login |

Rizzoli & Isles: vége a 4. évadnak – írta Sue

2014. 03. 21. 14:43 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Összesen 4 részt, azaz az évad negyedét hagyták meg nekünk a készítők mostanra, és ez a pár hét is hamar eltelt, így ismét itt ülök a klaviatúrával, és azon gondolkodom, mit is írhatnék még erről az évadról, ami nem hangzott el, de az az igazság, hogy nem sok minden jut eszembe.

Sajnos ez a sorozat már messze nem az a könnyed, derűs, jó hangulatú nyári limonádé, amit a két főhős viszonya és párbeszédei visznek a hátán. Határozottan megfáradt Rizzoli és Isles párosa, sokkal erőtlenebbek, mint amikor megszerettük őket.

És míg eleinte ügyesen egyensúlyoztak a munka és a magánélet közt, mostanra egyértelműen a magánélet kapja a nagyobb teret. És ez sajnos nem mindig jó – nekem legalábbis nem mindig tetszik.

Ugyanakkor az a finálé most önmagukhoz képest egészen jóra sikerült, tényleg kaptunk benne olyan cliffet, aminek a feloldása miatt már csak kíváncsiságból is meg fogom nézni a következő évad nyitányát, minden korábbi előérzetem, kijelentésem és „negatív” hozzáállásom ellenére. A tovább mögött átcsapok spoileresbe.

A heti ügy az utóbbi időkhöz képest meglepően tetszett (sokkal inkább, mint például a visszatérő részben), sokkal kevésbé tűnt randomnak az áldozat komoly munkája és a jól kitervelt gyilkosság, valamint a jó öreg hagyományos indíték miatt. A QR-kódos megoldás a legfőbb bizonyítékhoz kifejezetten tetszett, valószínűleg azért, mert még nem használták agyon a krimikben.

Emellett megvolt a nagy családi dráma, az eddigiekhez képest szolid tálalásban: Tommyt Lydia elhagyta az eljegyzési buli estéjén, mert újra inni kezdett; Jane szakított Casey-vel, mert nem akar katonafeleség lenni; ugyanakkor egészen szépen apránként építgették fel azt, ahova Frankie és Maura eljutott: az első csókig. Nekem eddig abszolút szerethetőnek tűnnek együtt.

És megint a végére hagytam Frostot, nem véletlenül: Lee Thompson Young a négyből három részben még szerepelt, egyedül a fináléban kellett nélkülöznünk. És itt eddig elegánsan, és a körülményekhez képest a legnyilvánvalóbb módon oldották meg a kérdést: Frost a történet szerint nyaral. Na és ez az egyik pont, aminek a feloldására kíváncsi leszek, bármennyire is telibe találták ezzel a húzással azt, amit előre sejtettem: nyaralni küldik, majd áthelyezik a kedves nyomozót.

A másik pont pedig: Jane esetleges terhessége. Véleményem van, köszöni szépen, méghozzá nem túl pozitív, merthogy: ez akkora klisé-fordulat, hogy az már fáj. És valahogy nem tudom elhinni, hogy az ilyen helyzetben szinte kötelező (most szakítottak, a pasi a világ másik felén, miközben a legjobb barátnőm meg éppen összejönni készül a kisöcsémmel) parán túl továbbvigyék.

A nem túl acélos évadhoz képest egész jó zárásnak köszönhetően még egy nyitánynyi esélyt adok nekik, mert szeretném megkapni Frost végleges lezárását – szerettem a színészt és a karaktert, na.

A jó szívemnek köszönhetően ez a rész most megkap egy 6/10-et, az évad viszont változatlanul nem ért többet 5/10-nél, és ezt úgy, hogy egy számnyit ebből Amaury Nolasco, alias Martinez, valamint a végén a Frankie – Maura-szál jelentett, erős felfelé tornázóként.

6 hozzászólás Ne habozz!

Zora - 2014. 03. 22. 09:13

Sajnos felirat hiányában a 15-16-ot még nem láttam, ezért a kritikát sem olvastam, csak szólni szeretnék, hogy nagyon szeretem ezt a sorit, és amint megnéztem, írok ide, Sue!

Llew - 2014. 03. 22. 09:49

Elég sokat elmond, hogy tegnap du. óta egy komment született, az sem érdemi (bocs Zora, nem azért mondom) én meg most írom a másodikat.
Le vagyok maradva az utolsó 3-4 résszel. Azt még majd megnézem, de csak nem valami hú de érdekes évadzáró meg cliffhanger van, akkor valószínűleg ott a vége.

Stockes - 2014. 03. 22. 14:16

Még az 1. évad vége felé kaszáltam ezt. Az első pár rész nem volt rossz belőle, de utána dögunalomba fulladt az egész.

Sue - 2014. 03. 22. 19:23

@Llew – csak nehogy úgy járj, mint én :) Múlt héten még abszolút azt mondtam, hogy az idei évadzárással lendül nálam a kasza. Ehhez képest ld. az utolsó bekezdésemet… Na jó, beismerem: az 5. évad kezdését 85%-ban Frost lezárása miatt fogom megnézni. Ezzel pedig mindent elmondtam szerintem.

Zora - 2014. 04. 04. 19:47

Én mégis azt mondom, érdemes nézni, mert mégis, egy kicsit más, mint a többi tucat. (tudom, mert még másfél tucatot nézek…)
Szeretem ezt a párost, ha hárman vannak, hármast, az egész családot keresztül-kasul kombinálva. Mert az is jó, ha együtt vannak, akkor mindenki lényeges, aki csak ott van, nem csak össze lettek terelve…
4×16: heti ügy jó volt, rendőrfőnök ritka ravasz, és Frost ugyan hiányzott, de meg lehet szokni a hiányát. Amúgy, szerintem nem áthelyezés lesz; volt valami barátnője pár résszel ezelőtt, aki valahova külföldre akart költözni, és eléggé morcos lett Frostra, mert ő nem. Szerintem ezt az irányt kellene felvenni. Hogy Frost ment a barátnőjéhez.
Még azt is várom az 5. évadtól, hogy oké, hogy 16 rész, de ne húzzák 10 hónapon keresztül.
Hát, ennyi.

Marcsika - 2014. 05. 20. 22:02

Sziasztok!Zorához csatlakozom,érdemes nézni a sorozatot.Kíváncsi leszek hogy oldják meg Frost hiányát.Nem tudjátok lesz-e hatodik évad?Üdv sziasztok azoknak akik nézik a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz