login |

Egy korszak kezdete: Late Night with Seth Meyers – írta DaMan

2014. 03. 04. 18:02 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika, talkshow,

Ez a nap is eljött, Seth Meyers hivatalosan is átvette a Late Night-ot. Írtam már az utolsó Fallonos adás utolsó bejegyzésében is, hogy ha csak fele olyan bizalmat és türelmet kap az NBC-től, mint tőlem, akkor nem jön vissza jövőre Leno. Márpedig mindkettőből bőséggel kell, hisz szinte csak a műsor címe maradt meg abból, amit Jimmy felépített. No de vegyük végig az epizódot, amiben a vendégek Amy Poehler, Joe Biden és A Great Big World nevű zenekar voltak.

Nekem elsőre meglepő volt a stúdió, látszik, hogy nem akartak sokban hasonlítani az elődre. A legfeltűnőbb – a függöny hiányát leszámítva (Seth, a YouTube videókban kék függönyről volt szó!) – a zenekar–asztal páros megcserélése. Ha már zenekar, a műsorhoz az aláfestést a 8G Band Fred Armisennel és indie zenészekkel (a Les Savy Fav és a Girls Against Boys nevű formációkból) szolgáltatja. Armisen még akkor is itt lesz, amikor a Portlandiát fogja forgatni, emelem kalapom.

A tovább után folytatom.

És ha már asztal, újítottak mind az asztallal– egy iPad, egy Late Night-mikrofon, egy Stefon-bábu és egy bögre ceruza mindössze a díszlet –, mind az emelvénnyel, na meg székekkel. Mert hogy székek vannak a fotel-kanapé kettős helyett, ráadásul alapból csak egy. Rendkívül furcsa első látásra, de megszokható. Csak hülyén néz ki, hogy ha marad mindkét vendég, akkor be kell pakolni egy másik széket. Bár a középre húzott pódiumon egy kanapé nem mutatna annyira jól, mint ez, azt meg kell hagyni.

Szóval az adás. Ismerjük – legalábbis jól jön, ha ismerjük – Meyers munkásságát, így nem meglepő a monológjának a stílusa, azonban engem rendkívül zavart, hogy nem amolyan ”elmesélem az elmúlt napok történéseit”-stílusban csinálta, hanem mintha még mindig a Saturday Night Live-os Weekend Update-ben ülne. Ez egy gyenge pontja lehet a műsornak, Fallon közvetlensége – a pénteki részben a Timberlake-megszemélyesítés megvolt mindenkinek? – után főleg.

Bár úgy érzem, hogy az NBC akarva-akaratlanul meg fogja cserélni a közönségeket, eddig 00:35 a fiatalabbak idősávja volt, de a több politikai utalással, Jimmy stílustartásával inkább fogják 23:35-kor nézni a csatornát, kérdés, hogy az ”öregek” maradnak/odakapcsolnak-e éjfél után?

Ugyanis ez a Late Night egyetlen gyenge pontja számomra, az adás többi része hibátlan, az asztalnál ülve is mesélt egy kis saját sztorit, dumáltak Armisennel, megismerhettük az első szegmenst, a Venn diagrammokat (igen, elég béna név, de a tartalom már jobb). Volt Olympic Wrap-up és Costas Vision, a kis animációkra jó poénokat fűzött, plusz ez a szegmens is tetszett, de ugye mivel ez csak az Olimpiához kapcsolódik nem lesz annyira visszatérő, mint mondjuk a diagram.

Néhol még kicsit mintha zavarban lett volna, egy-két poént túlmagyarázott, de ez legyen a legnagyobb baj, 2 hónap múlva már olyan olajozottan fog menni, mint ha két éve csinálná.

A fő elemeket tehát megtartották – monológ, szegmensek, vendég #1, #2, zene –, már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha lesz, akkor mennyi játékot vállal, a zenés/éneklős szkeccsekben senki nem érheti utol Fallont, de ha kitalálnak egy-két jó játékot, akkor az még feldobhatja a műsort, az elején a hangulat oldására mindenképp jó lesz.

Ha már hangulat, a közönségnek hatalmas pacsi, nagyon pozitívan álltak hozzá, bár általánosan igaz, hogy az amerikaiak mindenen röhögnek, ez akkor is sokat dob egy ilyen adáson.

Nincs más hátra, mint sok szerencsét kívánni neki, rendkívül humoros és tehetséges ember, megérdemli, hogy sikeres legyen benne.

Aki pedig itthon úgy dönt, hogy szívesen belekezdene, annak inkább azt mondanám, hogy nézzen még egy kicsit Tonight Show-t – már ha elviseli Fallon humorát –, egyelőre még nem biztos, hogy úgy élvezné, mint majd pár hónap múlva, amire igazán kiforr a dolog. Esetleg a keddi adást, Russell Wilson és Kanye West semlegesebben szórakoztató, mint Biden.

2 hozzászólás Ne habozz!

Archenemy - 2014. 03. 04. 21:37

A kék függönyre a csütörtöki adásban figyeltem fel, ott van, csak ritkán engedik le.
Az interjúkban köröket ráver az elődjére, a monológ kicsit túl weekend update-es, de ez úgy tűnik napról-napra többet változik, jobban bevonja a közönséget is.
Amúgy igen, 2 hónap és ő les az ász.

korrezio - 2014. 03. 06. 10:45

Tudom, hogy eléggé egyedül vagyok a véleményemmel, de sztm Meyers földbe állította 10 év alatt az SNL-t (nem a nézettségről beszélek, hanem az írásról), és földbe fogja állítani ezt is. A poénok megmagyarázásánál cikibb dolgot ugyanis nem tudok elképzelni. Ahogy meg visított a monológnál, az fájt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz