login |

Almost Human: vége az 1. évadnak

2014. 03. 05. 15:09 - Írta: human

52 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Amikor abban reménykedsz, hogy na, most jön valami, de sosem érkezik meg. Ilyen volt az Almost Human utolsó 3-4 része.

A sorozat nem indult olyan jól, a FOX rögtön megcserélt pár részt, mert úgy látták, hogy így jobban rákattannak majd a nézők, és sosem fog kiderülni igazuk volt-e. Az biztos, hogy engem rohadtul zavart a cserebere, mivel egy haverzsarus akciósorozatról lenne itt szó, ahol elvileg a szereplők szépen lassan engednének fel egymás felé, ehelyett random “hidegült” olykor a viszonyuk évad közben, amikor korai rész jött a 9. vagy 10. helyén.

Lépjünk túl a FOX malőrjén, nézzük inkább, hogy mit kaptunk. Egy jövőben játszódó nyomozós sorozatot. A két főhőst már említettem, a közöttük levő viszony lett volna az extra elvileg. Ja igen, meg a jövőbeli bűnesetek, de ezek többsége teljesen tipikus volt. Mondjuk az emberiség nem változik, ez is tény.

Az Almost Human-ben leginkább az olyan ötleteket hiányoltam, mint amik az első részekben voltak, például amikor álarc helyett valami mással rejtették el arcukat a bűnözők. Tudom, ez csak apróság, de ilyenekből lehetett volna több, hogy érezzük a technikát.

A másik baj pedig az átívelő szál hiánya lett. Mivel a “Fringe készítőjének” részvételét sulykolták, így azt vártam, hogy a heti ügyek szépen lassan átalakulnak kicsit többé. Ez amúgy elő is került, amikor végre megemlítették A Falat, de ezzel kapcsolatos cliffhanger helyett inkább egy bro-pillanatot kaptunk a finálé végére.

Mindezek ellenére simán maradtam. Ez leginkább a főszereplő Karl Urban-Michael Ealy párosnak köszönhető. Közöttük jó a dinamika, és ez tipikusan fel tudja rázni a részeket. A másik pedig, hogy a készítők a végére teljesen Blade Runner-hangulatba süllyedtek. Nyilván tévés szinten, de országos sorozat létére és meglepő pesszimizmust véltem felfedezni. Itt már amúgy nem is rejtegették az ihlet forrását, hiszen a zene is Vangelis klasszikusát nyúlta.

Na igen, a zenét nem akartam a negatívumok közé sorolni, de amit a “pörgős” jelenetek alá műveltek Crystal Methodék, az abszolút katasztrófa és nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Mintha a 90-es évek sci-fi sorozatait akarták volna felidézni a “hű, de high tech!” baromságukkal. Persze ez kétrétű probléma, hiszen konkrétan jót tenne az Almost Human-nek, ha az akciókat visszafognák.

Részemről 6/10 a sorozat, de ha lesz folytatás, akkor ott leszek simán a premiernél. És reménykedek majd abban, hogy mernek merészebbek lenni.

52 hozzászólás Ne habozz!

b - 2014. 03. 05. 15:18

ezek apaján tehát, akit a high concept és átívelő szál érdekel, az ne nagyon reménykedjen ebben a sorozatban ugye?

Andro - 2014. 03. 05. 15:20

Ezek után kifejezetten örülök, hogy nem kezdtem bele. A leírás alapján nem vesztettem semmit.

Hallak65 - 2014. 03. 05. 15:23

Nekem 7/10. Biztos leszek a folytatáson. A két főszereplő dinamikája hatalmas. A sorozat végére tiszta Blade runner kikacsintás volt. Gondolok itt a kínai kajádára.
Ami az átívelést illeti. Én örülök, hogy nem volt. Így ha nem lesz folytatása, nyugodtam elő lehet venni egy könnyű nyári darára.
De azért kérdések maradtak rendesen, amiket majd ki lehet bontani: a fal, a feleség, az apa, Dorien gyerekkori emlékei.
Fox sorozat lévén nem sok esélyt látok a folytatásra, de remélem valamelyik netes oldal felkarolja.

winnie - 2014. 03. 05. 15:27

b: egyelőre nem. fel van vetve ez az, de egyelőre nincs rajtuk nagy hangsúly. pedig érdekes lenne ez a Fal-szál.

Lemoni - 2014. 03. 05. 15:28

Nálam 7/10-re jött ki az évad, bár voltak nem tetsző dolgok (pl. teljesen egyetértek a kritikában a zenei túlzások lehúzásával), de egy érdekes világú, szerethető sorozat. A történetek ugyan bármilyen korba beilleszthetően egyszerűek és eléggé sablonosak, de a high tech környezet adott egy kis pluszt hozzá. Viszont tény, hogy a sorozatot a főszereplő human-android páros vitte a hátán, jó volt a színészválasztás is. Mivel az egyik … Human sorozatomat már elkaszálták, nagyon remélem, ez túlél és a második évadban jöhetnek úgy az események, hogy a Fal adja a másikat. :)

winnie - 2014. 03. 05. 15:28

andro: az ilyen sorozatoknál az ember leírás alapján nehezen tud ítélni. ezek annyira a főhősökön múlnak, hogy az ember látatlanban nem tudja megítélni a dolgot. a common law, michael ealy előző sorozata volt ilyen, hogy humant nem nagyon kötötte le, de nekem attól példéul annyira bejött a két főszereplő viszonya, meg a párbeszédei, hogy onnantól kezdve lehetett bármilyen a körítés, örömmel néztem.

szóvak az veszít, aki nem nézi, de imádná ahogy a kettős húzza egymást.

Llew - 2014. 03. 05. 15:48

Engem inkább a két főszereplő viszonya vett meg, mint sem a “jövő” része a dolognak. Utóbbi, ha nem számolom a robot szereplőket, akkor szinte nincs is igazán.
Viszont az évad 3/4-ére már nagyon zavart a sorrend kavarás. Le is maradtam 3 résszel, de valamikor befejezem, hogy lássam mi nem lett belőle. Ugyan akkor ha elkaszálják, akkor nem fog érte vérezni a szívem. Csak nehogy Michael Ealy sorozatpestis legyen.

Chiflado - 2014. 03. 05. 15:54

A részek felcserélése már a Firefly-nál is bejött a Foxnak… ja nem…

Tomisz - 2014. 03. 05. 15:57

A főszál belengetése szvsz csak így a végére került bele, egy esetleges folytatás és ahhoz kapcsolódási pont reményében.

Amugy teljesen átlagos sorozat sok szempontból, nem rossz, amolyan jó iparos munka.

Itt is tényleg a két szereplő közti párbeszédek és az emberi kapcsolatok a jók (többnyire). Ez szerintem fontos része a sorozatnak is… és amikor értékeli az ember attól is függ mennyire fogékony erre.

Ebből a szempontból in Winnie oldalán vagyok, nekem is a C.Law-ban is ezek miatt jött be igazán és emelte ki a sok közül.

Az egyes részek történetei meg hullámzóak, hol egész jó, hogy meg nagyon lapos. :)

Tomisz - 2014. 03. 05. 16:00

Ja és hozzá tenném a fentiek miatt tényleg az amolyan 6/10 körülre tehető az egész. És valóban kellene egy kis határozottabb “tökösség” az egészbe és lehetne ebből egy jó/jobb kis sorozat még pár évadra. :))

sherlock20 - 2014. 03. 05. 16:02

Nem kiemelkedő a nyomozósok között, viszont a két főszereplő dinamikája olyan szinten viszi tényleg az egészet, hogy simán maradt heti néződ, bár egyre kevésbé szeretem a heti ügyes krimiket.

Malcolm Reed - 2014. 03. 05. 16:23

Ha jól emlékszem a 10. rész lógott ki nagyon, azon tényleg látszott, hogy nem odavaló. Egyébként nem volt bajom a cserékkel, nem hinném, hogy ártott a sorozatnak.
Remélem a második évadban nagyobb hangsúlyt fektetnek az átívelésre. Nincs bajom a nyomozással, csak hát annyi potenciál van a sorozatban, hogy az hihetetlen.
A zene nálam betalált, ez az elektronikus, kicsit Depeche Mode-os (pilot!) aláfestés sokkal hangulatosabbá teszi az egészet.
Kennex, Dorian és Paul beszólásain, illetve Rudy hülyeségein jókat lehet röhögni.
Olyan 8/10 körül van.

Én egyébként arra tippelek, hogy berendelik a második szezont, és ezzel a lendülettel el is küldik péntekre az AH-t, hiszen ott kicsivel kevesebb nézővel is túlélhet. Lehet szidni a FOX-ot, de azért a Fringe-dzsel is elég rendesen bánt, igaz a kasza óta sem hoz jobb számokat a péntek esti 9-es sávjuk.

Paladin - 2014. 03. 05. 16:23

Én imádom, egyetlen negatívum nálam a kissé semmilyen finálé.
Bár nem feltétlen szeretem a kötelező jelleggel fináléra felmelegített visszatérő ügyeket/átívelő szálakat, azért valami tartalmasabb jól esett volna.

Nézzük a jó oldalát: ha kaszát kap, legalább nincs nagy hiányérzetet keltő cliffhanger a végén ;)

(De ne kapjon. Akarom a második évadot! :) ).

Chev - 2014. 03. 05. 16:39

9/10, teljesen megvett. ^^
Jobb is, ha nem erőltetik az átívelőt, a Fringe-et is kinyírta a végére. Persze, kell az, de lehet módjával, jól átgondolva. Éppen ezért a cliffhangertelenség sem zavart, legalább nem az van, hogy bedobják a karaktereket vmi olyan helyzetbe, amiből még nem tudják, hogy hogyan vakarják ki őket. Jó ez így. A hangulat, a két főszereplő karakterei, és a színészek nagyon ott vannak. A végére már tényleg átment Blade Runnerbe (4-5 résszel ezelőtt is volt már elég erős “utalás”), de nem baj, legalább valakitől kapunk heti BR-adagot, ha már a filmet nem folytatták. :( (Persze, beszélnek róla…)

toxigen - 2014. 03. 05. 16:54

Egyébként itthon is ilyen sorrendben adják?

Lajosék a másodikról - 2014. 03. 05. 16:55

Nagyon ritkán fordul elő velem, hogy egy sorozaton felbosszantsam magam, de az ötödik résznek sikerült ezt elérnie. Primitív, ostoba, logikátlan, a szereplők minden rezdülését, motivációját, érzelmét folyamatosan a néző szájába rágó foshalmaz.

És ezt nem lehet ellensúlyozni a buddy cop feelinggel.

FireKeeper - 2014. 03. 05. 17:01

elvileg a FOx által levetített sorrendben adják itthon is.

winnie - 2014. 03. 05. 17:10

Chiflado: ez az, hogy nem tudhatod. lehet, hogy ha nem cserélik fel, még rosszabb a nézettség. itt dettó. lehet, hogy a fox megmentette az almost humant ezzel.

szóval sosem tudjuk meg.

Jake24 - 2014. 03. 05. 17:12

Nekem tetszik a sorozat, de Minka Kelly-t tiltsák ki a TV business-ből!! Borzalmas, tényleg…

Nem lehet hogy túl sokáig várták a back-9 berendelést, és azért nem lett jó cliffhanger a végére? Vagy esetleg már nem tudtak/akartak változtatni?

leila - 2014. 03. 05. 17:13

Nekem tetszett, de kár, hogy nem lett valamilyen vége. Az utolsó jelenet kínai büféje nagyon Blade Runner hangulat volt.

Jó volt a két főszereplő, és a világ, amit lassan kitaláltak, lehetett volna belőle többet felfedezni a néha sablonos heti ügyek helyett.

winnie - 2014. 03. 05. 17:44

jake24: nem volt szó back9-ról, eleve 13 rész volt és midseason.

röviden-tömören - 2014. 03. 05. 18:13

Jó volt, ha lesz még; jöhet. Cliffhanger nem volt, de főleg ha nem lesz folytatás, akkor az nem is baj. akad folytatnivaló szál, dehát FOX..

Az utolsó 3 rész már gyengébb volt azért – összetalálkozott az “ellőttük a puskaport”, az adott “heti történet laposabb” eset. Egyedül Minka Kelly lógott ki a bávatagságával, és az alig mutatott kis gonosznak indult, de aztán csak szellemesen visszavágni képtelen, a helyzeteket mégis elvicceskedő (kb. “én nem is úgy gondoltam”) nyomozó.

Zenére nem figyeltem. Főcímben vagy nagyon eltalálják, vagy legyen rövid. Szerintem ehhez a sorozathoz így jó volt. Se rossz nem volt, és terjengős. Részek közben a csengőhangszerű (már nem MIDI, de azért nem FLAC) átvezetők néha zavaróak voltak, de nem túl kirívóak. A környezeti zajok viszont kiszámíthatóak és audiosterilek voltak. Nem az élet tűnt ki belőlük, hanem a szőrös mikrofon meg a vágás. Ez csak így utóbb tűnt fel.

Összesen nekem 8-as alá, el tudnék viselni belőle még pár részt. (Ha jól emlékszem a Brimstone is het-“nyomozós” volt, és mintha azt is az ölte volna meg, – pedig annak jobb hangulata volt, a Sátán valami fergeteges figura benne – de azelőtt kinyírták a sorozatot, hogy igazán rámentek volna az egy rész egy “ügy” dologra. Kár.)

Kira - 2014. 03. 05. 20:32

9/10 vagy 10/10… nem tudok dönteni. :D Azt nem mondom, hogy minden meg van benne ami kell, de a piloton kívül az egész korrekt volt. Pont hogy nem hiányzik belőle az átívelős szál… a Fal érdekes persze, csak klisé, nem kicsit… nagyon. ;)
A két főszereplő közti kapcsolat, humor nagyon feldobja az egészet és tech cuccokban is rendben van a sorozat. A heti ügyek érdekesek és kreatívak (most még), szóval nézős, mert kellemes kikapcsolódást nyújt. ^^

Ancsa - 2014. 03. 05. 20:42

Nagyon bírtam, jó kis sorozat. Szorítok a folytatásért! A két főszereplő iszonyú jó, ahogy húzzák egymást, szóval megvan a “kémia”.

Zoll-E - 2014. 03. 05. 21:01

Részemről simán 8/10. Az való igaz hogy várható lett volna valami főbb szál lévén h emlegették a Falat de ettől függetlenül személyemet tökéletesen leköti és szórakoztatja arra a 40 percre. Lehet itt mondani rá mindent hogy így sablonos meg úgy sablonos de teljesen újat egyedit kitalálni már elég nehéz. Szerintem simán nézős sorozat és nem bántam meg hogy belekezdtem.

Zoll-E - 2014. 03. 05. 21:02

Ui: Kirával egyetértek a főszereplők közti kapcsola nagyot dob és a tech cuccok is nagyon adják az érzést.

fm! - 2014. 03. 05. 22:06

Ha egy sorozatban csak úgy simán lehet cserélgetni részeket, akkor az tuti nem nekem készült… :)

winnie - 2014. 03. 05. 22:10

“de teljesen újat egyedit kitalálni már elég nehéz.”

ez lehet, hogy igaz, de ez akkor se legyen kifogás. ilyet sorozat védelmében sosem érdemes felhozni:) ha valaki törekszik, akkor menni fog. ha nem az a cél, akkor meg nem vethető senki szemére.

hunlord - 2014. 03. 05. 22:12

Teljesen egyetértek a cikkel. Azon agyalok, hogy ilyen meg olyan ziccert hagyott ki a sorozat, meg fájó az átívelés hiánya, de ennek ellenére eszembe nem jutna kaszálni. Hátha a 2. évad bátrabb lesz, hátha!

Malcolm Reed - 2014. 03. 05. 22:17

Winnie, nem látom a kommentem, amit még délután írtam. Lehetséges, hogy fennakadt a szűrőn? Vagy az én készülékemben van a hiba? :-)

kiskiraly - 2014. 03. 05. 22:28

Én csalódtam a sorozatban, sokkal jobbat vártam még az upfronts kihirdetése után.
4,5/10 az évad, de ha be lesz rendelve a 2. évad akkor még visszatérek legalább a második évadpremier erejéig.

Dregnarr1 - 2014. 03. 06. 00:13

Minka minden részben szerepel? Sokat?

Nikki - 2014. 03. 06. 02:36

Egyszerű, könnyed szórakozás. A kritikában leírtakkal egyet kell értsek, bár engem a zene nem zavart :)
A főszereplő páros dinamikája és az ezzel járó humor simán elviszi a hátán az egészet. Szóval jó nézni.
Az átívelést tényleg jobban kibonthatták volna, de ha nem lesz folytatása, akkor legalább ezen kevésbé bosszankodik az ember. Az epizódok cserélgetéséért viszont minimum egy nyakleves kijárna.

ayren - 2014. 03. 06. 07:57

Nyilván mindenki másra van kihegyezve, én a zenét észre se vettem. Annyira nem vagyok oda a buddy cop sorozatokért, de ez mégis nézős lett részben a sci-fi háttér, részben a főszereplők közti tényleg jó kémia miatt. Karl Urbanon pedig még a szememet is szívesen legeltetem. :)

Harlequin - 2014. 03. 06. 11:07

A sorozatot 2 hete fedeztem fel magamnak, így szerencsémre a készítés sorrendjében sikerült megnézem őket, de úgy látom, jól tettem.
(hülye Fox, már a Firefly-nál is belebukott ebbe)

Nálam 6.5-7 között ingadozik a sorozat, igazából a jövőbeliség, és főleg a szezon végére a Blade Runner-s utánérzés miatt biztosan ott leszek a következő évadnál is. Na meg a főszereplő páros is rendben van a részemről.

Ami nálam nagy csalódás volt, hogy az egyik rész végén az tervező ürge ugye elmenekült a Fal túloldalára. És utána arról sehol egy büdös szó sem esett, még az utolsó pár percben sem, mintha soha nem is történt volna meg, mindenki elfelejtette. Előhalászták erre a részre Kennex apját, akiről annyit tudtunk korábban, hogy legendás és megvesztegethetetlen zsaru volt, de semmi több. Ez az eset pl. simán elfért volna az évad közepén is szerintem.

G. - 2014. 03. 06. 16:59

Hát, számomra annyira nem tűnt fel, hogy az évadzáró részt nézem, hogy itt az oldalon kellett rádöbbennem, hogy a (SPOILER!) lábas jelenettel zárult az egész.
Amúgy a sorozat a már emlegetett “tisztes iparosmunka” kategória, az ember szívesen elnézegeti, szóval nekem jöhet a 2. évad.
G.

kiskiraly - 2014. 03. 06. 20:31

Dregnarr1:nem

“És utána arról sehol egy büdös szó sem esett, még az utolsó pár percben sem, mintha soha nem is történt volna meg, mindenki elfelejtette. ”

Hasonlóan a robbanásban eltűnt barátnőhöz…

kiskiraly - 2014. 03. 06. 20:33

Dregnarr1: mármint nem és nem :)
Nem ő főszereplő, a hangsúly a robot-ember nyomozópároson van.

Dark Energy - 2014. 03. 06. 21:15

Engem berántott, de azért van morogni valóm. Több potenciál van az egészben és sokszor érzem azt, hogy az írók nem tudnak mit kezdeni. Persze van irányuk de egyelőre vagy kapkodás van vagy egy nagy semmi.
A karakterek kezdenek szépen kibontakozni és itt külön kiemelendő a két főszereplő, akik között tökéletes dinamika, kémia van.
A heti ügyek érdekesek de úgy nyitják az átívelő? szálakat, hogy ezek annyira külön utakon mennek, hogy nem látom, hogy szépen megtervezettek volnának. Hadd szóljon aztán majd lesz valami elv érvényesül. Szóval kapkodás, közben meg tétovázás, mert néha tök belassul a sorozat.
Tutira maradok a két főszereplő miatt biztosan és mert a sárkányok és időutazás mellett a harmadik favorit témaköröm az A.I. androidok, robotok.
Kötelezően nézős.

Harlequin - 2014. 03. 06. 21:48

kiskiraly: tényleg, pedig őt is többször előszedték az évad során.
De engem az a “titkos összeesküvéses” szál annyira nem rántott be, inkább az érdekel, mi készül a Fal túloldalán :)

Alyr Archon - 2014. 03. 07. 01:23

Valaki meg tudja nekem mondani mely részek lettek felcserélve?

winnie - 2014. 03. 07. 09:32

mindegyik, de többször leírtuk, direkt még bele is tettem egy linket a kritikába:)

Alyr Archon - 2014. 03. 07. 09:39

bocs, elsiklottam felette :)

Latza - 2014. 03. 07. 09:47

Alyr Archon: A múltkor valamelyik posztban volt, de tessék:
01 – 1×01
02 – 1×05
03 – 1×06
04 – 1×07
05 – 1×08
06 – 1×03
07 – 1×10
08 – 1×02
09 – 1×09
10 – 1×04

Az utolsók(11-13) már rendes sorrendben mentek le.
Ha mégis változott, javítsatok ki nyugodtan. :)

röviden-tömören - 2014. 03. 07. 15:22

Ez a felcserélősdi sokat nem ártott a sorozatnak amúgy. (Legalábbis ebben az esetben. A Firefly más tészta, ott az tényleg /szándékos/ barmolás volt.) A részek önmagukban élvezhetőek voltak – a heti esetből fakadóan is. Egyedül az így keletkező éles váltás a “nem szeretem a szintetikusokat”-ból a “jó srác vagy DoRiaN”-ba volt nagyon feltűnő. Mivel azonban a két főszereplő jól kiegészítette egymást a vásznon/képernyőn/monitoron, ez sem volt nagy trauma.

Byron - 2014. 03. 08. 09:24

Bejött a sorozat, semmi extra, de a heti jövőadagot legalább szállítja.
Ami a legjobban idegesített az a tetemes mennyiségű utószinkron. Ennyi környezetidegen párbeszédet még nem láttam sorozatban (eredeti nyelvűben persze). Nagy részük eléggé csatorna szagú volt, próbáltak kicsit jobban szájba rágni, és nagyon kiszúrta a szemet, hogy ilyenkor nem a beszélőt látjuk. Ez nekem sokat elvett az értékéből.

tzfonok - 2014. 03. 08. 20:06

én megvártam az egész évadot, visszacseréltem a sorrendet az eredeti terv alapján és úgy néztem végig. Sokkal érthetőbb az egész, és így legalább van egy íve az egésznek.
a crystal methodék meg már sajnos nagyon sok éve képtelenek túllépni a saját maguk által felállított határokon.

Tyberius - 2014. 03. 15. 17:22

NOh az “első” 6 rész után elküldtem pihenni a sorozatot, főleg miután kiderült számomra is, hogy összevissza jönnek a részek a Foxnál. Aztán most eredeti sorrendben végig is néztem gyorsan darálva.

A showrunner váltás nagyon érződik a cuccon a jelenetkeverésen túl is. Az első 4 részben (gyártási sorrend, nem vetítési) elkezdett kibontakozni egy főszál, ami az 5-dik résztől (2-dikként vetítve) el lett gyakorlatilag felejtve, szóval valszeg ezért is lett felcserélve a vetítési sorrend, mert egyes dolgokat így próbálhattak életben tartani (10-diknek vetített 4-dik rész a végén a jelenettel, hogy valaki bepoloskázta Kennex lakását??). A másik ami észrevehető az a színhasználat és a hangulat. Az eredeti első részekben sokkal szürkébb sötétebb a sorozat világa, de elnézve az utolsó 3 részt ott már eléggé csili-vili volt egy csomó minden.
Aztán a bizonyítékok között levő fej és annak hajkurászása. Szerintem ezzel is más volt az eredeti készítő szándéka. Az eredeti első részekben volt utalás a fejre, többször belebegtették mint a Szindikátus célpontját, és az, hogy egy későbbi részben (1×09) egy másik érdekelt fél nyúl hozzá szerintem a korábbi szálak elsikálása volt…
Az hogy végül nem lett benne igazi főszál, bár utalások vannak (A Fal, Dorian emlékei, Szindikátus), eléggé gáz, az hogy Kennex és Stahl kapcsolatát ennyire mostohán kezelték szintén nem volt valami jó megoldás.
Ha valami csoda folytán a Fox berendeli a második szezont (szerintem nem fogja), természetesen nézni fogom, legalábbis elkezdem, de igazából az egészet a két főszereplő viszi el a hátán. Persze voltak érdekes gondolatok benne, érdekes megoldások, de minden csak a felszínt kapirgálta és azt is harmatgyengén.
Még így az original sorrendben nézve se vagyok elégedett a sorozattal, nem rossz, de sokkal többet vártam tőle…

czildi - 2014. 03. 15. 20:50

Nekem nagyon tetszett, 9/10, és nagyon remélem, hogy jön a következő évad, és nem lesz igaza azoknak akik tuti kaszára várnak.Jók voltak a szereplők jó volt a zene ,egy csomó szálon futhat tovább:D

blabla - 2014. 03. 24. 14:15

Elég jó ez a sorozat,bár én is hiányolom az átívelést. Aki egy faja sci-fit akar nézni, kezdjen bele nyugodtan.

sfefe - 2014. 03. 31. 00:08

Remelem lesz 2. evad.

galocza - 2014. 09. 17. 14:26

én most daráltam, és most már tudni hogy nem lesz több.
kár. nem lesz kultsorozat még a sci-fi kedvelők között sem, de szórakoztató volt amellett, hogy (bár abszolút nem úttörőként) boncolgatott pár kérdést arra vonatkozólag, merre is tartunk.
nekem bejöttek a szereplők (sokan kritizálták őket), a “fal” innenső oldalán levő város világos és sötét oldala közötti kontraszt és úgy általában a megvalósítás.
amit kiemelnék, az a zene. a crystal method mindent bevetett, az első epizódokban deus ex és menekülés new yorkból, a vége felé szemérmetlen blade runner kölcsön, a zárójelenetnél viszont elvetemült syndicate lopás 8).
nem ártott egyik sem a sorozatnak, sőt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz