login |

Black Sails: vége az 1. évadnak

2014. 03. 19. 21:20 - Írta: Neoprimitiv

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Véget ért az évad első kalózos próbálkozása (nyáron jön a John Malkovich-os menet az NBC-n), de ha valaki a kommentek alapján próbált tájékozódni, akkor azt hihette, már most is egyszerre két sorozat futott azonos címen. Hazudnék, ha azt mondanám, nincs alapja a kritikáknak, de a végeredmény alapján egyelőre még benevezek a következő évadra.

Úgy vélem, hogy a finálé nem okozott csalódást, sőt még azoknak is visszaadhatta a hitét a folytatáshoz, akik hét rész után már elbizonytalanodtak. Próbálom sorba venni, melyek voltak az évad buktatói és azt kell mondjam, elég viharos tengerre navigálták magukat a készítők.

Az első zátony rögtön a Starz PR-ja volt. Érthető, hogy minden sorozatuknál igyekeznek az eddigi legnagyobb sikerüket felemlegetni, de az már a pilotból látszott, hogy akik a Spartacus hangulatát, látványvilágát várták, azok nagyot fognak csalódni. Nem azért, mert a Black Sails rosszabb, hanem azért mert más(abb).

Egyértelmű volt, hogy itt sokkal inkább a cselszövésen, a hatalmi játszmákon lesz a hangsúly, nem a látványos belezéseken. Mostanra (sajnos) az is tipikusnak tekinthető, hogy valamiért a Starz-sorozatoknak mindig kell 5-6 rész, mire megtalálják a hangot. Így volt ez a Spartacus-nál (direkt megnéztem az első évad kommentjeit) és a Da Vinci’s Demons-nál is.

Ezzel csak az a baj, hogy egy nyolc epizódos évadnak nagy luxus a felét csak felvezetésre fordítani.

A sok történetszálhoz viszont idő kellett és talán itt feneklett meg leginkább az évad. Azt hiszem, szerencsésebb lett volna, ha kevesebbet akarnak markolni az elején és inkább kevesebb szálon, de aktívabban viszik a történetet. Például a Flint-Miranda-Richard Guthrie-Lambrick kitérő fölösleges volt ilyen mélységben ebben az évadban, a szembenállást e nélkül is le lehetett volna játszani és az így megspórolt időt a többi szálra fordítani.

Mivel én darálva néztem, engem nem zavart annyira az évad első felének a csordogáló, beszélgetős tempója, de ha hétről hétre úgy álltam volna fel, hogy még mindig csak majd lesz valami, akkor lehet, hogy nem jutok el a fináléig.

Ráadásul mint ha a koncepció is változott volna egy kicsit, az első két epizódban még voltak kifejezetten poénra vett részek (pl. a “Fruits – fruits, tits – tits” jelenet), aztán egyre jobban beborult az ég.

Mit ér a kalóz hajó nélkül és lehet-e kalózos filmet forgatni a szárazon? Talán ez volt a legtöbbször hangoztatott kifogás az évaddal szemben, hogy ezek a kalózok túl sokat vannak a parton, pont a kalózkodás hiányzik a Black Sails-ből. Valóban jó lett volna több ilyen jelenet, de a másik oldalról nézve tudtuk, mire számíthatunk.

A három, összesen kábé fél órás csata jelenet majdnem annyi volt, mint A Karib-tenger kalózaiban a teljes tengeri harc, ez pedig mégis csak egy tévésorozat. A büdzséből a pilotra és a fináléra félretettek annyit, hogy az elején és a végén is egy egészen pöpec látványú tengeri csatát prezentáljanak. A tengeri CGI változatlanul nagyon steril, ha választanom kell, hogy ezt nézzem, vagy a szárazföldi díszleteket, akkor maradok az utóbbinál.

Ezek után már csak a karakterek maradtak és végül is miattuk szavazom meg a bizalmat a következő évadnak, pedig itt is voltak mellényúlások. Volt aki felrótta a sorozatnak, hogy nincs igazán szerethető szereplő benne – a számomra ez nem hátrány addig, amíg a motivációikat érdekesnek találom és a színészi játékkal el tudják azokat adni.

Ebből a szempontból Flint, Silver, Gates, a Jack – Anne páros és még Vane is átment, ahogy a mellékszereplők zöme is. (Olvastam, hogy volt akinek Vane a Shameless miatt hiteltelen volt – akkor lehet, hogy szerencse, hogy még csak várólistán van, de a számomra Zach McGowan elég jól hozta a a figurát.) Max-nél már rezgett egy kicsit a léc, az rossz jel, amikor túl sokat figyelek az akcentusra.

Szomorú, de akikkel a pilotban nem voltam kibékülve, azok megmaradtak ugyan ebben a kalapban és úgy érzem, ezért nagyrészt az írók hibáztathatók. Billy-nél nagyon kellett volna valami többlet, mert így, hogy őt akarták a pozitív jófiúnak beállítani, piszkosul nem állt össze, hogy mit keres egy ilyen áldott jó, becsületes lélek a kalózok között?

Így szegény Tom Hopper-nek nem maradt más, mint a szomorú nézés bele a kegyetlen világba, lehetőséget sem kapott arra, hogy valamit alakítson. Jobb lett volna, ha inkább az ő karakterére fordítják a Mirandára elvesztegetett időt.

Eleanort pedig egyszerűen idegesítőre írták meg és ráadásul azt hiszem, Hannah New legnagyobb pozitívuma a castingon az volt, hogy emlékeztet Keira Knightley-ra. Vannak összetett karakterek és vannak összehánytak, ő sajnos az utóbbi. Lehet, hogy csak én nem kaptam el a fonalat, de hiába láttam, hogy milyen érzelmi viharokat akarnak eladni a szerzők, egyetlen pillanatra sem érdekelt.

Flint viszont érdekel, elég ravasz és célratörő, hogy a megszállottsága szép látványos összeomlást eredményezzen. Silver, aki az évad elején még inkább a poénos, szeretni való csirkefogó volt, mostanra kezd átalakulni a Kincses sziget John Silver-évé, aki úgy jellemezte magát, hogy “voltak néhányan, akik… féltek Flinttől; de tőlem még maga Flint is félt”.

Az is ígéretes, hogy a hatalmi harcokban nem két fél vesz részt, hanem minimum négy, bő tere van a szövetségeknek és árulásoknak, eddig is ez volt a sorozat legnagyobb erőssége.

Az évad két hajóval és a tébláboló matrózok képével ért véget – akár szimbólumnak is felfogható. A készítők is csak egy karnyújtásnyira vannak a sikertől, de a mostani állapotában a teljes bukás sem kizárható. (A nézettség egyelőre jó.)

Meglátjuk, az NBC mivel száll tengerre a nyáron, mert bár ennek a legénységnek van még esélye a sikerre, a gyengébbik sorozat nálam megy a tenger fenekére. Az évadzáró legyen 7,5/10, de az egész évad csak egy gyenge 6/10-re jött ki.

32 hozzászólás Ne habozz!

Benny38 - 2014. 03. 19. 22:00

Én négy rész után kaszáltam. Viszont van egy olyan érzésem, ha ezt felkarolja egy kereskedelmi itthon nagy siker lesz. Kivéve, ha a tv2 lesz az és a rossz marketingnek köszönhetően egy újabb szériát juttat a csatorna emésztőgödrébe. :) Majd morzsolok érte rózsafüzért! :)

pody - 2014. 03. 19. 22:06

En 2 resz utan hagytam a fenebe. Nem volt pocsek, csak egyszeruen tul sok (sokkal jobb) neznivalo van meg szerencsere, igy ez esett ki. Ahogy olvasom, nem is volt rossz dontes

Happy Zoidberg - 2014. 03. 19. 22:34

Nem volt ez olyan rossz, de azért volna még hová fejlődni! Reméljük, a második évad jobban fog sikerülni.

bvr - 2014. 03. 19. 22:34

Nekem azzal nekem semmi bajom nem volt hogy sokat volt a sztory a szárazföldön, tetszett a világnak az a része (mondjuk legkevésbé Eleonore karaktere, pl. mert eleve kissé hiteltelen ebben a világban hogy egy ilyen karakter ilyen pozícióban tudjon lenni – de ezen a többieknek köszönhetően simán túltettem magam) Alapvetően bejöttek a karakterek, a hangulat, ez a világ, úgyhogy hétről hétre vártam az új részeket, az 1×7 pedig nekem nagyon tetszett ahogy egyszerre megágyazott több konfliktusnak is amire majd a finálét ki lehet futtatni. Ehhez képest a szezonzáró nekem kissé csalódás volt. Azzal semmi bajom hogy a terv zátonyra futott (hehe) Az is oké hogy Flint és Gates között eldurvulnak a dolgok, bár jobban örültem volna ha nem gyilkosságig durvulnak, szerintem ebben óriási potenciál lett volna, simán fontos része lehetett volna a következő évadnak. Gates nélkül azért ez most kicsit olyan mint a Karib tenger kalózai lenne Mr. Gibbs nélkül… hát ehhez még erősen szoktatnom kell magamat.
Ami nem volt még világos hogy szétlövik őket de aztán nem mennek a túlélők után a partra befejezni a kalózmentesítést… hát erre kíváncsi leszek a következő évadban hogy magyarázzák meg hogy ott van még egy brutál spanyol hadihajó.
Ami pedig kimondottan zavart, az Mr. Dufresne a kényelmesen elképzelhetőnél nem kicsit gyorsabb karakterfejlődése és karrierútja (nekem örök kedvenc marad a West Wing, de (Toby hazaárulásán túl) azt sosem emésztettem meg hogy egyszercsak C.J. a szóvivőségből egy epizód alatt White House Chief of Staff-á katapultálódott) Szóval Dufresne egy kvázi könyvelő aki pár napja még azon sírt hogy ő képtelen lenne részt venni fizikai csatában, aztán hirtelen quartermaster, majd (Flint letartóztatásával) lényegében kapitány ( egy csatát kellene levezényelnie) Szóval ez picit nekem sok.

Mindenesetre várom a következő évadot (bár több volt ebben, sokkal jobban is meg lehetett volna ezt csinálni, de az ötlet jó, nemcsak hogy kalózos sorozat, hanem hogy csináljunk előzményfilmet a kincses szigethez)

Én várom a Crossbones-t, ugyanez a kor, ugyanez a helyszín, ugyanez a világ (még a karakterekben is lesz átfedés) kíváncsi leszek ők mit tudnak ebből kihozni.

winnie - 2014. 03. 19. 22:35

egyébként ez a starz dolog érdekes meglátás, mert én is emlékszem, hogy a spartacusnál az 5. részig milyen vélemények voltak, no meg a da vinciből is sokan kiszálltak az elején, de akik maradtak, a végefelé dicsértek inkább.

Venom - 2014. 03. 19. 22:36

Helló!

Elnézést, ha egyértelmű, de ki a hölgyemény a 4. képen? Köszönöm!

búbánatos aszottmajom - 2014. 03. 19. 23:02

Aki látta Jodyként a Shamelessben egészen biztos h itt nem tudta komolyan venni a csávót. Nyilván nem csak miatta kaszáltam, de nyomott a latban h nem bírtam elviselni kalózként a látványát.
De nemcsak őt, sajna egyik karaktert sem tudtam megkedvelni, untatott az egész, még a kötelező szexjelenetek is, harmadik rész közben úgy határoztam h nekem ebből ennyi elég volt.
Ha csupa jót olvasnék róla, tán bepótolnám, de ahogy látom ez a veszély nem fenyeget.

Benny38 - 2014. 03. 19. 23:32

búbánatos aszottmajom: Én sem tudtam komolyan venni a Shameless US után! :D A sorozat-történelem egyik talán legbugyutább karaktere volt Jody… szuper plánban himbilimbizet még a himbilimbije is…

sleepwalker77 - 2014. 03. 19. 23:36

Black Sails közepesen indult, de aztán találtam néhány érdekes karaktert (Charles Vane, Rackham, Gates), akik miatt néztem tovább, és az évad végére egész jó lett. Bár kicsit több akcióban reménykedtem, de talán 2. évadra az is megjön.
Jó volt azt is látni, hogy Zach McGowan a Shameless után milyen jól hozta ezt a teljesen más karaktert.

(Én még véletlenül se vártam Spartacust, csak azért mert Starz. Pláne, hogy abból is csak Gods of the Arena és a Blood and Sand 1. évad tetszett, utolsó kettő már gyengébb volt, főleg mert Andy Whitfield-et nem tudták pótolni. Liam McIntyre nekem nem volt hiteles mint Spartacus, talán csak az utolsó 1-2 részben közelítette meg a szintet.)

mkfad - 2014. 03. 19. 23:57

Szerintem főleg a 60 perces részek miatt érezték sokan vontatottnak. Ha kivágtak volna pár szálat és leollóztak volna 20 percet a részekből, mindjárt sokkal feszesebbnek érződne az egész.

Én elvárások nélkül ültem le nézni így csalódnom sem kellett, és végeredményben élvezem a sorozatot. Tetszik hogy a starz nem erőltette a szélsőségek között csapongó naturalizmust Spartacushoz hasonlóan, és megtartottak egy egészséges és hihető egyensúlyt.

Kissé csiszolatlan még a sorozat, és a kevés rész tényleg nem járult hozzá hogy idő előtt beérjen, de én azért látom a fényt az alagút végén. Csak szakadjanak ki végre Nassau mikroközegéből, és töltsenek több időt a tengeren, ha már egyszer kalózokról szól a sorozat. Több kalandot, kevesebb intrikát várok a folytatástól.

FireKeeper - 2014. 03. 20. 00:12

A pilot után én is fanyalogtam, de maradtam, és a lassú tempó/sok szálas sztori/kevés hajózás ellenére maradtam, és nem bántam meg. Abszolút várós a második szezon!

Neoprimitiv - 2014. 03. 20. 06:57

@Venom: ő Max (prosti, Eleanor “vígasztalója”, mostanra a helyi kupi madamja), Jessica Parker Kennedy “kendőzetlen” alakításában.

A szexjelenetekből amelyik zavart, az a karakter vagy az egészében fölösleges sztori miatt zavart, mint Eleanor-é vagy Mirandáé. Azt viszont jó lenne, ha a Starz fejesei eldöntenék, hogy milyen sorozatot akarnak csinálni? Nincs gond azzal, ha az ösztönöket és az akciót célozzák meg, lehet az is jó, ld. Banshee vagy a Spartacus.

De ha a párbeszédek, intrikák vannak a középpontban, akkor ne toljanak be egy random pucér nőt a képbe fontos beszélgetés közben – ne elterelni akarják a párbeszédről a figyelmet, hanem ráirányítani. Ezek rossz készítői/csatorna reflexek.

galocza - 2014. 03. 20. 07:12

mint többeknél feljebb: nem rossz ez, de minden rész után úgy álltam eddig fel, hogy megérte-e az időmet.
4-5-ig jutottam, most (végleges?) pihi. régieket nem áldozok érte, újabbakat meg szívesen kipróbálok helyette (legnagyobb meglepetésemre tetszik a believe).
amúgy is aratás van, hál istennek kaszáltam a new girlt és agents of shieldet szezon közben (ilyet se tettem még talán), franc se fog tovább szenvedni.
ezt viszont lehet, hogy nyáron előveszem, ha nagy lesz a borkaszezon.

SlaveUS - 2014. 03. 20. 10:13

A spartacuson én nem unatkoztam ez első részeken, úgy mint itt a black sailsnál. Az rég rossz ha az utolsó rész érdekes, az előző 10 rész meg felér egy doboz sanaxal. Én a negyedik rész után kiszáltam, unalmas vontatott, érdektelen karakterek, nulla izgalom.

zagloba - 2014. 03. 20. 13:35

Én is leálltam négy rész után, pedig Toby Stephens abszolút kedvenc!
De ez a végtelenített unalom…nem tudom, számomra egy kalózos! sorozat ne intrikáról, meg üzletről szóljon /max mellékesen/, hanem hajózzanak, csatázzanak, keveredjenek kalandokba.

Legyen olyasmi, mint a Hornblower. Számomra az az etalon, hogyan kell hajós kalandfilmsorozatot készíteni.
Kiváló karakterek, nagyon jó párbeszédek, dráma, szépen megkomponált csaták /tengeren és szárazföldön/, nagyon jó színészekkel.

Ha intrikát akarok, akkor nézem a House of Cards-t.

A random szexjelenetek itt annyira nem illettek a képbe, hogy az már fáj.

Én is úgy vagyok vele, mint SlaveUs, a Spartacus az első pillanattól lekötött, ott úgy éreztem minden a helyén van, és lehetett érezni,a készítők pontosan tudják mit akarnak, honnan hová akarnak eljutni. Nem kellett 6 része előkészítés.

Kár ezért az elágyúzott /bocs!/ lehetőségért, ha a 2. évadra minőségi változás lesz, akkor lehet bepótolom, de ez eddig így felejtős.

Boolash - 2014. 03. 20. 16:18

Gondolom a storyért felelős emberek olvassák a közönség visszajelzéseit (persze a junkie-t is!), és csiszolni fognak a dolgokon. Angol nyelvű helyeken roppant hasonló kritikákkal illették a sorozatot, gondolom nem véletlen.
Sajnálom, hogy féltávnál tényleg eléggé leült a sorozat, mert így – ahogy itt is látszik – nagyon sokan kiszálltak. Valószínűleg tapló állatok vagyunk, hogy nekünk a cselszövések nem érnek semmit, csak azt akarjuk, hogy tócsákban álljon a vér, de mit lehet tenni, kalózoktól ezt várná az ember.
Lényeg, hogy kicsit kevesebb szárazföldi nyüglődés a biznisz terén, kicsit több hajókázás (ha megint lesz mivel), és jó lesz ez.
Billyért és Gatesért kár, Vane-en én is röhögök, amúgy pedig Jack for president!

Neoprimitiv - 2014. 03. 20. 16:19

@zagloba: a Hornblower-ből 5 év alatt készült el 8 rész, igaz, ezek kb. 120 perces tévéfilmek voltak. Vagyis nem klasszikus sorozat, ahogy pl. a Sharpe történetek sem, hiába vannak bennük visszatérő szereplők.

Folytatása pedig azért nem volt (hiába lobbizott érte Ioan Gruffudd), mert egyszerűen túl drága volt, ez egy ilyen műfaj.

@Boolash: Billy biztosan visszatér még, hiszen vele indul a regény. Az azért érdekes lesz (remélem), mitől alakul át ez a nagy kisfiú azzá a kalózzá, aki az egykori társai szerint inkább mindenkit lemészárolt akit talált, nem ejtett foglyokat.

winnie - 2014. 03. 20. 22:27

Boolash: az a “baj”, hogy a 2. évadot már premier előtt elkezdték írni.

zagloba - 2014. 03. 20. 22:31

Neoprimitiv: Ez nyilvánvaló, de én úgy gondolom, hogy ha ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanazon történetszálat végigvíve elkészül 8 TV-s epizód egy történetből, az lényegileg sorozatnak tekinthető. Nem akarok vitát generálni arról, hogy egyáltalán mi a sorozat, így inkább a kommentben a lényegi megállapítást ismétlem: ettől még számomra ez az etalon a hajós történetek számára.

Az is világos, hogy nem olcsó egy ilyen sorozat. Ha viszont túl drága egy csatorna számára, hogy tengeri jeleneteket forgasson, akkor ne csináljon kalózos sorozatot.
Szerintem.

lostfanka - 2014. 03. 21. 10:15

Pont a heten neztem meg a pilotot de kasza lett, idegesito karakterek, szerintem eleg rossz szineszek, szenvedes volt az egesz resz a csocsok ellenere is.

Erdemes folytatnom, 8 reszt lehet kibirok a jobb lesz?

Marcipáncica - 2014. 03. 21. 12:00

Még az évadzáróig nem sikerült eljutnom, előtte járok egy résszel. De a véleményem összességében az, hogy a női karakterek talán egy kivételével (prosti) csapnivalóak. A férfiaknál viszont sokkal jobb a helyzet. Szerencsére nem láttam Vane-t az emlegetett szerepében, így nekem bejön a karaktere. Silver és Flint abszolút nyerő. Jack poén, és talán még Billy is elmegy így ebben a formában, főleg ha képes lesz majd a későbbi kívánalmaknak megfelelni, mert most még tényleg a naiv ovist nyomja. Nálam ami nagyon nyitogatja a pofonládát az savanyú Miranda és a pap. Fizikai szenvedés ezt a két figurát látni. De komolyan. A tengeri csaták, hajókázás hiányán nem vergődök, ez egy ilyen sorozat. A felesleges szexeket is szerencsére redukálták a vége felé. Összességében: kevesebb Miranda és maradhat.

paranoid android - 2014. 03. 21. 21:01

Én is úgy vagyok vele, hogy ha hetiben nézem, akkor lehet, hogy nem maradok végig, de darálásra kellemes évad volt.

Hangulatában és stílusában valóban nagyon eltér a Spartacustól, de a hatalmi játszmák és a cselszövés annak is ugyanúgy a részét képezték. Sőt, a Spartacus fénykorában inkább erről szólt, mint a “látványos belezésekről”. Szóval ezzel a distinkcióval nem értek egyet.
Inkább azt lehet mondani, hogy a Black Sails első évada túlságosan egyoldalú volt, alig volt más, mint intrika, így nem tudott egyszerre megragadni eltérő érdeklődéssel rendelkező nézőket, ahogy a Spartacus.
Lehet, hogy a dara miatt, de a Starz-sorozat betegséget – miszerint várni kell, míg megtalálja a hangját – sem éreztem, (bár a Da Vinci’s Demonst is daráltam és ott jogos a magállapítás) épp ellenkezőleg, kiegyensúlyozott volt az évad.

Nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy nem bontották ki a karaktereket az események segítségével, hanem mindig a történések voltak a középpontban, azok kimenetele számított, miközben a konfliktusok minden alkalommal csak megerősítették a pilotban már lefektetett személyiségjegyeket. Az intrika ugyan nem volt unalmas, de ezáltal nem is élveztem maradéktalanul, mert nem volt meg a karakterek felfedezésének izgalma. Ez alól kivétel azért Jack és Anne, akik az elején egyáltalán nem érdekeltek, a végére viszont a legizgalmasabbak lettek. Viszont a többiek megmaradtak ugyanazon a szinten. Több olyan véleményt olvastam, hogy a női karakterek gyengék, pedig ha változtatnak a karaktermélyítés problémáján, bennük van a legtöbb potenciál Jack mellett. Silver és Flint viszont alapos munkát igényelne. Vane pedig szörnyű, igaz én láttam Jodyként a Shamelessben, de nem is ez rombolja az élményt, hanem talán a színész antipatikus nekem.

Nézőke - 2014. 03. 23. 15:07

Marcipáncica: ..Te akkornem csak egy db résszel vagy lemaradva, talán már nem spoiler a korábbi részekről írni,de bizonyos említett karaktertől már minek vársz jellemfejlődést?

Vincent Vega - 2014. 03. 23. 20:04

Nagyon jó évadbefejezés. Várom a következőt.

Tommy - 2014. 03. 23. 21:28

Nagyon későn indult be, az első 4 rész erős közepes volt. Nem egyszer gondolkoztam a kaszán de aztán csak beindult, az 5 rész nagyon jó volt ez győzött meg hogy maradjak és nem bántam meg. A finálé nagyon jó volt, kb ilyen szintűnek kellett volna lennie minden résznek. Nem is azzal volt a baj, hogy kevés az akcio hanem az hogy túl sok volt a szárazföldi jelenet, azok a jelenetek mikor a vízen voltak sokkal hangulatosabbak és izgalmasabbak voltak. A másik probléma az volt, hogy sztem nem volt túl mocskos a sorozat, és a képi világ sem volt elég sötét. A színészekkel 1-2 női karaktert leszámítva nem volt baj. Zach McGowan sztem jó volt, pedig a Shameless után én is féltem hogy nem lehet majd a karakterét komolyan venni, de nem így volt és ez mindenképp a színészt dícséri. Szóval felemás évad volt, de nem bántam meg hogy maradtam, kb 7,5/10 nálam az évad, a finálé pedig simán 9/10.

Origen - 2014. 03. 25. 18:51

Ne bassz… Nekem csak most esett le hogy Vane karaktere a Shameless-ben is szerepel… Nekem abszolút megyőzően hozta a figurát… Komolyan mondom többé nem jövök azzal az érvvel, ha sorozatot kaszálok, hogy túl sok felesleges szálon lovagol. Nekem ez abszolút nem volt sok, nagyon várom a második évadot, rendesen megágyaztak neki.

Apropó, ki írta, hogy nincs benne szerethető karakter? Ne vicceljünk már! Kalózokról beszélünk, mégis ki lenne kimondottan szerethető, vagy pozitív karakter. Számomra ez adta a sorozat egyik legnagyobb húzását, hogy senkit nem akartak beállítani pozitív hősnek. Billy karaktere sem volt kimondottan pozitív, inkább úgy írnám le, hogy még nem volt negatívum a neve mellett, mert a regényből kiindulva fog még ő meglepetéseket okozni… :)

Gates halála engem is fejbe vágott egy csöppet, mert szimpatikus karakter volt és én is láttam volna még esélyt a Flinttel való konfliktusában. De ez van, nem lehet minden tökéletes. Nekem nagyon tetszik a sorozat, és azért valljuk meg hiánycikk a kalóz téma sorozatok terén, úgyhogy pozitívan várom a John Makovich féle hókamókát, már csak azért is, mert egyik kedvenc színészem.

Marcipáncica - 2014. 03. 27. 09:36

@ Nézőke: Nem vágom mit akartál. Ez kérdés volt, vagy kijelentés, vagy mi?

Marcipáncica - 2014. 03. 27. 09:37

Közben megnéztem végre az évadzárót. Összességében: (minden különösebb túlragozás nélkül) maradok a következő évadra is. A hangulata miatt.

Desmond Wallace - 2014. 05. 15. 16:17

Vártam, vártam, hogy jó lesz, de nem lett.
Gyenge karakterizáció, vontatott történet, kevés akció.

A fináléban is csalódtam.

Hunnenkoenig - 2014. 07. 17. 21:59

Szerintem zsenialis promo a nemet Pro7-en:
http://indavideo.hu/video/BlackSails_Pro_7_TV_Promo

Winnienek küldtem, de gondolom nem nagyon erdemes kirakni.

mate - 2018. 09. 25. 14:32

Sziasztok! Már elég régóta szemezgettem ezzel a sorozattal, és tervben volt hogy egyszer majd végignézem, nos hát elkezdtem pár napja és láttam hogy 4évados, hát mondom fasza akkor nem fogok unatkozni el leszek a 4évaddal, csakhogy miután nagy nehezen végigunatkoztam és szenvedtem 4db részt sajnos elkaszáltam.

Pedig eléggé érdekesnek találtam az előzetesek alapján, mondtam is hú ez igen egy fasza kalózos sori,egyből megvett magának, több lehetőséget is adtam neki, de sajnos sajnos hiába hitegettem magam, hogy majd majd jobb lesz… nemlett… belenéztem az 5.-6. részbe is, de rájöttem hogy hiába a pozitívum hogy a flint kapitány mennyire menő figura, meg a john silver vagykicsoda mekkora arc, ha ezek mellett rengeteg a csalódás.

Amiért kaszáltam: unalmas,vontatott,érdektelen, az előbb említett két szereplőn kívül nemtudtam mást megkedvelni érdektelenek voltak, a szinkronhangoknál sincs minden rendben valamelyiknél borzalmas, a pucér csajokkal természetesen nem volt problémám, de ezek a felesleges szexjelenetek….. szerintem amikor valaki egy sorozatot néz magára a cselekményre az eseményekre a főszereplőkre kiváncsi nem pedig ezekre a felesleges szexjelenetekre tényleges tartalom helyett…. ha valaki állandó szexre és pucér nőkre vágyik ott a pornó… hiába hitegettem magam, hogy majd majd jobb lesz ez még csak az eleje” rájöttem hogy hiába tartom érdekesnek ezt az egész dolgot, ha nemsikerült megkedvelnem még a szereplőket sem lol …..

Nagyon sajnálom, hogy ez a sorozat kimarad az életemből, szerettem volna végignézni mind a 4 évadot, hiába a menő flint kapitány, köszönöm nekem ebből elég volt ennyi.

Ha pontoznom kéne akkor az eddig megnézett 4db rész alapján nemvolt rossz… de nemvolt jó sem..

2,5/10

winnie - 2018. 09. 25. 15:49

mate: valószínűleg nem fog bejönni a folytatás sem, de egyébként általános vélemény, hogy folyamatosan talál magára a sorozat, egyre jobb lesz, ahogy az írók is ráéreznek, hogy milyennek is akarják írni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz