login |

Once Upon a Time: folytatódott a 3. évad

2014. 03. 10. 14:45 - Írta: superpityu

315 hozzászólás | kategória: kritika,

Jó régen volt az a bizonyos midseason finálé, ami akkoriban igencsak bejött. Bevallom, egyáltalán nem hiányzott azóta a Once Upon A Time, hiszen akkor az utolsó perceket eltekintve lezárták az egész eddigi történet. Kíváncsi is voltam, hogy mennyire lesz a mostani epizód reboot szagú, vagy esetleg hoznak valami meglepő fordulatot.

Szerencsére nem kezdtünk mindent az elejéről, sőt pár fontos dolgot le is tudtunk gyorsan. Valószínűleg így Emma karaktere sem lett leépítve, hanem tovább haladhat azon a korábbi vonalon, ami miatt már egészen megkedveltem őt. Viszont ott van még Henry is, aki hordozza a rossz gyerekszínészek összes tulajdonságát, plusz ennek fényében még a karaktere is béna.

Szóval a történet folytatódott, de valahogy mégsem. Igazi építkező epizód volt, pár apróbb szál be lett lengetve, viszont a főszál nagy rejtély lett végül. Na, spoileresen a tovább után folytatom. 

Valahol megbocsátható dolog volt, hogy a rész nagy része Emma köré épült, kifejezetten örültem, hogy ilyen gyorsan visszaadták az emlékeit. Remélem Henry is gyorsan kap abból a löttyből, amit az anyja ivott, mert nem akarom látni, ahogy rácsodálkozik mindenre a városban.

Rumpi valószínűleg visszatér, legalábbis Belle és Neal is hisz abban, hogy életben van valahol. Regina pedig megkapta magának Robin Hoodot, bár csak az előző etap történései miatt tudjuk, hogy mire is megy majd ki a játék náluk. Snow és Charming pedig pedig csinálhatnak lassan egy új gyerekszobát.

Az újra érvénybe lépő átok lehet kicsit béna ötlet, meglátjuk mit hoznak ki belőle, vagy miért is történt meg, miért is gond ez egyáltalán. A főgonoszunkból is alig kaptunk valamit, de elég érdekesnek tűnik. Remélem kap rendes háttértörténetet is, és nem csak poénból teremtette meg újra Storybrookot.

Azt kell mondjam, hogy olyan céltalan volt ez a félévados kezdés, akartak is csinálni benne valamit, meg nem is. Pár elejtett mondatból lehet sejteni, hogy mikre is számíthatunk majd később, mint Rumple visszatérése. Igaz egy éves időugrás is történt, valószínűleg most az elmúlt időszakot kapjuk vissza flashback formájában.

Összességében elég nagy katyvasznak éreztem az epizódot, mindenbe belekaptak kicsit, csak közben semmiről sem szólt ez az egész. Legyen 5,5-6/10, csak mert jó kedvem van.

315 hozzászólás Ne habozz!

Andro - 2014. 03. 10. 15:16

Szerintem kifejezetten béna ötlet volt ilyen gyorsan visszaadni Emma emlékeit. Elhúzhatták volna a kövi epizód elejéig is akár. Henryvel semmi bajom, ő úgyis alig szerepelt most, szóval egy rossz szavunk sem lehet. Hook még mindig irritál, reméljük, hamar lekopik Emmáról.

Az új átokról szólva felmerül a kérdés, hogy akkor most ha mindenki megint Storybrooke-ban van, akkor Neal és Belle is visszakerülhettek vajon? Jó, nem lényeges kérdés, csak engem foglalkoztat. Rumple pedig vissza fog térni, hiszen erről már Eddyék is beszéltek, hogy lesz RumBelle happy end.

A gonosz boszi pedig egész jól néz ki, és tetszik, hogy a végén kapott kb. fél percet. De hogy mire kellett neki Regina vére, az kész rejtély. Valszeg az új átokhoz van köze.

Regina és Robin Hood érdekes páros lesz, reméljük, hogy Robin lesz Regina igaz szerelme. Egyébként a készítők a Vadászt is vissza akarják hozni flashbackben.

Az epizód amúgy elég kiszámítható volt, felvázoltak pár dolgot, kaptunk pár infót, aminek a 90%-át már ellőtték interjúkban és egyéb helyeken, de ennek ellenére élveztem. És nem zavart, hogy az epizód Emmára épített, elvégre ő a Megmentő. Snow-nak viszont mekkora pocakja volt már az epizód végén. Vajon herceg, vagy hercegnő születik majd? Emma kap egy kistesót. :)

LaCRossE - 2014. 03. 10. 15:31

Kérdés: lehet innen folytatni úgy, hogy a 2. évad végén kaszáltam?

Silas - 2014. 03. 10. 15:41

érdemes ahhoz 3×01-től folytatni… mert az első fele kifejezetten jó volt. (annak ellenére, hogy a 2. évad egy kalap sz*r volt)

naughtyl - 2014. 03. 10. 15:44

+1 @LaCRossE
minden OUAT írásnál felmerül a kérdés bennem, de mivel még soha nem tértem vissza kaszált sorozathoz, nem is veszem komolyan a “dilemmámat”.

pedig néha tényleg meggyőzöm magam, hogy érdekelne még a sorozat. arra sem emlékszem pontosan, mikor adtam fel. kb 2×17 körül. talán.

áhh, olvasom tovább miket írtok, talán lesz változás.

Tuonela - 2014. 03. 10. 15:48

Köszi az írást, megerősített benne, hogy itt a jó alkalom kiszállni a másfél éve tartó nyűglődésből és ezt a részt már nem nézem meg. :)

winnie - 2014. 03. 10. 15:58

silas: a kasza lényege éppen az, hogy az ember nem akarja folytatni. az lenne a világ legértelmetlenebb dolga, ha valaki nagy nehezen ráveszi magát a kaszára, és később ugyanott folytatja:)

S84 - 2014. 03. 10. 16:05

Nekem kifejezetten tetszett a rész, ha több dolgot beleraknak már zsúfolt lett volna…
Regina szövege szokás szerint zseniálisan lett megírva.

Dorc - 2014. 03. 10. 17:09

a 2. évad elején kaszáltam, aztán csak a 3. évad elején tértem vissza, sztem ez az évad egészen élvezhető, legalábbis darálva az volt az első fele.

Ebből a második félből pedig még bármi lehet, így első látásra. Tetszik az új főgonosz. Bár szegény színésznő, ezzel a rengeteg festékkel, szörnyű lehet…

mse - 2014. 03. 10. 17:17

Nekem épp tetszett az epizód, a sorozatra tényleg ráfért most már egy reboot és ez az volt, emellett imádtam a millió egy kikacsintást a pilot-ra. Persze ez csak egy felvezető rész, de az alaphelyzet egész jól is elsülhet (Rebecca Mader mint a Wicked Witch? Ezt bizony látnom kell… :) ), és remélem szépen kibontják ezt az egész “ez történt az előző évben” szálat.

Henry is megmaradhatna az emlékei nélkül, nekem kifejezetten bejött az, hogy ebben az epizódban nem állandóan a meseországos teóriáit kellett hallgatni.

Andro - 2014. 03. 10. 17:32

mse: De akkor hogy magyarázzák meg Henrynek a mágiát, meg a többit? Bár most is előkerült, hogy a kölyök hisz a mágiában, bár azért érezhetően cinikus volt a hangnem, a “persze, meg a Mikulásban, a Fogtündérben meg a Húsvéti nyúlban is” beszólásnál. Szóval, Henry 12 éves (Jared Gilmore, aki alakítja meg majdnem 14), szóval egy 12 éves gyerek általában már nem hisz az ilyesmikben.

superpityu - 2014. 03. 10. 17:41

lacrosse: igazából nem tudom, annyi biztos, hogy neverland meg ezek a szarságok nincsenek már. tiszta lappal indulnak, nem volt senki sem túl idegesítő, mondjuk snow alig kapott valamit, így pedig könnyű elviselni. :D jövőhéten már okosabbat tudok mondani.

egyébként két észrevételem lenne, az egyik a semmiből előbukkanó ruby, akinek örülök, de ha már visszahozták,. akkor remélem nem a háttérben fog ácsorogni, mint most is. a másik pedig, hogy hol van mulan, vagy elmondta robin, hogy miért csaak ennyien vannak vele, és én nem figyeltem? :D

mse - 2014. 03. 10. 17:43

@Andro: Miért kéne megmagyarázniuk? Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha egy kicsit sötétben lesz tartva. Épp az lenne a szép, ha ez a Henry nem hinne a mágiában, én ebben a fordított szerepkörben látom a fantáziát.

Shawn - 2014. 03. 10. 18:00

superpityu: Ruby szerintem csak oda volt CGI-zve.. azért jó otlet volt mert engen nagyon idegesítet hogy csak úgy eltunt és semmi magyarázat hogy merre van, miért nincs a nagyannyával pl. amikor a 2. évad fináléjában a halál fenyegette oket…

superpityu - 2014. 03. 10. 18:30

shawn: jaja, visszanéztem a promót, abban pedig nem volt ott neal mellett. meg is voltam lepődve, hogy mit keres ott, miért nem a nagyanyja mellett áll. de így érthető, csak ott volt hely :) azt hiszem kimaxoltam az 1 bejegyzésben használható ott-ok számát :D

Andro - 2014. 03. 10. 18:39

Shawn: Rubyt vissza akarják hozni az évad második felére, csak kérdés, hogy ez hogyan fog sikerülni.

mse: Igen, de azt mondta, hogy hisz, szóval ez okozhat némi kettősséget. Főleg, ha esetleg olyat lát, amit nem kéne neki.

Cyrax - 2014. 03. 10. 19:00

Rebecca Mader belépője elég epic volt. :)

Cápi - 2014. 03. 10. 19:05

A sorozathoz képest ez egy egész korrekt folytatás volt, végre nem a dzsungeles díszletben keringenek heteken át, számomra ez már üdítő volt.
Henry és az “okosságai” továbbra is iszonyatosan irritáélóak, ráadásul olyan tudálékos fejet vág hozzá, hogy szívem szerint képen nyomnám. Az egyik, ha nem a legidegesítőbb gyerekszínész, még a GoT-os Joffrey-t alakító kiscsávónál is rosszabb, az legalább jól hozza a karaktert. Mindegy.
Regina szövegei még mindig rohadt jók :D Hét idézete esélyesek nálam abszolút. Bárcsak a többi karakternek is jutna ilyenből és nem csak a nyálas love, always meg together szavakat ismételgetnék más szövegkörnyezetben…
Az azért átjött másnak is, hogy Emma 8 hónapig egy repülő majommal……? xD Itt kicsit megborzongtam :D De jó alapötletnek tartom, hogy Óz világát hozták most be, bár ez az új átok téma csöppet elcsépelt.
Amúgy a 2. évad végén én is úgy voltam vele, hogy kaszálom, mert fájdalmas volt az a kínlódás, amit lenyomtak, viszont őszintén szólva nem bánom, hogy maradtam a 3. évadra. Idiótáék hülyeségeitől és a fölösleges drámázásuktól eltekintve szerintem kellemes 40 percnyi szórakozást nyújtanak a részek. Ginnifer Goodwinnek szép nagy pocakja nőtt már :) Nem semmi lehetett azt takargatni.

Nif - 2014. 03. 10. 20:25

Csak két újat tudok mondani: Emma magassarkúja, amiben randizott, egy borzalom és ingyen Diablo 3 reklám :D

Dora - 2014. 03. 10. 20:40

Az egész felvezetősztoris nyílván szükség volt, és a sok utalgatással jó is lett. Bár neekm ez az egész Óz sztori korai, mert nagyon sok szerepló van, akinek a történe fél/1 rész volt, inkább őket kéne mutatni. Összességében elég összevissza az egész, de azért még hozzák a formájukat és Ginny terhességét is jól beleírták, hogy nem emlékeznek rá…Remélem kidolgozzák rendesen az 1 év sztoriját és élnek a lehetőségekkel (pl. Henry nem hisz)

LaCRossE - 2014. 03. 10. 20:45

Csak ki ne derüljön, hogy nem Charmingtól van Snow gyereke.

Dark Energy - 2014. 03. 10. 20:56

A konzolos Diablo III nagyon komoly volt, jót röhögtem.

Az új sztoriszálhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy elő kell keríteni Dorothy-t és a piros cipellőt, minden meg lesz oldva. :-)

superpityu - 2014. 03. 10. 21:08

én is attól félek, hogy nagyon sok lesz az új karakter. óz elég nagy téma, plusz még biztos jön rapunzel, bár arielt is okosan fűzték neverlandhoz, talán ő is ebbe a világban lesz fontos.

Silas - 2014. 03. 10. 22:55

winnie: én pedig azt tettem TBBT-nél, aztán mégis folytattam.. persze nem egyből, sok idő eltelt utána, de abszolút nem bántam meg. miért lenne értelmetlen dolog? nem gondolhatja úgy később az ember, hogy bele kellene néznie, hátha mégis jó / jobb lett?

Andro - 2014. 03. 11. 07:50

Nif: Hát én pont nem Emma magassarkúját néztem. Engem sokkal jobban sokkolt az a pizsamanadrágra hajazó skótkockás gyatya, amiben a városban flangált. XD

winnie - 2014. 03. 12. 18:53

“miért lenne értelmetlen dolog? ”

azért, mert egy példával (se kettővel, se tízzel) nem lehet igazolni valaminek a helyességét. hozhatnék 100 ellenpéldát. nincs értelme. ha valamit kaszál az ember, az esetek zömében nincs értelme továbbnéznie. csak azért, mert tízből egyszer mégis van, az hatalmas veszteség. mert a kilenc feleslegesen továbbnézett sorozat helyett lehet kilenc jót is nézni.

(a mondandóm lényege nem az volt egyébként, hogy érdemes-e belenézni, hanem az, hogy ugyanattól a résztől nem érdemes folytatni.)

Roxi - 2014. 03. 13. 20:50

Egész jóra sikerült ez a rész, vártam már a folytatást és szerencsére nem is csalódtam! Mondjuk Rumple nagyon hiányzott,remélem hamarosan visszatér! Annak kifejezetetn örülök,hogy Storybrooke nem tűnt el örökre!

S84 - 2014. 03. 17. 09:53

3×13: Tetszett a Regina&Emma “csavar”, a promóból már azt hittem megint mindenki ellene lesz…
Rumple is visszajött, de szerintem nincs ereje, a Regina lakásáról zöld ködben eltűnő alak pedig az új Dark One = Bae lehet.
Robinék Storybrooke-ba “átkozása” külön plusz pont, kellettek már az új karakterek s még Ruby is volt :D

Cápi - 2014. 03. 17. 15:43

Miért lenne mégis a zöld ködben eltűnő alak Bae, ráadásul még Dark One is? A Wicked Witch is zöld köddel nyomul.

S84 - 2014. 03. 17. 20:07

Gyanús nekem, hogy ennyire emlegetik Bae-t és sehol nincs.
Ruple meg úgy néz ki erőtlen a csukját eddig meg a Dark One használta és ha a WW-nél van a tőr akkor utasítgathatja anélkül, hogy jelezzen Emmáéknak.

Zsofesz - 2014. 03. 17. 20:16

Rumple! De jó, hogy visszatért… már ideje volt.
Szerintem simán ő lesz a WW apja, csak hogy még belterjesebbek legyenek :)
Regina tetszik, végre lehet megint gonosz, de jó céllal.

Lily - 2014. 03. 17. 21:03

Hoppá. Na így kell visszahozni egy sorozatot az életbe, mint ahogy most az OUAT-tel csinálják. A Season 3/B premier után nem voltam benne biztos, hogy jól jönnek ki belőle, de ez az új rész nagyon jól sikerült. Új lendületet kapott, behoztak egy teljesen új világot, Regina méltó ellenfelet kapott, és szerencsére a Mary Margaret-David-Henry hármas is pont eléggé háttérben van ahhoz, hogy ne zavarjanak nagyon.

Éljen!

Cápi - 2014. 03. 17. 22:14

Amúgy ja, kihagytam, hogy eza rész most baromi jó vol, kezd talán magára találni a sorozat?? :O

Dharman - 2014. 03. 17. 22:18

Jó rész volt. Az egész évad nagyon rendben van. Öröm bódottá’!

Bogyó - 2014. 03. 18. 22:13

Számomra is nagy visszatérő a sorozat!! És kezdek csatlakozni a Henry miatt fújolókhoz, eddig nálam még belefért keveset látjuk, cuki kategóriába, most nagyon kamasz, viselkedjen már úgy… de ezen nem akadok fenn, csak mondom.

Jackdaw - 2014. 03. 19. 13:48

Én csak azt remélem, hogy Regina valamelyik fontos szereplőt változtatta át plüssmajommá, és Robin gyereke majd szépen elnyűvi.

Zelena elég randomnak tűnik egyelőre, miért pont Reginán akarja a baját megbosszulni? Persze az is igaz, hogy a családban amúgy is erősen jelen van a logikátlanság :)

Rebecca Mader meg szegény elég borzasztóan néz ki, nem tudtak volna kevésbé lompos ruhát ráadni? A zöld festékről nem is beszélve. És csak engem zavart, hogy angol kiejtése van?

A történet amúgy egyelőre korrekt, külön örülök, hogy Emmát jó gyorsan felvilágosították. Henry meg maradjon csak a sötétben, úgyse érdekli, mi történik. (vajon az, hogy állandóan a psp-jén lóg, és semmi nem érdekli, azt jelenti, hogy Regina jobb anya, mint Emma? :)

Cápi - 2014. 03. 19. 16:50

“miért pont Reginán akarja a baját megbosszulni?”
Nézd meg azt a részt még1x, eléggé nyilvánvaló, hogy miért.

“És csak engem zavart, hogy angol kiejtése van?”
Az brit akcentus és nem “angol”. Angolul beszélnek a britek, amerikaiak és még sokan mások. Csak a tisztánlátás kedvéért. Amúgy meg Rebecca Mader egy brit színésznő, milyen akcentusa legyen mégis? Ahhoz képest szép a kiejtése, messze nem beszél annyira akcentussal, mint például a GoT-os színészek közül páran.

Jackdaw - 2014. 03. 19. 17:22

Igen, tudom az okát, irigykedik rá stb, de én arra gondoltam, hogy nem Regina tehet róla, hogy gyökerek voltak vele a szülei. Költői kérdés volt, de mindegy.

A Trónok harcát nem nézem, de tudom, hogy vannak benne skót, ír és más származású színészek, akik ennek megfelelően beszélnek. Nem több akcentusa van egy skót színésznek, mint egy angolnak (földrajzilag angol), hanem más. A cockney londoni, közel a királynőhöz, mégsem fogod “szépnek” tartani.

Egyébként arra gondoltam, hogy számomra furcsa, hogy az európai mesék szereplőit többségben amerikaiak, míg az (azt hiszem) első amerikai szereplőt egy brit színésznő játssza. Nem kötekedni akartam, csak megjegyeztem.

Roxi - 2014. 03. 19. 21:01

Olyan nincs is,hogy brit akcentus,mert az az igazi angol amit ők beszélnek! Az amcsik,ausztrálok stb. beszélnek akcentussal! :)

Már kezdtem zabos lenni,hogy megint nem lesz Rumple,de szerencsére csak a végére hagyták! Tetszik a Regina-Robin sztori !

winnie - 2014. 03. 19. 22:40

“Olyan nincs is,hogy brit akcentus,mert az az igazi angol amit ők beszélnek!”

ó, ez hatalmas tévedés.

Cápi - 2014. 03. 19. 21:52

Nekik az az angol, a mi fülünknek meg brit akcentus. :P Na de ne offoljunk.

A Regina-Robin szál kifejezetten aranyos ^^

Ezüstróka - 2014. 03. 19. 22:38

Mellesleg ezek a repülő majmok kifejezetten ijesztőek lettek. Nem tudom miért, de engem legalábbis kiráz tőlük a hideg.

pearl - 2014. 03. 20. 19:53

IGEN! VIsszatért! Nagyon hiányzott. Majdnem kaszáltam a sorozatot mérgemben. De most nagyon örülök!

Skyler - 2014. 03. 20. 23:04

Nálam eddig vegyes ez a két rész. Na jó, inkább pozitív, azért mindenképpen, hogy a Henryt játszó tehetségtelen kölyök keveset van benne. De még az a pár perc is iszonyú belőle…Semmi fejlődés, csak az orra nő kb. Most komolyan, hogyhogy nem követelik a lecserélését Amerikában? Amúgy azt tudja valaki, hogy Sayid a Lostból (Naveen Andrews) mikor jön be a képbe?:) Nagyon-nagyon várom már.

Rumpelstiltskin végre! (Y)
Regina: zseniális továbbra is.
Idióták: most egész tűrhetőek.
Henry: no comment.
Wicked Witch: nagyon jól játszik a színésznő, pedig a Lostban ki nem állhattam.

Szóval ennyi.

sehrezad - 2014. 03. 21. 09:17

Rendben van ez eddig! Nem gondoltam, volna, hogy van még potenciál a sorozatban, de a mesevilág kimeríthetetlen.

Jackdaw, ezen szakadtam :)
“Én csak azt remélem, hogy Regina valamelyik fontos szereplőt változtatta át plüssmajommá, és Robin gyereke majd szépen elnyűvi.”
Az pedig biztos, hogy Emma nem tartja olyan rövid pórázon Henryt, mint annak idején Regina…nem is csoda, hogy Evil Queenként kezdett ránézni :)

Zora - 2014. 03. 21. 15:45

3×03
De fura volt! Az előbb néztem az Intelligence-t, most kezdtem ezt, erre itt látom kedvenc testőrömet…
Mennyire gyakori ez filmes berkekben?
Mármint, hogy a főszereplőt engedik a régi sorozatában feltűnni?

Zora - 2014. 03. 21. 15:56

Szóval, az előbb 3×13-at akartam írni…

Friday - 2014. 03. 22. 19:00

Skyler: Naveen Andrews a Once Upon a Time in Wonderland-ben játszik, nem hiszem, hogy ide behoznák. Ott viszont ő az egyik főszereplő. :)

superpityu - 2014. 03. 22. 20:39

nem is rossz ez az új irány. tele volt logikus húzásokkal, amin meg is lepődtem.
neal gondolom ugyanúgy valamiféle rab lehet zelenánál, először azt hittem ő lesz a ketrecben. rumpi úgy tűnik mágia nélkül maradt és eléggé meg is őrült. a zöld bőrszín meg minden gondolom, hogy cora és rumpi kalandjára vezethető vissza, valamint a hatalmas erő is amivel bír a boszi azért lehet, mert a dark one gyermeke.
viszont aki ezekbe a ruhákba öltöztette mader-t az süllyedjen el, viccen kívül, valami borzasztó volt abban a mama ruhában :D
emma-regina összefogása tetszik. henry szörnyű, ezzel a nemtörődömséggel is.
kicsit olyan érzésem van, hogy ruby jeleneteit később vették fel, annyira el voltak szeparálva a jelenetei a többi szereplőtől, tényleg alig volt valaki a háttérben amikor jelen volt.

Skyler - 2014. 03. 23. 16:09

Friday, köszi az infót!:) Akkor valamit kicsit félrenéztem.
Olvasgatva a hsz-eket, örülök, hogy nem csak én vagyok kiakadva Henry játékán.
Kíváncsi vagyok, hogy Snow marad-e, ha megszületik a babája.

Skyroads - 2014. 03. 24. 13:44

Henry tényleg olyan, mintha egy másik gyerek lenne.
Zelenát meg gondolom azért öltöztették ilyen ruhákba, mert szürke egérnek akar tűnni Storybrooke-ban. De amúgy tényleg borzalom. És kb. ugyanezt erőltetik MM-re is, amiben viszont nem látom a csíziót, de a szememet zavarja :D

Cápi - 2014. 03. 24. 15:23

Megint elég jó kis részt kaptunk, mifene van az írókkal? :D Végre valami!
Máskülönben a Neal az új Dark One elmélet meg is dőlt ma (azóta se értem, azt hogy sikerült kilogikázni), Rumpi elég alaposan meg van zakkanva.

Roxi - 2014. 03. 25. 21:17

Meg az is megdőlt,hogy Rumple Zelena apja,mondjuk ez már amúgyis kicsit sok lett volna!

Glam - 2014. 03. 26. 10:30

Remélem Rumple hamar összeszedi magát, alig várom a következő részt, imádom hogy Robert Carlyle milyen sokszínűen el tudja játszani ezt a karaktert :)
Zelena – Regina találkozóra is kíváncsi leszek itt Storybook-ban, én elhittem volna hogy Rumpival kavart Cora (a zöld bőr miatt).
Nem tudom ki hogy van vele, de engem Snow (szinte a kezdetektől) és Henry egyre jobban idegesít. Van valami Snow karakterében ami nem teszi őt igazán szerethetővé.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 26. 10:47

@Roxi:
Hogy ne lenne olyan, hogy brit akcentus.
Ez kb olyan, mintha azt mondanad, hogy olyan nincs, hogy magyar akcentus, mert a magyarok beszelnek magyarul es a roman meg szerb magyarok akcentussal.
Ezek szerint a szegedi, vasmegyei es egyeb tajszolasok sem akcentussal beszelnek, hanem tökeletes magyarsaggal.

Az akcentus az egyedi kiejtesi format jelenti, nem az “elterö” kiejtesi format. Tehat gyakorlatilag mindenki akcentussal beszeli a sajat nyelvet, csak meg lehet különböztetni helyi akcentust es idegen(nyelvböl eredö) akcentust.

Ugyanezert minden egyes brit mas angolsaggal beszel. Londoni (angol), skot, ir akcentussal es azok 100 különbözö arnyalataval. Ugyanugy, ahogy az amerikaiak is ezer fele akcentussal beszelik az amerikai angolt.

Az amerikai es brit angol közti különbseg nem az akcentusban nyilvanul meg leginkabb, hanem a szavak, a közhelyek es a nyelvtani fordulatok különbsegeben, ugyanugy, ahogy egy erdelyi magyar is mas szavakat, szerkezeteket hasznal, mint egy magyarorszagi magyar.Ezt lehet inkabb tajszolasnak nevezni valoszinüleg (bar egy nyelvesz lehet, hogy megcafolna, nem tudom)

Nem bantaskent tenyleg, de amit mondasz, azt azok szoktak hangoztatni, akiknek közük nincs a nyelvekhez, csak okosnak akarnak latszani. Szerintem inkabb hagyj fel vele, jobban jarsz.

Amugy en rühellem a csajt is, meg az akcentusat is a LOST ota, holott mas brit szineszek akcentusat meg kifejezetten kedvelem.

A sorozathoz sok hozzafüznivalom nincs. Meg nezem, de igazabol nem ajz fel…

Roxi - 2014. 03. 26. 19:50

“Ezek szerint a szegedi, vasmegyei es egyeb tajszolasok sem akcentussal beszelnek, hanem tökeletes magyarsaggal.”

Nem, ők tájszólással beszélnek!Akcentussal meg pl.Pákó beszél akinek nem anyanyelve a magyar és nem tanulta meg rendesen! Az angolban is két külön szó van,accent és dialect,talán nem véletlenül!
Ezzel be is fejeztem itt az offolást,ha esetleg még szeretnél jellemezni,megadom a mailcímem!

Roxi - 2014. 03. 26. 21:03

Rumpi vajon,hogy jutott ki a bunkerból?Valaki kiszabadította,mondjuk Bae? Mert korábban is megszökhetett volna,míg a lakat ugye kívül volt!

Glam - 2014. 03. 27. 05:59

Szerintem – ha tényleg Zelena irányítani tudja a tőr segítségével – akkor ő irányította Rumple-t hogy kiszökjön és megtámadja Charmingot.

Platschu - 2014. 03. 27. 07:18

Én egyben daráltam le a három új részt.

Pár negatív gondolat :
– Henryt nem lehetett volna Bostonban hagyni? Még egy dementor is éhen halt volna mellette, mert annyira unalmas… :)
– Egy teremben elfért a teljes Storybrooke? 50-100 ember él a királyságban?
– Dr. Whale mit is csinál akár az EF-ben, akár Storybrookeban? Hol van a Kalapos?
– Kicsit nagyvonalúan zárták rövidre Emma szerelmi életét New Yorkban, illetve a babültetés fortélyait
– Megan Orhyt (Piroska) minek is hozták vissza? Két-három jelenetre?

S akkor jöjjön pár pozitív :
– Végre Snow és Regina, illetve Regina és Emma együtt dolgoznak. Éppen itt volt az ideje a békének! :) (Bár ettől még a nő egy érzelmileg instabil pszichopata sorozatgyilkos, aki ugyebár a Vadász szívszaggatásáért se bűnhődött meg kellően.)
– Az új ellenfél is ügyes és ráadásul nem alattomosan gonosz, hanem úgy tűnik nagyon is jó tervvel állt elő. Szerintem Cora egyáltalán nem halt meg és ő támogatja a távolból. :P

winnie - 2014. 03. 27. 08:35

“- Megan Orhyt (Piroska) minek is hozták vissza? Két-három jelenetre?”

fan service. volt rá lehetőségük most, éltek vele.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 27. 12:07

@Roxi: latom nehezdre esik az olvasas es szövegertelmezes.
Igy vagy jo, ahogy vagy. Valamire biztosan… :-)

Többet nem akarok hozzafüzni :-)

Slorem - 2014. 03. 27. 19:38

@Glam:
Mikor támadta meg? Ha arra a “szellemre” vagy micsodára gondolsz, akkor annak szerintem semmi köze sem volt Rumpihoz…

Zora - 2014. 03. 28. 08:28

3×14

Nagyon kurtán-furcsán intézték el Rapunzelt… Oké, kellett egy előzmény, ami megmutatja a gyökér hatását. David is egy ilyen teát ivott, és amivel megküzdött, az a saját, testet öltött félelme volt. Ez nem is kérdés.
Szerintem Rumpit egy szárnyas majom szedte ki, mert ugye Zelena Hóéknál volt. Az egy dolog, hogy a kardmarkolatot oda tudja varázsolni a táskájába, de Rumpit a bunkerből nem.
Nekem még mindig semmi bajom Henryvel.

Roxi - 2014. 03. 28. 09:27

Annyira én se érzem Őt gázosnak,mint itt sokan! Kicsit tudálékos,de ez főleg az első évadban volt érezhető,amikor Emmát térítette!

Mese - 2014. 03. 28. 17:30

Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy mikor indul a 3. évad?
A neten már megnéztem a feliratos változatot a 12.részig,de a szinkronos érdekelne.Amúgy pazar szerintem az eddig látott a 3. évadból.Nagyon tetszett.

Glam - 2014. 03. 28. 18:55

Azért hittem a csuklyást – ezek szerint szellemet – Rumple-nak mert ugye neki megvan az a képessége hogy gyorsan helyzetet változtasson és asszem mások félelmeit is képes megérezni (hogy gondolatokat is tud-e olvasni azt nem tudom). A kardmarkolatot is bele varázsolhatta Zelena táskájába.
Én azt hittem hogy ki fog derülni hogy ki van a csuklya alatt, Zelenára azért nem gondoltam, mert ugye Snow-éknál volt, az én tippem Belle volt (volt róla szó hogy elmennek megkeresni a tőrt Neil-el az E.F.-ben aztán mondom lehet hogy ő lett az új Dark One mikor megszerezte)

Roxi - 2014. 03. 28. 19:21

A csuklya alatt David volt maga,illetve az ő félelmei! Ugyanúgy ahogy Rapunzelnél!

Platschu - 2014. 03. 28. 23:15

Pedig egy pillanatra felmerült bennem, hogy az ikertesóját feltámasztották valahogy. :)

Az a Diablo3 reklám kicsit durva volt… Oké, hogy a varázsló téma miatt dobták be, de nem is emlékszem, hogy mikor volt sorozatban ilyen direkt játékos “reklám”.

Grace - 2014. 03. 29. 23:49

Ezt láttátok már?
http://www.youtube.com/watch?v=me520WKPaBU
Annyira aranyosak együtt! :) Már alig várom a következő részt!

Platschu - 2014. 03. 31. 10:04

Na végre! Tökösek voltak az írók és végre mertek kiírni főszereplőt a sorozatból. Bár mondjuk az OUAT-ben ezt sosem lehet tudni… Így is túl sok boldog párocska élt már a városban. :)

winnie - 2014. 03. 31. 10:11

mi volt?:)

Platschu - 2014. 03. 31. 11:41

3×15 SPOILER

Baelfire halt meg. Az írók nem tudták sose feloldani a Hook-Emma-Neal háromszöget, remélem ez most már akkor végleges.

anneshirley83 - 2014. 03. 31. 13:03

3×15 SPOILER

És sikerült úgy kiírni, hogy bár végig azért szurkoltam, hogy őt írják ki, ne mást, végül egész megsajnáltam. :)

S84 - 2014. 03. 31. 14:19

Nem csak tökösek, de vissza tudták úgy hozni Rumple-t hogy korrekt magyarázat legyen rá.

Grace - 2014. 03. 31. 15:02

Winnie: Annyira kíváncsi voltam erre a részre, hogy délelőtt, munka közben feljöttem az oldalra, hátha a kommentek között találok valami infót. A tiéd volt akkor az utolsó, hogy “mi volt?”. Amikor ezt megláttam, miközben a fejemben az kattogott, hogy mi volt, mi volt….?, akkor elvigyorodtam, és vagy egy órán keresztül úgy maradt a szám. Totál idiótának tűnhettem, de sokkal jobb hangulatom lett tőle, szóval köszi! :)

Platschu - 2014. 03. 31. 16:54

De most tényleg röhej, hogy Emma fekete özveggyé lép elő (mint Carter a Csillagkapuban), akinek minden pasija pórul jár (ld. Vadász, Pinokkió, most Neal). Legközelebb mi jön? Hook belesétál egy mágneses mezőbe? :) Komolyan nem értem, hogy miért kell a romantikát ennyire erőltetni vagy legalább tudják már az írók eldönteni, hogy mit is akarnak. Hooknak ott van Tinkerbelle, szóval Neal is maradhatna ilyen erővel…

Regina kapcsán megint megállapítottam, hogy Lana Parilla milyen szép. Robinnal szép pár lesznek, csak ne kezdjék el az írók itt is ezt a szeret, nem szeret, akarja és nem akarja játékot. Oké, ki kell tölteni az évadot és csak kalandelemekkel nem tudnák, de engem ez a romantikus nyáladzás itt-ott már kiborít.

A feltámasztásos jelenet egyébként jól sikerült, ahogy a lötyiből összeállt Rumple. Látványos.

Luminere szereplésének is örültem, de Belle meséje, a Szépség és a Szörnyeteg kapcsán neki őt igazán ismernie illett volna… :)

Grace - 2014. 03. 31. 16:55

Na végre megnéztem.
SPOILER:
Én sajnálom, hogy Nealt kiírták. Szerintem Emmával nagyon édesek voltak együtt, a Tallahasse című rész még mindig az egyik kedvencem. Persze értem én, hogy Hook miatt muszáj volt, de én jobban szerettem Nealt és Emmát együtt. Írom ezt úgy, hogy Hook az egyik kedvencem.
A Regina és Robin jelenetek tökéletesek voltak, mint mindig. Szenzációs a két színész együtt! :)
Hihetetlen, hogy mennyire jót tett ez az újrakezdés a sorozatnak, pedig majdnem kaszáltam, mert kicsit már soknak találtam az átkokat. Még jó, hogy végül nem tettem! :)

Cápi - 2014. 03. 31. 18:09

Még Henryt kiírnák is boldog lennék. Nem tudom ki hogy volt vele, de számomra Neal karaktere volt az egyik legirritálóbb Henry mellett. Egyetlen olyan jelenetet se tudnék mondani, amiben benne volt, ami tetszett volna. De legalább az írók mertek egy tököset lépni. Csak maradjon is meg halottnak.

Regina és Robin jelenetei vitték el számomra a részt a hátán, nagyon jó együtt a két színész, szó szerint érezni lehetett a kémiát. :) Megérdemelné Regina a happy endinget. Belegondolva, hogy 2,5 évad alatt mekkora fejlődésen ment keresztül a karaktere úgy, hogy nem lett soha túl “cheesy”. Az egyik, ha nem a legjobb szereplő. Nem hiába ő kapja legjobb sorokat! ;)

Ismét eljutott oda a sorozat amúgy, hogy hétről-hétre várom a folytatást és nem 40 perc kínlódást ülök végig, az egyik legjobb döntésemnek érzem, hogy nem adtam fel a borzalmas 2. évad után, mert nagyon megérte folytatni.

winnie - 2014. 04. 02. 07:45

Michael Socha (Knave of Heart – Kőr Bubi a Once Upon A Time in Wonderland-ből) állandó szereplő lesz a Once Upon A Time 4. évadjában, ha megkapja a sorozat a 4. évados berendelést.

Jackdaw - 2014. 04. 02. 11:49

Én is sajnáltam Nealt, egy kicsit szebben is elintézhették volna. Szegény igazán nem kapott happy endet, csak egy fél percet az apjával. Emma viszont tényleg fekete özvegy, szerintem Hook fusson, amíg lehet :D

Én még Belle-től és persze Henrytől búcsúznék szívesen, de erősen gyanítom, hogy ők ketten örökkön-örökké velünk lesznek. Szerencsére ott van mellettük Regina, Rumple, Hook, és egyre jobb a véleményem Davidről is, szerintem egyre jobb karakter.

Csak legyen minél több kaland, és minél kevesebb romantikus szenvedés, és boldog leszek :)

Dharman - 2014. 04. 02. 20:07

Belle maradjon, őt egészen megszerettem. :)
A Kőr Bubinak meg nem örülök, hogy átjön, mert nem volt nagy szám a wonderland sztoriban sem. Igazából egyik wonderlandos karaktert sem látnám szívesen az anyasorozatban.

Glam - 2014. 04. 02. 22:01

Belle szerintem aranyos, főleg a Rumple-al közös jelenetekben :)
Snow-t kicsit átgyúrhatnák (vagy kiírhatnák), mert ez az örökké tartó naivitás nagyon idegesítő benne. A színésznő otthon maradhatna egy kicsit babázni :)

Roxi - 2014. 04. 03. 20:35

Ez a rész is benne van az évad legjobbjai között,sajnos belefutottam egy spoilerbe,de így is ütős volt Neal halála! Azért én sajnálom őt,főleg Gold miatt,aki immár végleg elvesztette a fiát(azt írták nem hozzák vissza)Meg talán az Emma-Hook -Neal háromszögben is lett volna még potenciál! Regina egyre jobb és szerencsére eddig Robin méltó társának tűnik!

Skyler - 2014. 04. 03. 22:49

Hú, ez de jó rész volt.:) Szerintem Belle teljesen rendben van, aranyos, és jó a karaktere.
Viszont Zöldikétől felmegy a vérnyomásom, annyira irritáló, fúj, Lostban is ki nem állhattam. Snow szerintem is maradhatna otthon babázni.:P És Henryből is bőven elég ez a három perc. David egyre jobb.

Facebookon, amikor kitettek egy képet, amin Wicked Snow hasát simogatja, és az volt a címe asszem, hogy miért érdeklődik ennyire a baba iránt…egyik kommentelő azt írta, hogy azért, mert ő lesz Dorothy..:D :D Na mindegy, várom nagyon a folytatást.

Cápi - 2014. 04. 04. 16:45

@Skyler
Azon marha nagyot röhögnék, de tetszik a Dorothy-s ötlet nagyon :D

Red Fairy - 2014. 04. 04. 17:04

3×15

Ha Ginnifer otthon marad a babával, és Henryből is ennyit mutatnak részenként a jövőben (vagy kevesebbet XD), akkor nagyon boldog leszek *.*

Sosem szimpatizáltam Neal-lel, de most kicsit megsajnáltam. Bennem felmerült, hogy valahogy megoldják, hogy visszajöjjön, mert amikor utoljára mutatták, remegett a szemhéja :) De olvasom, hogy nem, így legalább Emma + Hook végre egymásra találhatnak <3

Regina + Robin abszolút nyerő, és Goldnak is örülök. Bár arra piszkosul kíváncsi leszek, ha Zelena használni akarja a tőrt (pl. Belle-t megöletni Rumpival), akkor vajon mi lesz/lenne?

Illetve Neal mondott olyat, hogy az apjánál jobban senki sem ismeri a kiskapukat . . . Remélem valami orbitálisan nagy csavart tesznek bele, hogy a földről kelljen felszedni az állam :D

Végre azt érzem, hogy nem volt hiba végigszenvedni a második évadot, ismét hozza a kívánt színvonalat. Csak így tovább!

Roxi - 2014. 04. 04. 19:18

És vajon a gyertya visszatér még? Hiszen Belle-vel együtt “távoztak” a helyszínről.

Nif - 2014. 04. 07. 10:24

Regina akkor is badass, amikor vesztésre áll :D

SPOILER:
Nagyon tetszett a megoldás, hogy Robinra hagyta a szívét, meg az a jelenet is annyira aranyos volt, amikor Robin kizsebelte. Iszonyatosan jó a kémia köztük. Nagyon remélem, hogy megkapják a Happy Endinget.
Kíváncsi vagyok, hogy Emma meg fog-e nyílni Hook felé. Csak a gond az, hogy Hook nem az a fajta, aki nyugton marad, nem tudom van-e értelme a kapcsolatuknak. :S
Az elején azt hittem, hogy Oz Lumiere és nem Walsh. Viszont a zölddé válás egyszerű, de nagyszerű volt :)

Iszonyatosan szerelmes lettem ebbe a sorozatba az évad második fele óta. :$

Platschu - 2014. 04. 07. 11:10

3×16

Szerintem is marha jó volt. Az ötlet nagyon tetszik, hogy a féltékenységtől zöldült be. :D

Robin is tényleg egész jópofa karakter. Kívánom, hogy összejöjjön Reginával. Én azt vártam, hogy végre megcsókolják egymást és ez megnöveli Regina erejét. Csak hát van még pár rész az évadból és ilyen gyorsan nem számolhatunk le az új főgonosszal.

Kicsit talán Ózt túl gyorsan lerendezték, de legalább elvethetjük a Rumpi = Óz elméletet. Így is biztos vagyok benne, hogy Rumpi lesz Zelena apja, mert ez lenne a logikus csavar. S vajon akkor Snow gyermeke lesz Dorothy?

Cápi - 2014. 04. 07. 14:44

Egyre jobbak a részek, Regina baromi badass, mégha a fél utcán át beleröptetikaz óratoronyba, akkor is :D :D Robinnal a kémia is veszett jó közöttük, nem tudom megunni.
Az Ózos szál is tetszett, ügyesen összehozták avval, hogy miért lett zöld a bőre meg honnan jöttek a repülő majmok. Hétről-hétre alig várom a folytatást, nagyon kíváncsi vagyok, hogy merre fogunk tovább haladni.

LaCRossE - 2014. 04. 07. 17:28

Huhh, a 2. évad vége utána kasza után szerintem az volt a legjobb döntés, hogy a 3. évad felénél visszatértem. :D

Dark Energy - 2014. 04. 07. 21:06

Baromi jó ez az évad!

Dharman - 2014. 04. 07. 21:17

Én most már csak azt nem értem, hogy egy remek első évad után és egy ilyen erős harmadik évaddal, hogy a fenébe sikerült egy olyan gyalázatos második évadot összehordaniuk. Mert azt folyamatosan bizonyítják, hogy rengeteg ötletük van és a szereplőket is tudják úgy pakolgatni, hogy ne verjem a fejem a falba. Már a Neverland sztori is irtóra bejött, de most ez az Ózos félévad talán eddig az egészből a kedvencem. Úgy tudom elég nehezen sikerült megszerezniük a jogokat hozzá, de maximálisan megérte. Zelena terve is érdekes, ha sikerülne megvalósítania, akkor kész lenne a következő évad sztorija is. Azt is tudjuk már, hogy hogyan volt képes átjönni a varázslat nélküli világba (tök kézenfekvő volt a megoldás, mégsem gondoltam rá). Szóval szurkolok, hogy az évad végére is megmaradjon ez a szint és akkor boldogan térek vissza ősszel az új évadra.

S84 - 2014. 04. 07. 22:26

Zelena terve érdekes, főleg azért mert a spinoff Wonderland-ben is ez volt az egyik gonosz célja (a mágia 3 alaptörvényének nem támaszthatod felülírása, amiből az egyik a “nem változtathatod meg a múltat”) + tudjuk, hogy a Knave of Hearts is jön jövőre.

Platschu - 2014. 04. 08. 00:32

Szerintem Zelena elbukik az évad végén, így utána megint új főtörténetet kapunk. Kíváncsian várom, hogy akkor mivel lepnek meg, de egyelőre élvezzük az Ózos félévadot.

Page - 2014. 04. 09. 07:14

És, ha sikerül megváltoztatniuk a múltat, akkor mekkora poén lenne, ha Mary Margaret most is Emmával lenne terhes.

Cápi - 2014. 04. 09. 13:30

Ezek a feltételezések egyre jobbak :D És abszolút jó értelemben értve.
Zelena, ha nem is most, de legkésőbb a 4. évadban biztos el fog bukni, bár a spin-offban nagyon nyomatták, hogy nem lehet a 3 alaptörvényt felülírni, aztán mégis mi lett. Én el tudnám képzelni az is, hogy arról szól a 4. évad, hogy visszaállítsák az eredeti múltat… Francba, várom a hétfőket xD

Dharman - 2014. 04. 10. 19:58

Persze vannak ezek az alaptörvények, de ezek kb. olyanok, mint amikor az embereknek is alap volt anno, hogy a Föld körül kering az egész mindenség. Aztán rájöttük egy s másra és azóta már mást tartunk alapnak :P Itt is lehet pont Zelena talált rá a kiskapura, ami folytán majd jól megkavarják az időt. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy Adam Horowitz és Edward Kitsis kezei között alakul a sorozat, akik azért elég sokat tanulhattak a Lostból és azért ott is voltak kavarások az idővel annak ellenére, hogy “What’s done is done”.

Roxi - 2014. 04. 10. 20:54

Nekem is nagyon tetszett ez a rész ,kár,hogy hamar vége lett! Abban biztos vagyok,hogy Zelena nem nyerhet,eleve Regina nélkül milyen lenne már egy évad? Szerintem végül mégis a a Rumple-Belle szerelem lesz a kulcs,hogy ne lehessen Rumpit irányítani!

Zora - 2014. 04. 10. 21:00

3×16

Nagyon jó volt, és ez felvetett bennem egy kérdést: A mesealakok tisztában vannak azzal, hogy az emberi világban egészen pontosan hogyan szól a meséjük? Mert el tudom képzelni, hogy a Storybrookban töltött 28 év alatt megismerkedtek Óz, a nagy varázsló történetével. És ha ez így van, akkor mi kell a Gonosz Boszorkány elpusztításához? Egy nagy vödör víz. És kész.
Reginát és Robint nagyon szeretem együtt látni. Az jó volt: “Hogyan lophatnál el olyasmit, amit már neked adtam?” És átvitt értelemben is már neki adta a szívét… Nagyon aranyosak!

Mikor Hook felajánlotta Emmának, hogy beszél Henryvel, nekem rögtön eszembe jutott, hogy de hát egyidősek – Henry szemszögéből, és így nehéz lesz… Hát, nehéz is volt.

Lehet, a Kőr Bubi még az Alice előtti időkben fog idejönni? Úgy értem, valahogy idekeveredik, részt vesz ebben a történetben, és csak utána jön el érte a Fehér Nyúl.
Mert fura lenne, ha ott hagyná Anastacia-t most, hogy minden rendbe jött.

zolij - 2014. 04. 11. 22:16

Tehát Emma lényegében Ózzal randizott? :-)

Ennn - 2014. 04. 12. 19:17

Most kb egybe néztem meg 2 részt, és… őő… engem meglepett Neal kiírása, mert így az összes eddigi cselekmény kb értelmét vesztette, mert meghalt az, akiért minden történt.
Mostanság ezt a húzást egyre többen játsszák meg, csak nem akarom leírni, hogy pontosan miben olvastam, erősen spoileres okoból…

Reginát meg imádom! Nézzetek meg néhány bakiparádét, és meglátjátok, hogy az életben is mekkora jó arc! :)

Silas - 2014. 04. 12. 22:53

a 3. évad kimondottan jó… a második nagyon el lett cseszve, de a mostani egészen jó

winnie - 2014. 04. 12. 22:56

“az összes eddigi cselekmény kb értelmét vesztette, mert meghalt az, akiért minden történt.”

épp az a lényeg, hogy a cselekménynek az ő halála is része, azért alakították így a cselekményt, mert tudták, hogy ki fogják írni. ha nem írták volna ki, másképp alakul az évad, sőt, az ő karaktere is.

mármint arra célzok, hogy nem az történt, hogy építkeztek, aztán kiírták inkább, hanem mindent a kiírásra vezettek fel, hogy majd annak következményeivel foglalkozzanak.

“Mostanság ezt a húzást egyre többen játsszák meg”

szereplőket mindig is írtak ki sorozatokból, nem hiszem, hogy ez annyira friss dolog lenne.

anneshirley83 - 2014. 04. 13. 16:19

Szerintem Ennn inkább arra gondolt, hogy az egész sorozat, az egész történet átokostul, Storybrook-ostul és minden egyébbel arról szólt, hogy Rumple azért manipulált mindenkit, tanította Reginát, Corát stb… hogy megtalálja Bae/Nealt.

Cápi - 2014. 04. 13. 19:33

Amúgy igen, az egész átok erre ment ki, valószínű így értette Ennn, de ettől függetlenül az, hogy értelmét vesztette a történet, egy feleslegesen nagy és értelmetlen sarkítása a dolognak. Ezer más dolog történt már közben és nincs túl sok szükség Nealre hozzá. Az meg már csak szeméyles vélemény, hogy számomra ő volt az egyik legfárasztóbb szereplő Henry mellett, én legalábbis a falnak megyek az olyan színészektől, akik mindig olyan pofát vágnak, mint akinek kőkemény világfájdalma van. Meg az állandó lelkis szövegek. Fárasztó. Ripsz-ropsz ki lett írva és jól van ez így.

S84 - 2014. 04. 14. 16:33

Az átok már az első évaddal megtört, azóta rengeteg dolog történt.

Neal meg talán a legunalmasabb karakter a sorozatban, akivel nem is nagyon tudtak mit kezdeni.
A színész sem valami nagy szám, vagy csak egyszerűen ennyi jutott a karakternek…

LaCRossE - 2014. 04. 14. 21:19

Duh, csak nekem jut eszembe az az egyszerű megoldás, hogy Hook csókolja meg Zöldet?

Grace - 2014. 04. 14. 22:04

Szerintem nem véletlenül kellett a varázslathoz Emma neve. Szerintem csak ő veszti el az erejét Hook csókjától.

LaCRossE - 2014. 04. 14. 22:39

Grace: hmm, igaz. De attól még ez egy idióta ötlet szerintem.
Ez a rész nem tetszett, de egyelőre még nem aggódok.

Spoby - 2014. 04. 14. 22:46

Nekem bejött! Jó volt a csavar, nem számítottam rá egyáltalán. Szeretem az ilyet, hogy látszólag mellékszál, aztán meg tessék… :)

Jackdaw - 2014. 04. 15. 09:16

Én is végig azt vártam, hogy Hook csókolja meg a boszit… de csak mert úgy néztek egymásra, mint akik mindjárt rávetik magukat a másikra :D Hook elég sok szexi nézéssel nyomult ebben a részben.

Már megörültem, hogy visszajön Ariel, kár, hogy az egész csak Zelena volt. Személy szerint én éreztem, hogy valami nem oké, amikor nem ugrott a vízbe a köpeny után… Majdnem hangosan felkiáltottam, hogy “hableány vagy, te szerencsétlen!” :)

Egyetértek Zorával, hogy utána kéne járniuk a meséknek, vagy legalább keressék meg Henry mesekönyvét! Mondjuk abból Zelena valószínűleg hiányzik, de azért még lehetnek benne hasznos infók.

Dharman - 2014. 04. 15. 17:49

Meg is született az évad leggyengébb része.

Platschu - 2014. 04. 16. 18:22

Nekem se tetszett ez a rész. Bocsi. :(

Nif - 2014. 04. 16. 21:56

Nem egy nagy rész volt, de kellemes kis átvezetés. Én már csak azt várom, hogy Robin Hood és Regina mikor szerepelnek megint :P Elnézném egy pár részig, ahogy Robin húzogatja Regina haját, aki a végén beadja a derekát, mert tudja, hogy úgyis jó lesz neki. Tudom, menthetetlen vagyok :P

Nus - 2014. 04. 17. 10:53

Nif, tökéletesen egyetértek – úgy látszik, már ketten vagyunk menthetetlenek. :D

Platschu - 2014. 04. 17. 11:49

Jaj, lányok! Egy kis romantika egy eyecandy palitól és máris elolvadtok. :P

Kedvelem Reginát, de azért ne felejtsük már el, hogy miatta egy komplett falut lemészároltak az EF-ben, illetve a Vadászt is ő nyírta ki saját kezűleg. Szóval ezen én nem tudok továbblépni, bármennyire a készítők a megváltozását akarják beadni nekünk. Ezek a bűnök nem kellene, hogy elévüljenek, bármennyire ártatlan angyalkává fog változni. Már csak abban bízom, hogy nem az lesz majd az egész sorozat zárása, hogy időutazást csinál és törli a múltját, mert már csak így tudná jóvátenni a rengeteg bűnt, amit elkövetett.

“Villains don’t get a happy ending” – szóval ez a Robin-Regina évődés még el lesz húzva…

anneshirley83 - 2014. 04. 17. 14:42

Itt a 3. menthetetlen. :)

És nekem tetszett a rész, meg a csavar is, mert abszolut nem számítottam rá.

Nus - 2014. 04. 17. 16:06

Lassan fnklubot is alakíthatunk :D
Platschu, teljesen igazad van. Viszont nem tudom, hogy tanulmányaimnak köszönhetően (magyar, hittanár kombó, hm…)de mindenképpen jár neki a második esély, meg a megbocsátás s miegymás. S nem is szabad elévülnie ezeknek a tetteknek – gondolom, meglesz még a böjtje. Már csak a Zelenával való csörte is egy ilyen tüske, hisz a mindig badass királynőről kiderült, nem verhetetlen.
Remélem nem rontják el egy ilyen húzással – mármint a múlt törlésével ezt a remek évadot, kár lenne érte. Nagyobb durranásra, sokkra számítok. (És sok Robinra :D)

Page - 2014. 04. 17. 17:02

Csatlakozom a klubhoz :)

Annyira aranyosak Reginával, csak boldogságot lehet kívánni nekik :)

goettin - 2014. 04. 18. 12:52

Szerintem azért Snow-t is árnyalták eléggé, hogy beleférjen a Regina megtért dolog. Én a helyében anyámat nyírtam volna ki, amikor igaz szerelmemet megöli… De ez már elmúlt. Regina nem eredendően gonosz, csak intenzív személyiség és a körülmények nem kedveztek neki (bár ettől még felelős a tetteiért). És igen R+R 4ever <3

Platschu - 2014. 04. 18. 20:50

Akkor is kinyírta azokat az embereket… Hol lesz itt a feloldozás? Rumpira is áll a dolog, hogy ő se egy ártatlan bárányka. Ezért is szeretjük mindkettőt, mert ők a leghitelesebb. Illetve harmadikként ott van még Hook is. Valahogy az írók a negatív karaktereket tudják a legpozitívabbra megírni. Robin olyan határesetnek néz ki és én egy árva szóval nem mondtam, hogy ne drukkolnék neki és Reginának, de ettől az Evil Queen még villain marad…

Ezzel szemben az idióták + a dementor fast food + Emma annyira eredendően jók, hogy az már gyomorforgatóan undorító. Legalább Henry is lenne egy csöppet pszichopata, hogy mit tudom én eltapossa a szöcskét csak úgy hobbiból. Vagy a dalmatát bevágja a tóba. :D De így, hogy mindenki ultra jó és keresik a párjukat… Ez a nyáladzás kicsit sok nekem. :)

Arról nem is beszélve, hogy lehet ezt még trompfolni? Hiszen Peter Pan és Zelena is remek gonosz volt, de ennyi pozitív szereplő mellett a legújabb bemesélt is simán el fog bukni. Ha meseszerűen elbukik, akkor hogy érezzük valós veszélyben a pozitív hősöket? Ez olyan önellentmondásos, de ebben a hibába a legtöbb sorozat beleesik. Bezzeg ha Mr. Martin írná a sorozatot, akkor már régi kihalt volna a fél város. :D

Roxi - 2014. 04. 18. 21:30

Ez a rész nekem sem jött be annyira,bár a végén Zelena azért meglepett! Viszont amiben nincs Rupmle,az igazán jó rész nem lehet!

Skyler - 2014. 04. 19. 17:33

Hát, ez a rész annyira nem nyűgözött le. A vége azért jó volt, bár mikor megláttam Zelena halszemeit…Bocsi, de tényleg olyan allergiás vagyok arra a színésznőre..:D Most már kezdhetnének valamit ezzel az egész boszi üggyel, mert várom vissza az igaz Rumplet. Nagyon gáz látni, ahogy a zöldike ugráltatja..grrr..

Mennyi rész lesz amúgy még?
Én amúgy Regina bűnein már régen túlléptem. Oké, hogy ott volt a falus dolog, az nem volt szép. Viszont a Vadász súlytalan volt számomra, így ő egy percig sem hiányzott.

Platschu - 2014. 04. 19. 21:26

22 szokott lenni az évadban, így pár rész még hátra van. :)

Platschu - 2014. 04. 20. 13:08

Emma kapcsán nem tetszett, hogy gerjesztették az írók ezt a szerelmi háromszöget. Neal vagy Hook? Hook vagy Neal? Henry miatt nem is lett volna kérdéses, hogy Neal, de aztán akarja is, meg nem is, összejönnek, nem jönnek össze, Hook megint nem nyomul, Hook félreáll, Hook megint hősszerelmes. Szóval döntsék már el… Így is nekem ez túl gyors, hogy a szigeten még Neallel kavart volna legjobb emlékeim alapján, most meg már a temetés után Hooknál tervez vigasztalódni. Szóval zavaros ez az egész.

Ennek ellenére Regina, Rumpi és Hook a legjobb karakterek. Illetve bírtam még Pan Pétert is, mert annyira jól megírt gonosz volt. Ezek legalább 3D-s karakterek, míg a jóknak ugyan próbáltak dramaturgiailag már negatív vonást bemesélni (ld. Szőke gonosz ikertestvére, Snow darkosabb húzásai, Henry-Pan testcsere), de alapvetően nem változtak semmit. Snow kifejezetten idegesítő ezzel az optimizmusával. :D

LaCRossE - 2014. 04. 21. 12:31

Na, a klubtagok szerintem örvendezni fognak a rész vége miatt. :D

Cápi - 2014. 04. 21. 14:15

A heti részhez csak ennyit: awwwwwwwwwwww *-* !!!!!!

Nus - 2014. 04. 21. 14:23

Az nem kifejezés, hogy örvendeztem. ;)
S végre nem volt sok nyál, meg szappan. (Na jó, az utolsó jelenethez, már csak fangirl mivoltom miatt, lehetett volna :D ) Viszont ez a csavar Snow és Regina csörtéjében meglepett, de örülök, hogy egyik karakter sem fekete-fehér lett, hanem próbálják azért árnyalni. Lehet, mire Ginnifer elmegy szülni, arra már Snow agyon tud taposni egy hangyát.
Külön pirospont, hogy Henry megint olyan sokat szerepelt. A írók megtarthatnák ezt a jó szokásukat.
Zelena pedig… ó anyám, de beteges,

Platschu - 2014. 04. 21. 14:42

Jaj. Klubtagok. Jaj. Taps. Taps. Hook szomorú, pedig nagyon fickós. :( Na jó, csak gúnyolódok, végre tökösek voltak az írók és nem volt túlcifrázva a másik pár története. Reginának immáron Snow könyörög, hogy találja meg a boldogságot, ha már Tinkyre nem hallgatott, erre csak lazán odamegy és lesmárolja. Remélem nem Zelena volt… o.O

Apropó Zelena. Ennél egy fokkal csavarosabb sztorit vártam, mert ez olyan kis esetlen volt. Illetve Cora megesett, hát így esett az eset. Szóval nyelvi humor bonbonokat félretéve, kicsit már elvesztettem a fonalat, hogy akkor később ki lesz Cora férje? S időben, mire Regina felnő (legyen az istállós résznél kb. 15-18 éves), akkor hogy is jöhetett össze Leopolddal? S ha már Leopold, őt nem az Elnök embereiből ismert Richard Schiff játszotta az 1. évadban? Szóval itt megint mintha időugrás lenne, mert Leopoldnak sokkal fiatalabbnak kellett volna lennie, míg mivel Regina legalább 5-10 évvel idősebb Snownál, így a két nő szülei nem élhettek egyszerre, hanem legalább félgeneráció különbség kell hogy legyen közöttük. Mert akkor Cora szépen összejön a másik herceggel, akire most nem emlékszem, közben Rumpi tanítgatja, aztán megszületik Regina, aki később valahogy rámászott az özvegy Leopoldra, majd a dzsin kígyóival még meg is öleti. Tehát lehet Cora ölte meg Snow anyját, de Regina nyírta ki közvetve az apját. S mintha a nagy összeborulás közben ezek a szálak feledésbe merültek volna.

Zelena. Ez most komoly, hogy csak úgy otthagyta az anyja az erdőben? Ki idézte a forgószelet? S a nő ennyire őrült, hogy meg akarja a múltat változtatni? Szóval dilis és kész. Eddig azt hittem, hogy van benne valami koncepció, de most kicsit csalódott vagyok. Így is majdnem a képernyőre prüszköltem az éppen ivott vizet, amikor Rumpi kikezdett vele. Ehhez képest Robin-Regina legalább bájos együtt, de az előbbi perverz képet ki kell törölni a fejemből.

LaCRossE - 2014. 04. 22. 00:15

“Külön pirospont, hogy Henry megint olyan sokat szerepelt. A írók megtarthatnák ezt a jó szokásukat.”

De sajnos nem fogják, megnéztem a promót, és fogom a fejem.

anneshirley83 - 2014. 04. 22. 13:36

Én nagyon gonosz módon abban bízom, hogy a következő részben történik valami Henryvel és soha többé nem látjuk…

Zora - 2014. 04. 22. 19:04

Még csak a 03×17-et láttam.
És Zelena elpusztításához az a modern technika jutott eszembe, hogy őt nem a sima, hanem a magzatvíz pusztítja el… Ezért foglalkoztatja ennyire Snow-ék babája… :-)

Zora - 2014. 04. 22. 20:43

Hát, én nem tudom, most nincs kedvem az internetet feltúrni, de szerintem Ginnifer már pár hónapja megszült. Ez már csak ál-pocak. De persze javítsatok ki, ha tévedek.

Zora - 2014. 04. 22. 20:43

3×18: Nagyon jó volt, a vége pláne!!! :-)))

Roxi - 2014. 04. 22. 20:53

Végre Rumpi kezd éledezni! És a csók a végén! :)

Cápi - 2014. 04. 22. 22:23

Ginnifer Goodwin még nem szült, a részeket meg nyilván nem az elmúlt héten forgatták, szóval az nagyon is valódi pocak. Azért a magzatvizes teóriádtól megfordult a gyomromban a szendics, Zora… >.<

Skyler - 2014. 04. 23. 01:03

Cápinál a pont: ez a rész awwwwwww.:))) Volt idő, amikor tökre ki voltam akadva Snow-David párostól, de most basszus…szerintem tök jó mindkettő. Snow kifejezetten aranyos volt, amikor biztatta Reginát.

Annyira jó volt, hogy nem volt benne a kis hülye (Henry) egy percre sem.:) Már komolyan néha szégyellem magam, hogy nő létemre, hogy irritálhat ennyire egy gyerek, de hát ez van, na.:D Szerintem az lehet a fő oka a Henry utálatnak, hogy csapnivaló gyerekszínész, és a karaktere is borzalom. De ez csak tipp.

Csak érdekességképpen. Olyan egyébként létezik, hogy figyelembe veszik az írók-rendezők, mit tudom én még kik, ha valakit nagyon rühellnek a nézők? Mert úgy tudom, hogy annak idején a Lostból ezért írták ki Michelle Rodriguezt. Ugyanis nem bírták elviselni Ana Luciát.:) javítsatok ki, ha hibás az infó, de úgy emlékszem, hogy olvastam róla valahol. Bocsi, hogy elkalandoztam, csak lehet akkor, hogy ha Henrynél beáll egy ilyen helyzet, akkor meg lehetne tőle szabadulni.

Még egy mondat: kicsit kezd átmenni számomra paráztatósba néhány jelenet. Pl. mikor Cora megjelent. Kirázott a hideg. De ilyen volt, mikor Rapunzel hasonmása mászott fel a toronyba, na ott is tiszta libabőr voltam.:)Szóval kezd durvulni kicsit.

Platschu - 2014. 04. 23. 07:53

A LOST esetében legjobb tudomásom szerint Michelle Rodriguez volt a hunyó. Kibírhatatlan volt és sztárallűröket engedett meg magának. Aztán amikor “véletlenül” éppen alkoholt is fogyasztott vezetéskor, akkor rövid úton elköszöntek tőle feltételezem szerződésszegés címen. :P

A valóságban Snow + Szőkeg még csak most házasodtak, de nem hallottam arról, hogy már a baba is jönne. Ez 100%?

Page - 2014. 04. 23. 09:38

Hát nem azért írták bele a terhességet a sorozatba, mert terhes lett Ginnifer? Én úgy tudtam.

Cápi - 2014. 04. 23. 11:41

Platschu csak 2 hsz-szel olvass feljebb.

Skyler - 2014. 04. 23. 12:25

Platschu, köszi az infót. Akkor lehet, hogy csak a nézőkre fogták Ana Lulu esetét.:)

Egyébként igen, terhes Snow. Nagyon-nagyon látszik az alakján, sőt az arcán is.

Egyébként nekem ötletem sincs, hogy hogyan fogják legyőzni a csúnya Zelenát, pedig igencsak jó a fantáziám, de most…passz.

LaCRossE - 2014. 04. 23. 13:52

Áh, kizárt, hogy egy gyereket kinyírjanak egy országos sorozatban…

A. - 2014. 04. 23. 14:58

sziasztok, a 2. évad első harmadában hagytam abba kb. a sorozatot. Kíváncsiságból belekukkantottam ide, és láttam, hogy egész pozitív vélemények vannak.
A harmadik évadba hol érdemes bekapcsolódni, ha jó részeket akarok látni?

Nikki - 2014. 04. 23. 17:04

@Platschu

Kérlek áruld el nekem, mert sehogy se tudok rájönni, ki az a dementor fast food? Nagyon szúrja az oldalam :D

Skyler - 2014. 04. 23. 17:47

A! Én azt tanácsolnám, hogy folytasd onnan, ahonnan abbahagytad. Tudom, hogy kész kínszenvedés a második évad, viszont itt is érvényesül a Minden mindennel összefügg elmélet. ;) És szerintem úgy fogod teljesen érteni idáig, ha végignézed. Számomra a harmadik évad első fele nagyon vegyes volt, kimagaslóan jó, és gyalázatosan rossz részekkel. Tanácsolni sajna így nem tudok.

Skyler - 2014. 04. 23. 17:54

LaCRossE! Henry kinyírásáról szó sem volt.:) Máshogy is ki lehetne írni, pl. az anyja visszaküldi New Yorkba. Szerintem Reginának meg már amúgy sem kéne Henry, ugyanis ha összejön Robinnal, ott van ugye neki a pici fia, aki még olyan kicsike, hogy simán elfogadná őt anyukájának.

Igazából végignézve így Henry szerepét. Azt gondolom, hogy most mindegyik szereplőnek csak púp a hátán. Emma nem tud vele mit kezdeni, az igazat nem mondhatja meg, és nincs több memória visszaadó főzet.
És picit az az érzésem, mintha az írók sem tudnák, hogy merre tovább Henryvel. Lökdösik ide-oda, nyafogtatják. Nem hinném, hogy ebben az amnéziás állapotban vinnék át a negyedik évadra.

LaCRossE - 2014. 04. 23. 18:19

Skyler: tekintve, mi fog történni a következő részben, én a visszaküldi New Yorkba dolgot már nem valószínűsíteném. :/ Kivel lakna? Emmának egy kanyi rokona sincs Storybrooke-on kívül, egyedül meg nem fogja elküldeni a kölyköt. Itt max. úgy szabadulhatnánk meg Henrytől szvsz, ha meghalna. :D

Skyler - 2014. 04. 23. 18:38

Kíváncsivá tettél most.:) Én még nem láttam a következő rész előzetesét, de most levadászom valahogy.

…….

jaj neee -.- megnéztem..

Skyler - 2014. 04. 23. 18:44

LaCRossE! Másik opció: mit szólnál egy jó kis alvó átokhoz a kölyök esetében?:)) Max még az kivitelezhető lenne. Egyébként úgy néztem a videót, hogy nem volt hang a laptopon, szóval fogalmam nincs, hogy miről dumáltak. De a képsorokat nézve van róla sejtésem.

Cápi - 2014. 04. 23. 19:04

Ezer meg 1 sorozatos húzást bejátszhatnak, hogy megszabaduljanak Henrytől. Pl. mint Neallel, hogy eltűnik valami random dimenzióban és felnőttként kerül elő. Vagy meg se születik. Vagy átváltozik aranyhallá és végre kussban lenne. De még egy repülő majommal is kiegyezem.

Skyler - 2014. 04. 23. 19:12

Cápi :))) (Y)

Ennn - 2014. 04. 23. 20:27

Megint egybe néztem két részt, és tetszett.
Nekem a másfél perc/rész Hanryvel nincs gondom. Hook-ot meg a legelső mozzanatától kezdve imádtam! Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják feloldani az írok Zelena átkát. Annyi féle lehetőség adódhatna, ezért remélem nem egy gagyit fognak kiválasztani, és nem H&E igaz szerelmének a csókja lesz a megoldás, mert azzal hasaltak már egyet…

Platschu - 2014. 04. 24. 08:31

Nikki: Saját magamra reflektáltam, amit korábban is írtam :

– Henryt nem lehetett volna Bostonban hagyni? Még egy dementor is éhen halt volna mellette, mert annyira unalmas… :)

Így lett ő a dementor fast food, mivel annyi minimális pozitív érzelmet tudott a színészpalánta felmutatni, hogy egy szürcsölésre felfalná. Ahogy ott és ült és erőltetve játszotta ezt a “nem érdekel a világ és anyám rögtönzött vakációja, mert gamer vagyok” nézését. Ezzel kicsapta a biztosítékot, hogy képzeletben én magam dobom az említett lény elé, de mint mondtam, lehet hogy még egy csócsálásra sem lenne alkalmas. :)

LaCRossE - 2014. 04. 24. 10:59

Cápi: ja, csak akkor megint mentsük meg Elenát Henryt mentőakció lenne a sorozatból. Én valami olyan megoldással egyeznék ki, aminek hála öröke eltűnne még a gondolata is annak, hogy Emmának van egy fia. Na, ilyet szerintem nem kapunk. :/

LaCRossE - 2014. 04. 24. 11:01

Öljék meg a p*csába, sírjanak egy picit, de legalább örökre megszabadulnánk a kölyöktől. :D Tudom, kegyetlen vagyok.

Nif - 2014. 04. 24. 12:00

Még nem néztem meg a mostani részt, de múltkor még kutakodtam a sorozatról magáról és a következőket találtam (ha tévedek, javítsatok ki!):
– az évad egy esküvővel fog végződni
– az utolsó rész forgatásán pár lesifotón lehetett látni, hogy Regina ujján egy gyűrű van …:P

Fanclub! :D

Skyler - 2014. 04. 24. 15:33

Jókat mosolyogtam az elméleteken, hogyan likvidáljuk Henryt.:)) De teljesen igazatok van: a kölyök iszonyat unalmas, ráadásul meg is van csúnyulva nem kicsit. Egyébként arról tud valaki valamit, hogy Amerikában is ennyien/ennyire utálják? Vagy csak tényleg mi vagyunk ilyen kis gonoszok? :)

Nus - 2014. 04. 24. 17:09

Nif, szerintem csak Lana Parilla villogott egy kicsit az eljegyzési gyűrűjével :)

Nem, nem hiszem, hogy csak mi vagyunk gonoszak… nem is vagyunk gonoszak!
Bár eljátszottam a gondolattal, hogy Henryt véletlenül elüti egy vonat/traktor (akármi mozgó jármű; egy elszabadult díszlet, pár fanatikus rajongó által felbérelt Bruce Willis) vagy elkötve az egyik hajót véletlenül teleportál egy másik univerzumba. :D

Nikki - 2014. 04. 24. 19:19

@Platschu

Köszi, sajnos erre már nem emlékeztem, mert egy ideig követtem a kibeszélő(ke)t, azonban jó ideje már nem futotta rá az időmből így most pótoltam, és ez kiesett :) Amúgy egyetértek, bár az ilyen zavaró tényezőket én kizárom (legtöbbször sikerül) és akkor mégsem zavarnak :D

S84 - 2014. 04. 24. 19:34

Facebook-on minden második komment “I hope Henry doesn’t die” meg hasonlók.
Első évadban egyébként semmi gond nem volt a karakterrel/színésszel, de a 2. évad 2. felétől kibírhatatlan.

Cápi - 2014. 04. 24. 19:50

@S84
Merné csak valaki azt írni, hogy “I hop this kid will die”, meglincselné a fb-os földmíves népség :D

Platschu - 2014. 04. 24. 22:55

Hányan szurkoltunk, hogy a Pán Péteres testcsere után az állapot úgy is maradjon… :)

Én egyébként nem kívánom a halálát, de ha elképzelem Henry hercegként vagy a későbbi uralkodóként az EF-ben, akkor sírhatnékom támad.

Regina vezeklésénél azért megemlíthetnék, hogy ő még az apját is kinyírta a sikerért, hogy Snowékat szenvedni lássa. Ez a szál kicsit elsikkadt, bár valószínűleg a szíve nem véletlenül lett fekete emiatt is. Tehát jó lenne egy olyan jelenet, amiben Regina bevallja végre, hogy az egész átkosdi marhaság volt és túl nagy ára volt. Csak remélem, hogy nem lesz igazam és nem ő fogja Zelena átkát felhasználni, hogy a múltat felülírja.

Skyler - 2014. 04. 25. 10:29

Platschu: ez tényleg így volt.:) Főleg, hogy Pán Péter játéka nekem nagyon bejött.

De most az is mekkora LOL, hogy memória főzetet nem tudnak alkotni, viszont egy ekkora átok, mint az múlton való korrigálás, meg sikerül (?)…nem?

Regina, hmm kemény dió. Mármint, tényleg nagyon sok rosszat tett, de lehet, hogy így érzékeltetik a nő teljes pozitívba fordulását. És emlékezzünk, hogy Regina is alapjáraton jó volt..szép, rendezett kis élet, lovászfiú. Csak hát ugye Cora…

Az idiótákban viszont kellemesen csalódtam, jól játszik mindkettő, és megint szerethetőek. De szegény Snow olyan mint egy nagymama az öltözékével, meg a frizkójával. Nem is értem, miért erőlteti ez a pistikés stílust.:) Hosszú hajjal nagyon bájos.

Grace - 2014. 04. 25. 17:39

A fura nálam az, hogy míg Charming-ként és Snow-ként nagyon bírom a két karaktert, addig David-ként és Mary Margaret-ként néha megőrjítenek, még most is, amikor már nem válik élesen ketté a két alteregó. Főleg Josh Dallas játéka nagyon különböző, Charming-ként nagyon határozott, David-ként meg szörnyen teszetosza.
Személy szerint Reginát és Robint annyira szeretem együtt, hogy az se érdekel, ha azért, hogy eljussunk idáig Reginának a teljes EF-t ki kellett volna irtania! :)

Slorem - 2014. 04. 25. 23:22

Sziasztok!

Ma sikerült megnéznem a 3×18-at…
Én is örülök, hogy Regina meg Robin végre összejöttek, DE… A “nemtúlsikeres” testvérsorozatban a Bubi szív nélkül nem tudta szeretni Anastasiát, Reginának itt meg gond nélkül megy?! Ez egy csöppet szemet szúrt nekem…

Kíváncsi vagyok, mit gondoltok erről…

Platschu - 2014. 04. 26. 01:33

Skyler: ebben igazad van. Tudnak átkozni, gazditaláló varázst dobálni, de egy sima memóriajavítás nem megy, miközben előtte Regina maga írta felül Emmáék emlékeit? Remélem itt az lesz a csavar, hogy Zelena belenyúlt Regina képességeibe is, így simán törölhette / zárolhatta a tudása egy részét, így tehát abszolút levédte magát és csak játszik az egész várossal. Aztán majd elered az eső és szegényke pórul jár. Vagy valami undorítóan cukormázas megoldással szerelik le, hogy a család mindennél fontosabb blablabla a megbocsátás blablablabla az igaz szeretet blablablabla még több blablablablabla, s akkor a zöld energiát elnyeli a vörös.

Én egyébként Rumpi helyében csinálnák replikát a tőrről, ahogy vele is kicseszett Pán Péter, majd egy alkalmas pillanatban összezavarni vele Zelenát. :)

A másik sorozatból egyedül Alicet és Jaffart emeltem volna át, de már mindegy. A többiek olyan átlagosak. :S

Platschu - 2014. 04. 26. 01:34

Az idióták is bölcsőt szerelnek, de Gepetto ilyenkor mire is van? :D Bár mintha a második felvonásban még nem is szerepelt volna, így lehet végleg szanálták a teljes Pinokkió vonalat.

Skyler - 2014. 04. 26. 11:51

Platschu: tetszik ez a tőrös dolog. Valóban, amúgy én is Rumpitól várok valami nagyon nagy WTF momentumot. Hiszen vele ugye sosem tudni, hányadán is áll az ember. :)
Ha 22 rész lesz az évadban, akkor már nem sok idő van normális befejezésre. Tehát össze kéne szedni magukat a végére, mert nagyon nem kéne, hogy a negyediker is átvigyék Zelenát. Szerintetek sem lesz így, ugye?

Amúgy Ruple..ugye mit is mond? Minden varázslatnak ára van. Kérdem én, Zöldike milyen árat fizetett a sok sz@rért, amit Storybrookra zúdított? Ha jól tudom, semmit. Hacsak az nem ár, hogy a hülye gyerekkori sérelmeit akarja Reginán megbosszulni. Nagyon durván kéne megszívatni az a boszit. Eddig nálam ő a legantipatikusabb, legjobban utálható főgonosz.

Amúgy az milyen jó lenne: megcsinálná a múlt korrigáló főzetet, és valamilyen hiba folytán elteleportálná Henryt meg magát valami isten háta mögötti helyre, ahol aztán kb. soha nem találnák meg őket. :))) A sorozat meg menne szépen tovább. Aztán amikor az egész sorozat közeledik a végéhez, eszükbe jutna a kölyök,és az utolsó részben szerepelne csak, és lenne mindenkinek boldog befejezés, haha :D

Roxi - 2014. 04. 26. 13:35

Ez nekem is feltűnt,hogy Regina szív nélkül is rávetette magát Robinra,meg a többiekkel is milyen kedves! Mi lenne ha a szíve is a helyén lenne?

Page - 2014. 04. 27. 06:42

Nekem is szemet szúrt a szív és Robin esete. De ha jobban belegondolunk, hiába hangoztatta a másik sorozatban Bubi is, hogy kitépte a szívét, hogy ne szeresse Anastasiat, azért anélkül sem volt közömbös neki a nő, arról nem is beszélve, hogy Alicet is sikerült igencsak megkedvelnie szív nélkül.
Pedig azt gondolná az ember, ha valakinek nincs szíve, akkor semmilyen érzelmet nem érez.

Grace - 2014. 04. 27. 13:26

Valamelyik fórumon írta valaki kommentben, hogy ez a dolog Regina és Robin között hasonló lehet ahhoz a helyzethez, ami Charming és Snow között volt. Mikor a legelején az átok miatt nem voltak emlékeik egymásról, akkor is érezték, hogy valami összeköti őket. Igaz szerelem, meg miegymás … :)Nekem tetszik ez az elmélet és van benne logika. Azonkívül Regina tudja, hogy Robin a lelki társa, még ha nem is biztos, hogy érzi most, szív nélkül is.

Zora - 2014. 04. 27. 18:03

Még a korábbi részben felmerült, hogy hogyhogy Cora lánya a saját vőlegényének lett később a felesége. Szerintem az zavart meg mindenkit, hogy Leopld herceg már jó negyvenes volt, mikor Corával találkozott. Vagy csak annyinak nézett ki… Szóval, a színész nem volt megfelelő. Pl, ha Leopold 24, Cora 22, Eva meg 16. (Merthogy határozottan gyereknek nevezte.)
Mondjuk, utána Cora gyorsan behálózza Henry királyt, és Regina megszületik, mikor Cora 24.
A Hófehérke mese is ott kezdődik, hogy a királyi párnak sokáig nem lehetett gyereke, tehát Leopold&Eva-nak mondjuk 10 évig.
Tehát Regina 8 éves, mikor Snow megszületik, R 18 éves, mikor S 10. Ekkor kerülnek kapcsolatba egymással.
L&E 10 éves házasok, mikor Snow megszületik, ekkor Leopold 34, mikor Reginával megismerkedik, akkor 44. Regina meg 18.

Bocsánat, ha hosszú voltam. Én így képzelem el az életkorokat.
(Az már más kérdés, hogy Snow valóban felnőtt lett, de Regina semmit sem öregedett… Ez maradjon meg mesei elemnek…)

Zora - 2014. 04. 27. 18:16

Tudom már, miért kell Zelenának Snowék babája. Az átokhoz kell egy, az igaz szerelmet jelképező ártatlan szív. Ártatlan szíve pedig csak egy ma született b… babának van. Nem?

Platschu - 2014. 04. 27. 21:25

Köszi ezt a kis életkori levezetést, mert már elveszítettem a fonalat.

Én még azt nem értettem, hogy miért próbálták beállítani Snow anyját bűnösnek? Hiszen nem hazudott, mert az igazat mondta el Coráról és a palijáról a királynak. Senki nem kényszerítette Corát, hogy hazudozzon össze-vissza. Oké Snow mamája megfúrta ezzel a tervezett házasságukat, de attól még nem követett el olyan bűnt, mintha legalábbis embert ölt volna. :S

S84 - 2014. 04. 28. 09:48

Na “Operation Cobra is back” vele együt a hörgő Henry is…
Csak nekem tűnt fel mennyire “hörgött” minden mondata közben ? Nagyon durván kamaszodik a csávó.
A Snow-Charming dolog pedig kifejezetten tetszett.

Slorem - 2014. 04. 28. 10:23

@Platschu:
Valamelyik korábbi részben azt hiszem, ő gáncsolta el Corát egy álarcos bálon. De tényleg nem olyan “hűdenagy” bűnök ezek szerintem sem…

Platschu - 2014. 04. 28. 11:15

S84: Mutál, most mit vártál? :)

3×19

Ez kifejezetten jó és tartalma rész volt, már-már évadzáró jellege volt. Kíváncsi vagyok, hogy húzzák még ezt a maradék három részben.

Még hogy Neal nem fog többet szerepelni…. Na ennyit erről. :)

Regina nagyon szimpi volt a részben és tényleg szép pár Robinnal. Még a végén én is klubtag leszek. :D

LaCRossE - 2014. 04. 28. 12:13

Szép fordulat volt, hogy nem Zelena szabadította az átkot rájuk, ez nagyon tetszett.
Henry pedig emlékszik, yay. Most már öljék meg.

Cápi - 2014. 04. 28. 12:44

Na, a szív dolog meg is lett magyarázva, nem komplikálták túl. Jól is van ez így.
Henrytől meg konstans kényszert érzek, hogy leszaggassam az arcom. Vagy az övét. Kibarkácsolt idegesítő és baromira mutál a hangja. Rossz hallgatni. Az már csak a hab a tortán, hogy borzasztóan tehetségtelen a gyerek, mint színész. De látványosan. Komolya ezt odaát senki nem veszi észre? Blöeh.

Regina+Robin továbbra is awwwwwwwww. Nagyon jó a kémia közöttük, Regina meg a bamba vigyorával fergeteges :D :D Meg a beszólások. Nem tudom megunni.

Ja! Aki nem akar egy keggggyetlen nagy EPIC spoilerről tudni, NE nézze meg a jövő heti promót, mert én már most a falat kaparom, hogy láthassam a részt :D

Ffffuuuu, de jó lesz omg!!! És dupla évadzárót kapunk május 11-én háhhh. Remélem Zelenát elintézik amúgy az évad végére, bár tippre azért beraknak majd egy időutazós csavart, hogy valakinek a hátsóját megint meg kelljen menteni. Emma evvel a varázslás témával határozottan szimpatikusabb, szerintem érdekesebbé teszi a karakterét. Na megnézem még párszor a jövő heti promót inkább. :D

Platschu - 2014. 04. 28. 15:33

Cápi : Most hogy felhívtad rá a figyelmemet, én is megnéztem a promót. Jó lesz. :D

Henryvel kapcsolatban igazad van. Hook várja meg, míg őt Zelena feláldozza, aztán már megcsókolhatja Emmát. :D :D :D

Szerintem a csavar az lesz az évad végén, hogy az időutazás sikeres lesz és ez lesz a 4. évad új alapja, ahogy a főszereplők része a jövőbe vagy a múltba megy. Hogy lehet ezt a keretet még jobban megcsavarni? :D

Bár a múltkori elméletem se jött be, hogy a Storybrooke az EF-be fog kerülni, pedig vicces lett volna, ahogy lóháton mennek autók helyett és középkori jelmezekben rohangálnának. :D

Egyébként Auróráék csak így ki lettek írva? Vagy mindenkit visszavarázsolnak az évad végén? Mert ennek tükrében tényleg jó ütemben lövöldözték le a majmócákat a heti epizódban… :S

Cápi - 2014. 04. 28. 16:46

@Platschu
“Hogy lehet ezt a keretet még jobban megcsavarni? :D”
Pamela… izé, Henry csak álmodta az egészet az egész éjszakai diablózás és kakaózás miatt. BAMMM!

Auróráék nekem nem hiányoznak, bár szerintem úgyse őket pukkantották ki. Valami az időutazással biztos lesz amúgy, összeszedték az írók magukat mostanság, úgyhogy nem hsizem, hogy a semmire megy ki az egész szervezkedés. Mondjuk Reginát még nem kellett megmenteni, tippre talán most ő lesz a soros, nehogymár sima happy endinget kapjon. Mondjuk akkor részemről jön a deskflip rage, de na. :D

Platschu - 2014. 04. 28. 19:19

Szőke is eléggé akcióhős volt, ahhoz képest, hogy elvették a bátorságát. Még a végén here-kirit követ el. :)

S ha már gyávaság. Nem lehet, hogy az alkotóelemeket az Óz történetből ismert karaktereknek szánja?
– gyáva oroszlán : bátorság
– bádogember : ?
– madárijesztő : ész
Lehet ez lesz az egész félévad csavarja, hogy nem simán időutazást akar, hanem esetleg rajtuk segíteni? Nem tudom. Lehet a száműzött boszi hatalmát akarja így megkaparintani.

Reginánál vártam volna, hogy a csónakházban is lesmárolja Robint, erre semmi. :(

Az ajtós térkapuról csak nekem ugrott be a Monster inc.? Vagy a Csillagkapu? Narnia?

Cápi - 2014. 04. 28. 20:12

A bádogember kapta a szívet. Amúgy ezek inkább szerintem szimbolikus összetevői lesznek az átoknak, elég egyértelmű volt az időutazásos felvetés.

Az ajtós térkaput meg a Once upon a time in Wonderlandban is eljátszották.

Nif - 2014. 04. 28. 22:52

Valami lesz EF-el a végén, mert van egy forgatási kép arról, hogy Emma EF-es jelmezben van.

Platschu - 2014. 04. 29. 00:02

Töredelmes gyónásként bevallom, hogy még nem volt időm a spinoff végét ledarálni, így kb. 4-5 rész hátra van még belőle. :)

Nif: Köszi, de ez spoiler volt…

Skyler - 2014. 04. 29. 13:48

Sziasztok! na milyen az új rész? Én még várom a feliratot. :)(Ennyiféle akcentus között inkább úgy nézem mindig :)) Henry lesz benne, ahogy olvastalak titeket.:/ Én a srácot tekintve, most már csak abban bízom, hogy ha most vége az évadnak, a következőre már alakul annyit, hogy inkább nagyfiús lesz (kinézetben is), normálisabb, és akkor talán kevésbé lesz irritáló.

Hiszen, (és most nem a védelmében beszélek, továbbra is fenntartom a véleményem, hogy minden idők legrosszabb gyerekszínésze) ha őszinték vagyunk, fiúknak lányoknak egyaránt nagyon gáz ez a serdülős-kamaszodós korszak. Nagyon meg tud csúnyulni az ember, esetlen, lóg keze lába. :D

De a szörcsögős beszédéért továbbra is hatalmas pofon járna neki…-.-

Zelena: úristen, lol, omfg..az a brit akcentus, undorítóóóó….bocsánat, tudom, hogy az AZ angol, de nem tehetek róla,nekem biza az amerikai szlenges beszéd tetszik. pont. :)

Skyler - 2014. 04. 29. 13:52

Sziasztok! na milyen az új rész? Én még várom a feliratot. :)(Ennyiféle akcentus között inkább úgy nézem mindig :)) Henry lesz benne, ahogy olvastalak titeket.:/ Én a srácot tekintve, most már csak abban bízom, hogy ha most vége az évadnak, a következőre már alakul annyit, hogy inkább nagyfiús lesz (kinézetben is), normálisabb, és akkor talán kevésbé lesz irritáló.

Hiszen, (és most nem a védelmében beszélek, továbbra is fenntartom a véleményem, hogy minden idők legrosszabb gyerekszínésze) ha őszinték vagyunk, fiúknak lányoknak egyaránt nagyon gáz ez a serdülős-kamaszodós korszak. Nagyon meg tud csúnyulni az ember, esetlen, lóg keze lába. :D

De a szörcsögős beszédéért továbbra is hatalmas pofon járna neki…-.-

sehrezad - 2014. 04. 30. 11:45

Valahogy tartok attól, hogy Reginának nem jön össze a happy end, és lesz még egy fordulata – ami, ha nem lesz jól megcsinálva (hogyan lehetne? csalódás Robinban?), már baromi unalmas is lehet, annyi ilyen volt… Nem áll neki rosszul a jó oldal sem :)

Grace - 2014. 04. 30. 16:01

Egyszerűen március óta nem tudok rosszat írni a sorozatról, és ez annyira jó! Ez a rész szerintem az egyik legjobb volt. Nagyon szépen oldották meg a dolgokat, semmit sem bonyolítottak túl, mégis rengeteg csavar volt benne, amire nem számítottam. A Henry-t játszó színész tényleg nem túl jó, de elég keveset kaptunk belőle az utóbbi részekben, így engem annyira nem idegesít. Szegény tényleg durván mutál, de nekem ez mindig inkább vicces, mint irritáló.
Spoiler:
Regina és Robin pedig úgy tűnik mégsem voltak együtt az EF-ben. Így meg is dőlt a már ott is összetartoztak teóriám. Egyébként most is nagyon édesek voltak, főleg a veszekedésük. :) És Lana Parrilla milyen gyönyörű volt abban a kék kabátban. Szerintem azért az nem volt véletlen, hogy miután Robin “felajánlja” a szívét Reginá-nak kiderül, hogy Snow-ék a szív elfelezésével oldották meg az átok problémáját. Szerintem simán lehet, hogy végül náluk is ez lesz, bár az előző tippem se jött be. :)
Én egyébként simán kiegyeznék egy “mentsük meg Reginát” folytatással. Végre lenne egy sorozat, ahol olyan szereplőt próbálnának megmenteni, akit én is szeretek. :)

Grace - 2014. 04. 30. 18:57

Egyébként tudja már valaki, hogy az ABC mikor dönti el, hogy berendeli-e a 4. évadot? Azért a 19. rész tájékán már szoktuk tudni, vagy nem? OK, hogy valószínű, de jó lenne biztosat is tudni.

Platschu - 2014. 04. 30. 21:15

SPOILER

Remélem, ha behozzák Dorothyt, akkor nem akarják majd Henryvel pároztatni… Tudom csúnya szó, de korban lehet majd ő lesz bedobva “love interest” címen. :S Emma hármat pislog és már nagymama lesz. Beee…. :)

Cápi - 2014. 04. 30. 21:34

Még pároztatni, úristen :D Kikészítesz :D Fellövöm magam a Holdra,ha ilyet be mernek játszani. Papírforma szerint Henry nem “csak” 13 éves amúgy?

Platschu - 2014. 05. 01. 00:39

Éreztem, hogy ezzel kicsapom a biztosítékot. Henry király?! :P

Fogalmam sincs, hogy hány éves. A városba kb. 10-11 éves korában érkezett, hiszen Emma 28 éves volt akkor és kb. 16-17 évesen szült, ha jól emlékszem. Na most a városban is bóklásztak 2 évet (évadot) és most a 3. évadban eleve ugrottak még egy évet, szóval Henry kb. 13-14 lehet most.

Platschu - 2014. 05. 01. 00:49

Amit még nem értek, hogy Regina apja Henry volt. Cora akkor vele lépett félre megint, a saját szolgájával? Miért csinálna ilyet egy molnár lánya, aki majdnem királyné lett, de inkább lepasszolta az első zabigyerekét (Zelena), majd csak rámászott úton-módon Leopoldra a trónért. Közben meg összeszűrte a levelet ezzel a Henry nevű palival is? Ez olyan nem logikus vagy én vesztettem el a fonalat. Tiszta sor, hogy az 1. évad elején még fogalmuk sem lehetett az íróknak a későbbiekről, de már úgy megkavartak mindent. Mivel a neverlandi karakterek nem is öregedtek (Hook, Neal, Pan Peter), ahogy a Dark One sem, így meg még a generációk között is teljes a kavarodás, hiszen lassan mindenki mindenkinek a rokona. :D

http://onceuponatime.wikia.com/wiki/Timeline/Enchanted_Forest

Nif - 2014. 05. 01. 06:19

Platschu: én valahogy úgy oldottam fel ezt a Gordiuszi csomót, hogy Cora mindenféleképpen be akart vágódni valami királyi sarjnál. Először volt a mondvacsinált kertész-herceg. Utána jött Leopold (Snow apja), ahol Eva az utolsó pillanatban csak szimplán csak megszívatta Corát. Később találkozott Corával, amikor elgáncsolta Prince Henry előtt, akihez meg Evat, akarták adni a hozománya miatt. Cora viszont itt nyert és nem tudjuk még, hogy hogy került vissza Leopoldhoz, mert valahol volt egy változás az életében, ahogy kis mocsokból egy nagyon jóindulatú nő lett, szerintem ez már következő évados sztori lesz. A kérdés még egyébként az, hogy a fiatal Leopoldot rosszul castingolták, vagy lesz egy ilyen elrendezett házasság csavar majd közte és Eva között.

Ennn - 2014. 05. 03. 13:15

Jesszus Henry hangja milyen brutálisan mutál!!! :D :D
Úgy hörög, mint … nem tudom, innentől kezdve Henry a mérce.
Néztem következő rész előzetest. Ha megjátszák amit úgy tűnik, hogy megjátszanak, akkor mégis mi lesz a maradék két részben?

Roxi - 2014. 05. 03. 21:00

Végre Henry mindenre emlékszik,így legalább a tudatlansáságával nem idegesít! Én Reginát gonoszként is bírtam,de mióta a jó oldalon van,meg ez a szerelem sztori kész vagyok tőlük :) Már csak Rumplét kéne visszahozni a valóságba,mert neki nagyon hiányzik a Goldos éne!

Nif - 2014. 05. 05. 13:13

Ennek a rész végén komolyan kiabáltam a monitornak, hogy Rumple, hogy lehetsz ilyen hülye! Azt hiszed ezzel mindent megoldasz? Húúú, de pipa voltam :D

Cápi - 2014. 05. 05. 14:38

ÚÚúúúú micsoda évadfinálét fogunk mi kapni jövő héten!!! Pláne, hogy dupla rész lesz, te jó ég. Mondjuk a legvégét nem igazán értettem, hogy miért nyílt meg a portál újból, de gondolom ez jövő héten kiderül. Rumple meg… Na ott fogtam én is a fejem, ennyire hülye hogy lehetett… Biztos meghal valaki, ha atomjaira hullik, de nem várna 2 másodpercet, hogy lássa a fütöt elszivárogni. Váááá >.< Jövő hetet akarok!!!!

S84 - 2014. 05. 05. 19:14

Szerintem Zelena és az ereje (nyaklánc) jobban össze van kötve mint azt hitték…
A portál is akkor zárult be amikor Regina kiszakította a nyakából tehát simán lehet, hogy amint “visszakapta” az erejét a portál újra megnyílt hisz nem fejezte be a varázslatot.
De majd úgyis megmagyarázzák…
A készítők viszont egyértelműen hallgattak a tavalyi panaszokra: Henry-ből kevesebb van, Snow&Charming sem idegesítőek, Neilt is kiírták és a Fanfavorit Regina kapja a legjobb dolgokat/szöveget.

Dharman - 2014. 05. 05. 21:34

Már a 2. olyan rész egymás után, ami simán elmenne finálénak. El sem tudom képzelni mit fognak még művelni 2X40 percben. Csak ismételni tudom magam: zseniális az évad!

Grace - 2014. 05. 05. 22:55

Azt hiszem a vasárnapot kivárni most tényleg fel fog érni egy kínzással. Nagyon jó rész volt ismét. Nekem hiányzott a végére egy Regina-Robin jelenet, de Rumple és Bell is aranyos volt. Egyre kíváncsibb vagyok rá, hogy mi lesz a baba neve, és hol játszódik majd a következő évad. Azt hittem ebben a részben legalább a név kiderül, most meg erre is várhatunk egy hetet. Ráadásul utána hónapokat a folytatásra. Grrrrrrrrrrrr

Cápi - 2014. 05. 05. 23:08

Nézd a jó oldalát, tuti lesz 4. évad :))

Jackdaw - 2014. 05. 06. 10:32

Hű, én csak most láttam, hogy dupla epizód lesz! Ez most feldobta a napomat :)

Rumple teljesen meghazudtolta önmagát, ő ennél azért kilométerekkel jobb játékos. Nem is értem, miért nem törték össze Zelena medálját vagy valami, mondjuk az lehet, hogy kell majd a következő boszi nővérnek. Vagy be volt biztosítva…

Tetszett, ahogy összehozták a három elemet, nekem sokáig nem is esett le, hogy mit is gyűjtöget Zelena. A baba meg persze, hogy a varázslathoz kellett! Vajon ő is mágikus lesz, mint Emma? Lehet, hogy Emma varázslata átszállt rá valahogy? Kár, hogy nem tudtuk meg a nevét, biztos fontos lesz.

Annak is örültem, hogy Regina képes a fehér mágiára, most már tényleg hős :) És elég badass.

Csak azt az egyet nem értettem, hogy miért akar Emma még mindig visszamenni New Yorkba? Az egész családja Storybrooke-ban van, és a baj New Yorkban is utol tudja érni.

LaCRossE - 2014. 05. 06. 10:54

Mondjuk a Reginás résznél (átváltozom, vagy mi volt a szöveg) olyan heveny röhögés kapott el, már tényleg azt vártam, hogy átváltozik szuper csillagharcossá. :D

S84 - 2014. 05. 06. 13:59

Changing-et mond, szerintem inkább arra akar utalni, hogy nem feltétlenül kell élete végéig gonosznak lennie és lehet ő is jó.
A végén külön tetszett, hogy a “jók” közül mindenki hagyta volna, hogy Rumple kivégezze Zelenát, míg Regina volt aki megállította.

LaCRossE - 2014. 05. 06. 17:56

S84: tudom, de ezzel a lebegéssel tényleg azt vártam, mikor szőkül be a haja. :D

Cathy07 - 2014. 05. 06. 21:48

LaCRossE: :D De Henrynek ott kellet volna lennie, akit elküld, hogy ne lássa őt szuper csillagharcosként :D És utasítja, hogy hagyja el Storybrooke-ot, mielőtt az felrobban :D

Amúgy miért használták vajon Regina gonosz zenei témáját, amikor elrakta a medált? A mosollyal együtt kicsit gyanús volt, pedig bíííírom a jó Reginát, remélem nem ő lesz a negyedik évad főgonosza

Fifi - 2014. 05. 07. 17:25

Szerintem a 4. évad főgonoszának még Rumple is esélyes. Mármint, meghalt a fia, az esküvő meg -akármilyen bájos is volt a lánykérés- le lesz fújva, amint Belle rájön, hogy milyen csúnyán átvágta a tőrrel (…mármint képletesen, nyilván :D). Ha meg nem az esküvő előtt derül ki, akkor meg utána hajtja el a kedves felesége, lényeg, hogy szerintem elég sanszos, hogy Gold egyedül marad.
Akkor meg mit fog csinálni? Kétlem, hogy ücsörögni fog a kis boltjában.
Még azt is el tudom képzelni, hogy ő is rákattan erre a Zelena féle múlt megváltoztatós dologra. Ami nyilván szembefordítaná a többiekkel.

Cápi - 2014. 05. 08. 15:20

@Cathy07
Regina alapvetően se nem jó, se nem gonosz karakter. Megpróbál változni, mert ő is belátta, hogy az állandó villain-oskodás nem kifizetődő, de evvel együtt lazán kinyírná azt, aki bántani meri a szeretteit. Lásd pl. Snow is megölte Corát, holott alapvetően ő a “jók” közé tartozott. Nem csak jó vagy gonosz lehet valaki itt, szerencsére. Amúgy a komplett első évadban ő volt a főgonosz na meg a 2.-ban se voltak épp puszipajtásk Snowékkal, nem hiszem, hogy ezt az egészet le akarják rombolni. Rumple már inkább esélyesebb, de szvsz egy időutazós-múltban-valami-megváltozós csavart várnék istenigazából.

Roxi - 2014. 05. 08. 21:37

Emma én se értem miért akar visszamenni”ott boldog volt” Igen,mert nem emlékezett a családjára,plusz volt egy pasija,aki igazából egy majom volt :)
Rumple végre újra a régi mindenféle értelemben! Már kezdett túl nyálas lenni a tőr átadás,meg a lánykérés nem bánom,hogy bosszút állt Nealért! Pont azért jó Ő is,meg Regina ismert nem egyértelműen jók vagy rosszak,hanem bonyolult karakterek!
Kíváncsi vagyok,hogy hová szállt a zöld füst :)

Cathy07 - 2014. 05. 08. 22:35

Jó, persze, most lehet ezt árnyalgatni, hogy mindenkinek van sötét oldala, az elmúlt részek csak erről szóltak, a gonosz nem születik stb, de a lényeg nem ez. Minden évadban van egy jó oldal, aki harcol a gonosz oldal ellen, megátkozódunk, szétszakadunk, megtaláljuk egymást, az aktuális gonosz oldal pedig elbukik. Na ezt nem szeretném, hogy az aktuális gonosz oldal Regina legyen, a zene és az, hogy azt mondta, hogy MA hős, kicsit gyanús nekem…

Cápi - 2014. 05. 09. 02:37

Szerintem túlkombinálod azt a fél mondatot. Akkor csak ő volt képes megmenteni a napot. Megmentette, pont. Nem kell ebbe mást most belelátni szvsz.

Skyler - 2014. 05. 09. 11:41

Sziasztok! Most akkor mi lett a vége? Lehet, hülye vagyok, de mi volt az a zöld füst? Mármint amikor ugye Rumpi kinyírta Zelenát, utána. Nem tudom hova tenni. Újra testet ölt majd a boszi?

Henry véééégre nem irritált annyira.
Snowék annyira édesek voltak a végén a babával.:))

ÁÁÁ, annyira epic ez az évad. ^^

Zora - 2014. 05. 09. 11:57

Nagyon jó volt a 3×20.

Jövő hetet várom, az egyetlen negatívum, hogy felirat nem péntekre lesz, hanem talán 1-2 nappal később, a hossza miatt…

Zelena füstjét én sem értettem. Mert hiszen, akkor hogyan lehet elpusztítani egy gonoszt??? Meg mennyire atombiztos Regina kriptája???

Cápi - 2014. 05. 09. 14:23

A zöld füst abból lett, hogy Zelena porrá tört, a többi kérdésre meg értelemszerűen a jövő héten kapunk választ (gondolom), hogy mégis miért történt ez.

nish - 2014. 05. 09. 16:24

Zora–
nem tudom te milyen felirattal nézed, én Cain-éval :)
ha azt nézzük hogy évadzáró lehet hogy már kedden vagy szerdán meg lesz a felirata.Vagy a legjobb esetben hétfőn valamikor, mint húsvétkor. HÚÚÚ de jó is lenne :)

Zora - 2014. 05. 09. 16:32

Gondolom, Snow-ék fiának a neve egy Walt Disney mesekirályfi. Utánagondoltam, melyik lehet. De aztán rájöttem, már nagyon sokat ellőttek a királyfikból…
Esetleg még a Hercegnő és a békából, a királyfi neve Naveen… Nos, ez elég szokatlan, de talán…
Vagy a Bűbáj? Robert (aki igazából nem herceg, hanem ügyvéd) vagy Edward herceg.
Van még valakinek ötlete Disney-királyfira?
(Vagy Snow apjának neve: Leopold)

Cápi - 2014. 05. 09. 17:27

Charming jr. xD
Nem biztos, hogy Disney királyfi után nevezik el, hanem elmennek egy érzelgősebb vonalba inkább. Pl.:
Leopold Snow apja után
Neil/Baelfire (evidens lenne az indok, bár ez inkább morbid…)
Daniel (mert Regina mentette meg a babát, mondjuk ez is morbid lenne szerintem)
Van mondjuk egy olyan mese is, hogy Swan Princess (Hattyúhercegnő), ott a herceg neve Derek. Más nem jut eszembe.

Roxi - 2014. 05. 09. 18:17

Én se értettem igazán,mert egyrészt elvették a medállal Zelena erejét,plusz az átjáró is bezárult! Lehet a Sötét úr tőre adott neki valami mágukis erőt,vagy ki tudja…

Zora - 2014. 05. 09. 19:03

A Hattyúhercegnő is Disney-mese?
Amúgy jók az ötletek. Neal fura lenne, akkor inkább Daniel.

Áááá, tudom már, Arthur! Aki aztán kihúzza a kardot. Hm?
(Mert egyszer Daliás át akarta verni Snow-t ezzel.)

Cápi - 2014. 05. 09. 19:10

Nem, az a Warner Bros.-hoz tartozik, de nem mindegyik karakter a Disneyé így se, szóval lehet másban is gondolkodni.
Arthurra sokan tippelnek külföldi fórumokon is, ami még szerintem elképzelhető név, az a James, Charming bátyja. Vagy az eddigi felsoroltak közül valamelyik egy kettős névben.

Zora - 2014. 05. 09. 20:07

Csak nehogy Mickey legyen, vagy Donald! :-DDD
Akkor inkább Walther, tisztelegve Walt Disney előtt.
Kéne egy lista Disney filmekről… Mert oké, hogy a karakter nem Disney-é, de a nevek igen. Igazából, csak a hercegnőknek voltak neveik az eredeti mesékben. (Meg Jancsinak, meg Jankónak… Meg Rumpina

Zora - 2014. 05. 09. 20:09

Jajj, az utolsó: “Rumpinak.” !!! Jujj, de félreérthető!!! Moderátor, kijavítod??? Ez szörnyű!

Slorem - 2014. 05. 10. 09:01

3×20

Szeretem a sorozatot, de ettől a résztől az agyamat eldobtam már kb. annyi hülyeség volt benne…

1. Hookot kb. ráerőszakolják Emmára, aztán milyen meglepő, elveszíti az erejét miatta… Közben meg mindenki tudta, mekkora veszélyt jelent rá…
2. Amikor jött majomként Little John, azt mondta valamelyik, hogy óvatosan, mert ezek a repülő majmok a barátaik. Az előző részben meg 5-6-ot legalább megöltek csak úgy…
3. Ez mondjuk örök “kedvenc”: minden nagy “csatánál” (“meg kell állítanunk” témájú) túl sokat beszélnek, és mi történik? A “gonosz” lép először…
4. Ez az előző részben volt: amikor átmentek azon az ajtón Glindához… Valami olyasmi volt, hogy csak egy tisztaszívű ember léphet át… Akkor Hófehérke hogy a fenébe ment át? A múltkor már feketedni kezdett a szíve…
5. Amit már mások is írtak: a medált miért nem pusztították el?

Arról már ne is beszéljünk, hogy Hófehérkének kb. naponta változik hosszúról rövidre a haja (vagy fordítva)… Nem tudom, hogy már az első részben az Elvarázsolt Erdőben hosszú volt-e a haja, de az tuti, hogy az átok megidézésekor még igen, aztán Storybrookban már nem…

Lehet, hogy csak kezdek kiábrándulni a sorozatból, és azért tűnik föl ez a sok hülyeség…

Skyler - 2014. 05. 10. 10:29

Slorem!
Amikor pár résszel ezelőtt ölték a majmokat, akkor még nem a barátaik voltak, hanem Zelena emberei. Aztán változtatta Little Johnt és Auroráékat át.
A medált szerintem azért nem akarták még elpusztítani, mert gondolom Reginának jól jött volna az ereje, vagy ilyesmi.
Hook-Emma: kell még csavarni a dolgokon, mielőtt teljesen összejönnek.
Még így is Snownak van a legtisztább szíve, és gondolom őszintén megbánta a Cora dolgot. ugye bele is betegedett. Szóval lehet, hogy ezért tudott átmenni Glindához.
A haja meg Mary Margaretként rövid csak, amikor Snow, akkor hosszú.

Fifi! Rumpi mint fő gonosz? Hűha, elég fura ötlet. Van logika benne, amit írtál. De szerintem ez a kis csapat már annyira összeszokott és egy oldalon állnak, hogy már csak azért sem tudnám elképzelni, hogy valaki közülük lenne az ellenség. Amúgy meg,ha vége az évadnak, gondolom kiraknak az FB oldalukra egy új képet, amiben sejthető lesz, hogy kivel is kell megküzdeniük a negyedikben. :)

Cápi - 2014. 05. 10. 11:01

@Slorem
Pár kérdésre felelve.
3. Ez mióta új dolog? Sorozatos dili.
4. Ez nekem is eszembe jutott, jó eséllyel a gyereke miatt, mert a true loveból született, patyolat tiszta szívvel sötöbö. Mondhatni ilyen ouatos exploit :D
5. Mert kell valami izgalom, amin tovább lehet vinni a szálat, plusz nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e, de Reginának is meg Corának is van egy trófeagyűjtögető dilije. Pl. ott a szíveket tároló szoba, azt ők mind elrakosgatták meg még ki tudja.
Józan sorozatnéző ésszel meg egyszerűen valszeg azért, mert kell ahhoz, hogy tovább vigyék a történetet.

Slorem - 2014. 05. 10. 11:44

@Skyler

Nem pár résszel előbb, hanem 1-gyel. Annál a résznél, amikor Henrynek visszatértek az emlékei… (Ott ölte Regina, Emma és a Karddobáló [<- ez is nagyon röhejes szerintem :D] Herceg a majmokat…) És akkor már rég voltak barátaik a majmok között…

@Cápi

4. A gyerekre nem gondoltam, köszi!

simon - 2014. 05. 10. 11:45

Dark Energy: tessék, Dorothyt hiányoltad? Megkaptad! :-D

Roxi - 2014. 05. 10. 17:18

De hol volt Toto kutya? :)

Cápi - 2014. 05. 10. 18:27

Túl drága lehetett a jogdíja. Trololol.

Skyler - 2014. 05. 11. 00:39

@Slorem,
igazad van, az már ki is ment a fejemből.:) Lehet, annyira meg akarták menteni Henryt, hogy simán beáldozták volna érte Little Johnékat, nem tudom…

Nekem még mindig a zöld füst piszkálja a fantáziámat. visszajön Zelena? Elképzelhető? Picit sántított, hogy ilyen könnyen megszabadult tőle Rumpi. Sokkal jobban tetszett volna, ha úgy nyírják ki, hogy előtte szétszívatják az agyát. Megérdemelte volna. Hihetetlen irritáló csúnya banya. Szegény színésznő, tipikus angol horse face…és az akcentus…grr…sértette a fülem, komolyan. Nekem igenis az amerikai angol jön be.:)Meg ahogy biggyesztgette a száját, legszívesebben Rumpi tőrével vertem volna laposra. Na de a lényeg, hogy Zelenának ideje már eltűnni végleg,és hozzanak be a negyedikre kevésbé idegesítő gonoszt.

Végignézve így a három teljes évadon. Nektek ki hiányzik a szereplőgárdából? Nekem Ruby egy kicsit. És Regina hűséges tükre, a zseniális Giancarlo Esposito. :) Pici off: Breaking Bad-et sokkal előbb néztem (világ legjobbja), és mikor itt megláttam a félelmetes Gus Fringet, amint riporterként “szerencsétlenkedik” hát visítottam.:))

Zora - 2014. 05. 11. 09:29

Ruby talán visszajön, ugyanis az Intelligence-t kaszálták.
A tükör egy másik világba ment, nem?

Skyler - 2014. 05. 11. 10:47

@Zora
Tényleg? Nem is tudtam. Bár, ha vissza is jönne Piroska, nem tudom, mennyire lehetne rá építeni még sztorit. A tükör meg szerintem éli világát riporterként Storybrookban. Ha jól emlékszem, az Emmával folytatott kamu nyomozgatás után már nem is szerepelt.
Milyen Disney hősöket lehetne még behozni? Maugli? Aladdin? Pocahontas? Herkules? Tarzan? Aranyhaj?:))))

Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hiszen rengeteg a lehetőség.

Mennyit kell várni a negyedik évadra, tudja esetleg valaki?

Nif - 2014. 05. 11. 11:23

Aranyhaj volt igazából, csak ott barna haja volt és fekete bőre :P Aladdin-t esélyesnek látom, mert volt már Jaffar is és a Wonderland-ből most át is hoznak egy karaktert.

Herkules remélem nem lesz, mert akkor az egész görög mitológiát kéne hozni. Én egy kis Mushu-ban reménykedem a Mulanból :D Esetleg egy Notre Dame? Azt egész szépen be lehetne illeszteni.

Roxi - 2014. 05. 11. 11:29

Nekem talán a felnőtt Pinokkió hiányzik,de igazából senki!Ami van Regina és Rumple incs gond!

Skyler - 2014. 05. 11. 11:43

Legyen Jack Sparrow! :)))))) Bár van már kalózunk.

Skyler - 2014. 05. 11. 11:59

Vagy mondjuk lehetne Elsa a Jégvarázsból, és jól befagyasztaná Storybrookot, vagy az EF-et.
Vagy: Narnia.
Nincs több ötletem.

haziko - 2014. 05. 11. 12:38

Akár Merlin is lehet a baba neve….

haziko - 2014. 05. 11. 12:43

Akár Merlin is lehet a baba neve…

Pipacs - 2014. 05. 11. 14:38

Azért Disney a legtöbb esetben már eleve koppint. Grimm, Andersen, és még sok más szerző (Maugli, Pinocchio, stb. sem eredeti Disney figurák pl.)meséit dolgozták fel. Szóval inkább más mesében, mint más Disney figurában kéne gondolkodni nem?
Amúgy pl. A Charlie és a csokigyár világát is simán el tudnám így Oz után képzelni, mint eddig nem látott új világ.
De ha már volt valamilyen formában Frankeinstein, akár egy Van Helsing – Dracula is becsúszhat, ha nem is olyan véres formában…:) És Dr. Jekyll és Mr. Hyde is ebbe a körbe tartozik.
Vagy ha már London is többször előfordult, akár tényleg valamely Dickens figura, pl. Twist Oliver vagy Ebenezer Scrooge is felbukkanhatna. Esetleg még – egy jól elrugaszkodott verzióban – maga Mary Poppins is bekerülhetne, bár ez már lehet, hogy túl modern mese az eddigiekhez képest.
Még egy tipp: az időutazós dolog elég erősen jelen volt az előzetesben is, lehet, hogy megint lesz egy újrakezdés egy fél évad erejéig? Vagy valamely korba “elrepülnek”, és akkor aztán ki tudja?
De kár találgatni, talán már a finálé után okosabbak leszünk. Várom már, jó lesz.:)

Roxi - 2014. 05. 11. 19:12

Esetleg jöhetne új helyszínként a Százholdas pagony,a Yellowstone park vagy Aprajafalva is ;)

winnie - 2014. 05. 12. 08:02

ó, most nézem, ki az egyik új karakter. oké, érhető, én is megjátszottam volna, de…, szóval nagyon gáz, hogy ilyesmivel próbálják kiaknázni annak a bizonyos disney-filmnek a sikerát.

Cyrax - 2014. 05. 12. 08:06

Pont most néztem meg viszont én nem láttam azt a filmet, így nem jöttem rá amíg el nem olvastam a kommented. :)

DorianG - 2014. 05. 12. 08:46

Abban reménykedem, hogy nem a “bizonyos disney” filmre építik majd…Lehetne a régi Grimm mesékből a jégkirálynő. Akkor odáig lennék :)

DorianG - 2014. 05. 12. 09:10

Mármint Hókirálynő akart lenni :)

S84 - 2014. 05. 12. 09:54

Lehet, hogy gáznak tűnik, de ha jól csinálják akkor hosszútávon jól jöhet.
Akárhogy is nézzük évről évre csökkent a nézettség, jövőre vagy azutánra már kasza szintre is kerülhet függetlenül attól mennyire jó/rossz az aktuális évad.

krigin - 2014. 05. 12. 11:21

Miért lenne gáz? Én is ellőném az adott karaktert, még messze nincs kiaknázva (főleg a disney filmbe nem), sőt ha még hozzáveszik Andersen meséjét, kicsit csavarnak rajta és máris jó lesz. ;) Én bizakodok, főleg ilyen évad után.

Skyler - 2014. 05. 12. 11:57

Nemrég raktak ki egy képet az FB oldalukra. Hát páran beletrafáltunk a hókirálynős témába. ;)
Mondjuk én bírnám, ha a következő évad javarészt inkább új helyszínes lenne, Storybrook kezd picit unalmassá válni. Meg én nagyon szeretem, amikor mesehősök, és Snow is hosszú hajjal, meg szép ruhákban.

Alig várom, hogy Cain megcsinálja a feliratot és lehessen nézni a dupla részt.:)

energy - 2014. 05. 12. 12:12

Frozen?:) El sem hiszem! Szerintem csinálhatnának neki egy külön sorozatot:)

Cápi - 2014. 05. 12. 13:51

Úúúúúristen neeee !!!!!! Best finale ever!!! EZ_MEKKORA_NAGY!!! Omg omg omg!!!! Hattttalmas :D Ilyet meglépnek te atya úristen! :D Most borultam térdre a készítők előtt. Bár amennyire zseniális volt ez, Reginát annyira sajnáltam :(

winnie - 2014. 05. 12. 14:00

krigin: “Én is ellőném az adott karaktert,”

pontosan ezt írtam én is.

de az már rég rossz, ha olyat csinálnak, amit én tennék, vagy, ami ennyire egyértelmű money grab és nem saját kútfő.

nyilván jól lesz megoldva, csak valahol kár érte. még akkor is, ha azt mondják, hogy évek óta tervezték és nem csak azért teszik, mert a filmet minden idők egyik legsikeresebb mozifilmje lett és legsikeresebb animációja.

Skyler - 2014. 05. 12. 14:02

Mi volt? De inkább, neee, nem akarom tudni. :) Asszem majd utána jövök ide, ha én is megnéztem, nem akarok véletlen se spoilerbe belefutni.:)

Cápi - 2014. 05. 12. 14:08

@winnie
Igazából bolondok lettek volna nem kihasználni ezt, jó is tették, én szeretem a mesét is és így sokkal izgalmasabb (számomra, legalábbis), mintha az eredeti Hókirálynőt hozták volna be. Mondjuk a mesevilágban annyi jó és gonosz van, hogy évekre be lehet tárazni. :)
Csak aztán nehogy a következő új főhös a Verdákból legyen xD

Skyler - 2014. 05. 12. 14:08

Winnie, olyan szigorú vagy. :P Na jó, most már tényleg húzok egy kis időre innen, remélem csak pár napra, hátha addigra meglesz a felirat is.:)

Cyrax - 2014. 05. 12. 14:25

Mondjuk tavaly a Disney-nek az Óz prequel is nagy siker volt, persze azért az egy év után jött a sorozatba és annak van régi kultusza is, mert az egy klasszikus sztori. Én (még) nem ismerem ezt az új szálat, mert nem láttam a filmet, de a Wicked Witch után egyelőre ez nem hoz lázba…

Serena22 - 2014. 05. 12. 16:13

Úristen, ilyen jó részt/finálét…és végre Captain Swan boldog lesz, nem hiszem el. Én örülök az új karakternek, szerintem jól teszik, hogy felhasználják, meg amúgyis szerintem villain lesz, vagyis akkor a Snow Queen történethez maradnak hűek.

Cápi - 2014. 05. 12. 17:31

Reginával viszont mi lesz így? =/ Az az egy nagyon nem tetszett…

S84 - 2014. 05. 12. 17:51

Remélhetőleg Marion minél előbb találkozik Elsával és mehet minden a régiben :D

Cápi - 2014. 05. 12. 17:58

Azt nem értem, hogy Marian azután halt meg, hogy megszületett Roland, nem pedig Regina végeztette ki a múltban. Akkor most hogy van ez?

alessa - 2014. 05. 12. 18:11

szegény Regina mindig ő szívja meg :///
én nem vágom ezt az új gonosz nőt… viszont a wicked vonal nagyon tetszett. kár hogy a következő évadra nem jut belőle, dorothyt is jól lerázták.

Page - 2014. 05. 12. 18:32

Most miért kellett ezt Reginával tenni? ;(

Lidi - 2014. 05. 12. 19:08

Cápi: Hát eleve is az volt gondolom, hogy Roland születése után esett fogságba, és végezte ki Regina. Bocs, ha nem ez a kérdés/én nem emlékszem valamire.

S84: Ki az az Elsa?

Grace - 2014. 05. 12. 19:12

Én is sajnálom Reginát, de annyira jó volt ez a rész!!! :) Imádom! A jégvarázslat pedig olyan szépre lett megcsinálva! Nem tudom, hogy bírom ki szeptemberig! Azt hiszem párszor újranézem a nyáron az évadot! :)))))

S84 - 2014. 05. 12. 19:33
bettygirl - 2014. 05. 12. 19:35

@Winnie szerintem egyáltalán nem gáz, hogy így akarják kiaknázni a Frozen sikerét. Hatalmas siker volt, mindenki imádja, aki látta. A sorozat meg nem megy a végtelenségig, nem engedhetik meg maguknak, hogy éveket várjanak, amíg bevethetik a Frozen karaktereit is. Tulajdonképpen kielégítik a rajongói igényeket, mert nagyon sokan kérdezgették Kitniséket, hogy gondolkoznak-e rajta. Szerintem nagyon jó ötlet volt most behozni ezt a szálat. Most már csak az a kérdés, hogy milyen irányvonalon indulnak el, nem tudom, mennyire jó ötlet Elsát főgonoszként behozni (persze, ha valóban ő lesz a következő évad főgonosza).

winnie - 2014. 05. 12. 19:36

bettyfirl: szerinted nem, ezzel nincs gond, mindenknek masok a normai. de nem hiszem, hogy vedelemre szorulnanak. ha aknaznak, az mar boven gaz nalam. meseljenek. mint ahogy az is gaz, hogy nem a sajat elkepzelest valositjak meg, hanem azt,a mit felulrol mondanak nekik.

Cápi - 2014. 05. 12. 19:37

@Lidi: Nem. Utána kellett olvassak az ouatos wikin, de Marian először a terhesség alat tbetegszik meg, akkor lopja el Robin Rumpitől a tündér-varázspálcát, hogy meggyógyítsa. Ez sikerül, de ismét beteg lesz, miután a fiuk, Roland megszületik és abba hal bele végül.

A Jégvarázst kötelezően nézze meg minden OUAT fan, aki még nem látta! :D

LaCRossE - 2014. 05. 12. 19:54

Cápi: szerintem ezt meg fogják magyarázni, és emiatt nem lesz Marion karaktere szerintem annyira jóságos figura.

Cápi - 2014. 05. 12. 20:12

Ehm, MariAn és nem MariOn :P Amúgy remélem. Én már elagyaltam minden butaságon (Marian->MariAn…a? :D Frozen rajongók vágják. ;) De inkább csak a fantáziám szabadult el.)

Ja, a másik meg, a gyerek neve. Csak én tartom morbidnak? =/ Jó-jó, érhető, hogy miért, de én csak fogtam a fejem egy kicsit…

Nif - 2014. 05. 12. 20:18

Nem néztem még meg az évadzárót, de nem lehet, hogy esetleg megváltoztattak Emmáék vlm-t a múltban olyannyira, hogy Emma maga lett az új karakter? Vagy inkább nézzem meg az évadzárót és maradjak csöndben? :P

S84 - 2014. 05. 12. 20:25

Inkább :D

Tomi - 2014. 05. 12. 21:49

A finálé szörnyű volt. Látszik, hogy sorozatzárónak írták be. Ha nincsen az utolsó kávéházas jelenet Marion-nal és ugye a vége Elzával akkor simán uccsó rész.

Az évad Peter Pan-os első fele tetszett, a wicked witch-es második fele már kevésbé.

Úgy tűnik a következő évad főgonosza Elza lesz. Neki még talán adok egy esélyt…

Cathy07 - 2014. 05. 12. 21:58

Már hogy írták volna sorozatzárónak? Ugyan.

winnie - 2014. 05. 12. 22:04

az abc egyik legnezettebb dramaja, az egvilagon semmi veszely nem fenyegeti, nem irtak zaronak

Dharman - 2014. 05. 12. 22:33

Az előző rész is elmehetett volna zárónak, sőt a félévadzáró is elmehetett volna sorozatzárónak. A történetnek egyszerűen csak jól áll, hogy szépen lezárják a szálakat és aztán a következő történetben újra összekuszálják. Megmondom őszintén nekem is jobban bejönnek ezek a félévados történetek. Tartsák meg a készítők ezt a jó szokásukat a 4. évadban is és jól megleszünk egymással. A fináléra meg egy igen erős 7/10-et adok.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 13. 22:39

En azt hittem a gyerek neve Luke lesz, ha mar a növere Lea :-P

A Neil volt a legrosszabb nev szerintem, amit adhattak neki.

Kivancsi leszek, a szöke bula, aki ott van a kavezoban is, hogyan lett a frozen föszereplöje es miert.

Mondjuk lehet jobb igy, mintha Regina ujra evil queenne valna (bar az meg mindig lehetseges)

Mondjuk az a fura, hogy az uj csaj lite magicnek nezett ki es megis gonoszsagra utaltak a mozdulatai.

Az evadzaro amugy nekem nagyon tetszett.
Igazabol az egesz evad nagyon jo volt.

Az elözö evad szamomra kicsit uncsi volt, akkor is, ha a Peter Pant alakito srac jol jatszott.

Ezüstróka - 2014. 05. 13. 23:59

A rész nézése közbeni reakcióm: Jesszes, jesszus, jesszus, ez meg mi a xxx, hogy lehetnek ennyire zseniálisak?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Óriási húzás, de egyben orbitális nagy szemétség Reginával szemben. Nem tudom mi lesz vele, hová lehet ezt a helyzetet innen számára megmenteni. Mit fognak ebből kihozni, te jó ég.

Bocs, hogy ha kusza lett, de még túlságosan a hatása alatt vagyok.

Grace - 2014. 05. 14. 08:29

Hunnenkoenig: Mármint light magic-re gondolsz (fénymágia) ? Én a készítőkkel csinált interjúkból azt hàmoztam ki, hogy Elsa amolyan se jó, se rossz karakter lesz, a középutat képviseli majd. Olyan akiből a körülmények hoztak elő némi sötét oldalt, de azért nem igazán gonosz. Persze ezt lehet csak én látom bele a vàlaszaikba, vagy az is lehet, hogy csak nem akarnak konkretizàlni semmit a karakterrel kapcsolatban.

Glam - 2014. 05. 14. 10:37

OMG szegény Regina :( Mire végre minden jó lett volna neki, újra összetörték a szívét – ha ez egyáltalán még lehetséges. :(
Rumple – Belle házasságnak szerintem olyan gyorsan lesz vége ha kiderül a tőr, amilyen gyorsan felmerült hogy összeházasodnak. Pedig aranyosak együtt, szeretem őket.

Ennn - 2014. 05. 14. 12:33

Jaj de cuki volt ez a vissza jövőbe rész!!!! <3 <3
Ja, és igen, én is szerettem R&R-éket, de azért na!
Pont Regina mondja, hogy: "nem törődsz a következményekkel" miközben a mostani felállás inkább az ő fagyijának a visszanyalása. Nem?
Az mégis mivel lett volna jobb, ha Robin úgy tudja, hogy Regina végeztette ki az anyját? Semmivel. Így legalább kiderülhet, hogy Marian egy Ringló, vagy valami. Vagy véletlen megölheti őt a Jégkirálylány.
A helyzet, hogy Regina legtöbb gonosz tette még így is bőven következmény nélküli, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni időnként, amikor Robinnal van, vagy amikor előtör belőle dr. House. :D
Rumple meg… kicsit vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, és habár Belle sem tartozik a kedvenceim közé, de a törött csészés mondata utat talált a szívemhez.

Pipacs - 2014. 05. 14. 12:36

Hát igen, Regina karakterének szerves része ez a “szívösszetörtség”, amikor már majdnem boldog, valaki mindig közbekavar, tetszett az “olyan vagy, mint az anyád” duma. Sajnáltam, bár az is igaz, hogy ha utólag derül ki, hogy valójában ő végeztette ki kb. a semmiért Robin feleségét, akkor úgy is vége lett volna mindennek, így legalább még van minimális esély “helyrehozni a múltbéli hibáit”.
Egyébként tuti én vagyok az egyetlen, aki még sose hallott erről a disneyfilmről, pedig gyerekek közt dolgozom…:) Snow Queen és Snow White remek ellentétpárnak tűnik! :D
Zelena most akkor meghallt, de még a szelleme megnyitott egy járatot random a múltba? Mert ő elvileg k***-ra nem ebbe az időpontba akart volna visszamenni, meg nem is értem, hogy akkor ő most hova lett, vagy ez most hogy volt??? Lehet, hogy az angol felirat az oka, és valahogy lemaradtam a magyarázatról, valaki világosítson már fel plíz…

Pipacs - 2014. 05. 14. 12:39

@Ennn
Egy rugóra jár az agyunk, veled egy időben írtam ezt R.-ról és M. kivégzéséről.:)

goettin - 2014. 05. 14. 13:25

Ha kedvelitek a Frozent, ajánlom a Free fall játékot androidon, egyszerű, mint a faék, de nagyon rá lehet kattanni…

Hunnenkoenig - 2014. 05. 14. 16:00

Light magic, ja. Thx a javitast :-)
Dietazom es ra vagyok allva a lite-re :-)

@Pipacs: Mondta Emma, hogy abba az idöbe viszi vissza a jarat az utazot, amelyikre eppen gondol es Emma ugye epp azzal törödött a kavehazi beszelgetes alapjan, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg. Ezert került abba az idöbe.

Pipacs - 2014. 05. 14. 16:54

@Hunnenkoenig
Wow, köszi az infót.:) És Zeldával mi lett?

Pipacs - 2014. 05. 14. 16:56

Mármint Zelena-val. Bocs, az ágy másik boszorkány, másik sori..:D

Hunnenkoenig - 2014. 05. 14. 17:42

Azt senki nem tudja, hogy vele mi lett. Az nem derült ki. Ez gondolom majd az irokon mulik, hogy visszahozzak e. Most 50-50% az esely.

S84 - 2014. 05. 15. 09:01

Egy interjúban azt mondták, hogy talán látjuk még Rebecca Madert a következő évadban.

Zora - 2014. 05. 15. 11:47

3×21-22

Pár napja ezt írtam:
“Csak nehogy Mickey legyen, vagy Donald!”

Mikor az elején megjelent Mickey-egér, kicsit elhűltem…

Aztán ezt is írtam:
“Ruby talán visszajön, ugyanis az Intelligence-t kaszálták.”

Erre voila!!

Jó volt a befejezés, de hogy tud Rumpi Belle szemébe nézni???

Szegény Regina, végre megtalálta a boldogságát! Ezt a szívást! Most nagyon-nagyon haragszom Emmára!!!
(Leia hercegnő jó volt! :-)))

Szóval, jövőre rögtön jön 4 gonosz.
Rumpi, Zelena, Regina, Elsa.

S84 - 2014. 05. 15. 11:51

Ha a mesét követik akkor Elsa nem hiszem, hogy gonosznak jön, bár tény hogy okoz majd némi felfordulást.

Zora - 2014. 05. 15. 12:12

Hát, az igaz. Nem tudom, majd ki fogja játszani, de a mostani dublőr kicsit bicebócázott, míg kivonult a pajtából, ha jól megfigyelitek…
Nagyon szeretem azt a rajzfilmet!

A Neal névvel én is úgy voltam, hogy okéoké, megmentő – de mégis…

ella - 2014. 05. 15. 14:16

Nagyon tetszett a finálé, szépen lezárták a félévadot, a sophomore slumpnak már nyoma sincs. (Bár nekem tetszett a második évad is, igaz, én darálva hoztam fel magam az egész sorozattal a nyáron.) Ideje volt már a Hook-Emma szenvedés befejezésének, egyértelmű volt már régóta, hogy nem Neallel akarják összehozni a csajt, és Hookkal jobban összeillenek. :D Hook “like mother, like daughter”-es beszólásáról rögtön eszembe jutott ez a videó.

Zelenát szerintem max. visszaemlékezés formájában látjuk újra, az utolsó kívánsága teljesült azzal, hogy megnyílt a portál, tehát halott, meg amúgy is elég egysíkú és unalmas lett a karaktere a végére, mintha beragadt volna a lemez a “Regina mindent megkapott” résznél. Szinte biztos, hogy kiderül, Gold ölte meg, nem ússza meg ezt Rumpi.

Jó volt látni Emmát is az Enchated Forestes környezetben, az egyik legjobb jelenet az volt, amikor meglátta Rumplestiltskint, vissza kellett pörgetnem, úgy röhögtem a WTF arckifejezésén. A “régi” Hookkal való találkozás is nagyon szórakoztató volt. Örülök, hogy visszaszerezte a varázserejét, anélkül könnyen egyszerű “paraszttá” válhatott volna a sakktáblán Regina, Gold és Elsa mellett.

Érthető, miért nevezték el Nealnek a babát Charmingék, szép gesztus, de akkor sem igazán tetszett valamiért a dolog.

Marion visszahozatala sem szép lépés, dehát kell a bonyodalom. Reginát meg lehet sajnálni, de ez akkor is a “visszanyal a fagyi” tipikus esete. :D Elég sok genyóságot csinált a múltban, amire emlékeztettek is minket az utolsó két részben. Azt hittem, az lesz a csavar, hogy a végén újra átmegy Evil Queenbe, de ez még megtörténhet a következő évadban. Mondjuk most ott van féknek Henry, meg végülis nem halt meg a szerelme, még küzdhet érte, bár nem lesz könnyű dolga, a gyerek anyjával szemben kíváncsi vagyok, mennyi esélye lesz. Valószínűleg Robin őrlődése hasonlóan lesz megoldva, mint Davidé volt az első évadban, amikor a “felesége” és Mary Margaret között kellett választania.

Elsa behozatala érthető, szerintem működni fog a karaktere, én nem bánom, ha a Frozen sikere miatt időzítették mostanra, amúgy is ad-hoc jönnek fel mindig az új főgonoszok, szépen kivárják, míg az előzőt elintézték a hősök. :D Szóval engem nem zavar.

Pipacs - 2014. 05. 15. 14:24

Akkor nem én vagyok a hülye, a zöld porfelhő valahová lett, csak még ki kell derülnie…
Amúgy, ha Rampi abban az urnabigyóban tárolta a kicsikét, azon az eldugott rejtekhelyén, tutira megvolt rá az oka. Vagy a fagyos csajnak ez lesz a bosszú egyik indoka.:) Nem láttam ugyan a Disney-t, de tényleg nem mindig ragaszkodnak az eredeti verzióhoz, szóval lehet még simán gonosz is. Bár, milyen érdekes, ennyiből, hogy kiszabadult, és nagy sejtelmesen nekiindult a városnak, egyből az jut eszünkbe automatikusan, hogy itt mi nem stimmel.:D Tippre azért sztem tényleg inkább ellenség, mint barát. Csinálhatna Robin feleségéből mirelitet, és akkor Regina végre boldog lehetne 5 percnél tovább is!

Zora - 2014. 05. 15. 14:41

Á, ha Marianból mirelit lesz, akkor Robinnak megint kell 3-4 év, mire kigyógyul belőle… (Már ha Roland életkorát nézzük, kb ennyi telhetett el.)

A Frozent érdemes megnézni!

Roxi - 2014. 05. 15. 22:02

Nekem is az jutott eszembe,ha nincs az utolsó két perc akár sorozatzárónak is beillene annyira happy volt mindenki! Gondolkodtam ki lehet ez a csaj akit magukkal hoztak,hát erre aztán nem gondoltam,nagy húzás volt!Reginát én is sajnáltam,remélem Marion(vagy an) nem lesz sokáig velünk :)
Rumpiék szépek és meghatóak voltak,végülis ha ő nem vallja be szerintem Belle sosem jön rá az igazságra!

ella - 2014. 05. 15. 23:22

Elveszett a korábbi kommentem, talán a link miatt megfogta a szűrő. :(

Szerintem jó kis évadzáró volt, tetszett nagyon az Enchanted Forestben játszódó rész, és végre összehozták Emmát és Hookot, ideje volt már. :) Várós a 4. évad.

Skyler - 2014. 05. 15. 23:45

Megnéztem én is. Zárójelenetnél első gondolatom volt: lottóznom kéne, amiért így “megjósoltam” Elsát.:D lsd: jó pár hozzászólással feljebb.

Viszont: a vérszegény Marion behozatala aljas húzás volt. Most miért erőltetik ennyire még mindig Evil Reginát?? Azért, hogy majd a következő évadban Emma ellen folytasson bosszúhadjáratot? Vagy így akartak Robintól megszabadulni? Mert gondolom, ha összejön újra a családja, nem nagyon tobzódik majd ő sem a negyedikben. Ááá nem értem, komolyan…

Másik dolog: Elsa egyértelműen egy aranyos, bájos teremtés a Frozenben ugyebár, semmiképpen sem lehet utálni. Mégis milyen indokkal fagyasztja be Storybrookot? Komolyan, már csak az hiányzik, hogy megjelenjen majd Olaf is, meg a rénszarvas.
Csupa kérdőjel van most nálam kb. Amúgy nagyon jó volt ez a dupla rész. És végre Hook és Emma is összejött.:) Én már azóta ezt várom, mióta Hook megjelent a színen. ;)

Ancsa - 2014. 05. 16. 09:45

Lehet én értettem félre, de nem úgy volt, hogy Regina nem tudta a nevét, akit ki akart végeztetni, így ha Marion nem tért volna most vissza, mégis hogyan derült volna ki, hogy Regina a felelős Robin nejének haláláért?

Könnyen írjátok, hogy legyen mirelit a csajból, persze Reginának én is boldogságot kívánnék, de Robin fiával elég nagy kitolás lenne egy ilyen fordulat. Megtalálta anyut aztán megint elveszti….

Mindenesetre érdekes 4. évad elé nézünk, már nagyon várom!

Zora - 2014. 05. 16. 10:07

Robin fiával nem lenne kitolás, ha igaz, hogy a születése után nem sokkal vesztette el az anyját. Úgy értem, érzelmi kapcsolat nem lehet köztük – kb, mint Emma kezdeti érzelmei Snow felé, ami azért könnyebb, mert felnőttként ismerte meg.
Egy félárva 4 éves elé odaállítasz egy nőt, miszerint: – – Itt van az anyukád! Szeresd!
Ettől függetlenül Marian nagyon szeretheti.

Pipacs - 2014. 05. 16. 10:27

@Ancsa
Ok, ne legyen mirelit, váljanak el szépen, és kész…
Amúgy – még mindig nem láttam a Frozent – nem lehet, hogy a csaj véletlenül fagyaszt le mindent, amihez hozzáér? Mint az a hogyishívják király, amelyik arannyá változtat mindent. (Franc, nem jut eszembe a neve.)
Még valami: először azt hittem már, egy T 1000-res jött át az időn, legalábbis annyira arra hasonlított…:D (kb. szerintem nyúlták is) Egy percig vicces volt ezzel a gondolattal eljáccani, aztán lett belőle ez a kék rucis csaj.:)Csak én asszociáltam a terminátorra?

Roxi - 2014. 05. 16. 12:04

Mondjuk nem teljesen értem már az idősíkokat!Hogyha akkor végezték ki Mariont amikor Snowék megismerkedtek,Emma meg ugye még nem volt! Most Emma már felnőtt,de Robin fia még kicsi!Ez most hogy van? Vagy a mese hősök nem öregednek? Jó Rumple már több száz éves lehet,de a többiek? Regina pedig tökéletes pótanyuka lenne(jobb,mint Henrynek volt) szóval ki lehet iktatni Mariont! Amúgy se egyértelmű,hogy Robin hirtelen dobja Reginát!

Zora - 2014. 05. 16. 13:16

Úgy van, hogy igen, a mesehősök nem öregednek. Ezt még az első évadban tárgyaltuk, hogyhogy Henry nem vette észre, hogy minden évben mások az osztálytársai… :-) Szóval, csak ő öregszik, meg Emma. Belfire is csak a valódi világban öregedett…
Persze, azért sok ellentmondás van, de ez egy mese. Ahol – legtöbb esetben – 3 nap egy esztendő…

Hát, hogy Robin mit csinál, az valóban kétesélyes. Mert Mariannál nem változtak az érzések, de Robinnál már 1-2 éve igen. Majd meglátjuk.

Pipacs - 2014. 05. 16. 14:01

@Roxi
Stimmel az idő, mert amikor egész kicsi volt Robin fia, akkor ismerkedett meg Snow és Charming, aztán valszeg 1-2 éven belül összehozták a kis Emmát, amikor lesújtott az átok. Ekkor megállt a többiek számára 28 évig az idő, míg Emma szépen felnőtt, meg közben Hanry is. Amióta megtört az átok kb. 2, max. 3 év telt el. És most kb. 4-5 éves a kölyök. Ennyi.

Zora - 2014. 05. 16. 14:32

Igen, mert Emma 18 évesen szült, 2001-ben még nem (amikor Neal-lel a körhintánál vannak), mondjuk ekkor 17 volt. Vagyis, 1984-ben került a mi világunkba, 28 évesen – 2012-ben – keresi fel Henry.
“Amióta megtört az átok kb. 2, max. 3 év telt el.”
Igen, mert a múlt évad felénél változott át először Piroska farkassá, ami ugye minden holdtöltekor történik, vagyis, a 2. évad első fél éve kb 30 napot ölelt fel. A maradék időszak még kevesebbet. Szerintem az első évad is.
Vagyis:
1. évad: fél év
2. évad: fél év
2-3. évad között 1 év
3. évad: 2-3 hónap.
Szerintem…

Cápi - 2014. 05. 16. 22:05

@Pipacs
Nem. Nézd meg a mesét, fölösleges ilyesmikkel találgatni.
A király meg Mídász király.

Kija - 2014. 05. 16. 22:34

Jó kis évadzáró volt, bár nem tudom elképzelni, hogy mi lesz ezután. Szerintem ez az évadzáró egy mérföldkő volt a sorozat történetében és, ha ezután rosszul nyúlnak bizonyos szálakhoz, akkor abból hatalmas nagy bukta lesz. Pl.: Regina-Robin- Marian háromszöget nem tudom, hogy lehetne megoldani úgy, hogy ne hasson majd teljesen klisésnek és gagyinak, hiszen ha Robin Mariant választja, akkor Evil Queen Regina nagyon valoszínű, hogy visszatér, viszont ha Robin Reginát választja, akkor meg a Roland kérdés fogja a dolgokat eléggé megbonyolítani, tényleg nem tudom mit lehet ezzel kezdeni. A másik szál amitől nagyon félek az a Rumpi-Belle vonal. Őket az EF-ben szeretem, de valahogy a mi világunkban nekem nem illenek annyira össze, habár tényleg szép volt az esküvő meg minden. (Amúgy csak szerintem festett borzalmasan Belle abban a ruhában meg sapkában?) Valoszínüleg a tőrös dolog is ki fog derülni és ez be fog tenni a kapcsolatuknak, no meg nem hinném, hogy Rumple drága csak ilyen könnyedén belenyugszik egy szem fia halálába… De Emma és Hook végre összejöttek és ez tök jó, és a mi drága kapitányunk végre nem csak szomorú kiskutya szemeket meresztve bámult a kamerába, főhősnőnk után epekedve. Remélem Emma megmarad olyannak, amilyen akkor volt amikor varázsolni tanult, mert szerintem az az Emma igazán kedvelhető volt.
Összeségében jó rész volt és ez a lényeg, ja és nagyon várom a 4. évadot.

Zora - 2014. 05. 17. 09:06

Nekem Belle esküvői öltözete nagyon tetszett! Irigylem, aki magassarkúban lépkedni tud! Nekem már 4 cm is kemény próbatétel…

Roxi - 2014. 05. 17. 10:48

Szerintem meg jó Belle és Rumple a mi világunkban,főleg azért mert akkor Rumple nem olyan csúnya :)
Én már azt várom,hogy Hook mikor öltözik át végre! Ő az egyetlen aki ugyanúgy néz ki Storybrookeban is,mint a mesei részben!

Zora - 2014. 05. 17. 11:08

Most nosztalgiából megnéztem az 1×01-et. Hát, egészen meghatódtam… Itt hüppögök, hogy a toronyóra mutatója megmozdult… Másnak is ajánlom!

Kija - 2014. 05. 17. 13:04

Igazándiból a ruhával nem is volt akkora problémám, inkább az a sapka nem tetszett… Nekem valahogy hiányzik Rumpi EF-es énje amikor Storybrookban vagyunk az a”dearie”-zéssel meg a többivel… Amúgy Hook tényleg átöltözhetne végre, bár jól áll neki ez a szerelés.

Nif - 2014. 05. 18. 22:48

Szerencsétlen Belle szerintem mindig borzalmas ruhákban van :S

Pipacs - 2014. 05. 20. 10:59

@Cápi
Kössz, de az van, hogy ez a felület itt egyebek mellett pont arra van, hogy lehessen találgatni. És amint azt már említettem, nem mindig ragaszkodnak az eredeti meséhez a készítők sem, sőt.

Cápi - 2014. 05. 20. 22:01

@Pipacs
Igen, az OUATtal kapcsolatban. A meséből elég világosan kiderül, hogy mi van Elsa erejével egyrészt, másrészt elég minimálisan jobban megnézni a finálé legvégét, nem random integet, hogy megfagyassza az urnát, harmadrészt meg a kesztyűjéhez ért hozzá, az nem fagyott meg (mondjuk mert papírforma szerint jégből van), de az urnához se ért hozzá. Szóval alig 3 ponton dplt meg csak a dolog.

Csilla0422 - 2014. 05. 21. 21:25

Egész jó évad volt! Most kíváncsian várom a következőt.

Snóéknál ez vmi családi vonás, hogy mindig baszkodnak Reginaval? Rövid boldogság után megint kijutott neki. Köszi Emma! Remélem újra látni fogjuk a gonosz királynőt.

Csármiékról nem az jött lett az évadban, hogy a helyzet magaslatán vannak. A legbénább jelenetek ők hozták. Ebben Emma sem különbözött.

Hook, Hood, Csingilingi, Ariel no igen ők bejöttek!

Grínbics nagyon ott volt. Jó sztorit kapott és érthető volt a miértje.

Cora – jó volt újra látni.

Rumpiban bíztam és nem csalódtam.

Regina / Lana Parrilla még mindig tök jó!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz