login |

Pilot: Sirens US

2014. 03. 11. 20:20 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nem mondhatjuk, hogy a USA csatorna nem próbálkozik, mivel a Sirens komédia és egyáltalán nem illik bele a tipikus sorozatfelhozatalukba, ami a Suits, Psych, Burn Notice és ehhez hasonlókból áll alapból. Tudjátok, karakterek mindenek előtt. Na most a Sirens egyik producere Denis Leary, ami azért sugallhatott valamit a sorozatról, még ha nem is ő a tényleges showrunner.

Bevallom, hogy a Sirens előzetesei nem nyűgöztek le, de megnézve az első két részt azt kell mondanom, hogy eléggé rosszul válogatták ki a jeleneteket és vágták össze a videót belőlük. Ott még próbálták becsapni a tipikus USA-nézőt, hogy hasonlóan laza és ártalmatlan lesz, mint a többi sorozatuk?

Amúgy a Sirens angol import, és tényleg rózsaszínűbb, hogy úgy mondjam. A szigetországbeli változat eléggé sötét humorral bírt, és inkább dramedy volt, ellenben az amerikai inkább a komédiára tette a hangsúlyt, méghozzá elég jól. Gondolom nem véletlenül, hiszen Leary, de nekem valamiért a The Job (máig alap) ugrott be. Munkahely, mentősök, erős mellékszereplők, egymás közötti poénkodás ezerrel, mindez az erős dráma nélkül. Jöhet.

Úgy tűnik, hogy a casting is korrektre sikerült, bár pont a főszereplő Michael Mosley neccesnek bizonyulhat idővel. Oké, egyelőre a cinikus figurát hozta, az mindig megy neki. Viszont Kevin Daniels baromi jó, és a kötelező újoncot alakító Kevin Bigley szintén jó választásnak tűnik, illik rá ez a naiv szerep.

Úgy tűnik, nem valami nagy siker a sorozat, így gondolom csak az első évadot élvezhetjük, de azt legalább végig, hiszen kábeles adón megy. A látottak alapján én ott leszek végig, a pilot pedig simán 8/10, annyira a The Job és a Rescue Me ugrott be végig, az üdítős jelenet konkrétan csont nélkül elfért volna bármelyik említettben. Remélem, tartják a szintet.

8 hozzászólás Ne habozz!

revneville - 2014. 03. 11. 21:10

Pip!

Belenézek, kösz az ajánlót.

zolkó - 2014. 03. 11. 21:11

Na,komolyan erre vártam,hogy mit írtok róla.Akkor szépen kikölcsönzöm majd a tékából.A trailerek nekem sem tetszettek,de Leary neve azért reménytkeltő volt.

jky - 2014. 03. 11. 21:34

Érződik Leary hatása, de azért messze van ez még a Rescue Me-től. Jóindulattal egy közepes. Felvezetésnek elment, adok még neki pár részt, csak jobb lesz.

Lemoni - 2014. 03. 11. 21:41

Nem is tudom miért néztem meg az első részt, nem vonzott a téma. Aztán csak jött a második és azt vettem észre, nekem ez bejön. Na jó, csak egy kicsit. Néha jól szórakoztam. A karakterekkel semmi gondom, de a színészek nem igazán szimpatikusak. Ha a történetek maradnak ezen a szinten, akkor marad a sorozat is nézős. A színészeket meg hátha megkedvelem ezalatt.

spamdog - 2014. 03. 11. 23:40

Nekem tetszik, már az idő előtt bemutatott 4. rész is tetszett, de most már értem a viszonyokat is. A mentős csajoktól még várok egy-két nagyon ütős poént.

paranoid android - 2014. 03. 12. 00:41

Az angol eredetit nagyon szerettem, így mérges is voltam, amikor megtudtam, hogy az egy órás dramedy alapból húsz perces komédiát csinálnak. Úgy éreztem, hogy a lényege fog elveszni ezzel, amire rá is erősítettek a szörnyű előzetesekkel. De végül kellemesen csalódtam, meglepően élvezetes volt ez a két rész. Olyan humorral dolgozik, amit különösen kedvelek, és egyáltalán nem idegen a környezettől, amitől féltem. Sőt, ez a fajta humor idővel még inkább működni fog, ahogy megismerjük, megkedveljük a karaktereket. A fő hármasból nekem pont Michael Mosley működik eddig a legjobban, a másik két színészt még szoknom kell. A mentős lányokból nem kaptunk sokat, de már ennyiből látszott, hogy remek karakterek lesznek.

El-ahrairah - 2014. 03. 12. 08:48

Szórakoztató és jópofa, de igazából sok köze nincs az angol verzióhoz, annál sokkal egyszerűbb és könnyedebb is.
Ezzel persze nincs baj, ez egy aranyos kis komédia csak nekem megint böki a csőröm, hogy akkor minek kellett ugyanúgy hívni… Persze igazából jobb ez így, mintha az eredetinek egy amerikaiasan “kimosott” változatát kapnánk.
Tőlem akár el is hagyhatnák teljesen az utalgatásokat (Az első rész I.C.E.-sét is feleslegesnek és erőltetettnek éreztem) és úgy is maradhat a Sirens egy szórakoztatő, ötletes és vicces munkahelyi sitcom, aminek most kinéz.

Thrasher - 2014. 03. 16. 20:47

teljesen szánalmas kis lúzerként nincs dolog, amit szívesebben néznék annál, amikor valaki ilyen McNamee szintű nőt kúrhatna, de inkább csak csinálja a problémákat.
remélem, minden részben az ő majomkodásuk lesz az egyik szál!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz