login |

Pilot-mustra: Saint George – 1×01

2014. 03. 13. 20:10 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Oké, erre egy betűt is szégyellek vesztegetni. Azt már korábban is írtam, hogy George Lopez köztudatban való létezését nem tudom értelmezni. Nem tudtam értelmezni a standupjait, a George Lopez című ABC-s szitkomot, amivel 6 évadon át büntetett, és a TBS-es talkshow-ját sem értettem. Szerencsére jött Conan. Valaki elárulja nekem, hogy George Lopez minek van?

SAINT GEORGE – 1×01 – 1,5/10

Láthatóan a kérdést Amerika is feltette magának, mert a Saint George első része elég ergya nézettséget hozott – a komédia hasonló modellben készül, mint az ugyancsak FX-es Anger Management. 10 próbarész után a csatorna dönt, s ha bólint, akkor újabb 90 epizód készülhet el. Elsőre ugyan a pilot jobban hozott, mint mostanság Charlie Sheen sorozata, szóval még esélye is van arra, hogy sorozat legyen belőle, de ilyen pilot után tényleg kíváncsi vagyok, hány néző marad.

Sas Jó George Lopez ismét magát alakítja, a karaktere neve is George Lopez, most valami energiaitalt gyárt és mellette tanítgat is. Elég gazdag, de balszerencséjére elvált fehér feleségétől. Anyjával él együtt, a képben van még tinédzser (lúzer) fia, a nagybátyja és az unokatestvére is, valamint az iskola igazgatónője, aki folyton nyomul rá.

Igen, egy latino családi szitkomról van szó, többkamerásról, ráadásul abba a fajtába tartozik, amikor a közönség muszájból röhög a karakterek minden mondatán és gesztusán. Nyilván, aki George Lopez-rajongó, az pontosan azt fogja kapni, amire számít, és lehet, hogy a többkamerás műfaj kedvelőinek is tolerálható lesz, amit látnak, de én tényleg egy dekát nem tudtam elmosolyodni ezen a piloton. Ez még 30 évvel ezelőtt is ciki lett volna.

Nincs értelme leírni, hogy tipikusak a poénok, harsányak és sztereotípek a karakterek, béna, színpadiasan modoros az előadásmód. Azt hittem, hogy sima 1/10 lesz a végeredmény, de ha őszinte vagyok, akkor azt is hozzá kell tennem, hogy egyrészt Danny Trejo-t poén tévés szitkom egyik főszereplőjeként látni (a laza öreg nagybácsi szerepében ő sem volt túl vicces), másrészt Diana Maria Riva nyomulós igazgatóként, bár poént nem mondott, de legalább valóban mérsékelten vicces volt.

De a végeredmény akkor is szörnyű.

3 hozzászólás Ne habozz!

ray33 - 2014. 03. 13. 20:50

Való igaz ez 10/1 jó indulattal !

JKJ - 2014. 03. 14. 06:36

Saját tapasztalatból modhatom, hogy hatlamas latino közösség él amerikában. Célzottan hozzájuk nem sok minden szól (legalábbis tudtommal). A fő gond az, hogy ők nem a legokosabbak az ott élők közül. Legjobban talán úgy tudnám jellemezni őket, hogy együgyű társaság (tisztelet a kivételnek).

zolkó - 2014. 03. 14. 08:02

A sorozatról nem tudok mit mondani,mert nem láttam,és nem is érdekel. De ezen a Sas Jó,áthúzva poénon akkorát röhögtem,rengett a ház. Köszi winnie ! :-))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz