login |

Hart of Dixie – 3×14: Lemon is The New Black – írta AlrightSir

2014. 03. 26. 15:04 - Írta: vendegblogger

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy alakult, hogy a CW fejesei átpakolták hétfőről péntekre kisvárosi doktornőnket, ráadásul bő egy hónap kényszerszabadságra is elküldték ezalatt. A változtatás (egyelőre) eredményes volt, magasabb nézettséget hozott így hétvége előtt (február: 1,03M 18-49: 0.3, március: 1,23M, 18-49: 0.4).

Nem is csoda, mert bár az idei évad kezdeti lendületessége elveszni látszott, most jót tett a kis pihenő, a szezon legerősebb részével tért vissza a Hart Of Dixie.

Talán ennyi főbb szereplő még nem is volt jelen egy epizódon belül, és szerencsére az állandósuló új karakterek sokat dobnak a sorozat kicsit kissé meghasonlott arculatán. Bluebell sosem áll le, pörög ezerrel és nem hagy minket mosoly nélkül egy percre sem. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Ebben az epizódban minden megvolt, ami a Hart of Dixie zamatát adja: humor, dráma, hangulatosság és már-már a realitást elhagyó fordulatok. És a legfontosabb: Lemon Breeland.

5 résszel ezelőtt fogadást vesztett, így ő vigyázhatott a főnyeremény Bettie nagyira és a törött csípőjére (ezalatt a karaktert alakító Jamie King szülési szabadságon volt). Visszatekintést is kaptunk, hogyan ment a kibírhatatlan drámakirálynő mama Lemon idegeire – nem is csoda, hogy lazításképp beleszeretett egy szépfiúba. Bocsánat, kettőbe. Egyszerre.

You know, now that I’m dating two guys at once, I don’t have a brain space I used to.

Ez a rész Lemonnak lett szentelve és mondhatom hál’ Istennek, mert a legszórakoztatóbb szereplővé nőtte ki magát. Ki gondolta volna, hogy az első évad kiállhatatlan és hisztérikus belle-je két vasat fog tartani a tűzben vagy éppen börtönbe kerül skinny dipping miatt?

Jamie King remekel a szerepben, megmozgatja meg a sorozat kicsit beragadt fogaskerekeit és nem engedi, hogy egy percre is eltűnjön a széles vigyor az arcunkról. Szerencsére az írók is remekelnek vele, ami sajnos nem nagyon sikerül más szereplőknél.

Zoe önmaga árnyéka és a kezdeti bájának eltűnésével igazából mellékszereplővé vált, ami elég elszomorító, főleg ha visszagondolunk az első évados jeleneteire. Muszáj lesz az íróknak kezdeni valamit vele, hiába hozták be a nehezen kezelhető nagyvárosi Hart anyut, aki sárga taxik és Times Square hiányában a főtéri pad igénybevételével reklámozza lánya praxisát.

Szerencsére a többi karakter zöme csúcsformában van, Lemon visszatérésével AB is végre új szárnyakra kaphat. Major Hayes programszervezésbe temetkezik a szakítás után, ami mindenképp jó hír, hiszen minél több kosztümös bál vagy verseny lesz Bluebellben, annál több hajszálnyira giccsbe hajló, krémkönnyű szórakozást kapunk mi, nézők. Reméljük Bettie mama visszatér, mert rövid jelenetei ellenére üde színfolt és remek konfliktusforrás.

Mindenesetre ez az epizód és Lemon úgy kellett, mint egy falat kenyér. Az új szerelmi háromszög mindenképp remek lehetőségeket rejt és legalább Lemon is középpontban marad. Ráadásul arról suttognak, hogy Jeff Buckley is visszatérhet, a szerelmi négyszög pedig már csak hab lenne Bluebell édes-mázas tortáján, amiről leszokni oly nehéz.

20 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2014. 03. 26. 16:20

Nagyon jó volt bizony. A spanyol srácos jelenetek a legjobbak:) Ja, és azt vettem észre a harmadik évadban, hogy mintha új Director of Photography lenne. “Buzz Fetishans IV” pedig nagyon jó munkát végez, minden rész egy színorgia, csak ez hatalmas pluszt ad neki.

Az igaz hogy Zoe kezd háttérbe szorulni, de engem ez annyia nem zavar, a többik sokkal érdekesebbek. Wade-ből lehetne több, de nem panaszkodom.

dante - 2014. 03. 26. 16:24

sok-sok sorozatot nézek, de férfi létemre ennek ennek örülök a legjobban, ha kijön az új rész.
régen a californication-nel voltam így.

tiktak - 2014. 03. 26. 16:40

Szerintem is Lemon a legjobb karakter, bár a nekem a mostani rész egy kicsit fura volt. Lemon túl bárgyú és hülye fejeket vágott, alapvetően az ő karaktere nem ilyen. Szóval nekem kicsit sok volt most ez. Viszont mindig a Wade-el közös jeleneteik a sorozat fénypontjai, azokat imádom.
Zoenak jót tett az új barátja és én egy percig sem sajnálom, hogy mellékszereplő lett.
George Tucker nekem még kellemes meglepetés, neki határozottan jót tett a Zoe mentes élet.

Nella - 2014. 03. 26. 17:19

JÓ volt, de én egy sima töltelékrésznek tartom. Lemon jó hogy visszatért.

Zoe… nyilván el kell mellőle venni Joel-t és ennyi, probléma megoldva, mert ez a páros valahogy nem működik, én már ezt mondom az évad kezdetétől.

Nyilván mostanság mindenki túl jól megvan, túl szép minden(ok, AB meg a polgármester már levésbé.de ez már kellett), úgyhogy remélem innentől megint kutyulnak a dolgon. Csak a Zoe-George párost felejtsék el.

aromo - 2014. 03. 26. 17:20

Lemon is the new black!! :) jejjjj :)

Nella - 2014. 03. 26. 17:23

Remélem berendelik az új évadot. Az első bekezdés most nagyon felkeltette bennem a reményt. Nekem kell ez a heti 40 perc.

wirth6 - 2014. 03. 26. 18:22

Ez a Lemmon szál szerintem elég bizarr volt (és nem a jó értelemben véve, már ha egyáltalán a bizarrt lehet jó értelemben venni). Azt reméltem az epizód végével le is zárják, de amikor a végén jött a párhuzamos udvarlás, az meglehetősen gáz volt szerintem.
Egyébként meg kicsit tartok attól, hogy ha Zoey és Joel egyre laposabbak lesznek együtt, az előbbit gyorsan visszalökik Wade mellé az írók.

carpediem - 2014. 03. 26. 20:39

szerintem ez volt az egyik legrosszabb rész az évadban…töltelékepizód, ami jó volt,h ogy semmi nem történt, új néző felveheti a fonalat.

carpediem - 2014. 03. 26. 20:41

jaj és ez a joel gyerek tűnjön már el, még george is normálisabb komolyan…bár etzt sosem gondoltam,h ogy leírom

Natale - 2014. 03. 26. 21:50

Ki is felejtettem: hogy akárhányszoer előkerül, mindig röhögnöm kell azon a TV-műsoron, amikor egy ember fura helyekről üt el egy golflabdá.

Wee - 2014. 03. 26. 21:51

Tényleg a fene gondolta volna, hogy Lemon lesz az egyik kedvenc szereplőm A.B.-vel egyetemben, miközben Zoe tisztára érdektelen lett, észre se venném, ha eltűnne. George kezd egyre feljebb jönni, Wade és Lavon még mindig hatalmas, szóval csak így tovább.

Pudli - 2014. 03. 26. 22:13

Tényleg az idei év legjobb része volt, de nekem ez is kevés, ez az évad elég gyenge és nekem ezen ez a rész se segített. Amó zseniális volt az Jamie King azaz Limón. :) De persze kellett egy pár filmes és sorozatos utalás is.

tulipán - 2014. 03. 26. 22:54

hát, nekem sajnos a régen érő kaszát jelentette a rész :( sztem nem életteliek a szereplők hanem sztereotípiateliek és nagyon kiszámíthatóak. sajnálom, mert akartam nézni ezt a sorozatot…

mivanmar - 2014. 03. 27. 00:32

Nem Jeff, hanem Robert Buckley.

Nata$ha - 2014. 03. 27. 01:01

wirth6, te vagy az én emberem! :D megnyugtató a tudat, hogy nem csak én találtam gáznak…azok után, hogy Lemon mindkét pasit teljesen hülyére vette,hazudott nekik, megcsalta mindkettőt, még meg akarnak érte küzdeni?? ne már… nincs ezeknek a pasiknak önbecsülésük??
szeretem pedig a sorozatot, de valahogy ez a rész most nem nagyon jött be nekem.

csokipuncs - 2014. 03. 27. 12:33

Hát nekem kezd valami mézes-mázos szappanoperába elmenni az egész főleg ez a spanyol kertész és még gitározik is na nemár! Nagyon szeretem, a sorozatot de egyre kevésbé életszerű, túlzásokba esnek és azok a grimaszok mintha, a színészek direkt túljátszanák a szerepeiket még néha Wade is, a kis Harley gyerektől meg kiver a víz… Én szeretem ezt a sorozatot de ki és mért akarja elrontani?

Lora - 2014. 03. 28. 00:22

Pont ez a rész nem jött be annyira, tényleg túljátszotta mindenki, gondolom az írók nem tudták eldönteni, hogy ez most komoly vagy valami paródia akart lenni.

AB és Lavon volt a kedvenc párosom, sajnálom hogy szétszedték őket, és sztm Joel nagyon jó Zoe mellé, Vivian meg Wade mellé, úgyhogy remélem nem kuszálják össze a dolgokat (de)

Nikolka - 2014. 03. 28. 14:14

Számomra ez a rész az évad mélypontja volt (de az is lehet, hogy az egész sorozaté) Az utolsó jelenetnél pedig nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de sajnos nem örömömben.
Sajnálom, mert az utóbbi időben eléggé magára talált a sorozat.
Zoe pedig tényleg nem is érdekel már, a többi szereplő sokkal érdekesebb.
Ezt a túljátszást én is észrevettem, és nagyon zavaró volt. AB is amilyen fejeket vágott néha.

AlrightSir - 2014. 03. 29. 16:34

3×15:

Hál’istennek Joel elmegy végre. Let’s celebrate.

csokipuncs - 2014. 04. 24. 08:18

Viszont a legutóbbi rész olyan volt mint amikért megszerettem lehet hogy Joel távozása a kulcs?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz