login |

Grey’s Anatomy – 10×13: Take It Back – írta Kriszta

2014. 03. 06. 16:12 - Írta: vendegblogger

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a szünetből a Grace klinika csapata egy  fordulatokban és meglepetésekben nem túl gazdag résszel. De legalább a szünet előtti kérdésekre maradéktalanul megkaptuk a válaszokat. A részt magát egy erős “jó”-ra értékelném, de egyáltalán nem tartozik az évad élvonalába.

Inkább csak egy-egy színész játéka tetszett, és volt pár feelgood jelenet, amik azért emlékeztettek, miért is kedveljük a sorozatot. Na, de akkor nézzük azokat a válaszokat, spoileresen folytatom a tovább mögött.

A Meredith-Cristina kapcsolat a szünet előtti veszekedést követően úgy tűnik ismét kezd visszatérni a helyes irányba ami remélem folytatódni is fog tovább. A két karakter közös jelenetei a sorozat kezdete óta a legerősebbnek számítanak és ez a mostani résznél is így volt. A közös műtétjük egy igazi grace klinikás pillanat volt, ami bár nem tartott sokáig, de a párbeszédei és hangulata mégis felidézte bennem a sorozat már egyik szállóigévé vált mondatát… You’re my person!

A drámai szál Alex köré lett építve, pontot téve az ő és apja közötti kapcsolatra. Alex az egyik legjobban felépített karakter, szezonról szezonra láttuk ahogy felépíti az életét, sikeres lesz a munkájában és egyre felelősségteljesebbé válik, de még  néha előbukkan belőle az a forró fejű srác akit a sorozat kezdetén megismertünk és ebben a részben ezt a képet csak  megerősítette bennem a végső búcsú pillanatai.

De persze nem minden papsajt. Minden héten kíváncsian várom az aktuális betegeket is, számomra a főszereplők mellett ez a másik erőssége a sorozatnak. A  történeteikkel számtalan érzést kiváltottak már belőlem, legyen az öröm, bánat, de olykor erőt vagy némi reményt is képesek voltak adni a készítők. A lényeg, hogy egy kis útmutatást mindig sikerült közvetíteniük, viszont ezzel szemben az utóbbi időben mintha már nem tudnának  mit kitalálni, ami elég ijesztő végeredményeket szül, lásd mostani rész illetve a zombis epizód, csakhogy kiragadjak párat.

Derek kezd beleszürkülni az évadba, ez az elnökös szál a lehető legkevésbé keltette fel eddig az érdeklődésemet. Bailey-nek ebben az évadban csak a kiabálásaira és veszekedéseire emlékszem és sajnos nem a jó értelemben, nagyon hiányzik a sorozat elején megismert „náci” énje. Most hogy Webber meggyógyult, kíváncsian várom, hogy kap-e valami fontosabb szerepet az évad további részeiben.

Amennyire dicsértem az egyik előző résznél az időben való ugrálást, ez most pontosan annyira nem működött.Nagyon zavaró volt és erős hiányérzetem is maradt,mivel egyáltalán nem tudtuk meg így, hogy mi is történt az esküvő további részében. Sőt, talán Stephanie és Matthew is megérdemeltek volna egy-egy beszélgetést… És hogy kit választott April:

Összességében egy több sebből vérző részt kaptunk, ami után csak az az egy dolog vigasztal: tudom, hogy jobbra is képes ez a sorozat. Ez így “csak” 6/10-et ért.

39 hozzászólás Ne habozz!

julcsi - 2014. 03. 06. 16:34

szerintem az Alex-apa szál egyáltalán nem volt rendesen kidolgozva, örülök is, hogy lezárult. plusz régebben sokkal viccesebb volt a sorozat, oké, hogy ez már jó ideje nincs így, de azért hiányolom néha.
April döntése volt az egyetlen, ami ebben a részben érzelmet váltott ki belőlem, a többi szál elég kiszámítható (arra még azért kíváncsi vagyok, hogyan írják majd ki Christinát a sorozatból, ha jól emlékszem, ez az utolsó évada?).

carpediem - 2014. 03. 06. 17:01

Nem értek veled egyet az utolsó ponton, April nem annyira izgalmas karakter, hgoy elvinne egy teljes részt a hátán, továbbá ez az amerikai elem, hogy ott haglyak az oltárnál, téged választalak, örömömre elmaradt.
Sokkal érdekesebb volt így, hogy megmutatták mekkora tétje van így a kapcsolatnak, a befejezés nagyot ütött és elindított egy olyan szálat, amelyet már kb. 5 éve fel lehetett volna vetni. Szerintem owen féltékenysége is mögötte állhat….

Ami viszont a betegeket illeti, teljesen igazad van, nincsenek emlékezetesek karakterek, nekem is hiányzik a náci Bailey, s a legkarizmatikusabb figurával, derekkel évek óta nem tudnak mit kezdeni. Elég volt végignézni, hogy tette tönkre shonda izzie karakterét, most még ez is.

nyau - 2014. 03. 06. 17:13

Nekem ez a rész jobb volt, mint az újabban hozott átlag (8-9-10. évad). De azt érzem, hogy a sorozat kezd nagyon kifáradni. Derek és Bailey nagyon nem működik már. Az új rezidensek, akiket hoztak már kezdenek beérni, de messze vannak a kezdeti csapattól. Úgyhogy szerintem az erős, karizmatikus karakterek hiányoznak nagyon, illetve ahogy említetted az érdekes heti esetek. Nagyon erőltetettek és jellegtelenek. Kate Walsh-t visszahozhatták volna,most hogy már vége a spinoff-nak és még egy másik férfi orvost, az ilyen idősebb, tapasztaltabb orvosok (és színészek) hiányoznak nekem a legjobban. A régi GA-s hangulatot már el is felejtettem… :(

HB - 2014. 03. 06. 17:55

Nekem az volt az érzésem, hogy mindenkit a képrnyőn akarnak tartani, senkit nem akarnak a háttérbe küldeni, legalább pár jelenetet adni mindenkinek. Ezéltal zsúfolt volt az egész. A betegek is a háttérbe kerültek, nincsen érdekes eset.
April leaánykérése annyire tetszett, de így hogy mégsem azt a férfit választotta.. :(
Kíváncsian várom hova tartunk így…
Amúgy hova lett az ingyen klinika?

Roxi - 2014. 03. 06. 18:17

Már a kibeszélőbe is írtam,hogy kezd elfáradni a sorozat a régi erős karakterek kikopnak,az újabbak meg érdektelenek! Webbert meg kellett volna ölni,Calliet és Arizonát végre szétszedni,kicsit felkavani az dolgokat,úgy mint Mark és Lexie halálakor tették!Mert az,hogy kit választ April nem igazán hozott lázba!

casi - 2014. 03. 06. 19:18

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Személy szerint engem legjobban mostanában Arizona idegesít, már rég kitettem volna a szűrét Callie helyében. Webber nem érdekel, ne hozzák vissza, Derek sem hiányzik. Apriléknek nagyon örültem, amikor anno azt hitte, hogy Jackson meghalt a robbanásban ott már azért érezni lehetett, hogy nem fogja ott hagyni.
A részhez kapcsolódóan, mi köze volt a macska-pasinak a kislányhoz? Ő támadta meg, vagy miatta ijedt meg és azután történt valami baleset?

Kriszta - 2014. 03. 06. 19:27

HB: az ingyen klinikával nem tudom mi lett,nem emlékszem rá hogy említették volna,lehet hogy a vihar utáni károk miatt bezárták hogy spóroljanak…de passz :)

casi: kiment sétálni a pasi(több mint egy év után kellett neki egy kis friss levegő -.- ) és akkor megijesztette a kislányt és úgy történt valami balaset

casi - 2014. 03. 06. 19:31

Kriszta: köszi, én is vmi ilyenre emlékeztem, csak már régen volt a rész :)

Kriszta - 2014. 03. 06. 19:32

én is most vissza néztem,mert már én sem emlékeztem rá :D

Deny - 2014. 03. 06. 20:10

A betegek sztorija, bár valóban nevetségesek néha, viszont továbbra is a valóságból vannak merítve!
Itt az igazi macskaember (már meghalt egyébként): http://www.dailymail.co.uk/news/article-1052934/Cat-Man–human-tiger-enjoys-climbing-trees-eats-raw-meat-day.html

Itt pedig a “zombi”: http://abcnews.go.com/US/face-eating-attack-possibly-linked-bath-salts-miami/story?id=16451452

A rész nekem tetszett, bár 2 hónap szünet után egy abszolút üresjáratnak is örültem volna :) Ez az új zéró tolerancia politika meg még érdekes is lehet!

Csilla0422 - 2014. 03. 06. 20:19

Klinika csak úgy abba maradt. Biztos off-screen volt, az, hogy mi nem láttuk, nem hallottuk nem érdekel senkit!
A 9. évad sajátos volt, mindenki a maga módján dolgozta fel a történteket. 10A-ban viszont nagyon sok az off-screen, de úgy tűnik ez marad 10B-ben is. De ettől eltekintve nekem is jobban tetszik, mint a 9.
A rezidenseket talán beépítik, ott nekem Leah a kedvenc, már a 9-ben is jót szórakoztam.
Örülök, hogy Arizona – Callie párost nem csak én látnám külön. Már nézni is rossz őket. Arizona 9. 10A viselkedését megértem, de ezzel a 10B ezer wattos „szakítás” utáni mosollyal nem tudok mit kezdeni. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Tele van minden azzal, hogy more drama!

Moonyfoot - 2014. 03. 06. 20:22

Nálam ott borul ki a bili, hogy ha ebben a sorozatban egy esküvőre sokat készülnek, és minden meg van tervezve, akkor tuti közbejön valami… lsd Meredith-Derek, Aprilék, Christina-Burke. Ellenben, ha valaki pikk-pakk dönt két perc alatt, hogy házasság, akkor megy és összeházasodik. Szóval tanulság, soha ne szervezd meg előre az esküvőd, mer kudarcba fullad…

HB - 2014. 03. 06. 21:25

A Meredith-Cristina kapcsolata jóra fordult, de ezen a téren biztosra vehető a változás. Sajnos, bár jól is kisülhet a dologból..

Akkor jól emlékeztem, hogy a klinika csak úgy szépen lassan eltűnt.

Katey - 2014. 03. 06. 21:57

Csilla: A klinika nem csak úgy abbamaradt. Bezárták, mert azzal akartak lefaragni a költségvetésből még annó mikor a kórház anyagi gondokkal küzdött. Jótékonysági alapon működött, költséges volt a fenntartása. Aztán volt is egy rész amikor erőszakkal kinyitották engedély nélkül.

Deny - 2014. 03. 06. 22:21

Katey: Az a sürgősségi volt. Az előző évadra gondolsz, ugye?

Katey - 2014. 03. 07. 00:37

Lehet keveredik valami azzal, de én emlékszem rá, hogy volt tőle búcsú, hogy bezárták. még talán a 7. vagy 8. évadban. nem a sürgősségire gondolok, de majd megkeresem ha lesz rá időm.

Aztán az is lehet hogy tévedek.

Katey - 2014. 03. 07. 00:54

Rákerestem és természetesen nektek van igazatok. Mondjuk én arra sem emlékszem, hogy az ER hogy jött a képbe, azt hittem, hogy a klinikából lett, de több külföldi fórumon is észrevették, hogy eltűnt a klinika.

Kriszta - 2014. 03. 07. 08:16

Hy guys! :)

én már megnéztem az új részt!
nektek hogy tetszett?

napi jó hír mára:

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/isaiah-washington-returning-greys-anatomy-686625

Burke?! én örülnék :)

Bia - 2014. 03. 07. 14:19

Nekem tetszett a rész.
Mondjuk már Calzonaból elegem van, már régen nem érdekelnek.Derek is bedzűrkült.
Meredith és Christina összeugrasztása nem jött be egyáltalán nekem.
Tényleg így van a heti esetek se olyan érdekesek már mint régen, de míg van GA addig tuti nézni fogom.

Ha Isaiah W. májusban fog vendégeskedni akkor én arra gyanakszom hogy a fináléban fog majd kavarni Christina körül.

kinga - 2014. 03. 07. 15:41

Egyetértek mindennel.
Az April-féle őrlődés nekem kifejezetten tetszett, és osztom a véleményt, miszerint jó, hogy kihagyták az oltárnál otthagyós jelenetet. Mindazok mellett, hogy szegény Matthew-t sajnálom, mert egy borzalmas, szomorú és egyben kicsit megalázó szituáció lehet, valahogy örültem ennek a lépésnek. (A szerelem győzött, jeee:DD) April karakterét szerintem jól kihozták ebben az epizódban, mindig is jellemző volt rá ez a hezitálós, őrlődős tulajdonság, és hát a robbanásos eset óta már lehetett érezni rendesen. A félévadzáróban mondjuk az lepett meg nagyon, hogy pont Jackson akadályozta meg az egészet, és nem April, bár tekintve a jellemeiket, annyira mégsem kellett volna meglepődnöm :D Elvégre April folyamatosan próbál “helyesen” cselekedni, ezzel ütköztetve a saját érzelmeit… Emiatt akármit is tesz, mindig egyszerre tudok neki örülni és sajnálni.
Régen nagyon ellenszenves volt, de egyre jobban kedvelem:)
A Stephanie-Jackson szálat remélem még kicsit bontogatják, és nem csak annyi lesz, hogy valamelyik otthagyja a kórházat és kész.

Arizona-Callie sztorihoz: azt Callie nem tudja még, hogy A. kavart a gyakornokkal (is), nem? Ez most biztos ki fog bukni, úgyhogy remélhetőleg végleg szétmennek.

Derek és Baley szerintem is mondjon le:) Én Webber és Owen karakterét is elég üresnek tartom már, az újak meg valóban nem annyira ütősek (még) – Alex-ből örülnék egy kicsit többnek! Szerencsére az apás szálat lezárták, nekem ez nem jött be annyira…
Engem kicsit az is zavar, hogy a gyerekek (Sophia, meg a “Deredith” kölykök)sosem jelennek meg. Mármint nem a lurkók hiányoznak annyira, csak nem szeretem, hogy amíg kellett a sztoriba, addig volt gyerek, most meg mintha mi sem lenne, totál el vannak felejtve.

Mindent összegezve örülök, hogy visszatért a sorozat, pontszámtól függetlenül, már hiányzott :)

julcsi - 2014. 03. 07. 17:22

Kriszta: pont most akartam írni, hogy az újabb rész(10×14) már jobb volt, legalábbis nekem és szerintem.
még eszembe jutott az is, hogy mennyire el vannak találva azok a kis mondatok-mondatfoszlányok a részek végén, most is Meredith mondókája nálam telitalálat volt.

szóval fárad, fáradt a sorozat, de mégis.. valahol azért ott van még a régi szikra, amiért megszerettük.
:)

Roxi - 2014. 03. 07. 18:02

Burknek én is örülök! Gondolom azért jön vissza,hogy Christinát magával vigye :)

Kriszta - 2014. 03. 07. 19:26

julcsi: az Alex-apa,szállal akiknek kevés volt,azok nem tudom hogy mi többet vártak bele ebbe a történetbe,egy olyan apától aki ott hagyta a családját-gyermekeit és vissza sem nézett csak több 10 év után véletlenül találkozik a fiával és még csak alig ismeri fel…ennél több érzelgős momentum vagy érzelem nem kellett.szerintem így volt tökéletes…de nem gond ha nem értünk egyet :)

UI: az új rész nekem is jobban tetszett,de ellenben a 10×15 promo-ját nem értem ?! o.O

ezzel Calzone szállal jó lenne eldönteni hogy mit is akarnak már szerintem,én nem szeretném látni az évad végig ezt az adok-kapok műsort…

Csilla0422 - 2014. 03. 07. 19:50

Kinga, de tudja csak nem foglalkoztatta. Arizona egy részét elmondta, a többit ő találta ki. 10X10. Aztán most 10X15 jön rá, hogy mégis izgatja? Elég furcsa. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz szakítás csak egy újabb harc és a végén összeborulás.
Kriszta, pedig fogod. :D Shonda nyilatkozta, hogy csak az évad végén döntenek, hogy miként tovább. Elbökött olyant is, hogy már többé nem MFEO, meg nincs egy pár sem biztonságban, meg more drama. Szóval lehet találgatni, hogy mi lesz.
Shonda nem elég tökös ahhoz, hogy szétszedje végleg őket. 5 év alatt semmit nem változott a kapcsolatuk, nincs fejlődés csak az évről évre visszatérő drámájuk van. Ez meg elég unalmas már. Én jobb szeretném őket külön.
Ezek után meg elég érdekes és szórakoztató lenne egy Arizona – Leah páros. Callie meg nagyon megérdemelne egy normális párt, házastól, gyerekestől – amire csak vágyik.
Burkenek örülök, de bármennyire is számítottam rá meglepett. Azt hittem őt már nem látom – Shonda felülemelkedett.

Deny - 2014. 03. 07. 20:48

A promóban Callie azt mondja, hogy: “now I have to deal with your jealous ex-girlfriend”. Szóval, szerintem az lesz, hogy Leah valami féltékenységi húzással felbosszantja Calliet, aki ezért kiakad.

jessm - 2014. 03. 14. 10:53

klinikát már valahol a 6. évadban bezárták miután Izziet kirúgták, mert pénz zavarban volt a kórház, plusz ezért vontál össze Mercy Westtel.

A sürügösségi meg az 5. évadban jelent meg, azért vették fel Owent, hogy azt vezese… Ja és 9. évadban zárták be a sürgösségit.

Flora - 2014. 04. 18. 19:09

10×20
Hát ez azért benne volt a levegőben.

Kriszta - 2014. 04. 18. 22:10

Flora…..a vége? :)

julcsi - 2014. 04. 20. 10:55

szerintetek hogyan fogják kiírni Christinát a sorozatból..? nekem már csak ezen jár az agyam… szerintem a 10X20 végét fogják felhasználni; rettentően depressziós lesz majd és lelép. csak remélni tudom, hogy nem fogják megölni őt is…

Kriszta - 2014. 04. 20. 19:50

bár hogy is lesz,szomorú pillanat lesz az biztos…de ha megölik,az mérhetetlen csalódás lesz nekem…remélem ezt nem lépik meg

Flora - 2014. 04. 29. 20:02

mikor Mer mondta, hogy az anyja soha nem is mert rágondolni, hogy nyer, majd a rész végén Christina kimondta, hogy szerinte ő fog nyerni, akkor már tudtam.
Szerintem nem fogják megölni. Minden szereplőtől kellő mértékben eltávolították ahhoz, hogy legyen oka elhagyni a kórházat.

eszemix - 2014. 05. 02. 14:27

Akkor ennyi volt Christina?
‘Chocolate! I ate some.’
Famous last words… :D

Kriszta - 2014. 05. 02. 14:29

ezt hogy érted? :) még van hátra 2 rész

eszemix - 2014. 05. 02. 16:58

Úgy értettem, hogy ez volt a Christina központú, úgymond búcsúztató rész. Az ok és elhatározás a távozásra. Még 2 rész, amiben lesz pár jelenete, de nyilván a többi szereplő sorsa kerül előtérbe ezekben, és slussz: nincs több Christina Yang.

Kriszta - 2014. 05. 02. 17:29

Így értem :) de akkor én még ide venném a promoja alapján a jövő heti részt is,mert pl Owen is akkor fogja megtudni,plusz a kórházban is meg kell tudnia a többieknek még,így várok még pár erős jelenetet a búcsúhoz!

T. - 2014. 05. 16. 09:03

Nagyon szép utolsó évadot kapott Cristina. :) A fináléban pedig jól összekuszálták a dolgokat, így talán még érdekes is lehet a következő évad, ha nem a szokásos Mer-Der szenvedés lesz csak. :)

Bogyó - 2014. 05. 16. 22:46

Most néztem meg a 21-es részt, és OMG, ahogy Burke és Christina vitatkoznak kettesben, az a jelenet, Sandra Oh előtt le a kalappal, az a jelenet élőbb volt, mint bármi más, mint amit eddig láttam sorozatban.

Bogyó - 2014. 05. 16. 22:49

Bocsánat, ez a 22-es rész volt…

Kriszta - 2014. 05. 17. 09:30

az az egyik legjobb rész volt a szezonban :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz