login |

Pilot-mustra: Working The Engels – 1×01

2014. 03. 21. 20:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra

Kanada ismét szállított nekünk egy szitkomot, de szerencsére ezúttal nem valami szörnyű többkamerásat, hanem egykamerásat. Egy szörnyű egykamerásat. Jó, lehet, hogy nem volt olyan szörnyű a Working The Engels, inkább mondom azt, hogy úgy érzem nagyon hosszú időnek kéne eltelnie ahhoz, hogy ráhangolódjak erre a stílusra, amit képvisel.

WORKING THE ENGELS – 1×01 – 2,5/10

A sorozat egy családi/munkahelyi szitkom, ezer hasonló műfajút láttunk már. Az alapsztori szerint Apu meghal és jókora adósságot hagy a családra (Anyu, 2 leány és egy fiú), plusz egy ügyvédi praxist.

Még szerencse, hogy a legkisebb lányka (Kacey Rohl-t kedveljük) egy nagy jogi cégnél dolgozik, így gyorsan kilép és átveszi Apu ügyeit. A család meg csatlakozik. A cseppet iszogató és idegbeteg Anyu ügyvédsegéd lesz, a tróger fiútestvér magánnyomozó, a látszólag szentfazék, exnarkós lánytestvér meg recepciós. Mindegyik megbízhatatlan alak, de lelkes.

Szuper. A gond csak az, hogy mindez idáig nem vicces. Illetve…, az, hogy izzadságszagúan próbálnak viccesek lenni az írók és a színészek, s ezért előbbiek ritkán látható módon idiotizálják a főszereplőiket (és a “poénok” zömét erre is építik), utóbbiak pedig olykor rémisztően túljátsszák magukat.

Pedig kapunk szupergyors flashback-eket még képernyőre való kiírásokat, amiket általában szeretni szoktam, de a karakterek nem szerethetőek, inkább idegesítőek agyalágyult mivoltuk miatt. Ráadásul szegények fizikai poénokat, eséseket, miegymást is írnak, amik végképp nem illenek a képbe. (Az végén az érzelmes jelenetek ugyan érthetőek, de ugyancsak nem hiányoznak.)

Sajnálom, pedig nagyon vártam a sorozatot. A 2. rész még kap egy esélyt azután, hogy megírtam ezt a kritikát, de ha a továbbiakban is mindenki ennyire gyengeelméjű marad, akkor elkönyvelem, hogy a Working The Engels nem az én sorozatom.

UPDATE: Nem. Az 1×02 sem lett jobb. 2/10. Valahogy egy jogi körítés mellé nekem nem passzol az olyan, máshol talán jópofa hülyeség, hogy a fiútestvér bemutatja az egyik jó fogását, amivel ártalmatlanná lehet tenni valakit – úgy, hogy sajátmagát végja nyakon és eldől, mint egy sózsák.

1 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2014. 03. 21. 23:48

Nekem a 2. rész sokkal jobban tetszett. 6-7/10. Maradok pár részre hátha alakul.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz