login |

Teen Wolf – 3×22: De-Void

2014. 03. 12. 14:47 - Írta: superpityu

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Kezdek mérges lenni a Teen Wolf téli szezonjára, mert nincs egy gyengébb rész sem, hétről-hétre hozza a 7/10-es epizódokat, sőt, néha kicsit már jobb is. Biztos sokszor írtam már, de ki gondolta, hogy egyszer ide fog eljutni a sorozat? Ráadásul nem is akármilyen fejlődést produkál évről évre, de ennek kapcsán nem akarom koptatni megint a billentyűzetet. Aki lemarad, az kimarad.

Viszont a legnagyobb gond, hogy a készítők túl sokat akarnak néha markolni és így nincs idejük pár érdekesebb szálra, amit korábban elkezdtek. Elég csak Malia-ra gondolni – bár ő egy rész alatt egész szimpatikus karakter lett (bezzeg a TSC idejében nem nagyon feltételeztem, hogy Shelley Hennig tud érdekes is lenni), vagy a fehér farkasra az egyik korábbi részből.

A történet mellett karakterekben nagyon erős a szezon, mert mind az újak, mind a régiek szerethetőek. Főleg az egymással való kapcsolataik jönnek be, összeszokott már a gárda. Tényleg érződik, hogy törődnek egymással a szereplők, nem igazán tudom megfogalmazni ezt a dolgot, de nagyon jó látni.

Kira telitalálat lett, sőt sokkal jobban is illik Scott mellé, valamint sokat lehet még vele kezdeni. Lydia jelenleg a legjobb figura, emellett a legérdekesebb is. Valójában nem nagyon tudok most senkibe sem belekötni, még Scott és Allison is rendben vannak.

Lassan vége az évadnak, már csak két rész választ el minket a finálétól, addig pedig még akad pár lezáratlan szál. A főszál remélem nem lesz elbagatellizálva, mint nyáron, és rendesen oda fogják b*szni a lezárást. Annyi biztos, hogy idén sokkal jobb szórakozást nyújt a Teen Wolf, mint korábban – bár ezt lehet az egyenletesebb színvonal miatt érzem.

Pár spoilerrel a tovább után folytatom. 

A nogitsune szál elég szép irányba sodorja a dolgokat, tetszik, hogy mindig egy lépéssel előrébb van a többieknél. Bár valószínűleg Scott és Lydia akciója nem volt tervbe véve, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mit akar majd a lánytól. Az is nagy kérdés, hogy akkor most Stiles megmenekült, vagy még mindig kötődik-e hozzá a lény.

Talán azért volt kiemelkedőbb a rész, mert most bizony láttuk, hogy milyen jól működnek a kisebb csapatok a sorozaton belül, valamint azt is, hogy a Scott-Allison páros mennyire nem adja már. De a Scott és Lydia közötti barátság ebben az évadban nagyon szépen van kidolgozva, ahogy az Argent-Derek bromance is szépen kiteljesedett a háttérben.

A szülőkkel kapcsolatos múltbeli kavarás annyira nem hiányzik, viszont a Peter-szálra sem nagyon lesz már idő, de azért remélem Malia visszatér még idén. Jelenleg Lydia van legnagyobb veszélyben, persze szinte percről-percre változik, hogy a nogitsune kivel is szórakozik egy jót.

Kíváncsi leszek húznak-e valami merészet és kiírnak-e valami fontosabb karaktert, vagy egyáltalán kiírnak-e valakit – bár az ikrekért nem lenne nagy kár. Remélem most nem fognak pofára ejteni a végén, mint tavaly, de nemsokára már okosabbak leszünk.

Hatványozottan kérünk titeket, hogy a sorozathoz kapcsolódó interjús és egyéb, a jövőre vonatkozó spoilereket hanyagoljátok. A kibeszélőkben csak a részről spoilerezzünk, mert ha valaki jelöli is, hogy SPOILER-t ír, ha dialógba csap át a diskurzus, akkor egy idő után eltűnik a jelölés és csak mások szórakozását rontja el. Köszi mindenkinek. /winnie/

16 hozzászólás Ne habozz!

519 - 2014. 03. 12. 15:46

Nem nagyon tudok belekötni az évadba. Egyedül azt tudom kifogásolni, hogy rosszul fogják a köveket, amikor góznak. Stilesnál még el lehet nézni, de azért egy japánnál már más a helyzet. :D Ja, meg vicces volt, amikor a jakuzák egymásközt angolul beszéltek, majd megjelent Deaton, és japánul kezdett el beszélni hozzájuk. :D De ezek legyenek a sorozat legnagyobb hibái! :D

sleepwalker77 - 2014. 03. 12. 15:52

Évad második fele nagyon jó, de Malia karaktere annyira nem fogott meg, hogy most konkrétan rá kellett keresnem ki is ő, mert névről nem ugrott be. :)

NeonPink - 2014. 03. 12. 16:21

Azt hiszem rájöttem miért is ez az egyik kedvenc sorozatom és sosem szüneteltetem: A szokásostól eltérően nincs szarkavarás. A legtöbb sorozat csak ezekből bírja magát fenn tartani, bezzeg a Teen Wolf enélkül is izgalmas hullámvölgyek nélkül. Nincs drámázás és egymás kibeszélése.

Derek és Argent párosa részről részre egyre jobb. Jót tett nekik az az őrizetbe vétel:D És az új kedvenc párosom Allison és Kira. Meglepően jól tudtak összedolgozni.
Az egyetlen amibe belekötnék az a rész, amikor a nogitsune és Stiles különváltak. Ez a kihányja a másikat magából dolog nekem sok volt (pedig TWD mellett eszek, nassolok), legalábbis a sorozathoz mérten. Rengeteget komolyodott a sorozat, ami jót is tett neki, viszont lassan túl sötét és nyomasztó. Hiányolom a laza, poénkodós jeleneteket.

Denisa - 2014. 03. 12. 16:59

Azért én bele tudok kötni, miért nem adják sűrűbben?! :D Ez csak költői, akkor hamarabb elfogyna, tudom.
Mellesleg olyan fanfic-et még nem olvastam, ahol Derek és Chris összejönnek. Lehet ez a következő húzás? :)

Dina - 2014. 03. 12. 17:27

Nekem az előző rész nem igazán jött be, de ez megint nagyon ütős volt! Viszont a következő évadban lehetne újra több humoros rész, azokat szerettem a legjobban. :)

Shana - 2014. 03. 12. 17:42

LOL, az engem is zavart hogy rosszul fogjak a koveket amikor GO-znak XDDD Igazan utana nezhettek volna hogy kell XD

kockásfülű - 2014. 03. 12. 17:50

eljutottunk arra a pontra, hogy egyszerűen sok a főbb karakter, és az az igazság, hogy szinte mind érdekesek, és nincs elég idejük arra, hogy kifejtsék a szálakat. ezzel a túl sokat akar a szarka dologban teljesen igaza van superpityunak.

a színészekben mindig kellemesen csalódok, igazából az is, akin látszódik, hogy nem lesz belőle még c kategóriás színész sem is hozza, amit kell. Dylan O’Brien játékát mindig is kedveltem, de ebben az évadban egyszerűen ámulok rajta.

a Malia-szállal nekem az a problémám, hogy azt érzem, hogy túlságosan is ragaszkodnak a készítők ehhez a női vérfarkas témához, de valahogy nagyon nem jön nekik össze, és ez a harmadik próbálkozás már nagyon izzadságszagú.

Cunego - 2014. 03. 12. 18:03

Dylan O’Brienen csak ámulok meg bámulok mennyire zseniális, szinte bármilyen karaktert el ad. Már volt egy két filme, de még sok lehet ekkora a tehetséggel. Am tubon érdekes házi poénkodós videó vannak :D Nagy arc a srác :D

paranoid android - 2014. 03. 12. 18:13

Remek eddig ez az etap. Egyedül a múltheti flashbackes epizód volt átlagon aluli, de a többi rész részemről kifogástalan. Egy kifejezetten komplex és izgalmas mitológiát sikerült felépíteniük mára a készítőknek, le a kalappal. Amire kiválóan rezonál a hangulat sötét tónusa és a sok nem valós térben, leginkább Stiles elméjében játszódó jelenet kreativitása – ezek összességével egy igazán egyedi hangot adtak ennek a félévadnak. Emellett a karakterekkel is ügyesen bánnak, ami nélkül a többi hiábavaló lenne. Jók a kapcsolatok és a konfliktusok, a romantikus vonal megfelelő mértékben van csak jelen, nem az mozgatja egyedüliként a történetet, sem a karaktereket. Abban viszont van igazság, hogy sok a karakter és a hozzájuk kapcsolódó, még kibontásra szoruló történetszál.
Kira önmagában is tetszik és jól működik a többiekkel is. Lydia még mindig érdekes, és már várom, mikor kap nagyobb hangsúlyt. Stiles pedig végre újra önmaga lehet. Tetszett a nogitsune által megszállt Stiles történetszál, de már ideje volt ennek. (Bár úgy tűnik, hogy nem kell hanyagolnunk EvilStilest sem.) Kíváncsi vagyok hogyan fogja Stiles feldolgozni a történteket.

hummel - 2014. 03. 12. 18:41

Szerintem amit eddig láttunk a Malia szálból azt eléggé elrontották a készítők. Az egyik probléma az, hogy miután megmentették senki sem nézett rá, pedig a nyilvánvalóan elég nehéz időszakon ment keresztül. A másik, hogy a több részes pauza után előveszik újra a lányt, dominál az adott részben, ráadásul a rész amolyan Dexter 5×11 módra ér véget Malia-val (elrabolnak valakit és az illető, aki kötődik hozzá igen elszántan indul útjára, hogy megmentse). A következő részben pedig fel sem bukkan. Ráadásul Malia kis átváltozós terve is Scott-nál kellett volna kifusson, de abból sem lett semmi. Az egész helyett mindössze egy említést kaptunk, hogy lány benézett Scott-hoz. Puff neki.

TaDummy - 2014. 03. 12. 19:37

Wow. Komolyan? Nem mennék bele részletekbe, de így elcseszni a mitológiát nem láttam még a Teen wolftól. Arról nem is beszélve hogy néha csak úgy vannak vele hogy hú ez jól nézne ki akkor csináljuk, következetesen figyelmen kívül hagyva azt hogy semmi értelme a dolognak. Például ez a felokádom múmia-magamat dolog.

Ja és Malia? Aki jelenleg max egy 10 éves értelmi szintjén lehet, igen érdekes alapkoncepció, kivéve hogy mit csinálnak vele? Egy elmegyógyintézetben (amit mellesleg iszonyatosan ábrázoltak, mert hát legyen már creepy (??!)), ahol ugye az ilyesmi nem véletlenül nem megengedett, jöjjön össze Stiles-al(aki szintés teljesen rendben van agyi szinten és bele tud egyezni a dologba).

“Mellesleg olyan fanfic-et még nem olvastam, ahol Derek és Chris összejönnek. ” Az az érzésem nem sok fanficet olvasol(?).;)

Ennn - 2014. 03. 13. 00:15

Nekem bejött az e-heti rész. A fáslihányos nagyon ütős volt, én is öklendeztem egy kellemset, csak olyan szimpátia- félhányás gyanánt…
BLÁHH!!!
És én még azt hittem, hogy egy hajszál rossz a torkomon, pedig nem. 37m fásli; na az rossz!!!

És tudom az én hibám, de még mindig jobban kíváncsi vagyok arra, hogy Peter mit fog szólni a lánya dilihzas pincés kalandjaihoz, mint arra, hogy hogy fogják elintézni azt a pokemont… :D :D :D

mse - 2014. 03. 13. 11:55

Egyáltalán nem érzem már gáznak, hogy a Teen Wolf az egyik leginkább követett sorozatom. Érezni lehet persze néha a fan service-t, de emellett/emiatt törődik is az összes karakterével. Persze ez néha ahhoz is vezet, hogy egy-egy részben valaki háttérbe szorul, de aztán a következő epizódokra máris kap valami érdekesebb dinamikát, szálat.

Ez a fél évad valóban kifejezetten erős, részben mivel Dylan O’Brien még relatíve a pozitívabb részlegét erősíti a fiatal színészgárdának, úgyhogy rá lehetett építkezni. Lydia pedig talán az egyik legjobban felépített fejlődő karakter, úgyhogy külön öröm látni, hogy őt is komolyan bevonták. Allisonnak is volt néhány erős jelenete, főleg a múlt heti epizódban, és Kira valóban nagyon szépen bepásszolt a csapatba. Remélem, hogy bent tartják.

Poghy - 2014. 03. 13. 11:59

Jó a sztori, jók a karakterek, jó a félévad. De ez a legutóbbi rész…

Eddig is elég sok lassított jelenet volt a Teen Wolfban, és kicsit zavaró is volt, de az eheti résznél a készítők erősen átestek a ló túloldalára. Kb a rész 75% slow motionban ment. 1-2 harcjelenetnél ez még elmegy, de ilyen mennyiségben, hogy lassítani kell, ha felborul a gótábla, vagy Derekék egymásra néznek, stb. stb. Remélem ebből nem csinálnak szokást mert amúgy jó sorozat, de ez elég sokat levon az élvezhetőségéből nálam.

Ki hal meg évad végén? Mióta először bejött Kira karaktere, folyamat az volt az érzésem hogy csak ilyen egyévados karakter, aki évad végén tragikusan meghal, vagy csak elköltözik és később esetleg beugrik még vendégszerepelni. Ha mégis benne lesz a 4. évadba akkor szerintem Kira-anyu lesz aki nem éli túl az évadot.

Ennn - 2014. 03. 13. 14:14

Kira nekem kicsit Mary Sue-s :D , de imádom!!!

Kisame - 2014. 03. 14. 16:22

Én is elégedett vagyok!:) A mitólógiát jól kezelik, innen lehet építkezni tovább is!

Kira kellemes meglepetés és végre elérte, hogy Scott felnőjjön egy rendes párkapcsolathoz: itt nyoma sincs Scott részéről az Allisonnál tapasztalt végleteknek! Scott nagyon sokat fejlődött (bár oké, még mindig elég röhejes, mint vérfakas!).

Stiles-on meg se lepődöm, nem hiába ő a sorozat igazi főszereplője(legalábbis számomra!).Nagyon sokat fejlődött ő is, Dylannek pedig nagyon szurkolok a Maze Runnerel, mert megérdemelné az elismerést! Sok minden lehet még belőle!

Stiles a tavaszi évad “New Will Graham-je” de jó, sőt nagyszerű alakítás volt ez tőle!:)

Nekem viszont Lydia inkább szúrja a szemem, de ez csak azért van, mert az őt alakító színésznő nagyon durván túljátsza a szerepét! Látom sokan várják, hogy a következő évadban ő kapja meg a figyelmet de nem hiszem, hogy ez megtörténhet!

Csak így tovább, hajrá Teen Wolf!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz