login |

Pilot: Those Who Kill

2014. 03. 04. 15:44 - Írta: superpityu

27 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Végre láthattuk, hogy Amerika és az A&E csatorna mit tud kihozni a dán Den som dræber című sorozatból – mondjuk minden igyekezetem ellenére az eredetit még nem sikerült bepróbálnom. Bár lehet ha ismerném azt, akkor kevésbé jön be a kezdés, de így ez a pilot simán hozott egy 7,5-8/10-es szintet. Talán egyedül a True Detective kezdése volt eddig erősebb az idényben.

A történet egyszerű, van egy sorozatgyilkosokra specializálódott nyomozónk, aki segítségül hív egy “civil” embert a nyomozásokhoz. Úgy tűnik heti esetes lesz a felállás, és a karakterekre fognak jobban ráfeküdni, ahogy a pilotban is tették. A két fő figurának remekül megágyaztak, mindkettőben rengeteg lehetőség van.

Chloe Sevigny nem okozott csalódást, sőt kicsit felül is múlta az elvárásaimat, James D’Arcy pedig nagyon jó partner a főhősnő mellé. A többi szereplőre nem is nagyon pocsékolták az időt, de azért páran megjelentek, behozták a Shameless kocsmárosát patológusnak, van egy másik nyomozó akinek a nevére sem emlékszem, egy parancsnok és eddig nagyon pici és jellegtelen szerepben még Anne Dudek is feltűnt – és most csápoljon, aki tudta, hogy szerepelni fog benne, én mindenesetre nagyon meglepődtem.

A gond viszont az, hogy hiába hoztak két remek karaktert, egyszerűen nem tudtam őket kedvelni, nem éreztem azt, hogy baj lenne ha valaki meghalna az akciók közben. Ezen viszont tovább ront az a dolog, hogy a mellékalakok közül sem emelkedett ki senki, persze erre az is rátett egy lapáttal, hogy alig szerepeltek, vagy beszéltek.

A heti eset pedig kellően betegre sikerült, remélem, hogy a folytatásban is hasonló dolgokra fekszenek majd rá, mert itt kifejezetten bejött, hogy nem húzzák tovább a gyilkos elkapását. Sajnos azzal sem, vagyok tisztában, hogy itt mennyire saját kútfőből dolgoznak, vagy csak a dánok munkáját másolják. (A pilotnál szokás az eredeti sorozatra építkezni. De mivel az csak 5 részes, így hamar saját sztorik lesznek.)

A pilot elején kifejezetten zavart a szürkeség és szokatlanul semmilyen képi világ, a rész végére azért meg lehetett szokni. Reménykedtem, hogy azért hátha lesz valami plusz a rendezésben, de ezzel a “semmilyenséggel” (pont egyes skandináv sorozatok szoktak ennyire sterilek lenni) is teremtettek egyfajta nyomasztó hangulatot.

A lényeg, hogy a két főkaraktert úgy tűnik, hogy nagyon jól összehozták, a többiekkel viszont mindenképp ráfér még a fejlesztés, hogy szép és jó legyen minden – és persze az sem ártana, ha sokkal kedvelhetőbbre vennék őket. Ami meglepett, hogy kivételesen örömtelinek találtam a heti esetes felállást, pedig nem vagyok az epizodikus krimik híve. Bár a rész végén felcsillant némi lehetőség arra is, hogy kapunk átívelést, de ez majd később kiderül. Jöhet a folytatás.

27 hozzászólás Ne habozz!

tomex - 2014. 03. 04. 16:15

jajj én erről teljesen megfeledkeztem. indulok is pótolni.

Lemoni - 2014. 03. 04. 16:21

Nekem felemásra sikerült a bemutatkozó. Nem tudtam, hogy van dán eredeti, de a skandináv hangulat azonnal beugrott, sőt, Chloe Sevigny karaktere Saga Norenre emlékeztetett. James D’Arcy karaktere pedig Will Grahamra, a heti eset is hannibalos volt. Na, itt jön be a felemás érzés, hogy ugyan jó helyekről jöttek az utánérzések, de kevés volt az eredetiség. Egyelőre 6/10, majd kiderül, lesz-e saját egyénisége a sorozatnak a folytatásban.

jky - 2014. 03. 04. 16:27

“(…)sorozatgyilkosokra specializálódott nyomozónk, aki segítségül hív egy “civil” embert a nyomozásokhoz. Úgy tűnik heti esetes lesz a felállás(…)”

Eddig olvastam. Köszönöm, nem kérem. :D

Norbi_023 - 2014. 03. 04. 16:56

Én bepróbáltam elejétől a végéig.Nem volt rossz,bár kicsit hiány érzetem van,nem tudom megmondani miért.Viszont mikor szembesültem azzal a ténnyel,hogy heti esetes sorozat,félre állt a szám…meghagyom nyári darára,addig nem folytatom.

Nicholas - 2014. 03. 04. 17:30

Nekem ez nagyon gagyi lett, nem vágyom a 2. részre :(

kietlen - 2014. 03. 04. 18:07

Az eredeti sokkal jobb, ott egy rész kétszer annyi idő, így sokkal jobban ki van dolgozva, a színészek is jobbak, már megvan hozzá a felirat is és az egészet le lehet darálni. Nem értem miért nézi bárki is a másolatot.

wildart - 2014. 03. 04. 18:09

Lemoni jól mondja.Nagy szívfájdalmam,hogy nem James D’Arcy lett Will Graham,ahogy megláttam a fenti képen,megint egyből ez ugrott be.

Az első részt bepróbálom,aztán meglátom,hogy a többit meglátom-e…bocs.

tomex - 2014. 03. 04. 18:10

hát be is pótoltam gyorsan és ez nekem nem adja. elég gagyi szerintem, és a szereplők pedig roppant unszimpatikusak. Ez nálam kasza.

winnie - 2014. 03. 04. 18:12

kietlen: egy dolog, hogy az eredetiről általában negatív véleményeket lehet olvasni, de hol van szó másolatról?(amúgy van szinkronnal is, nem kell a felirat)

ez feldolgozás, és ha még mind az 5 történetet is átveszik (átveszik?), akkor is lehet nézni a sorozatot a 6. résztől, amikor már teljesen újak lesznek a sztorik. de nyilván nem arról van szó, hogy átveszik az eredeti részeket.

de ha ez meg most, akkor szerintem a többség ezt fogja nézni. kérdezhetném azt is gonoszul, hogy minek nézzen egy nem amerikai, régi, kaszált sorozatot?:)

Tommy - 2014. 03. 04. 18:18

Ja, hogy ez epizodikus nyomozos sorozat lesz? Akkor engem ez nem érdekel, törlöm is a winyóról.

winnie - 2014. 03. 04. 18:20

tommy: az eredeti is az volt, plusz az előzetesnél is azt lehetett látni, hogy többféle durvulás van, ami egy sztoriba túlzás lett volna. de persze lehet, hogy minden benne volt.

kár, hogy szerda előtt nem tudom megnézni. human eléggé lehúzta, de remélem, hogy valami elég sötét sztori kisül belőle. kell valami krimi a motive 2. évadjáig.

katta - 2014. 03. 04. 18:22

Én annyira nem vágódtam el a pilot-tól, de van benne potenciál rendesen. Az igazi kérdés az, hogy mennyit tudnak majd javítani az eredeti sorozaton. Chloe nagyon jó a főszerepben, de a férfi főszereplőnek még nem ártana felmutatnia valamit. Én maradok még néhány részig.

kietlen - 2014. 03. 04. 18:32

winnie “egy dolog, hogy az eredetiről általában negatív véleményeket lehet olvasni” én csak pozitívakat olvastam az eredetiről.
“ez feldolgozás” az igaz.

winnie - 2014. 03. 04. 18:33

kietlen: ezt nem értem. ezt kár volt írnod – annak van értelme, ha azt írod, hogy jó, vagy hogy miért jó, de annak nincs, ha azt írod, hogy nem olvastál alaposan utána. (mert az, hogy csak egyféle véleményt olvastál, azt jelenti, hogy nem olvastál sokat, nem nézték utána igazán. ha inkább pozitívat, akkor is más lenne a dolog)

én az itteni kommenteket és a kintieket is nézegettem, akad bőven pluszos és mínuszos is, de mínuszosból van több. (de ezen nincs miért meglepődni a “sorozat” sorsát tekintve.)

de épp ezért linkeltem a korábbi posztokat.

atillaahun - 2014. 03. 04. 18:36

Színészek és karakterek is bejövősek, de sorozatgyilkosokat azért 40 percben kéne elkapni. A következő részre Chloe miatt még maradok, ezeket a zakkant karaktereket jól hozza, és egyébként is ponz az esetem. :)

zolkó - 2014. 03. 04. 19:01

Na és ha feldolgozás ? Akkor mi van ? The Killing is jobb volt mint a Forbrydelsen.Nekem legalább is jobban tetszett.De hogy on legyek : Nem volt ezzel semmi baj sem,oké,nem fogja a világot megváltani,az már szentigaz. Sevigny és D’Arcy is hozta amit kellett.Amikor a biztiőr megjelent Sevigny háta mögött,hát úgy konkrétan elhagyta a számat egy : ANYÁD ! De üvöltve. A heti esetek pedig remélem,hogy háttérbe szorulnak majd,a pilot végén belengetett “esemény” (?),vagy történetszál miatt. A “civil” részhez pedig annyit,hogy nem feltétlen civil ő,abban az értelemben hogy ugye volt már neki dolga a rendőrséggel,azon belül is a James Morrison (Bill Buchanan-24) által játszott rendőrkapitánnyal.És ugye ugyanazt a pszichiátriai helyszínelést tanítja,mint Will Graham :-). Szóval én tuti hogy maradok.

viky - 2014. 03. 04. 19:21

Én végignéztem az eredetit, de nem igazán voltam tőle elájulva. A feldolgozást csak James D’Arcy miatt néztem meg, de tuti, hogy nem fogom folytatni. Az eredetiben sokkal jobban ki volt bontva a történet, persze az hosszabb, de emiatt nekem ez túl kapkodós lett… Érdekes, hogy még a neveket is egy az egyben átvették :)

montanosz - 2014. 03. 04. 20:36

nahát Chloe Sevigny, akkor vevő vagyok,remélem a “rúzsos” sorozat is folytatódik majd))

karnak - 2014. 03. 04. 22:23

hát az eredeti tetszett, nem azért mert valami imádattal fordulok az eredeti dolgok iránt, pl. killing jobban tetszett US verzióban, de szerintem ez nem jó, a színészi játék gázos, az egész olyan súlytalan, kidolgozatlan, gagyi hatású, pedig érdekelt.

Nem feltétlen azért nem tetszett mert az eredetit láttam, nekem hiányzott ami abban volt.. kidolgozott karakterek, stb, ha nem láttam volna eredetiben nem nagyon vágnám mi-miért hogy, stb.

tomex - 2014. 03. 04. 23:19

De most komolyan én már a közepétől annyira nem bírtam rá koncentrálni… mi történt a végén? mi volt ez fényképes dolog, meg h így talált rá a csaj?

kietlen - 2014. 03. 05. 20:38

winnie: Lehetne, hogy alaposan utána nézek és csak pozitív véleményeket olvasok, de jelen esetben tényleg nem néztem alaposan utána. Amúgy nagyon rendben van a vége is, nem is tudtam, hogy kaszálták. Olyan mint egy minisorozat.

kietlen - 2014. 03. 05. 20:49

A nagyszámok törvénye alapján ki jöhetett volna véletlen-

Proktor - 2014. 03. 07. 14:08

A vége nekem sem volt teljesen tiszta. Valaki leírná,hogy is volt ez a fényképes story a végén? Köszi előre is.

dragon1986 - 2014. 04. 04. 02:31

Tomex és Proktor

Nem így talált rá hanem “ezért kerestelek meg”
Szóba jött a bátyja amikor a pasi itt járt nála és gondolom a képen a pali felelős a tesó haláláért és a pali segítségét kéri.

czildi - 2014. 04. 29. 10:35

Na. Becsületesen megnéztem az eredeti sorozatot, aztán ennek a változatnak az első 5 részét.Szeretem a skandináv krimiket, nekem tetszett, a szereplők is Pl: Katrine szerepében L.Bach telitalálat volt, és a szinkron hangja is bejött( nem hallottam az eredetit, bevallom)Az esetek kellően durvák, jó hosszú részek, volt idő mindenre- de néha már túl sok volt Jensen nyomozó problémája. Mindezek ellenére, meg a szép évad/sorozat záró miatt 7/10.
Az amerikai változatot a bevezető rész alapján kaszáltam volna rögtön, mert annyira halvány másolata volt az eredetinek, mind hangulat, mind képi világ szempontjából-legalább is számomra. Kifejezetten zavart, hogy Jensen szerepére C Sevigny választották, de gondoltam továbbnézem, és az itteni Jensen jelleme/problémái és persze Sevigny alakítása megfogott.A többi szereplővel viszont egyelőre sok bajom van. Olyan súlytalanok,még D’Arcy is ,Morrison a főnök szerepében, Mikkelsenhez képest,akinek egy fáradt pillantása is tekintélyparancsoló tud lenni, hát nem túl meggyőző, és szegény Molbeck nyomozónak miért tették a szája fölé azt a pamacsot? Olyan mint egy karikatúra. De remélem, csak elkezdik az ő karakterüket is megírni végre és akkor bizonyíthatnak. Amikor megláttam Burgiss bíró szerepében B. Davisont vigyorogtam mint a tejbetök, mert imádom.Biztos hogy elfogult vagyok, de ő a másik karakter akire-szerintem- jól odafigyeltek. Megkaptuk az átívelést is ,Vinessa Shaw-tól néha a hideg futkosott a hátamon, nagyon tetszett. Szóval, én biztos, hogy nézni fogom a sorozatot mert jobb lett mint az eredeti.
Bocs a szájmenésért.:)

winnie - 2014. 08. 14. 11:02

na, végre eljutottam a pilotig. beteg ugyan és olykor ijesztő is lehet, de egyébként nagyon semmilyen volt, hatalmas csalódás. rém komolyan veszi magát. 3/10

winnie - 2014. 08. 14. 12:49

oké, aláírom, hogy szokatlan, nem tipikus, és nem is heti ügyes, mint hittük, de nagyon rossz, amolyan se füle, se farka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz