login |

Pilot: The 100

2014. 03. 21. 22:30 - Írta: human

377 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

A CW megcsinálta ismét? Újabb guilty pleasure érkezett hozzájuk, amit nézni kell majd, hiába borzasztó. Nem akarok senkit megsérteni, de ez a sorozat ha komolyan vesszük, akkor borzasztó, ha viszont trash tiniként nézünk rá…, hmmm.

Bár igazából az is lehet, hogy csak én utálok már agyhalott tiniket nézni, mert 1-2 kivételtől eltekintve egyelőre mindenki nulla ésszel bír. Hiába na, amikor a Prometheuson felnőtt generáció azt hiszi, hogy random bármilyen vízbe bele lehet ugrani (persze csak a bőrvillantás limitért íródott a jelenet), az kicsit fárasztó.

A történet annyi lenne, hogy a Földön atomháború dúlt, az emberiség maradéka pedig az űrben él a Bárkán. Így nevezték el az összes űrállomás összekapcsolásából született kolóniát. Mivel a populáció túl magas, így az egyik alaptörvény az egygyermekűség mellett az, hogy még a legkisebb bűnért is halál jár – 18 év fölött.

A sorozat ott indít, hogy kezdenek kimerülni az erőforrások, így a tervezettnél 100 évvel korábban indítanak expedíciót a Földre, tesztelni, hogy már lakható-e a terep. Mindezt pár elítélttel teszik, pontosabban 100-zal, innen a cím. Hogy milyen a csapat? Csak tinikből áll, mert az űrben ők az egyedüliek, akiket nem végeznek ki kiskorúként. Inkább ledobják őket a Földre.

Elsőre nevetséges gondolat, hogy 100 tini kezébe helyezik az emberiség jövőjét, de valójában pont ebbe nem tudnék belekötni. A csuklójukra tesznek valami életjel karkötőt, aztán kísérleti patkányként szabadon eresztik őket. Így derítik ki simán, hogy milyen a terep. Közben a Bárkán is van valami bonyodalom a hatalomért és a túlélésért, de az egyelőre egyáltalán nem ragadott meg, hiába vannak ott a jobb színészek.


“A Bárka legyen olyan gritty, lens flareee, mint a BSG” – The CW

A sorozat baja tényleg leginkább az, hogy megint a tipikus tinikliséket láthatjuk majd, csak kis Legyek ura-hangulattal megfűszerezve. na jó, más bonyodalom is akad. Szóval a posztapok körítés ellenére megint ugyanazt kapjuk, mint máskor, a többi CW-sorozatban.

A kérdés, hogy ez a plusz, avagy a túlélésért folytatott harc mennyit fog jelenteni.

Lesz aki rögtön lelövi az egészet a fenébe, de aki ott ragad, az úgy jár mint a Falling Skies-szal tettük páran. Látjuk, hogy nem minőségi a termék, de valahogy erőteljesen szórakoztató. A pilotra olyan 6/10 körül adnék, de az évadelőzetest elnézve simán maradok. Szerencsére a nagy csavart nem tartogatták sokáig, már a pilot végén lelövik.

377 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2014. 03. 21. 22:42

egy, nem volt semmi extra. semmi hú meg ha nem volt benne, ami nem jó.

kettő. nem volt benne semmi sem, ami idegesített, zavart volna ez hatalmas pozitívum.

de tényleg, se karakterek, se a tinik, se a zene, se a konfliktusok, mindent elnéztem simán. és a túlzott érzelmek is tökéletesen érthetőek, még az is, hogy elővigyázatlanok. gyerekek, akik sosem voltak a Földön.

sőt, amikor örömködtek a végén, az totál jó érzés, feelgood volt. persze lehetett sejteni, hogy baj lesz, és ritkán fordul elő, de baromira szurkoltam a végén, hogy a szemüveges csávót nehogy bántani merjék…, nehogy ilyet húzzanak a mocskok.

6/10 nekem is, tovább nézős.

kíváncsi vagyok, mi lesz a lentiek és föntiek közti arány, de félek, hogy itt bukhat nálam az egész. a fönti konfliktusokban több potenciál van, de azok voltak érdektelenebbek. lett túl sok tipikus történet adja magát, de a felületes karaktereket simán elnézegetem egy ideig.

ja, és meglepett, hogy a cw az 5-6-7 fiúszerep egyikére sem tipikus szépfiút tett. oké, talán egyre, a lányok megmondják, de a többiek nem tipikusok annyira. lányból viszont meglepően kevés volt egyelőre:)

ui: maga a szituáció egyébként érdekes morális kérdéseket vet fel, még akkor is, ha itt pár dolog el lett kenve. egy spinoffot megnéznék erről.

winnie - 2014. 03. 21. 22:48

fura látni, hogy amúgy ez is, a crisis is (meg a lost:) is olyan, hogy van x darab szereplő, akik közül kiemelnek párat, hogy bármelyik részben, itt akár évekkel később elő tudjanak szedni valakit, aki eddig a háttérben volt. a the 100-ból láttunk nagyjából the 10-et, a többi 90-et meg majd később megcsinálják.

Tamass - 2014. 03. 21. 22:56

Hat, mindegyik tini szereplo megerdemelne a csunya halalt… :-) Dae azert ott leszek jovo heten

ggabor - 2014. 03. 21. 22:59

Nagyon vartam ezt a sorozatot, de sajnos csalodas. Maga az alap sztori tetszik, a latvany is megfelelo, a lanyok is szepek, de a parbeszedek es a szineszi jatek pocsek eddig. Pedig en az ilyesmire nem szoktam adni, nem kaszaltam meg sorozatot ilyen miatt, de itt majdnem kikapcsoltam az elso par perc utan, az anya-lanya jelenetnel. :((

winnie - 2014. 03. 21. 23:02

ja, amin nagyot néztem, az az elején a PG-korhatár felirat. biztos van ilyen bőven, de elszoktam a PG14-ek és a mature-ök között.

Chev - 2014. 03. 21. 23:02

Jó volt, már amennyire egy CW-s tinisori jó lehet. (A Supnatot most ne nézzük, az vmi unikornis, vagy nemtom. :) ) A betétdalok nagyon bejöttek, pedig általában nem vagyok oda az ilyen popsz*rokért. :)
A “gyerekek”, a párbeszédek, a cselekmény… Totál sötétség. De azért simán továbbnézős, a rész végi előzetes alapján izgi lesz az évad.

Ha a Helixet meg az Intelligence-t nem dobtam a sok hülyeségük ellenére, ez is megérdemel egy esélyt. Az idegesítő karaktereket meg majd úgyis kinyírják a mutáns majmok/halak/pockok. :) (Szakad a plafon…)

ggabor - 2014. 03. 21. 23:06

Most igy visszagondolva, lehet a forditas zavart be nekem esazert nem tetszettek egyes parbeszedek. 1-2x feltunt, hogy nem oke a felirat, de nem foglalkoztam vele, lehet megnezem ujra.

A. - 2014. 03. 21. 23:09

Én ezt úgy megnézném normális nem-tini változatban.
winnie: “ja, és meglepett, hogy a cw az 5-6-7 fiúszerep egyikére sem tipikus szépfiút tett. oké, talán egyre, a lányok megmondják, de a többiek nem tipikusok annyira.”
Jaja, viszonylag korrekt volt, főleg a csaj bátyja volt érdekesebb arcú (pozitív értelemben, szóval nem az a tipikusan amerikai szögletes állkapcsos típus).
A 2 csaj viszont túl szép és ez zavar (bár szerintem ezzel egyedül vagyok) főleg egy ilyen sorozatban, ahol nem egy menő gimiben vagyunk hanem apokalipszis után, és épp valami börtönből jöttek ki. Komolyan, nekem ez a legbosszantóbb, nem is a színészi játék, vagy a logikai bukfencek, hanem az, hogy mindegyik végig ápolt, frissen mosott-vasalt hajú, tökéletes bőrű marad a nomád körülmények ellenére is. A barna csajról pl külső alapján abszolút nem tudom elhinni, hogy bármikor nagyobb problémája volt annál, hogy milyen arckrémet használjon vagy hány percre feküdjön a szoliba. Jó mondjuk ez azért kicsit a színészi játékkal is összefüggésben van, de annyira látszik az arcukon a jólét és a gondtalanság.

Synrew - 2014. 03. 21. 23:42

Borzasztó,az itt ábrázolt emberiség nem érdemli meg a túlélést.
Teljesen az alkancellár vagy mi pártján vagyok.

Llew - 2014. 03. 21. 23:53

CW-hez képest elég jó volt. Az mondjuk gáz, hogy a 98 lent lévőből 2, na jó 2 és fél gondolkozik.
A fenti hatalmi acsarkodás is elég erőltetett, de érdekel mit hoznak ki az egészből.
Sajnos megnéztem az előzeteseket, így a végé már le volt lőve.
Az olvastam, hogy Kelly Hu csak a pilotban szerepel, bár itt sem tudom igazán miért. Viszont ha ezek után miért írták ki vajon.

Lemoni - 2014. 03. 21. 23:54

Nem tudom szépíteni, ez katasztrofálisan bugyuta. A téma alapján ezt vártam a legkisebb CW-előítélettel, de tévedtem. Jött a szokásos tini nyűglődés, háttérben némi felnőtt nyűglődéssel. Az arány is a szokásos, 1 perc alaptémára (itt az új világ felfedezése) 10-12 perc piti problémázás jut. Az izgalmi faktor kábé egy cserkészcsapat erdei kempingezésének felel meg. Az állandóan okoskodó szőke az első pillanattól kezdve ellenszenves volt, de a buta barna sem jobb nála, megint megtalálta a CW főszereplőknek a legtehetségtelenebb kirakati babákat. A szépfiúk kicsit ódivatúak, hasonló típusúak egykoron a Bravó újságokban voltak félmeztelenül, farmerből kikandikáló alsónadrággal fotózva. Az ifjak párbeszédei erőltetetten kimódoltak. A CW-s sorozatokhoz úgy tűnik, 100-as csomagokban veszik a dünnyögős dalokat hangulati elemnek, talán igazuk van, ezzel is telik az idő és legalább addig se beszél hülyeséget senki. Paige Turco-t kérem vissza a PoI-ba!
2/10, azaz kasza nálam.
Ui.: szeretem a Falling Skies-t……..

Silas - 2014. 03. 22. 00:26

Fallings Skies jó.. de adunk egy esélyt ennek is :D

paranoid android - 2014. 03. 22. 00:31

“meglepett, hogy a cw az 5-6-7 fiúszerep egyikére sem tipikus szépfiút tett. oké, talán egyre”

Talán nem tipikus szépfiúk, nem tudom, de az én szememnek már fárasztó volt ez a rengeteg szimmetrikus és hibátlan arc. Persze CW, de ilyen sok karakter egyszerre az emberre zúdítva, és (egy-két kivételtől eltekintve) mindenki kiemelkedően vonzó, vagyis ha mindenki, akkor senki, cserébe viszont így nem is ragad meg egy arc sem a nézőben.

Persze ezen túl lehet lépni, ezen nem fog múlni a sorozat minősége, de a pilot élményét rombolta nekem.
Az írók kvalitása már fontosabb elem a minőséget illetően, ami nem volt meggyőző. Az alapszituáció nagyon ígéretes – és ismerve magamat, emiatt maradni is fogok egy ideig – de már most látszik, hogy inkább a saját munkájuk megkönnyítésén fáradoznak majd az írók, mint valami értelmes összedobásán. Persze lehet, hogy nem szép előítélet részemről, de már az, hogy az űrállomás eseményeit is követjük, azt mutatja, hogy nincs elég ötlet. A ‘100 fiatal társadalmat próbál kialakítani, és miközben külső fenyegetéseket kell legyőzniük, a belső morális nézeteltéréseikkel is meg kell küzdeniük’ plot is rengeteg anyagban bővelkedik. Nem értem miért kellett párhuzamosan egy másik sorozatot is bepakolni mellé. Merthogy az lesz ebből. Nem hiszem, hogy lesz átjárás, kommunikáció a kettő között egyhamar, mert ha lesz, akkor meg az alap Legyek ura felállás bukik. Szóval ez a kezdés baromi szkeptikussá tett, de egy darabig mégis maradok.

Petyo - 2014. 03. 22. 00:33

Hát ez borzalmas szar lett, mindenesetre megnézem még mit hoznak ki a cliffhangerből, hátha…

Hunnenkoenig - 2014. 03. 22. 01:22

Meg nem neztem, de J.J. Abramsnak van köze hozza?
Biztos eladta az After Effects pluginjenek a hasznalati jogat a CW-nek, azert van tele lensflare-rel.

Nalam ez eleg nagy demotivacio.
Utalom a lensflaret.

winnie - 2014. 03. 22. 01:23

Hunnenkoenig: nem sok filmet láthattál, ha azt hiszed, hogy csak egy összvissz 4 filmet készítő rendezőnél fordul elő ilyesmi:) mások is használják, nem véletlenül.

én speciel a legtöbbször észre sem veszem, de általában jól néz ki – tény, hogy másokat zavar, de annyira jelentéktelen dolognak tűnik. persze, ha valaki könnyen befolyásolható, akkor elfogadható, hogy ez váló ok. de ajánlom neked is rian johnson podcastjét, amelyben tök jól elmagyarázza, hogy például a looperben bizonyos jeleneteknél miért volt szükség ilyesmire.

Isteee - 2014. 03. 22. 01:57

Teljesen jó a leírás az első bekezdésben. Bármennyire is sablonos és klisés volt, végig pörgős és nem ült le egy percre sem. A rész végi ajánló pedig nagyon durva, bármi lehet még belőle. Pár részt még biztosan megér nálam :)

Yooha - 2014. 03. 22. 06:12

Vártam a kritikát, tegnap láttam és hát, izé..
Olyan, mint egy jó történet paródiája (lásd Flashforward, Revolution), csak az eredetit nem forgatta les sajnos senki :(
A történet 8:42-nél kezdett teljesen a hülyeségbe átmenni, amikor az életveszélyes és ismeretlen Földre leszállva úgy viselkednek a huszonéves tinik, mintha spring break-re érkeznének Miamiba. Mintha valami béna sorozatba castingolt tehetségtelen színészek lennének, akik 5 perce tették le az iPhone-t a kezükből. Azt vártam, hogy a butabarnára az üvöltözés után ráveti magát egy mutáns vérmókus, de nem így lett.
Van 4 ember a bolygón aki gondolkodik (ebből egy gonosz ugye), a többi 96 meg idióta “bulizzunk hö-hö, kajánk az nincs de kit érdekel, he-he” Ez mi ez?
Miért nem egy sci-fikkel foglalkozó csatorna csinál scifit, a tinisorozatos csatorna meg csináljon tinisorozatot felnőttekkel?

winnie - 2014. 03. 22. 06:14

yooha: az ne a cw hibája legyen, hogy a syfy nem csinál mást. mint ahogy nyilván nmem kötelező nézni más scifijét sem:) de a cw jól gondolta a nézettség alapján, hogy ez érdekelheti az embereket.

viszont. ha valaki esetleg hülyeséget csinál, akkor miért a történet a hülyeség? hülye emberek is szerepelhetnek egy sorozatban, nem? ha valaki elhatározza, hogy hülyékről ír sorozatot, akkor olyat kell csináltatni velük, ami hülyeség. szóval ezzel akkor nincs gond. mi is sok hülyeséget csinálunk, szóval ez akár életszagú is lehet:) az érthető, hogy ha valamiért gagyinak, rossznak látja valaki a pilotot, de csak azért, mert valaki nem okos dolgot csinál benne?

(megjegyzem, nem mintha nem lenne rohadtul érthető az az ember, aki mondjuk egész életét az űrbázison töltötte és az elmúlt 3 évében börtönben ült, hogy örül, ha életében először egy bolygóra teheti a lábát és eufória fogja el, hogy életében először zöldet, növényeket lát. de lehet, hogy volt ott 40-50 óvatos ember (nem ember, hanem GYEREK!), akik nem csináltak volna semmit, de páran elindultak, örömködtek, semmi bajuk nem lett, nyilván hamar átragadt a többiekre is az általános eufória, a sosem érzett szabadság, az ideiglenes szabadulás az elnyomás alól, miegymás.

attól, hogy te másképp cselekednél, vagy másféle viselkedést várnál el, még nem kell azt hinni, hogy mindenki úgy cselekedne.

Peterhappy - 2014. 03. 22. 06:32

A “lakhato e mar a terep” dolgot mar reg ellottek a Wall-e-ban! Nem igaz hogy semmi eredeti otlet nem jut eszukbe. Raadasul millioszor inkabb egy feher robotlanyka, minnt szaz tini brrrr….

Viccet felreteve kritika es hozzaszolasok alapjan ez nekem kimarad, pedig az alapotlet, pl.legkisebb bunert game over, nagyon felcsigazott.

winnie - 2014. 03. 22. 06:53

Peterhappy: gyorsan megírok pár ötletet és rá fogom a többiekre, hogy nincs eredeti ötletük. cinikusan azt is lehetne kérdezni, hogy minek eredeti ötlet?:) a legjobb sorozatok mindegyikére rá lehet mondani azt, hogy már láttuk valahol az alapszitut. de sosem az a lényeg, az csak kiindulási pont. a lényeg, hogy jól legyen kidolgozva. egy ötletet ezerféleképp meg lehet valósítani. az ne jelentsen már semmit, hogy valamit már láttál valahol. nyilván a wall-e előtt is volt sok alkalommal, mégis a wall-e-ra hivatkozol, szóval neked sincs bajod a fenti logikával.

(az egy férfi meg egy nő szerelmes lesz ötletet is feldolgozták már ezerszer, és mégis működik. valaki most ebből az alapötletből indul ki, mert vannak elképzelései, amit ebben a világban akar megvalósítani. ezt az ötletet alakítja egy sokkal komplexebb sztorivá, mint a wall-e. nyilván nem kell szeretni, de ha bárki is eredeti ötletre vágyna, akkor miért nem nézi mondjuk azokat a sorozatokat, amik eredeti ötlettel bírnak? van pár, nulla nézettséggel itthon. nemrég indult a rewind, vajon hányan követik?:)

Andro - 2014. 03. 22. 07:40

Azt hiszem, most kifejezetten örülök, hogy nem akartam bepróbálni. A kritika után nézve, tuti nem nézek bele a pilotba. Már kezd elegem lenni az ilyen tinivackokból.

torjack - 2014. 03. 22. 08:44

Újabb CW-s tinisz*rság. Ebből a pilot is sok volt. egypertíz. no meg természetesen azonnali kasza. Paige Turco meg drukkoljon az új NCIS berendelésének.

kacagomikulas - 2014. 03. 22. 10:13

Rég néztem pilotot. Amíg ledobják minden részben a textilt a csajok magukról maradok!

Mark Bolt - 2014. 03. 22. 10:20

Hát ez kegyetlen. Próbáltam úgy nézni, hogy kihagyom belőle mennyire életszerű amit művelnek, de egyszerűen nem lehet kihagyni.Talán a legnagyobb hátasdobást az az ötlet érdemli, hogy 5 tinédzser hozzon kaját 93 másiknak a 30 kilométerre lévő ismeretlen bázisról. Mert a többiek inkább maradnának. 60 kilométert kutyagoljanak a dzsungelen át egy halom kajával. Ez legalább 4-5 nap oda-vissza. Kiváncsi vagyok addig mit fognak enni. Most megértem hogy a forgatókönyves akart egy kisebb csoportot amit bemutathat nekünk, de egy kicsit tovább is töprenghetett volna hogy hogyan oldja meg. Tuti nincs a forgatókönyvesek mellett túlélőszakértő aki befolyásolhatná a fotelkalandor írók pillanatnyi agymenéseit.

Mark Bolt - 2014. 03. 22. 10:25

Ezen felül gyakorlatilag minden megmozdulásuk ostobaság, a nagyobb csoportnak még vize sincs, és akkor eljön az este, és mintha elmentek volna jóllakottan dizsibe, folyik a rave parti. A forgatókönyvest agyon kellene csapni.

superpityu - 2014. 03. 22. 11:52

néhol nagyon tipikus tinis, néhol egész élvezhető volt a pilot. annyi biztos, hogy most maradok, mindig kell valami jobb guilty pleasure.
a nem kiemelt tini karakterek pedig birkák, jó azért a kajáért rohangáló csapatban is akadnak semmilyenek, de ők mégsem olyan rosszak.
a fenti konfliktus érdekesebb, de valahogy a lenti dolgok, az újdonság varázsa jobban tetszik. viszont a bárkán a lens flare kikészített :D
a színészekkel egyelőre nincs gondom, az idősebb korosztály nagy részét csípem. tinik közül pedig a fürdős csajon és a bates moteles kölykön kívül senki sem ismerős. okozhatnak még meglepetést.

ayren - 2014. 03. 22. 12:35

“A CW-s sorozatokhoz úgy tűnik, 100-as csomagokban veszik a dünnyögős dalokat hangulati elemnek, talán igazuk van, ezzel is telik az idő és legalább addig se beszél hülyeséget senki.”
:)
Azért muszáj lesz belenéznem, bármennyire is nem szeretem a rossz színészes, dögunalmas tini melodrámákat, de a posztapok téma mindig számíthat rám, legalább a pilot erejéig.

Feji - 2014. 03. 22. 12:52

Én nagy reményekkel ültem le megnézni, de az első 20 perc után kénytelen voltam kikapcsolni, mert számomra annyira idegesítő volt az egész. Tudom, hogy nem kell komolyan venni az egészet, de azért számomra instant kasza.

Az első gondolat, ami eszembe jutott, hogy nem lett volna könnyebb leküldeni egy műholdizét, amivel megtudhatják, hogy mivan? Elvégre egy űrállomáson vannak. Jó, értem én, hogy akkor nem lenne sorozat, de akkor is :)

Yooha - 2014. 03. 22. 13:04

Winnie: Nem a történet a hülyeség, hanem a szereplők. Egy TBBT-ben vagy egy Community-ben lehetnek teljesen irracionális szereplők, mert azok vígjátékok. Nem kell komolyan venni. Görbe tükör. Ez itt viszont valami komoly történet lenne (kihal az emberiség pár hónapon belül) erre itt ökörködik a nagy része. Ezt tanítják az embereknek ott fent, hogy “fuck yeah bitches”? Ennyi erővel a Napba is kilőhették volna őket. Jó, gondolom a főszereplők túlélik, amíg el nem kaszálják a sorozatot, csak milyen már, hogy lenne egy jó erős alapsztori, és akkor nyári tábort csinálnak belőle.
Amúgy ha nincs kommunikáció, akkor a bio-karperecek miért küldenek jeleket? És miért mindig a rádió az első, ami elromlik? :)

Tommy - 2014. 03. 22. 13:23

A kritikák és a kommentek engem is sikeresen elriasztottak. Töröltem is gyorsan a gépről a pilotot.:D

Kira - 2014. 03. 22. 15:01

Engem megfogott valahogy, de az tény, hogy remélem gyorsan eljutnak egy romvárosba, vagy valami mert ez így elég Terra Nova feeling, ez az erdőben rohangászás nagyon nem jó dolog… és a Terra se véletlenül bukott meg.

Junkieka - 2014. 03. 22. 16:06

Köszi, hogy megnéztétek helyettem, így nekem már nem kell. :D

ayren - 2014. 03. 22. 16:09

Na, most végeztem vele, és tényleg kicsit Terra Novás. Azért a következőre még biztos benevezek, merthogy jönnek a túlélő földiek utódai, akik a fejlett technológiájú űrállomásosokkal szemben nyilvánvalóan egy primitívebb állapotba csúsztak vissza.
Egyébként érdekelne, hogy hányan élnek az űrállomásokon, hogy így pocsékolják az emberi géneket?
A genetikai vizsgálatok szerint a Homo Sapiens létszáma a múltban egyszer kb. 2000 főre zsugorodott, amivel a kihalás szélére kerültünk. Ahhoz, hogy egy faj fennmaradjon, kell bizonyos genetikai változatosság, vagyis adott populációszám. Ha ezzel az 1 gyerekes, kivégzős társadalmi modellel az űrben élők száma ennél jóval kevesebb, akkor tök mindegy, hogy vissza tudnak-e költözni (a szerintük ember nélküli) Földre, pár száz év és néhány generáció után kihalnának egyszerűen a beltenyészet miatt.

montanosz - 2014. 03. 22. 16:11

Elég jó volt ez, következő részek ha legalább ilyen szinvonalon maradnak már nézős lesz))

Bagosz - 2014. 03. 22. 16:21

Engem beszippantott.Az eleje túl gyors volt, a sok párbeszéddel.Valóban bugyuta,de pörgős, a téma nagyon érdekes.
Elszaladt a negyven perc,ez mindig a mérvadó.
A két csaj túlzott szépsége és a szőke csaj udvarlójának nyálas jópofáskodása valóban zavaró.
7/10.
Maradok végig,sztem

kisdee - 2014. 03. 22. 17:05

ayren: szerintem elképzelhetetlen lenne, hogy egy űrbárkán ne legyen egy génbank, ami a genetikai változatosságot biztosítaná, amikor tudomásom szerint már most lehetséges génbankot létesíteni.

yeeeyha - 2014. 03. 22. 17:11

Az első 10 perc baromi idegesítő volt, de aztán azon kaptam magam, hogy érdekel mi lesz, szóval maradok egy darabig. A Star-crossed-hez képest ez vmivel jobb volt, talán tinisebben néznek ki a szereplők, és egy-két fordulatra nem gondoltam volna azonnal.

Ami már most sajnálok, hogy a barna csajszit nem nyírta ki a vízi kigyó, de legalább elvitte egy körre a hülyéjét.

DarylD - 2014. 03. 22. 17:46

Vannak benne borzasztó idegesítő részletek és szereplők, de engem megvettek rögtön a környezettel, Sir Henry Ian Cusick-al, a barna csajszival, és a rész végi cliffhangerrel. Elszórakoztatott, és végül is az a lényeg. :D
A pilot nálam kb. 7/10-ből.

Ennn - 2014. 03. 22. 18:25

Na ezt most bepróbáltam!
Az ötlet jó, de totál nem a beharangozott irányba fognak menni szerintem.
Amúgy meg… lehet vicces, de engem most jobban érdekel a 100 helyett (már csak 98) hogy azok ,akik lemaradtak az űrhajóról hogy élték túl, és, hogy mi a fa-csillag-ért kellett azték harcos lándzsákkal dobálózniuk, amikor tuti maradtak a jó öreg kis fegyverekből is.
Ez így nekem értelmetlen. A pilot végére csak értetlenül ráztam a fejem, hogy mi van? Most mégis melyik irányba akartok elindulni ?Hát döntsétek már el, mert így nem fogom, tudni, hogy akarok-e veletek tartani!!!

ayren - 2014. 03. 22. 18:36

@Ennn
“…amikor tuti maradtak a jó öreg kis fegyverekből is.”

Lehet, hogy fegyver (lőfegyver) maradt, de lőszer 100 év után tuti nem. Technológia meg ugye nincs, amivel legyártsák.

winnie - 2014. 03. 22. 19:45

“amikor tuti maradtak a jó öreg kis fegyverekből is.”

ha tovább nézed, gondolom ki fog derülni. nem lehet mindent rögtön a néző szájába rágni.

CarT - 2014. 03. 22. 19:58

Nekem is guilty pleasure. Idegesítőek a tinik, de remélem hullanak majd, és lesz karakter fejlődés emiatt. Az őzikés poén is jó volt, csak az a fránya úszással nem tudtam dűlőre jutni. Hogyan/hol és főként minek tanultak meg úszni? :)
A dokinő kivégzést sejtettem, hogy megakadályozzák, kell a hajóra egy fő “jó” karakter is.
(Amúgy falling skies kicsit hangulatosabb volt nekem, azért maradtam.)
Na, meglátjuk mi lesz belőle.

CarT - 2014. 03. 22. 20:00

Ja, és 100 év nem kevés kicsit a regnálódáshoz + egy komplett flóra/fauna mutációhoz? :)))))))))

eszemix - 2014. 03. 22. 20:02

Ez a pilot lényegesen jobban tetszett, mint a Star-Crossed. De ha a ‘földlakók’ és a százak között romantikus nyűglődés alakul ki, akkor csá.

Dark Energy - 2014. 03. 22. 20:27

Ismételten csak nem sikerült megkedveltetni velem az tini ifjoncokat, ez már csak így van.
Maradok pár részre, hátha, de aztán szerintem kuka.

winnie - 2014. 03. 22. 20:40

“Ja, és 100 év nem kevés kicsit a regnálódáshoz + egy komplett flóra/fauna mutációhoz? :)))))))))”

de. lehet, hogy kevés. idővel kiderül, hogy mi történt. mert egyelőre fogalmad sincs arról, hogy mi történt a földön. alap dolog, hogy nem az, amit mondanak.

jim455 - 2014. 03. 22. 21:31

Túl sok volt az ûrhajós jelenet, ez remélem változik mert baromira nem érdekel mi folyik az ûrhajón, fedezzék fel a szigetet szépen. Ebbõl amúgy ha nem a CW adná, lehetne egy Lost 2.0, ugyan az az alaphelyzet. Ja és túl sok ez a 100 ember, meg túl fiatalok is, nyilván utóbbi a csatorna miatt. hát so so, 2 részt még talán még meglesek, aztán lemorzsolódik ha ez a szint marad.

Luke - 2014. 03. 22. 21:32

@CarT
nekem ez a véleményem a regenerálódásról:
http://www.youtube.com/watch?v=qTlKPJVsUBM
:D

Am, tényleg egész nézhető lett, de engem az indokolatlan lansflare kicsit zavart, de mindenképp maradok

nemo - 2014. 03. 22. 21:57

hát ezt akár honnan nézzük borzasztó, a karakterek idegesítőek, a történet jó lenne de a kivitelezés gagyi, egy két jelenetnél elkapott a röhögés annyira szerencsétlen volt. Kasza. 1/10

Ecurb - 2014. 03. 22. 22:51

Az uccsó kép eléggé hajaz Kate mosakodására a Lostból :P

Synrew - 2014. 03. 22. 22:55

Á,kóstolgattátok már páran,de inkább bele se kezdjünk,mert iszonyatosan szét lehet ám szedni az egészet.
-teljesen reális,hogy valami hasznos tevékenység helyett bezárjuk a fiatalokat,etessük-itassuk meg fűtsünk rájuk
-nyilván designer ruhákban szaladgálnak 100 év után,jó fejlett lehet a textilipar,nyilván ez kiemelten fontos iparág lehet az oxigén meg a kaja stb mellett
-persze nyiván WC/fürdőszoba hiányában is kifogástalanok lesznek még napok múlva is,sőt a borostáról is leszoktak
-sajnos az egész egy nagyon elcseszett Beverly Hills-i tiniképen alapul,úgy tűnik az írók nem ismernek mást,szerencsére azért talpraesettebbeket is lehet találni a valóságban,akik azért legkésőbb este az idegen erdőben,az első elmaradt vacsora után ráébrednének,hogy itt nem játékról van szó.A túlélőösztön még mindig meglepően erős sok emberben a civilizációs máz alatt
-az a tábla,persze pont ott hever…

Na jó hagyjuk,értelmetlen,nyilván nem várhatjuk(CW,PG besorolás stb),hogy:
-azért legyen a 100 bezárva,mert fellázadtak a rezsim ellen,esetleg kiszagolva,hogy valami nagy gáz is van a háttérben
-valaki közülük elárulta őket így buktak le,de nem tudni ki,persze mindenki a kancellár fiacskáját gyanítja,de csak annyi derülne ki,hogy a Júdás is lement a többivel
-a barna csajt,bár eyecandy, kinyírattam volna a vízben,később menekülés közben persze belebotlanának a megcsócsált hullájába a parton

winnie - 2014. 03. 23. 06:11

synrew: lehet, hogy te szétszeded, de ezek zöme olyan, amire az író röhögve válaszol – szétszed téged, mint például, hogy nem végeztek hasznos tevékenységet). főleg, hogy az általad felvetett dolgok egy részéről a folytatásban szó lesz. például az első elmaradt vacsoráról. miért nem várod meg, mielőtt “szétszeded”? a tiniképet sem lehet értelmezni, mert láttál 1-2 tucat karaktert a százból, megismertél 10-et, akik zömére végképp nem lehet rásütni, hogy beverly hills tiniket testesítenének meg.

“-az a tábla,persze pont ott hever…”

azért ilyen szintre nem menjünk le. egy dolog, amikor valaki felvet érdekes kérdéseket, ami fölött elsiklanak talán, de ez… ezt nem is értem, hogy merülhet fel bárkiben is. ott hevert. az életben egy nap ezer ilyen “persze, pont…”-véletlen van. miközben ott hevert ez a tábla, inkább gondolj arra a több tucat nyomra, tárgyra, dologra, amibe ha véletlenül belebotlanak, máris tisztában lennének a helyzettel. de nem botlottak bele. mert nem volt akkora szerencséjük.

vagyis ne gondolj, nyilván nem meggyőzni akarlak, de az efféle felsorolás jellegű

Peterhappy - 2014. 03. 23. 06:50

@winnie – 2014. 03. 22. 06:53

Egy (ezek szerint) eleg rosszul sikerult poenra reagaltal, egyebkent jogosan :)

Buga Jakab - 2014. 03. 23. 08:53

Ennek a sorozatnak már az alaptörténete annyira bárgyú, hogy hihetetlen. Én nem tudom, hogy a cw sorozatírói ennyire sötétek, vagy minket néznek annak, de:
Elpusztul ugye a Föld egy atomháborúban, adott X ember egy űrállomáson, akikkel majd 200 év múlva újra be kell népesíteni.
Ennek fényében teljesen életszerű szabályozás, hogy minden egyes párnak csak egy gyereke lehet.
200 év, az 8-9 generáció, szülőpáronként egy gyerek pedig azt jelenti, hogy minden egyes új generáció létszáma az előző generáció fele lesz. Számoljunk csak nyolc generációval, akkor is, 100k-s induló létszám mellett a 8. generáció 390 emberből fog állni, feltételezve, hogy mindenki korrektül megcsinálta az egy gyereket, senki nem halt meg balesetben és betegségben, valamint senkit nem végeztek ki piti szabálysértésekért (oh wait…).
Legyünk nagyvonalúak és tekintsük az utolsó három generációt szaporodóképesnek (40-50 évesen azért még benne van az emberben a bugi), a 200 év lejártakor ~2700 emberrel állnak neki benépesíteni a bolygót (akik között ráadásul bőven van gyerek-szülő-nagyszülő kapcsolat).
Persze (tudjuk, winnie) nem tudhatjuk mennyi volt az eredeti létszám, elképzelhető, hogy milliós, de ez annak fényében, hogy 100 tini Földre dobása egy hónappal kitolja az amúgy 3-4 hónapra elegendő life supportot, elég valószínűtlen.

winnie - 2014. 03. 23. 09:13

de ebből számomra például nem az következik, hogy hülye az író, hanem 1. nem csak 100e ember volt, 2. nem rögtön lépett érvénybe a szabályozás. (az író lehet hülye, de ebből konkréten szerintem nem következik.)

a létszámot talán meg lehet saccolni abból, hogy mennyivel tolja ki az élettartamot, de azt nem tudhatod, hogy mikortól van születésszabályozás (ha említik, sorry), illetve, hogy mi történt abban a száz évben (simén lehettek durva dolgok), aminek során nőtt vagy csökkent a népesség. nem a gondolatmenettel van a gond, hanem azzal, hogy olyan feltevésekre alapozol, amik közel sem biztos, hogy valósak. még azt sem tudjuk (talán), hogy mennyit írnak. (bár lehet, hogy említik, nem emlékszem én semmire:)

az író papíron tudja a körülményeket, levezette magának a világot és az alapján tudja azt mondani, hogy mi mennyire elég. mert ha kevesebb vagy több időre lenne elég, akkor azt mondaná, nem?:) szóval az tűnik logikusnak, hogy számára adott a világ és elárul részleteket róla, hogy a néző következtethessen. nem pedig fordítva, hogy mond random részletet és az alapján alkotja meg vázlatosan a világát. szóval érted, vette az alaphelyzetet az atomháborút és abból alkotta meg a sorozat kezdő állapotát. fordítva nem lenne értelme. adja magát, hogy rengeteg infó van, amivel nem vagyunk tisztában.

ez persze megint csak elmélet, én aztán végképp nem tudom, hogy 12 űrállomás hány embert képes befogadni.

Ennn - 2014. 03. 23. 09:14

Golyókat simán lehet gyártani szerintem, házilag is.
Lehet, különben maradok a 2 részre.
A lándzsa hatásvadász volt, de nekem logikailag ellentmondó, ezért, amíg nem adnak megfelelő magyarázatot ellenérzések lesznek bennem.
A másik meg, hogy kétfejű őz? Meg az előzetesben az a koponya?
Hány atombomba robbant fel?
Sokan túlparázzák a sugárzást is, mert fals infók keringenek mindenhol. Úgy szeretném, ha hatásvadászkodás helyett a tudományos alapokra is hangsúlyt fektetnének.

CarT - 2014. 03. 23. 10:06

Ennyire tényleg ne szedjétek szét :P Az evolúciós dolog sántít kicsit, de ezt is lehet megmagyarázzák (pl.: az robbanás miatt x meg y féle anomália keletkezett, ami miatt a Föld más idősíkba esett egy időre stb. :D). A tökéletes tinik zavaróak, de ha a “nyomorállomás” miatt ronda, fogatlan, zsíroshajú, mosdatlan, alultáplált borostás lánykat mutatgatnának, ki nézné? :D

belzebub - 2014. 03. 23. 10:24

Azért ezt a sorozatot nagyon nem kell komolyan venni. Nekem nagyon tetszett az alapötlet, sajnos a végeredmény már kevésbé. Ezt a sorozatot nem a cw-nek kellett volna megcsinálni. Lehetett volna ebből jó kis sci-fi dráma, posztapok stílusban, érdekes kérdéseket feszegetve, ehelyett kaptunk egy bárgyú tini sorozatot.
Eleve 100 egyébként sem túl megbízható tinitől várni a “megváltást” már nonszensz. Nálam már a karperec kicsapta a biztosítékot, mindent képes figyelni, elemezni, továbbítani az adatokat, kivéve a radioaktív sugárzást nem méri, mert azt minek. Jó lesz majd találgatni, hogy mitől halnak meg, sugárzástól, vagy csak egymás öldösésétől. Végül is ez lett volna a legfontosabb infó, amitől a túlélésük függ, de nem úgy fejlesztjük ki a karperecet, mert így izgalmasabb.
Legalább készítették volna fel őket valamilyen formában, hiszen nem egyik percről a másikra jött az ötlet, hogy idővel körül kell nézni a Földön, hogy alkalmas-e már az újbóli betelepítésre. Eszközöket adni nekik, hogy tesztelni tudják a földet, a vizet, mennyire szennyezett stb. Nem, ehelyett bepakolnak 100 megbízhatatlan, korlátolt tinit, mindenféle felkészítés és eszköz nélkül. Mégis mit is várnak tőlük? Még ha működne is a kommunikációs vonal milyen infót várnak? Milyen a környék, hogy érzed magad, fáj-e a fejed? Legfontosabb utasítás, amit kaptak: katonai bázist megkeresni, kaja a hűtőben.

ayren - 2014. 03. 23. 12:31

@winnie
A létszámon már én is filóztam, nem emlékszem, hogy említettek volna 100 000 fő “alapító atyát/anyát” az űrbázisokon, de lehet, hogy tévedek. Ami tényleg kiindulási alap lehet, a jelen, hogy -100 ember = +1 hónap. És hogy a 3-4 hónapot húznának ki maximum. E szerint per pillanat nem nagyon lehetnek többen, mint 500 fő, ami már alapból megpecsételné az emberiség sorsát, mert még ha el is kezdenének szaporodni, mint a nyulak, a beltenyészet miatt néhány generáció múlva jönne a kihalás. Ja, és ráadásul a beltenyészet már a nukleáris katasztrófánál elindult, vagyis 100 éve.

koka - 2014. 03. 23. 15:38

Most jöttem rá, hogy mennyire gyűlölöm a lens flaret. Semmit nem ad a képi világhoz, itt meg ráadásul túlzásba is vitték. Aki ezt kitalálta, azt kukoricán kéne térdepeltetni 0-24-ben.

Viszont a Radioactive dalválasztás annyira patentos lett oda, hogy még most se hiszem el. Tényleg a rész fénypontja volt, pedig nem is szeretem ezt a dalt, de poénos volt ahogy erre ugrálnak a gyerkőcök és full szarnak az egészre.

Van egy kis Terra Novás felhangja a dolognak, ezért tuti maradok is, tényleg nagy állatság az egész, de ezt már fentebb leírtátok.

Wee - 2014. 03. 23. 17:47

Felemás érzések megint csak. Alapból tiniként én lennék a célközönség a csatornának, de hogy még én is folyamatosan forgattam a szememet a rész folyamán. Nem egy rész túl gagyi, jobb szó nincs rá. Mégis valahogy volt hangulata a pilotnak, még a zenebetétek is tetszettek. A szereplőkben semmi különlegesség nincs, bár azért annak örülök, hogy a férfi főszereplők most tényleg nem sikerültek annyira túl tökéletesre. Egy részre még biztos maradok, aztán meglátjuk. :D

flash - 2014. 03. 23. 22:48

Nagyon tetszett az 1.rész. A Radioactiv dalválasztásnál pedig megvettek. Kb. tízszer néztem meg azt a jelenetet :)

jerrycomovie - 2014. 03. 24. 02:53

Más is írta, hogy azért ahhoz képest, hogy a túlélés miatt a legkisebb bűnt is halállal sújtják, ahhoz képest a ruházati ágazat meglepően dizájnos volt számomra. Ez főleg az utolsó percekben szúrt szemet. Szép kék színek, cipzár. Ha ennyire nehéz fent az élet, akkor a ruha festése, cipzár legyártása eleve felesleges idő és energia pocsékolás.

Más:
A karkötő közvetíti az életjeleiket az űrállomásra.
De se egy kurva beépített kamera, se egy rohadt mikrofon, pedig mindkettő sokkal könnyebben elkészíthető, mint egy életjeleket közvetítő diagnosztika.

A vége meg olyan kiszámítható volt számomra, hogy nálam kasza. (Vége? Az egész…)

Elar - 2014. 03. 24. 20:41

Hűűű
Én ehhez öreg vagyok 39 évesen :)
Végigszenvedtem az első részt, de….
Nem szimpik a szerelők, a sztori… semmi
1/10-es :)

Yooha - 2014. 03. 25. 08:01

Az nekem is érdekes volt, hogy elvileg nagyon kevés ember van, de nyakra-főre hajigálják ki őket a légzsilipen, meg születés-szabályozás van. Persze kevés a nyersanyag, oké. Szerntem max. párezer ember lehet, de ha a -100 ember ~ +1 hónap levegő, akor csak pár száz.
Tényleg, egy ilyen kis zárt rendszer fenntartható 100 évig? A napenergián kívül nem jut be semmi, és ha nyilván cirkuláltatnak mindent (víz, levegő, tápanyagok), valami veszteség akkor is van. Az emberek..hm…meghalnak, szóval belőlük “zöld szója” lesz? Mert ha nem, az is pazarlás. Remélem a légzsilipnél a kidobás előtt kiszívják a levegőt.

winnie - 2014. 03. 25. 08:47

miből gondolod, hogy kevés ember van? nekem az jött le, hogy nagyon sokan vannak.

Yooha - 2014. 03. 25. 08:54

winnie: 7 milliárdhoz képest biztos kevés van. Oké, nem tudjuk, de a már említett számolás alapján nem lehetnek sokan.

winnie - 2014. 03. 25. 14:26

jó, persze, de még anélkül is kezelhetetlenül soknak tűnhet pár fő ember számára a tömeg. de megnézem, mert erről tuti, hogy kellett írniuk korábban interjúkban.

jessm - 2014. 03. 25. 14:30

Nekem egész tetszett a rész, jóó egyetértek a kritikával, hogy nem minőségi a müsor. De mivel az alap szitu tetszik és a pilot is elment, 3-4 részt megnézek, hogy lássam merre indul el a sorozat.

Eszem semmi fogj meg jól - 2014. 03. 25. 19:54

Miért kellett kicsinálni a szemüvegest az első részben ?! Ha nem éli túl akkor bizony nem nagyon nézős

nfsu17 - 2014. 03. 25. 21:47

Meglepően gyorsan elszállt ez a 40 perc.
(Skoda) Octavia szeme/feneke is hozzátett azért ehhez.
Megvan az eyecandy kategória győztese nálam jövőre…vagy idénre?

Sok értelmet nem kell keresni eddig a sorozatban, a szokásos “nem vagyunk egyedül” befejezés már nem is annyira meglepő, de kellett, hogy megmaradjon az érdeklődés.

Erősen trash/asylum cuccnak néz ki, de vállalhatónak tűnik.

Llew - 2014. 03. 26. 08:36

Oké, hogy nem ez a minőségi tévézés csúcs és a pilot sem volt kirobbanó, a fiatalok még színészeknek sem nagyon nevezhetőek, de azért ez a szarakodás amit itt az űrállomás létén, eltartó képességén lovagolnak sokan az azért túlzás.
Suspension of disbelief emberek. El kell fogadni a történet alapját.
A TWD-nél azt, hogy zombik vannak, a PoI-ban a mindent látó AI létét, itt meg azt, hogy az emberiség maradéka egy űrállomáson él. Annyian ahányan. Viszont ez a tény már a sorozat leírásában is, meg a promókban is benne volt. Ha valakinek már ezzel gondja van, akkor eleve miért vágott neki a pilotnak?

Yooha - 2014. 03. 26. 09:44

Llew: Az azért elvárható, hogy bármilyen történet a saját világán belül konzekvens legyen. Ha elfogadjuk, hogy az Űrben terjed a hang, van Erő, egy szuper AI New York minden digitális adatát rögzíti és elemzi, stb…akkor ezen túl minden elhihető, ami illeszkedik ebbe az axiómának tekintett világba.
Viszont itt semmi ilyen nincs. Az, hogy többszázezer ember minden külső erőforrás nélkül így túléljen, azt nem lehet racionálisan elfogadni. Mondják azt, hogy van egy gép, ami az űr vákuumjában lévő részecskéket biszipkázza és replikál belőle hajszárítót meg akármit. Vagy fotonokból csinál anyagot, befogja a sötét anyagot, én bármit elhiszek, de valaminek KELL lenni, amit ha elfogadunk, onnantól már minden egyéb reális.

Llew - 2014. 03. 26. 10:44

Yooha
itt jön a már winnie által említett dolog, hogy láttunk egy 40 perces pilotot, amibe nem fér bele minden, a következő rész lehet azzal kezd, hogy bizonyos kérdéseket megmagyaráz.

Miért nem lehet elfogadni? A BSG-ben ellehetett, hogy ~50 000 ember utasszállítókon, meg egy készletek nélküli hadihajón túlél? Ott is csak jóval később jött elő a készletek problémája, nem a pilotban

A 100 000-es népességet meg nem tudom ki honnan szedte. Én nem emlékszek ilyesmire.

winnie - 2014. 03. 26. 10:56

yooha: nem úgy kell hozzáállni, hogy “nem lehet”, hanem úgy, hogy ez VAN. ez megtörtént. látjuk. látjuk, hogy elél valamennyi ember. és akár el is lehet kezdeni agyalni a hogyanon, ha valakit érdekel és tartja annyira a sorozatot, hogy a heti 40 percen túl is áldozzon rá. (vagyis a szabadidejéből.) vagy meg lehet várni, míg elmondják.

a gondolkodásodban ott a hiba, hogy nem csak felteszed a kérdést, hogy “hogy él túl több százezer (vagy akármennyi) ember?” és várod majd a választ, hanem kijelented, hogy nem élhet túl, mert te így gondolod. ezzel csak az a gond, hogy mint írtam fent is, túlél. tehát ha nem tudod megmagyarázni, akkor nálad van a tudás deficit. (szó se róla, én sem tudom, de nem is akarom megmagyarázni, mert nem az én dolgom.)

érthető, hogy elvárod, hogy a szádba rágjanak minden alifnormációt, lefektessék neked a világ alapjait, a történelmet, de az efféle dolgokat nem lehet felsorolni pontonként. elmondtak annyit, amennyit a rész elején (azt is narrátorral, ha jól rémlik, szóval nem lehet tudni, hogy igaz-e, hiszen a csak azt tudjuk, amit a főhősnő tudni vél!), a többit pedig szép lassan a nézők tudomására hozzá a történet szövetébe rejtve, az epizódok sztorijával felvezetve.

ilyen a sorozatkészítési technika. és akkor majd kiderül, hoyg 2010-et vagy 10300-at írunk-e, hogy valóban a Föld-e az a bolygó, nem-e földönkívüli lány valamelyik szereplő. mert bármi lehet. semmit sem tudsz arról a világról. csak a sajátodról, amire alapozva gondolkozol.

ugyanez volt a revolutionnél. a pilot után sokan jelentkeztek, hogy ezt nem értik, azt nem értik, ahelyett, hogy vártak volna, hogy a készítők sorra vegyék a dolgokat.

(nem véletlen, hogy a készítők is twitteren bizonyos felvetődött kérdésekre, hogy “ez majd a 4. részben” válaszolják meg, stb.) ők eleve úgy írják a sztorit, hogy minden részben fognak egy infót, amivel szélesítik a mitológiát és bevonják a sztoriba. olykor fontos dolgot, olykor a ruházkodással kapcsolatos választ. többek között ez is fogja előre vinni a sorozat sztoriját. szép lassan. epizódonként.

Buga Jakab - 2014. 03. 27. 08:32

@Llew:
A 100k-s létszámot én hoztam fel, hogy érzékeltessem, hova vezet kétszáz éven át a “két szülő egy gyerek” szabályozás. Nyilván ennél jóval kevesebben lehetnek, ahogy azt írtam is (legjobban a -100 ember = +1 hónap alapján lehet következtetni és az nagyságrendekkel kisebb létszámra utal)

A suspension of disbelief szép dolog, de én egy sci-fi-től elvárom, hogy akármilyen elborult / képtelen világot fest is le, az megmagyarázható, a saját szabályai szerint elhihető legyen. Itt már a pilotban olyan ellentmondások vannak, amik az egész settinget nevetségessé teszik.

(Ami a BSG-s párhuzamot illeti: ott egy hirtelen bekövetkező háború miatt ragadtak tízezrek a hajókon, a sorozatba az esemény után közvetlenül kapcsolódtunk be és nem 97 év múlva, az ellátási gondok pedig viszonylag hamar jelentkeztek.)

Mondjuk részemről már tökmindegy, a pilot után adtam neki mégegy esélyt, de az előbb megnéztem a második részt és megkapta a kitüntető shift+del díjat arany kasza fokozattal.

egy igazi szakember - 2014. 03. 27. 16:06

Gyerekeknek talán jó lehet, amúgy szánalmas. Kasza!

VDani - 2014. 03. 27. 18:45

Anno mikor olvastam, hogy egy egész jó alapsztorijú scifi jön a CW-re, voltak félelmeim. Be is igazolódtak, értelmetlen bunyók, idegesítőbbnél idegesítőbb karakterek. A másodikból 5 percet bírtam, és kasza neki.
Henry Ian Cusick ellenére is.

jessm - 2014. 03. 27. 19:15

Nekem bejött a második rész is. Tetszett, hogy fele fele arányban volt a ürben lévő konfliktus és a földi konfliktus.

laza_kivi - 2014. 03. 28. 09:37

No, nem vártam sokat tőle, így nem is kellett csalódnom benne. Szépen szövögetik a sztorit, eddig mindig kaptunk valami újat, amivel fenn tudják tartani az érdeklődésemet, az előzetest látva a 3. részre is kíváncsi vagyok.

laza_kivi - 2014. 03. 28. 09:44

Amin fenn lehet akadni, hogy ilyen fejlettség mellett nem hiszem el, hogy nem tudják valahogy máshogy megfigyelni őket. Igaz eléggé sűrű a lombozat, de biztos akadna valami. Vagy azok a megfigyelő cuccok elég gyengére sikeredtek, de mindegy is… amíg nem zavar addig nézem. :)

jessm - 2014. 03. 28. 13:21

Melleseleg szerintem az új csaj a barátnője spacewalker-nek…

Nekem az egyetlen dolog ami szúrja a szemem hogy karperec folyamatosan küldi az információkat , szóval rövid írásos üzeneteket elvileg tudnia kelene küldeniük egymásnak… Mármint ha én terveztem volna a karperecet akkor ezt bele tettem volna… (most morsere gondolok) Bár lehet hogy egyik gyyerek se tud morsezni..

Majd elmondanak mindent amit tudnunk kell, kár bármin fenn akadni még a 2nél , ha 5-6 résznél sem értesz semmit akkor van baj…

Yooha - 2014. 03. 28. 12:42

2. epozód spoiler:
Na, valami dátumok már kiderültek: azt az űrkapszulát 2102-ben mentették meg a MIR-3-ról. Gondolom ekkor lehetett az atomháború, vagy nem sokkal előtte. Lehet, hogy pár évig még vekengtek a megmaradt emberek, hogy mi legyen. A cucc meg 130 éves. Szóval nem soksokezer évvel a jövőben játszódik, csak kb. 200 évvel.
Én eddig maradok, ez a rész nem volt annyira szörnyű. Az új szerelő csaj egyből rájött hogy direkt szedik le a karperecet, a nagyokosok persze nem gondoltak erre.

joshua7 - 2014. 03. 28. 21:36

Tegnap elkezdtem nézni a 2. részt, de 10 perc után kikapcsoltam. Eszméletlen klisés az egész, elképesztően ostobák a fiatalok, teljesen irracionális, amit csináltak. A fogócskázás volt a kedvencem. Atyavilág..
Ma aztán végignéztem, javulás nem nagyon volt, kivéve az utolsó jelenetet. Emiatt nézem még tovább.

00Alexa00 - 2014. 03. 30. 18:51

Egyetértek winnievel, hogy fölösleges egy sorozatnál, ami ráadásul a jövőben játszódik és scifi témájú, azon gondolkodni, hogy már pedig “így-megy úgy nem lehet”. Nyilván kitaláltak valamit, volt technológia fejlődés…stb., szóval ezen kellene átlendülni. A sorozat egyébként Kass Morgan könyvén alapul, nem tudom mennyire követik majd az alapsztorit. Nálam eddig 6,5/10 és megvárom a többi részt mielőtt kiszállnék.

A hozzászólásokból nekem egyébként az jött le, hogy többen nincsenek teljesen képben az alaphelyzettel, ezért gondoltam leírom, hogy nekem eddig mi állt össze (nyugodtan javítsatok ki-tegyetek hozzá):

– Kb. 2200-as éveket írhatjuk.Volt egy nukleáris háború a Földön, ekkor 12 űrállomás volt az űrben, akik összekapcsolódtak egy “Bárkává”
– Az atomháború 97 éve pusztított a bolygón, és eredetileg azt tervezték 100 év múlva küldenek le “megfigyelőket”.
– A bárkán minden bűnért halál jár, kivéve a 18.éven aluliaknak, mert őket elzárják és csak ha betöltik a nagykorúságot végzik ki őket
– Itt jön a csavar: A bárkán váratlanul meghibásodott valami, és nincs elég oxigén ezért kénytelenek valahogy csökkenteni a népességet. De ahelyett, hogy megölnék a 18.év alatti foglyokat inkább adnak nekik egy esélyt, hogy hátha már életképes a Földön maradni. (Gondolom ezért is csak olyan “összecsapottak” a karperecek, kommunikációs doldgk, amiket kaptak)
– Ráadásul ez(földi környezet kitapasztalása) azért is fontos, mert még így is meg kell szabadulni legalább 100 embertől, hogy egy újabb hónapot nyerjenek, mert annyi időbe telik a hiba kijavítása.
– Azért nem tudták teljesen biztosan, hogy a sugárzás végzett-e a gyerekekkel, mert hasonló életjelváltozásokat produkáltak (fájdalom), mikor levágták magukról a karperecet.

pod - 2014. 03. 30. 23:45

-Javítós vagyok egy sokszorosan túlzsúfolt űrállomáson, és akkora cellám van, amekkorába egy osztag orosz tengeralattjárós hálálkodva költözne be.
-Úgy osztogatjuk az altatót a javítóban, mint a cukorkát, de pont a vérrel takarékoskodni kell, ritka kincs.
-Látom, hogy egyre többen egyik pillanatról a másikra meghalnak, azonnyomban kihűlnek, a körülöttük lévő túlélőknek meg a szeme se rebben. A sugárzás a magyarázat, milyen ciki, hogy pont a geiger számlálót felejtettük ki.
-Valaki megszegte a törvényt, dobjuk ki az űrbe! Ugyan kinek hiányzik az a 30m3-nyi levegő, 4liter vér(pedig kincs! :) ) és 40kiló műtrágya, amibe ez kerül? *bocs*

pod - 2014. 03. 30. 23:58

Talán éppen a levegő-kérdés a legkevésbé bugyutaság ebben a sorozatban.
CO2 bontás egyenlőre túl energiaigényes plusz ha növényekkel nyomják, túl sok helyet foglal.
De az elv mmegvan, szándék megvan, már csak a módszeren kell finomítani, ami jövős scifiben bőven elfér.

Most szerintem nem az a bajuk, hogy maga az oxigén “fogy el”, hanem a szűrők amortizálódnak le hamarabb, mint számították anno.

00Alexa00 - 2014. 03. 31. 21:26

Nem vagyok szakértő csak nekem eddig ezek jöttek le. A Technikai-technológiai dolgokhoz nem értek, szóval ilyenekre választ sem tudok adni :). Nyilván hagy kívánni valót maga után a történet eddig, ezért is 6,5 nálam. Kivárós taktikán vagyok, még pár részt megnézek és aztán kiderül, hogy megéri-e végig maradni vagy sem.Az alapszituáció tetszik, bár az űrhajón játszódó jobban érdekelne, eszembe juttatta nekem is a BSG-t :)(Bár messze elmarad tőle)

ayren - 2014. 04. 02. 21:38

Az oxigénhoz és az élelemhez annyit, hogy sok sci-fiben hidroponikus növénytermesztéssel próbálják megoldani az évtizedekig vagy évszázadokig repülő űrhajók legénységének élelmezését, lásd pl. Brian Aldiss Amíg világ a világ c. regényét. A növények pedig oxigént termelnek. Két legyet egy csapásra.
Aki pedig már rohadtul unja a létszám tippelgetést, az most ugorjon. De. Megint csak elhangzott egy olyan, hogy kétszáz ember kiirtása a maradók számára a 4 hónapot 6 hónapra tolhatja ki, amíg megjavítják azt, ami elromlott. Hát én nem vagyok egy matek zseni, de ez szerintem inkább néhány száz főről árulkodik, mint 10 000 netán 100 000 emberről. Megerősíti az első rész utáni tippemet, hogy jelenleg nem nagyon lehetnek többen, mint 500 fő (a szaporodási rátájuk szerint nyilván a kezdetkor ennek a többszöröse volt a számuk.) Pár száz embert meg talán el is tarthatnak a növények, nem?

Cápi - 2014. 04. 03. 16:35

Na, visszatérve a 3. részhez. Ahhoz kéepst, hogy “tinisorozat”, hirtelen elég durva irányt kezdett felvenni, nálam a 3. rész vége lecsapta a biztosítékot, pláne a 4. rész előzetese. Jó értelemben véve, hogy nem egy tinidrámát kapunk, hanem komolyabb lépéseket is bevállalnak. Eddig határozottan tetszik a sorozat, alapbóla történet bejövős, csak féltem attól, hogy a tinidráma elrontja az egészet az elején. Nem tette. Engem meggyőzött, lett egy új, heti néznivalóm. :)

rodosto - 2014. 04. 03. 18:00

Határozottan meglepődtem a végén, elég durva lett minden szempontból. Ellenben zavar az az írói hozzáállás, mikor ha baj közeledik, akkor kiírnak egy-két statisztát, hogy megmutassák: “húúú itt tényleg nagy baj lesz, veszélyes!” Ha ilyen ütemben haladnak, gyorsan el fog fogyni az a száz tini…

De a többi része tetszik, várom, hogy mikor fognak felfedezni több mindent (városokat, vagy a korábban említett katonai bázist, stb). :)

jessm - 2014. 04. 03. 19:15

Én meglepődtem, hogy a legjobb haver kinyírták, azt hittem tovább fog elkóricálni.
Jó rész volt, határozattan durvulnak a dolgok….

Kedvencecske - 2014. 04. 03. 19:31

Hú! Jó kis rész volt a harmadik! A végén kiscsajon eléggé lesokkoltam. A sorozat egyértelműen bekerült nálam is a heti nézősök közé. :)
(Egy dolog volt most, ami nagyon idegesített: hogy amikor alkoholt találtak eszükbe se jutott, hogy esetleg sebek kitisztítására, stb. is használhatnák. Amikor még a tragacsban ültek nem zavart annyira, de mikor visszaértek a táborba nem értem miért nem lehetett félre rakni vagy valami…)

Yooha - 2014. 04. 03. 20:05

Huhú, a 3. rész vége durva. Akkor Légzsilip Jr. most meghalt? Azt hittem ő fontos szereplő lesz. Alakul ez!
Azt én is furcsálltam, hogy fogytán az oxigén, de kiengedünk belőle egy kicsit, amikor kihajítunk valakit. Ki kellett volna szipákolni a levegőt, a fickó szétrobban, a maradékot meg komposztnak használni. Tudom, drága a CGI.

Llew - 2014. 04. 03. 22:01

The 94
Egy rész alatt két nevesített karakter? Elég gyorsan csökken a főszereplő meg a statiszta csapat is. Kéne egy népességszámláló az része elejére, mint a BSG-ben.
Határozottan tetszik, hogy a klisé megoldással altatás (haver vs anyu helyzet, majd feloldás) után meg tudnak lepni. Kíváncsi leszek mit kezdenek majd a helyzettel, illetve a kis csajjal. Vajon karakter halál nélkül is tudnak majd érdekeset húzni az írók?

laza_kivi - 2014. 04. 04. 14:01

Azta a mindenit, teljesen ledöbbentem. Elég jól elmondatták a kis csajjal, hogy miért tette. Amikor Clarke megbocsátott neki a csávónak, és csaj visszatért a többiekhez de ő nem ment vele, és néztem a kis baráti kört & mondom magamban, na akkor nem sokáig fogja húzni a csávó. Addig eszembe se jutott, hogy nem sokára eltávozik.
Még van bőven szereplő, akikről nem tudunk, mert ha így folytatják, akkor még párral megismerkedhetünk.

És az előzetesben látható, hogy eldurvul rendesen a helyzet.

energy - 2014. 04. 04. 15:12

Ez egy nagyon primitív és beteg sorozat, tehetségtelen színészekkel. Nekem végképp elegem lett. Aki szereti a tinik gyilkolását, annak ajánlom a Battle Royale-t.

kiskiraly - 2014. 04. 05. 11:14

SPOILER
Lehet hogy elveszik újra, hogy nem halt meg. Mint a lándzsával a szíven átszúrt srácot. Ki tudja? De nagy WTF volt, az biztos. Én csak emiatt nézek meg még pár részt.
SPOILER VÉGE

Eli - 2014. 04. 05. 12:01

Hú gyerekek, ezen most nagyon meglepődtem. Nem gondoltam volna, hogy mernek ennyire tökösek lenni.
Szó ami szó, ha nem hozzák vissza a fekete srácot, és merik halva hagyni, engem meg is vettek erre a szezonra.
Nem gondoltam, hogy a CW be tud találni nálam, de most jó esélyeik vannak.

ayren - 2014. 04. 05. 12:05

Szerintem meghalt, mert úgy tűnik, csak 3 epizódban szerepel. De persze, nem tudom, mennyire megbízható a forrás, aminek a nevét nem írhatom ide, mert akkor nem jelenik meg a komment.:) I betűvel kezdődik…

G. - 2014. 04. 05. 12:43

Amennyire féltem a tinidrámától, pont annyira leptek meg az írok a teljesen más kategóriával. Én már várom, hogy a’la The Walking Dead (SPOILER!!!) legyakják a kiscsajt, mert közveszélyes.
Jó húzás lenne, nem?
G.

zolij - 2014. 04. 05. 16:21

na erre az utolsó jelenetre nagyon nem számítottam

Bazsi - 2014. 04. 05. 21:38

Egy kiszámítható, unalmas és gagyi részt sikerült egy kis öncélú gyilkolással felpezsdíteniük. De most őszintén, mi volt jó ebben a részben?

kaptunk:
-tinis facepalm szálakat, ami nem igazán tudom elképzelni, hogy sokakat érdekel
-flashbacket, aminek kb. a 3. jeleneténél már tudni lehetett, mire megy ki
-csúnya ködöt

nem kaptunk: (amik érdekesek lennének)
-űrbéli jelenbeli eseményeket
-földi “többieket”

Tyberius - 2014. 04. 05. 21:51

Hm… két ponton tetszett az epizód. Egyrészt, hogy a főszereplő csajjal hajtatták végre az eutanáziát, másik a rész végén ahogy a kiscsaj megöli a démonát. Valahogy nagyon adta, hogy neki kell megtennie, ha már a másik emberért annyira küzdött. Jó így belegondolva “indokolt” volt, de akkor is bejövős.
Az hogy anyuci árulta el apucit egy cseppet sem lepett meg, viszont a találtunk egy 100 éves piát igyunk belőle dolog kicsit erős volt. Nyilván minden nap vedeltek mint az állat míg fenn voltak a bárkán, mert ahhoz képest eléggé jól bírták. De mondjuk az üveg pia is jól bírta, hogy még a táborban levőknek is jutott belőle…
Anno a TVD volt hasonló nálam, hogy az első két rész majdnem kaszája után végül a 3-dik rész berántott…

AlrightSir - 2014. 04. 05. 23:32

Nálam egyelőre nézős lett, ma megnéztem mind a három részt. Az utolsó jelenet nagyon ütött, remélem tovább is fognak durvább dolgokat belerakni, mert így még maradok.

koka - 2014. 04. 06. 21:53

A 3. rész végén néztem az időt, és meglepődve konstatáltam, hogy a creepy gyerek és a magnemértett Wells kapta az utolsó jelenetet. Mondtam is magamba; hogy na ezek ketten hogy fogják ütősen lezárni a részt. Aztán be is ugrott hirtelen, hogy mi lesz de azért holyshit! meglepett. Csak ne legyen az, hogy aztán mégiscsak életbe maradjon Wells, mert az már nagyon elcsépelt lenne Jesper kollega után.

Ja és fun fact: a szőke maca hangja 99% megegyezik Nina Dobrev hangjával.

Grace - 2014. 04. 06. 22:07

ayren: A szerint az oldal szerint a Finn-t játszó színész meg csak 2 részben van benne. Mivel már eddig is 3 részben benne volt és a 4. rész promoja szerint abban is benne lesz ez nem tűnik túl megbízható forrásnak. Egyébként én is remélem, hogy végleg meghalt, mert már az elején kétszer egymás után ellőni ugyanazt a csavart elég gáz lenne.

bostone - 2014. 04. 07. 00:12

Azt reméltem, hogy valami hasonló koncepcióval állnak elő, mint a legyek ura, de inkább csak maszatolnak, mintha még maguk sem döntötték volna el. A haláleseteknek annyira nincs értékük, hogy inkább vígjátékra hajaznak a jelenetek. Az egyik percpben megismerjük a szereplőt, a másikban megtörténik a tragédia. A szegény nézőnek lehetősége sincs, hogy azonosulni próbáljon velük.
A hőseposzba illő beszólások kifejezetten a kedvenceim. Mit néztek az írók, mielőtt nekiláttak a munkának? A Tróját? A Revolution vagy a Terra Nova volt ennyire kínos időnként.
A keménykalap és krumpiorrban több élet volt a gyerekszereplőkben, mint itt tinikben.

ayren - 2014. 04. 07. 08:09

Grace
Ja, nekem is voltak kétségeim, mert elég megbízhatatlan az az oldal.
Mindenesetre úgy tűnik, nagy lesz a rotáció, mert már 2 jelentősebb szereplőnek tűnő karaktertől is megszabadultak – ha a fekete gyerek tényleg halott.

Grace - 2014. 04. 07. 20:57

Én most olvastam, hogy a történet Kass Morgan: The 100 című regényén alapul. Persze lehet, hogy ez csak nekem új infó. Mindenesetre így azért nem a CW hibája, ha bizonyos dolgok, mint pl. az oxigén vagy élelmiszer ellátás kérdése nincs korrekten megmagyarázva. Vagy az írónő se építette fel korrekten ezt a jövőbeni világot, vagy csak még nem sikerült a sorozatban ennyi idő (még csak 3 rész!)alatt mindenre választ adni. Mindenesetre kíváncsi vagyok a könyvre és hogy mennyire követi vajon a sorozat. Lehetne találgatni.
Eddig nekem egyébként bejön annyira a sorozat, hogy pár részig még biztos maradjak. Ha a CW nem rontja el a szokásos romantikus szálakkal, meg szerelmi 3szögekkel, akkor még valami jó is kisülhet belőle. A TVD is anno valamikor a 8. rész körül rántott be, és azóta se bántam meg, hogy maradtam.

rodosto - 2014. 04. 10. 11:19

Ez nekem most nem jött be annyira. Megint eggyel kisebb szereplő, igazából érezhetően csak töltelékrész volt.
Ami viszont igazán zavart, az a “nép” és a főszereplők közötti különbség. Kb még az agymosott zombiknak is több egyéniségük lehet, mint a háttérben éljenző maradék 90 embernek (amire megesküdnék, hogy néhány kameraállásból nem több mint 30). Ezen felül kíváncsi lettem volna, hogy abból a szobából pontosan hogyan is indították el a leszálló egységet.

De mindegy is, mivel az alaptörténet érdekel, ezért megnézem a többi részt is, csak szerintem sok mindent máshogy is meg lehetett volna oldani.

jessm - 2014. 04. 10. 13:33

Kiváncsiságbol elolvastam mit irnak a könyvröl és azt hogy három felkiálto jellel. Azt irták,hogy ami probléma volt,hogy kerülltek az ürbe,oxigén sttb.. Az könyvben nincs benne,csak egy nagy nyál tenger, plusz szerelmi háromszög clarke-wells-bellamy között. Szoval nincs senni mondanivaloja..
Ettöl már eltértek,szerintem továbbra is jo irány felé haladunk.
Bár idegesitett clarke most,hogy odament a gyilkosnak hitt pasashoz és aazt gondolta,hogy többiek nem csinálnak semmit… delegalább rájött hogy szabályoo kellenek.
Finn-Clarke-szerelöcsaj hármas egykicsit idegesit,hogy mi lesz ebböl.

De ugy látszik,hogy csak clarke anyának van esze,hogy leküldd egy képzett szerelöt a földre,hogy esetleg tudjanak kap,csolatot teremteni.

koka - 2014. 04. 10. 22:22

Kedves ez a sorozat. Mire odabotorkálok az egérhez, az előzetes már el is spoilerezi nekem az egész következő részt.
4 epizód után leszűrhető, hogy valószínűleg durva body count várható a folytatásban is. Ezek hullanak mint a legyek.

matrix91 - 2014. 04. 10. 23:02

Ledaráltam most a 4 részt, igazából sok benne a hülyeség, és gyenge megoldás, de mégis valamiért megragadott. A történet egész jó, potencia van benne bőven, csak ne kezdődjön az erőltetett tiniszerelem, mert azzal már beszívtam a vámpírnaplóknál, de ahogy itt meglátok egy szerelmi háromszöget (sajnos ez 1-2 rész múlva bekövetkezik), úgy kaszálom, hogy nyoma se marad a gépemen :)
És tényleg mi a fenéért kell minden hülye előzetesben ilyen erősen spoilerezni?! Egyszer sem sikerült elkerülnöm, következő résznél majd nagyon résen leszek a végén :)
Ja, és nem bánom, hogy minden részben búcsúzunk fontos szereplőnek hitt valakitől, 2-3 név már most is van a listámon akik még mehetnek, pedig sok szereplőt nem ismerhetünk, vagy ha mégis, akkor gyorsan kap egy kést a nyakába vagy esetleg leugrik egy szikláról :)

Llew - 2014. 04. 11. 08:33

The 93
A nagy akasztás-menekülés-törvényhozás sztoriban mintha elfeledkeztek volna egy apró részletről. Kinek az ujjai voltak a földön?
Fehérek voltak, így nem lehettek a fekete srácéi, másrészt a kiscsaj biztos nem állt még neki csonkítani a nyakszúrás után. Nem emlékszem, hogy említettek volna eltűnt embert, a múltkori két ködbe veszős ujjai sem nagyon lehettek.

rodosto - 2014. 04. 11. 09:53

Llew: A srác ujjai voltak, az előző részben, mikor miután a csaj megszúrta a nyakát, a lány után nyúlt, aki a kinyújtott kézre rávágva levágta az ujjait

ayren - 2014. 04. 11. 11:20

Engem azért érdekelne, hány napja nem ettek, ha már ennyi energiájuk van a lincselésre meg egymás gyilkolászására. Hullanak, mint a legyek, ez már nem bátorság a készítők részéről, hanem idiotizmus: nemhogy megkedvelni, de megismerni idő sincs egy karaktert, már ki is nyírják. Clark meg a fiúja (Finn?) bezzeg tutira itt maradnák a fináléig, pedig ritka sótlan figurák, a színészi pályán se muzsikálnak jól az alakítóik, szóval tőlem inkább őket nyírhatnák ki, és kapjunk tehetségesebb és érdekesebb központi szereplőket.

Kedvencecske - 2014. 04. 11. 15:21

Én nem értem, kinek az ujjai voltak a földön?

Grace - 2014. 04. 11. 18:21

Nem volt annyira rossz ez a rész, bár annyira jó se. Az utolsó 5 perc ágyjelenetét például tudtam volna hanyagolni. :(
Én nem bánom, hogy Charlotte-t kiírták, már ennyi is irritált belőle. Amikor Bellamy leidiótázta a csapatot, közvetlenül azután, hogy Finn azt mondta ők az ő emberei, nagyon tetszett. Ne zavarjuk össze őket miközben falat építenek, különben sose lesz kész! :) Ezt a poént azért értékeltem!
Egyébként csak én látom úgy, hogy ez a Finn gyerek nem csinál semmit azon kívül, hogy komolyan néz maga elé, és Clarke nyomában futkos. Oké, talált pár ceruzát; hát ez igazán fantasztikus!
Az előzetesekben tényleg sok a spoiler, de mivel részben a pilot utáni évados promó fogott meg, nem panaszkodom.

MolnarErik - 2014. 04. 11. 19:09

A lentiek közül sajna egyedül Bellamy az izgalmas /érdekes karakter, bár Clarke-ban is potenciál, hha tudnák árnyalni, amire azért már voltak próbálkozások.
Megjön Finn exe, szal lehet, h Clarke Bellamyval jön majd össze.
Murphy meg tutira előkerül még.
A rész eleje egyébként nagyon jó volt, a vége nagyon gagyi, a közepe meg elment.

Llew - 2014. 04. 11. 23:53

A hínárlötyi már csak a lázra, meg a fertőzésre kellett. A sebet a földiek kezelték, azok meg lehetnek gyógyító erővel rendelkező mutánsok vagy akármi más scifi megoldások.

krigin - 2014. 04. 12. 00:54

Lassan megjegyzem a szereplők neveit. Aki eddig tetszik az Bellamy, Jasper és Octavia, Clarke-ot és Finnt valamiért nem beírom. 4 rész alapján maradni fogok a végéig, tetszik ez az erdőben mászkálás. :P

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy míg Wells kiiktatták (pedig azt hittem főszereplő….), addig Jaspert “megkellett” menteni, tán lesz valami szála a történetben? (Octavia megszerzésén kívül):D

Cápi - 2014. 04. 12. 16:47

Valami szerepe biztos lesz később, a semmiért azértritkán mentenek meg karaktert. Tinis CW sorozat ellenére nekem bejön minden butaságával együtt, bár azt én se értem, hogy mit esznek, legutóbb azt a nagymacskát nyammogták el, ami 98 (?) embernek akkor igencsak szűkös mennyiség. Mondjuk azon is röhögtem egyet, hogy mindenki ész nélkül belekezd a szexbe, de arra senki nem gondol, hogy a Földön nincs se óvszer, se tabi, se szülész-nőgyógyász, de még egy kórház se?

Grace - 2014. 04. 12. 23:10

Ha jól megnézitek az újszerű ruhákat szinte mindegyik meg van foltozva valahol. A visszaemlékezésben is a Clarke-on lévő felső tele volt lyukakkal, amit gondolhatunk persze dizájn elemnek is, de szerintem azt próbálták érzékeltetni, hogy némelyik ruha majd lefoszlik róluk. Oké lehetnének kicsit kopottabbak, de azért nem épp vadiúj ruhákat adtak rájuk, ráadásul, azért mégiscsak mutatniuk kell valahogy a képernyőn. Én inkább azt figyeltem vajon váltanak-e időközben ruhát, mert az lett volna igazán gáz, de nem, az elejétől ugyanabban a ruhában vannak, kivéve Bellamy-t, de nála mutatták, ahogy felvette a Wells által az egyik halott srácról levett pólót, ami az ujján szintén meg van foltozva. A hajukra is odafigyeltek, messze nincs olyan belőtt frizurájuk, mint az első részben volt, ezt főleg Bellamy és Finn haján lehet észrevenni. Az meg, hogy hogy oldják meg pl. a WC papír kérdést, én nem igazán vagyok kíváncsi. :) Vadászni meg járhatnak attól, hogy nem mutatják minden részben.
Szerintem az igazán vicces az ilyen filmeknél az, hogy a férfiak mindig vagy frissen borotváltnak néznek ki, vagy épp hogy van egy kis borostájuk, és hogy a nők hogy oldják meg a teljes test szőrtelenítést arra kíváncsi lennék. Na de ki nézne egy olyan sorozatot, ahol a lányok dús hónaljszőrét mutogatják, nem igaz! :)

Ennn - 2014. 04. 13. 15:59

Hát most a harmadik rész tele volt olyan dolgokkal, amikről abszolút a hungergames jutott az eszembe…

zolij - 2014. 04. 13. 16:40

ha Clarke anyját kidobják a zsilipen, akkor a csaj tuti fél évadon keresztül siránkozni meg önmarcangolni fog.

pumpika666 - 2014. 04. 13. 20:33

egész jó lett a 4ik rész is, végén az előzetest sosem nézem meg, így nyugodtan várhatom az 5iket :)

Yetti - 2014. 04. 13. 21:07

Azt hiszem maradni fogok a sorozatnál ha nem viszik túlzásba a nyáltengert. Pusztán el kell fogadni, hogy ez, bár az a címkéje, de nem scifi, csak scifi környezetben játszódik és az ezzel kapcsolatos teljes tudománytalanság már nem is lesz idegesítő.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 14. 09:44

Na csak ledaraltam az elsö 4 reszt. Most pillanatnyilag jobban tetszett, mint a Tomorrow People, ami azert kezd egy picit tul unalmassa valni.

Igaz elsö resznel közel voltam ahhoz, hogy kikapcsoljam, mert a valosagban is elegem van az emberisegböl es ugy voltam vele, minek nezzek arrogans, önzö, idiota embereket meg szabadidömben is, de aztan megis folytattam.

Egyelöre marad, de valoszinilüleg az unalom elsö jelere kasza.

Viszont azt meg kell hagyni, szemrebbenes nelkül irtjak a karaktereket, akiket elötte felvezettek es valamilyen szinten, ha nem is megszerettettek, de megismertettek. Nem csak random statisztakat pusztitanak.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 15. 10:20

Csak elmondanam, hogy nekem szemely szerint van 20 eves puloverem es nadragom, amik meg mindig jobb allapotban vannak, mint a filmben levö ruhak.

Es miert ne lehetne divatos?
Ha ma kipusztul az emberiseg es az a par ezer ember, aki fennmaradt egy (valojaban nem letezö) ürallomason a mai divatos ruhaiban, akkor 100 ev mulva az meg mindig ugyanaz a divatos ruha lesz es lehet nekik mar regimodinak fog hatni, de ha elkezdenek Valo Vilag szinten visszasugarozni nekünk a TV-be arrol, hogy hogyan elnek, nekünk meg mindig divatosnak fog hatni, mivel a mi korunk divatjat tükrözik.

Ostobasagokat beszelsz es meg neked all feljebb.
Ha meg az annyira zavar, hogy egy raktarbol startolt a mentökabin, ne nezd a sorozatot, ilyen egyszerü.

Hangokat hallottak, amik siman lehettek a hidraulika hangja, ami betolta a mentökabint a helyere.

Az a raktar lehet a legzsilip volt, csak raktarnak hasznaltak, mert a mentökabin ugysem müködik, meg hat hova is mentenek magukat, ha a földre nem mehetnek?

A kezeslabast te izzadtnak nezted, en dzsuvasnak. Akkor is ha csak izzadt volt, nem ö volt az elsö, aki beleizzadt, ez tisztan latszott.

Elveszel a reszletekben, amiket egy kis joindulattal siman meg lehet magyarazni es teljesen jelentektelenek a sztori szempontjabol.

Ha neked ez a szorakozasod, am legyen, csak akkor ne gyere ide okosnak latszani, hogy hü te mennyire kened vagod az ürallomasok technikai es szocialis müködeset.

winnie - 2014. 04. 15. 13:17

“Egyébként sok dologban igazad van, valóban vannak a sorozatban hatalmas ostobaságok”

tegyük hozzá, hogy továbbra is csak olyanok, amiket X vagy Y nem ért. mert ha az írótól kérdezné meg, akkor rögtön választ kaphatna.

Cuchulain - 2014. 04. 15. 13:28

Jó, lehet hogy az írók megmagyaráznának mindent. De amikor az első rész végén a szemüveges srác /Jasper/ mellkasába belevágták azt a b*szom nagy lándzsát és mégis túlélte az nálam elég nagy WTF!

winnie - 2014. 04. 15. 14:36

Cuchulain: jó, de nem az történt, hogy belevágták, és utána megnézték, hogy vajon túlélte-e és úgy folytatták a sztorit, hanem megírták, hogy túlélje, aztán leforgatták azt:)

mármint értem, mire célzol, nekem is egyértelmű volt, hogy meghalt, meg is lepődtem, csak ugye fordított a folyamat. nyilván bármit túl lehet élni, több emeletes zuhanást is, de ha óvatosabban veszik fel, akkor máris nincs gond.

(egyébként ez technikai dolog javarészt, hiszen a pilot így működik igazán, és lehet, hogy utána döntötték el, hogy mi legyen. akkor meg már a felvételek megvoltak a dárdáról.)

Cápi - 2014. 04. 15. 18:41

Majd ha nem egy hisztis kisgyerekként reagálsz vissza, próbáld a sértettségedet félrerakni és értelmezni a lényeget.

Grace - 2014. 04. 15. 18:56

Még hozzátenném,hogy ennek ellenére vannak bakik a sorozatban. Pl. amikor Raven a podban utazik az űrruhában a sisak és a ruha többi része nincs egymáshoz rögzítve, ami így elvileg teljesen használhatatlan. :) Erre pl. odafigyelhettek volna, de mutass egy olyan sorozatot , ahol nem követnek soha semmilyen hibát.

Grace - 2014. 04. 15. 18:58

Bocsi, rendesen egymáshoz rögzítve nincs. :) Látszik én is hibázom néha! :)

Grace - 2014. 04. 15. 20:55

Persze kritizálhatod a könyvet, és írhatod, hogy sok minden, amit az írónő leírt rossz és ellentmondó, de a saját történetén belül akkor is az ő szava a döntő, mert ő írta meg. Ha bénán, akkor bénán, ha kimaradt a fizika és a kémia, akkor kimaradt. Én sem venném meg valószínűleg a könyvet, és én se mondanám ezekre a dolgokra, hogy az írónő ezeket jól oldotta meg. Nem is írtam ilyet. Én azt mondom, hogy a sorozat készítésében résztvevők a CW-nál a MEGVALÓSÍTÁSBAN, KÉPERNYŐRE ADAPTÁLÁSBAN nem végeztek annyira rossz munkát. Persze azt mondhatja valaki, hogy nem ebből a könyvből kellett volna sorozatot készíteniük. De ez részben üzlet, valószínűleg az írónő könyve jól fogy a könyvesboltokban, és ezért úgy gondolták, hogy majd a sorozatot is sokan nézik, és a nézettségi adatokat látva, eddig nem is tévedtek. Ettől függetlenül a cselekmény érdekes, a karakterek közül is pár, pl. eddig Bellamy vagy Kane szerintem, és téged is ezek közül fogott meg valamelyik gondolom. Ha ebben a tekintetben is követték a könyvet, akkor az talán mégse olyan rossz, ha pedig nem, akkor a forgatókönyvírók brillíroznak, hiszen lehet, hogy egy rossz történetből hoztak össze valami érdekeset, ami van annyira izgalmas, hogy több millió embert ültetnek le vele a képernyő elé.
Én nem a történettel kapcsolatos érveidet kritizáltam, hanem azt próbáltam leírni, hogy teljesen más szemszögből, a megvalósítás szemszögéből nézem a problémákat.

Grace - 2014. 04. 15. 20:58

Elnézve a többi hozzászólást szerintem sokan mások, pl. Winnie is ide akart részben kilyukadni. Ha nem, bocsi Winnie. :)

hummel - 2014. 04. 15. 22:13

„a tudomány jelenlegi állása szerint mesterséges gravitációt nem lehet létrehozni. Voltak és vannak is rá próbálkozások, de még nem sikerült, ez csak a sci-fi írók fantáziájában létezik”

Elméletileg létre lehet hozni. Lineáris gyorsulást, vagy centripetális erőt kellene létrehozni és persze állandósítani azt. De egyik sem lenne egyszerű. Az utóbbinál például egy olyan szerkezetre lenne szükség, ami 224 méteres sugarú körön végez körmozgást. A szerkezet origótól távolabb eső fala lenne a padló. Vannak más elméletek is, de ezek még távolabb állnak a megvalósíthatóságtól.

http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_gravity

Grace - 2014. 04. 15. 22:22

hummel: Igen, ezt én is tudom, arról már ne is beszéljünk, hogy az emberi szervezet az állandó forgást nem tudná tolerálni, mert mozgásbetegség alakulna ki nála , vagyis a gyomra teljes tartalma a földön landolna, ahogy pl. a körhintán. Ezt még eddig nem tudták kiküszöbölni és többek között ezért sem tudják megvalósítani ezt a módszert. Teljesen igazad van, csak ezt nem akartam ilyen hosszan ecsetelni. De valóban korrektebb lett volna, ha azt írom, hogy technikailag, és úgy hogy az emberek közben vígan járkáljanak az űrhajóban nem lehet megvalósítani.
Köszi a kiegészítést és az ajánlott linket! :)

Cápi - 2014. 04. 15. 22:31

Annyit tennék csak hozzá, hogy átlagban a tini sorozatokban annyi klisé és buktató van összességében, mint egy jó magyar úton egy évvel az újraasztfaltozás után. (sok)
Szinte az összes meglátásnak van alapja, vam amit még meg lehet ugyan valami “szájeneszfiksönös” humbuggal magyarázni, de kérdem én, lényegében minek? A heti 40 perc számomra pl. pont tök jó szórakozás, kis agyradír és semmi többre nincs is ennél szükségem. Alapból kezdjük ott, hogy CW sorozat, túl sok gondolkodást várni… hiú ábránd :D Elagyalgatni el lehet rajta, de szvsz én nem fizika- meg varrószakkörért járok ide olvasni, ha mindenki más igen, akkor én kérek elnézést.

hummel - 2014. 04. 16. 09:33

Grace: Valóban lennének egészségügyi buktatói a dolognak, mivel más erők is hatnak a testre így szédülés, hányinger várható. Mint ahogy a cikk is írja 2 fordulat/perc alatt kellene maradni az elviselhető szinthez. Ennél az értéknél lenne szükség egy 224 méter sugarú körpályán mozgást végző testre. És persze minél lejjebb megyünk a fordulat per perc terén, annál jobbak a körülmények, viszont annál nagyobb körpályán kellene mozogni, így műszakilag még nehezebb helyzet adódna. Szóval tényleg csak elméleti a lehetőség.

Faby - 2014. 04. 17. 10:30

Vessetek a mókusok elé, de nekem tetszik. Minden hibája ellenére igazi guilty pleasure. Nem agyalok azon, hogy ezt vagy azt lehet-e, meg miért van úgy, ahogy, csak nézem, kikapcsolok arra a 40 percre.

Egyedül a Murphyt alakító színészt nem bírom, ritka ellenszenves feje van, mellé a gyökér karaktert is jól hozza, és kész is az ellenszenv.
Mondjuk már a Continuumban sem bírtam, erre előszedték ott is, brrrr.

MolnarErik - 2014. 04. 17. 12:36

Az új rész előtt, a mesterséges gravitációhoz csak annyit, h anyagi okokból sajnos gyakorlatilag muszáj alkalmazni a filmekben. Itt azért becsületesebben oldották meg a forgó űrállomással, mint legtöbbször, mikor csak meg kell nyomni a mest grav gombot.

Cápi - 2014. 04. 17. 13:08

Faby +1
A Murphyt alakító srácnak tényleg gusztustalanul idegesítő képe van és nem csak a karakter miatt. Messze nem azt várom, hogy az szereplőnek álomszép pofázmánya legyen, de ez a srác ritka ellenszenves. Remélem sokáig lesz számüzetésben. Bár tippre vagy majd odacsapódik a helyi őslkosokhoz vagy VÉLETLENÜL mentemni az egyik tini életét, aztán könnyek között visszafogadják.

Fireblade - 2014. 04. 17. 13:24

Ami azért vicces, mert gyakorlatilag semmit sem csinált :) kicsit lógott a kötélen..mást nem..az hogy marhára nem szimpi..ezért száműzni :)
a gyilkos kiscsajt meg dédelgették…hm..

matrix91 - 2014. 04. 17. 14:08

Megnézve az új részt, csak egy valamit állapítok meg: ebben a sorozatban több embert nyírnak ki mint a GoT-ban :D Vannak hibái a sorozatnak, de marad továbbra is nézős, csak a szerelmi háromszög nehogy elinduljon!!!!!

Rob - 2014. 04. 17. 14:20

Végre egy értelmes rész, nem volt tökéletes, de azért már haladunk, és így marad nézős nálam is.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 17. 14:46

nem, a gáz nem ez, hanem hogy megint jön valaki aki elmagyarázza, mit és hogyan nézzek, és miről mi legyen a véleményem…..

Ja, csak TE magyarazhatod el az iroknak, hogy hogyan irjanak. Azt nem szabad elmagyarazni, hogy TE hogyan nezzed.

Minden vilagos.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 17. 14:53

Amugy elgondolkodott valaki azon, hogy ezeknek a MÜALKOTASOKNAK nem egy technikai hasznalati utasitas az alapjuk es nem is az a celjuk, hogy egy ilyen ahsznalati utasitast vizualizaljanak?

Ezek egy törtenetet es emberi interakciokat, erzelmeket, kapcsolatokat dolgoznak fel es taglalnak.

Aki nem tudja magat tultenni a hasznalati utasitason, az hiaba nezi. A remeny pedig egy felesleges illuzio ebben az esetben.

Mert abban lehet remenykedni, hogy jobb lesz a sztori, szimpibbek lesznek a karakterek, vagy több akcio lesz benne, de abban remenykedni, hogy a ruha majd az en izlesemnek megfelelöbb dizajnnal fog rendelkezni, vagy hogy vegre majd a zsilipet ugy hasznaljak, ahogy en azt helyesnek itelem meg… na az a nem semmi…

Akinek van egy csöpp esze, felfogja a helyzet banalitasat.

Szoval kedves Fireblade, szerintem nyugiodt szivvel hagyd abba.

nuage - 2014. 04. 17. 16:37

Winnie:
“Egyébként sok dologban igazad van, valóban vannak a sorozatban hatalmas ostobaságok”

tegyük hozzá, hogy továbbra is csak olyanok, amiket X vagy Y nem ért. mert ha az írótól kérdezné meg, akkor rögtön választ kaphatna.”

A technikai következetlenségek engem nem is zavarnak, mert elképzelt világ, okés. De azért az emberi ostobaság igenis szúrja a szemem. Nálam kivágta a biztosítékot, mikor a húgica elment a világító lepke után az erdőbe. Na ott felmerült bennem, hogy mégis hány éves ez a lány? Öt? Mert tényleg szép az a lepke, na de könyörgöm. Ezek itt lázadó, renitens tinik, azt értem, de paraszti ész, józanság és némi körültekintés az hogy a francba nem szorult egybe se?

Ezeket leszámítva nem olyan szörnyű a sorozat, de az emberi drámák szvsz iszonyat bénán vannak lezongorázva, mást meg eddig nem nagyon kaptunk. Remélem javulni fog.

Llew - 2014. 04. 17. 20:34

@nuage
Persze te biztos nem csábultál volna el, ha előtte egész életedben egy szűk fém kaszniban éltél volna.

nuage - 2014. 04. 18. 13:52

@Liew
Mikor pár nappal korábban a szemem láttára döfték át egy bazinagy dárdával ismeretlenek az egyik társamat rögtön azt követően, hogy majdnem megevett egy vizikígyó? Nem hiszem, hogy elcsábultam volna. Én már csak ilyen gyáva vagyok…

Cápi - 2014. 04. 18. 21:22

Egyre jobbak a részek azt kell mondjam, csak kibontakoznak itt lassan a dolgok :) Arra vagyok már nagyon kíváncsi, hogy mi a helyzet a Földön maradt emberekkel.

tiktak - 2014. 04. 19. 00:32

Én mondhatni elégedett vagyok… Sokkal jobban alakulnak a dolgok, mint vártam (mármint nekem, és nem a sorozatszereplőknek :) )
Persze, meg vannak benne a kötelező elemek, és nem jelölném semmilyen díjra, de meglepően érdekes húzások vannak benne, hasonlót várnék el egy TWD-ben, vagy egy Originalsban, de az előbbiben már régóta nincs semmi meglepő fordulat, az Originalsban meg még nincs…Engem megfogtak azzal, hogy kinyírtak pár szereplőt, és a mostani részben történtek is a helyükön voltak, tartottam tőle, hogy az utolsó pillanatban mindenki felébred…kicsit teátrálisra sikerült az önfeláldozás, de legalább megmutatták, hogy alapvetően a hajón mindenki jót akar, és ez szerintem végre egy új dolog, hogy nincsen “főgonosz”, ráadásul a földön is úgy alakulnak minden, hogy ott se lesz (kivéve a földlakókat, de talán még azok se lesznek azok…).
Szóval ha félrerakjuk a ruha, oxigén és ki, hogy néz ki a földön és mit eszik, mivel szőrtelenít dolgot, akkor meglepően jó az eredmény.
Ráadásul a főszereplő csaj sem idegesít! Ez egy minicsoda. Annak örülnék a legjobban ha tényleg elfelejtené a gyereket és a szerelmi háromszög klisészörnytől is megszabadulnánk.

montanosz - 2014. 04. 19. 10:17
AlrightSir - 2014. 04. 19. 14:49

A mostani rész egész jó volt, egész korrekten alakul a sorozat. Azt hittem hamarabb kaszálni fogom.

aky - 2014. 04. 19. 20:52

hát és ez a rész is rendben volt, nálam marad még mindig heti nézős, és várós…
´@tiktak +1,én is azt hittem, hogy az utolsó pillanatban észreveszik a fényeket, de nem így történt, és a földi szereplők is hullanak mint a legyek, és még mi lesz itt! Nem akartam az előzetest megnézni, de megint olyan gyorsan jött…

Marcipáncica - 2014. 04. 19. 22:45

A legutóbbi rész miatt maradok. Az első 2-3 környékén még nagyon rezgett a léc. Ugy érzem változhat ez még bármilyen irányba. Meglátjuk.

Yooha - 2014. 04. 20. 08:34

Hú, ez a rész ütött a magukat önként feláldozókkal. Amikor kikerült az infó az emberekhez, már akkor reméltem hogy most lesz valami, de erre nem számítottam!
Azt nem tudtam, hogy az elgázosítás(?) előtt, vagy után 1 perccel derül ki, hogy vannak túlélők, de végül ugye egyik sem. Én most maradok, úgy néz ki.

koka - 2014. 04. 21. 01:45

Bellamy hugicájától falnak megyek. Teljesen olyan volt, mintha direkt esett volna el. Visszanéztem. Még meg is nézte magának azt a követ, hogy majd jól kicsavarhassa vele a lábát. Persze a ‘földiek’ egyből rá is találtak a bozótosban, csak nehogy a következő részben már valami istennőnek képzeljék, és piedesztálra emeljék.

Sajnos belenget egy potenciális lovetriangle is, de reménykedjünk, hogy az írók nem szállnak el úgy, mint a TVD és társai esetében.

Mindent összevetve elég nézhető a cucc, az Arkos jelenetek is megfelelő mennyiségben vannak adagolva, ráadásul élvezetesek is.

Bia - 2014. 04. 21. 08:01

Szerintem az Arrow kivételével az összes Cw sorozatot veri,már az első három résszel megvettek

Azért csak figyelnek rá egy kicsit hogy végzettek legyenek a kölykök ;-)

Attól viszont félek hogy nem háromszög lesz ez,mert ha Finn csaja az elkövetkezendő részekben nem hal meg akkor még Bellamy is bekerülhet a képbe Clarke-nak..
De ne legyen igazam

winnie - 2014. 04. 21. 08:21

erre a kerdesre evad vegen vagy jovore erdemes visszaterni, mert 3 resz alatt nem nehez jot produkalni.

Crias - 2014. 04. 21. 13:33

Szerintem is sanszossabb hogy Bellamy kerül be a képbe Clarke-nál

Vamp - 2014. 04. 23. 21:36

Nalam az ev pozitiv meglepetese! Lagymatag CW-s tinidramat vartam, erre nyomjak itt a qurva nagy csavarokat, a tok durva mondanivalokat, meg minden!! Engem megvettek kilora!!!

Cápi - 2014. 04. 24. 18:12

Az eddigi 6 rész szépen tartja a színvonalat, kellemes tempóban bontakoznak ki a korábbi események is, a tinidráma sincs lenyomva a torkunkonk annak ellenére, hogy tinisorozat. Valóban magasan a legjobb sorozata a CW-nek jelenleg az Arrow mellett.

Grace - 2014. 04. 25. 17:46

Nagyon jó rész volt a legutóbbi. Bellamy és Octavia múltbeli jelenetei nagyon aranyosra sikeredtek. Tetszik, hogy kezdik elmélyíteni a karaktereket. Az meg, hogy a Clarke-Finn-Raven háromszög még mindig nincs igazán kialakulva, és hogy még nem volt emiatt nagy hiszti, külön öröm. Egyre jobban bejön ez a sorozat. Remélem tartják a színvonalat, és a nézettség is marad, mert sajnálnám ha idejekorán elkaszálnák.

P009 - 2014. 04. 25. 20:40

Nekem az idei CW felhozatalból ez a sorozat volt a legvárósabb. A tavalyi szezonból a Cult volt az, és csalódtam is nagyot. Idén viszont nem, mert a The 100 szerintem a legjobb CW sorozat eddig (Arrow 2. évadot még nem kezdtem el). A szokásos tini klisék mellett a sztori szépen pörög, kevés üresjárat mellett mindig elrepül a 42 perc. A 6. rész volt szerintem eddig a legjobb, a flashback végig érdekes volt annak ellenére, hogy hasonlót már láttuk a Terra Novában, a dzsungeles rohangálás pedig a Halálos kitérőt juttatta eszembe. Ezek a “durvulások, gyilkolászások” sokszor meglepnek, mert nem tipikus a CW sorozataira. Kellemes kikapcsolódás ha az ember nem veszi komolyan azt, amit lát. Eddig simán 7/10

Crias - 2014. 04. 25. 20:47

Ez a 6. rész nekem annyira nem jött be valamiért, lehet Octavia miatt, pedig annyira nem utálom a karakterét, amúgy monrou hasonlít arra a kiscsajra aki leszúrta a kancellár fiát :D

Marcipáncica - 2014. 04. 27. 17:47

Egy ilyen benga állat engem is elrabolhatna hogy aztán meggyógyítson. Leszek beteg! :D

jessm - 2014. 05. 01. 08:16

Nekem tetszett a mai rész, de sejtettem , hogy földlakókám érti az angolt, legalábbis valmilyen szinten. Bár a gyerekek sem voltak hülyék sejtik, hogy tud beszélni csak nem akar. Ő meg gondolom át akarja őket ejteni. Na mindegy jó fordulat….
Én akkor csodálkoztam volna ,ha kiderül, hogy nem tud beszélni.

Azt mondjuk nem értem, hogy Octaviába miért szerelmesedett bela annyira, de gondolom Clarke, azzal, hogy Finn, Wells is szerelmes belé (volt) , valamint Bellamy is egyre sanszosabb, hogy bírja. Az már túl sok fiú.

hummel - 2014. 05. 01. 15:38

Ha nem is 4000 ember volt odafenn a sorozat indulásakor, ahogy emlékeim szerint valami előzetes anyagban elhangzott, hanem csak cca 2660, de ez a szám is soknak tűnik. Nem csoda, ha nincs elegendő hely a visszatérésre mindenkinek. Érdekelne, hogy az elmúlt száz évben milyen koncepciók merültek fel ennek megoldására. Vagy szimplán csak várták az elkerülhetetlent?

A politikai húzások, manipulációs játékok az űrállomáson Kane ideiglenes félreállásával sem szűntek meg. Diana például rávette Jaha-t arra, hogy bevegye a tanácsba, és a férfinek még csak sejtése sem volt róla, hogy az emberek lázongásánál a szószóló a nőnek dolgozott egész végig. Valahogy ezek a fenti események viszont nem igazán kötnek le. A lenti eseményekben látnék egy csomó lehetőséget. A srácok teljesen a sötétben tapogatóznak az idegeneket illetően és némi szervezettség is rájuk férne. Chorlotte-ot is szívesen látnám újra. Egyébként Octavia kis barátja nem valószínű, hogy azokkal van akik Bellamy csapatát tizedelték a múltkor. Azon csodálkozom, hogy Finn volt az egyetlen, akinél felmerült a gyanú, a többieknek nem sikerült összekötni a pontokat a kürtjelzés, az elmaradt köd, és a srácnál lévő ködkürt között.

Cápi - 2014. 05. 01. 19:58

“Érdekelne, hogy az elmúlt száz évben milyen koncepciók merültek fel ennek megoldására.”

Egyrészt ott van erre a születés szabályozás, hogy minden párnak csak 1 gyereke lehet, a 2. repül. Másrészt 100 évvel korában indult ugyebár útnak a 100 tinivel az űrhajó, szóval a születésszabályozással együtt fokozatosan feleződnie kell(ene) a népességnek, nagyjából mire eltelne még 2-3 generációnyi idő (az a 100 év, amennyivel előbb indítottak missziót a Földre), addigra lenne hely mindenkinek a megmaradt űrhajókban. (nemtom magyarul mi a launch pod)

Azt mondjuk én se vágom, hogy 97 év alatt 400 emberből lett 4000, megölnek 320-at, leküldenek 100-at, de hová tűnt Damon Hill meg másik ~1000 ember hirtelen? Mert a pilotleírás szerint:
“97 évvel ezelőtt atomháború dúlt a Földön, az egyedüli túlélői a katasztrófának a 12 űrállomáson levő 400 ember. Három generációval később a 12 űrállomás összekapcsolva már 4000 embernek ad otthont. ”
Most meg vannak fent ~2600-an hirtelen. Nem értem.

Fireblade - 2014. 05. 02. 01:18

“97 évvel ezelőtt atomháború dúlt a Földön, az egyedüli túlélői a katasztrófának a 12 űrállomáson levő 400 ember. Három generációval később a 12 űrállomás összekapcsolva már 4000 embernek ad otthont. ”
Most meg vannak fent ~2600-an hirtelen. Nem értem.”

Mert úgy hülyeség az egész ahogy van :)
ha 400-an mentek fel és épp fele fele nő-férfi, és persze mind pont egymásra talál, az 200 pár..vagyis 200 gyerek, ha valami véletlen folytán pont megint fele fele lány-fiú…és persze pont egymásra találnak az 100 pár és 50 gyerek :)…és már megis vagyunk a 3 generációval :)
de ha első eresztés 2 gyerek, akkor is messze vagyunk a 4000 embertől..arról nem is beszélve, hogy az első csapat már rég halott :)
már vagy 20 féle dologra rámutattam, hogy ez és ez miatt abszurd és lehetetlen a story :) de lehurrogtak, hogy sci-fi meg sorozat

hát így nézd :) nálam kasza.

winnie - 2014. 05. 02. 05:24

nem kell ezen megsértődni. te lehurrogod a készítőket, mert azt hiszed, hogy jobban tudod, és amikor téged hurrognak le, hogy nem biztos, hogy jól gondolod, akkor meglepődsz. olyan alapon, hogy (szerinted) ők hülyeséget beszélnek, simán lehet, hogy te is logikátlan dolgokat írsz. attól, hogy valamit nem értesz, még nem biztos, hogy úgy van. főleg, hogy nem egy dolognak igazán utána olvashattál volna, mert szó volt róla interjúkban.

tényleg nem akartam írni, de szokás szerint az van, hogy adott egy nem túl bonyolult sorozat. nem olyan nehéz megérteni a legtöbb dolgot, de ez már a kezdetektől fogva kihívást okoz neked:) a kérdés mindig az kell, hogy legyen, hogy “miért?”. és nem az, hogy “ezt így nem lehet, ugye, ugye, ugye?”

Fireblade - 2014. 05. 02. 09:32

persze, jogos az észrevételed..de nem hiszem, hogy jobban tudnék bármit is..ilyet sosem állítottam.
Csak véleményem volt, mint bárki másnak.
Hát ebben igazad van..nem túl bonyolult sorozat…viszont sosem volt kihívás nekem…
szokás szerint?? naaa :):)
béke veled…részemről a sorozat ennyi volt.
Van az a szint ami alatt már nem tolerálom a béna sorozatokat, és szerintem pont így vagy te is vele .

Fireblade - 2014. 05. 02. 09:34

ja..és nem sértődök, sosem sértődök, ha a véleményemet kritizálják…azt lehet.
Megtiszteltél, hogy reagáltál.

Cápi - 2014. 05. 02. 11:11

Jó, kössz az értelmes “mert hülyeség az egész” reakciót, ha ennyire a bögyödben van a sorozat, ne nézd és ne kommentelj ide róla, csak magadat meg minket is idegesítesz evvel. Az agybaj tud attól kerülgetni, hogy felvetek egy fokkal (talán) értelmesebb dolgot, minthogy miért forognak azok a gyűrűk vagy miért ilyen meg olyan a ruhájuk, erre meg…

Oké, hogy az író tojt a fizikára (mer” az forogéskész, disz iz tdö fjúcsör) meg az se nagyon derül ki, hogy odalent mit esznek (végülis egy erdőben vannak, csak képesek megoldani), de ez a hirtelen -1000 ember nekem szemet szúrt, mert magamban azt is feltételezni, hogy valami fél mondat elkerülte a figyelmem…

Fireblade - 2014. 05. 02. 11:26

Cápi:

ne haragudj, nem bántó akartam lenni, csak nem tudtam értelmesebb magyarázatot.

a forgás a gravitációt hivatott létrehozni..persze ez nem így működik, de itt elmegy :)

hummel - 2014. 05. 02. 15:24

Cápi: Jogos. További 100 év után a népességszabályozás lecsökkentette volna annyira a népességet, hogy mindenkinek jutott volna hely a visszaútra.

Fireblade: A 400 / 4000 fő egy korábbi koncepció volt. Ezen nem érdemes gondolkodni. Inkább azon érdemes, ami valóban leforgatásra került, és ott nem emlékszem, hogy elhangzott volna, hogy mennyiről indultak, illetve mennyinél volt csúcspont.

Cápi - 2014. 05. 02. 15:41

@hummel
Ahogy említettem, én a pilotleírásból indultam ki. 97 év alatt lett 400-ból 4000 ember… Mondjuk úgy el tudom képzelni, hogy pár évtized alatt simán kifogyhattak a fogamzásgátlószerekből, így egy nő élete során szülhetett akár (ez most morbid lesz) 5-10 alkalommal is… Legalábbis az én fantáziámban egy űrbeli túlélésre tervezett űrhajó inkább műszerekkel, szerszámokkal, gazdálkodásra alkalmas eszközökkel és olyan gyógyszerekkel van tele, ami a minőségibb és hosszabb életet segíti elő és nincs egy raktáruk telestócolva gumival xD Persze ezek után, hát ki tudja :D De valószínűleg nem véletlenül vezették be a születésszabályozást. Ebből az is közetkezhet, hogy nem volt megfelelő felszereltségük se a fogamzásgátlásra, se a nők sterilizálására (elvégre ez logikus lenne 1 gyerek után). Najó, elszabadult a fantáziám, az a -1000 ember lehet esetleg a 18 év feletti bűnözők, akiket kiröptettek az űrbe? Mert nekem úgy jött át, hogy azt se rögtön vezették be.

Fireblade - 2014. 05. 02. 17:40

hummel: értelek én, csak Cápi beírására reagáltam. senkinek sincs érdemi infoja, vajon 97 éve hányan voltak, és most kb hányan vannak ott..

Cápi: nem hiszem, hogy 3-400 bébi ellátására be lennének rendezkedve :)tápszerről, gyermekoltásról, meg pelus mennyiségről nem beszélve….meg nekem ez a reptetés is gázos kicsit…adott párszáz anya, meg apa..és simán hagyják hogy lemészárolják gyermekeiket??
nem túl hihető….

és ez a bűnözést se értem..mit bűnöztek? loptak? ugyan mit? és minek? :)

Grace - 2014. 05. 02. 20:39

Igazából azt sem tudjuk (legalább is én nem emlékszem, hogy mondták volna), hogy mióta van népességszabályozás vagy a foglyok kireptetése. Simán lehet, hogy már csak a 3. generáció születése tájékán vezették be, amikor már nagy gáz volt. Persze még így is nagynak tűnik a differencia a számokban. Azt hiszem ezt is el kell fogadnunk tényként, mint a többi logikátlannak tűnő dolgot. Bár bevallom én se olvastam az interjúkat, lehet, hogy már adtak rá magyarázatot, csak lemaradtunk róla. Ettől függetlenül nálam ez nem von le a sorozat értékéből, emiatt tuti nem kaszálom, főleg mivel nekem egyre jobban tetszik.

Grace - 2014. 05. 02. 20:50

A bűnözéssel kapcsoltban csak annyit, hogy mivel szűkös az ellátmány, csak még valószínűbb, hogy az emberek nem törvényes úton próbálnak hozzájutni dolgokhoz. A nyomásszabályozó megszerzésekor is látszott, hogy virágzik a feketepiac, és a srácok közül is sokról kiderült, hogy mért zárták be őket (pl. gyilkosság, “gyógynövény” lopás, űrséta stb.).

Cápi - 2014. 05. 02. 23:06

Hát mit lehet egy űrhajón bűnözni? Kb. akármit, amit a Földön. Lopni, ölni, súlyos testi sértést, akár erőszakot elkövetni, illegális szeszt főzni, drogot árulni na meg előállítni is akár. A morfium, amivel Clarke anyja bizniszelt, az nem a fán terem és ugyan nem vagyok egy nagy ász biológiából, de szerintem van annak is egy szavatossági ideje, ergó valahogy előállítják, akkor meg már valaki tuti illegálisan is nyomja. Vannak itt ám bőven lehetőségek és logikus végülis, hogy miért az szívja el mások elől az amúgy is szűkre szabott oxigént.

97 éve 400-an voltak, ott a pilotleírás meg kb. már harmadszorra írom én is le. Most vannak cirka 2600-an (2660? nem emlékszem mennyit mondtak a sorozatban), a 100 leküldése meg a 320 önkéntes kivégzése előtt meg lehettek olyan 3000-an.

3-400 gyereket meg még mindig egyszerűbb etetni. Létezik kimosható pelenka, ha meg etetni bírtak több ezer embert, valószínű nem az újszülöttek fognak gondot okozni. 97 év alatt minden gyógyszer szavatossága lejár, tehát elméletben azokat is előállítják, akkor meg már miért ne tudnák az oltásokat is elkészíteni.

Fireblade - 2014. 05. 03. 10:21

Cápi: Ok, csak a vita kedvéért, nem kötözködöm, csak játszom az ördög ügyvédjét..nehogy kötözködésnek vegye bárki :)

Amit leírsz az kb 20x ekkora bázist kívánna tele mindenféle gyárral, üzemmel, és szakértővel:
– kimosható pelenka 200 év múlva? már most se nagyon találsz :)pelenkagyár az űrbázison? érdekes :)
– nyilván ezek a bűnök mindenhol ahol ember van előfordulnak..bár értelmetlen…de rendben, elfogadom :)
– ha 400-an voltak, akkor 97 év múlva csak úgy lehetnek kb 3000-en ha mást se csináltak a nők mint szültek :)
ez azt jelenti hogy kb az egész bázis tele volt terhes és/vagy szülő nőkkel :):)és az első gyerekeket, azonnal mikor felnőttek összeengedték…hehe :)
Ha viszont kb 3000 voltak, 300 kivégzése kb 2-3 nappal több levegőt ad, értelmetlen így a dolog :)
– gyógyszergyár is van..meg tonna szám alapanyag :)
Amiket leírsz, az olyan háttértárolást, technikát, gyártósort, és sok embert kíván.
Persze a jövő, fejlettebbek, elnézve a bázist, meg amiket használnak, nem ez tűnik fel….a karperecbe rádióadót raktak, meg mindenféle érzékelőt, de egy nyamvadt mikrofonra nem futotta?:)és lenne kapcsolat :)

Ha bárki azt hinné szívózom, téved..Cápi-val beszélgetünk.

Grace - 2014. 05. 03. 15:08

Szerintem akkor nem tud az ember ezeken a dolgokon túllépni, ha nem jön be neki annyira a történet, hogy lekösse, és így is tetsszen neki a sorozat. Akkor tényleg jobb, ha kaszálja.
Az pedig, hogy nem látod értelmét a bűnözésnek jó dolog, de ettől még van. Valakinek igenis teljes logikus, hogy ellop valamit, meggyilkol, bántalmaz vagy megerőszakol valakit tök mindegy, hogy hol van, a Földön egy űrállomáson vagy akár a Marson.

winnie - 2014. 05. 03. 15:44

igy van, mindig ez az alapigazsag.

hummel - 2014. 05. 03. 16:48

„ha 400-an voltak, akkor 97 év múlva csak úgy lehetnek kb 3000-en ha mást se csináltak a nők mint szültek”
Ha 60-70 évig nem vezették be a születésszabályozást, és páronként átlag három gyerekkel számolunk, akkor 60-70 év alatt elérhették a 3000 főt. Húzós, de lehetséges.

„Ha viszont kb 3000 voltak, 300 kivégzése kb 2-3 nappal több levegőt ad”
Ha jól emlékszem elhangzott, hogy egy hónapot nyerhetnek vele. A túlnépesedéssel és a nem helyrehozható rendszerhibákkal a levegő oxigéntartalma folyamatosan csökken és a folyamat nem állítható meg, viszont az emberek feláldozásával lassítható és épp ezt próbálták elérni.

„gyógyszergyár is van..meg tonna szám alapanyag”
Ez tényleg egy nagy hézag a történetben. Ha volt is bármilyen raktárkészlet, az idővel biztosan kiürült. Itt most a romlandókra gondolok – ivóvíz, élelmiszer, gyógyszer. A gyógyszer még magyarázható mondjuk azzal, hogy volt egy kutató állomás, ahol a növényeket vizsgálták az űrben. A krach óta ezeket a növényeket termesztik és ezekből nyernek olyan alapanyagokat, amikből aztán a gyógyszerek legyárthatóak. Az élelmiszer hasonlóan. Viszont mindennek a fenntartásához kellene a víz, na meg persze az embereknek is. Ezt honnan szedik? Azt jól tudjuk, hogy a mostani űrhajósok milyen vízzel főzik a kávéjukat. De az újrahasznosítással sem tudná a kezdeti populáció magát huzamosabb ideig ellátni / fenntartani, nemhogy növekedni.

Fireblade - 2014. 05. 03. 23:08

hummel:

egyszerű matek: leegyszerűsítem..(ez csak példa nem valós számokkal)mondjuk ha 1 ember 1 liter használ el egy nap, akkor ugye 3000 ember 3000 liter/nap
tehát 300 kivégzett az 300liter/nap megtakarítás tehát 300x30nap= 9000 liter megtakarítás, havonta ugye :)
maradt 2700 ember 2700liter fogyasztás/nap 9000:2700= durván 3.3 nap havonta,

az oxigén egy részét elégetjük a szervezetünkben..a szűrők, a kilégzett szén-dioxid kiszűrésére vannak, hiányzó oxigént pótolni kell, manapság vízbontással pótolják :)

nitrogén a belélegezhető levegőhöz kell, önmagában a tiszta oxigént nem táplálhatják be, mert iszonyat tűzveszélyes, igaz hogy a nitrogén arány nem változik, de pótolni kell a plusz oxigén miatt.
és mivel a nitrogént nem lehet előállítani, illetve csak a levegőből,(ami vicces lenne itt) így manapság is tartályban viszik fel :)

hummel - 2014. 05. 04. 00:46

@Fireblade: A számításod egy statikus modell, itt viszont dinamikus változók is vannak. Például az oxigénnél a térfogatszázalék csökkenhet és ezt egy ideig még képesek vagyunk elviselni. Aztán ott vannak légtisztítók. Ki tudja milyen elven működhetnek, lehet, hogy adott mennyiségnél már nem képesek ellátni a feladatukat és leállnak, de egy kisebb terhelést még huzamosabb ideig elbírnak. Az oxigén termelésnél növényekre gondoltam, amihez nyilván kellene a víz, de mint írtam előzőleg, az egy nagy kérdőjel a történetben. A nitrogénnel kapcsolatban tiszta oxigén betáplálás nálam nem merült fel. Lehet, hogy kezdetben volt pár tartályuk, talán sűrítve is volt a gáz a mennyiség növelése végett, de ez 97 év elteltével már nem számít.

Cápi - 2014. 05. 04. 01:23

Hááá’. Nemtom. Nem tudok okosat mondani. Inkább beletörődöm a logikátlanságokba, azt mehet a csihipuhi, heti 40 percre bőven jó. Krumpli.

Yooha - 2014. 05. 04. 09:53

Földlakók: Arra miért nem gondolnak, hogy több törzs is lehet? Elég valószínű, hogy a gyilkolászók, meg aki megmentette Titkos Hugit, nem ugyanaz a banda.
Népesség: Én nem emlékszem korábban, hogy a népességet említették volna, de elhiszem, hogy a 4000 az valahol elhangzott. Meg a 400-ra sem, de 100 év alatt simán megtízszereződhetett a népesség, szaporák voltak, na! :) Igen, ehhez az kellett hogy egy rakás gyerek legyen pár évvel a katasztrófa után, de valahogy megoldották, ezen lendüljünk túl.
Ami vicces volt, hogy amikor Jaha említette a számokat (2000/700) az jutott eszembe,hogy “jé, ez majdnem annyi, mint a Titanic utasai/túlélői”, erre ő is ezzel jön :)
Építenek még mentőcsónakot, vagy kiderült hogy vannak fejlett Földlakók és küldenek fel hajókat. Vagy 800 Bárkatúlélő lesz és kész, a földlakókkal keveredve seperc alatt benépesítik a Földet megint.

Grace - 2014. 05. 04. 12:44

Az pl. csak nekem tűnt fel, hogy ha kevés az űrhajó, amikkel lemehetnek a Földre, akkor egy min. 100, de valószínűleg még több (hiszem Bellamy-nak is jutott simán plusz 1) férőhelyes hajó leküldése elég nagy járműpazarlás. A 100 tini lehet, hogy feláldozható volt, de a hajó tuti nem. Én ezért a húzásért Kane helyében, akinek hirtelen felébredt a lelkiismerete, tuti kinyírnám a kancellárt. :) De egyetértek Cápival, elfogadom ezeket a logikai bukfenceket, és élvezem a történetet.

Cápi - 2014. 05. 04. 15:56

Én nem feltétlen tartom azt az űrhajót annyira pazarlásnak. Mivel a 100 tini még nem volt 18 éves, tehát nem végezhető ki, viszont az oxigént “pazarolják”, így ez volt a leglogikusabb lépés. Ha abból indulunak ki, hogy 97 év év után van rá esély, hogy élhető a Föld, akkor jól járnak, hisz elkezdhetik megszervezni a lejutást, persze így a megnövekedett népességgel rába… pórul jártak ugye, de még mindig jobb az, hogy 700-an lemennek a Földre, mint 2600-an meghalnak az űrben oxigénhiány miatt. Mondjuk most időt nyertek a 320 ember kivégzésével, de semmi garancia nem lenne arra, hogy nem üt be random valami krach, ami kiírtja a teljes kompániát.
Viszont ha nem lett volna élhető a Föld, akkor is jó nekik, mert -100 ember és elmalmozhatnak még fent a kövi 100 évben, addigra meg már lecsökken a népesség annyira (vagy így vagy úgy…), hogy beférjenek a megmaradt űrhajókba.

Grace - 2014. 05. 04. 16:24

Egyet is értenék, ha nem akartak volna amúgy is lemenni 3 év múlva. Ha 320 embert ki lehetett végezni, akkor 420-at is, és ugyanannyi időt nyernek vele, plusz 1 megmaradt hajót. Leküldhettek volna egy ugyanolyan poddal, mint amit Raven is használt 1-2 embert némi felszereléssel, akiken ugyanolyan biztonsággal tesztelhették volna, hogy a Föld élhető-e, mint 100 tinin. Ha pedig kiderül, hogy élhető, akkor nem kellett volna kinyírni pár száz embert, viszont akkor is lettek volna áldozatok, hiszen még így sem lett volna elég a hajókon a férőhely. Szóval a tiniket ekkor is simán be lehetett volna dobni a közösbe, és száz nem elítéltet megmenteni helyettük.

Grace - 2014. 05. 04. 16:56

OK, ezt benéztem, hülyézzetek le nyugodtan, én is ezt teszem! :D Szóval 100 év múlva akartak volna lemenni, de ettől az elv még ugyanaz. Akárhogy is számoltak volna addigra a népesség csökkenésével, egy plusz 100 férőhelyes hajóval biztosítéknak jól jött volna.

00Alexa00 - 2014. 05. 04. 21:51

Én ezt a leírást találtam:(lent angolul is)
Tehát volt a 12 űrállomás legénysége + a Földről akinek még sikerült eljutni az űrállomásokra. És akkor kb. 2600 voltak összesen, mielőtt még a 100-t leküldték és a 320-t kinyírták.

Amiket a kancellár nézegetett tervet azon úgy láttam, h több mentőcsónak van(a kék színűekből 10-15 lehetett ránézésre), így gondolom 1-1 ilyen mentőhajó kb. 50-100 embert tud elvinni. Így amiben a tiniket küldték sem nagy pazarlás.

( “The series is set 97 years after a devastating nuclear war that wiped out all life on Earth. The only survivors were the residents of twelve space stations in Earth orbit prior to the war, and a handful of “grounders” who managed to escape to the space stations”)

00Alexa00 - 2014. 05. 04. 21:55

Meg mivel nem számoltak az űrállomáson lévők arra, hogy majd ott kell túlélni több mint 100 évig, így csak annyi hely volt gondolom, ami nekik kellett + amivel még páran odajutottak a Földről. Szóval újat nem tudtak csinálni, max. ha találtak űrszemetet mint Ravenék és azt kipofozzák,de az se sokkal növeli a lejuthatóak számát.

rodosto - 2014. 05. 04. 22:30

Oxigén kérdéshez visszatérve:

Ne mondjátok, hogy az nem jutott eszetekbe, hogy ~100 év alatt nem tudják megoldani, hogy CO2-ből közvetve vagy közvetlenül Oxigént állítsanak elő? 15 éve már tesztelték a technológiát( http://index.hu/tech/oxigen/ )nem tudom, hogy most hol tartanak, de szerintem megoldják 100 év alatt (vagy már készen van, nem néztem utána részletesebben). A Nitrogén problémája: nincs probléma. Nem használódik fel, nem használódik el, egyedül itt a földön is(!) csak nagy elektromos kisülések (villámlás) hatására alakulhat át a rendkívül stabil N2 molekulából, illetve még egyes baktériumok (Nitrifikálóak) képesek átalakítani, és szerintem ebből a kettőből elég kevés lehet egy űrbázison… Szóval csak az elszivárgó mennyiséget kell megoldani, vagy ha tökéletes tényleg a zárás, akkor egy molekula sem fog elveszni.

Amúgy ez minden elemre igaz, tekintve, hogy egy zárt rendszerben vannak, ahogy egy híres ember mondta: “Az anyag nem vész el, csak átalakul.” És energiával rengeteg minden “visszaalakítása” megoldható. Energiájuk pedig a napból van, pontosabban a napenergiát tudják átalakítani kémiai energiává, stb.
Hogy konkrét elméletet mondjak: a vizeletedből egyszerű desztillációval desztvizet lehet előállítani, melynek ásványianyag tartalmát a székletedben található sókból lehet pótolni. A széklet további vegyületeiből szintetizálhatsz aminosavakat, aminosavakból fehérjéket, és kész a “sült hús” (vagyis a szintetikus kajád egy része, cukrokat meg megint elő lehet állítani)

Nagyon durván leírva az állomás energia/anygavesztesége (feltételezve a jó szigetelést) a hősugárzás és a kidobált emberek. Minden mást mivel Sci-fi, és 100 évvel később jött létre az állomás, elfogadhatod, hogy szintetikus úton megoldanak a napból jövő fényenergia segítségével, egyedül a kilökött emberek terstének építőelemeit kell pótolni…

Azon meg felesleges vitázni, hogy milyen technológia lesz 100 év múlva (vagy te leálltál volna vitázni valakivel hosszú soroon keresztül 1915-ben, mert valaki olyat mert volna állítani, hogy 100 év múlva egy 10x5x0,8 cm-es tárgyon keresztül fogsz az Ausztráliában élő unokatesóddal beszélgetni, úgy hogy közben látjátok egymást? :) )

Grace - 2014. 05. 04. 22:43

00Alexa00: Tényleg nem akarok kötözködni, de konkrét számok hangzottak el a részben: “There are 2,237 people on this ark… and there are only enough dropships to carry 700.” Vagyis 1537 ember fog fennmaradni. A hajón, amivel a tinik lementek tuti volt 100 férőhely hiszen elfértek rajta, sőt valószínűleg több is, mivel Bellamy-nak is jutott plusz 1 hely. Persze ígyis-úgyis fennmarad 1537 ember, de ha alapból nem volt elég hely, akkor én megpróbáltam volna biztosra menni, és csak egy 1-2 fős járművet leküldeni, hiszen az eredmény ugyan az, viszont akkor a hajóval lemehetett volna később 100 olyan ember, aki nem bűnöző. Az elején, amikor még nem tudtam, hogy nem maradt elég hajó és férőhely, teljesen logikusnak gondoltam, hogy a tiniket leküldték, hiszen hadd hulljon a férgese úgymond, de így már pazarlásnak érzem.
De azt hiszem már így is túlságosan belebonyolódtam a témába, igazából csak azért vetettem fel a dolgot, mert nekem ez jobban szemet szúrt, mint a népesség számában lévő differencia. Mint írtam ettől függetlenül ez nekem az élményből semmit nem vesz el.

00Alexa00 - 2014. 05. 04. 23:56

Grace: Én a kb 2600-t arra írtam, h. mielőtt még attól a 320+101 embertől megszabadultak. Ha kiszámolod 2237+101+320=2658 éppen ezért mivel csak fejben kerekítettem írtam, hogy kb 2600.
Én úgy gondolom, h. kb 100 fős lehetett a hajó, lehet h. még többen is elfértek volna, de én úgy vélem, hogy ha több mentőkabin közül lehet választani(és a kancellár nézte, hogy még van egy pár), akkor azt választják ami leginkább megfelel a 100 ember levitelére. Tehát nem hiszem, hogy pl 200 férőhelyes valamivel küldték volna őket.Bár lehet hogy ha végszükség van, akkor tudtak volna még bezsúfolni embereket, de ugye ki kellett volna biztosítani őket, hogy ne járjanak úgy, mint az a 2 a pilot elején :). De a mostani rész végig abban játszódott(a Földi jelenetek) és szerintem annyira nem volt nagy az-az űrhajó.Ráadásul nem ment kárba se, mert 101 embert tényleg levitt a Földre, tehát betöltötte a mentőkabin funkciót. Meg, ha csak egy kisebbet küldenek 1-2 emberek, attól még a fiatalkorú raboktól ugyanúgy meg kellett volna szabadulni, csak akkor megölik őket, így legalább kaptak 1 esélyt. Én azért nem érzem, annyira rosszaknak őket, mert jó hogy bűnözőként kezelték őket, de alapból még gyerekek, illetve nem mindenki követett el valódi nagy bűnt(pl. Octavia bűne, h. megszületett; Finn űrsétára ment; Clarke meg szólni akart, hogy nincs elég oxigén), szóval én azért nem ölettem volna meg őket.

hummel - 2014. 05. 05. 00:21

@rodosto: Kinyerhetsz oxigént a szén-dioxidból ez rendben is van, de ezzel csak a gáz keletkezéséhez szükséges oxigént nyered vissza, azt az oxigént, ami már itt volt. Többlet ettől nem lesz. A másik oldalon viszont a megugrott populáció, alacsonyabb oxigén tf%-ot eredményez. És mivel az űrsétákkal, a halottak kireptetésével, ki tudja mivel még amúgy is folyamatosan veszítenek oxigént az állapot nem tartható fenn a végtelenségig.

@Fireblade: A számításod szerint a 300 fő feláldozásával 3,3 napot nyertek havonta. De mennyi volt a kiindulás? A 3000 főnek mennyi ideig volt elegendő oxigénje? Mert ha mondjuk hat hónapra elegendő volt, akkor a havi 3,3 nap nyereség, azt jelenti a hat hónapra vetítve, hogy nyertek 20 napot. És mondjuk kilenc hónap esetén nyertek volna 300 ember feláldozásával plusz egy hónapot. Ok, a sorozatban elhangzottak így sem állják meg a helyüket. Mindegy. Nem akartam tovább nyúzni a témát, csak nem tudtam megállni, hogy tovább gondolkodjak rajta.

rodosto - 2014. 05. 05. 07:21

@hummel
A megugrott populációhoz nem kell több oxigén térfogatilag, mert az űrhajó térfogata nem nőtt sehova. Egyszerűen csak gyorsabban, nagyobb hatásfokkal kell visszaalakítani a szén-dioxidot, és ugye van is miből, mert több CO2 keletkezik. Ezt pedig egy tollvonással meg lehet oldani (írói részről): bekapcsolnak egy-két tartalék eszközt.

Igen, írtam, hogy a halottak (és néha élők) reptetésével eltávozot anyagokat kell csak pótolni, az űrsétát mondjuk nem vettem bele, de a fentebb vízionált még egy űrálommás méretű vízbázishoz képest nem egy egetrengető mennyiség (ha 100 dm3-s a palack, és mondjuk minden héten volt egy űrséta minden évben akkor 200*52=10400 *100 = 1040m3, ami még mindig egy ~10*10*10.4 méteres terem térfogata, ami nem kicsi, de a teljes űrbázis méretéhez képest nem sok. És az is lehet, hogy mikor az építésnél ezt itt kiszámolta egy tudós, inkább úgy csinálták meg az egész rendszert, hogy az űrsétákról a CO2-t visszahozza a ruha.)

CarT - 2014. 05. 05. 17:55

Jó rész volt ez az ucsó (7.) rész:D Nekem tetszik a sori, valahogy nem annyira lógnak ki a gagyi megoldások, mint pl. a WD-ben, élvezhető tőle a sori. Pl.: most úgy néz ki, hogy nem a szokásos leosztás van az állomáson, vagyis, ami elsőre vélni lehetett, erre utal a doktornő és a lánybeszélgetés is. (spojler!!!: ugye, a kapitány tűnt a “jónak”, ám ő köpte be – tipp: szerelem – a dokinő férjét, a “gonosz” biztonsági tiszt, meg összeomlott, amiért ő szorgalmazta a kivégzést stb. stb.)
Érdekes lesz. A vademberek kontra kölkök izgis szál, és hullanak a diákok szépen, szóval jó lesz ez :D

Fireblade - 2014. 05. 05. 18:40

karit: Akkor jó..megbocsátok :):):)

De abban igazad van, kéne egy “cikizzük szét a sorozatot, avagy ki milyen hülyeséget talál benne” :):)

Szerintem az a gond, hogy minden itt felvetett dolgot, simán megoldhattak volna jól, és az eredeti történet is maradt volna, de vagy lusták, vagy ennyi elég USA-ban… vagy mittomén :)

Grace - 2014. 05. 05. 19:39

karit: Én jót nevettem a hozzászólásodat olvasva. :) Rám is fért, mert egy fogorvosi rendelő várójában ültem éppen a szokásos félévi kínzásra várva.

karit - 2014. 05. 05. 19:57

Fireblade: köszi, nagy kő esett le a szívemről. ;))

Szerintem egy ésszerű határig minden sorozat át van gondolva, de egyrészt a scifiket nyilván nem NASA mérnökök írják ((pláne nem “kötözködő” nézőknek, mert alighanem a “csak” nézőkből van sokkal több)), másrészt ott van, amit Winnie mindig elmond, hogy attól, hogy valami nem áll össze nekünk, még simán lehet, hogy az írók kapcsos füzetében ott van rá a logikus válasz, csak mi (még) nem gondoltunk rá. :)

Pont mint a sok WTF momentumnál… Ezek is arra utalnak, hogy azért használják az eszüket, csak van, amit nem tartanak logikailag és műszakilag kikezdhetetlen fontosságúnak, különben a forgatókönyveket nem leforgatnák, hanem szabadalmaztatnák – ezerszer annyiért.

karit - 2014. 05. 05. 19:58

Grace: részvétem. :X

nfsu17 - 2014. 05. 05. 22:25

Az én igényeimnek megfelel így is a sorozat.
Sokkal jobb, mint amit vártam.
Sokkal “trash”ebbnek gondoltam, főleg az első rész alapján, ami nagyon amcsis lett, de meglepően jól pörögnek az események, nincsenek nagyon uncsi részek.
Na jó, Finn megműtése azért kimaradhatott volna, annyira fontos nem volt, hogy az első rádióbeszélgetést erre kelljen “pazarolni”…nem ám arra, hogy mi van ott fent, mi van pontosan ott lenn, most akkor hogyan tovább, stb.
Ez kicsit hülyeség volt, de ennek ellenére majdnem a legjobban várós hetente.

Octavia meg a földi jelenete az nagyon bejött. Azok a nézések. Meg sajnáltam is a fickót, szerintem biztos jó a csóka és nem azokkal van, akik többen vannak.

koka - 2014. 05. 06. 00:07

Most kivételesen nem olvastam vissza a hozzászólásokat, de a 7. részt kajáltam bassza meg!

Valahol nonszensz, hogy a CW ezen sorozata képviseli mindazt, amit science fictionnek nevezünk.

Crias - 2014. 05. 07. 23:24

Levegő:
Mondták hogy van algatelepük ami oxigént állít elő…
Itt a statikus rendszerben lehet hogy 3 napot jelentene de nem ilyen egyszerű a számítás mert van mellette termelés, és ebből kerül levonásra az amit a szűrők meghibásodása miatt nem tudnak rendesen forgatni vagy fene tudja mit csinálnak a co2-vel de mindegy is itt most.
A lényeg hogy nem fix mennyiségű levegőjük van, hanem van termelés csak ez már nem elég illetve folyamatosan fogy most hogy likvidáltak 300 embert annyival csökent a minusz így simán lehet h meghosszabbítják pár hónappal a dolgokat.

Fireblade - 2014. 05. 08. 00:46

Crias: nem értek egyet, de mindegy, az alga telepnek 15!! hektár terület kéne..víz..150em2 kisebb tó :) kb :), ugye mert abban élnek :) honnan annyi víz? felhordták úrhajóval, mi? és persze akkora medencét építettek, mer az olyan fontos volt az űrbázis építésekor :)hogy frissítik? tápanyag? karbantartás? nap???? és a forgáshoz, változó gravitációhoz hogy igazítják hozzá a vizet?? hehe..értelmetlen ez a vita..
lépjünk tovább..megoldották sci-fisen..jövőtechnikával :) bár ez nem látszik máshol sehol..csak a mi képzeletünkben :) mert a nyomáskiegyenlítő is egy 60-as évekbeli orosz búvárcuccra hajazott :) biztos olyanokat szerelnek a jövő retro űrbázisaiba :)

persze hogy nem fix mennyiségű a levegő…az oxigént folyamatosan pótolni kell, mert mi kis aljas emberek elhasználjuk..ezt vízbontásból, vagy co2-böl lehet visszanyerni..bár ez még sci-fi nagyméretben….de legyen :)

nuage - 2014. 05. 08. 14:21

Annyit rugóztok ezen a víz-oxigén témán, hogy komolyan kedvet kaptam a hozzászóláshoz. :)

A sorozat valóban nagyan úriasan kezeli a technikai információkat, de mivel a hosszú távú űrben való létezés több ezer ember számára (tudtommal) jelenlegi tudásunk szerint nem megoldható, ezért valóságos információkkal nyilván nem tudnak szolgálni. Az más kérdés, hogy nem is erőltetik meg magukat, hogy legalább hihető módon adják el a témát, de valószínűleg nem volt fontos számukra az ilyen fajta hitelesség megszerzése. Inkább a dramaturgiára mentek rá, mert az ugye elég hülyén hangzana, ha 300 ember legyilkolása árán akarnának 3 napot nyerni. Az 1 hónap már inkább indokolja a tömeggyilkosságot. Az meg, hogy az infó nem helyt álló, az csak egy dolog – persze az is simán lehet, hogy neki sem álltak számolgatni.

Engem ezek annyira nem zavarnak, mert egy sorozattól sem várom el, hogy életszerű legyen. Logikus? Az igen. Hihető? Na ná. De életszerű? Nem. Az élet olyanokat tud produkálni néha, amit filmen látva simán elutasítanánk, mert totál hihetetlen. Amennyi véletlen és furcsaság történik körülöttük ami túl sok egy “felépített” sztorihoz. Az ilyeneket látva totál úgy tűnne, hogy az író nem gondolta át a művet, és csak adhoc keveri a szálakat, ahogy éppen esik.

Egyébként meg pont a napokban hallottam, hogy a Föld vízkészletének fele az űrből származik, ahonnan fagyott formában meteoritokon utazva érkezett hozzánk. Szóval egy-két meteorbefogó űrcowboy és a vízprobléma solved! ;)

hummel - 2014. 05. 08. 14:38

@Crias: Nincs algatelepük. Dr. Griffin szeretett volna, de probléma lett volna a víz tisztításával. Valamilyen növényzetük viszont van, ha már botanikusok is vannak. Egyébként belegondolva a növényzetnél is fennáll a probléma, többletet nem tudunk nyerni, ezzel is csak visszaforgatjuk az oxigént. Mellesleg a növényzethez is víz kell és nem látom honnan lenne nekik. Plusz mivel az emberi test tömegének több mint fele víz, így a halottak reptetésébe belegondolva könnyen belátható, hogy ami van, azt sem tudják megtartani. De tovább megyek. Az emberi szervezetnek sóra is szüksége van a túléléshez. Itt is ugyanaz a kérdés merül fel, ha volt is elegendő a kezdetekkor, honnan szerzik a folyamatos pótláshoz szükséges mennyiséget?

A levegőre visszatérve ha jól emlékszem, az hangzott el a sorozatban, hogy 3-4 hónapjuk lehet hátra és jó esetben egy hónapot nyerhetnek a 320 ember feláldozásával. Az biztos, hogy a Fireblade féle arányosítással látható, hogy valamelyik adat nem stimmel. Plusz egy hónapot csak akkor nyerhettek, ha eleve volt még hét hónapjuk (2237 túlélő és 320 feláldozott egyén esetén nyerhető havonta 4,3 nap). Ha a változók figyelmen kívül hagyásával a számítás valamilyen szinten pontatlan is (pl. oxigén tf% változik), az eltérés legfeljebb pár nap esetleg hét lehetne, nem hónapok.

Cápi - 2014. 05. 08. 15:14

@nuage-nak van igaza, a jelenlegi (persze a közemberek által ismert) technika szerint nem kivitelezhető az egész, az író meg nem erőltette meg magát, hogy valamelyest hitelessé tegye. Ennyi. Megoldás nincs, vagy tetszik így is vagy nem. Ha nem, akkor lehet tovább kattintani, maradjunk már meg magánál a történetnél.

Baromira bánom amúgy, hogy felhoztam a témát, mert fölöslegesen megy az észosztás, holott valódi megoldás meg nem létezik. Zárjuk le.

karit - 2014. 05. 08. 15:25

“a napokban hallottam, hogy a Föld vízkészletének fele az űrből származik”
Szerintem a másik fele is. :)

A pontosság kedvéért: khm, “közismert”, hogy az odafent használt oxigén visszanyerő algicus barcaensis nem vízben él, hanem a szőnyegpadlón, és elég neki némi édesvízpára, vízkőoldó, meg LiOH katalizátor. Aki nem hiszi, nézzen utána a Szabadalmi Hivatalban, a 2127-es évkönyvekben.

Ha már méricskélünk: egy ember napi O2 szükséglete ~3 kg, 3000 embernél ez 9 tonna visszanyert O2, vagyis azok az algák eléggé be lehetnek fogva. De én elhiszem bárkinek, hogy a fúziós alkimisták 2300-ra már bármilyen anyagból képesek lesznek oxigént összelegózni.

Btw. az ember testének 60%-a víz, ez alapján egy 70 kg-os bűnöző 37 kg O2-t bitorol, ami 12 napi O2 szükséglete egy nála rendesebb embernek: ennyit veszítenek minden űrbe dobott embernél (plusz egy garnitúra ruhát-cipőt).

Lécci, aki űrállomás parancsnok lesz, majd ezt se felejtse el. Thx. :)

Grace - 2014. 05. 08. 20:03

karit: Ezen megint szakadtam! Csak így tovább! :)

“persze az is simán lehet, hogy neki sem álltak számolgatni”
Erre én nagy tétekben fogadnék. Még a Titanic elméletben lehet valami, de azt is csak így tudom elképzelni:
-Titanic. Nem is rossz ötlet. Hányan is voltak a hajón és hányan élték túl?
-2224 és 710.
-Ez nem lesz jó.
-Miért?
-Nem szeretem a 4 számot.
-A 2 és 7 maradhat?
-Igen.
-Akkor legyen 2237 és 700.
-Miért pont 37?
-Mert az a szerencse számom.
-Egye fene, akkor legyen ez.

Egyébként, ha lekopizzák az eredeti számokat az ütős poén lett volna, bár lehet így sem rossz.

nuage - 2014. 05. 08. 22:04

@karit hát érted, hogy értem… :D

A fele vizet a Földdel együtt kaptuk, a többi meg utána futott be.

Azért én erősen bízom benne, hogy hamarosan lejönnek az űrből, mert ami ott fent folyik tényleg elég WTF. Ez az egész mentőkabinos-űrhajós dolog is…ha nincs elég hely, akkor nem gondolták, hogy tenni kéne valamit 100 év alatt? Vagy ha nincs mit csinálni, akkor meg mit lamentálnak a 300 ártatlan feláldozásán, amikor még legalább ötször ennyi megy hamarosan a levesbe? Persze kell a dráma odafönt is, de az a rész nekem eléggé sántít az oxigén kérdést leszámítva is. :)

Bár lent is elég kiszámíthatóak az események. SPOILER Mikor a rész elején megláttam azt a sárcot, akit most kiemeltek a tömegből, rögtön arra gondoltam, hogy megvan az eheti hullajelölt! És tényleg! SPOILER

De azért minden héten várós, egész jó irányba haladnak a dolgok.

Llew - 2014. 05. 08. 23:59

Kíváncsiságból kérdem nézitek-e még a sorozatot, vagy már csak az oxigén kérdés a téma? Csak mert a történtekről nem nagyon van szó.

Llew - 2014. 05. 09. 00:15
Crias - 2014. 05. 09. 09:15

Én nézem, és engem nem is az oxigén meg a víz idegesít hanem az hogy miért és hogy csomagolták be a magvakat azokba a kis zacsikba és honnan szereztek zacsit :)

Hogy On is legyek, engem nem igazán tud felizgatni az hogy Octavia gyakorlatilag már mindenkivel kavar akit csak meglát, most éppen azzal aki anno elrabolta??? (“megmentette”).
A fegyverek előkerülése eléggé unfair lesz úgy érzem, bár talán nem lesz sok éles lőszer csak az a baj, hogy mostantól végtelen lőszere lesz mindenkinek mint a wd-ben…

A fenti kavarás annyira nem villanyoz fel megint csak, de legalább megtudtuk hogy ki akarta megöletni Jaha-t és Bellamy is kegyelmet kapott, mostmár hátha nem gáncsoskodik és sanszos hogy összeborul Clarke-al :)

Cápi - 2014. 05. 09. 13:03

Az már korábban is kiderült, hogy az ázsiai fickó vette rá Bellamyt Jaha megölésére. Talán a múltheti részben.

Azért csomagolták zacsikba amúgy, mert jön a tél (Winter is coming trolololol) és kell valami tartalék ellátmány, gondolom ilyen diószerű magvak lehettek, mert azt tördelték és rágcsálták az egész epizódban. Hogy zacsi meg honnan volt… Hát merném feltételezni, hogy azért volt némi felszerelés is az űrhajóban, hogy miért pont minizacskók, hát… Ez megint a “mer’ ez így van vazze és kész” kategória, mint sok minden más.

A Bellamy-Clarke téma várható volt, bár szerintem elég tré, de az van. Az meg tipikus tinisorozat betegség, hogy amelyik srác a kezdettől becézi valami marha szellemes névvel a főszereplő csajt, azok össze fognak jönni.

korovjov - 2014. 05. 09. 13:59

“Az meg tipikus tinisorozat betegség, hogy amelyik srác a kezdettől becézi valami marha szellemes névvel a főszereplő csajt, azok össze fognak jönni.”

Ha még csak tinisorozat lenne, de nekem már az első epizódnál pont ennek kapcsán, még ha csak tudat alatt megfogalmazva is, azonnal a Lost ugrott be… Tudom, túlélés ‘hajó’törés után, nem fair az összehasonlítás, mert annyi minden más miatt is lehetett volna, de annyira hozta a Sawyer-Kate szitut, most hogy ezt így írtad, bevillant a Heuréka.

emeric - 2014. 05. 09. 14:02

Láttam más is észrevette már, de nekem az a legérdekesebb a sorozatban, hogy Clarke gyakorlatilag Nina Dobrev hangikertestvére. :)

gabee - 2014. 05. 09. 14:12

igyvan mintha nina dobrevet hallanám de tökre :)

Fireblade - 2014. 05. 09. 14:53

Aktualizáltam magam a részekkel, ..

hát ez nagyon kezd brazil szappanopera felé sodródni, ennyi értelmetlen beszélgetés, vergődés hisztizés még azokban sincs szerintem :)
a hülyeségek persze folytatódnak benne, már minimális szinten se foglalkoznak a készítők valami minimális realitással..minek is? elég ha a néző a senyvedő arcokat, meg az értelmetlen vergődést nézheti..

Annak örülök, hogy 100 évvel a civilizáció után tetováló szalonok még működnek rendesen, kell is az. :)
tetszett, hogy a rakétákat éjjel lőtték fel, de a bárkáról a napos oldalon nézték őket :) és nem forgott a börtön..és mégis volt gravitáció, tök jó :)
hogy a vihar a mexikói öböl felett volt :) lehet egy szigeten vannak? vazzee :)
és a bárka meg dél-amerika felett? elvileg ugye fix pont felett kering, usa felett, de hát nem.
rádiózás is tetszett, beszédváltó? mi a fenének?:) csak úgy a levegőbe:)
fáklyák is tetszenek a táborban, vajon honnan szerzik??
az nem nő az erdőben :)

mondjuk a vallatásnál nekem egyből az jutott az eszembe, hogy mért nem a saját késével szurkálják, akkor biztos megmutatta volna az ellenszert..ez így persze jó volt..Octavia nyálas megoldása..imádom mikor mocskos ronggyal tunkolgatnak minden sebet, és az gyógyító hatású:)

Cápi - 2014. 05. 09. 15:42

Kérlek ne tedd inkább, komolyan nem bunkóságból, de szinte mindig te kezded ezt a szőrszálhasogató baromságot és a kutyát nem érdekli. Épp elég volt túljutni a víz-oxigén témakörön.
Vagy nézz át ezeken a logikátlanságokon, ahogy nagyjából mindenki képes erre vagy pedig ne nézd a sorozatot és keress valami számodra logikusabbat, mindenkinek jobb lenne.

korovjov - 2014. 05. 09. 16:14

Ha már a következetlenségnél és a bosszantó hibáknál tartunk, a fent leírt dramaturgiai bakikon én simán túllépek, nem para, azon viszont én is elgondolkoztam, hogy milyen szép, tökéletes testű kigyúrt földlakó-példányt találtak. Láthatóan nemcsak a tetoválószalonok működnek, de a fitness- és szépészeti ipar is csúcson pörög, táplálékkiegészítőstől, gyerekkori jóltápláltságon át a tökéletes fogsorig. Ezzel párhuzamosan épp a Vikingset darálom, ott is a tökéletes izomzatú, jól táplált, 1,90 magas szereplőkön vigyorogtam, ahogy panaszkodnak, hogy kemény a tél, meg hogy a kifosztandó területen mennyivel jobb a föld, ott biztos nincs éhínség, mint náluk. xD

Fireblade - 2014. 05. 09. 17:21

Cápi: neked más a véleményed a sorozatról mint nekem….engem nem zavar ha neked az életed sorozata, és aranyba öntve tárolod otthon….az se zavar ha oldalakon át ömlengesz róla..szíved joga…ha neked nem tetszik amit írok, egyszerű: ne olvasd el.
leírom a véleményem, a meglátásaim, és ezen itt jókat szórakozom, vicces, és annyira gázos a sorozat, hogy kezdem megkedvelni :)
átnézek a hibákon, de azért engedd meg nekem, hogy írásban is élvezkedjek néha rajta :)
köszke )

Cápi - 2014. 05. 09. 17:51

Te jól szórakozol rajta, csak marhára unom, hogy rákezdesz az ez méé az méé kisregényre, takargatva a hangzatos “had legyen már véleményem, ezt se szabad QQ” szöveggel és más se megy ezek után, mint a viccesnek szánt (de nem az) fikázás, közben pedig a történet is érdekes lenne, de nem lehet egyszerűen áttérni rá, mert állandóan a fikázós irányba viszik el a témát, leginkább te aztán meg besérülsz, hogy meg meri ezt bárki említeni. A felháborodott, “hadd legyen már véleményem” duma pörgetése helyett azt próbáld felfogni, hogy NE CSAK a savazás dőljön már belőled. Ha csak az megy, írj róla blogot inkább egy másik oldalon.
Szó nincs arról, mielőtt avval jönnél, hogy csak szépet és jót lehet írni a sorozatról, de a isten áldjon már meg, az nem kibeszélés, hogy fújod a magadét és gunyorosan visszaszólsz annak, aki meg már unja azt, mert nem bírsz leszállni a témáról.

Fireblade - 2014. 05. 09. 17:57

Cápi: én sosem szólok be..csak reagálok, de ok..tessék vesd fel milyen komoly témát akarsz megbeszélni a sorozatról..és arra válaszolok, komolyan, nem kötözködve..
senki nem tiltja hogy merre menjen a beszélgetés..az hogy sokan reagálnak ehhez hasonló témákra, azért az jelzi, hogy érdekli az embereket, és van véleményük..neked is..cáfolj, kritizáld a véleményem..nyugodtan.
Várom a témádat…..

winnie - 2014. 05. 09. 18:01

OFF

ide is: sajnálom, hogy ilyen szánalmas irányba megy el a kibeszélés egyesek miatt. tudom, hogy az elején sem lett volna szabad tolerálni, minden múltbéli tapasztalat ezt támasztja alá, de az ember reménykedett. én hibáztam. más nem. máshol vannak értelmes viták, ott semmi gond, de itt… semmi információt nem lehet nyerni ilyesmik miatt a sorozatról.

most még egyszer megpróbálom jelezni a dolgot. ha kell, minden további nélkül inkább lezárom az itteni kommentlehetőségeket. nem a vélemények milyensége a baj, hanem a stílus és az, ha valaki ilyen motivációkkal generál vitát. nyilván ez csak annak szól, akit érint.

és erre senki se válaszoljon, ha lehet. folyjon a társalgás továbbra is a sorozatról.

Llew - 2014. 05. 09. 18:29

A miden szereplő tökéletesen néz ki a legnagyobb apokalipszisban is kérdés számtalan sorozatnál felmerült már. Egyszerűen senki nem akarna ronda embereket nézni a tv-ben. Ez hatványozottan igaz a CW-re, ahol a fiatal közönség a célcsoport. Ez van ezt el kell fogadni.

Egyébként meg nem is igaz a felvetés, mert Bellamy, mint főszereplő sem az a tipikus klónozott tucat jóképű gyerek, ott van a mellbelándzsázott srác, vagy a ázsiai haverja, akik dettó nem.
A lányoknál már elmegy a felvetés, mert Clarke és Octavia tényleg elég tipikus szőke/barna “kamasz” (valójában nyilván idősebbek) jócsaj.

Amivel nekem bajom van az ez az új, vagy csak most kibontani kezdett politikai kavarás szál. Ez az új tanácstag, ex kancellár csaj vonal eddig annyira átlátszó volt, hogy az fájt.
Most majd jön a szarkavarás, hogy ki lesz benne a ~700 mentőcsonakosban?

Grace - 2014. 05. 09. 20:17

Én nagyon féltem az előző résztől, mert sosem bírtam az ilyen hallucinálós epizódokat, főleg mert általában időhúzásra használják, de pozitívan csalódtam. Egyetlen percig sem unatkoztam alatta, pedig nem volt egy pörgős rész. Szerencsére nem vitték túlzásba a hallucinációkat, csak pár snittet kaptunk belőle, inkább próbálták a humoros oldalát elkapni, és némi humor egyébként rá is fért a sorozatra.
Engem nem idegesít a Bellamy-Clarke vonal. Valóban várható volt, bár engem meglepett, hogy ilyen hamar nekiálltak építgetni a kapcsolatukat. Nekem pont az tetszik, hogy nincs igazi drámázás ezeken a szerelmi szálakon, más CW sorozatokhoz képest gyakorlatilag nulla.
A fenti eseményeknél szerintem az lett volna igazi WTF momentum, ha már az elejétől ismertük volna azt, aki a kavarás mögött áll. Így annyira nem jön be, de remélem lesz ez még jobb is.
Egyedül Octavia és Finn idegesít, de ők már az elejétől irritálnak, úgyhogy ez nem újdonság.

Lilith - 2014. 05. 09. 21:36

Azért nem említeném együtt a Falling Skies-szal.Az legalább jó,de ez valami borzalom :(

emeric - 2014. 05. 09. 22:08

Nem rossz a sorozat, nekem igazából csak egy bajom van vele. Nagyon jól megalapozták az alapszituációt a pilotban, azonban azóta egy kicsit egy helyben topog a történet. Szerintem ráférne, ha nagyobb léptékekben mozognának. Gyakorlatilag a tábor “pár méteres” körzetében mozognak, pedig engem sokkal jobban érdekelne mit rejt a föld, igazán körülnézhetnének. Ehelyett eléggé elmentek a szerelmi tini ügyek és az űrállomás politizálása irányába. Ami külön érdekes, hogy, ha jól számolom

SPOILER

Octavia-nak eddig 3 különböző pasival sikerült smárolnia. Hiába no, akit sok x évig bezárva tartottak ezt kezdi a szabadsággal. :)))

Tímea - 2014. 05. 09. 23:54

Üdv!
Nos,én nagy rajongója vagyok a sorozatnak :) pedig nem vagyok már tini ;) (sajna :D)
nagy reménnyel indultam neki,és nem csalódtam!

Egyáltalán nem zavar ,és nem vagyok szőrszálhasogató,nekem sok minden nem tűnik fel,mert talán minden részletre nem térnek ki,nem kötelező minden apróságot abba a 45 percbe sűríteni,és senkit nem érdekelnek a hétköznapi szokásos tevékenységek pl a tisztálkodás,hajmosás,ruha tisztítás,vadászat,vad elfogása,étkezés stb…

mivel az egyik műfajunk dráma,nyilván az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe.
Hatalmas lehetőségeket látok az alapsztoriban! ;)
Sok évadot fog ez megélni,majd meglátjátok :)
többen nehezményezitek a két főszereplő hölgyi külsejét,miért is olyan tökéletes :) nem tudom nők vagy férfiak e a reklamálók,de ha pasi vagy,örülj,hogy szépet látsz ;) ha meg nő vagy ,ne irigykedj :D
szóval,igen-is kell valami szép is a szemnek!

Clark külseje egyértelműen elragadó,a dögös hangjával együtt ;) :D
Octavia-ban már nem látom azt a kisugárzást,ami érdemleges lenne-azon kívül,hogy most vékony a hölgyi hosszú barna lobonccal :D
nem egy jó csaj nah :D

Emeric:

“Octavia-nak eddig 3 különböző pasival sikerült smárolnia. Hiába no, akit sok x évig bezárva tartottak ezt kezdi a szabadsággal. :)))” —> ez hatalmas beszólás volt,szakadtam a röhögéstől :D köszi :) :D teljesen igazad van,csak úgy falja szegény a pasikat :D egyébként meg

…..VIGYÁZAT SPOILER…..-egyébként…tetszik nekem a földlakóval kialakulófélben lévő bimbózó vad lámúrja ;)—————————-

egyszóval magával ragadott,engem a képernyő előtt tart,igen,vannak szerelmi szálak,de alapjában véve izgalmas,fejlődő-képes sorival van dolgunk :) annyi minden vár még felfedezésre! Csak ajánlani tudom :) köszönöm a figyelmet!

kilometerfalo - 2014. 05. 10. 10:22

Szerintem jó a sorozat,persze,bele lehet kötni sok mindenbe,ha valakinek ez a célja…de melyikbe nem ugye bár?!
Azért voltak benne,nagyon komoly jelenetek szerintem…
SPOILER: pl,mikor a kiscsaj nyakon szúrja a feka gyereket az nagyon nagy volt.Olyan szinten váratlanul ért,hogy rendesen kirázott a hideg…na az ilyenekért érdemes nézni sorozatot….:D

jessm - 2014. 05. 10. 14:30

Nekem tetszetta mostani rész, , vicces volt, hogy Finn meg a csaja vigyáztak a többiekre.
Nagyon rámentek arra, hogy Bellamy és Clarke között legyen valami, ha más nem legalább barátság, végülis ők vezetik a tábort.
Nekem tetszik, ahogy Clarke a kezébe vette az irányítást, plusz az is észrevette, hogy bár nem jó Bellamy erőszakossága azért néha szükség van rá.

Az égi politika is tetszik, meg ez az “új” tanácstag kavarása is jó ötlet, kiváncsi vagyok mit akar , azon kivül , hogy meg akarja ölni Jaha-t. (isaac washigton itt valahogy jobban szerettem mint a Greys antomyban valaha…..)

Izgalmas a grounders is, hogy élték túl, máshol is vanna-e túl élők stb… Lassan kezdik fel fejteni, de szerintem ezeket inkább a második évadban fogják kitárgyalni.

Az egyetlen ami nélkül kibírnám, hogy Finn szomorú szemüen bámulja Clarke-ot. Nincs ellenemre a tini nyál, ső szeretem, de ez valahogy irritál, biztos azért mert a barátnőja ott ül mellette amikor csinálja.

kirst - 2014. 05. 10. 16:54

Tc. emeric! – 2014. 05. 09. 22:08 -Hasonló a gondom. Vártam, hogy láthatunk lepusztult városokat, összedőlt hidakat, farkasokat az utcán. Kicsi Mad Max stílust. Karcsúnak tűnik, hogy leragadtunk az erdőnél. Gondolom nem lehet túl nagy a költségvetés. A másik problémám a szereplőkkel van: kb. 5 emberen kívül a többiek kerge birka módjára lézengenek.

gmontana - 2014. 05. 10. 22:00

Engem megvettek ezzel a sorival. Tény h van néhol logikai hibája a sorozatnak, a sokat említett ruházkodás stb. De én be tudom cw jelenségnek.

koka - 2014. 05. 11. 12:23

@emeric: Megfordult a fejemben, hogy a CW tudatosan választotta hang alapján a Clarkot játszó színésznőt. Döbbenetes a hasonlóság.

Egyébként hihetetlenül dögösnek tartom ezt a fajta mély női hangot. :)

yeeeyha - 2014. 05. 11. 21:07

Én is teljesen jól elvagyok a sorozattal, tetszik, hogy kicsit más, mint amit a CW-től elvár az ember (főleg a clarke-szerelőcsaj-finn dologra gondolok, a TVD-ben ez a szenvedés lenne a főszál).
Bellamy a kedvencem, nagyon bírom a csávót.

Fireblade - 2014. 05. 11. 23:20

komoly elemzés, kritika, semmi fikázás..nagyon a lelkemre vettem winnie degradáló kritikáját, így semmi beszólás, csak vélemény:

Érdekes rész volt, ez a kábulós, látomásos rész elég klisé szerű ötlet, és sokszor elriaszt, mert túlzásba viszik, de itt még épp a határon maradt. Érdekes motiváció fedezhető fel benne..Clark-nál, ugye megbocsátás keresése anyunak, egyértelmű, hogy nem apuval vitázik, hanem önmagával, keresi az igazolást anyu felmentésére, vagy az elítélésére..Bellamy-nél már összetettebb a dolog: gyerekkorától, jobban mondva Octavia születésétől, óriási a felelősség a vállán..szinte beleroskadt, és az állandó megfelelési kényszer a szerepéhez, hogy ő a mindentudású nagytesó, a huginak aki mindent tud, és mindent megold, szép lassan felőrölte mire a történetük kezdődött. A lelkiismeretével képtelen elszámolni Bellamy, és minden tette csak mélyebbre taszította, hibát hibára halmozott, és másban kereste a hibát, de majd talán most, helyrerázódik
..Megvallom Octavia motivációja kicsit homályos, belezúgott a földibe? teljesen felborult az értékszemlélete? vagy csak a lázadóhajlam ennyire eltorzította? vagy csak ennyire a báty ellen kell lázadnia?
valszeg szerelmes tinilázadásról szól a dolog..ez valahol még érthető is lenne
persze közben az osztályharc dúl fenn, megtudjuk ki a főkavaró..de gyakorlatilag semmiben nem különbözik az eddigi főrossztól, csak most ez szőke nő..szememben egyik kutya másik eb..hatalomért folyik a harc? vagy összetettebb a dolog? ki tudja még most, bármerre vihetik a történetet..
Jó, hogy láttunk kicsit a táborban történő élelmezési és egyéb szervezkedési dolgokat, épp csak annyit hogy kezd hitelessé válni, meg hogy kicsit kimozdultak a táborból, hacsak ketten, de láttunk külső dolgokat, ha csak az egy valami félkatonai bunkerszerűség, fegyvereket már vártam, várható volt, hogy valahogy meg kell oldani a földiek helyismeretét és harci tudásának ellensúlyozását. Persze ez felveti mi lesz ha a csoporton belül egymás ellen fordítják, amire azért a belvillongások adnak némi esélyt.
Szerelmi szálakat is mozgatták közben,Finn ugye a központi figura, lesz ebből még probléma, bosszúálló és/vagy féltékeny partner veszélyes dolgokat vetít előre, plusz hogy úgy néz ki, Bellamy is beszáll a hármasba :)
Tábor és a védelem kiépítése lesz a központi probléma a következő részekben, meg persze a földiek támadgatásai, esetleg felfedezések?
Fent pedig 700 ember kiválasztása? vagy a rebellisek keresése? azt nyilván a kancellár se hiszi, hogy csak úgy öngyilkos lett…
hát majd kiderül, hogy a föld lesz a főszereplő vagy a bárka, de mivel van 2. évad..kissé elengedhetnék magukat a készítők, nagyobb ívet, és komolyabb háttértörténetet, és esetleg több, nagyobb földi helyszíneket. így legyen.

hummel - 2014. 05. 11. 23:23

@jessm: A máshol is vannak-e túlélők kérdésedre a válasz egyértelműen igen. Nem véletlenül jelölték ki a törzs területének határát csontvázakkal díszített póznákkal.

Van egy olyan érzésem, hogy hasonló irányba megy a történet, mint az Amazon – Az őserdő foglyai című sorozatnál. Adott egy csoport, melynek tagjai a megszokottól teljesen idegen környezetben találják magukat és az első kapcsolatuk egy ottani csoporttal elég véresre sikerül. Később viszont kiderül, hogy még ez volt a legértelmesebb a környező törzsek közül.

Danee - 2014. 05. 12. 01:25

@hummel

De jó volt azt a sorozat! :)

Llew - 2014. 05. 12. 19:53

Odafent nem sok krimi sorozat lehet az archívumban, mert akkor a gonosz tanácstagnéni meg a segédje jobban tudta volna, hogy kell egy öngyilkosságot beállítani.
Mert ha egy öngyilkos átvágja az egyik csuklóját, akkor az abban tartott vágóeszközzel már aligha fogja tudni átvágni a másikat is, a fickónak pedig mindkét kezénél vérfolt volt.

Cápi - 2014. 05. 12. 20:08

Jézus és tényleg. Utólag eléggé mindf*ck az ilyen, én már nem is gondolkodom ezeken közben, alvó módba áll az agyam :D
Én már inkább a grounderek történetére vagyok kíváncsi, az űrlakók jó helyen vannak ott.

Fireblade - 2014. 05. 12. 20:40

Llew: Ha én írtam volna ezt be, vagy hogy egy nyakba szúrt lőszertől, mért hal meg valaki 5 másodperc alatt? :)akkor már rég le lennék oltva..így rád maradtak ezek :)
Nem igazán értem a fenti szőkemaca motivációit, főnök akar leni fent? vagy majd lent? lejönnek és az egész földre lesznek 2300-an kb? jó esetben :)

Ő akar lenni az elnöknő? vagymi? és minek? mindenki lazán szétszéledhet a földön, és soha nem kell találkozniuk..ha meg a földön van sok ember, meg valami társadalomféle..akkor feleslegesen izgul rá a főnökségre..érdekes lesz ez még :)

Llew - 2014. 05. 12. 21:54

Gondoltam kicsit tehermentesítelek.:)
Egyébként, ha a következő részben ez valamelyik szereplőnek is feltűnik és nyomozni kezdenek, akkor volt funkciója a dolognak.

A nő korábban vezető volt így tud a visszatelepítésről, és a megölt őr révén tudott a leküldött kölkökről is. Korábban lehet csak a hatalom lett volna a célja – én nem látok benne perspektívát, több vele a macera, mint az előny -, de mióta kiderült, hogy lemennek, lehet csak biztosan benne akar lenni – az embereivel együtt – a 700 főben.

hummel - 2014. 05. 13. 18:32

@Llew, Fireblade: Itt hosszában vágták meg az alkart. Egy ilyen sérülésnél szerintem elképzelhető, hogy a hajlító inak egy része sértetlen marad és az illető még használhatja a sérült karját.

MolnarErik - 2014. 05. 14. 06:54

Ugyan már, ebben a részben nem az álöngyilkosság, meg a nyakba szúrt golyó volt a legnagyobb gáz, hanem ahogy Bellamy kegyelmet kapott, ritka nevetséges és életszerűtlen baromság volt. Ráadásul Jaha már nem is kancellár, szal nem is adhatott volna kegyelmet.

koka - 2014. 05. 14. 12:17

@MolnarErik:

1) Jaha a kancellár

2) Először nem akart neki megkegyelmezni, de Clark elkezdett mellette nagyon érvelni, illetve Bellamy benyögte, hogy elmondja, ki akarja az Arkon megölni. Persze csak ha életben hagyja.

3) Attól még ha később lemegy simán megöletheti. Közbejöhet egy “vadászbaleset”. A piszkos munkát pedig elég másra rábízni.

Fireblade - 2014. 05. 14. 14:54

MolnarErik: szerintem meg pont életszerű volt..egyértelmű hogy a kancellárt (mert az)a felbujtók érdeklik, ki van a háttérben, Bellamy csak közkatona értelmetlen lenne kivégeztetni, jönne másik helyette.
Inkább érdemesebb vele üzletet kötni (ahogy manapság is történnek) feladja a megbízókat, és amnesztia.
Aztán később, lehet intézkedni ahogy koka okosan meg is írta :)

MolnarErik - 2014. 05. 14. 22:48

Ja igen, a szőke sz.rkeverő csak a dokinő helyett került be a tanácsba, még nem vette át a hatalmat.
Maga a konkrét jelenet volt gáz és életszerűtlen, Clarke úgy fényezte Bellamyt, mintha 1 iskolai ünnepségen mondana fel vmi betanult béna magasztaló szöveget, aztán meg 2 szóval pikk-pakk megtörik a még mindig makacsul ellenkező Jaha ellenállását.
(Ráadásul már eleve úgy volt, ahogy Clarke célzott rá, mind kegyelmet kaptak már eleve a bárkán elkövetett bűneikre, tehát nem is kellett volna kérni, de ez már másodlagos.)

Llew - 2014. 05. 15. 22:12

Ez a szarkavarós szőke annyira nem hiányzott. Jön itt, hogy Jaha mekkora szar alak, mert nincs mindenkinek hely, erre ~30 emberrel elvisz egy hajót, amivel akár több százan is lemehetnének, és még hallgatnak is rá. Mondanám, hogy megérdemlik a landolást, de mivel Clarke anyja is a hajón volt, így biztos nem az egész járgány robbant fel.
Annyira jó lett volna, ha a folytatásban a grounderekel összefogva harcolnak a felnőttek ellen. Bedobtak egy ismertebb arcot a vezér szerepére, így biztos gyakrabban látjuk őket ezen túl.
A kíváncsiság fenntartó “már mások is megpróbálták” megjegyzés nálam bevált.

Tényleg nem akarom átvenni Fireblade szerepét, de a mostani részben volt pár nagyon wtf.
Mi az, hogy a leszálló hajóról van vezérelve az elszakadás és nem az állomásról? Amikor a srácokat leküldték, akkor ők irányítottak mindent, de most, hogy ez kell a cselekményhez rögtön a hajóról megy és egyúttal szarrá vág mindent.
Meg két tucat ember feszegeti a nyomásbiztos ajtót, és csak valami speckó cuccal tudják éppen szétnyitni, erre a szerelő két tenyérrel ráüt a cuccra, mintha pacsit adna és az rögtön kiesik.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 16. 00:31

Ki a szinesz, aki a földiek vezeret alakitotta?
Nem talalom sehol.
Nagyon ronda szegeny…

hummel - 2014. 05. 16. 08:19

Anya-t, vagyis a földiek vezérét alakító színésznő Dichen Lachman (Dollhouse, Last Resort).

Hunnenkoenig - 2014. 05. 16. 12:39

Hummel, köszi.
A többi kepen szerencsere jobban nez ki. Nem egy klasszikus szepseg, de erdekes arca van. Mondjuk ide jol passzolt, csak ugy nezett ki, mintha nyomorek lenne a ruhaja vallara rakott kidudorodas miatt, na meg mert eleg vekonykanak tünt es a feje nagyobbnak, mint kene :-)

AlrightSir - 2014. 05. 16. 17:31

Ez de szutyok rész volt. Főleg a meeting-es jelenet a lövöldözéssel, igazán megoldhatták volna szebben, mintsem hogy ‘az ittas gyerek nekiáll lövöldözni a semmiből’.

koka - 2014. 05. 16. 18:50

@Llew: Gondolom alapból nem így volt, de megoldották, hogy a leszakadó hajóról (Exodusról) lehessen vezérelni a leszakadást. Meg hát csomó beépített ember is volt, jó pár engineer, ahogy mondták, biztos jól ki lett ez tervelve.
Legalábbis nekem ez jött le. (A technikai háttértől szerintem felesleges vitázni)

Ami tényleg felkúrt, hogy a szőke rebellis csaj ott papol, hogy Jaha összevissza hazudik, mert nincs elég hely mindenkinek, ő meg angolosan távozik egy telibekúrt nagy hajón ~30 emberrel.

Ittas gyerek meg azért kezdett el lövöldözni, mert a fán a krapek már húzta fel az íjat. Ebbe igazán nem tudok belekötni. Így oldották meg a ‘ki lőtt először’ kérdést. Gondolom ebből is lehet valami drámát kihozni majd.

Egyéb tényleg ronda szegény grounder princess.

Cápi - 2014. 05. 16. 21:04

Hát az űrhajó jó nagyot pukkant a rész végén, mondjuk az már érdekel, hogy így mi lesz az Arkon lévőkkel, csúnyán beszoppantották így, hogy az Exodussal meglépett a szőke liba.
De ezek szerint már korábban is jötek vissza az űrből emberek, ahogy a grounder princess szavaiból kivettem vagy legalábbis valahonnan fejlettebb technikával jöttek valahonnan… valakik. Na mindegy.
Aki szereti a trailereket előre megnézni, lessen bele a jövő hetibe, így spoilerek nélkül annyit, hogy jóféle lesz, engem még meg tudnak lepni, hogy ilyen húzásaik vannak annak ellenére, hogy tinisorozat.

Grace - 2014. 05. 17. 20:58

Ez a rész annyira nekem se tetszett. Nem igazán látom át ezt a Diana vonalat. Először arra tippeltem, hogy csak simán bosszút akar állni a Jaha-n, mert helyette ő lett a kancellár, de most már elég zavaros az egész. Remélem kitisztul a kép és megmagyarázzák a dolgokat, mert ez így csak simán idegesítő. Ez a Finn gyerek szövege is nagyon erőltetett. Igaz, hogy ha Lincoln-on múlik meg is hallhatott volna, de biztos csak azért csinálta, hogy védje a sajátjait és ne legyen háború, és ő ezt totál megérti, meg hát megmentette a lányt is, és a csúnya bácsik megkínozták. Na ezen hangosan röhögtem, szerintem csak simán Octavia-t akarta ágyba vinni, de mindegy.
Dichen Lachman itt tényleg elég rondára van maszkírozva. Elég érdekes a nő arcberendezése az tény, de a Dollhouse-ban szerintem nagyon szép volt, van egyfajta kisugárzása.

hummel - 2014. 05. 17. 21:26

Ha már ennyit kerül szóba az utolsó kommentekben Dichen Lachman, akkor mindenképpen megjegyezném, hogy tibeti anya és ausztrál apa gyermeke, Kathmandu-ban született és ott is élt 7 éves koráig, amikor a család Ausztráliába költözött. Szóval érdekes gyökerekkel rendelkezik, ami magyarázza az arcberendezését.
Itt eléggé el volt maszkírozva, de nyilván az volt a cél, hogy legyen valami fenyegető kisugárzása a tárgyaláson, szóval később majd reálisabb képet kaphatunk. Mindenesetre én inkább szépnek nevezném, de persze ez egy szubjektív vélemény.

koka - 2014. 05. 18. 02:42

Én is csak úgy mertem messzemenő következtetést levonni a csajról, hogy már feltűnt a Shamelessben is. Igaz csak egy snitt erejéig.

nfsu17 - 2014. 05. 20. 11:54

Először én is megijedtem a földi hercegnőtől, de nem azért mert félelmetes lett volna…bezzeg a másik 2 lovas katona a maszkban…na az komolyabb volt.

Általában nem érdekelnek a bugyuta húzások a sorozatban, mint hogy túl él egy dárdalövést, meg hogy miből van oxigén, meg 2 helyen vágják fel a karját, stb, túlteszem magam ezeken, de ebben a részben azért voltak böszmeségek dögivel, ami már nekem is sok volt.

Annyira sablonos volt, hogy lövöldözés lesz a hídon, hogy kilométerekről lehetett érezni.

Meg mikor egy kézzel kiveri a feszítőgépet az ajtók közül…atya ég.
Meg az a dráma, amit a mérnök levágott, hogy rá vagyunk csatlakozva vízzel, levegővel a hajóra, és ha elmennek, akkor végünk…OMG. Micsoda fejlett technika, hogy nem old le magától, ha kimegy az űrhajó.

Aztán elkezdett ingadozni az áram és 1 percen belül nagyon hideg lett. Miután megvolt ez a dráma, hogy megfagyunk, köv. snittben megint meleg volt, mert senki nem fagyoskodott, a lehellet nem látszott, stb.

De a vége jó volt, ha tényleg az történt.

A heti szórakozás még mindig biztosított.

karit - 2014. 05. 20. 17:33

“Meg az a dráma, amit a mérnök levágott, hogy rá vagyunk csatlakozva vízzel, levegővel a hajóra, és ha elmennek, akkor végünk…OMG. Micsoda fejlett technika, hogy nem old le magától, ha kimegy az űrhajó”

Hé, azért 100 évi statikus létezés után vagyunk… :)
Szerintem a központból indítva végigfutott volna egy leválasztási protokoll folyamat, ami így, belülről “meghekkelve” csak valami brute force elszakadás lehetett.

“meg 2 helyen vágják fel a karját”

Da Vinci’s SPOILER – abban megmutatták, hogy kell ezt megcsinálni egyedül: két kés kell hozzá, mell előtt keresztben csuklóhoz illeszt, nagy levegő, aztán háromra.

00Alexa00 - 2014. 05. 20. 21:00

A lövöldözés várható volt, mert egyik fél sem bízott valójában a másikban. Szóval meglepetésnek nem volt nagy, viszont a storyba szerintem beleillet.

A rész elején mondták, hogy fel kell tölteni az exodus hajót(ami szerintem nem ugyanolyan, mint amikkel a tinik mentek), ezért volt rácsatlakozva minden “life-support”-os dolog az állomásra, de mivel a “szakadárok” előbb elkötötték a hajót, nem volt idő mindent szépen leválasztani-feltölteni-előkészíteni. Legalábbis nekem ez így jött le. Bár az tényleg bénán nézett ki, ahogy a szerelő csak egy mozdulattal kiütötte az ajtó feszítőt.

Visszatérve az “öngyilkosos” részhez, szerintem nem is az volt a lényeg, hogy azt tényleg öngyilkosságnak állítsák be, hanem hogy elhallgattassák minél előbb, mielőtt még más bemehetett volna hozzá.

Nekem a 13. űrállomás is felkeltette az érdeklődésemet, hogy arról nem nagyon beszélnek, meg hogy az állítólag felrobbant vagy mi. Szerintem nem pont úgy történtek a dolgok, vagy lesz még valami csavar ezzel kapcsolatban.

koka - 2014. 05. 22. 23:35

Nos a legújabb rész kapcsán egy valamit ki lehet jelenteni. Ha Clarke anyja az Exoduson volt, bizony odaveszett. Ismétlem, ha a hajón volt, és nem tudott katapultálni gyorsan. Ha van egyáltalán mentőhajó egy mentőhajón (túl sok ha ). Mondjuk nem tudjuk, hogy mi történt a landolás alatt, azt nem mutatták a legénység szemszögéből. Lehet ott is összebalhézott valaki.

Crias - 2014. 05. 23. 23:48

Nincs olyan szerencsénk hogy clarke anyú meg a kavarós szőke kinyiffanjon…
Mondjuk a Dokinéniért még talán kár is lenen de a politikai kavarás annyira nem hiányzik már.

Hunnenkoenig - 2014. 05. 24. 11:46

Anyut sajnos tuti visszahozzak, ami irto nagy baromsag lesz dramaturgiailag, de mar be vagyok ra rendezkedve, igy nem fog meglepni.

Igazabol azt hittem, hogy ö az, amikor a sunyikepü gonoszgyereket megtalaltak.

Amugy egyre jobban tetszik a sorozat.

A kosztümtervezö a földieknek eleg durva cuccokat gyartott. Kar, hogy csak keveset mutatjak öket es azt is csak rövid ideig.

Mindenesetre kezd hetivárós-elsönézösbe atmenni.

Raoul - 2014. 05. 25. 11:07

Szerintem a legutóbbi rész okos volt. Abból a szempontból is, hogy nem mutatták a fenti eseményeket, szóval engem még mindig érdekel, mi történt. Amúgy dokianyu halála ugyancsak jó húzás lenne, de tényleg félek, hogy nem fogják meglépni, hanem majd kapunk egy flashbacket az Exodusról, hogy valahogy megmenekült. A kavarós szőkét nem sajnálom, remélem fűbe harapott. Okosnak akarták eladni, de én képtelen voltam elhinni róla, hogy tényleg az.
A földi események, viszont baromira tetszettek. Nekem amúgy ez a vírus olyasminek tűnt, mint a bárányhimlő, csak ugyebár nem kiütések, hanem vérzékenység meg ilyesmik. Nyilván a földiek nem tudtak kifejleszteni normális vegyi fegyvert (hiszen dárdákkal harcolnak, biztos nincs laborjuk), de a célnak ez is megfelelt volna. Meg azért ez is irtotta azért azokat, akiknek nem volt elég erős az immunrendszere.
Jó volt, hogy megszabadultunk Lincoln-tól, az Octavia-s jeleneteit kezdtem unni. A sunyiképű srác a végén meg odavágott, bár jobban tetszett volna, ha egy fontosabb szereplőt öl meg, bár nyilván a négersrác volt a bögyében leginkább. De van egy sejtésem, hogy Bellamy-t se fogja sokáig békén hagyni ilyen alapon.
Na és ott van az a hegyiember vagy mi a frász… az még érdekes lesz, ha megtudunk róla valamit. Amúgy azt várom, hogy a kétfejű őz mintájára végre olyan emberek is megjelenjenek, akikre hatással volt a sugárzás.

Szerintem amúgy bőven szórakoztató a sorozat és a buta húzásokat ellensúlyozza egy csomó reális, meg okos ötlet. Én tuti, hogy maradok, sőt… már-már várom is a következő részt, pedig sokáig borzasztó szkeptikus voltam.

karit - 2014. 05. 25. 17:14

“A kavarós szőkét nem sajnálom, remélem fűbe harapott.”

A kavarós szőkék mindig túlélik, kellenek a konfliktusokhoz. : )
Tuti, hogy volt pár mentőkabin, minimum Carter mamának meg neki, talán pont erre utalva mutattak csak kevés csontot a roncsok között.

Tímea - 2014. 05. 25. 21:59

Üdv!
Nos,nekem is elnyerte tetszésemet a sorozat,így biztosan maradok :) most indult,így nyilván nem aknáztak ki még minden lehetőséget. Friss hús a piacon :D Kezdeném a főszereplőkkel,mondjuk vezetőség egyik tagja Clark,aki a dögös szőke szerepében teljesen jól tündököl. Hangja alapján már nem soroljuk a buta kategóriába,és felnőttként kezeli a szerelmi háromszöget is,amibe belekeveredett. Nem erőltet semmit sem,figyelmét és energiáját más dolgokra összpontosítja,ebből sokan tanulhatnának :D szóval okos,határozott karaktert ismerhetünk meg a személyében. Finnel való kapcsolata nekem valahogy nem várós,olyan nyámnyilának tartom ezt a fiút. Szánalmas a kisfiús csiki-csukija. Amilyen vagány,érett srác volt,úgy lecsúszott az oviba. Akivel jó párost alkothatna,és erősen drukkolok,az Bellamy -vezetőség másik tagja. Amilyen ellenszenves figuraként vezették be,annyira szerethető lett mára a karaktere. Örülök,hogy Raven tett pontot ennek a végére,és dobta be a törölközőt, mert így végre elindult a folyamat,hogy most már valami történni fog :D Octavia nekem nem olyan idegesítő mint a többieknek :D nyilván habzsolni akarja az életet,nah de a férfiakat is? :D Nem örülök a döntésének,mert a földi sráccal való kapcsolata nagyon gyorsan kiforrt,ezt még lehetett volna húzni,és rengeteg dolgot kihozhattak volna belőle a készítők több részen át. Ezt nehezményezem. Bár nyilván most az új hős karaktere felé veszi az irányt az említett hölgyi. Az űrbéli politikai része valahogy engem sem hozott lázba,amolyan szükséges rossznak élem meg,nekem gyenge mindenféle szempontból,de nyilván ez is színesít valamit a sztorin. Amit még kifogásolnék,és nagy lelkesedéssel várom a mai napig,a mutáns állatok felfedezését. Azt a vonalat valahogy most hanyagolták az írók,milyen szép lepkéket láthattunk? :) Varázslatos hangulata lett a sorinak. Amolyan természetfeletti. Ettől még izgalmasabb. Most valahogy csak úgy egy sima kamaraerdei erdő :D itt kellene még kibontakozniuk,de félek ez feledésbe merül…felfedezni a természetet,a növény és állatvilágot,miként változtak meg a környezeti hatásokra…köszönöm a figyelmet!

Synrew - 2014. 05. 26. 18:34

Raven nagyon szimpatikus lett nekem,picsogás és összeomlás helyett látja,hogy nem szerelemmel szeretik,és megteszi amit kell.Fájdalmas persze,de érzi/tudja,hogy ennél többet érdemel.
Az eddig felvázolt/bemutatott női karakterek közül ezennel előlépett Nr.1 eyecandy kategóriába.
Szép,okos,önérzetes,ugyanakkor a páncélzat alatt érzékeny és sérülékeny,ami persze azonnal aktiválja a férfiúi védelemező ösztönöket.Hammm & Marry me! :)

A sorozat meg meglepett,maga a pilot katasztrofálisan indul valahol 1-3/10 között ingadozik,a vége kicsit megmenti kb annyira,hogy esélyt adsz a következő résznek(már ha adsz),azóta meg teljesen jó,persze mindig akad szemforgatós rész,de ezzel együtt “7/10,nézem” kategória.

Raoul - 2014. 05. 27. 07:42

Tényleg egyébként, milyen jó női jellemeket kapunk már. Csak így eszembe jutott az előttem hozzászólók kapcsán. Clarke-ról el lehet hinni, hogy vezető, Octavia kvázi pont az ellenkezője, önfejű, naiv, de jóindulatú… Raven meg badass. Határozottan jók a csajok. (És eyecandy-nek sem utolsók. :P)

Tricse - 2014. 05. 28. 23:02

Szerintem ez egy kifejezetten jó sorozat,kapásból megnéztem öt részt egyben!Ha az ember nem támaszt magas elvárásokat és szórakozni akar ez pont megfelelő!Nem untam és ami a lényeg,hogy nem idegesített egyik tini karakter sem!Persze vannak logikai hiányosságai a sztorinak,de nem ragoznak túl egy témát,ütnek,ölnek,érzelegnek pont akkor és éppen annyit amennyi kell minden felesleges szájtépés nélkül!:)

Grace - 2014. 05. 29. 14:01

Tímea: Jó érzés tudni, hogy nem csak én nem bírom ezt a Finn gyereket. Már azt hittem egyedül vagyok ezzel. :)
Mennyire jól megmutatta a bombakészítős jelenet, hogy milyen a srác valójában. Még Bellamy is csak pislogott, hogy nem ajánlkozott rögtön, hogy ő majd viszi a lány helyett. Még ha egy ismeretlen lányról van szó, akkor is “illik” egy elvileg vagány srácnak bevállalni egy veszélyes szitut helyette. Vagy csak én vagyok régimódi? :)

Clarke és Raven karaktere tényleg jól el lett találva eddig, de én Octaviát még mindig nem bírom, bár a Bellamy-val közös jelenetekben nem annyira idegesít.

Zac - 2014. 05. 29. 20:31

Azt kell, hogy mondjam eddig nagyon bejön. Kivéve az űrállomásos részeket.
Még egy ember a hatefinnclub-ba, valamiért annyira ellenszenves az a gyerek, hogy végig szorítottam, hogy végül kinyírják (amit persze nem fognak).
Össze kéne számolni, hogy hányan maradtak, most is mínuszoltak kettővel.
Hogy lesz így most Blarke? :D

nuage - 2014. 05. 29. 21:33

A múltkori részben pont mondta Clarke, hogy 14 sírjuk van. És után még ugye meghalt egy kiddo. (a mostani részből nekem nem rémlik halál) Bár az nekem nem volt egyértelmű, hogy ez most összesen 14 vagy csak a járvány miatt ennyi, mert anno, mikor még számoltam, akkor a 6-7. résznél már 10 körül járt a szám és a járványban azért úgy tűnt, hogy hullottak rendesen. De miért temetnék őket most hirtelen külön? Ez nem logikus, szóval nem tudom, mennyi a csapatlétszám. Valaki? Hol tart most a The 100+1?

Amúgy a sorozat egyre jobban tetszik, érdekes finálénak nézünk elébe. Azon meg még vacilálok, hogy szurkoljak-e Finn túlélésének vagy sem.

Grace - 2014. 05. 29. 21:44

nuage: The 100+2 Bellamy+Raven
Egyébként én is elvesztettem valahol a fonalat. :)

nuage - 2014. 05. 29. 22:09

Belleamy-t én beleszámoltam a 100-ba. Arról volt szó, hogy bejuttatják abba a hajóba, de én úgy gondoltam, hogy elintézték, hogy felküljön a 99 kölyök mellé. Mondjuk lehet, hogy pluszként utazott, ezt mondták, csak én nem figyeltem? De akárhogy számoljuk a létszám 90 alá csökkent. Odafönt is fogynak rendesen. Még jó, hogy a Földön is élnek, mert űrbe szakadt barátaink bajosan népesítenék be újra. :D

Grace - 2014. 05. 29. 22:13

Abban a részben, ahol Bellamy kegyelmet kap Clarke mondja, hogy már ő is közéjük, a százak közé tartozik. Tehát Bellamy eredetileg nem volt benne a 100-ban, ő +1 potyautas volt. Máshol is utaltak erre, de most nem emlékszem hol.

nuage - 2014. 05. 29. 22:17

Igen, igazad lehet. Most láttam egy fotót a földi csákó naplójáról, Lincoln azt hiszem, és ő jelölte a földieket és 102 vonása van, amiből a hetedik részben már 10-et kihúzott és utána még négyen bizos meghaltak, szóval úgy tűnik a 14 az összes eddig elhunyt száma. Akkor The 88!

nuage - 2014. 05. 29. 22:19

The 87, egyet kihagytam. :)

rodosto - 2014. 05. 29. 22:26

Nagyon reméltem, hogy az utolsó pillanatban megmutatják, hogy mi/ki okozta az interferenciát ami volt a feketedobozon (akkor miattuk zuhant le az Exodus?) és hallatszott a rádión is. De sajnos nem mutatták, így várhatok rá egy hetet.

A túlnépesedés problémája egy huszárvágással meg lett így oldva, bár még így sem lesz elég hely a megmaradt embereknek (ránézésre 100-150 fős lehetett az Exodus) a visszamarad négyszáz ember, akik reménykednek abban, hogy a visszajutottak új társadalma mihelyt meg lesz a megfelelő infrastruktúra, megszavazzák a költségvetésükben, hogy leszállítsák őket – vagy az unokáikat :)

Az utolsó három részben volt néhány random lépés főleg a szerelmi sokszögekbe és azokból fakadóan (elmegyek az erdőbe egyedül, de aztán arcjáték nélkül rájövök, hogy mégsem olyan jó ötlet…) – olyan általános iskolai szinten éreztem őket.

Szóval a cselekmény és a lefolyásta tetszik, néha a szereplők is gondolkodhatnának kicsit többet

rodosto - 2014. 05. 29. 22:44

Ja és még az előző epizódokhoz (a tárgyalási kísérlethez): megkérdeztem volna Jaspert, hogy szerinte is csak akkor kezdődött-e a háború, mikor véletlenül leégették a falujukat rakétákkal? /Vagy kb egy héttel korábban, mikor a pilotban leszúrták egy dárdával…/

koka - 2014. 05. 30. 01:29

Na vajon mit látott ez a Monty fiú, mert nagyon nézett a srác. És ráadásul fölfele. Csak nem valami T-Rex? :)

Amúgy egész jó rész volt, leszámítva anyu megtalálását. Mondjuk majdnem kreatívan oldották meg, de akkor is felesleges feszkó volt.

Igazából nincs gondom az Arkos jelenetekkel se. Az új engineer csávó meg valahonnan ismerős arcról, biztos maradni is fog. Ezen a “when you die can I have your shoes” beszólásán meg jót kacagtam.

Bár Finn biztos nem hal meg, azért ha mégis meglépnék nem ellenkeznék. Igazából még ki is nézem a készítőkből, mert toltak azért durvulásokat az évad alatt, csak nyilván nem fognak kidobni a kukába egy olyan karaktert, akit már így felépítettek.

AlrightSir - 2014. 05. 30. 15:29

Egyébként egy szavát sem hinném el a grounder boszinak. Nyilván mindegy, hogy ki kezdte el, mert ők folytatni akarják, gondolom az interferáló cuccot is ők készítették.

Raoul - 2014. 05. 30. 22:54

Nem hiszem, hogy az interferenciát ez a grounder csoport okozná. Nagyon fejletlenek ahhoz, hogy valami ilyesmit összedobjanak. Szerintem ők teljesen visszaestek erre a törzsi szintre az elmúlt 100akárhány évben. Inkább az érdekelne, hogy ha azok a sebek rajtuk azt mutatják hány embert öltek meg, akkor ki a másik csoport, akiket öltek eddig? Aligha gondolom, hogy saját maguk közül öltek meg ennyit. Szerintem ez a törzs a kis hal és az évadzáróban be lesz lebegtetve a nagyobb ellenség.

Jópofának találtam, hogy Monty végig magyarázta, hogy de hát az interferencia és marhára senkit nem érdekelt, aztán még is ő szívta meg. Tekintve, hogy őt megkedveltem, kár lenne érte. Csak nem ölik meg. Érdekel mit látott. Tetszett, hogy Clarke se menekült meg igazán a végén. Nyilván nem nézhettek ki belőle sokat, de okos húzás volt tőle, hogy amint a testőre hencegett azzal, hogy sérült térddel is ennyit tudott ölni, azonnal kapott az infón.

Az Ark már-már izgalmas lett, hogy ott is a túlélésért megy a harc, csak ne ragaszkodnának a fenti főszereplőkhöz ennyire görcsösen. Clarke anyunak halnia kellett volna, de legalább a megoldás nem volt annyira nagy bullshit, szóval szájhúzva, de oké. Kane személyiségfejlődött, ez tetszik, mert bírom a színészt és reméltem, hogy a karaktere kedvelhetővé válik egyszer. Az engineer csávó… remélem marad, már csak a cipős megszólalása miatt is.

Jah, és remélem Finn meghal. Nem bírom a srácot, a körülötte lévő dráma is érdektelen és az írók részéről kimondottan erős húzás lenne a jó értelemben.

koka - 2014. 05. 31. 11:45

Ja amúgy Clarke most ölt először? Nekem ez jött le.

zolij - 2014. 05. 31. 12:26

a hegyi emberek szerintem valami fejlettebb technológiával rendelkező embercsoport lesz (atombunker/katonai bázis a hegy mélyén?) és tippre ők okozták az interferenciát, illetve Montyt is ők kapták el.

zolij - 2014. 05. 31. 12:29

szerk: visszaemlékezve a pilotra, a százak eredeti leszállóhelye (ahova menniük kellett volna) egy katonai bázis volt a hegyben :)

nfsu17 - 2014. 05. 31. 17:39

zolij

Oda el is mentek, onnan van a lőszer, meg a fegyver.
Vagy azt csak random találták?
Nem úgy rémlik.
Amúgy nem értem miért nem szerveződnek amellé a bunker mellé, miért nem laknak ott. Fedett, védett hely, még talán messze sincs a mostani helytől. Én tuti letelepednék ott és nem sátraznék.

koka

Clarke ölt a 3. részben, de az “kegyelemdöfés” volt.

Más.

Mikor mondták, hogy lehetnek tűlélők az exodus kilövése utáni robbanásban, annyira tudtam, hogy anyuci túléli. Na mindegy, hát akkor legyen.

Egész jól bírják azok az akkumulátoros lámpák a Földön. Raven mindig olyan mellett szerelget.
Olyan akku nekem is kellene, ami eddig bírja. :)

Kicsit kiszámítható, hogy a Földön, ha látunk egy új szereplőt, akkor azzal biztos lesz valami affér.
Hasonlóan kellene megoldani az ilyet, mint a néger sráccal. Pár rész erejéig sokat szerepeltetni, elhitetni, hogy fontos karakter, és utána kinyírni.

Panda - 2014. 05. 31. 19:34

Nekem is bejön a sorozat, még a kis bakijaival együtt is. mostanában nem volt olyan sci-fi, aminek úgy elkapott volna a hangulata (a BSG óta), ez most tetszik. :) Kár hogy ilyen rövid lesz az első évad, utána meg lehet jó sokat várni a 2-ikra.

nfsu17 Az egy másik bázis volt, ahova a lőszerért mentek, annak külön mutatta meg Kane a koordinátáit, mikor sikerült a kontakt a Bárkával.

A Mount Whether (asszem) hegyi bázisra kellett volna érkezniük, de ott élnek a “maszkos” emberek, akikről Lincoln beszélt, mikor Octaviat győzködte, hogy lépjen le vele. Ezekről van neki a rajza a kis könyvében, a ködfelhőbe burkolózó gázálarcos ember, és ezeket hívják mountin men-nek, vagy így valahogy.

Szerintem a hegyi emberek, a katonai bázison túlélt földiek lesznek, fejlettebb technikával, akik harcban állnak a grounderekkel, és ők zavarták meg valszeg a második űrhajó jelét, hogy lezuhanjon, és gondolom Monty is ezekkel futott össze a végén.
Még mázlijuk van, hogy az ő leszálló egységüket nem zavarták meg mikor landoltak…. :)

Nekem a Bárkás jelenetek is tetszenek, most kicsit olyan BSG-s hangulat volt, hogy tönkrementek a rendszerek a Bárkán.

Finn témához még annyit, hogy nekem az elején tetszett a karaktere, mert vagány volt, de jó szándékkal, most már pár rész óta idegesítő, gyerekes és tesze-tosza, nem hiányozna, ha megölnék, de úgysem fogják.

Dunna - 2014. 06. 01. 10:10

Nem nagyon emlékszem már rá, hogy mit mondtak a 13. űrállomásról… mi van vele, vagy mi történt vele(?).
Nem lehet esetleg hogy velük kapcsolatosak ezek a hegylakók? Hogy a 13. űrállomás jött anno vissza a Földre vagy vmi.
Csak tényleg nem rémlik mit mondtak róla, szóval lehet tök hülye a felvetés :D

zolij - 2014. 06. 01. 13:29

Dunna: az egyesülés napi ünnepségen mondta (asszem) Finn, hogy: “Unity Day is a lie. The Ark only came together after the 13th Station was blown out of the sky.”

Dunna - 2014. 06. 01. 15:20

Hát mondjuk attól mert letért a pályáról még mehetett a Föld irányába :D
Csak a földiek nagyon meg sem lepődtek, hogy valakik odapottyantak az égből űrhajóval, meg a vezetőjük is mondta hogy már próbálták őket megölni (arra a mondatra hogy a “technológiánkkal kiírtanak benneteket” ) Szóval olyan mintha már hamarabb valaki lejött volna az űrből a Földre és jól tudták hol keressék a katonai bázist a hegyen. (valahogy nem tartom valószínűnek h a földön maradt emberek akik rátaláltak a fegyverekre vagy az olyan túl nyilvánvaló lenne, de lehet nem lesz semmilyen csavar a történetben :D )

Hunnenkoenig - 2014. 06. 01. 15:21

Ez a földi kiralylany nagyon logikatlan. Vagnam pofan öt is, meg az irot is, aki ezeket a mondatokat a szajaba adja.

A halott földi lany megölt 5 embert csataban ilyen fiatalon, mert igy nevelik öket harcra, de azert rinyalunk, ha megsebesül, mert most biztos pont csak artatlanul arvacskat szedett az erdöben, mikor felrobbant a hid.

Ha meg az elvagott torku mufurc benganak olyan sok pöttye volt, megkerdeztem volna, kik ellen harcolnak folyton es akkor mi a fasznak pattognak, ha megjelenik megegy ellenseg?

Szoval most akkor vagy durcizunk, hogy minket bekes nepeket itt raketakkal elegetnek, vagy beismerjük, hogy agressziv faszkalapok vagyunk, nyelünk egyet, aztan tovabb lepünk a halottakon.

Raoul - 2014. 06. 02. 09:07

Az agresszív attitűdön kívül nem hiszem, hogy ismernének mást és be kell ismerni, hogy nem is túl okosak. Valószínűleg mindent fenyegetésnek vesznek és tökéletesen erre is rendezkedtek be, soha nem kellett senkivel egyezkedni csak legyakni… szerintem ehhez mérten többé-kevésbé jól kitalált ez a grounders csoport. Persze a sajátjaik élete értékes, hiszen egyel kevesebb ember fog eztán vadászni, meg aztán kétlem, hogy 100-200-nál többen lennének, de lehet ezzel is sokat mondok. Szóval… annyira tartom őket irracionálisnak, amennyire ez az elvadult, erőszakközpontú emberi viselkedésből eredhet. Kimondottan szórakoztatónak tartom, hogy az ellenség buta, de erős. (Legalább is a százakhoz képest, akik tápos tinik XD) Ha pedig az írók hibája az egész és csak beléjük magyarázom, hogy tudatosan ilyenek, akkor… ez van. Tetszik igazából a sorozat, voltak jó húzások, lehet ezért akarom menteni. XD

A Mount Weather-nél tuti lesznek emberek. Mondjuk nekem a gázmaszkos rajz tökre kiesett, de így azért összeáll a kép. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért izgatta a grounders-t, hogy Jasper áthimbálózott a folyón, mikor az első részben a hegyre mentek a srácok és kicsit felnyársalták szerencsétlen nerd guy-t…

Amúgy azon tűnődtem, hogy lehet ki kéne várni az évadzárót az elméletgyártásokkal, akkor azért lehet kiderül az esetleges válaszokból, hogy mennyire kell válaszokat keresni, vagy mennyire csak összedobált a sztori. Ha utóbbi, akkor még az is lehet, hogy kaszálom, szóval remélem olyan komplex a sztori, mint amilyennek igyekszik eladni magát.

jessm - 2014. 06. 02. 09:40

nekem továbbra is bejön a sorozat , jó hogy lesz 2. évad is.
Amint olvasom amit írtatok, úgy láttom, hogy pár dolog elkerülte a figyelmemet, pl: Nem vágom, hogy Abby hogy menekült meg? Meg amikor a 13 station-ről dumáltak.

De tényleg ia grounders mennyire nem lepödtek meg azon, hogy fent élnek emberek, pedig látszólag semmilyen modern cuccuk nincsen, amivel tudhatnánk. Szeritem akik túlélték az atomtámadást azok mind ilyen egyszerű módon élnek. Amugy Lincolna nem a tengerhez akart menni az ottani grounderhez vagy félre értettem valamit. Ami teljesen relis, ha egyszerű emberek menekülnek meg akkor nagyon máshoz nem tudnak kezdeni ( az egyszerüt ugy értem, hogy a katonai vezetők tudják , hol vannak a bunkerek stb) Amugy lehetne arról is szó, egyáltalán hogy menekültek meg.

A 100 tini meg reális , hogy nem bunnkerben él, ugyanis, 1 az elején nem tudták hol a bunker. 2, a bunkeren egy kijáratvan, könnyebb öket megölni.

valószinü, hogy 13. station lejött a földre megpróbálta kinyírni a grounderst, tudhatta, hogy hol vannak a bunkerek. Ők zavarják a rádió kapcsolatot, mert meg van hozzá a cuccuk. A 100 meg azért nem csináltak semmit, mert meglepödtek, hogy jönnek, de onnantól már figyletek. De lehet, hogy már akkor is csináltak valamit, mert az első részben Clarke mondta, hogy rossz helyen szálltak le, mert a bunker közelében kellett volna.

Amugy akkor Jasper anno a grounders kapta el vagy a hegyi emberek?

karit - 2014. 06. 02. 15:10

Jasper anno ugyanolyan áldozatszerűen volt kikötve, talán pont a hegyi embereknek (vagy a Másoknak?), mint még annóbb King Kongnak a színésznő (még a sebe is le volt hínározva, biztos nem kínzásképp akasztották ki oda. De lehet, hogy azóta változott a koncepció, mert néha elég döcögősen akar összeállni. :)

Ha a gázálarc a hegyi embereké, akkor azok a maró felhők is az ő harci gázaik lehettek, nem természeti csapás.

A fekete dobozban és az erdőben hallható interferencia forrása akármilyen jeladó is, nagyon csodálkoznék, ha a szarkeverő banya nem lépett volna le egy mentőkabinnal; biztos előkerül az évadzáróig.

A fenti hullahegyek meg a “legjobbkor” jöttek a kancellárnak, nem lesz Bárka-tombola, kb. mindenki elfér a megmaradt hajókban. Már ha lejönnének, mert azzal a fele történet is oda lenne; vagyis maradni fognak még jó darabig.

gmontana - 2014. 06. 02. 15:47

Engem teljesen megvett ez a sorozat. Már csak két rész van hátra, és tűkön ülök mi lesz a folytatásban.
Mivel midseasonben indult a sorozat ezért összesen 13 részt kapott. Ergo ebbe kell nekik mindent besűríteni. Már maga az, hogy két főbb szálon fut a történet is zsúfolttá teszi a részeket. Nincs idő mindent elmesélni, nincs idő mindenre kitérni. Ezeket a technikai és egyéb mennyire életszerű ez, most vagy elfogadja az ember és belemagyarázza azt, vagy ha ennyire zavarja akkor pedig ne nézze.
Ja és azoknak mondom, akiknek sok a romantika benne, hogy ez egy könyv adaptáció. A sorozat írói még ki is emelték, hogy nem teljesen a könyv alapján haladnak. Akik esetleg olvasták azok tudják, h abban sokkal több a romantika. Egyébként meg ez a CW sorozata, mindenki tudja ez és az eyecandy a két meghatározó eleme csatornának.
Szerintem ha 100 börtönre ítélt fiatalt/tinédzser végre a földre küldenek, teljesen életszerű, hogy rohangálnak, felszabadultak és azt teszik, amit csak akarnak. Eddig ki tudja, hány évig egy cellában raboskodtak.
Én várom már, hogyan szélesítik ki a világukat. Tény, hogy vannak elejtett mondatok, amiből sok mindenre lehet spekulálni. De ez szerintem így van rendjén. Ettől fogja várni az ember a következő részt.

Egyébként még egy megjegyzés, aki még nem tudja, hogy nézze e vagy sem. Nagyon szép karakterfejlődések vannak benne! Ismétlem önmagam tinédzserekről beszélünk! Vannak köztük nagyon fiatalok is. De pilotból tudjuk, hogy az egyik főszereplő még csak 17 éves. Neki az lenne a dolga, hogy bulizzon, élvezze az életet, ismerkedjen, ehhez képest alkalmazkodnia kell egy teljesen ismeretlen környezethez és mindenki másra figyelni, életben tartani őket. Itt már élet-halál a tét.

Enzo - 2014. 06. 04. 00:32

1×11 észrevételek:
-Megint új szereplők, yay, én komolyan nem láttam még soha ilyen sorozatot ahol ennyire adagolták volna egy meghatározott körből, ez nagyon nagy pozitívum (és most kise nyírták őket egyből, ahogy szokták! :D )
-Raven+Bellamy? A rész elején még csak röhögtem magamban hogy “na, az nagy show lenne”, erre tényleg…Raven igencsak dögös BTW, de ezt a szerelmi négyszöget remélem nem viszik túlzásba.
-Ez a Wick nevű szerelő egyrészt jó arc (“ha meghal, enyém lehet a cipője?” :DDDD), másrészt valahonnan ismerős.
(lecsekkoltam, és az Amerikai Pite 5-6-ból)
-Nahát, ClarkeAnyu él, ki gondolta volna?? -.-
-földlakók nem szívbajosak: “figyi, kinyírtuk a pasid, meg leromboljuk az otthonodat, maradj már itt orvosnak”…
-Clarke-tól tényleg ügyes húzás volt, hogy egyből rátámadt a testőrre a sérült térd említésénél.
-ez a vége ez mi volt már??? mit látott Monty?
Ááá, legyen már jövő hét.

Egyébként ötletesek a teóriáitok arról, hogy a hegyiemberek valszeg a 13.állomásról származnak, szerintem egész hihetőnek hangzik, majd meglátjuk.

karit - 2014. 06. 04. 12:25

“Clarke-tól tényleg ügyes húzás volt, hogy egyből rátámadt a testőrre a sérült térd említésénél.”

Jobban tetszett volna, ha a testőr a lábra rúgásnál ejbazmeg arckifejezéssel odaböfögi, hogy peched van, a másik a sérült, és felkeni Clarke-ot a falra. Ez a ‘minden Bárka-lakó Jack Bauer, hát még anyucilánya’ dolog kicsit már túlzás.

“Ááá, legyen már jövő hét.” Már jövő hét van. :)

Enzo - 2014. 06. 04. 16:37

Igen, ez valóban érdekesebb lett volna, ebbe bele se gondoltam hogy két lába van :D

Akkor meg nem jövő hét, hanem következő rész, na :D

(remélem Finnt tényleg kinyírták/kinyírják, rég öltek már fontosabb szereplőt…bár szegény Raven utána hogy érezné magát :/ )

karit - 2014. 06. 04. 19:15

Főszereplőt képen kívül megölni nem szokás (lásd Clarke anyu, és ide a rozsdást, hogy a szőke banya is él).

Enzo - 2014. 06. 04. 19:44

Ja, erre értettem hogy régen öltek meg valakit. De Finnt még megölhetik a képernyőn ;)
Amúgy Diana szerintem se halt meg (épp csak kezdett előtérbe kerülni, értelmetlen lenne történetileg a kinyírása), bár nemtom hogyan oldják ezt meg.

hummel - 2014. 06. 05. 11:52

Elég idegesítő, amikor Lincoln bedob egy információ morzsát, majd lógva hagyja a társulatot. A múltkor a hegyi emberek, most a Reapers. Ez utóbbiak valószínűleg kannibálok. Ha Lincoln a grounders valamelyik csapata felé csalja őket, akkor még ott is elszabadulhatnak az események.

A fináléban egy fontosabb szereplőt legalább ki kellene írni. Finn mostani megmenekülése nekem így is erőltetett volt, úgyhogy rá szavaznék. Ráadásul az ő halálával az érzelmi sokszög is kikerülne a képből.

Kérdés. Elhangzott, hogy mennyien vannak még életben odafent?

rodosto - 2014. 06. 05. 13:32

1000-en vannak még életben a Bárkán.
El tudom képzelni, hogy a nagy fináléban majd a harcok közepette “mikor már minden reménytelen, és a főhősre éppen le akar súlytani egy grounder” hirtelen belebeg a Bárka föléjük, és mindenki megmenekül (kivéve gy fontosabb szereplőt, akit a dramaturgiai követelmények miatt ki kell rakni…). – ha már nem ez lesz, én örülni fogok :)
(Félreértés ne essék, szeretem a sorozatot :) )

koka - 2014. 06. 05. 21:40

Hajaj mekkora tűzijáték lesz itt kérem szépen, ha lezuhan az Ark. Csak nehogy a fejükre essenek :)
Amúgy meg mi lett a többi mentőhajóval? Használhatatlanok?

Meglehetősen élveztem részt. Tetszett, hogy Clarke kikosarazta Finnt. Ezenfelül végig pörögtem, úgy, hogy tudtam, senki sem fog meghalni. Na jó, meghalt a lesérült srác, meg azt hittem Murhy szarkavarásának is vége szakad, de most már úgy is a fináléra tartogatják a nagy halálokat. Megjegyzem, Finn kivételével mindenkit sajnálnék.

Az persze nem derült ki, hogy Monty mit látott, szóval érte még izgulhatunk. Amúgy azt hittem a Reaperes résznél őt fogják megtalálni a kocsiban a fólia alatt meghalva/élve-de-tébolyultan.

nuage - 2014. 06. 05. 21:50

Nagyon várós az utolsó rész, úgy tűnik hullanak majd az emberek. A rész végi események miatt Raven távozása is esélyes, és ő azért elég fontos szereplő. Valahogy nem gondolnám, hogy Finnt akarják kiírni, pedig én se sírnék utána.

Tetszik, hogy egyre többet tudunk meg a környezetről, bár a random poszt-apok. elemek egymásra hordása elég érdekes. (Reapers?? Komolyan?)

Crias - 2014. 06. 05. 23:11

Engem csak Clarke és Finn erőltetett enyelgése idegesített amikor elvileg siettek volna vissza a táborba…
Amúgy nagyon jó rész volt, kíváncsi vagyok Lincoln ezt vajon hogy éli túl ha túl éli… vagy nagyon gyorsan feladták az üldözését vagy hamar elkapták ha olyan gyorsan visszafordultak…

Tímea - 2014. 06. 06. 00:19

Grace :) ;) már csak egy rész maradt hátra,de Finn karakterét úgy elbaltázták,ahogy csak lehetett. Nagyon erősen ,határozottan indult,most meg lecsúszott az oviba. Még mindig tart nála a csiki-csuki állapot :D ha ismét Raven közelébe kerül,megint nem fogja tudni mit akar :D szinte korának megfelelően viselkedik,vagy inkább mélyebb szinten…Clark-ot bírjuk,bár nincs sok valóságalapja ,hogy egy tizenéves lány ilyen bölcsen kezelné ezt a szerelmi három-négy? Szöget :D főleg,hogy most ott hever a lábai előtt a szerelem,amire annyira vágyott és nem kell? “Összetörted a szívem”– Ugyan már! Ilyen döntések meghozatalához évek tapasztalata kell! Ez itt számomra elszúrós…aztán Lincoln…örülök,hogy visszatért,nagyon drukkolok még mindig neki! Remélem Octavia-val való viszonya még nem ért véget! Bellamy fiúval szimpatizálok,stabilan még Clark mellett képzelném el,de Raven párosítás sem rossz :) hiányolom a többieket,akik csak aszisztálnak,és mint valami rossz hostess bagázs sétálgatnak körbe-körbe,néha még az arcukat sem látni…bár így is az izgalmak maximálisak,és vannak nem várt történések is,jó kis meglepik,amik emelik a színvonalat. Pl egy percig nem hittem,hogy meghal a kislány,akit meg kellett volna menteniük Finnéknek. A földiek egyre keményebbek,és jó a reapers vonal feltűnése is. Az Ark és személyzete még mindig olyan erőltetett nekem. Szegényes mindenféle vonalon. Úgy tűnik mintha felpörögtek volna az események,amolyan “gyorsan le kell zárni az évadot,siessünk – effekt. Összességében még mindig a jobb sorik közé sorolnám a show-t! Izgatottan várom a finálét és a második évadot ;) szép estét!

Raoul - 2014. 06. 06. 09:53

Nem volt rossz rész, csak már leállhatnának a főszereplők erőltetett megmentésével. Amúgy a dinamikája jó volt, főleg a Murphy-Bellamy akasztós jelenetnek. Azért remélem tartogatnak a következő részre valami nagy durranást.

Crias - 2014. 06. 06. 12:55

Még annyit fűznék hozzá, hogy én is remélem nem úgy menekül meg a bagázs hogy a földiek nyakára hull az Ark…

karit - 2014. 06. 06. 13:02

“főleg,hogy most ott hever a lábai előtt a szerelem,amire annyira vágyott és nem kell? “Összetörted a szívem”– Ugyan már! Ilyen döntések meghozatalához évek tapasztalata kell! Ez itt számomra elszúrós…”

Sose hittem, hogy egy scifiben kamasz témába fogok belekotty, de egyrészt ez az “Összetörted a szívem” elég dodonai megfogalmazás, ami bármikor undo-zható, másrészt mióta Clarke vezetőtárs(?) lett, mintha Bellamit jobban preferálná, harmadrészt sokkal több szívlapátos potenciál van abban, hogy Raven, aki végre talált valakit a korábbi szerelme után, most újra a korábbi vetélytársával kerülhet szembe. Már ha így lesz, ezek a sokszögek nekem túl komplikáltak.

És akkor még fel sem bukkant a polkorrekt tévézésben “nélkülözhetetlen” meleg szereplő. XXXXkivan. :S

Más: ofkorsz asztrofizikus sem vagyok, de ez a korrekciós hajtóművekkel való landolás elég látványos lesz. Legalábbis a földről nézve… Jackass rulez.

koka - 2014. 06. 06. 13:26

Hi, I’m Chancellor Jaha, welcome to Jackass! :)

Én azon fogok röhögni, ha kiderül, hogy a föld másik végén fog landolni az Ark, neadjisten egy még radioaktív zónába.

Zac - 2014. 06. 06. 16:45

CW-hez képest eddig meglepően kevés nyállal csináltak egy jó kis sorozatot.Kíváncsi vagyok mit hoznak majd az évadzáróba.

Kicsit OFF: Elolvastam a könyvet és hát emelem kalapom, hogy abból egy ilyen sorozatot tudtak kihozni.

Panda - 2014. 06. 07. 07:33

Én is most olvasom a könyvet, a felénél tartok, de kb. annyi történt benne eddig, mint a sorozat első 2 részében, kíváncsi vagyok mikor jutnak már el benne a grounders-ig. :)

Várom az évadzárót, bár ahogy sejtem úgy fejezik be, hogy lezáratlanul hagyják a földi “csoportok” összecsapását és a Bárka landolását is.

Engem az fogott most meg, hogy a grounders szervezett “katonai” szervezet, ezek szerint. Egységek vannak, és parancsnok, akkor itt valahol kellene lenni egy vezérkarnak, vagy vezetőségnek is, nem? Kíváncsi vagyok erre, jó lenne végre többet megtudni a földön maradt emberek sorsáról az elmúlt 97 évről, és hogy most i a helyzet…jó, tudom, kell valami a 2-3-ik, akárhányadik évadra is.

Zac - 2014. 06. 07. 21:09

@Panda: Nem akarok könyv spoilerezni, úgyhogy inkább nem mondok semmit. Annak viszont örülök, hogy vannak bőven eltérések a könyv és a sorozat közt. Szerintem a sorozat sokkal érdekesebbre sikerült, mint a könyv.
!!KÖNYV SPOILER!!
külön köszönet, hogy nincs benne a tricikli nyáltenger.

Zac - 2014. 06. 07. 21:14

Csak sikerült könyvspoilerezni.

Arra én is felfigyeltem, hogy grounder princess nem is princess, csak sima grounder. Remélem a következő évadban/évadokban mutatják majd, hogy hogy is épül fel a társadalmuk, meg, hogy vajon mi lett a 13. stationnel.

aky - 2014. 06. 08. 03:27

Én csak annyit mondok, hogy nagyon sokat ki lehet még hozni ebből a sorozatból, remélem összejön a CW-nek. Sok érdekes szál van még benne…és nagyon várós a finálé.

gmontana - 2014. 06. 08. 18:40

Az az igazság ahogy az írók bontogatják a dolgokat egyre több kérdés merül fel bennem. Ó mi lenne, ha erre is lenne idő, vagy ezt is megmagyaráznák stb. Kíváncsian várom, hogy hány részes lesz a következő évad. Jó lenne a 22, mert akkor több mindenre lenne idő. De kicsit attól is tartok talán akkor több felesleges dolog is belekerülne, ami csak töltelék lenne.
Mondjuk azt is elképzelném, hogy a csatában v. után esetleg több csoportra kellene válniuk, illetve az Ark is megérkezne csak a hegy másik oldalára. Így több szálon futhatna a történet.
Bellarke fan révén szeretném, ha ők ketten jönnének össze, de semmiképpen sem mostanság. Kb. majd a sori vége felé. Addig felesleges szerintem. Néha már így is sok a romance benne.

Zac - 2014. 06. 08. 19:51

Nem tudom mennyi az esély egy teljes évadra, a Cw most eléggé ráállt a midseasonökre -vagy csak eddig én nem vettem észre- iZombie, The Messengers, (Hod)

Bellarke szinte biztos lesz benne, nem lenne Cw sorozat nélküle. Csak annyit remélek, hogy a Finn-Clarke-Raven-Bellamy négyszöget hanyagolják.

koka - 2014. 06. 08. 21:18

Jaj ne legyen 22 részes. Már a Reignnél és az Originálsnál is soknak éreztem. Könnyebb 13 részt minőséggel megtölteni. A mostani teljes évadoknál nálam sok az üresjárat. Ez van :(

winnie - 2014. 06. 08. 21:25

igazabol csak annyi a kulonbseg, hogy kevesebb ido alatt irjak meg a reszeket. nem 2 ev, hanem 1 alatt. ami persze kemeny tempo, de igy is van 7-8 napja 10 embernek egy szobaban, hogy napi 10 oraban vegigotleteljen egy epizodot, es megalkoosa jelenetrol jelenetre a vazat. utanam meg ugyanennyi az ironak, hogy megirja a szkriptet az osszmunka alapjan. ez sok mindenre eleg.

ez a siker ara.

koka - 2014. 06. 08. 22:48

OFF: Mondjuk ami az írószobát illeti nem vagyok képben.
Az elmúlt évek tapasztalati viszont azt mutatják, hogy jobban kedvez nekem a 13 részes évad. Valahogy az egésznek jobb az íve.
Mondjuk ez is tök nonsense, hiszen ha tetszik egy sori, akkor a több epizódszámnak inkább örülnöm kéne. De volt is nemrég egy hét kérdése a témában. Ott is mintha a többségnek a rövidebb évad jött volna be.

Enzo - 2014. 06. 10. 01:37

-Jasper rádiós ötlete az egyik kedvenc gamechanger húzásom, amit párszor elsütöttek különböző történetekben, hogy a gonosz szereplő fenyeget, vagy valamit beszél, és a jó szereplő meg közben bekapcsolja a diktafont/adóvevőt, szerencsére azért nem egy túlhasznált csavar.
-Végre kétfejű állatok megint! A pilot óta vártam már hogy legyen valami mutáns lény, sokkal több ilyen jelenet kéne bele.
-A “Lincoln a megmentő” jelenetnél én azt vártam hogy leveszi az ismeretlen az álarcot még a lovon, és Finn az. :D
-Végre megtudtuk ClarkeAnyu segítőjének/asszisztensének a nevét, hogy Jacksonnak hívják. (legalábbis nekem nem rémlik hogy eddig mondták volna)
-Ötletért pluszpont: Jaha nézegeti utolsó óráiban a nosztalgiavideót, és eszébe jut róla a megmentő megoldás, szerintem ügyes húzás volt.
-Jasper visszautalása (“whatever the hell we want”) is tetszett + Bellamy WTF feje a random ölelés közben…(azért ezekből látszik hogy sokan még belül gyerekek)
-Valaki írta itt feljebb, és én is csatlakozom, hogy azt hittem a fólia alatt Monty lesz..
-Rész legjobb idézete: “-What happened? -Murphy happened.”
A finálé meg ígéretesnek néz ki, remélem azért most már hullanak szereplők (Raven még maradhatna, meg Monty is, Finn meg pár bárkás ember viszont mehet felőlem)

hummel - 2014. 06. 12. 08:19

Nem volt semmi. Habár elvileg a főbb szereplők közül háromért is lehetne izgulni, de gyakorlatilag szerintem egyik sincs veszélyben. Bellamy és Finn jó eséllyel megléptek mint a grounders, mind a hegyi emberek elől, Ravent pedig megmenthetik a hegyi emberek. A bárkások habár erősen meg lettek tizedelve néhány csak lejutott, ami az igazából kérdéses, hogy Jaha még fog-e szerepelni. A százas csoport meg ha így folytatja a sorozat végére jó ha öt főből fog állni. Ami nekem szintén nem okozott meglepetést, hogy Anya megússza. Várhatóan Clarke-ék jövőbeli túlélése múlik majd egy esetleges szövetségen a grounders féle csapattal.

A végén olyan érzésem volt mint a Majmok bolygójánál (a Heston félénél), mikor egy primitív világba pottyant űrhajós azt hiszi, hogy itt ő a technikai fejlődés csúcsa, aztán hirtelen egy nála is fejlettebb népcsoportba botlik.

jessm - 2014. 06. 12. 14:23

Nekem tetszett az évadzáró. Úgy sejtettem, hogy Mount waders még tuti lesz valami. És arra is tippeltem , hogy Monty inkább ott van mint Reaperökkkel. Bellamy és Finnből valamelyik biztos túl élte, szerintem elmentek Lincolnhoz.
Grouder most eléggé meg tizedelték ezzel a robbentással. Amugy Reapers segítettek, vagy csdak elkezdték Finnéket üldözni, és mikor meglátták a grounders akkor őket is elkezdték gyepálni.

Szerintem Abbyék elég messze vannak a 100 lakó helyétől vagy annak a füstjét látták és nem egy másik darabnak.

Jahának szerintewm ezzel vége, lehet hogy 1-2 részben szerepel, talán mond egy két infot a Mount -os emberekről.

Mindegy izgalmas volt a vége, kiváncsi vagyok , hogy folytatják.

Kiváncsi vagyok az emberek most miért jelentek meg, a csata utánni túl élök kellettek, vagy azzal hogy az Ark a földre jött kellenek túszok. Bár 100 feje nagy volt ahogy jött a gáz.

hummel - 2014. 06. 12. 18:13

Visszagondolva az előző kommentemben nem volt jó a hasonlat, tekintsetek el tőle.

Azt láthattuk, hogy a hegyi emberek tudták Clarke nevét, és valószínűleg a többiekét is. Nem gondolnám, hogy Monty avatta be a százak kilétébe a hegyi embereket, túl egyszerű lenne. Inkább azt feltételezném, hogy valahogy hozzáfértek a bárka kommunikációs rendszereihez. De persze bármi lehet. Ami sokatmondó, hogy Lincoln annak idején hozzájuk akart szökni. Szóval nem igazán tartott tőlük.

Panda - 2014. 06. 12. 18:19

Nagyon bejött ez az utolsó rész, jó sok mindent megtudhattunk a második évadról is. volt pár nagyon jó jelenet benne, ami nekem bejött, pl. Kane jelenete, mikor felállt, hogy segítsen az indításban. Tetszett az a hajós/tengerészes szöveg is, amit mondott Jaha.

SPOILER-t tartalmaz a következő.

Hummel, teljesen egyetértek a szereplőkkel kapcsolatban, elég egyértelműnek tűnik, hogy megszöktek és majd valahonnan előkerülnek, Raven meg ugyanolyan szobában ébred, mint Clark, persze megműtve és a lába is mozogni fog.

Jessm, a reaperek csak követték őket, látszott is, hogy menekülnek előlük, és mikor odaértek a grounderek mögé, akkor pattantak le oldalra.
A hegyi emberek azért jöttek elő, mert a 100-ak felhívták magukra a figyelmüket a landolással, a rakétákkal, a robbantással, erre figyelmeztette Octaviát Lincoln, ezért akart lelépni vele.

Nekem ezek tűntek fel: a gázálarcos emberek is elég leharcolt ruhában jöttek, mindenhol meg volt foltozva ragasztószalaggal a védőruhájuk, vagyis ők sem lehetnek annyira eleresztve tartalékokkal, mint ahogy a Bárkán élők sem.
Az utolsó jelenetben visszaszámol a kamera órája, mikor Clark szobáját mutatja, de elég furán, mert ami az óra lenne, ott 27-es van (ami 24-nél nem lehetne több, hacsak nem máshogy mérik az időt, de miért mérnék máshogy…), előtte a 6-os, ami elvileg a nap lenne, de az óra ugye nem stimmel. Mindenesetre, ha visszafelé számol, akkor gondolom, ha lejár az idő (ha pontos lenne, akkor 7 nap), valami történni fog vele, lehet, hogy lejár a karantén?
És hülyeség, de megszámoltam, és 30 vérminta volt a polcon, lehet, hogy csak ennyien maradtak?

Hát nagyon várom a következő évadot, vagy a könyv folytatását, mert felkeltették az érdeklődésemet. :)

Rob - 2014. 06. 12. 18:27

Korábban emlegettek valami 13. űrállomást akik nem csatlakoztak a többiekhez, nekem az a tippem, hogy ők a mountain menes arcok.

Hunnenkoenig - 2014. 06. 12. 19:01

Örülök, hogy megis belekezdtem a tini csapat ellenere.
Jo kis sorozat kerekedett ebböl.

Varom a folytatast.

schray - 2014. 06. 12. 19:30

Elolvastam egy cikket a készítőkkel a második évadról, nem spoilereztek sokat, de némi SPOILER azért akadt. Szóval:

Még csak most vázolják fel az új évad történetét, de a Mountain Men valószínűleg a “főgonosz” lesz az évadban. 48-an élték túl biztosan a százból. A készítők a valós Mount Weather bunkerből merítettek ihletet, ahova az elnököt, meg a legbefolyásosabb embereket menekítenék ki. Szerintük a bunker épp ellentéte lesz űrállomásnak, amit ugye az eleve űrben tartózkodó tudósok alapítottak és szerveztek meg, ezért racionálisan és emberségesen működött, Mount Weather viszont politikusok és befolyásos emberek által létrehozott közösség és minden tekintetben ellentéte lesz a bárkának.
Írtak még a fenn rekedt kormányzóról, előfordulhat, hogy lejut a Földre, de ha igen “kemény lesz és csak akkor teszi meg, ha jó oka lesz rá”.

Érdekes lesz, tök jó sorozat lett belőle. Vannak benne hülyeségek (nem nyírják ki a földön fekvő nőt, de egy másodperccel később pirítósra égetnek mindenkit odakinn… nagyon korrekt) de ugyanígy van benne rengeteg jó dolog is. Az évad legjobb pillanata szerintem például az volt, amikor a bárka lakói megtudták, hogy 300 embernek meg kell halnia és nem lett pánik, hanem önként jelentkeztek. Meglepett, jó volt. Akadnak még érdekes karakterek is és jó, hogy változ(gat)nak, jók a zenék (Woodkid!) és voltak szép pillanatok. Mondjuk utóbbiak inkább a Bárkához kötődtek és nagyon sajnálom, hogy az a történetszál véget ért, gyakran érdekesebb volt, mint ami lent zajlott. Jöhet a második évad! :)

Hunnenkoenig - 2014. 06. 12. 21:58

Azon en is elgondolkodtam egy masodpercre, hogy “nem vagyunk grounderek”, de azert megpiritjuk öket.

De aztan elütöttem azzal, hogy mig a grounderek kint tamadtak es tuleröben voltak, ezert “szabad” legyilkolni öket, addig bent a csaj egyedül volt es a legyilkolasa nem önvedelem lett volna, hanem öncelu.

Crias - 2014. 06. 12. 22:16

Kezdeném azzal hogy nagyon jó volt.
DE
Engem nem zavar a kiszámíthatóság de amikor a csávó beszélt a szörfözésről már lehetett készülni a halálára és még tudnék 1-2 ilyen példát hozni csak ebből a részből is.

Nem Bellamy-t hasította fel az egyik grounder? Elsőnek azt hittem finn-de őt utána mutatták, de ez is bazd ott van 2m-re és vagy fél percig nézik egymást hzogy na most jól itt hagylak bmeg…

Raven remélem túléli. De az is biztos volt ugye hogy Clarke anyú túléli, a füst meg sanszos hogy a felgyújtottak lehetnek? bár nem füstöltek mikor kinyitották a dropship-et.

Jaha-nak meg nem véletlenül mondták szerintem hogy 1-2 hétre elég levegője maradt….

Llew - 2014. 06. 13. 00:30

A ki éli túl ki nem játékot kicsit túlhúzták. Az, hogy Jaha nem a két cimbivel ült egy hajóban, teljesen kiszámíthatóvá tette, hogy ő nem annyira megy le. Ezek után tényleg kár lenne megmenteni a következő évadban.
Finn és Bellamy helyzete is necces, mert mindenki más megpörkölődött, idejük elpucolni nem volt, szóval nekik is el kellett volna hullani. Az is nagyon gagyi volt, hogy Anyát, mint egy szem fontos grounderst a bemászással mentették meg.
Ezt leszámítva tetszett és biztosan maradok a folytatásra. Csak maradjanak az erdőben, ne menjen át ilyen titkos bázisos marhaságba.

zolij - 2014. 06. 13. 00:32

Crias: szerintem nem Bellamy volt, direkt visszatekertem de úgy tűnt hogy csak egy random 100

nuage - 2014. 06. 13. 08:22

Nekem is tetszett a lezárás, hangulatos volt az elején a vonulással, a gyors hátraarccal meg kicsit vicces. De így utólag úgy érzem, hogy elég biztonsági játékot űznek a készítők. Bár fogynak az emberek, a fontosabb karakterek közül senkit nem voltak képesek kitenni. Viszont szinte mindegyikük végét belebegtették. Finn, Belamy, Raven, Jaha, Murphy, Lincon mind mehet és maradhat is, így ebből a szempontból kicsit súlytalan lett a befejezés számomra. Az új irány érdekes, de ez még bőven a bármi lehet szint, messzemenő következtetéseket nem érdemes szerintem levonni, de mindenképpen maradok a következő szezonra is.

Crias - 2014. 06. 13. 09:17

zolij
Köszi, csak megzavart hogy mindkettő kék dzsekiben volt.

Amúgy igen a Jaha-s rész is ilyen volt :)

Llew Már hogy ne lett volna idejük elmenekülni? Ott van a labirintus/barlang vagy mi a fene amit használtak.
Az más kérdés hogy miért nem ment utánuk senki.

Dytta - 2014. 06. 13. 13:24

Nekem nagyon bejott az evadzaro. Es inkabb Finn vesszen, mintsem Bellamy. Szerintem o (Bellamy) az egyik legjobb karakter az egeszben.
Azert kicsit WTF volt, mikor megjottek a hegyi emberek, mint egy jol kikepzett S.W.A.T. csapat. Na meg a laboratorium. Elegge ambivalens az elet a Foldon.

Yooha - 2014. 06. 13. 20:48

Bíztam benne hogy azért van fejlett technika a Földön, és tényleg. A sok ki-tudja-mi-lett-velük főszereplők biztos nem haltak meg, ritkán nyírnak ki főszereplőt úgy, hogy nem látjuk. De majd kiderül.
Remélem egyre több kiderül majd a Földről, hátha van sok túlélő máshol is pl. óvóhelyeken. Persze ha él mondjuk több millió ember a Földön itt-ott, akkor a Bárka pár száz(?) túlélője kit érdekel, az emberiség nem halt ki!

hummel - 2014. 06. 14. 01:52

Nem tudom, hogy valaki figyelte-e, de nem látszottak gyerekek a grounders támadó alakulatában. Márpedig korábban Anya mondta, hogy bevett dolog a grounders-nél a gyerekek csatába küldése.

A reapers itt elég gyenge eresztésnek tűnt, de gondolom ugyanúgy több csoportra vannak tagozódva mint a grounders.

Kane megítélése sokat változott. Az elején még seperc alatt kidobta volna Abbyt a légzsilipen, plusz pár száz embert is beáldozott volna, most meg, ha nincs Jaha feláldozta volna magát a többiekért.

Ha jól gondolom az eredeti 12 állomásra szakadt a bárka. Látta valaki, hogy mennyi ért földet?

koka - 2014. 06. 14. 13:33

@hummel: én olyan 3-4 állomást láttam, de simán lehet, hogy többnek is beindult a fékezőrakétája. Csak nem mutatták.

Meglehetősen tetszett az évadzáró. Bár maga az évad is jó lett, azért van még mit csiszolni. Mondjuk pont nem baj, hogy nem voltak nagy halálok így a végére.

Tetszett, hogy lényegében a gang most szétoszlott többfele. Tippre Lincolnnék összefutnak Finnel és Bellamyval, és együtt járnak utána, hogy mi történt a többiekkel.

Raoul - 2014. 06. 14. 13:58

Az évadzáró sokat javított azért a teljes évadon, mert azért izgalmas volt, meg kellően drámai is, egy elég jól összerakott rész volt. Én se hiszem, hogy túl sok halállal kellene számolni. Jaha-t hülyeség lenne mondjuk nem kiírni ezek után… Ravent tuti helyrehozzák a hegyi emberek, ha már ők fejlettek, Bellamy és Finn meg… utóbbinak bármennyire nem örülök, ők is biztos megmenekültek, hiszen ők a Grounders-ekkel ellentétben legalább tudták, hogy be fogják indítani a rakétákat.
Én várom a második évadot. Úgy fest ezúttal Clarke anyuék fognak erdőzni és Clarke-ék meg katonai bázisozni. Az a jó, hogy az első évaddal egy erős közepesre tették a mércét, szóval van hova javulni, de amúgy meg közel sem olyan rossz, mint amennyire tartottam tőle az elején. Remélem megugorják ezt a szintet vagy talán még javulnak is.

Tímea - 2014. 06. 14. 23:51

Teljesen jól sikerült az évadzáró :) nagy meglepivel a végén. Finn eddigi karaktere is javulóban :D annyira unszimpatikus volt nekem a fickó mindenféle téren :) Clark viszont esett a mélybe. Bizonytalan,szétesett,kétségbe van esve. Tőle ez nem megszokott. Bellamy nekem még mindig a full favorit :) Jasper ismét hozta a maximális férfiasságot amit csak lehetett. Raven számomra is egyértelmű,hogy marad,kezdem megkedvelni-erős egyéniség a történetben. Finnért mondjuk nem lenne kár :D ha kiesne,de akkor mi lesz a szerelmi négyszöggel? :D Lincoln-nak megörültem,Octavia-val való románcának eddig is drukkoltam :) örülök,hogy a készítők meghagyták őket. Jó kis közelharc,izgalom,Finn taktikája túl gyors siker…nem értem hogyan? Nagy a csavar így a végére,erre nem számítottunk,érdekes felállás :) kíváncsi leszek a magyarázatra,amit nyilván majd a második évadban hoznak tudomásunkra…várós :)

Sugarplum - 2014. 06. 15. 11:48

Az első néhány rész után felötlött bennem, hogy a dobom a sorozatot, de végül nem tettem…és nem bántam meg, bár tény, hogy hullámzó volt a teljesítmény. Tetszett az évadzáró, még ha volt pár abszolút kiszámítható jelenet is. Az viszont engem idegesített,hogy pl. miközben Raven lenyomta a “a mindig én voltam a legjobb ” speech-et Clarke-nak, a csaj vagy fél percig bámult maga elé ahelyett, hogy a kábelt kereste volna, hiszen kint ment a csata, Raven is rossz bőrben volt és egyértelműen idő híján voltak. A másik amikor Clarke és Finn vagy fél percig nézik egymást a nagy zűrzavar közepette. Tudom szerelem meg minden, de azért na…:D
Szerintem is megmenekült Bellamy és Finn, Raven felől sincs kétségem…mi több Murphy is túléli szerintem. Jaha-t én már csak pár snitt erejéig mutatnám. Kíváncsi vagyok, hogy hány állomás élte túl a landolást és hol értek földet. Mi a céljuk a hegylakóknak? Érzéseim szerint semmi jó.
Egy szónak is száz a vége, jó volt és ha jól forgatják az írók a tollaikat, akkor egy jó második évadot kaphatunk.

nfsu17 - 2014. 06. 15. 12:33

Írta vki, hogy a hegyi emberek foltozott ruhákban voltak, tehát ők sem lehetnek valami “gazdagok”.
Valóban abban voltak, viszont akkor nekem nem illik a képbe az a rettentő steril karantén “szálloda”.
Bőr kanapé, Clarke hófehér, hibátlan új fehér ruhája, stb. Ha valami koszos, lepukkant karantén lett volna, máris mennyivel hihetőbb lett volna.

Aztán Anya mégis mit akart azzal elérni, hogy bemászott a darázsfészekbe? Két karddal majd nekiáll mészárolni olyanok ellen, akiknek fegyverük van? Ő nem tudta, hogy tűz lesz, az írók igen, így ez logikátlan, de hasznos írói húzás volt.

A bárkát hamar kinyírták, hogy ne is legyen rá lehetőség több kérdést feltenni és nem kell foglalkozni a megmagyarázásokkal. És mellesleg a díszlet árát is be lehet invesztálni a földi díszletbe. :)
Mellesleg a drámai szálakon kívül engem nem érdekelt semmi, ami ott fent zajlott. Mondjuk egy rész erejéig esetleg bemutatják, hogy készül a víz? Ez nem a discovery channel. xD Ha űrhajós sorozatnak készült volna, akkor eleve el sem kezdem. Szóval pont jó volt ez így, hogy ennyit foglalkoztak vele.

Földi barátunk megmenekülését sem fogták bő lére. Megmenekült és kész. Pedig biztos sokan ráizgultak, hogy ó jaj a kaszások majd kinyírják, mi lesz vele.

Én is azt gyanítom, hogy a 13. bázis lesz ez a hegyi csoport.
De ez ellentmond most nekem így hírtelen azzal, mint amit
schray – 2014. 06. 12. 19:30 írt:
SPOILER (talán)!!
hogy ők lesznek a főgonoszok a köv. évadban. A 13. bázis akkor miért lenne ellenséges a “társaikkal”? Ettől még persze lehet, vagy csak én vagyok túl barátságos.
SPOILER vége.

Teljesen jó volt ez a 13 rész, az egyik legjobb évadzáróval a végén azok közül, amiket nézek.

El Diablo - 2014. 06. 15. 12:47

Clarke felsőteste szűk ruhában… — priceless! :)

koka - 2014. 06. 15. 15:02

Jaja. Fehér trikó rulez :)

Crias - 2014. 06. 15. 16:23

De a grounderek azt mondták hogy már másokkal is találkoztak akik azt mondták hogy fejlettebbek és lenyomják őket, gondolom ők lesznek a hegyi emberek, és talán azért lyukas a felszerelésük mert közelharcba keveredtek és nincs utánpótlás már. Azt azért nehezebb csinálni mint ruhát :D

karit - 2014. 06. 16. 12:24

“Írta vki, hogy a hegyi emberek foltozott ruhákban voltak, tehát ők sem lehetnek valami “gazdagok”.
Valóban abban voltak, viszont akkor nekem nem illik a képbe az a rettentő steril karantén “szálloda”.”

Ez még semmit nem jelent, a Szigeten az otherek is rongyos ruhákban mászkáltak, megtévesztésből.

“bent a csaj egyedül volt es a legyilkolasa nem önvedelem lett volna, hanem öncelu.”

Szerintem túszként hasznosabbnak ítélte Clark, ki tudta, mi vár rájuk, ha kijönnek és jön a második hullám. És jött is, csak pechükre azoknál nem sokra mentek volna ezzel a tússzal.

Tetszett, sokkal jobb lett, mint vártam (a picsogási index sem elviselhetetlen), és külön jó, hogy innen rengeteg felé el lehet indulni. Várós.

nyuu - 2014. 06. 16. 13:03

valaki világosítson már fel légyszi, valahogy az 1. v 2. részben találtak egy csontvázat aminek baromi fura formája volt, és akkor néztem is nagyot hogy akkor ilyen mutálódottak az emberek a földön v mi lesz. jó gondolom vmi ilyesmi h volt 1 db nyomifejű ember akinek megtalálták a csontvázát, de ha van vmi teóriátok, érdekelne. ;)
másik: akkor most miért kellett szintén az első részben jaspert lelándzsázni aztán kirakni egy fára, bár asszem erről mintha már lett volna itt szó, de hát annak se volt értelme így utólag, valaki meg tudja magyarázni?
köszikee (amúgy elég királyos volt az évad, nem köcsögségből kötök bele :D)

Enzo - 2014. 06. 16. 16:55

Na, fasza kis évadzáró volt szerintem.
-A zenés kivonulás (Woodkid?) egész hangulatos volt az elején, viszont utána elég nevetségesnek hatott, hogy az első elhajított fegyó után iszkoltak vissza :D
-Milyen kis pöpec makettet raktak össze Bellamyék!
-Rész legjobb idézetei:
“Barbecuing grounders, I like it!” /Bellamy/
“It’s not rocket science. -It IS rocket science.” /Raven&Clarke/
-A launch-os csavar nem volt rossz, persze várható volt, hogy valaki fontos marad ott, de ügyesen oldották meg, hogy tekertek egyet a témán, és Kane már indult volna (amúgy negatívból full pozitív szereplő lett :O ).
-Pozitív szintén, hogy nem minden állomás ért földet, Abby első pillanatai Földön szerintem egész jóra sikerültek, Jaha meg fenn iszogatja a földön kibontandó piát :D Amúgy mennyire LOST feeling már, hogy a csapat 2 fele távol egymástól ért földet!
-A végén nem számítottam volna rá, hogy Finn és Bellamy is kívül marad, de végül is nem biztos, hogy meghaltak (bár azért az egyiket már illene kiiktatni) plusz ugye Lincoln meg Octavia is elszakadt a főcsapattól…
-A csatarész korrekt volt, asszem már The50-nek se nevezhetjük őket kb :)
-Anya mit akart mégis? Szintén életszagú jelenet lett, ahogy megrugdosták, abszolút így lenne a valóságban is.
-A cliffhanger meg bazzeg, hát volt vagy 3 vége a résznek (Jaha poháremelése, a katonák megjelenése, és az igazi)
-Monty végre visszatért! És eljutottak a Mt.Weather-hez, bár gondolom nem így tervezték.
Egyszóval várós abszolút a 2.évad, az első pedig pozitív csalódás volt, eddig az év újonca!

Enzo - 2014. 06. 16. 23:40

Interjú Jason Rothenberg producerrel:

Q: We didn’t see too many romantic developments this week. Can we expect more next season?
A: For me, that’s not what the show’s about, and I don’t think anyone will be surprised to hear me say that. Relationships and romance have their place in this world, but in terms of importance, these characters are much more worried about surviving than who’s sleeping with who.

ENNYI. Köszönöm, hogy ilyen hozzáállással gyártják a sorozatot.

Danee - 2014. 06. 19. 15:11

Lesz kritika?

koka - 2014. 06. 19. 16:53

winnie tweetjét olvasva szerintem ne várjunk tőle kritikát egyhamar :D

Marcipáncica - 2014. 06. 19. 17:29

Miért, mit írt? :)

Yetti - 2014. 06. 19. 20:11

A kezdés számomra gyenge volt, de sokkal jobb lett a sorozat, mint azt az első két rész után vártam. Szóval nem bántam meg, hogy maradtam. Most attól félek, hogy a zárással teljesen megváltozik a 2. évad és nem jön majd be. :D

Zac - 2014. 06. 19. 20:19

Twitteren azt írta, hogy vendég lesz majd.

koka - 2014. 06. 19. 20:47

winnie ezt írta:

“damn csalódások, pedig tetszett a the 100 pilotja. de a 2-3. rész totál közepes és nyúlós. nem ez az a sorozat, amivel most felhozom magam.”

“ergó a kritika is vendég lesz:)”

“most nézem, hogy a the 100 – 1×03-mal kapcsolatban mekkora csápolás van azért, mert ki merték nyírni az egyik vendégszereplőt:) wtf.”

“főleg, miután a pilotban nem merték megtenni és hirtelen merészek az írók. pedig eskü, azt hittem, hogy én vagyok cw-kompatibilis.”

“az érdektelen világfelfedezés, a szokásos “a következő részben szóba sem kerül a cliff”-húzás és a nagyon gáz romantikus enyelgés sok volt.”

“Mostanában egyébként egyre nagyobb divat lett induló sorozatokba egy ágyútöltelék karaktert tenni”

“mindezt csak azért, hogy kiírhassák hamar és az írók mutogathassanak magukra, hogy ők mennyire merészek és, hogy senki sincs biztonságban.”

“ez azt jelenti, hogy onnantól kezdve minden főszereplő biztonságban van és csak pár visszatérő vendéget nyírnak ki.”

Végül is mini kritika :)

Danee - 2014. 06. 19. 22:27

Mondjuk én nem figyelem, hogy ki a vendég, s épp ki a főszereplő, így engem váratlanul ért. :) Persze aki ezt figyeli, annak máshogy jön le az egész.

Marcipáncica - 2014. 06. 19. 22:35

Zac, koka: Köszi! :)

Theo - 2014. 06. 20. 19:13

Az év legjobbja nem vitás.
Lehet hogy valaki vendég vagy nem, de Clarke-on kívül azért én senkiben nem voltam biztos hogy túléli-e az adott részt, főleg Abby az NCIS miatt is, és Raven, aki szinte minden részben közel állt, szidtam is őket, ne hogy meghúzzák, az akkor nyilvánvalónak tűnőt. De szinte minden csavar meglepetésként ért. A legjobb, hogy a lázadók szálat gyorsan elintézték.
A végén hogy egyből feltűntek a hegyiek az kicsit gáz, de ha jól kijönnek belőle, akkor semmi gond.
A trailerben mutatott mutáns állatokat nem tudom miért vágták ki, na meg Kelly Hu-t, és ha már vannak olyanok, akkor lehetnének mutáns emberek is, bár a kannibálokon látszik a sugárzás, de ha már kétfejű állatok életben lehetnek, akkor valami deformált emberekre is számítottam.

adrian360 - 2014. 06. 21. 11:28

Nekem az a bajom a sorozattal, hogy az alap koncepciótól nagyon hamar eltávolodtak. Leatomozták a földet, ezért menekülnek az űrbe hogy legalább 200 évet ott töltsenek, mert totál élhetetlen a föld. De a totál élhetetlen földön csak egy kis területen is vannak : földiek, reaperek, hegyiemberek, óceánparti lakók, meg még ki tudja hány népet hoznak még elő. oké scifi, ne keressünk logikát, de az egész egy logikai bukfenc

Yooha - 2014. 06. 24. 10:42

adrian360: Igen, elég nagy a népsűrűség. Hasonló a LOST-hoz, ahol a lakatlannak hitt szigeten lassan többen lettek, mint Manhattanben :)
Pont ez a sok ember veszi el kicsit a sztori élét, ti. aggódni az emberiségért, hiszen láthatóan nincsenek a kihalás szélén – és nagy valószínűséggel nem csak itt élnek emberek az egész bolygón.
De azért tetszik, ha eszemben lesz, akkor nézem jövőre is.

b - 2014. 06. 25. 12:19

hát ez baromi jó votl.
az 1×08 alatt majdnem eret vágtam, de a következő 5 rész, brutál volt. főleg mert darában 1 este alatt látta az utolsó 6-t

mind2 cliffre lehett számolni, de így is nagyon ütött és jól jött ki

– a hegyi emberekre én a legelején számoltam, amikor a 100 landolt, és elindult a raktár felé, nyílván ez ua objektum, és azért ez nem olyan nagyon hihetetlen (egy atombunkrer inkáb a tudomány részét erősíti mint a fantasztikumot :).

– a landolás is faszán sikerült, meglátjuk mi a követekző lépés

– belamy, finn tudti túlélték, ez elég várható, kicsusssszantak a járaton :)

– az emberi populáció mértéke a földön nem tudom miért olyan zavaró … sztem csak azt rontották el, h 97évről beszélnek, felszorozták volna egy kicsit akkor már semmi gond nem lenne. tehát ez kivenném az óriási logikai bukfencek halmazából

– a töltelék karakter, meg nem új találmány, már SG -ben is, ha elindultak egy útra, és előkerült egy új karakter (akit ráadásul valami fontos, főszereplőkhöz erősen kapcsolódó figuraként tálaltak) egyértelmű volt, h ki fog meghalni :))

// amúgy keressünk már egy olyan scifit ahol nem lehet belekötni valami logikai dologba, ez annyira elcsépelt és lényegtelen

Zac - 2014. 06. 25. 20:36

Season 2 start oct. 22 Sokat már nem kell várni :D

Raisen - 2014. 06. 29. 12:40

Most fejeztem be az 1.éadot , elképesztő jó volt, cliffhanger is ült, sejtettem, hogy valahogy előjön az a “hely” is amit mutattak!
ment is a kedvencek közé!
Abszolút nem tucattini sorozat!!

gmontana - 2014. 06. 29. 18:04

Bejött az évad, várom nagyon a következőt. Pontosan ezt vártam, hogy szétszéledjen a csapat, mert ilyenkor lehet izgulni értük. Kíváncsi leszek mennyire jön majd be az koncepció a nézőknek, mert lássuk be teljesen más lesz az 1.évadhoz képest a felállás.
A kiszámíthatóságról annyit, hogy aki sok sorozatot és filmet nézett életében annak nehéz újat mutatni. Még én is megmondtam, hogy a “szörfös” kinyiffan. De az, hogy egy főszereplőt a sorozat elején kinyírnak kicsit meglepő volt számomra. Vagyis visszagondolva megvolt az oka, mert az sok mindent elindított. Szerintem ilyen sorsfordító kiírásra nem fog mostanában sor kerülni sajnos. Mivel minden (majdnem minden)karaktert megszerettetek velünk nézőkkel. Persze ezzel maguknak is “ártottak” az írók, mert a rajongóknak nagy hatalmuk van (főleg ennél a csatornánál), és így nehéz lesz megválni bármely karaktertől.
Egyébként nagyon szép kerete volt az első és utolsó epizódnak. Gondolok itt Clarke-ra a festményre stb.
Egyébként azt a jelenetet én se értettem, hogy beugrik a grounder és nem bántjuk, de a többieket megsütjük és közben ugye elhangzik, hogy nem vagyunk gr-s. Ez egy kicsit olyan logikátlannak tűnik nekem, de szívesen várom a magyarázatokat.
A másik, amit nem értek, mindenhol azt olvasom, hogy Bellamyt megszúrták, leszúrták, de én ilyet nem láttam. Az nem ő. Őt csak hasba vágják, de nem szúrják meg. Később megsérülhettek, de szerintem megmenekültek, mert tudták a járást és azt is hogy mit terveznek a többiek.

karit - 2014. 06. 30. 15:00

“beugrik a grounder és nem bántjuk, de a többieket megsütjük és közben ugye elhangzik, hogy nem vagyunk gr-s. Ez egy kicsit olyan logikátlannak tűnik nekem, de szívesen várom a magyarázatokat.”

Szerintem Clarke úgy gondolta, többre megy egy túszként használható élő főnökkel, mintha több kisebb darabban van.

Csigusz - 2014. 07. 17. 18:37

Most néztem meg a pilotot, de engem kiütött. Máskor ennyire nem akadok ki, de az, hogy itt a szinte címlaplány “rabok” full sminkben szaladgálnak az elvileg “posztapok” bolygón, mellett szól az Imagine Dragons, és kb úgy buliznak az erdőben, mintha Spring Break lenne, és az első cselekedtük nem a gondolkodás, hanem egyből klikkesednek a menők, és b*szogatják a többieket – ez sok volt. Kb minden benne van amiért utálni lehet a CW-t :D

Sawyer - 2017. 03. 06. 19:26

Annak idején nem tetszett a pilot, most szinkronnal néztem végig, és eléggé bejött. Talán mert az új 24-en kívül nincs semmi jó új sorozat, ami megfogott? Fene se tudja, de folytatom, pedig nem szeretem a hasonló tinifilmeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz