login |

Bates Motel: kezdett a 2. évad

2014. 03. 05. 19:20 - Írta: superpityu

79 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly sok pozitív kritika született a Bates Motellel kapcsolatban, habár szinte teljes az egyetértés abban, hogy az évad végére ellaposodott a szezon – most itt volt a remek lehetőség, hogy kiköszörüljék a csorbát. Szóval végre folytatódott az A&E egyik legsikeresebb sorozata (nem csak nézettségben volt jó, hanem a kritikusok is sokat dicsérték). Nagyjából onnan, ahol tavaly abbamaradt, látva a finálé utózöngéit.

A 2×01 középpontjában Norma, Norman és meglepetésre Bradley állt, aki talán idén sokkal jobb anyagokat fog kapni, mint tavaly. Sőt a már most látott változása is érdekesebb irányba vitte el a karaktert.

A többiekre sajnos nem sok idő jutott, Emma csak pár pillanatra tűnt fel, ahogy Dylan sem volt túlhasználva, valamint Romero is alig kapott valamit. De részletesen a tovább után folytatom, spoilerekkel.

Szóval Miss Watson halála kellően megkavarta Norman békés mindennapjait. Habár szinte egyértelmű, hogy ő volt a tettes, még mindig ott lóg a levegőben, hogy lehetett akár valaki más is. A gyilkos után való nyomozása érdekes is lehet, ezzel csak az a baj, hogy Norman egyedül nem olyan jó, mindig kell mellé valaki.

Norma felvirágoztatta a motelt, viszont a már tavaly egyszer belebegett új főút is kezd épülni, ezzel keresztbe téve a nő számításainak. Most mondjam megint, hogy Vera Farmiga mennyire rohadt jó színésznő? Nem nagyon találok rá szavakat, de a gyűléses jelenete mocsok jó lett.

Bradley bekattanása és öngyilkossági kísérlete hatalmas WTF, nem emlékeztem, hogy ennyire meg lett volna zuhanva tavaly a karakter, de az ezzel kapcsoltban látható karakterépítés bejött. Habár a rész végi gyilkolásával kicsit ugyanolyan érzésem támadt, mint amikor pilotban Norma tett hasonlót, főleg azért, mert ő is Norman segítségével akar megszabadulni a hullától.

Nem volt kimagasló epizód a nyitány, felskiccelték az évad fontosabb vonalait, de valahogy kevésnek éreztem összességében. Számokban olyan 6-6,5/10 körül mozgott, reménykedjünk, hogy lesz még kellő szufla a többi részhez is. Annak örülnék, ha most elnyomott karakterek többet szerepelnének, de rajtuk kívül még új szereplők is jönnek majd később.

79 hozzászólás Ne habozz!

Andro - 2014. 03. 05. 19:33

Nekem tetszett, sokkal jobb volt, mint a Hannibal második évadnyitója. Nekem bejött, szóval az évad már most nézős lesz, ha így folytatják.

P009 - 2014. 03. 05. 20:40

Eddig az Universal gyártotta, viszont az epizód végén “fox21” jelent meg. Most már Fox-os sorozat lett? Ez nem változtat semmin, csak érdekelne :)

paranoid android - 2014. 03. 05. 21:18

Lassan indult be a rész, vagy csak én nem voltam a kezdésénél megfelelő hangulatban, de a végére sikerült beszippantania. Bradley szála érdekes volt, nem számítottam rá, hogy ennyire fókuszba kerül, de tetszett. És igen, Vera Farmiga megint hatalmas volt, annál a gyűléses jelenetnél meg is jegyeztem magamban, hogy ő és Norma karaktere hiányzott nekem a legjobban a Bates Motelből. Miss Watson gyilkossága és a játék a tettes kilétével, Norman bűnösségével érdekes. Én a finálé után úgy éreztem, hogy a rejtélyes gyilkos lehetősége a félrevezetés, viszont most pont fordítva gondolom.

Józsi - 2014. 03. 05. 22:07

Hali,megkérdezhetném melyik csatornán fog vagy megy mostanában?

csaklesek - 2014. 03. 05. 22:13

Még nem láttam a 2×1-et , de eléggé lehangolna, ha ez a Bradley komolyabb szerepet kapna. Már az első évadban se kedveltem. Dylan-Norma-Norman hármas érdekel, némi Emmával megspékelve.

winnie - 2014. 03. 05. 22:26

Hali,megkérdezhetném melyik csatornán fog vagy megy mostanában?

ott a logó: A&E. mindig ott fog menni. ha a hazai sugárzásra gondolsz, akkor viasat3, de az még arrébb van.

Shannen - 2014. 03. 06. 11:31

Kb. azt tudom leírni ide is, mint a Hannibal-hoz múlt héten. Nagyjából ott folytatták, ahol abbahagyták, ami jó. Ráadásul a felvázolt kérdések izgalmas dolgokat ígérnek, ami remélhetőleg azt is jelenti, hogy az 1.évad első felének a minőségéhez térnek vissza.

Először én is kicsit kétkedve fogadtam Bradley előtérbe helyezését, de végül meggyőzött valahogy, hogy ez még jó is lehet. Viszont Emma nagyon sürgősen kerüljön jobban előtérbe, mert nagyon jó karakter, kell Norman mellé.

clark - 2014. 03. 06. 15:37

jó lett az évad nyitány,de természetesen van hová fejlődni és reméljük ez így is lesz!
várom a kövi részeket!

Tiger27 - 2014. 03. 06. 17:25

nekem ez a Bradley féle hirtelen állapotváltozás nagyon a semmiből jött és tökre nem volt megalapozva…a végén baromira ledöbbentem, hogy ezt most miért…

bela43nj - 2014. 03. 06. 18:53

jó volt.

Benjy - 2014. 03. 06. 22:03

Ez alapozásnak jó volt, és arra is hogy ismét fel tudjam venni ezt a néha kissé komótosabb tempót is. Ami számomra érdekes volt, hogy a nyár megérkezésével kevésbé éreztem olyan komornak és szürkének a környezetet mint tavaly. Vera Farmiga gyűléses jelenete pedig pazar volt, végig bólogattam hogy igen így kell ezt csinálni, így kell visszaülni a nyeregbe egy hosszabb kihagyás után. Bradley nálam annyira nem érdekes, kicsit zavar is, hogy a lány csak kihasználja Normant, az pedig most is biztos futni fog utána.

sherlock20 - 2014. 03. 06. 22:04

Mikor megláttam Vera Farmigat a “4 months later” résznél tudatosult bennem, hogy mennyire hiányzott már. A gyűlésnél meg… Eddigi év egyik legnagyobb pár perce volt színészi alakítás szempontjából. Nagyon durva a nő…

Az évadnyitó meg… Nem volt rossz, hozta a tavaly év átlagát, de azért remélem lesz feljebb is még. Ez csak egy gyenge 7/10 volt, viszont a potenciál rendesen benne van az évadban.

Benjy - 2014. 03. 06. 22:04

“nekem ez a Bradley féle hirtelen állapotváltozás nagyon a semmiből jött és tökre nem volt megalapozva…a végén baromira ledöbbentem, hogy ezt most miért…”

Már csak azért is, mert ha én valakitől meg akarok tudni valamit, akkor először megpróbálom kifaggatni és maximum utána puffantom le. Így viszont tőle már semmit nem fog megtudni Bradley. Totálisan random volt az egész.

rol001 - 2014. 03. 06. 23:48

Jó évadnak ígérkezik, már nagyon vártam és újra teljesen beszippantott. Bradley megzuhanása is jó lépés volt szerintem, kíváncsi vagyok merre viszi a szálakat, és igen Emmából többet.

Pernilla - 2014. 03. 07. 11:47

Imádtam az első évadot, de nekem ez most picit unalmas volt. Reménykedek a jobb folytatásban.

ToMMo - 2014. 03. 07. 16:08

Nem volt annyira Bradley random. Megtudta, hogy indítéka volt a város egyik legnagyobb szarházijának arra, hogy elbánjon az apjával…azzal, hogy őt mint gyereket megdugta volna így csak még biztosabbá vált, hogy bármit megtenne az emberke. Emellett az ő karaktere öngyilkossági kísérletet követett el, tehát elég hirtelen döntéseket hozó állapotban van, így egyáltalán nem volt meglepő, és végképp nem random, hogy hirtelen felindulásból fogta és megölte azt aki vélhetően az apja haláláért felelős.
A Normannel való kavargáson kívül meg az egész első évadban csak az apja foglalkoztatta, így nem volt felvezetés nélküli sem.
Remek start a második évadnak, én örülök Bradley kibontakozásának is, mert ismerve, hogy ez egy előzmény sorozat, biztos, hogy neki fontos szerepének kell lenni Norman életében.

Desmond Wallace - 2014. 03. 09. 10:15

“ha én valakitől meg akarok tudni valamit, akkor először megpróbálom kifaggatni és maximum utána puffantom le”

De egy kattant tinilánytól nem nagyon várhatunk el logikus gondolkodást.

Clarey - 2014. 03. 10. 13:39

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de van vele egy óriási problémám, méghozzá a keveredő stílusjegyek. Sokkal következetesebbnek kellene lennie, hogy mikor játszódik időben, mert ha tényleg a mában vagyunk, akkor Normának nem is kellett volna még élnie abban a korszakban, amit képvisel. A ruhái, a fekete-fehér tévé, a ház egész berendezése, a kocsija, mind-mind 50-es/60-as évekbeli, viszont nem hinném, hogy akkoriban idősebb lehetett egy 2-3 éves kislánynál, teljesen indokolatlan a maradisága. Emellett pedig ott vannak az Iphone-ok, Bradleyék ruhái, a modern autók… Zavaró ez a kettőssége, és nem is megalapozott.
A másik pedig az évadnyitó végén Bradley… Mégis hová volt téve a fegyver, mert sem a felsője, sem a szoknyája nem volt rá alkalmas, hogy akár egy doboz gyufát belerejtsenek. :D

winnie - 2014. 03. 10. 14:05

clarey: a sorozat a mában játszódik. nem hirdetik neontáblán, de a használati tárgyakból és miegymásból kiderül. a filmhez az alapsztori köti a történet, ez egy olyan előzményszerűség, ami nem abban a korban játszódik. a két világot nem szabad összemosni.

a hannibal is előzmény sorozat a mából, de a 20 évvel ezelőtti bárányok hallgatnak nyilván 20 évvel ezelőtt játszódtak.

szóval a következetességgel nincs gond. maximum a téves nézői alapfeltevésekkel:)

Clarey - 2014. 03. 10. 14:41

Elbeszéltünk egymás mellett. :)
Azzal semmi bajom, hogy a mában játszódik, függetlenül a regénytől/filmtől (én ettől függetlenül írtam, amit gondolok), egyszerűen csak Norma életkora nem indokolja – számomra(!) -, hogy az 50-es/60-as évek divatját, irányvonalait kövesse. :) Orvosoknak a kórházas sorozatokban feltűnő “hibák” lehetnek zavaróak, nekem az eltérő, és kirívóan elütő stílusjegyek szúrnak szemet.

winnie - 2014. 03. 10. 15:30

a, ertem, figyelmetlen voltam. hat, lehet, hogyha megismernenk jobban a hatteret, akkor kiderulne, hogy van-e ennek valamilyen oka, vagy csak az iroik akarnak bizonyos illuziot fenntartani vele. vagy hogy esetleg eppen a kontrasztra jatszanak ra.

thomas - 2014. 03. 11. 08:44

Szerintem erős évadnyitó volt, tegnap tudtam csak megnézni. Nekem ez a Hannibal mellett a másik kedvenc tavalyi újonc sorozat lett. Abszolút nem csalódtam ebben a részben, csak úgy elszállt ez a 40 perc. Vera Farmiga megint hozta a formáját, a gyűléses jelenetnél tényleg hatalmasat játszott, perfekt színésznő, nem tudok rá mást mondani, de érezhető, hogy szeretne ezért valami díjat is nyerni majd, azért nyomja ennyire. Na de lényeg: nem tudtam milyen irányba vihetik el ezek után a sztorit, de lesznek itt még érdekes dolgok. Bradley azaz Nicola Peltz (aki azóta megkapta a TF4 női főszerepét) kapott egy érdekes szálat, utánajárt ki ölhette meg az apját, de ha mégsem az volt akit fejbelőtt akkor mivan…a lelőtt férfi társai majd biztos bosszút forralnak, és keresik majd a gyilkost, ahogy Romero sheriff is…meg ott lesz az elkerülőút megakadályozásának megpróbálása is ha ez nem lenne elég, jó lesz ez szerintem. :) Csak Nicola Peltz-et szerintem ebben az évadban nagy eséllyel ki fogják írni a sorozatból.

A. - 2014. 03. 12. 14:21

Clarey: ezt nem értem, maradinak egyáltalán nem nevezném az öltözködési stílusát, sőt kifejezetten trendi:) ez a vintage/retro stílus bizonyos körökben, meglepő módon a fiatalabbak körében népszerű (az USÁ-ról beszélek).
Gondolom, hommage-nek IS szánták, egyfajta vizuális szimbólum, DE nem lóg ki úgy mintha, mondjuk viktoriánus ruhákban mászkálna.

A. - 2014. 03. 12. 14:26

másrészt az ő karakteréhez (amit Vera Farmiga jelenít meg) ezerszer jobban illik ez az egyedi, kicsit különc, de kifinomult stílus, mintha soccer mom-nak vagy kertvárosi anyukának dizájnolták volna…

Tiger27 - 2014. 03. 12. 22:22

Bradley most akkor ennyi volt?:(

sherlock20 - 2014. 03. 12. 23:00

Komolyan, Kenny Johnson minden sorozatban kap valami apró szerepet mostanában? Dexter, Castle, most ez, biztos valamelyik darámban is előkerült mert mintha a csapból is ő folyna.. :D

2. rész jó volt, bár azért 7/10-nél nem több. Vera Farmiga meg most is olyat alakított…

superpityu - 2014. 03. 13. 14:40

na ez a 2. rész simán verte a kezdést.
farmiga zseniális, még mindig, már nem újdonság.
bradley kikerülése a képből nagyon jó húzás volt. simán benne van, hogy később visszajöhet.
miss watson érdekesebb karakter lett a halála után, ami kicsit vicces.
a két család dolog szintén nagyon érdekes.
romero most legalább volt rendesen. emma még mindig nagyon kevés volt.
és akkor ott van norma testvére, aki biztos nem csak be akar köszönni a családnak. mi lesz itt?

Benjy - 2014. 03. 14. 17:02

Kenny Johnson amúgy a Burn Noticeban is vállalt nemrég apróbb szerepet.

Jobb volt a 2. rész, de nekem még mindig kicsit több kéne ennél. Viszont ha jól kibontják a jelenleg lefektetett szálakat, akkor valami nagyon jó is kisülhet belőlük. Freddie Highmore ellopta ezt a részt, nagyon jó jelenetei voltak, de tény hogy Farmiga is hozta a szokásosat.

csaklesek - 2014. 03. 16. 20:45

Számomra ez az évad csalódás. A tematika miatt, unom a tanárnő meggyilkolásának boncolgatását és unom Bradley-t.

superpityu - 2014. 03. 17. 14:54

a tanárnő meggyilkolása még nem is volt annyira a képben eddig. persze szó esett róla, de az előző rtészben sem haladtak vele, most is csak úgy ahogy úgy ahogy. bradley pőedig majdnhogynem le lett zárva, persze szinte 100% hogy visszatér valamikor, valamilyen okkal.

persze nem vagyunk egyformák, csak fura ilyet olvasni 2 rész után :)

csaklesek - 2014. 03. 17. 17:43

Nem volt képben? Két rész ment el a nyekergésre, temetés, vívódások, gyanúsítottak,rejtélyes múlt, szeretők. Stb. Az első évad mérföldekkel jobb volt. Természetesen nem a színészi játékkal van gond.

superpityu - 2014. 03. 17. 19:55

de pont ezért lepődterm azon írtál, hogy az első évad mérföldekkel jobb, abból lement 10 rész, itt pedig még csak kettő volt, az is csak alapozásra ment el.
nekem nem volt sok tanárnő körüli dolog, főleg, hogy ezzel kapcsolatban hoizták be a képbe a másik drogos családot. és nyekergés rész sem volt túlhúzva, pont erre írtam, hogy nem vagyunk egyformák, nem biztos, hogy ugyanaz tetszik nekünk.

_Peter - 2014. 03. 18. 19:20

Akit ez zavart, a 3. részben említve sem volt a tanárnő. Helyette Norma testvére volt a téma.

Érdekes a városka, mindenki olyan furcsa, hogy Norman már nem is lóg ki. A tábortűz jelenet is mi volt az új csajjal?

Bradley-ről el tudom képzelni valamiért visszajön, Dylan felé kacsintgat, erre Norman féltékenységből megöli, úgyse keresné már senki a halála megrendezése után.

A modern kort továbbra sem bánom, nyílt titok mindenki gazdag a fűből, de ez a gengszterháború kezd sok lenni. A Norman-Norma rejtélyeket akarom megismerni. Vagy a sheriff sztoriját.

Néma Harcsa - 2014. 03. 19. 19:55

Így a 3. rész után én asszondom, hogy jó lesz ez.

sherlock20 - 2014. 03. 19. 22:27

Na, alakul, eddigi részek egyre jobbak, jövő héten meg jön Romero is. Remélem nem fogunk családi szappanba átlendülni ezzel a tesóm a fiam apja szállal. A lényeg, ha ez marad, hozza az előző évad szintjét.
ÉS basszus Farmigának adjanak oda minden létező díjat. Ritka az olyan színésznő aki folyamatosan hozza ugyan azt a kibaszott magas színészi játékot. Élvezet nézni ahogy lubickol a szerepébe főleg úgy, h a Freddie gyerek se marad le tőle.

csaklesek - 2014. 03. 20. 10:03

superpityu: Nos, én ezt a sorozatot az anya és fia közötti beteges kapcsolat miatt szerettem meg tavaly.
Túlzott szeretet,túlzott féltés, túlzott ragaszkodás,anya és fia egymásra való féltékenysége stb. Ez volt a sorozat sava borsa. Most egy teljesen normális anya fia kapcsolatot látok a második évadban. Norma másik fia se lázad már, sem az anyja szeretetéért, sem Norman ellen.

A. - 2014. 03. 20. 12:23

Hogy én mennyit gondolkodtam azon az első évad alatt, hogy miért utálja annyira Norma Dylant… így már érthetőbb.

BobaFett - 2014. 03. 20. 18:44

Bradley-t végleg kiírták, mert elment transformerst forgatni, vagy mi ? Nekem szimpatikusabb volt, mint az az új csaj akit behoztak.

wisteria - 2014. 03. 20. 20:54

Még ha a történet nem is mindig annyira izgalmas, engem teljesen lenyűgöz a két főszereplő színészi játéka, hogy van hogy visszapörgetek egy-egy jelenetet! Bármi is lesz kettőjükért érdemes nézni a sorozatot!
És Vera Farmiga még énekelni is tud!

Benjy - 2014. 03. 22. 23:22

Goddamit, az utolsó jelenet!!! Vera Farmiga überhiperszupermega… és még sorolhatnám a jelzőket a színészi játékának leírására. Mondjuk elismerem hogy a fordulatot ki lehetett volna logikázni, de ettől függetlenül ütött.

Az viszont érdekes lesz ha Norma társul Nick Forddal, mert hogy jó vége nem lesz az biztos.

nfsu17 - 2014. 03. 25. 11:57

Annyira nem nyűgöz le eddig az évad, az a bizonyos első évados hangulat már túl megszokott lett, a történet meg annyira nem magával ragadó, hogy teljesen elvigye hátán a sorozatot….szóval eddig nekem gyengébb, mint az első évad, de nem rossz, csak másabb.
Határozottan 1-2 ponttal kevesebb eddig.

Továbbra sem értem ezt az “50-es évek vs mai kor” együttes használatát.
CRT tévé (de a nagyon régi) a nappaliban, talán még fekete-fehér is volt, közben meg szifon a kézben, tárcsázós telefon a konyhában…

_Peter - 2014. 03. 25. 18:58

Vera Farmiga is a pretty lady. :)

nfsu17 – 2014. 03. 25. 11:57

Nekem bejön a vegyes stílus, retro Mercedes, Emma bogárral jár, az öltözékük, tök jó.

Néma Harcsa - 2014. 03. 27. 02:09

A 4. is király volt. Vera úrhölgy ötvenes évekbeli stílusa hommage az eredeti Psycho-hoz, meg szerintem félig-meddig kb. a főhősnő nem szokványos gyerekkorát/szocializációját érzékeltetik vele egyúttal, mert a hommage-t ugye bele is kell fűzni a sztoriba. Annyira nem feltétlenül fura egyébként, a hardcore Elvis-rajongók pl. ennél sokkal elvetemültebbek Ámerikában.

Néma Harcsa - 2014. 03. 27. 02:11

Mondjuk nem tudom milyen lehet annak, aki nem látta az alapművet. Ha valakinek sejtelme nincs Norman Bates Hitchcock-féle személyiségéről, akkor elég erős lehet az utóbbi rész befejezése. Meg amúgy sem rossz, mivel jó a színész.

Benjy - 2014. 03. 28. 12:51

A 4. rész bizonyos szempontból erős volt bizonyos szempontból gyenge. Az tetszik ahogy mélyítik karaktereket, ahogy Normanből is előtörnek lassacskán az elnyomhatatlan érzések, Dylan és Norma érzelmi vívódása. Ezzel szemben a cselekmény nagyon lassan halad előre. Például ott van az elkerülő út ami már régóta ott van a háttérben, de ahelyett hogy lépnének minden részben elhúzzák előttünk a mézesmadzagot hogy aztán ne történjen semmi. Félreértés ne essék nincs semmi bajom a karakterdrámával, de ezt úgyis lehetne csinálni hogy ne csigaléptekkel haladjunk a cél felé. Nálam eddig 6/10 az évad, persze még nincs kaszaközelben, de így 4 rész távlatból csalódás az idei szezon.

Perseus - 2014. 03. 28. 19:53

Melyik csatornán adják a tv-ben a 2. évadot?

Cirmos - 2014. 03. 28. 20:55

Hu, 3-4 rész azért eléggé odatett.Remélem a többi rész is minimum ilyen lesz.

nfsu17 - 2014. 03. 30. 18:23

“Melyik csatornán adják a tv-ben a 2. évadot?”

A&E

(továbbra sem hozza azt a színvonalat a sori, mint amit elvárnék)

Poghy - 2014. 03. 30. 21:50

Most daráltam le 4. részig, és nem egészen azt hozta, amire számítottam. A két főszereplő játéka még mindig elsőosztályú, a sztori és az új karakterek rendben vannak. Viszont abszolút nincs meg az 1. évad hangulata, amikor nem egyszer rendesen lehetett izgulni a paráztatós rendezésnek köszönhetően. Most meg kapunk egy elég érdektelen gengszterháborút, de ezt leszámítva nincs egy félelmetes arc a városban, nincs semmi megoldatlan rejtély, semmi WTF.

Szóval maradok, mert nem rossz, de a remek 1. évad után egy kicsit csalódás amit eddig összehoztak.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 03. 12:00

Abszolut bejön a retroval elegyitett modern kor. Szerintem egy nagyon sajatos es különleges hangulatot teremt.

A valosag es logika freakek miert nem valo vilagot neznek? Ott azt kapjak, amire vagynak.

A sztori tenyleg leült picit a masodik evadban.

Most jobban erdekel Dylan törtenete, mint Normae es Normane.
Behoztak egy uj lanyt Normannak, hogy megint lehessen kit megölnie (az apat gondolom) transzban. Ez kezd kisse unalmas lenni.

Kar, hogy a kiscsajt, aki a vizbü szedi ki a zoxigent ilyen semmilyenre degradaltak es lathatoan nem tudnak vele mit kezdeni. Pedig tök szep es kedves a lany es nagyon szep mosolya van, szoval szivesen nezem :-)
Remelem a szinesznö meg sokra viszi hollywoodban.

A varos is lehetne sokkal titokzatosabb. Az az elsö evadban nagyon jo hangulatot teremtett.

Tiger27 - 2014. 04. 03. 17:29

nekem ez a 2×5 nagyon bejött! sok minden történt benne, talán az eddigi legjobb rész volt az évadban! rendeljék már be a 3.-at!

Benjy - 2014. 04. 04. 11:42

Valami azt súgja hogy az évad végi cliff az lesz hogy Norman ott fogja hagyni Normat? Vagy lehet hogy még előbb.
Ez az 5. rész most valóban elég jó volt. Innen most már talán beindulhatnak a dolgok.

nfsu17 - 2014. 04. 05. 12:19

@Hunnenkoenig

Hol írtam, hogy nem tetszik?
Azt írtam, hogy “nem értem”.

Mellesleg abban igazad van, hogy nincs kihasználva a helyszín. Gyönyörű helyen játszódik, tó mellett, amit az 5. részben elő is hoztak, de ezt sokkal többször kellene.

Az első évadban még sokkal inkább horror-thriller sorozatnak tűnt, most meg a Motel mellett játszódó Barátok közté alacsonyodott.
A drogbiznisz meg az első évadban is uncsi volt, most sincs másképp.

_Peter - 2014. 04. 08. 18:41

nfsu17 – 2014. 04. 05. 12:19

Értsd úgy a modern cuccokat, hogy üzlet a termékelhelyezés. Mostani részben is látványosan leparkolt egy Tesla a Bates Motel előtt.

Sok kibeszélnivaló dolog nem jut eszembe, csordogál a történet. Mindig egy kis valami, amivel bemutatják Norman hogyan lett olyan amilyen. Dylan maga jó szereplő, csak a drogüzlet továbbra sem érdekel, főleg ahogy már átmegy lövöldözésbe és részenként van egy hulla. Az se tetszik, hogy pl. az 5. részben végre előkerült Romero is, aztán most megint csak a pálya szélén. Nekem Bradley hiányzik, az új csaj Cody vonalon messziről látszott a faterrel mi lesz. Ja és elnézve Norman rajongását Emma iránt, a füves gyereket is érheti majd egy kis baleset. A tanárnő ügye most akkor vége? Legalábbis a sheriff részéről lezárva? Megnézném hogy a yachtos befolyásos fickó valahogy kideríti Norman sulin kívül is találkozott a lányával és mit lép erre Norma.

Összegezve oké az évad, Farmiga és a srác nagyon jól hozza ezt a beteges viszonyt. Történetben hiányzik valami. A berendelt 3. évadnak azért örülök. Nézem-nézem szint alá szerintem nem jutnak, csak tavaly magasra tették a mércét, most a 2. évad eddig olyan inkább csak olyan elmegy.

Elena Mozihova - 2014. 04. 11. 18:15

Én is szeretem ezt a stíluskeveréket,3 az egyben minimum.A lepukkant spooky hodály nagymami terítőkkel,a retro konyha Norma ruháival a modern technikával sztem minden korosztályt összehoz.:)
Viszont nekem is hiányzik a minimanor légkör,az első évadban ennek nagyobb hangsúlya volt,komoly mélységet adott neki.ott még az érzelmek álltak a főszerepben,most meg megbonyolították a drogüzlettel,ami szerintem meg lealacsonyítja.+ Norma társasági élete is akciósabb,gondolom most feljebb is gyakorolni fogja a hatalmát.
Nagyon bírom Romerót,korrupt az biztos és nincs benne sok elegancia,de ahol megjelenik ott egy pill alatt rendet csinál. :D Jó volt az az ablakos beszélgetés Normával,jó lenne őket összehozni,érdekes kapcsolat lenne.

Elena Mozihova - 2014. 04. 11. 20:38

Egyébként már tavaly rengeteget gondolkodtam hol,mivel is rontja el Norma.Mondjuk én a gyerekvállalásra szavazok,de akkor nem lenne sorozat. :D Farmiga eszméletlen érzelmi intelligenciával formálja a karaktert.Érti és érzi,sztem Freddy gyerek meg sajnos hasonló áldozattípus,gondolom nem volt nehéz kihozni magából.
Normannál a fő probléma az érzelmi biztonság teljes hiánya.Kiskorában kapott egy brutális apaképet,és egy kiszámíthatatlan menekülő anyaképet,ezzel ki is nyírták a fejlődő biztonságérzetét.Az anyja nagyon látszatéletre hajt,az igény megvan benne a normális életre,de ez nem azonos a valóban normálissal és Normanban is ezt táplálja(Te jó gyerek vagy,Nem erre neveltelek,Jobb vagy ennél,(addig amíg jól viselkedsz))tökéjgyerek…(nemhogy Norman, ehhez én sem tudnék felnőni).Folyamatosan rakta rá a terheket és az idő előtti felelősséget,a saját fontosságát és nélkülözhetetlenségét viszont azóta is erősíti…Önállósodási szándék kilőve,nemcsoda ha dühét meg érzelmeit nem tudja kifejezni,ha kikel magából azt is választékosan teszi.Nekem pl.azért tetszett az új barátnő,mert pont olyan volt,mint Norman személyiségének rejtett oldala.-az erdőben meg is mondja neki,hogy vele biztonságban érzi magát.-Dehát az anyja ezt is elintézte mint a jogsiját. :D

nfsu17 - 2014. 04. 11. 22:00

A 6. rész megint a no comment kategória, de akiknek eddig tetszett, azok biztos nem fognak fanyalogni.
De én továbbra is ezt teszem. :)

1 momentum nem jut most eszembe, ami kiemelkedő lett volna a részben, pedig még frissek az emlékek.
Na jó egy: drogmama meglepően csinos.

SPOILER

Most akkor meglepődtünk a végén, hogy bejött dühös apuka és véletlenül megint ő járt pórul?
Vagy, hogy Norma bejut a tanácsba? Gondoltuk egy percig is, hogy nem?

Kár, hogy Bradley elment és jött ez az alkesz csaj, de valahogy le kell zülleszteni Normant.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 12. 11:24

A drogbiszniszben feloldani az elsö evad misztikumat valoban olcso es unmotivalt megoldas volt, de egyelöre azert eleg jol kezelik.

@nfsu17: hol irtam, hogy neked nem tetszik? :-P
Nem konkretan neked szolt. Nem te vagy az egyetlen, aki szova tette.

Amugy ha tetszene, atsiklanal felette. Ha “nem erted”, akkor az mar azt jelzi, hogy “nem tetszik”, de legalabbis nem tudod teljesen befogadni.

Szerintem siman megepiti a Hitchkocki eredeti es a modern kor követelmenyei közt szükseges hidat.

Meg van az az erzes, hogy az eredeti kort latod, de megis lehet modern problemakat es megoldasokat alkalmazni. Szerintem tökeletes.

Nem lennek meglepüdve, ha egy teljesen uj stilusdivatot vezetne be.

sherlock20 - 2014. 04. 12. 23:09

Na, kezd beindulni végre a buli, legutóbbi rész tetszetős volt. Várom már, hogy mit kell majd Normának cserélbe adnia azért, hogy tanácstag lett.

Desmond Wallace - 2014. 04. 19. 19:57

Egyre jobban tetszik az évad. Norman kezd “öntudatra ébredni”, és majd szép lassan igazi gyilkost faragnak belőle az írók.

Voriss - 2014. 04. 20. 13:18

Jól keverik ebben az évadban a szálakat egyébként, nincs meg az a langyosvíz, mint az előző évead közepe fele.

Röooa - 2014. 04. 20. 22:22

azt tudja valaki melyik évben játszódik a történet?

winnie - 2014. 04. 21. 07:03

ma. vagy tavaly. vagy nincs meghatározva.

Elena Mozihova - 2014. 04. 23. 12:40

Most kezd érdekes lenni,igen.Norma megint leszerepelt emberileg,gyakorlatilag a saját fiát zsarolja.Norman és a Borderline kéz a kézben,abszolút idill.Arra azért kíváncsi lennék,hogy a végén tudatosan is ölni fog-e…Dylan valahogy engem is hidegen hagy,bár van valami a színészsrácban :)
A 8.-at még nem láttam,gondolom ezt az ügyet is ejtik,Norman csak ágymelegítőt játszott tanítónéninél,ettől még nem lesz gyilkos.Azért kíváncsi vagyok…

nfsu17 - 2014. 04. 23. 21:45

A 8. rész nagyon erős volt.
Végre igazi batesmotel-os fíling.
Eső, izgalom, kemény színészi játék.
Minden klappolt.
Sokat kellett rá várni, ez jöhetett volna az első, vagy második részben is.

Elena Mozihova - 2014. 04. 25. 08:53

Most néztem meg én is,brutálisan jó lett.Jött a dráma meg a lelki terror az időjárással együtt.Nagyon kellett,csak 1 baj van vele,hogy hamar vége van. :)

sherlock20 - 2014. 04. 26. 23:34

Na, a 8. rész baromi erős volt, remélem ez a szint marad az utolsó részekre, akkor nagyon elégedett vagyok.

sherlock20 - 2014. 05. 02. 00:41

..elégedett vagyok :D

csaklesek - 2014. 05. 02. 10:18

A 9. rész végre elindult valamerre, bár így, hogy Dylan is azt tette amit, eléggé egy kaptafa a két Norma csemete. Emma nagyon beszürkült, kezd Brandy lenni…unalmas.

justy - 2014. 05. 06. 10:04

Pöpec volt a finálé. :)

bostone - 2014. 05. 07. 01:25

A sallangok és az olcsó kényszermegoldások nélkül sokkal erősebb lenne a sorozat.

sherlock20 - 2014. 05. 07. 17:44

Hát, olyan semmilyen a véleményem a fináléról, nem volt rossz, főleg Romero-Dylan vonal tetszett belőle. Összességében egy erős 7/10 az évad, de picit többet vártam…

Tommy - 2014. 05. 07. 18:01

Uhh de creepy volt a végén Norman.:)

Nekem tetszett a finálé, és az évad is. Jóval lassabb volt mint az első, és talán nem hozott annyi kiemelkedő jó részt ez az évad, de most nem fulladt ki az évad második felére, és a minőség szinte végig egyenletes volt, 1-2 részt leszámítva. Vàrós a 3. évad!

mrs kai proctor - 2014. 05. 08. 21:52

Én csalódtam a fináléban,szomorú vagyok.

wisteria - 2014. 05. 10. 20:58

Összességében csalódás volt az évad, helyenként kifejezetten szappanopera feeling-em volt. Egyedül a két főszereplő játéka kárpótolt, ők szenzációsak.

Desmond Wallace - 2014. 05. 11. 18:28

Nekem tetszett az évad. Egy kicsit más volt, mint az első, de szépen lassan építkeznek.

egy igazi szakember - 2014. 05. 12. 15:02

Ez egy gyengécske évad volt.

Ripazha - 2015. 01. 07. 00:13

Nekem nagyon bejött ez az évad is, szerintem nagyon király kis évad volt engem lenyűgözött és várom a harmadik évadot. A végén nagyon vártam hogy vajon utalnak egy kicsit a filmre és ugyanúgy fog felnézni elmosolyodva mint a filmben, madjdnem olyan volt és Freddi nagyon jól játsza Norman, a színészekre nem lehet panasz, mind-mind jól teljesít, sztorilag lehet kicsit lassabb de szerintem nagyon is jó volt így az évad. Sőt Fredi egyre jobban belejön a szerepébe és a végére mikor már full kattant normant kellesz játszania, símán lejátszik majd mindenkit.
Nem tudni, hogy esetleg hány évadra tervezik a sorozatot, vagy csak amennyit “letudnak nyomni a nézők torkán”??? :D
És Vera Farmiga legjobb női szereplő idén, az tuti

Takács Ágnes - 2015. 04. 24. 00:25

Hello!

Érdeklődnék, hogy Zane Morgan-nek (Michael Eklund) neméki volt a szinkronhangja?
A választ az email címemre kérném, köszönöm!
agnes.takacs88@gmail.com

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz