login |

Pilot-mustra: Resurrection – 1×01

2014. 03. 14. 21:10 - Írta: winnie

55 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

(Csak a félreértések elkerülése miatt: a sorozat nem a 2004-es filmen alapuló 2012-es Les Revenants (kritika itt) feldolgozása (nyugi, az is készül). A Resurrection alapja Jason Mott The Returned című könyve, ami viszont eléggé hasonlít a Les Revenants-ra, a hatás nyilvánvaló. De igazából ez is lényegtelen, mert a showruunerök direkt nem nézték meg a francia sorozatot és nem is olvasták a könyvet. Ez azért lehetséges, mert nem a pilot könyv alapján dolgozó írója viszi a sorozatot.)

Tart a jó szériánk, zsinórban a harmadik 8/10-et szórjuk el országos újonc pilotjára. Végülis a Les Revenants-ra is ennyit adtam, szóval nem meglepő, azonban a mostani szerintem nem olyan darab, ami általános tetszés aratna. De aki tudja, hogy mire számítson és az alapján érdekli a visszatérő halottas Resurrection, az jó eséllyel nem fog csalódni. Legalábbis a pilotban nem. Na, de mire is lehet számítani?

RESURRECTION – 1×01 – 8/10

A történet főhőse Jacob, aki a pilot első másodperceiben egy kínai rizsföldön tér magához. Hazaszállítják az Államokba, ahol az efféle ügyekkel foglalkozó ügynökség egyik embere találkozik vele. Azonban nem a gyámhivatalhoz kerül, hanem egy kisvárosba (Arcadia, Missouri államd), ugyanis a srác “elmondása” szerint odavalósi. És tényleg. Fel is keresi az ügynök a gyerek szüleit, azonban kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű a dolog, ugyanis a fiú 32 évvel ezelőtt meghalt.

Húzzunk még két párhuzamot. 4400? Akár, hiszen múltbéli főhős a jelenben ébred fel. De akár a CBS egykori zombis pilotját, a Babylon Fields-et is lehet említeni, azzal a különbséggel, hogy a mi “zombink” nem a sírból mászott ki szakadt ruhában, hanem valóban úgy néz ki, mint egy normális gyerek. Ha van is valami baja, akkor az első pillantásra nem látszik.

Az, hogy ismerős az alapfelállás, nálam nem vont le semmit a Resurrection-pilot élvezeti értékből, hiszen nem csak a folytatás fog másképp alakulni, hanem a karakterek is másfélék.

És ugyan egyelőre nem sok lehetőségük volt a készítőknek karakterizálni, azért megkaptuk a szükséges minimumot, ráadásul első blikkre mindenki (színész és karakter) szimpatikus volt – vagy inkább azt mondom, hogy nem volt olyan figura, aki irritált volna. (Még a gyerek sem, aki a kezdeti sípolása után értelmesebb lett, egyébként semmi extra, bár nyilván nem mindenki fogja őt elfogadni.)

A Resurrection a pilotban egyértelműen az érzelmekre alapoz, talán az egyik legérzelmesebb volt az idén, már az első 10 percben lehetett könnyezni, később többször (sajnos a túlzásokba eső zene erre rá is erősít…). De ezzel nincs gond, mert egyrészt mindig jó elérzékenyülni, másrészt a témát másképp nem lehet megközelíteni. Mégis milyen lehet egy anyának évtizedek múltán viszontlátnia a kisfiát?

És persze az talán még fontosabb kérdés, hogy mihez kezd ezzel a viszontlátással, hiszen ő is tudja, hogy ilyen nem létezik, nincs feltámadás. És ez a dilemma igencsak központi kérdés, igazából az elején senki nem fogja tudni, hogy viszonyuljon a visszatérő gyerekhez. Arról nem is beszélve, hogy abba is szívszorító belegondolni, hogy a kisfiú miképpen éli meg a dolgot. Hiszen ő nem tudja, hogy meghalt, csak azt látja, hogy a szülei nem képesek még 100%-osan elfogadni és nem is nagyon járhat el.

Maga a sorozat (aminek nem különösebben volt stílusa vagy extra többlet hangulata, a rendezés iparos) gondolom továbbra is inkább magára a jelenségre, a halottak visszatérésére, a hozzájuk való viszonyulásra, a történtek elfogadására fog koncentrálni, nem pedig a rejtélyre. Többes számot használok, mert a folytatásban nyilván mások is feltűnhetnek, de a készítők jelezték, hogy nem heti halottas sorozat lesz.

Nyilván kapunk még bőven kérdéseket, újabb rejtélyeket és lesznek válaszok is, de mindössze ezért nem lesz érdemes nézni, csak akkor, ha a körítést jelentő dráma is érdekli az embert. Remélhetőleg az nem csak melodráma is szappan lesz. (És egyelőre ölészetet, járványt és zombi-zombikat sem kell várni.)

Szóval, minden azon múlik, hogy mi történik majd a folytatásban. Oké, ezt minden pilotra el lehet mondani, de most igazából az alapok lerakása volt az, ami igazán élvezetessé tette nekem ezt a 43 percet. Az már közel sem biztos, hogy a “sakkfigurák” mozgatása is ugyanilyen hatással lesz rám. Majd kiderül. (A sorozat első szezonja egyébként, valóban teljesen véletlenül, ugyanúgy 8 részes lesz, mint a Les Revenants első évadja.)

55 hozzászólás Ne habozz!

ray33 - 2014. 03. 14. 21:28

Szimpatikusak a szereplők egész jó kezdet volt csak talán egy kicsit lassú is egy 10/6-ot adok rá.A francia sorozat is tetszett egészen a fináléig mert az szörnyű volt.

Lemoni - 2014. 03. 14. 21:46

Kínai rizsföld hirtelen egy amerikai zombigyereket terem. Ebből a felütésből kéne jól kijönni a sorozatnak, de nekem úgy tűnik, nem fog. (Azt majd később biztos jól megmagyarázzák, miért éppen Kína, nem a Nevadai sivatag van egy floridai narancsültetvény.) Azzal nem lenne különösebb gondom, hogy jellegzetes kisvárosi karakterek a szereplők, miért is ne, ha egyszer ilyenek a kisvárosiak. Bajom a karakterek súlytalansága volt, a történetnek meg a hangulattalansága. A sztori most olyan, hogy a visszatértek éppúgy lehetnének ufók vagy vámpírok, ugyanúgy beleférnének az eseményekbe. A szereplők közül egyedül a kissrác nyújtott jó teljesítményt, Omar Epps is halovány. A történet és a dinamika nekem egyelőre túl családi mozis. Második részt is meg fogom nézni, ha az sem tetszik, nem marad nézős.

Lemoni - 2014. 03. 14. 21:52

A fenti képeken a nagy semmibe révedések pontosan kifejezik, amit gondoltam a szereplőkről.

Lkr - 2014. 03. 14. 21:54

@Lemoni: te milyen zombi gyerekrol beszelsz? :) (ertelmes, tud beszelni, emlekszik mindenre – nalam nem itt kezdodik a zombi)

Egyebkent, nekem nagyon bejott, vegignezem! :)

dzsiaj - 2014. 03. 14. 21:55

“Bajom a karakterek súlytalansága volt, a történetnek meg a hangulattalansága. A sztori most olyan, hogy a visszatértek éppúgy lehetnének ufók vagy vámpírok, ugyanúgy beleférnének az eseményekbe. … A történet és a dinamika nekem egyelőre túl családi mozis.”

Totális egyetértés. Valaki jól megjegyezte valamelyik kommentben, hogy meglepi őt, hogy mennyire nem ABC-re jellemző ez a sorozat. Hát én pont az ellenkezőjét gondolom: a sok sírás-rívás, a délutáni matiné jelleg pont, hogy ABC-s karakterjegy, egyáltalán nem lóg ki a kínálatukból a Resurrection. Ami pedig nagy kár, főleg, hogy van összehasonlítási alap: a Les Revenants zseniálisan oldotta meg a visszatérők fogadtatását és utóéletét, így a relációs jel “csőre” egyértelműen a francia “zombik” felé mutat.

sherlock20 - 2014. 03. 14. 22:34

Háááát… Nagyon kis lagymatag.. A francia Les Resakármi nagyon bejött, sőt, ez viszont nekem nagyon vonatott volt, és tipikus amerikai a jelző rossz értelmében… Még belekukkantok a heti részbe, de… :/
6/10

Isteee - 2014. 03. 14. 22:58

Szerintem ez egy borzalmas kezdés volt. Nagyon rossz volt. Ez annyira sablonos és rossz volt, hogy nem találok szavakat.

– van egy túlbuzgó seriffünk
– egy pap, akinek lelki törést okoz egy dolog, amit nem tud megmagyarázni
– múltbéli titkok, amik természetesen most derülnek ki
– bizalmatlan és elutasító közösség (vagy csak szimplán tapló emberek)
– és a végén a gyöngyszem, amikor a kávézóasztalt majdnem beleb**tam a TV-be: a legostobább és legsötétebb szereplő viselkedése, amikor azt hiszi, hogy démont látott

Fentiekben a közös: senkinek nem volt gyerekszobája, szerintem még a fogalmat sem ismerik.

Ez még rosszabb lett, mint az Under the Dome.

Ez borzasztó kezdés volt, drámának még a nyomát sem lehet felfedezni, pedig azért ennél a témánál illene lennie… Amikor Jacob találkozott a szüleivel, az majdnem tetszett, de mi jött akkor is? Vágás és reklám, mert az menő az amcsiknál 5 percenként… A végén lévő találkozás is tetszett volna, ha az előtte lévő 40 perc nem lett volna.

Nem, nem, nem. Nem is értem erre hogyan adhattál 8 pontot, winnie :)

winnie - 2014. 03. 15. 00:21

úgy, hogy nagyon tetszett. leírtam:) ezek olyan dolgok, amik nem zavartak, nem befolyásolták a szórakozásomat, más dolgok foglakoztattak. attül, hogy valahol valamelyik másik sorozatban van túlbuzgó seriff (mondjuk nem hiszem, hogy itt túlbuzgott, szinte nem is csinált semmit, sőt, még omar epps is a lánnyal nézelődött) – nyilván elvonatkoztatok. önmagában próbálom nézni, még ha nem is megy mindig. ez az afféle “persze, mert…” hozzáállás ritkán jön elő nálam, csak szélsőséges esetekben, de ismerem, szóval nem lep meg.

“Amikor Jacob találkozott a szüleivel, az majdnem tetszett, de mi jött akkor is? Vágás és reklám,”

a reklámszünetek ilyen helyekre teszik. a sorozat felvonásos szerkezetű 5-6 actesek, plusz az elején az open), a felvonások mini csúcspontokkal érnek véget és ezek az ideális helyek a reklámra.

Allain - 2014. 03. 15. 01:05

Nagyon tetszett a kezdés, hátha nem szúrják el, és lesz egy újabb jó országos dráma.

Pocok - 2014. 03. 15. 07:02

Na… akkor azt hiszem én is megnézem :D

winnie - 2014. 03. 15. 07:45

pocok: de gyerek van benne…:)

Pocok - 2014. 03. 15. 08:29

winnie: Tudom. De olyan jókat hallok a pilotról :D

szuladam - 2014. 03. 15. 08:52

OFF

Mostanában egyre több bejegyzésben láttam, hogy előbukkan a 4400. Most akkor komolyan újra kell nézem?! Még egy ilyen jel, és előkaparom valahonnan, és akkor újra darálom :D

justy - 2014. 03. 15. 09:22

Nekem tetszett, azt viszont nehezen tudnám megmagyarázni, hogy miért. :)

Denisa - 2014. 03. 15. 10:14

Speciel engem megfogott.
Egyetértek a kritika írójával, tényleg a gyerek alakít a legjobban. Biztos kell egy-két rész, hogy kicsit belerázódjanak a helyzetbe a szereplők, mindenesetre eddig 7/10, és csak azért nem 8, mert Kurtwood Smith szerepel benne, és őt nem szeressem. Határozottan várós a folytatás!

ayren - 2014. 03. 15. 12:25

Épp tegnap néztem meg, a téma érdekes, még másodjára is, emiatt kezdtem el anno a Les Revenants-ot is nézni, amivel sajnos a depressziós hangulat miatt nem jutottam 3-4 résznél tovább, de lehet, most folytatom. Ha már kéznél az összehasonlítási alap, a francia sorozatnak valóban sokkal erősebb atmoszférája van, az rántott be a pilotban. A Resurrection egyelőre ízetlenebb, semmilyenebb, meglátjuk kerül-e még bele fűszer, nálam egyelőre nézős. Én azért szeretném, ha a dráma mellett később a rejtélyre is lenne valamiféle magyarázat.

@Isteee
“és a végén a gyöngyszem, amikor a kávézóasztalt majdnem beleb**tam a TV-be: a legostobább és legsötétebb szereplő viselkedése, amikor azt hiszi, hogy démont látott”

Szerintem, bár nem mondták ki, az a szereplő mentálisan sérült, visszamaradott lehet. Szóval nem venném olyan komolyan a démonozását.

“Vágás és reklám, mert az menő az amcsiknál 5 percenként…”

Nem értem, te reklámostól nézed?

winnie - 2014. 03. 15. 13:00

igen, ez a hangulaati dolog, a deficit, engem is meglepett. meg ugy nagyjabol annak hianya, hogy adjanak neki valami resurrectionöset.

Zora - 2014. 03. 15. 13:35

Tényleg nagyon jó volt, köszi, hogy írtál kritikát, különben sosem tudtam volna róla.
Az egyedüli buta dolog az volt, hogy kisfiú rögtön tudott az érintőképernyős játékkal játszani. Még csak rá sem csodálkozott, hogy mi az. Ja, meg írni is tudott rajta… Erre vagy nem figyeltek a készítők, vagy ezzel célozni akartak arra, hogy mi volt eddig a gyerekkel.
Érdekes, hogy egy 13 éve meghalt ember is előkerült. Kíváncsi vagyok, hol ébredt fel. Meg csak Arcadiában meghaltakra vonatkozik? Várós a következő rész.

cortexiviky - 2014. 03. 15. 13:52

Érdekes, hogy ugyan azt a témát hányféleképpen fel lehet dolgozni, nekem a francia változat nagyon tetszett anno ( amúgy azt mikor szándékozzák folytatni? :O )
De ez sem volt rossz, bár a néger srác nem tud kitörni a House-os szerepéből, nekem örökre Dr. Foreman marad, végig arra vártam, mikor húz fehér köpenyt, de ez csak az én defektem.
A gyerekszínészek általában irritálnak, ez a kisgyerek se a legjobb, de azért megteszi, pár részt még mindenképp megér, de ha nem lesz benne valami extra bumm akkor sokáig nem fog lekötni.

búbánatos aszottmajom - 2014. 03. 15. 14:47

a franciát ledaráltam, hátast nem dobtam attól sem, de kellemes hangulata volt, meg persze érdekelt hova fut ki az egész. ez viszont egyelőre vérgyenge, senki és semmi nem tetszett benne, a fekete csávó főleg nem passzol oda. elképzelni sem tudom hova tudnám elképzelni.leginkább sehova.pedig house-t nem is néztem.

winnie - 2014. 03. 15. 15:00

“Dr. Foreman marad, végig arra vártam, mikor húz fehér köpenyt”

rémlik hogy volt egy snitt, ahol úgy tűnt, mintha fehér köpeny lenne rajta. ki is akartam vágni.

(de nekem szerencsére abszolút nem foreman, egyrészt nincs is szakálla, tehát, ha akarom, akkor fel sem ismerem, de főleg, mert ugye ő nem is dr. foreman, hanem dr. gant a vészhelyzetből:)

” a fekete csávó főleg nem passzol oda”

ezt nem értem, hogyan, de naná, ő a kívülálló:)

búbánatos aszottmajom - 2014. 03. 15. 15:03

nem tartom jó színésznek, vagy csak nem szimpatikus, passz, de sehol sem látom, látnám szívesen.

Roxi - 2014. 03. 15. 17:10

Nem az a baj vele,hogy Foremanként él legtöbbünkben,hanem hogy pocsék színész,nulla arcmimikával!

HenryHill - 2014. 03. 15. 17:57

Omar epps 90’s években sok mozifilmben szerepelt 2pac-hosszú lé, ice cube-megoldatlan egyenletek, sikoly 2
a bűn mélyén. Szerintem jó szinész, elmegy. És örülök hogy újra szerepel valamiben.

knor1982 - 2014. 03. 15. 18:55

Nekem nagyon bejött a pilot, minimum 8/10-et adok rá. Jobban várom ennek a folytatását, mint egykoron a Touch-ét.
A gyerek nagyon jól játssza a szerepét. Kedvenc részem volt, amikor a lelkésszel beszél a kórházban és kérdi a nevét, mire az megmondja és a gyerek szolidan felnevet, hogy az nem lehet, a legjobb barátját hívják így. Teljesen természetes, nem mesterkélt.

Mikor jön a 2. epizód?

karit - 2014. 03. 16. 01:42

“A sztori most olyan, hogy a visszatértek éppúgy lehetnének ufók vagy vámpírok, ugyanúgy beleférnének az eseményekbe.”

Engem mindig érdekelt, hogy amikor valaki megírja egy pilot f.könyvét / treatmentjét, nyilván valami vázlatos főcsapást is mellékel hozzá, szóval, azt muszáj-e követni a gyártóknak (talán volt is már, aki kreátori nemtetszése jeléül később levetette a nevét a sorozatáról), vagy eltérhetnek tőle? Esetleg direkt azért többesélyes némelyik pilot rejtélye, hogy hadd vigyék a leendő írók, amerre csak akarják?

(Ilyen pilotkönyvem nekem is van, letarolna sok mindent – szerénység rulez -, csak hát, rossz helyre hozott a gólya.) :)

Be fog jönni a Resurrection (igaz elvesztettem egy gyors fogadást, hogy SPOILER! az apa DNS-ével nem fog egyezni a fiúé, csak később, mondjuk a seriffével), pedig Forman nekem sem a kedvencem, de remélem, teljesen más irányba viszik, mint a franciák (azt is imádtam). 6/10

winnie - 2014. 03. 16. 06:20

karit: nem muszáj. illetve itt biztos, hogy nem. ha mellékelt is főcsapást, mivel nem ő a showrunner, így nem kell követni szerintm. mondjuk az író a stábban maradt, szóval azért nagyjából követhetik, de annak lenne értelme, hogy “több esélyes” a dolog, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele. (levetetni viszont már csak azért sem fogja (bár ettől előfordulhatott), mert a creátori creditben nagy pénz van, ld. jeffrey lieber és a lost. szinte egy dekát sem írt bele, viszont minden részért jó pénzt kapott.)

de ez az egészben nekem a pikáns. sokszor van olyan, hogy valaki, a folytatásra vonatkozó konkrét elképzelésekkel megír egy pilotot, aztán később nézi, hogy totál másfele viszik a sorozatot, mert már nem ő felel érte.

sun719cc - 2014. 03. 16. 11:10

szuladam: be tudnád írni, milyen sorozatok esetében került még elő a 4400? gondolom a kommentekben lett megemlítve hasonló, mert hiába keresek rá a 4400-ra, nincs értékelhető találat.
természetesen bárki válaszát megköszönném.

joci - 2014. 03. 16. 21:41

En tudom mi lesz a vége :D
Mindenki feltámad aztan tunépesedes aztan mindenki éhen hal aztan feltamad aztan éhenhal hmm akkor nem lesz vége?

winnie - 2014. 03. 16. 23:19

sun719cc:

kommentből:

“A messengersnél meg 4400 beütés”

a the 100 plakátjánál: “A plakát alapján, ismeret nélkül The 4400 ugrott be ”

“A Les Revenants-ról nekem előbb jut eszembe a 4400, ”

a tomorrow people-nél: “Ez ilyen “The 4400 második fele”, új köntösben?”

sun719cc - 2014. 03. 16. 23:36

winnie: köszi szépen

Brynden Rivers - 2014. 03. 17. 11:08

Én inkább várok még 3 részt, az Almost Human nem bízom az országos adók sci-fi pilot-jaiban.

Hunnenkoenig - 2014. 03. 17. 16:35

Nagyon jo volt az elsö 2 resz.
Miert nincs kibeszelöje jobb oldalt?

Ha egyszer valasztanom kell a The Dome es eközött, tuti ezt valasztom.

Nagyon minösegi cucc.
Nem olyan B movie szint, mint a dome.

A szereplök szimpik, erdekes a sztori, van rejtely böven.

cortexiviky - 2014. 03. 17. 20:24

Olyan kár, hogy mèg nem tudom ki kicsoda…pl a vègèn a feltámadtpapa kit akart pèppè verni? :o

Geri - 2014. 03. 17. 20:44

Majd szépen kiderülnek a dolgok, csak ne kaszálják el!!

Lemoni - 2014. 03. 17. 20:50

Köszönöm, 2 rész után nekem ennyi volt. Dögunalmas cselekményvezetés, egydimenziós, kicsit sem szimpatikus karakterek, akik annyira szürkék, hogy a visszatérők rejtélyét is teljesen érdektelenné teszik. Ha meg már egy családtag hosszú idő utáni visszatérésének, a környezet általi kiközösítésének az ábrázolása, akkor milliószor inkább a Rectify-ban bemutatott módon, nem pedig ilyen mesterkélten érzelgősen.

Ronin - 2014. 03. 22. 20:30

Az első rész nagyon tetszett, de a második után kasza közelbe került nálam a sorozat. Számomra teljesen abszurd, hogy az ügynökön és az orvosnőn kívül mindenki nagy ívben tojik a miértekre és megelégszik annyival, hogy hip-hip hurrá xy visszatért a halálból. Ha a harmadik rész is arról fog szólni, hogy a nyomozó páros hogyan küzd a “falusiak” intrikáival akkor részemről ennyi volt a sorozat. Sajnálnám, mert az első rész kifejezetten tettszett.

Zora - 2014. 04. 09. 19:13

1×05

Egyre jobb, magába szippantott! Tuti nem hagyom abba! Gondoltam, hogy a barátnő terhes, de szóval 12 éven keresztül hibernálódott a magzat… A bankrabló meg eltűnt (igaz is: ekkor már miért nem működött a kamera?).
Meg hogy még egy városlakó sem hívott valami tv-stábot…!
De akkor is tetszik!

Krisa - 2014. 04. 20. 00:08

A bevándorlásokért felelős csávónak nincs dolga otthon? Miért nem megy már haza? Senki sem várja, a munka helyén elnéznek ennyi lógást? Többiek meg miért engedelmeskednek egy bevándorlásisnak? :D

cortexiviky - 2014. 04. 21. 17:40

Leginkább azt nem értem, hogy miért épp a vallásosak utálják legjobban a visszatérteket…nem nekik kéne a legjobban hinni az isteni csodában? :o

Marcipáncica - 2014. 04. 25. 09:44

Mert azzal hogy egy gyilkos bűnöző is visszatért ez már nem lehet “isteni csoda”.

Zora - 2014. 04. 27. 21:29

“cortexiviky – 2014. 04. 21. 17:40
Leginkább azt nem értem, hogy miért épp a vallásosak utálják legjobban a visszatérteket…nem nekik kéne a legjobban hinni az isteni csodában? :o”

Hát, ugyanazért, amiért a papok sem hisznek semmilyen csodában… Ami tényleg fura…

Tulazon - 2014. 04. 29. 21:16

Már hogy ne hinnének a papok a csodákban. Csak be kell bizonyítani minden kétséget kizáróan hogy nincs a történtetkre semmilyen tudományos magyarázat

leila - 2014. 04. 29. 22:02

Nyilván a vízhez van köze mindennek, mert esett az eső és megjelent a sok ember, de kérdem én, miért nem szállja meg az egész kisvárost az FBI?

aky - 2014. 05. 03. 10:43

@leila: ez egy nagyon jó kérdés, és Bellemynek otthon semmi dolga??? A munkájaból nem keresik, vagy hogy is van ez? És a csoportos feltámadás…egy szerencséje ennek a sorozatnak, hogy csak 8 része van…

Zora - 2014. 05. 04. 21:53

1×07
Hű, ez egyre jobb!!!

Zora - 2014. 05. 06. 20:22

1×08

Hát ez… Hát ez… Hát ez…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval, Bellamy kb 60 éve meghalt, talán 3 évesen – már azért, mert nem emlékszik -, aztán úgy 30 éve visszatért????
Hát, nagyon várós a következő évad!

Zora - 2014. 05. 06. 20:25

“Tulazon – 2014. 04. 29. 21:16”

Most őszintén, milyen csoda az, amit az egyház elismert? Tudsz akár egyről is? Ugyanis én eddig csak vizsgálatokról hallottam a részükről, de még egyiket sem fejezték be…

Tulazon - 2014. 05. 07. 00:42

Jézus

winnie - 2014. 05. 07. 04:43

ugye ezt most nem komolyan írtad?

winnie - 2014. 05. 07. 04:44

“ez egy nagyon jó kérdés, és Bellemynek otthon semmi dolga??? A munkájaból nem keresik, vagy hogy is van ez?”

egy egyedülálló ember egy hétre el tud menni otthonról nyugodtan.

és a munkájából keresik, többször is beszélt a főnökével. (sőt, az ideje nagy része nem is jelenik meg a sorozatban. vécére is jár meg eszik is.)

tomah56 - 2014. 05. 10. 03:32

A szenté avatás része a csoda bizonyítása. Szóval papíron sok csodát elismert már az egyház. Most legutóbb II jánás pál esetén valami csodás gyógyítást bizonyítottak bár ebbe nem vagyok biztos.
A lényeg, hogy vannak “csodák”. De valószínűleg youtubra felkerült videót nem fogunk látni róluk… :D:D

Marcipáncica - 2014. 05. 12. 20:29

A 7. és 8. rész környékén megtáltosodott a sorozat! A kaszálóknak üzenem. :)

Zora - 2014. 05. 17. 11:28

tomah56 – 2014. 05. 10. 03:32

Nem kell csoda a szentté avatáshoz (még ha II. J. P.-nál ez közre is játszott):

“A kanonizációról szóló hivatalos döntést Ferenc pápa 2013. július 5-én hozta, azután, hogy elismertek egy csodás gyógyulást, ami II. János Pál közbenjárására történt. XXIII. Jánost a II. vatikáni zsinat összehívásában végzett érdemeiért nyilvánították szentté.”

jótállási jegy - 2015. 06. 17. 07:14

A másik gülföldi (franszia) visszatérős sorozat lényegesen jobb volt,de ez is nézhető de picit érezni az iparosmunka ízét. 10/6.5

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz