login |

Revolution – 2×15: Reject Skynet piece of crap

2014. 03. 07. 20:49 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: kritika,

Miután az 1. évad elején kaszáltam a sorozatot és amikor visszanéztem, akkor sem jött meg a kedven, azt hittem, hogy több Revolution-epizódot nem is fogok látni, csak az évadnyitókat és az évadzárókat. Most meg jól kiszúrtak velem, hiszen láttam a promókból, hogy a 2×15-re végre-valahára csinálnak egy filler részt (író: Ben Edlund). S mivel reménykedhettem benne, hogy nem olyan lesz, mint egyébként a sorozat, ezért vissza kellett néznem. Belekukkantottam, és az első 5 perc után úgy döntöttem, hogy végignézem.

(Igazából a 2. évadról, a maradóktól inkább pozitívat olvasni, mint negatívat, de én azért nem néztem tovább az évadnyitót követően, mert ez a nanotech-es irány, amerre elindult a Revolution, hihetetlen módon nem érdekel. Ha az 1. évados kaszálókat igen, akkor szerintem érdemes visszanézni, de majd megírjátok kommentben. De az biztos, hogy az erőviszonyok áttolódása és az új szálak kissé megváltoztatták a szériát.)

Spoilermentesen sokkal többet a semminél nem is tudok leírni a részről, csak annyit, hogy a 2. évadra kvázi főszereplővé és központi figurává előlépett Aaron-ról szólt az epizód. Spoileresen pedig a rész természete miatt nincs értelme sok mindent kibeszélni, hiszen csak a történéseket lehetne felsorolni.

Így maradok annál, hogy igazi rajongói filler volt – még akkor is, ha a kibeszélőben a héten érkezett vélemények kivétel nélkül negatívak. (Hmm, akkor lehet, hogy épp a nem-rajongóknak szólt? Lehet, hogy épp ezért jött be nekem?) Nyilván egy ilyen különleges epizód bármikor kihagyható annak, aki nem bírja ezt a stílust, hiszen nem foglalkozik a fő történettel, kilép annak medréből 40 percre.

De ettől még rajongói volt, hiszen még az én pár részes tudásommal is tele volt jópofa pillanatokkal, és még a Charlie-ellenesek álma is teljesült. Ráadásul egy meglepetés vendég is tiszteletét tette, hogy teljessé váljon a fan service.

Egyedül azt sajnáltam, hogy a rész felétől már nagyjából nyílegyenessé vált a sztori, de persze korán ittam a medve bőrére, szerencsére a végére betoltak egy csavart – pont amikor bosszankodtam, hogy ezért a gagyizásért nem nézem a Revolution-t (hogy lehet olyan hülyeséget mondani, mint azt Miles tette?) – így már belefért a megoldás.

Nem hittem volna, hogy még élvezni fogok Revolution-epizódot, na. Nem lett kiemelkedő a végeredmény, de bizonyos pillanatai nagyon élvezetessé tették, játékos mulatság volt. Ha véletlenül lesz harmadik évad, akkor remélem, hogy ott is helyet szorítanak egy hasonló epizódnak.

36 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 03. 07. 20:53

még mielőtt valaki: természetesen nem halt meg charlie. ha így lenne, akkor nem tettem volna ki ilyen képet.

ALDO - 2014. 03. 07. 21:11

Én minden hibája ellenére az első évadban nagyon toleráns voltam ezzel a sorozattal, mondván, nem baj, ha elsőre hülyeségnem tűnik, ez úgysem a valóság.
A finálé 45 percében azonban sikerült annyi baromságot összehozni, hogy már nekem is sok volt.
A nézettség alapján kérdéses a harmadik évad, így nálam ez száműzve lett nyári darának.

A képről sejthető, hogy nem halt meg, mert enyhén spoiler lenne. :)

HighwayCat - 2014. 03. 07. 21:19

Már rég nem nézem (azt hiszem 10. résznél kaszáltam) de az a kép, ahogy a csaj fekszik a földön golyóval a fejében most elgondolkoztatott. Képesek voltam Joffrey szintetn megútáltatni velem azt a lányt már az elején. Köszönöm. :)

HighwayCat - 2014. 03. 07. 21:20

Most olvastam az első kommentet… Ennyit a szép reményekről. :D

Szajko - 2014. 03. 07. 22:02

Engem ez a rész tántorított el végleg a sorozattól. Valahogy úgy vagyok vele, ha ismét belengetik az évadzáró után, hogy tényleg “újra felkapcsoljuk a villanyt”, majd mégsem, akkor ez már így másodszorra olyan elképesztően erőltetett, amit nehéz megemészteni. Az álom az álomban koncepciót is kismilliószor láttuk már, az önállóan gondolkodó nanitokról meg leginkább sírni támadna kedvem… Egyértelmű kasza, eddig is csak a Kripke-be vetett reményem miatt folytattam…

Smash - 2014. 03. 07. 22:38

Én is itt döntöttem a kasza mellett. Az évad eleje még egész nézhető volt (legalábbis az első évadhoz képest), de aztán gyorsan lenullázták az egészet. Sorban csak abból álltak a részek, hogy valamelyik szereplő fogságba került, és egy/több másik szereplő megmenti. Komolyan mondom, nincs 1 db főszereplő sem, aki nem volt legalább kétszer elfogva és megmentve néhány rész alatt.
Aztán jött minderre ez a rész. Én nem tudom, hol látott ebben bárki bármiféle csavart, mert annyira egyértelmű, unalmas, kiszámítható volt az egész, mint egy “Zs” kategóriás monster horror. Az első öt másodpercben tudtam, hogy a nano át fogja verni Aaron-t, hogy megjavítsa, és azt is, hogy hogy. Még ha nem is tudtam volna, hogy aránylag sok van még a részből, amikor először “felébredt”, akkor is nyilvánvaló lett volna a “csavar”. Értem én, hogy kell nekik a nano jövőbeli nagy közös ellenségnek, ami ellen mindenki egyesülhet majd, de addig úgysem fogunk eljutni, ha ilyen minőségű “sztorikat” hoznak. Nálam legalábbis eljátszották az utolsó sanszukat.

tornacipour - 2014. 03. 07. 22:49

Ha megölnék csárlit, akkor én vissza térnék :)

winnie - 2014. 03. 07. 23:11

smash: itt alapvető félreértés van:) a csavar nem azt jelenti, hogy neked kell meglepődnöd, hanem azt, hogy nem arra megy a történet, amerre mutatják. ez kvázi technikai dolog, nem azon múlik a létezése, hogy kitalálja-e egy random ember vagy sem.

Pocok - 2014. 03. 08. 07:16

Tetszett… főleg az előző pár részhez viszonyítva jobb volt…
De
Most akkor mi lesz? Nem látom az irányt. Mintha csak úgy ellenének azt semmi. Nem látom a célt.

Pocok - 2014. 03. 08. 07:17

“Ráadásul egy meglepetés vendég is tiszteletét tette, hogy teljessé váljon a fan service.”

Kire gondolsz?

winnie - 2014. 03. 08. 07:22

Norára.

Kira - 2014. 03. 08. 11:10

Én imádom, alapból sci-fi sorozatnak indult, szóval a nanotech irány nem meglepő. A sorozatban az a legjobb, hogy kiszámíthatatlan és fogalmad sincs, hogy merre tart és mi a cél amit elakarnak érni a készítők… folyamatosan változik, megújul és átalakul. Nem egy hétköznapi sorozat, de pont azért jó és egyedi a maga módján szerintem… nincs benne az, hogy “na most úgyis ez lesz” mert mintha a készítők se tudnák, hogy mi lesz. Csak megyünk előre random módon… és ez tetszik benne. :)

winnie - 2014. 03. 08. 12:20

a készítők nem tudják, hogy merre mennek, illetve az 1. évad elején, vagy a pilot idején természetesen nem tudták, ,hogy milyen lesz a második évad. évadra előrenézve persze tudják.

viszont az biztos, hogy ezért is bukás, hogy sokaknak ezért nem tetszett. nekem inkább azért, mert unalmas, viszont a kiszámíthatatlanságot vitatnám, legalábbis nagyobb vonalakban, hiszen már az első rész után arról volt szó, hogy fognak alakulni a dolgok a két ellenérdekelt oldal között, és sajnos meg is lépték ezt a tipikus lépést.

Sunsetjoy - 2014. 03. 08. 15:12

“hogy lehet olyan hülyeséget mondani, mint azt Miles tette?” mármint erre a hülyeségre gondolsz? :)

“Really? Wow. She’s way out of your league.”

winnie - 2014. 03. 08. 15:19

nem:) csak az a duma, hogy “csinálj vele valamit, mindjárt meghal”, majd a “most már tényleg meghal” teljesen érthetetlenül béna volt, ha komolan gondolták.

TJ - 2014. 03. 08. 15:51

Smash véleményét osztom. Az első évad olyan volt, amilyen. A második évad meglepően jól indított aztán az egész lenullázódott, illetve repetitív elfogják-kiszabadítjuk unalomba fulladt az egész.
Ez a legutolsó “mátrixos” rész valóban okozott megmosolyogtató, hangosan felröhögős jeleneteket, de nálam ez ütötte be az utolsó szöget a koporsóba. Látszik, hogy semmi koncepció nincs a sorozat mögött. Nem tart sehova, erőlködik össze-vissza. Aztán kénytelenek bedobni egy ilyen vicces- a sorból teljesen kilógó és értelmetlen részt, hogy felkavarják az állóvizet. A 90-es években talán még elfogadható lett volna egy ilyen váltás, de szerintem 2014-ben már nem.
Kasza és nem fogom megsiratni.

Roxi - 2014. 03. 08. 20:03

Ez a rész elég unalmasan indult,aztán onnantól,hogy megkereste Rachealt szépen beindult! Oké a fő történstszállal nem haladtak előre,de egy évadban egy ilyen rész belefér! Remélem lesz 3. évad!

Eli - 2014. 03. 08. 20:48

Hömm. Alapvetően hasonló véleménnyel vagyok. Továbbra is tartom, hogy jobb a season 2, mint az első etap volt. A hangulat, a megvalósítás, a világ ábrázolása, a karakterek mind-mind jobbak. Charlie például szép lassan az egyik legszerethetőbb karakter lett, amellett, hogy elképesztően dugnivaló, főleg az első évadbeli énjéhez képest. :)
Ezek mellett viszont hiányzik valami nagyobb cél, ami felé lehetne vinni a történetet. Ahogy sokan írták, kezd unalmassá válni a fogságba esés, kiszabadítósdi menetrend.

Ez a rész nekem nagyon tetszett, szép filler volt.
Szurkolok a harmadik évadnak, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok, hogy csak az évadról évadra túlélés lesz a további céljuk, és folytatják ezt a “szezon nagy részében nem igazán mozgatjuk a történetet egy nagyobb végkifejlet felé” dolgot, avagy végre elhatározzák, hogy szintet lépnek és kifuttatják úgy a sorozatot, ahogyan megérdemli ez a történet. Szóval hajrá!

Ja és ha lehet eleresztek előre is egy stipi-stopit a finálé utáni kritikára, ha már a féltávnál is megkaptam rá a lehetőséget.
:)

Quantumleap - 2014. 03. 08. 20:56

Én leginkább azért kaszáltam az első évad felénél, mert irritált, hogy a sminkesek egy miniális fáradtságot sem vesznek, hogy a szereplőket fiatalabbnak mutassák a 15 évvel ezelőtti flashbackekben.

winnie - 2014. 03. 08. 21:52

mármint azért, mert te nem vetted észre, hogy dolgoztak rajtuk. mert igencsak látni megnézve két snittet.

winnie - 2014. 03. 08. 21:53

eli: Persze, akkor meg sem “hirdetem”.

Fragohol1C - 2014. 03. 09. 12:58

Lehet h egyedül vagyok vele, de én kedvelem a sorozatot. Az első évad második felétől egyre jobb, ez a rész pedig szinte az egész sorozat legjobbja volt szvsz.

DarylD - 2014. 03. 09. 19:17

Az évad eddigi legjobb része, nagyon bejött. Több ilyen kéne még bele.
Nálam egyre bejövősebb amúgy a sorozat, a 2. évadtól egyre felfelé ível a színvonal, egyik kedvenc országos sorozatom lett.

“Ha véletlenül lesz harmadik évad”-miért, nem valószínű? Kár lenne… :(

Cseho - 2014. 03. 10. 10:01

A skynetes poén nagyon ott volt. Tetszett az egész “haldoklik” a nano téma. Frankó új irányt adhatott volna a sorozatnak. Erre megfejelik a végén a gyógyult nanoval. Megint olyan dolgot szartak el ami érdekessé tehette volna a sorit. Ilyen volt a félisten Aaron is, de belőle is egy beszari retardáltat faragtak. A sorozat továbbra is tetszik, de olyan dolgokat csesznek el, hogy az már fáj.

winnie - 2014. 03. 10. 10:12

daryld: nagyon gyenge a nézettség.

mse - 2014. 03. 10. 17:39

Sajnálom, hogy pont most esélyes, hogy bebukik a Revolution, mivel épp a 2. évadra találta meg a hangját számomra. Elkezdtek rámenni azokra a dolgokra és karakterekre, amik működnek (mondjuk Aaron nekem pont nem egy ilyen figura, de ez magánvélemény), kicsit még a dinamikákat és a szálakat és e köré építik. A mögöttes szál se teljesen érdektelen, bár épp attól tartok, hogy csak addig fogom érdekesnek találni, amíg megmarad valamennyi misztikum körülötte.

Az epizód rendben volt, nekem tetszett az Inception-özés, és vicces volt egyes karatereket Aaron szemén keresztül látni. Az biztos, hogy milliószor jobban működött, mint az a borzalmas csatornás epizód a tavalyi szezonból, ahol beetették velünk, hogy mindenki ugyanúgy és egyszerre regál az oxigénhiányra hallucinációkkal.

thomas - 2014. 03. 16. 07:59

Én csak tegnap láttam ezt a részt mert pótolgattam a lemaradásokat és megkockáztatom, hogy ez talán a sorozat eddigi legjobb része volt, nem éreztem még ilyet egy sorozatrész megnézése után mint most. Elgondolkodtató is volt. Meg igazából annyira nem is volt filler.

Lui - 2014. 03. 16. 22:23

Egyetértek. Ez Gcijó epizód volt!!!

Én elnézegettem az első évadban is, a másodikban is a sorit.. nem egy kiemelkedő darab, de nem rossz végül is. De ez nagyon bejött.

valaki - 2014. 04. 05. 09:17

A 18. Epizódban meghal Jason?

Szinti - 2014. 04. 05. 20:06

Tényleg Winnie irnál a 18 epizodrol? Meg hogy mit várhatunk Jason tényleg meghal vagy nem? Mert igazából nagyon semmit sem lehet tudni….én nagyon sajnálnám ha meghalna ő volt a kedvencem!! Előre is köszi! :)

winnie - 2014. 04. 05. 20:07

nem tudom, nem nézem a sorozatot, és sok minden más van előtte, hogy csak úgy megnézzem. de meghal, linkeltem a héten a hírekben egy jd pardo és egy trcy spiridakos interjút.

Szinti - 2014. 04. 05. 20:27

Köszönöm azért!:/

Akárki - 2014. 05. 13. 03:32

Atya ég ez a sorozat megélte a 2. évadot???
Ekkora hülyeséget már régen nem láttam. Az ok, hogy áltudományos scifi de azért egy kicsit jobban odafigyelhettek volna a készítők. Mert egy ilyen világméretű áram kimaradás nukleáris katasztrófát okozna ugyanis a reaktorok hűtése is leállna illetve, ha még az aksis eszközök is leálltak akkor az ember is meghalna mert a kémiai úton előálló áramot is blokkolja :D vagy szelektíven működik, esetleg intelligens és felismeri, hogy az ember és azt nem kell leállítani. Jah meg persze az öreg dízel autók sem álltak volna meg csak max lámpájuk nem lenne. Mondjuk annyiból jó a dolog, hogy így a statikus elektromosság is megszűnt így a műszálas ruhától nem töltődsz fel :D :D

Szinti - 2014. 05. 31. 15:57

Állítólag lesz 3. Évad is….ez igaz?

winnie - 2014. 05. 31. 15:59

nem. vége a sorozatnak.

pont most írunk róla, pár perc.

Csigusz - 2014. 08. 11. 18:55

hihetetlenül jó epizód volt, toronymagason kitűnik a többi közül :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz