login |

Pilot: Believe

2014. 03. 12. 16:43 - Írta: human

71 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

Jól sejtettük, a midseason lesz megint érdekesebb az országos csatornákon, itt már mernek kicsit kockáztatni. Ez már csak akkor is igaz, ha egyedül a Believe fog ütni, mert megtette.

Tudom, hogy félre fogjátok érteni, de a Heroes pilotja óta nem éreztem ilyet. Nyilván voltak annál jobb sorozatok bőven, de ez a kíváncsiság, amit a különleges képességű kislány körüli hercehurca hozott, talán a Heroes-nál volt a leginkább jelen nálam. Még akkor is, ha a Believe inkább lesz epizodikus jelegű. (Persze bőséges átíveléssel.)

A történet amúgy röviden annyi, hogy van egy kislány, aki különleges képességekkel bír, még nem tudjuk pontosan mikkel, hiszen ő sem tudja kontrollálni, és rá vigyáznak/vadásznak. Páran azt hiszik, hogy a világ urai lehetnek a segítségével, páran pedig igyekeznek megóvni ezektől az emberektől. Egyik oldal sem válogat az eszközökben, a jók épp a halálsorról toboroznak valakit a feladatra a sorozat első perceiben.

Szóval van egy nagyobb szál, de a felépítés láthatóan heti lesz, méghozzá annyira, hogy még a szereplők is szóba hozták. A lány és a vigyázója városról-városra kell meneküljön a későbbiekben, erre az egyik karakter hozzáteszi: “gondolj bele, mennyi embernek fog segíteni eközben”.

Mindezt remek castinggal. Az odáig rendben van, hogy gyerekszereplőt nem szúrták el, de hogy a többiek is remekül sikerültek, annak marhára örülök. Jake McLaughlin, a főhős amúgy kifejezetten Banshee-s, elsőre furcsa, de a rész végére már látni, hogy miért ő kapta a melót.

Hinni akarok benne, hogy jó sorozat lesz a Believe. Minden megvan hozzá, de azért óvatosan várjuk meg a heti bontást, hiszen a pilotban csak megalapozták a struktúrát, de pont emiatt nem is tudhattuk meg igazán, hogy milyen lesz. De ez a 40 perc mindenképp 8/10-et érdemel.

71 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 03. 12. 16:51

kíváncsi vagyok, mert durván megosztóak a vélemények. nagyon pozitívtól nagyon negatívig skáláznak. felkészülök a bokszra:)

viszont az rohadt aggasztó, hogy az első showrunner-csere után még egy másodikat is meg kellett húzniuk.

áthozok pár kommentet. ha valaki beír azok közül ide is, akkor törlöm a régieket.

mata - 2014. 03. 12. 16:59

Őőőőő, talán az első kritika a junkie-n, amivel totál nem érte egyet. A casting szőrnyű, talán a kiscsaj, aki még okésnak mondható, a többiek a hatalmas viccel egyenlőek… Különösen a bérgyilkos csaj, te úristen, hát hangosan röhögtem némelyik jelenetén, nem is értetem, hogy vmi high-concept akciót, drámát, vagy épp sitcomot nézek :D

A sztori ezerszer elcsépelt, kilométerekről sejthető megoldásokkal és húzásokkal…

Na mindegy, ezért szép az élete, különbözőek vagyunk, és ez így is van rendjén ;)

Ja, azért megnézem még a második részt, hátha nem lesz annyira ratyi, mint a pilot :D

.tnm - 2014. 03. 12. 17:05

akkor itt is egy negatív vélemény
ez egy “high concept-be” csomagolt akció.
a történet még érdekelne is, de majd inkább elolvasom a kasza után egy 10 soros összefoglalóból, minthogy 10 percnyi csepegtetés és 32 percnyi agyatlan csihi-puhiból kelljen kihámozni. [amúgy is van egy olyan sejtésem, hogy még fogalmuk sincs, hogy merre tart a sztori, lásd show runner váltások]

human target pótléknak jó lenne: könnyed akcióként, de ez ahhoz túl komolyan veszi magát szerintem és abszolút nincs hangulata

cortexiviky - 2014. 03. 12. 17:05

Részemről régen láttam ilyen témájú filmet/sorozatot, mégha a színészek nem is éppen “A” kategóriásak, a sztori átjött, lekötött egy fél órán át minimum, ami nagy szó a mostani kínálatból kevésnek sikerül, bár aki Lost-on és Fringe-n szocializálódott az túl sokat vár egy sorozattól alapvetően.

zolkó - 2014. 03. 12. 17:06

Harmatgyenge az egész,úgy ahogy van. Nálam pilot utáni kasza.

goodjohnwin - 2014. 03. 12. 17:07

ebből a témából már a The Tomorrow People is sok volt… mondjuk ez egy fokkal realisztikusabb, már ha van ennek a szónak értelme egy ilyen sorozattal kapcsolatban

A pilot mindenesetre nem volt bűn rossz, csak nem húzott be, hogy egész nyáron/ősszel a sorozat indulására várjak.

Tyberius - 2014. 03. 12. 17:08

Nemtom van e több különbség is az előre kiszivárgott és a leadott között, mármint azon kívül, hogy a korábbi változatnak az elején a cím előtt van egy plusz szöveg a főszereplő kiscsajra utalva, ami viszont nincs benne a leadott epizódban.

Hm… fura, hogy néhány év után rebootolták/remake-elték a Touch című szériát. Nálam is a “védelmező” csóka hibádzik egyelőre, valahogy erőltetett a bunkósága az a plusz infó, amit Lindo benyögött a végén meg nem volt meglepetés, mert kb amikor a csávó először meglátta a kiscsajt levágtam, hogy ez lesz, csak reménykedtem, hogy mégsem. De valahogy az egész beállítás a hangulat azt alapozta. Noh mindegy…
2-3 rész aztán kiderül, hogy folytatom e. A Resurrection sokkal jobban megfogott így elsőre.

Haky - 2014. 03. 12. 17:08

Nekem az is pozitívum, hogy nem játssza túl magát a főszereplő lány. Nem sok gyerek színészről tudom ezt elmondani, de tetszett a játéka.

pod - 2014. 03. 12. 17:08

Még ha az alapötlet volna itt a legnagyobb probléma… ez valami borzalmas volt

Theo - 2014. 03. 12. 17:13

Nagyon gagyi volt. A női szereplők oké, bár a kis csaj is néha fura volt, sőt Sienna sajna nem is állandó, de lesz egy másik. A többiek, Delroy Lindoval az élen katasztrófa.

Lemoni - 2014. 03. 12. 17:18

Bár nem volt 100%-ig meggyőző a pilot, de látok lehetőséget a sorozatban. Mindenesetre nekem hangulatilag és karakterek tekintetében is jobban tetszik, mint a Resurrection, az picit sem fogott meg, a Believe-ben viszont érzek valamit. A kislány kicsit gyerek Drew Barrymore-os, nem idegesítően okoskodó, bár amikor pár perc alatt kétszer húzta ki a pasit a csávából, az eléggé erőltetett volt. A pasi egy lúzer-vagány mischung, de jó fej lehet még a későbbiekben, nála meg a börtönös torzonborzból átváltást játszatták túl. Nem éreztem még nagyon a Cuaron-hangulatot, ami miatt annyira vártam a sorozatot. Szóval, egyelőre egy kérdőjel a nyitány, de pozitív előjelet látok a folytatásra.

proxyn - 2014. 03. 12. 17:18

Részemről is 10/8. Nagyon jó volt a kezdés, olyan igatzi pörgős rész volt, egy pillanatig sem unatkoztam :)

Serafina - 2014. 03. 12. 17:21

Nekem nagyon semilyen volt. Az tény hogy vannak benne lehetőségek, de egyelőre itt is túl sok mindent zsúfoltak a pilotba plusz tele volt klisékkel amivel még nem is lenne anyi bajom a legalább a sztori eredeti lenne…
Még egy pár részt nézek belőle de túl sokat nem tennék rá hogy a folytatás jobb lesz mint a pilot.

Lajosék a másodikról - 2014. 03. 12. 17:21

Szerintem is borzasztó lett. A bérgyilkos csaj az első jelenetben eltöri két ember nyakát, ami senkinek nem tűnik fel. Különösen anyukáé. Utána nem használunk fegyvert, mert nem. A verekedések kissé gagyik, bár lehet, hogy ezt életszerűnek szánták.

A casting részemről a bérgyilkost kivéve vállalható (nem tudom, ő állandó-e), a kislány meg kifejezetten jó, de érdeklődés hiányában nem folytatom.

Cápi - 2014. 03. 12. 17:55

Én ettől többet vártam. A kislányt kísérgető főszereplő pasas szerintem iszonyat irritáló, a bérgyilkosnő egy szar vicc, oláne a verekődős jelenetek. Hát úristen. Vagy csak én nem pörgettem át, hogy mennyire ócska volt?
A kislány volt a legelviselhetőbb. A 8/10 azért szerintem elég erős túlzás. A néger pasi meg Jamie Chung utolsó jelenete után hozzákoccantottam a homlokom az asztallaphoz, hogy ekkora klisét ellőni már… Nem volt annyira rossz, mint a Tomorrow People (hogy azt a BAZI NAGY rakás kliséhalmalmazt hogy lehet elviselni, nem értem), de annyira jó se. Nyilván akinek a gyenge pontja a szupererővel teletűzdelt klisérakás, annak tetszeni fog. Én a Heroeshoz sem hasonlítanám szívem szerint, gondolom human úgy is vártad már ezt. Igen persze itt is egy kislányt kell megmenteni, mert jaj a különleges képességekkel elfoglalják a világot és blablabla, de ilyen elven egy valag hasonló sztori van/volt már más köntösbe burkolva… Valami tényleg nagyot kellene a készítőknek meglépni ahhoz, hogy -az én szemszögemből nézve- megközelítse egyáltalán a Heroes színvonalát.

Kisvesza - 2014. 03. 12. 18:12

Röviden: kaszáltam a pilot után.

Tommy - 2014. 03. 12. 18:34

Nálam is 8/10, a kiscsaj nem idegesítő és ez már egy jó pont, a többi színésszel sem volt gond.

S84 - 2014. 03. 12. 18:39

Én Jamie Chung miatt néztem meg, reméltem többet fog szerepelni.
A gyerek nem rossz, de a védelmező pasas iszonyatosan irritáló.
A bérgyilkosnő karakterében látok fantáziát.

Reea - 2014. 03. 12. 18:49

A Touch nekem nagyon tetszett, így nekem ez is bejött. Bár lehetne benne több “segítő szál”.

recoveringjunkie - 2014. 03. 12. 19:20

a gyerek a legjobb színész a pilot alapján. a többiek mintha véletlenül besétáltak volna a forgatásra.
ez inkább “no noncept” mint high.
J.J. Abrams mint executive producer lassan = sorozatpestis.

Xsz - 2014. 03. 12. 19:30

Ez egy Touch 2.0 volt némi akcióval. Nem volt rossz, sőt lehet még jó is, csak jó irányba vigyék el. A casting rendben van, kivéve a bérgyilkos csaj, ő egy vicc úgy ahogy van.

Kira - 2014. 03. 12. 19:37

Egyelőre nem tudok dönteni… átlagos volt. Semmi plusz nincs benne sajnos, a csavar pedig tényleg sejthető volt, de akkor is gáz ezt ilyen hamar ellőni. :S

Llew - 2014. 03. 12. 20:00

Hát, Cuaronól meg az ötlet alapján bőven jobbra számítottam.
Furcsa mód pont a gyerekszereplő a pozitív, pedig ők szoktak a gyenge láncszemek lenni. A főszereplő faszi oké, de a húdebérgyilkos csaj tényleg elég necces.
Ebből a vándorlunk és segítünk felállásból remélem jót hoznak ki.
Az esélyt megkapja mert kivácsni vagyok mit kezdenek a kiscsajjal, mennyi és milyen erőt zsúfolnak rá.

Thrasher - 2014. 03. 12. 20:17

na, megint abszolút nem értek egyet humannel, ez már csak így megy.

szóval az első probléma az én hibám volt, ugyanis nem tudtam, mire számítsak. mindenesetre “ártatlan, édi-bédi kislány minden héten más idegen életét tereli a helyes vágányra, miközben morcos, szőrös segítőjét ráébreszti arra, hogy ő valójában, mélyen legbelül jó ember”, na erre nem számítottam.

Guillory nagyon cica, de senkinek nem fog hiányozni. Tudom, hogy játszott már kemény csajt máshol is, nem tudom, ott hogy ment neki, de itt röhejesen borzalmas volt.

borzalmas dolgok egész sorozatát húzták meg:
-a kórházba való rafkós belopózás, majd az előtérben hordágyról leugrás a legjobb kémfilmeket is megszégyenítette
-a szuper high-tech evil lair a túlmozgásos tech supportos csávóval, és ahogy rögtön utána Guillory karaktere vídiakeménységgel ránt egy hatalmasat a kormányon egy sávváltáshoz…
-nem használunk fegyvereket, mert networkön vagyu… VAGYIS MERT MI VAGYUNK A JÓ FIÚK! mi ketten. de legalább egyikünk fekete, másikunk ázsiai származású, úgyhogy pipálhatják a kvótákat, akiknek ez a dolguk.
– a “gonoszember pont azt az egy ajtót nem nyitja ki, ami mögé elbújtunk” megoldás is kitűnő
– a Senga-zás drágaatyaúristen, mekkora gagyi volt már
– az apja? AZ APJA!? JÉZUSMÁRIA, MEKKORA ZSENIÁLIS HÚZÁS!!!!

és most jön az, hogy kiscsaj minden héten beleártja magát valamibe, miközben apuci folyamatosan leszidja, hogy ne tegye, de ő mégis megteszi, ésóistenem, nem…

2,5/10

Cápi - 2014. 03. 12. 20:33

Thrasher fogadj el egy korsó virtuális választott italt meg egy pacsit, szakadtam a kritikán :D, de minden szavával egyet tudok érteni. Látszik, hogy nem hagyott mély nyomokat bennem. Lehet inkább nekikezdek a Heroesnak megint.

Bullseye - 2014. 03. 12. 20:51

Olyan volt ez a pilot, mint valami videójátékos acsi: juss be a kórházba feleslegesen nagy előkészítéssel, majd ne vedd ennek hasznát; ne használj fegyvert a gonosz bérgyilkos ellen, az övét se vedd fel, ha elejti, csak fuss el.

A bérgyilkosban nem tudom az akasztott ki jobban, hogy behoztak neki magánéleti szálat, vagy hogy simán tördeli a nyakakat a 40 kilójával.

Ha következő részben kiderül, hogy pénzügyi gondjaik vannak, mert nem mentek vissza a totál üres gyárba, kaszálom az egészet.

Thrasher - 2014. 03. 12. 21:07

@Bullseye: már most kiderült, fater megszólalt, hogy “120 dollár a kövekező évekre”, vagy mittudomén, ilyesmi.
persze ha igazságosak akarunk lenni, nem mehetnek vissza, figyelhetik még a gonoszok a helyet, meg hát nyilván jelentősen más soorozat lenne ebből, ha lenne egy zsák pénzük :)

Bullseye - 2014. 03. 12. 21:10

Igen, de akkor még “futottak”, viszont a buszjegy azért esélyes, hogy több pénz két főre egy másik városba. Szóval reménykedem egy kicsit.

Nézőke - 2014. 03. 12. 23:05

a trailer alapján sokat vártam..de ez így alig valami. Gondolom a milliárdos csókának annyira kellhet ez a kislány,ha csak egy ilyen terminátor nőt foglalkoztat,aki okosan leszorít 100al egy autót,ahelyett hogy követné a párt hazáig… De megtudtuk,hogy őt is anya szülte. Ámen. Már most ide a bökőt,hogy később védelmezni fogja őket…. 3/10,de csak a karambolnál a belső kameraszög miatt…

Thrasher - 2014. 03. 12. 23:49

egyébként igen, az elején nekem is tetszett a fotózás, de később vagy nem volt olyan jó, vagy a többi gagyizmus miatt nem vettem észre.

schray - 2014. 03. 13. 00:33

Hát… korrekt volt… jó volt, biztos folytatom meg nem tudok komoly dolgot kiemelni, ami zavart, de… Alfonso Cuaron meg JJAbrams? Oké, sejtettem, hogy JJA csak a nevével működött közre, de azért a többi hasonló közreműködésénél mindig éreztem egy ilyen “Abrams-alapszint” dolgot, egyfajta nagyon frankón nézhető, perszse tök kommersz minőséget (na, ez jó ambivalens lett :D ) De aki nézte a Fringe-t, nézi a Person of Interestet, Almost Humant vagy bármelyik másikat, amibe belenyúlt az tudja talán miről beszélek. Nem mindig jók, de ha lenne egy “tippeld meg, hogy ez JJA sorozat-e” játék, elég jól eltalálnám, hogy melyik az. A Believe-nél viszont nem érzem ezt, sem a rendezésben Cuaron Oscar-díjas tehetségét (pedig a Children of Men szerintem fantasztikus, a Gravity inkább minőségi korrekt, de az is kiemelkedik az átlagból)

De tény, a kislány legalább jól sikerült, nem idegesítő és szerintem vicces lesz, ahogy húzzák majd egymást a faszival

Zsuzsee - 2014. 03. 13. 08:22

Lens flare, lens flare everywhere.

Nekem abszolút bejött az egész, bár a hangulatához hozzá kell szokni, de bírom az ilyen témájú sorozatokat. A kislánnyal nem tudom, mi bajotok van, szerintem egyáltalán nem idegesítő, sőt, én megkedveltem az első pillanatban. Maradok a folytatásra!

Aduiert - 2014. 03. 13. 09:27

Engem egy dolog zavart. Nem hiszem, hogy a halálsorról kikerült emberek lelkileg ennyire egészségesek.

Marcipáncica - 2014. 03. 13. 11:00

Gondoltam majd a vélemények alapján eldöntöm hogy belenézzek-e… na nehéz helyzetben vagyok. :)

búbánatos aszottmajom - 2014. 03. 13. 11:38

Ha már Touch hasonlóság, annak a pilotja kb egymilliótizenhatszor jobb volt ennél, aztán nagyon gyorsan érdektelenségbe fulladt, ahogy emlékszem nem csak részemről. Itt a legemlékezetesebb a rész végi RIP volt, ennyi maradt meg az egészből. Sajna nem tudtak olyan felütést csinálni ami miatt hangyányit is érdekelne a folytatás.

eudaimoniac - 2014. 03. 13. 11:40

akció-vígjátéknak nem is rossz… :P

kiscsaj rulez :)

czildi - 2014. 03. 13. 11:55

Nekem nagyjából tetszett, biztos kap esélyt, főleg, ha ezt a röhejes bérlibát eltüntetik. Tarantinonál legalább tudtam, hogy amit látok,nem kell vér-komolyan venni,P: a Thurman féle 40/50 kg-os “mindenkitleverekésbosszútállok” karaktert,de ezek itt komolyan gondolták. Nekem ez sokat levett(-2 pont).
Tetszik, hogy a kislány még “tanulja” a képességeit, hogy a segítők bénáznak, kapkodnak- szóval semmi különlegesség, kár, hogy az ellenfél viszont szuper gazdag/befolyásos/nagyon gonosz-ezért a kliséért kár volt(-1 pont).Ráadásul egy ilyen főgonoszdi, főleg, hogy kiderült a társuk volt, 2 ilyen hiba után sk. lőné fejbe, (én azt tenném:), oszt vennék a piacon egy újat).(-0,5 pont) Inkább afféle Moriarty-t vártam, aki okos, gazember és most kezdi építgetni a hálózatát, és kell neki (valamire) a gyerek.
A Heroes nekem sok volt, ezért gyorsan kaszáltam mert untam, de hát ez egyéni szocprob. A Tomorrow People-t is bepróbáltam- nagyot csalódtam, egyetértek veled Cápi, úgyhogy hős leszek,és adok még egy esélyt(2 vagy 3. évad?) annak a nyamvadt Heroes-nak, ha már ennyien dicséritek.
6,5/10, aztán az majd kiderül.

deus - 2014. 03. 13. 12:03

Szerintem gyenge közepes. Semmi olyan nincs benne, ami megmozgatná az embert. Nézhető, de csak időkitöltőként, mondjuk munkába menet. A szereposztás gyenge, sok a következetlenség, a sztereotípia és a béna dramaturgia, de ezek még talán épphogy az elviselhetőség határán mozognak. A most futó csúcskategóriás (Got, TD, HoC) műsorok mellett labdába sem rúg.

mse - 2014. 03. 13. 12:17

Nos, én egyértelműen a csalódottak táborát erősítem. Nehéz megfogalmaznom, hogy mi is az, ami miatt “nem jött át” nekem a Believe, talán ha egy kicsit beleolvasom a többiek véleményébe jobban, talán rájövök.

Pedig az alapötlet bejött, bár lehet, hogy éppen ez a baj: Tűzgyújtóra számítottam és helyette egy fura kedves kis apa-lánya-féle párost kaptam. Ami megint csak nem lenne baj, sőt, a baj valószínűleg főleg az, hogy valahogy a karakterek nem akarództak rám telepedni, az pedig kelleni fog, ha az epizodikussághoz tartják magukat. Egyelőre jobban érdekelnek konkrétan a rossz fiúk, a bérgyilkos csaj és Kyle MacLachlan karaktere, ahelyett, hogy ezt a két – amúgy valóban remekül castingolt – hosszúfürtös drágaságot nézném.

Maradni maradok még, csak éppen nálam ez még nagyon nem 8/10 volt.

Bullseye - 2014. 03. 13. 12:51

Jut eszembe, akinek a karcos férfi – tökös kislány összebarátkozik dolog bejött, próbálja ki a Last of Us-t PS3-ra, ha valamelyik haverjától elkérheti, vagy legalább nézzen bele egy YT végigjátszásba (Tetraninját ajánlom pl.).

Természetfeletti kislány témakörben meg a Beyond Two Souls-t ajánlom Ellen Page szereplésével, ami inkább interaktív film, mint játék

DarylD - 2014. 03. 13. 17:32

Pilot alapján bejön, aztán majd meglátjuk, mit hoznak ki a heti ügyekből .Féltem, hogy rosszul játszik majd a kiscsaj, de eltalálták a castingot.

hunlord - 2014. 03. 13. 18:08

Nekem tetszett, van benne potenciál, bár nem érzem olyan “Nagy szabású” sorozatnak. A bérgyilkos csajsziról meg van egy olyan érzésem, hogy csatlakozik majd a 2 főszereplőhöz egy nagy megvilágosodást követően.

Thrasher - 2014. 03. 13. 21:18

@hunlord:
van rá húszezrem, hogy ez nem fog bejönni.

roland - 2014. 03. 16. 13:07

Nem volt semmi baj a pilotal..lekötötte a figyelmemet..az egész azon múlik szerintem mi lesz ezután..

snipp - 2014. 03. 16. 15:59

engem megvett a pilot. nem tortent sokminden de a sztori midnenkepp erdekes. nameg a casting is jo

Thrasher - 2014. 03. 16. 19:23

@roland:
“az egész azon múlik szerintem mi lesz ezután..”

köszi.

Lemoni - 2014. 03. 16. 22:49

A második rész már kifejezetten tetszett. Leginkább az, hogy nem ül le a cselekmény és az érzelmes részek sem gyomorforgatóan hatásvadászósak. A kislány és a pasi között jól működik a dinamika és most már nem az volt, hogy minden sz*rból a kislánynak kell kihúzni a kvázi védelmezőjét. Heh, alig tegnap “búcsúztunk” Banshee-Siobhantól el egy évre, jó volt máris újra látni, a változatosság kedvéért megint a törvény őreként :)

energy - 2014. 03. 17. 16:23

Engem már az első pár perc kikészített. Most komolyan azt várják tőlünk, hogy egy gyermekét védő anya, férje gyilkosával szemben, annyi ellenállást sem tud mutatni, mint egy csirke? Még az sem ül és nézi, ahogy kitekerik a nyakát.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 17. 21:49

Nem rossz, de a Resurrection nekem jobban bejön.

Ezt is követem egy darabig biztosan, de nem biztos, hogy maradok.

A kislany szerintem nagyon jol jatszik, csak szamomra kisse eröltetett az a naivsaga, hogy nem lopunk, nem tartunk meg penzt, nem bantjuk a bacsit, jolott mar alitolag megöltek mellette par szülöparost.

A többi szereplövel nincs bajom.
A fejvadasz csaj tenyleg nevetseges volt es a bunyok koreografiajara költhettek volna picit többet. Mondjuk az Arrow kaszkadörcsapatat felberelhettek volna.

Szoval klisehalmaz feelgood paranormal fun. Semmi extra, de nezhetö.

Mondjuk azert remelem, erröl a kergetözesröl leszoknak majd idövel. Eleg hamar unalmassa valt amr most.

Ha az üldözes, mint hattermotivacio keszteti öket a folytonos vandorlasra (roadmovie sucker here) es emberek megsegitesere, az ok, de ha minden resz azzal megy el, hogy verekednek meg rendör elöl kapucnival takargatjak magukat, a segitseg meg 3 percben lerendezve, akkor hamar abbahagyom.

paranoid android - 2014. 03. 18. 00:02

Nem volt rossz rész, talán jobban is tetszett, mint a pilot, de úgy érzem, hogy ez tipikusan az a sorozat lesz nekem, ami szép csendben lemorzsolódik. Főleg majd amikor megcserélődik a részek összetétele, és a főszálat hanyagolják, a heti ügy meg elsőbbséget kap. Ez pedig hamar bekövetkezik valószínűleg, mert a menekülés, mint főszál hamar unalmassá válik, megoldani meg nem lehet, mert vége a sorozatnak.

Egyébként kicsit talán túl komolyan veszi magát a sorozat, ami az akció részek enyhén esetlen kivitelezésével rosszul veszi ki magát.
Amikor a srác demonstrációként építette az oroszlánt, kuncogtam is magamban, vártam, hogy miközben álmélkodva nézik az ügynökök, valaki méltatlankodva felkiált hátulról, hogy “That doesn’t even look like a lion!”.

@Lemoni
Nem csak Siobhant kölcsönözték a Banshee-től. Burton volt az egyik ügynök társa.

Lemoni - 2014. 03. 18. 01:19

@paranoid android
“Burton” itt nem volt annyira nyomatékos jelenség, mint a Banshee-ben :)

Llew - 2014. 03. 18. 19:14

Ez bizony hamar el fog kaszálódni. A pilot is elég klissés volt erre most még be kell hozni a Kaméleon féle speckó gyerekes titkos szervezetet, meg egy kis Xavier papa féle iskola keverékét.
Legalább a bérgyilkos csaj eltűnt a színről.
Viszont ez a menekülés sztori hosszú távon ilyen tempóban tényleg nem tartható, a segítős szál elnyújtása a részek nagyobb részére meg nem tűnik túl izgalmasnak.

DarkEagle - 2014. 03. 18. 19:22

Jó lesz ez csak lassan fog kibontakozni ami nem feltétlen rossz. Csak a vasárnapi időpont lesz neki rossz mert ott elég valószínű hogy esni fog a nézettség. A hülye tv-sek helyében hagytam volna hétfőn ott legalább biztosabb a helye. Amúgy meg bőven itt potenciál és erősen kétlem hogy heti ügyes sorozat lesz. Oké Bo tuti megment majd pár idegent de eddig se ez játszott főbb szerepet. Jó persze csak 2 rész ment le. Viszont a 3. rész előzetese eléggé durvának ígérkezik. Szóval meg merem kockáztatni hogy a néha megmentünk valakit akciók csak mellékszálak lesznek.

Nálam eddig ez meg talán a Resurrection az év legjobb újoncai. Persze csak eddig!

leila - 2014. 03. 20. 09:29

Jó volt ez, de kicsit zavar a szerepek kuszasága. A fekete fickó társasága miért vállal azzal kockázatot, hogy egy náluk sokkal alkalmatlanabb fegyencre bízzák a számukra nagyon értékes gyereket? Az utolsó pillanatban képesek voltak kisegíteni őket a rendőrös trükkel, de akkor miért nem voltak végig együtt?

Kérdés, meddig bírják a tempót az írók, mert a 2. rész sablonja nem túl sokszor ismételhető.

pumpika666 - 2014. 03. 20. 12:20

1. rész frankó volt, ezzel a másodikkal nem tudtam mit kezdeni :(
miért nem vesz a fekete fószer egy isten háta mögötti farmot(ahol élünk :) ) és rejtik el a kislányt
pont a XXI. századi usa kamerákkal teleszórt városaiban kell egy halálra ítélt bűnözővel(most hogy valóban az-e, az itt mellékes) és egy “elrabolt” kislánnyal running man-t játszani? miért nem festenek egy célkeresztet a hátukra inkább???

Lemoni - 2014. 03. 22. 22:19

Ha elhagyják a hajánál fogva előrángatott gagyi jeleneteket, mint most például a mindig az utolsó pillanatban kicsúszást az üldözők markából, akkor már teljesen élvezhető lesz a sorozat. Kezd kialakulni a hangulata, külön jó, hogy a heti esetes jótéteményeket nem húzzák szét, 1-2 párperces jelenettel letudják, a flashbackek pedig már magyarázzák a hátteret.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 26. 10:04

Nalam hamarosan kasza, ha nem talaljak meg az utjukat.

Ennek igy semmi ertelme. Egy nagy logikatlan fejetlenseg az egesz.

En logikan nem szoktam kiakadni, velem szinte mindent meg lehet etetni, de ez dramaturgiailag is egy halom loürülek, ami mar szamomra elviselhetetlen. Ez valoszinüleg meg az SGU-n is tultesz.

Azt hittem lerugom a monitort, mikor a kislany elkezd nyavalyogni, hogy “nem megyek, mert merges vagy”.

Annyira rossz es atlatszo probalkozas volt a feszültsegkeltesre, hogy ezt tanitani kene a “hogyan NE csinaljuk” fejezetben.

szpojleres mókus - 2014. 03. 27. 20:12

Szerintem nagyon jó, kicsit meg is lepődtem a negatív hozzászólásokon. Ha más nem is, a kislány elviszi a hátán az egészet. Sikerült egy olyan szereplőt találniuk, akiért képes vagyok zigulni, és szeretném ha jó sorsa lenne.

Logikaialag sajnos nem nagyon értettem meg hogy mit keresnek New Yorkban, ha én lennék a főnök ilyen banshee szintű kisvárosba vinném őket, de ahogyan látom szerintem erre fognak koncentrálni, hogy minden egyes részben meg akarnak segíteni valakit.

Zora - 2014. 03. 28. 13:28

1×03

Hát, tényleg nem tudom, miért nézem… Pumpika, neked van igazad, venni egy távoli farmot, és le van a gond. Ja, akkor nem lenne sori…
Emiatt inkább olyan típusúra kellene venni, mint anno a Kaméleon volt. Megmenteni embereket, közben Parker állandóan el akarja kapni, aztán jönnek a visszaemlékezések – csak ne a 10 ezer kamerás nagyvárosokat vegyék helyszínnek!

A másik újonc, a feltámadt kisfiús jobb.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 31. 21:47

Ok en most szalltam ki a 3. resz utan.

Ez a sorozat semmit nem csinal jol.

A kiscsaj engem egyre jobban idegesit, pedig a szinesz jol adja. Sajnos a karaktere egyszerüen egy hülye kis csára van megirva. A többi karakter meg egy nagy nulla.

Az apa-lanya kacsolat tul keves, hogy megtartson.

A segitös resz tul keves es ezert rossz, mert nincsd idejük kibontani.

Minden resz ugyanaz. Menekülnek, elkapodnak, kocsiban ülnek, megmenekülnek, negereznek.

ENnek a resznek az eleje ugyanaz volt, mint a vege.

Köszönöm, több nem kell belöle.

snipp - 2014. 04. 01. 01:33

egyetertek az elottem szoloval. semmi ertelme ennek a sorozatnak..

Tyberius - 2014. 04. 01. 13:36

Ez a negyedik rész már engem is fárasztott. Igazából semminek semmi tétje nincs benne. Kiscsaj gondol egyet aztán elmegy segíteni holmi egykori szerelmes párnak, amikor direkt meg lett mondva neki(k), hogy maradjanak veszteg. A Touchban a szuperintelligencia mellett legalább korlátolt volt a kisrác másik oldalról, de itt elvben nincsenek ilyen problémák, egyébként meg tök mindegy, mert ha el is kapják őket, akkor meg jön a spec. képességével és tart egy kis bemutatót. Még a jövő heti részt meglesem, hogy lássam lesz e valami változás, de aztán kasza, ha marad ez a menekülünk-segítünk vonal, mert ennek így ebben a formában semmi értelme.
A TTP-t épp az imént kaszáltam el, a Crisis se szórakoztat annyira mint szeretném… A Ressurection eddig még egész érdekes, és kifejezetten bejön a lassabb tempó…

Marcipáncica - 2014. 04. 03. 14:43

Az a baj, hogy a minap bepróbáltam a Resurrection-t, de az sem az igazi… Úgyhogy nálam most már kettőből nulla az állás. :(

protozoa - 2014. 04. 08. 00:55

Franz Liszt poszter a falon. Mit nyertem? :D

Lemoni - 2014. 04. 08. 01:24

Az 5. rész végre már azt hozta, amit vártam ettől a sorozattól. Kevesebb menekülést, viszont szembefordulást a fenyegető veszéllyel, valamint egy váratlan, (de elég kiszámítható) segítséget, még ha a bizonyítékok átadása nem is sikerült. A kislány játéka egyre jobban tetszik és olyan természetességgel mond felnőttesen érett dolgokat, hogy ez még extra bájt is ad neki. Ez egy nagyon különleges sorozat, jó lenne, ha sikeresebb lenne a nézőknél.

Zora - 2014. 04. 09. 19:33

Hát, Lemoni, akkor adok neki még egy esélyt, még megvárom a feliratát, aztán ha idegesíteni fog, letörlöm az eddigieket és elbúcsúzom ettől a soritól.

Lemoni - 2014. 04. 15. 01:06

Na jó’ van, nem évad végi wtf-nak szánták, hogy Tate megtudja az igazságot. Most így már más célja is lehet, nem csak a menekülés :)

Tommy - 2014. 04. 19. 16:10

Ez a 6 rész eddig az évad legjobbja volt. Nagyon szerethető sorozat ez még ha vannak is hibái, a karakterek és a színeszek mind jók, főleg a 2 főszereplő, a kiscsaj még mindig überaranyos.:) Nagyon bízok benne, hogy lesz 2. évad de sajnos a nézettség elég gyatra.:(

karit - 2014. 04. 22. 16:37

“Na jó’ van, nem évad végi wtf-nak szánták, hogy Tate megtudja az igazságot.”

Ez maximum neki lett volna wtf, azért remélem, a nézőknek ennél nagyobbat szánnak. :)

karit - 2014. 04. 22. 16:38

folyt.
Mondjuk, megtudja Bo is. Argh.

DarkEagle - 2014. 04. 27. 13:35

@karit: Már ezen is túl vagyunk hála a 7. résznek. Szerintem nagyon jól oldották meg ahogy Bo is megtudta hogy Tate az apja. Mondjuk nekem az a gyanúm hogy Bo kb azonnal tudta, elvégre másokról is olyan dolgokat lát hogy csak lesek néha akkor a saját apját is fel ismerhette szerintem. Egyre jobbak a részek és az évad végi cliffet még csak megjósolni sem tudom. De lehet hogy valami ultimate fegyver jön elő Bo ellen. Mindenesetre én már látom az összefüggéseket és hogy előre gondolkodnak az írók. Ezt bizonyítja az is ahogy az újságíró sráccal beszéltek. Az is tetszett hogy Bo nem kezdte egyből Apunak hívni Tate-et de gondolom ez idővel úgyis változni fog majd ami persze nem baj. Remélem lesz pár flashcback anyuról meg Tateről is érdekelne mi volt. Tényleg megérdemelne még pár évadot a sorozat mert nagyon jó, kevés az ennyire szerethető sorozat és a kislány tényleg jobban alakít mint a legtöbb felnőtt színész manapság. És ahogy Lemoni írta mindezt tiszta természetességgel csinálja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz