login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 12. évad

2014. 03. 24. 14:45 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A 11. évados kritikánál már nagyjából leírtam a Hell’s Kitchen felemelkedését és bukását nálam, szép pályát futott be a sorozat – és azt hiszem, hogy most jön el annak az ideje, hogy elbúcsúzzunk, mert a 11. szezon után (amit nem is tudom, hogy 1 vagy pár rész után hagytam abba) az idei évadból már egy rész után kiszállok – értékelhetetlen volt. Azért remélem, valaki még marad, mert pár kommentet szívesen olvasnék a folytatásról. És hogy mik az okok?

Igazából semmi különös. Egyszerűen az, hogy amit láttam, az már cseppet sem volt érdekes. Régebben amiatt panaszkodtam, hogy bénák vagy idegesítőek a játékosok, hogy zavaróan sok az olyan, akiket azért tesznek be a realit-ybe, mert nem jók, hogy a komoly verseny kezdetéig is legyenek “izgalmak”, de most igazából már ez sem volt tényező számomra.

Persze voltak roppant gáz arcok (akiket persze rohadtul nincs kedvem még hetekig nézni, míg ki nem esnek), de inkább a fásultság lett úrrá rajtam, szóval, bár utálom a kifejezést, de ezúttal tippre bennem volt a hiba. Mindig azt szoktam mondogatni, hogy a verseny-reality műfajában minden egyes szezonnyitó egy új kezdés, egy új pilot, de míg egy Survivor-t vagy The Amazing Race-t nem lehet megunni (max évad közben kaszálni), addig nekem a Hell’s Kitchen-t sikerült.

Szinte már nem is nagyon figyeltem, hogy mit ordibál Ramsay (minden tiszteletem, hogy képes ugyanazt az elég intenzív melót 12-edjére is végigcsinálni), hogy mit bénáznak a játékosok, minden same old, same old. Nem süti meg, odaégeti, jéghideg, stb, és még az étlap sem nagyon változik. A versenyzők anyáznak, nagyzolnak, Ramsay pedig mindenkit kizavar. Lehet, hogy egyébként rendben volt a nyitány, de ezt nem észleltem.

Szóval, ez van. Ha 20, vagy akár 10 igazán tehetséges szakács lenne, akkor minden ordibálás ellenére nézném tovább a Hell’s Kitchen-t, de így roppant időpazarlásnak érzem kivárni az első 6-8 epizódot, míg minden tehetségtelen és direkt erre a célra beválasztott figura kizúg. Nem mintha a többiek érdekelnének. Azért nem írtam ugyanis a játékosokról, mert kábé senki nem maradt meg bennem. Ez pedig válóok.

ui: Volt egy visszatérő versenyző az S9-ből, akire végképp nem emlékeztem, és egyetlen jó pontnak jegyezzük fel az általam mindig bénának tartott főcím képregényesítését. Bár lehet, hogy azt is csak egyszer néztem volna végig.

ui2: Most jut eszembe, hogy JP volt? Ha igen, akkor rá sem emlékszem. Meg mintha már csak “egy Gordon Ramsay-étterem” lenne a fődíj tárgya, szóval a FOX sem erőlteti meg magát.

15 hozzászólás Ne habozz!

Honilla - 2014. 03. 24. 15:45

Teljesen egyetértek mindennel, egy rész után én is végeztem vele…

dragon1986 - 2014. 03. 24. 16:23

Meg 250k. :-D

En még mindig nézem lehet hogy a lengyel verzióba is belenezek majd :-D

LaCRossE - 2014. 03. 24. 16:59

Én már meg sem nézem, egyszerűen belefásultam én is. Totál egyetértek veled.

FrankLuck - 2014. 03. 24. 17:07

Én maradok, még mindig szeretem. Tényleg teljesen ugyanaz, mint az előző évadok, kis gondolkodás után tudnám azt is, hogy melyik héten melyik challenge várható. Kb. olyan ez, mint megnézni egy jó filmet, van, aki ezredszer is szívesen megnézi, mások egy/pár kör után soha többet. Nem hinném, hogy bármiben rosszabb lett a HK (talán a dupla részek és az időhúzás a negatívum), de meg lehet unni, az tuti. Nálam ilyen a Voice US, tudom, hogy jó, meg biztosan találnék olyanokat, akik tetszenek, de ennek az évadnak már nem tudtam nekiállni, besokalltam. Igazából kár a karakterekre fogni, egy rész alatt a feléből nem láttál semmit, és általában ezek a jók, akiket ‘sokáig kell nézni’. De ha elég a formátumból, na az valóban válóok.

winnie - 2014. 03. 24. 17:46

frankluck: a fásultságot írom is, de érdekes módon van, ahol nincs jelen.

de mint írom, abban rosszabb lett, hogy régebben, már csak az egyre növekvő létszám miatt sem volt annyi “direkt rossz” szakács beválogatva (vagy beépített arc, esetleg) – most viszont a pár jó mellett sokan csak a nevetség kedvéért vannak, és éppen ezért itt nem történik meg az evolúció, mint más realityknél. a survivorben vagy az amazing race-ben, vagy akár a masterchefben egyre jobban értik a játékosok a játékot.

itt viszont, hogy maradjon a formátum, nem tehetik sajnos meg azt, hogy csak jó szakácsokat hoznak, mert akkor nem lenne semmi galiba. régen a jók a tapasztalatlanság miatt is bénázhattak, most viszont felkészülnek. viszont azzal, hogy egyre több és több bénát tesznek melléjük (20 játékos, wtf…), egyre nehezebb a dolguk, aminek a vége mindig ugyanaz.

tény és való, hogy ez a HK lényege, vonzereje, de én azon a ponton vagyok, hogy a top8-at még talán elnézném, de amíg bent vannak a feszültség szítására tartott “gagyik”, addig nem érdemes.

Casey Novak - 2014. 03. 24. 17:50

Én kitartóan maradok, de saját HK “hagyományom” alapján csak nyáron a finálé után fogyasztom majd nagyobb falatokban. Még mindig nem sikerült megunnom, annak ellenére, hogy most már semmi újdonság nincs benne évadok óta, de ami egyszer bevált… Majd a 20. évad után újragondolom :)

winnie - 2014. 03. 24. 18:11

akkor hátha lesz megint fináléírásunk:)

Benjy - 2014. 03. 24. 19:14

Én már a 10. évad közepén feladtam. Pedig a 6. évad mekkora kedvenc volt, sőt még utána is volt jó évad, de én is besokalltam. Engem egyszerűen a rétestészta módszer roppantul idegesített, felfoghatatlan volt számomra hogy csak azért tesznek egy estét két részbe, hogy még több veszekedéssel töltsék el az időt.

sook jai - 2014. 03. 24. 19:38

A 6. évad annyira jó volt, hogy utána kiábrándító lett a hirtelen visszaesés, így talán a 8.(?) évad elején ki is szálltam. Az elpártoláshoz nagyban hozzátett a Masterchef US is, ami menetközben első számú kedvenccé nőtte ki magát, és már most tűkön ülve várom a 4.évadot.

lostfanka - 2014. 03. 25. 11:31

Oszinten en az elso evad utan kaszaltam a HK-t, annyira trash reality hogy kb semmi koze nincs a fozeshez, ennyi erovel fat is vaghatnanak, ott is lehet ferden vagni a fat hogy valaki ordithasson.
A baj az hogy nincs kielezve az etelekre a sorozat ami a lenyege lenne egy fozos sorozatnak.

Maradok a MasterChefnel.

dragon1986 - 2014. 04. 27. 07:24

Hells.Kitchen.US.S12E07
Ismerős arc 30:44-nél :)

winnie - 2014. 04. 27. 07:26

nemá, kivele:)

dragon1986 - 2014. 04. 28. 20:01

9(?) éves Mc. Junioros lány :)

ar - 2014. 06. 03. 19:46

Veled vagyok lostfanka! Nezzuk inkabb a MasterChef US uj evadjat :)

dragon1986 - 2014. 06. 28. 21:35

hehe halhatatlan hereos a 12×16-ban 17:20-nál :)

Volt Rizzoli is talán a 14-BEN :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz