login |

Pilot: The Smoke

2014. 03. 04. 20:56 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

De jó lenne azzal kezdeni, hogy Anglia újra lecsapott! Hiszen angol sorozatról van szó, de sajnos a viszonylagos merészsége ellenére is unalomba fullad elsőre a Smoke.

A sorozat nyilván brit tűzoltókról mesél nekünk. A főhős harmadfokú égési sérülést szenved a nyitó jelenetben, leginkább azért, mert a főnöke elszúr valamit. Itt ugrunk az időben vagy 8 hónapot, amikor is visszatér a munkába. Így kapjunk meg az “újoncos” sorozatfelépítést és ismertetnek meg minket a szereplőkkel sorban.

Azt nyilvánvaló, hogy nem egy Rescue Me-t kell elképzelni, vagy egy nevetséges, izé, popcorn Chicago Fire-t, a Smoke valahogy depressziósabb azoknál. Ebből amúgy rögtön érezni, hogy a szigetországból érkezett. “Feelgood pillanat? Nyugi, majd leromboljuk”.

A hangsúly tehát leginkább azon lesz, hogy miképp áll valaki talpra egy ilyen szintű trauma után, és ez hogyan hat a körülötte állókra. Itt térnék ki arra, hogy sorozatok szintjén szerintem nekem elég korrekt a gyomrom, a The Walking Dead közben simán elmajszolok egy szendvicset, de a Smoke olyat húzott a végén, aminél örültem, hogy épp nem kajálok. Hiába na, van benne valami durvaság.

A probléma inkább, hogy a merészebb húzások ellenére sem igazi a dráma benne. Nem a klisékkel lenne a baj, párat még ki is kerülnek ügyesen, de valahogy mégis az az érzésem, mintha már láttuk volna ezt a sorozatot. Nem kötött le igazán.

A színészekről rosszat nem tudnék mondani. A főszereplő amúgy Jamie “Lee Adama” Bamber, a terapeutája is érdekes lesz. Szinte meg is lepett, hogy már angol sorozatban is mennyi embert felismerek lassan. Részemről 6/10 volt a kezdés, meg tudtak lepni, de valahogy mégsem érdekel túlzottan a folytatás. Remélem, nektek máshogy alakult.

2 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2014. 03. 04. 21:18

Nálam nem élte túl az első 5 percet. Annyira idegesítően tálalták a mentési akciót, hogy kikapcsoltam. Ki nem állhatom a rángatózós kamerát, a nagyon lihegős és hasonló felvételeket. Tudom, hogy a történeti helyzet úgy kívánta, de akkor is idegesített és ebben a történetben sok ilyen jelenet várható. Meg amúgy sem szeretem a tűzoltós sztorikat, de ezt muszáj volt bepróbálni, mert angol.

Cipo - 2014. 03. 05. 16:17

Utolsó képen ezek itt melegek vagy egymásnak feszülnek?

Nem szeretem a meleg sorozatokat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz