login |

Da Vinci’s Demons: kezdett a 2. évad

2014. 03. 25. 17:30 - Írta: superpityu

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly nem voltunk túl bizakodóak a sorozattal a kapcsolatban, bár az 1. évad végére eléggé kikupálódott a Da Vinci’s Demons. Titkon talán reménykedtem is, hogy a 2×01 remek kaszalehetőséget biztosít majd, ha nem jön be a kezdés, de nem. Még az esélyt sem kaptam arra, hogy elgondolkozzak ezen, mert a kezdés sokkal összetettebb és jobb volt, mint a tavalyi epizódok.

Talán ez valamiféle Starz-szokássá kezd válni, hogy a sorozataik döcögősen indulnak, annak idején a Spartacus eleje sem volt az igazi, majd idén a Black Sails is lassan melegedett be (felkészül az Outlander?). Na, de az a lényeg, hogy a sorozat tavalyi önmagára találása valóban hosszú távúnak tűnik.

Da Vinci különc karaktere az elején kicsit fura volt, de megszokható. A többiek sem rosszak, talán csak Lorenzo jelenti gyenge pontot a sorozat számára, a többiek eléggé kedvelhetővé/utálhatóvá váltak a részek alatt.

A történet percre pontosan a finálé után folytatódik, hiszen tavaly tipikusan pofátlan cliffhangerrel ért véget az évad. A 2×01 első percei mocskos jók voltak, de részletesen a tovább után folytatom spoilerekkel. 

Tényleg marha jó volt a kezdés, el is gondolkoztam azon, hogy tényleg ezt a sorozatot nézem-e. Még úgy is nagyon bejött, hogy a csata része iszonyat bénán volt megkoreografálva, valamint a tömegben elkallódó kislánynál nagyobb klisét keresve sem találtak volna.

Örülök, hogy az események hatására Clarice is kibújhatott a szürke szerepéből, Lara Pulver végre vihetett egy kis színt a karakterébe. Riario továbbra is az egyik legjobb karakterük, piszkosul tetszik, hogy szinte mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. Lucrezia és Zoroaster nem hiszem ennyivel bevégeznék, főleg utóbbiért lenne nagy kár, bár a nőben még több lehetőség van a származása miatt.

Vanessa nem tudom, hogyan fog boldogulni Guliano nélkül, remélem Lorenzo egyengeti majd a lány sorsát. Leonardo pedig hozta a korábbi formáját, miközben próbálta megmenteni Lorenzót, és értelmet adni a látomásainak. A vérátömlesztéssel elég nagy mákjuk volt, de még mindig jópofa, ahogy későbbi találmányokat mutatnak be itt.

A rész elején látott 6 hónappal későbbi jelenet azért nagyjából belövi, hogy idén nagyobb hangsúlyt kaphat a misztikum, lehet a történelem rovására, de egy fene, ha ilyen részeket hoznak később is, mint a premier, ami megért 8/10-et, akkor nem bánom. Pedig nem is nagyon vártam 2. évadot, erre tessék, simán verte jó pár nézős sorozatomat.

32 hozzászólás Ne habozz!

rosickyz - 2014. 03. 25. 17:50

Remek volt!

Szerintem az első évad is kifejezetten jó volt, csak valahogy el kellett viselni a gyenge pilotot, és az átlagos 2.-3.részt.
Az évadnyitó ezúttal kegyetlenül bejött.
Alig vártam, hogy a tavalyi búvárruha meg vetítőgép után mit talál ki Da Vinci, erre tessék: vérátömlesztés :D

Kriszta - 2014. 03. 25. 17:52

Bomba kezdés volt,nekem is nagyon tetszett! :)

Az összes szereplővel ki vagyok békülve és a misztikumos történet szál jobban is tetszik mint a történelmi…szóval jöhetnek az epizódok,ide velük! :)

proxyn - 2014. 03. 25. 18:02

Nagyon jó a sorozat :) most fejeztem be szinkronosan az első évadot, nagyon tetszett, jöhet a 2.évad :) Remélem berendelik a 3.évadot is :)

Happy Zoidberg - 2014. 03. 25. 18:04

Tényleg nem volt rossz, de kissé csalódott lennék, annak ellenére hogy Zoroaster rulez, ha élve megúsznák! A mentális-török helyére befigyelő marhakoponyás-csákó, nem elég! A következmény, az legyen következmény.

Mucika - 2014. 03. 25. 18:09

Nagyon erős kezdés volt, sok eseménnyel, fordulatos, nekem az eső szezon is bejött, csak tényleg kitartónak kellett lenni és nem feladni a 3. résznél. Big lájk! :)

procsek - 2014. 03. 25. 18:11

Nem nézem a sorozatot és csak a foxon láttam valamennyit belőle, de valamit nem értek. Az okés, hogy nem akar történelem hű, de a közismerten homoszexuális Da Vinci-t mért egy nőcsábásznak mutatják be?

winnie - 2014. 03. 25. 18:19

hja, ha nem nézed…:) ez nem történelmi sorozat. többek között azért. meg azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy az az igaz, amit valaki gondol egy több évszázaddal ezelőtt élt emberről. vagy azért, mert aki homoszexuális, az is lehet nőkkel.

ez a da vinci is biszexuális. de ebben az évadban nem fog szexelni elvileg, szóval mindegy:)

itt egy nyilatkozat erről: http://www.thewrap.com/starz-davincis-demons-gay-bisexual-leonardo-season-2

procsek - 2014. 03. 25. 18:38

Köszi nem kötözködni akartam, csak tényleg érdekelt :D

procsek - 2014. 03. 25. 19:27

A cikk érdekes, de a sorozatkészítők nem nagyon készítették el a házijukat Da Vinci-ből. Nem igaz, hogy semmit nem írt a szexualitásról. A homoszexuálisnak azért mondják, mert még per is indult ellene, tiltott homoszexualitás miatt, bár felmentették. Ha viszont azt nézzük ő mit mond magáról akkor aszexuális is lehetett, de bizonyos, hogy nem kedvelte a nőket, és nem csak ő nem írt de senki más sem, hogy valaha dolga lett volna nővel.

“A nemzés aktusa és minden, ami azzal kapcsolatos, oly visszataszító, hogy az emberiség kipusztulna, ha nem volna ez hagyományos szokás és nem volnának csinos arcok és érzéki természetek.”

Ez egy idézet a mestertől, ami inkább aszexualitásra utal.

winnie - 2014. 03. 25. 19:49

nem, nem akartam felrertheto lenni, ha annak veszem, akkor nem keresem elo a linket:) sokszor elojott ez a kerdes az 1. evadban is, de nem ez van szerintem fokuszban.

agika88 - 2014. 03. 26. 00:15

Na basszus, én 2 rész után kaszáltam, mondva, h megvárom lesz-e 2. évad, és az milyen lesz. De úgy tűnik h befigyel hamarosan belőle egy dara. :D

Don Fanucci - 2014. 03. 26. 08:30

1. “Tavaly nem voltunk túl bizakodóak a sorozattal a kapcsolatban, bár az 1. évad végére eléggé kikupálódott a Da Vinci’s Demons.”

Beszélj csak a magad nevében! (Hacsak ez nem királyi többes…) :D

Én pl. nagyon bizakodó voltam és első pillanattól élvezem ezt az anyagot. Az első résztől elkapott a lendülete és semmiféle minőségbeli javulást vagy romlást nem érzékeltem benne. De mindegy, ez maradjon magánvélemény.

Ahogy az írásod is az. Ami amúgy rendben van, nagyon jó kedvcsináló lehet azoknak, akik most fedezik fel maguknak ezt a szériát.

2. Bármily meglepő, léteznek aszexuális emberek és Leonardo nagyon annak tűnik. Ez nem jelenti azt, hogy egész életében az volt – sőt! De tény, ami tény – még azon túl is, hogy magánemberként milyen kevés infónk van róla, furcsa, hogy nőügyeiről sehol sem értesülünk. (És most nem teszem fel az amúgy is furcsa, bizarr kérdést, hogy miért írt, rajzolt és “okoskodott” össze ilyen emberfeletti mennyíségű tudásanyagot?)

Amúgy meg a sorozat tele van történelmi hiteltelenségekkel – de ezt elnézhetjük neki, mert nagyon nem történelmi jellegű. Én történész vagyok végzettségemre nézve, de elintézem annyival a dolgot, hogy egy párhuzamos univerzumban játszódik, és akkor nem akadok fenn a napszemüvegen (!!! :DDD) vagy azon, hogy hat hónapba (se) kerül megszervezni és lebonyolítani egy expedíciót Dél-Amerikába. És ezek még apróságok, vannak durvábbak is… :D

winnie - 2014. 03. 26. 09:11

don fanucci: mindenki a maga nevében beszél, de az általános vélemény ez volt, szóval nyugodtan lehet többest használni.

Don Fanucci - 2014. 03. 26. 21:49

winnie: Jogos, igazad van.

Azzal a kiegészítéssel, hogy a jelentős többség véleménye valóban ez volt, de azért az enyém sem különvélemény. ;)

Kira - 2014. 03. 26. 22:08

Szerintem is parádésak voltak az első részek. Főleg az első rész elején / végén a Da Vinci és török közti beszélgetés. Már azzal megvettek kilóra. :D Azóta is kitartok.

rosickyz - 2014. 03. 31. 15:55

lassabb, de mélyebb volt ez a második rész. Tény, hogy gyengébb is, de még bőven jó. Winnie, egyébként nem teszel egy próbát és teszed a főoldalra ezt a kibeszélőt?

rosickyz - 2014. 04. 09. 18:07

A tengeralattjáró megvan? :D Imádom!

Lemoni - 2014. 04. 17. 00:27

Ööö, néha olyan érzésem van, mintha a Starz fiókjaiban időnként összecserélték volna a Black Sails és a Da Vinci’s forgatókönyvét, ebben mintha több lenne a tengeri jelenet…… :D

paltom - 2014. 04. 23. 23:00

Ez az 5.rész, áhh nagyon jó volt és még csak a felénél járunk az évadnak.

dzsokole - 2014. 04. 27. 14:28

Nos, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem a 2×06 a sorozat eddigi legjobb része volt. Ennek különösen örülök, mert bár Amerika lenyűgöz, nem igazán tetszett a 4.-5.rész.

Ez az a sorozat, amiben simán elfér egy nagyobb adag misztikum is, anélkül, hogy zavaró lenne. Ráadásul végre Lorenzo szála is érdekes volt. A 2×07 simán 9/10-et ér nálam.

dzsokole - 2014. 04. 27. 14:29

*javítanám utolsó mondatomat, a 2×06, természetesen.
Ja, és végre volt pucérkodás is, abból szembeötlően visszavettek :D

Lemoni - 2014. 04. 27. 22:37

A 2×06-ban nem kicsit lódult meg az írók fantáziája, de nem baj, amíg visszahozzák Giuliano Medicit kísérteni és Blake Ritsont (legalább) félmeztelenül mutogatják, addig bármit írhatnak nekem :D

Vödör - 2014. 05. 03. 22:02

Fele részben fantasy (Amerika felfedezése, tengeralattjáró), fele részben viszont meglepően történelemhű. Érdemes elolvasni a pazzi összeesküvés wikipédia oldalát, de sok minden másban is tisztelettel nyúlnak a történelmi eseményekhez.

Vödör - 2014. 05. 04. 11:57

Ezt most találtam elég beteg:

https://www.youtube.com/watch?v=OrFj1SYfTvg

Elena Mozihova - 2014. 05. 05. 20:36

Bírom amikor valaki a kis szobájából bírálgat,okoskodik és kritizál úgy hogy még nem is nézi a sorozatot.Meg a “készítők nem készítették el a házijukat Da Vinciből”,mert az nem követi a történelmi tényeket.
Ezzel gyakorlatilag hülyének nézi a több ezer fős teamet a készítőktől kezdve a színészekig mindenkit.Gratula!
Az ilyen marhának múzeumban lenne a helye több okból is.
Történelemhű vagy nem,bí vagy homo,Misztikus történelmi kaland,a lényegre épít úgy hogy mellette erősen provokatív eredeti és izgalmas.Minden benne van és még Vinci is jó pasi! ;)

dzsokole - 2014. 05. 05. 23:15

2×07.

Ez most megint hihetetlenül jó volt! Jobban lekötött, mint az aktuális GoT és Hannibal rész – ennél nagyobb dicséretet pedig még nem adtam egyetlen sorozatnak sem az elmúlt egy évben.

Egyébként útban a Vault of Heaven felé csak nekem jutott eszembe Indiana Jones három próbája? :D

dzsokole - 2014. 05. 05. 23:19

http://seriable.com/da-vincis-demons-cancelled-renewed-season-3/

A 2×06-nak hogy jöhetett össze egy ennyire gyenge szám?
Drukkolok a harmadik évadnak, és ezen sok múlhat.

idioty - 2014. 05. 10. 23:25

Engem az elejétől az első résztől kezdve beszippantott a sorozat Pedig pont, hogy nem vártam sokat tőle. Persze a későbbi részek tényleg egyre jobbak. Idáig darálva néztük végig, lehet azért tetszett még jobban!?

dzsokole - 2014. 05. 12. 16:43

Hihetetlen, hogy az ötödik rész óta mit produkálnak itt részről részre, számomra mind-mind 8-9 pontos részek.

A 2×08 ismét iszonyat pörgős volt, nem tudom szavakba önteni, mennyire élveztem. Csak azt sajnálom, hogy hazautazunk Amerikából.

Elena Mozihova - 2014. 05. 23. 13:01

Engem is beszippantott,pedig én is úgy ültem le elé, hogy most “nézek valamit”,ja…és azóta is csorog a nyálam a képernyőre.
A 9. rész is állati volt,Nico nem volt semmi amit a börtönben produkált.Leoért is izgulok,Riariót is sajnálom.
Néha komolyan úgy érzem mintha az Izaurát kiszabadító nyugdíjasok gyűlésén ülnék,ha nemjön gyorsan az a 3. évad kénytelen leszek Firenzébe menni. :D

Egyébként kik azok az emberek ellenségei?

dzsokole - 2014. 06. 02. 18:53

Hát… vége.

Összességében kaptunk egy egyértelműen jobb évadot, mint az első (kb három darab átlagos és hét nagyon erős résszel). Lucrezia és Riario sokkal komplexebb karakter lett, Nico is szépen fejlődött (még szép, végülis mint kiderült, ő lesz a híres Machiavelli),Lorenzóval sem volt gondom- a török és Clarice viszont nagyon irritál.

Úgy látom, nem valami acélos a nézettsége (és akkor még finoman fogalmaztam), de lesz harmadik évad. Én többet nem jósolok neki, remélem, jövőre szépen lezárják. Most kaptunk egy pontosan ugyanolyan hirtelen abbamaradt legutolsó jelenetet, mint az első évadban, szerencsére ez távolról sem volt olyan gagyi.

Lássuk csak, mi volt itt: vérátömlesztés, tengeralattjáró, sárkányrepülő, Kecsua-törzs. Nem lehet nem szeretni. A 2. évad nálam 8/10, gondolkodás nélkül. Hihetetlenül könnyed, szórakoztató, misztikus- kardozós agyradír-sorozat. Ritka kincs!!!

bvr - 2014. 06. 02. 22:20

Hát ez az utolsó rész, meg főleg ahogy abbamaradt – tragikus…

Igazából egy ideje már csak arra vagyok kíváncsi hogy Leonardo anyja meg a Book of Leaves az totál kamu vagy azért volt a készítők fejében valami koncepció. De ez nekem nem ér meg heti 55 percet, rengeteget pörgetek benne. Ha (nem követem a számokat) a nézettsége tényleg gyenge, én egyáltalán nem csodálkozom…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz