolhatná csak egyedül.
Hannibál pszichiátere keverheti még a dolgokat, csak nehogy megjárja.Pedig milyen jókat beszélgettek Hannibállal anno.

aky - 2014. 05. 15. 08:39

Szerintem Miriamot látta meg a pincében, es Hannibál csak utánna vitte õt abba a lyukba…

Silent - 2014. 05. 15. 21:30

Miriam is azt mondta, hogy jól tartotta egészen a lyukig. :)

bambi - 2014. 05. 16. 16:43

Ez a sorozat… Művészi…

deku82 - 2014. 05. 16. 20:26

Most néztem, hogy L.F. új sorozatot kapott, akkor Jack tényleg meghal? Túlélheti-e, hogy spriccel a vér a nyakából? Meg tényleg nagyon hülyének tűnik innen, hogy Willel már rég összejátszik, aztán meg mégis egyedül megy el hozzá… pár óra, aztán itt a 2×12. :)
Lesz-e Mason-Hannibal összecsapás?

Benjy - 2014. 05. 16. 23:27
JJ - 2014. 05. 17. 10:11

Off, de nem tudom, hova írjam: Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az országos csatornák hogyhogy nem adnak ilyen sötétebb sorozatokat? Azért mert úgy gondolják ezeknek nem lenne akkora nézettsége? (Ami végülis Hannibal-ból kiindulva igaz)

Cassie - 2014. 05. 17. 10:40

Hát ez a rész undorítóan jó volt… :)

Benjy - 2014. 05. 17. 12:00

Te jó ég, ez megint milyen jó volt. Lehet hogy részben elfogultság beszél belőlem, de a visszatérő újonc sorozatok közül ez hozza közel a legperfektebb évadját.

Az utolsó jelenet miatt viszont valamiért az az érzésem hogy Jack túl fogja élni azt a bunyót. Mondjuk remélem nem bagatellizálják el azzal a gondosan felállított csapdát, hogy Jack lesz olyan buta hogy úgy megy be az oroszlán barlangjába, hogy senki nem tartja szemmel.

Aredhel - 2014. 05. 17. 17:13

OMG
Ez eszméletlen volt. Imádom Will és Hannibal kettősét. A végén, amikor befejezi a rajzot és a kamera mutatja kettejüket, akkor pont olyan gondolatom volt, hogy olyan, mintha a kvázi-szerelmük történetét ábrázolnák a sorozatban. Erre pont Patrokhlosz-Achilleusz történetét hozza analógiának, ami ugye tényleges szerelmi történet (mondjuk az iskolában rendre elfelejtik említeni az Iliász kapcsán).
Szóval az egész tényleg olyan, mint valami plátói szerelem. És örülök, hogy DeMaurier behozta, hiába tűnik Hannibál horogra akadva, lehet, hogy a hatalmi helyzet valójában fordított. Okés, hogy Freddie halála megrendezett volt, de amikor a szociális munkást akarta lelőni, szerintem az valódi volt. Szóval Will is horgon van, legalább annyira, mint Hannibal. És meggyőződésem, hogy a gyilkos vágyak mellett igenis kialakult Willben valamilyen bizarr vonzalom Hannibal iránt. Nem tudom, hogy emiatt szabadította-e ki a kényszerzubbonyból, vagy azért, mert nem akarta a Jack-el gondosan felépített tervüket veszélyeztetni, de érzésem szerint az előbbi igaz.

Lemoni - 2014. 05. 17. 22:11

De jó kis vérben tocsogós rész volt! Mason Vergernél betegebb figurát már nem lehet kitalálni, MPitt félelmetesen jó a szerepben. A rajzos jelenetnél olyan erős erotikus feszültséget éreztem Will és Hannibal között, hogy én pirultam el tőle O.o Bryan Fuller, gonosz manipulátor vagy! :D Nagyon örültem, hogy egy ‘krízis’ után, de még “az ősz” előtt újra itt volt Bedelia (jó, tudom, kicsit kínosan sikerült a két másik sorozatát idecsempészni, de GA nyilatkozta, hogy volt kb. fél napja a két említett sorozat között, hogy leforgassa a Hannibalban a jelenetét :) A francba, hogy mindjárt vége az évadnak, pedig még úgy nézném……..

rosickyz - 2014. 05. 17. 22:32

Én is hülyét fogok kérdezni, de mi a fene volt ez a verger-droid? Én néztem túl álmosan, vagy feltámasztották egy nyakkitörésből? Bocsi…

Lemoni - 2014. 05. 17. 23:39

Szerintem Hannibal a sebészi múltjával pontosan tudta, hol és mennyit kell megrántani rajta, hogy még vegetálni éppen életben maradjon.

Benjy - 2014. 05. 17. 23:54

Amúgy az “I’m full of myself.” mondat nálam erősen hét idézete gyanús.

Voriss - 2014. 05. 18. 00:02

Azért a “tudjukmelyik” jelenetnél még úgy is 2x meg kellett állítanom a lejátszást pár percre, hogy tudtam a film alapján, hogy újra lesz értélmezve ez is Verger kapcsán…

bvr - 2014. 05. 18. 00:42

huh, hát ez még a szokottnál is betegebb rész volt. Kezdek komolyan megijedni ettől a sorozattól :)

Kisame - 2014. 05. 18. 15:30

A tegnapi rész után elgondolkodtató, hogy miért nem hozták be Vergeréket hamarabb! Mason nagyon hozza a Heath Leadger-i Jokert és nekem ez most bejött, pedig aggódtam, hogy nem fog működni!

A rajzos jelenethez ezt találtam egy heti kibeszélőben: “’Achilles wished all Greeks would die so that he and Patroclus could conquer Troy alone,’ [Hannibal] says wistfully, drawing his homoerotic Grecian fan art by the fire as Will watches. The most demented love story on television.”

Főleg az évad második felében annyi az intim, már-már erotikus, de mindeképp romantikus jelenet közöttük, hogy már simán elhagyták a subtext fogalmát. Bőven kimerítik a pszichoanalitikus viszontáttétel fogalmát!

Ezek után bármi történhet az évadzáróban, bár valószínűleg Will tisztában van vele, hogy el akarja kapni Hannibalt és valószínűleg el is fogja, viszont a végén lesz valami atom meglepő dolog is! Én Abigail “feltámadására” voksolok!

Ligeia - 2014. 05. 18. 20:56

Nagyon szeretem a sorozatot, és eddig bírtam is a durvábbnál durvább jeleneteket, de az a bizonyos jelenet Mason Vergerrel egy kicsit sok volt nekem. Utána szabályosan émelyegtem. Az “I am full of myself.” pedig szerintem is hét idézete. Kínomban én is felnevettem.

Quantumleap - 2014. 05. 18. 21:04

Miért csak félig lett lenyúzva Verger arca? :D
Szerintem most egy időre kikerül a képből, és majd csak Lecter intézetből szökése után fog előbukkanni, úgy, mint a filmben.
Akiket én még hiányolnék a sorozatból (mint Lecter pácienseit): Benjamin Raspail, Jame Gumb.

paranoid android - 2014. 05. 19. 00:55

“Én néztem túl álmosan, vagy feltámasztották egy nyakkitörésből?”

Egy nyaktörés nem feltétlenül halálos. Sőt, bénulást sem minden esetben okoz. Ezek a gerincvelő sérülésének mértékétől függenek szerintem.

mrsparis - 2014. 05. 19. 07:00

Will azt mondta, “az on betege doktor, legye azt, ami a legjobb neki”, erre Hannibal megnyomoritotta. Szerinte a halal tul keves lett volna szamara es nem utolsosorban szempont volt az is, hogy Margot visszaadja a gondoskodast amit eddig kapott…

genova83 - 2014. 05. 19. 12:04

Ha Mason meghal és nincs fiú utód,akkor a családi vállalkozás egy alapítványé lett volna.Ezért is nem ölte meg szerintem.Így gondolom Margot felügyelheti a vagyont és Mason-t is.

mrsparis - 2014. 05. 19. 17:32

Én a második évad kezdete óta 2x nézem meg az epizódokat. Először emésztem, utána megnézem még egyszer a részletek miatt és mindig felfedezek másodszorra valami újabb finomságot…imádom ezt a sorozatot!

A 12. rész legjobb pillanatai SPOILERES LEHET!!!:

– Soha nem gondoltam, hogy egyszer egy véres jelenetre mondok ilyet, de az elején az elképzelt részben annyira szép volt, ahogy a vér folyt Hannibal lábain…
Will és a doktor beszélgetései a teljes epizódban olyan, mintha szerelmesek lennének és az elképzelt jelenetben, ahogy nézik egymást… ilyenkor bólogatok nagyokat, hogy a tökéletes színészek játszák a szerepeket. Egyszer-egyszer viszont tényleg arcpirító, hogy milyen vonzalom van kettejük között, egyszerűen elképesztő, hogy mennyire át tudják adni képernyőn keresztül!
– Mason BIZONYOS jelenete gyomorforgató volt és szegény kutyák…! Winston viszont megint különb volt a falkánál és lojális a gazdájához, hogy várta kint a verandán; “baj van gazdi, a haverok egy pasi arcát eszik”! Azért a doktor marha jó fej volt, hogy ezt pont Will házában kellett csinálni… Willnek meg jó erős a gyomra, tulajdonképpen egy “A kutyáimmal eteti az arcát” mondattal túl volt a dolgon.
Akármennyire is negatív figura Mason, esküszöm sajnáltam. A végén már nem, csak a durva jelenet alatt.
– A nyakkitöréssel kapcsolatban feljebb már írtam, de egyetértek Genovával, míg Masonnel ilyen kegyetlen volt Hannibal, Margot-val kifejezetten jót tett és nyilván ez is volt a szándéka, hiszen az epizód elején amikor Margot-val beszélgetnek, már sejteni lehet, hogy megölni nem fogják, mert azzal nem segítenek a lányon. Hát így segítettek. Elégedett is a mosolya a végén, amikor megy “gondoskodni” a bátyjáról. És nyilván ő lett Mason gyámja, valamint a pénzük kezelője is.
Egyébként miután eltöri a nyakát, gondosan kitapogatja Hannibal, hogy jó helyen sikerült-e. Hát profi, na.
– I’m full of myself – szavaim nincsenek a mondatra!!! Szenzációs!
– Egy percre eljátszottam a gondolattal, hogy a héten Jack és Hannibal csatajeleneténél valahonnan csak előkerül Will és végül együtt nyírják ki Jack-et, de csak nem…! Nem tudom viszont elképzelni a további kapcsolatukat, ha Will kapja el Hannibalt, ezek után a szép egymásra találás után (akár igaz mindkét részről, akár nem) igen csúnya dolog lenne Hannibal szemében.
Számomra Bedelia is meglepő volt, én valami olyasmire gondoltam, hogy Hannibal ráküldte a támadót, látni akarta, hogy van-e a nőbe kellő életösztön, majd “megmentette”, nem gondoltam, hogy ő maga volt a gyilkos. A részletekre kíváncsi lettem volna. Ez a kis törékeny nő hogy ölt meg egy férfit?

Silent - 2014. 05. 19. 21:13

Spoiler***
A 12.-ben, amikor Mason emberei Hannibálért mentek szinte olyan volt, mint a Hannibálban,az elektromos sokkoló,az ütőér… Akkor már ilyen sem lesz később a Clarice,Mason szálon.

Benjy - 2014. 05. 20. 17:24

Stephen King vicces kiírása twitteren: “After watching two seasons of HANNIBAL, I think a new license plate motto is in order: MARYLAND, HOME OF EXOTIC MURDER SCENES.”

ZoL - 2014. 05. 21. 09:40

Ismét fantasztikus rész, viszont tudja e valaki, hogy mi volt a rész végén szóló zene címe?

Silent - 2014. 05. 21. 21:09

ZoL:
Pont a hangulathoz való melankolikus zene volt.Nem lehet, hogy ehhez a jelenethez írták és nem egy létező mű? Én nem ismerem :-(
Ez a rész is tetszett!Főleg a párbeszédek.És már csak egy rész van vissza… hüpp,hüpp :-(
Mit fogok csinálni tavaszig megint?

mrsparis - 2014. 05. 24. 08:38

Én már túl vagyok az évadzárón. hát nem egy meglepetés volt és nem kevés vér. Egyelőre emésztem és nagyon mérges és szomorú vagyok. Nem erre számítottam.

Zan - 2014. 05. 24. 08:55

Ez az évadzáró totál kiütött. Már reggel 7-kor néztem. Épp a zabpehely reggelimet fogyasztottam. Ha szombat reggel, akkor Hannibal + reggeli kombó. A sorozattól mindig megéhezek. :) Na most többször kiesett a kanál a kezemből. Nem tudom milyen irányba indulnak el ezek után. Nagyon felcsigáztak. Jaj de messze van még a Season 3 :(

Kiváncsi vagyok, van-e Dream Castotok a jövőre nézve:
Red Dragon, Buffalo Bill és Clarice szerepére? Ha már ilyen piszok erős a sorozat színészi gárdája ti kit látnátok szívesen a szerepekben? Hátha bejön :P és Fuller is úgy akarja

mrsparis - 2014. 05. 24. 10:13

Zan szerinted mindenki meghalt? A filmben vegulis Will tulelte Lecter tamadasat. Mondjuk itt most eleg veglegesnek tuntek a dolgok :(
En mar csakis ehgyomorra nezem a Hannibalt, szinten szombat reggel kavehoz. Most speciel a vegen vettem eszre hogy gorcsben van a gyomrom…
Bedelian kiakadtam. Nagyon.

torjack - 2014. 05. 24. 10:48

hát ez valami zseniális volt. Abigait valahol vártam a szezon során hogy felbukkanjon, az annyira nem lepett meg, de a végén Scully…
Will és Jack szerintem megússzák, Alana már necces.
Jövőre jöhet a hajtóvadászat.

Zan - 2014. 05. 24. 11:11

Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy Bedelia esetleg áruló vagy összejátszott Hanniballal. Nekem a bárányok hallgatnak vége jut eszembe amikor Lecter a tömegben ott sétál Chilton mögött. Szerintem tudta, hogy Bedelia melyik géppel megy el. Amikor Jack visszahozatta Bedelia-t kihallgatásra valahonnan „messziről” lehet épp Franciaországból. Szerintem meg akarja ölni Bedelia-t. Bedelia arcán inkább ilyen beletörődöm mosoly volt. Ez a „Nem tudok hová bújni, az ördög mindenhol rám talál…nem menekülök tovább a sorsom elől” szerű arc volt. Az évad egyik kedvenc jelenete számomra pl. amikor Bedelia felkereste Hannibalt… ahogy hátrál Lecter elől aki komótos határozott léptekkel közelit felé..Bedelia meg remegő ingatag lábakkal hátrál…. Retteg Hannibaltól. Bár ez csak egy feltételezés……és elég erőltetett is lenne, ha Hannibal pont Bedelia mellé tudott volna jegyet foglalni. Lehet hülyeség amit gondoltam de valamiért azt éreztem Bedelia nem önszántából ül pont ott.

mrsparis - 2014. 05. 24. 11:32

Az a pillanat, amikor Hannibal megérezte Freddie-t… bakker!
Mondogattátok többen, hogy Abigail él (és most már tuti biztos vagyok benne, hogy Beverly őt látta meg odalent!), de AHOGY viszatért és AMIÉRT hát ez nagyon durva. Szegény, nem volt egy leányálom a rövid kis élete…
Nekem még mindig emésztenem kell a látottakat és azt hiszem meg is nézem majd még 1x.

Collector - 2014. 05. 24. 12:24

Csak kapkodtam a fejem ezen a finálén.. mestermű. Ahogy a teljes második évad. Nem szoktam epizódokat többször megnézni, de ezt a szezont nyáron újra, egyben ledarálom.

Benjy - 2014. 05. 24. 12:55

Didn’t see that coming… Zseniális évadzáró volt, habár nagyon mérges vagyok és csalódott, hogy mindenkit kinyírtak(vagy nem?)… Habár valahol sejteni lehetett hogy ez lesz, hiszen Fuller elmondta hogy a Red Dragon idősíkjába csak a 4. évadra jutnának el. Bedelia feltűnése az utolsó jelenetben viszont totálisan meglepett. Ez azt jelenti hogy Gillian Anderson állandó lesz a 3. évadra?

Ui.: Aki eddig panaszkodott hogy a Trónok Harcában mészárlás van, az minden bizonnyal nem látta a Hannibal 2. évadjának utolsó részét.

Ja és itt egy interjú Fullerrel az évadzáróról, akit érdekel: http://www.avclub.com/article/hannibals-bryan-fuller-discusses-bloody-jaw-droppi-204896

mogyoró - 2014. 05. 24. 13:34

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
nem akadtam ki ennyire évadzárón a lost-os julietlezuhanós óta……..de ez űberelte ezerrel. még emésztenem kell nekem is, később még írok. ui.:jó h írtátok scullyt, mert én addigra ki is kapcsoltam, most néztem csak meg a legvégét.

adam014 - 2014. 05. 24. 15:26

” So I’m glad there’s a season three, so we can kind of pull some irons out of the fire and continue telling the story of Hannibal Lecter and Will Graham.”

Azért ez alapján nekem úgy tűnik, hogy Will csak túlélte valahogy.

mogyoró - 2014. 05. 24. 16:17

http://www.tvguide.com/News/Hannibal-Season2-Finale-Postmortem-Bryan-Fuller-1082245.aspx

egy másik spoilerdús beszélgetés….

nna, ülepedett egy kicsit a rész. nagyon jól volt felépítve,végig az az iszonyatos feszültség az aláfestő zenékkel és azok a képek,olyan volt, mintha egy színházi előadást néznék, az eddigi legművészibb hannibál rész, szerintem. nem tetszett,hogy abigail visszatért és egyből el is vágták a torkát, szívatásnak érzem. mads ismét nagyot alkotott, főleg a legvégén, de fishburne és dancy is vastapsot érdemel. hogy bírjuk ki tavaszig????

Lemoni - 2014. 05. 24. 16:42

Még keresem az államat, pedig elég edzett vagyok minden wtf-hoz :o De most nem csak a történések, hanem az egész felvezetése és kivitelezése, azok az érzések, hangulatok, amiket itt a fináléban összehoztak, mély tisztelettel és nagy örömmel meghajolok a sorozat készítői és színészei előtt. 10/10, na ilyet se osztottam még junkie létem alatt ki :)

JohnGood - 2014. 05. 24. 16:53

ATYAÚRISTEN!!!!!4444
azt hiszem most láttam életem legjobb….
igazából sorozatrészt akartam írni, de ez kb minden kategóriában nyerne, amit csak el tudok képzelni
hát ez nem tudom mi volt. ha van valami ami tökéletes akkor az ez.
azt a rohadt nem találok szavakat. ez akkora zsenialitás volt, amit szerintem életemben nem fogok többször megtapasztalni. A készítők és a szereplők zsenik, ha nem ez a sorozat nyeri az Emmy-t akkor nincs igazság a Földön. Percekig bámultam azután is a monitort, hogy véget ért és próbáltam felfogni, hogy mit láttam, még mindig próbálom… Ekkora érzelmi spektrumot még nem tapasztaltam életemben.

MRagnar - 2014. 05. 24. 17:15

Úristen, mi volt ez az évadzáró. Elképesztő.

ZoL - 2014. 05. 24. 17:25

Úristen, egyszerűen ülök és nem találom a szavakat…

mrsparis - 2014. 05. 24. 18:06

Igen, en arra tippelek, hogy egyedul Will fogja tulelni. Vagy inkabb remenykedm, hogy legalabb o igen.

Egyebkent remelem, hogy a kozossegi mediaban valo szereplest nem hagyjak abba es valamennyire itt is egyutt marad a tarsasag.

bvr - 2014. 05. 24. 18:12

hm, nem tudom mire számítottam de biztos nem erre :))

viszont számomra ennek a finálénak a teljes értékét majd a következő évad mutatja meg, hogy hogyan lehet/tudnak belőle tovább építkezni.

Dark Wolf - 2014. 05. 24. 19:54

“nem tetszett,hogy abigail visszatért és egyből el is vágták a torkát, szívatásnak érzem.”

Hannibal az egyetlen igazi barátjának tekintette Willt, és vissza akarta adni neki Abigailt, hogy így hárman kezdjenek új életet. De Will elárulta őt, és ezzel összetörte a szívét. Így a fizikai elpusztításán túl érzelmileg is meg akarta semmisíteni Willt. Iszonyat tragikus és felkavaró volt ez a finálé.

mogyoró - 2014. 05. 24. 21:49

dark wolf, igen, persze, ezt értem, csak mint néző szívatva éreztem magam:) és valószínűleg ez volt a célja a szerzőnek, hogy még jobban fájjon, csak nem szeretem, ha fáj.

Voriss - 2014. 05. 25. 10:40

K.O. újra kell nézni mindenképp…

Silent - 2014. 05. 26. 07:41

Hát ezt tényleg meg kell még nézni! Utána csak a nagy csöndet éreztem és reggel is ezzel ébredtem.Szerintem ütősebb és nagyobb várakozást hagyott ez a záró, mint az első évadé.
Azt viszont nem értem, hogy mivel töltik ki a Vörös Sárkányig majd az időt? Mert már szinte minden lényeges szitut felhasználtak egészen a Hannibálig,teljesen új storyt kell kitalálniuk. Abban azért bízom, hogy Will túléli, így kell lennie. Most eszméltem rá, hogy majdnem úgy járt, mint Pazzi Firenzében, Júdásként belekkel kint, csak épp nem fellógatva.
Miért látta meghalni a szarvast?
Hát mindenesetre hiányozni fognak a beszélgetéseik, mert gondolom személyes találkozás nem mostanában lesz.
Szerintetek lesz Clarice-szál? Mert a disznó etetős-Clarice megmenti részi is felhasználták már csak Will-el. Ugyanazt már nem adhatják be nekünk.
És ha lesz is majd valamikor Clarice, ki lesz rá érdemes, hogy játsza? Nagyon fontos, hogy olyant találjanak, aki felér Willel és méltó Hannibálhoz.
Bár én nem bánnám, ha végig maradna Will, már annyira megszoktam és kedvelem és Hannibál is megbocsájtott neki. Kezdhetik előlről az egészet,tiszta lappal.

szujonor - 2014. 06. 03. 19:44

Már az első évad első epizódja óta azon töröm a fejem, hogy egy blogot írok a sorozattal kapcsolatos gondolataimról, érzéseimről valamiféle webnapló formájában, ott aztán mindenkit szeretettel várok egy kis eszmecserére. De az is lehet, hogy itt teszem majd tiszteletem újra s újra. Későn csatlakoztam a kibeszélőhöz, ezért nem akartam beleszólni a beszélgetésekbe, de legszívesebben minden értékes hozzászólásra külön-külön reagálnék. Azt hiszem, el is jött az ideje, hogy ne csak az alkotókat és a színészeket méltassuk, hanem ezt a nagyszerű rajongótábort is, amely élteti a sorozatot.
Az évadzáró természetesen engem is teljesen lehengerelt és fogalmam sincs, hogyan bírom ki jövő tavaszig. Kérdések és kétségek gyötörnek.
AZ első két évadban az alkotók lelőtték a Vörös sárkány és a Hannibal c. regények összes poénját. Vajon most a Bárányok hallgatnak kerül terítékre mielőtt ténylegesen elérnénk az első regény nyitányát?
Mi lesz Starling karakterével? Ez azért is érdekes kérdés, mert Clarice karakterét már Miriam Laasban is felismerhettük és a közte és Lecter között fűződő viszony – ha a könyvekből indulunk ki – sokban hasonlít a filmbeli Will és Hannibal közötti szerelemre.
Bedeila tényleg lepaktált Hanniballal? Akkor miért félt tőle korábban akkor is, amikor kettesben voltak. s ne feledjük: Hannibal teljes harci díszben jelent meg a nőnél az évad elején. Azaz meg akarta ölni.
Találkozunk még Masonnal? És Jackkel?
Remélem, megbocsájtatok, amiért engem egy sokkal kevésbé fontos kérdés is érdekel:
Lesznek még heti esetek? :D
Mindenkinek élményekben gazdag újranézést kívánok!!!

Silent - 2014. 06. 03. 22:30

Szujonor :

Most állok neki harmadszor, mert mindig becsukja az ablakot,irgum-burgum!
Szóval én is azon filóztam, hogy ha ennyi mindent felhasználtak már az időben ez után következő eseményekből, még ha néhol más szereplőkkel is(Clarice helyett Will menti meg a disznóknál,Clrarice-Miriam hasonlóság,a teáscsésze dolog Willel stb.,már csak az hiányzott,hogy Hannibál is megmentse Willt,bár a börtönből ő hozta ki, ezt vehetjük annak),akkor a következőkben mit fognak elővarázsolni a kalapból? Mert valami kell és ha ezek már nem lehetnek, akkor valami teljesen más irányt is vehet majd a történet. Ugye a könyv vége happy end volt Hannibálnak és talán Clarice-nak is,aki megszabadult az általa megvetett és az őt megvető FBI-tól.A mozi ugye ezt a párkapcsolatott nem merte bevállalni. Viszont itt a sorozatban már a Will-Hannibál kapcsolat is elég érdekes,itt sokkal több,más dolgot is elvisznek a hátukon. Nekem amúgy sem tetszett a Bárányokban emlegetett Will elkönyvelése.A sorozatbeli és a könyvbeli Will össze nem hasonlítható, a sorozatban sokkal összetettebb,esendőbb ember,egyfajta se veled,se nélküled Hannibál kapcsolattal.Ahogy Bedelia fogalmazta,megérdemlik egymást.
Én bízom benne, hogy ez a kapcsolat még tartogat jófajta párbeszédeket és azt sem bánnám, ha Claric-al nem hozakodnának elő, mert két dudás egy csárdában…
Nem is akarom azt elképzelni, hogy Willt kiírják a sorozatból.De attól is félelmem van, hogy Hannibál előbb-utóbb dutyiban végzi, még ha esélyes, hogy megszökik majd.
Viszont Will megint bajban lesz, remélem akad majd, aki segít neki.
Hát jobb híjján én is újranézem,most az első évadot közben emésztem a másodikat és bizakodva tekintek a harmadikra, amiben tuti előveszik a nagybácsit.:-)

szujonor - 2014. 06. 04. 21:17

Köszönöm az értékes választ! Közben végigolvastam a másik kibeszlő kommentjeit. Hihetetlen, hogy felkavart mindenkit ez a sorozat.

Silent - 2014. 06. 05. 09:26

Tényleg felkavaró. Már csak azért is, mert ott a dilema,hogy hogyan lehet ennyire szimpi egy sorozatgyilkos,miért kedveljük ennyire? Még hogy nem képes érzelmekre!Hát megmutatta többször is,amikor nem csak érdekből vagy számításból tette, amit tett, hanem azért mert ő is egy esendő ember.

szujonor - 2014. 06. 05. 09:32

Ilyen szempontból még felkavaróbb (és ez némileg OFF) a The Fall. Hiszen ott nem egy túlmisztifikált halálművész a főszereplő, hanem egy reális sorozatgyilkosi profil alapján felépített karakterért izgulhatunk. Mellesleg abban a sorozatban látszik, milyen jó lenne Anderson Starlingnak. ;)

Silent - 2014. 06. 05. 10:10

Szujonor:

Na, pont erre gondoltam, hogy kit is lehetne elképzelni Starlingnak, mert ha lesz karaktere a soriban, nagyon sok múlik azon, hogy ki és hogy játssza. De ugye a kezdetekkor Starling még elég fiatal,talán a 20-as éveinek a közepén lehet.Kíváncsi lennék, a mostani felhozatal közül kire esne a választás. Bár azt, hogy kezdő,naiv,tapasztalat nélküli gyakornok már szintúgy ellőtték, lehet nem is innen indítanak majd. Ha egyáltalán lesz Starling, mert valami jogi gondok vannak a karakterrel, ha jól tudom. :-(
Akkor pedig marad Will, végig :-D

Silent - 2014. 06. 08. 22:26

Szujonor:

Megnéztem Gilian Andersonnak a The Fall-ját(3 rész,kicsit keveseltem),szerintem egész jól belelát a dolgokba, majdnem mint Will. És ahogy vezeti a nyomozást ,az egész karaktere,egyénisége egész jó lett volna Starlingnak.Hát sajnos egyszerre csak egy szerepet játszhat a Hannibálban.De pszichiáternek is jó volt.

szujonor - 2014. 06. 09. 11:22

Silent:

A The Fall sokkal reálisabb, mint a Hannibal (azt amúgy sem azért szeretjük). Az eredeti sorozat amúgy öt részes, de nálunk valamiért három részben adták le, olyan mesteri módon, hogy egy percet sem vágtak ki (tehát egy epizód itt hosszabb, mint odahaza) és észre sem vettem. Bosszankodtam is, hogy ezek a magyarok semmi jó sorozatot nem néznek, ezért félbehagyták ezt is.:D aztán elkezdtem nézni az angol negyedik részt és mondom: Hopp, itt valami nem stimmel… :D Anderson ott kiváló karaktert kapott, én a Hannibalban nem tudom elképzelni központi szereplőként.

Bedeilának szerintem a harmadik évad lesz az utolsó, de azon sem lepődnék meg, ha a felénél “kiszállna”.

Silent - 2014. 06. 09. 13:32

Szujonor:

Azt gondolom, hogy a szerepét a Hannibálban sokáig nem húzhatják, mert megalkudnia nem kellene, hacsak nem némi külső segítséggel (a doki ügyködésével pl.). Szerintem önmagától önmagából kivetkőzni nem fog.Akkor meg csak teher és veszély Hannibálnak.Meg amúgy is ott a másik sorozata a Krízis,abban csak fő szereplőbb. Mondjuk sajnálnám valamilyen szinten, mert pszichiáterként kicsit rávilágított néhány dologra Hannibálnak.
Arra azért kíváncsi leszek, hogy a The Fall-t hogy folytatják, megmarad a sorozatgyilkos és az utána való hajsza lesz a központ? Mert előbb-utóbb elkapják, annyit hibázott az utolsó esetnél.Csak el ne felejtsem figyelni, hogy mikor lesz az új, gondolom azért még kell rá várni.
Igen, sokkal reálisabb,más világban játszódó mű,de mind a kettőnek van valóság szaga.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz