login |

Teen Wolf: vége a 3. évadnak

2014. 03. 26. 21:22 - Írta: superpityu

46 hozzászólás | kategória: kritika,

Megcsinálták! Szerencsére a téli etap lezárása nem lett annyira elkapkodva, mint a nyári részeké, s bár akadtak hiányosságok, de szépen fejezték be a Teen Wolf mostani szezonját.

Korábban leírtam már párszor a véleményemet az idei szezonnal kapcsolatban(itt, itt, itt, és itt is) szóval ezeket a részeket most nem igazán ismételném meg. Magasra tették a lécet a készítők, majd meglátjuk, hogy ennél jobbat is tudnak-e, bár bevallom, ha ezen a szinten maradnak akkor sem fogok felháborodni.

Szerencsére nem kell sokat várni a következő évadra, mert június 23-án már kezdik is, de ez a jövő, most inkább a fináléval foglalkozom a tovább után, spoilerekkel. 

Kicsit megijedtem, hogy Allison halálán nem fognak kiakadni a szereplők, de a rész végi montázsban azért szépen összefoglalták az érzéseiket. Kellett már egy ilyen seggberúgás a karaktereknek, és kicsit nekünk is, mert sokszor elkényelmesedünk és azt hisszük, hogy főbb figurákat nem mernek kiírni.

A nogitsune tényleg durvább ellenfél volt az eddigieknél, hiszen nem csak lány lett az áldozata, hanem Aiden sem élte meg a rész végét. Sosem kedveltem az ikreket, de szép búcsút kaptak, valamint ebben a szezonban azért elég sokat fejlődtek a karaktereik. Igen, Ethan is távozik a városból, bár várható volt a távozásuk, hiszen a színészek a The Leftovers című HBO-sorozat állandó szereplői lesznek.

A szezon mélypontja Scott apja lett, aki világ legbénább ürügye miatt lépett ki a fia életéből. Ahogyan be lett az egész harangozva mindenki valami durvábbra számított, erre kaptunk valami “nesze semmi, fogd meg jól”-kategóriájú dolgot.

Peter ritka felbukkanása kimondottan aggasztó, mert egy nagyon jó karakter, valamint a tavalyi cliffhanger is hozzá köthető, amiből semmit sem kaptunk végül. Vagyis inkább semmi kézzel foghatót, mert valószínűleg ügyködik már azon a hatalom átvételen. Bár az is lehet, hogy Malia képbekerülése változtat a hozzáállásán?

A rész végi cliffhangerre viszont nem számítottam, oké, én nagyon bírtam Kate Argentet annak idején, sőt a visszahozása is aránylag szépen meg lett magyarázva. Kíváncsi vagyok, hol volt eddig, hiszen kvázi meg sem halt az első évad végén – ami azért vicces, mert Peter szétkarmolta a torkát. Bár ez azért felvet bennem pár kérdést. De talán örülhetünk, hogy a kanima után megint újítanak valamit.

Van anyag még bőven a jövőre nézve. Scott alfaságában lenne még potenciál, Lydia és a banshee mitológia bőven tartogat puskaport, ahogy Kira és Malia is érdekes színt vihet a történetbe. Stiles szerencsére továbbra is ember, Derek pedig kicsit átment megmondó emberbe a szezon végére, de talán majd most felrázzák. Ja, és érdekességként belengettek Danny-vel is valamit, bár nem hiszem, hogy több lenne annál, mint amit mondott.

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak majd újítani következőleg. Érdekes lesz az egész Allison és az ikrek nélkül, plusz míg írtam ezt olvastam, hogy Daniel Sharman (Isaac) is lelép a sorozatból. Na, de ez a szezonzáró hozta a már lassan átlagos 7,5/10-et, ezt kellene később tartani, vagy ne adj isten meg is fejelni.

46 hozzászólás Ne habozz!

diana - 2014. 03. 26. 21:37

Én egy valamit nem értek,Stiles azt mondta hogy ha több ujja van a kezén,onnan tudja hogy ez csak egy álom és nem a valóság. Mikor Stiles felemelte a kezét hogy Derek megnézze,6 ujj volt a kezén. Erre Derek azt mondta Katenek hogy “szóval valódi vagy” ,vagy valami ilyesmi ha jól emlékszek.Na de ha több ujj van a kezén mint 5 akkor nem az a lényeg hogy csak álmodik?:o ezt vagy nagyon elrontották itt vagy valamit én értek félre..:D

NeonPink - 2014. 03. 26. 21:39

Elég szomorú, hogy Isaac karakterével nem igazán tudtak mit kezdeni. Danny kijelentése pedig szerintem mindenkit ledöbbentett, jó húzás volt. Dylan O’Brien pedig egyszerűen eszméletlenül jó színész. Bár több ilyen lenne. Szuper évad volt, bár pöppet sötét és nyomott. És milyen jó is amikor csak 3 hónapot kell várni a kedvenc sorozatunk következő évadjára és nem félévet-egy évet^^

Herczi - 2014. 03. 26. 21:40

Meglátta, hogy 6 ujja van és kb azon nyomban fel is ébredt.

NeonPink - 2014. 03. 26. 21:40

diana a Stiles-al való beszélgetés volt az álom, a Kate-es jelenet pedig a valós

diana - 2014. 03. 26. 21:42

ja értem,szóval akkor amikor Derek meséli Stilesnak amit álmodott az maga az álom. Ó köszönöm így már világos:D:)

Cápi - 2014. 03. 26. 21:59

Jó kis 4. évadot fogunk kapni azt hiszem, nem egészen 3 hónap múlva. Nem bánom se Isaac, se az ikrek távozását, sokat nem tettek hozzá az évadhoz.

Akik a Peter-es szálnál vannak még leragadva: srácok, lányok! Így is eléggé zsúfolt volt a 3. évad, annak semmi értelme nincs, hogy minden bele legyen nyomorgatva. Elég sok célzást kaptunk arra, hogy a 4. évadban lesz ez tovább folytatva, hogy ugye kiderült, Malia Peter lánya, őt Scott elkezdte tanítgatni. Nem kell minden jót előre eldurrogtatni ;) Ott lesz az a 4. évadra.

Katenek így… Se nem örülök, se nem zavar őszintén szólva, valami aktuális főgonosz úgyis mindig kell, kíváncsi vagyok, hogy milyen “izé” lett belőle.

Dylan O’Brien egyszerűen zseniális. Baromi tehetséges srác, főleg hogy az ő karaktere “csak” ember, messze viszi a hátán az egészet szerintem.

Derek elég unalmas volt a végére a megmondóember szerepében, valamit remélem, hogy kezdenek vele, ennél érdekesebb azért.

Engem az is érdekelne, hogy Danny honnan jött az a vérfarkassal nem tudnék járni duma, én hagytam ki valamit vagy magától jött erre rá?

dzsiaj - 2014. 03. 26. 22:09

Érdekes cliffhanger volt, bár ha belegondolok, hogy akkor Kate most zombi-vérfarkas, az úgy elég megmosolyogtató. Ráadásul nem igazán tudom, hogy ezt a sztorit milyen irányba lehet elvinni úgy, hogy ne ismételje magát a sorozat, vagy ne tűnjön gagyinak majd az, amit kapunk.

Szerintem Danny beszólása nem cliffhanger volt, nem hiszem, hogy kifejezett folytatása lenne. Éppen ő maga rendezte le annyival a dolgot, hogy “falun vagyunk, itt mindenki tud mindent” (nem szó szerint).

Összességében korrekt zárás volt, de továbbra is az évadok közepén kapjuk a legjobb részeket. Minőségileg így egy görbe rajzolódik ki, holott alapesetben folyamatosan felfelé tartó ívnek kéne lennie, ahogy a sztori kibontakozik.

Aszusz - 2014. 03. 26. 22:09

Azt olvastam, hogy Kate-et már az első évad vége óta vissza akarták hozni, és direkt nem mutatták közelről a sebet, amit Petertől kapott. Meg ezért is úszta meg ennyivel. Csak aztán a színésznő nem ért rá mostanáig, úgyhogy húzódott a visszahozása, meg közben ugye Peter is feltámadt… mindenesetre ezt régóta tervezték.
Ami meg Allison halálát illeti: örülök, hogy volt merszük megölni, bár ha a színésznő távozni akart, másként nem oldhatták meg… eléggé karakteridegen lett volna Allisontól, ha csak úgy lelép a városból.

Kirában és Maliában van potenciál, természetesen Lydia még mindig érdekes, és Scottnak is van mit tanulnia. Több lány lesz a falkában, mint fiú? Bár Derekkel együtt egálban vannak.
Peter vonalán is történhetnek dolgok, és persze Kate… jó, hogy jön a negyedik évad, remélem tényleg nem adnak alább a színvonalból, akkor elégedett leszek.

Ennn - 2014. 03. 26. 22:20

Kate mégis micsoda lett?!?!
Kék, és Tigris fogai vannak, matyómintás tetkókkal, de Hulk-ul világító szemekkel.
Nem örülök, hogy visszajött. Nem fognak megférni egymás mellett Peterrel.
Nem szeretem a karakter feltámasztásokat.
Ja, és a vadászok szerintetek kit kerestek? Maliát? Kate-et? Kit?!?!

krigin - 2014. 03. 26. 22:22

Ennn: a She-Wolf valószínűleg maga Kate volt…..
A színésznő azt tweetelte ki, hogy “vérjaguár” :D

A szezon nagyon jó volt, Dylan remek alakítást nyújtott, Kira és Malia is üde színfoltok voltak (remélem Malia több szerepet kap majd), Peter nem tudom hol bóklászik, de kérném vissza.
Katet de utáltam az első évadba, erre visszahozzák?? Ne már, mindjárt sírok. Remélem lefejezik évad végén és többet ne is lássam. :D

Aduiert - 2014. 03. 26. 23:08

A Danny beszólása azért poén volt. Ha ebből azt fogják kihozni, hogy az első évadtól kezdve a város minden lakója tudta, hogy a pár szellemi fogyatékos farkasember vs vadászt játszik a városban királyommá fogadom Jeff Davist.Előttem van a kép hogy:
– Én is akarok játszani
– Nem játszhatsz, már vagyunk elegen
– Akkor beárullak titeket
– Jól van de csak gonosz gyíkember lehetsz!
Egyébként erre a Navi farkaslányra még mindig haragszom, ez pocsék húzás volt. Ez az a sorozat ahol igazából nem hal meg senki. Peter visszatért, Kate szintén. A démonfarkast nem ölték meg, lelépet. A gyíkember szintén. Nogitsune se halt meg és Stiles sem. Itt akkora plotarmor van mindenkin, hogy a Gyűrük Ura hobbitjai is megirigyelhetnék.

Riggins - 2014. 03. 27. 00:08

én nagyon utáltam Kate-t, elszomorított mikor visszatért.

a vérfrissítésnek viszont örülök, Isaacet kedveltem, de eléggé egydimenziós volt az ikrekkel együtt, kár lett volna további képernyőidőt rájuk szánni.

Malia az előző előtti részben bíztató volt, Allisonnál érdekesebb történetszála lehet mindenkép..

FireKeeper - 2014. 03. 27. 00:34

akkor ezzel a “vérjaguár” témával valszeg a latin-amerikai mitológiába mennek bele, pedig a kék arc miatt én titkon reménykedtem hogy valami északi/kelta irányba megy el… na mindegy. nagyon én sem örülök Kate-nek, mert utáltam az első évadban, de érdekes lesz látni hogy viszonyul a többiekhez, most, hogy ő is were-valami.

A szezonról címszavakban:
Stiles nagyon jó volt az egész végig.
A távozók nem fognak hiányozni.
Kira <3
Malia is jöhet :P
Nekem bejött ez a Derek-Yoda tanító megmondóember figura

A következő évadra:
Hasonlóan alaposan megépített sztorit és mitológiát!
Több Peter-t!
Több Lydia-t!
Scott apukának valami értelmesebb karaktert!
ha már 4-ből 3 meglesz, asszem elégedettek lehetünk :)

Nata$ha - 2014. 03. 27. 01:10

lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de amióta Allison elkezdte Kate-t hallucinálni, végig volt egy olyan érzésem, hogy ez nem lehet véletlen, és biztos vissza akarják majd valahogy hozni..szóval annyira nem lepett meg ez a cliffhanger.
egyik távozó sem fog különösebben hiányozni, és ahogy elnéztem, a szereplőknek se nagyon. durva volt, hogy Allison papa is milyen nyugodtan viseli a helyzetet… értem én, hogy ebben nőtt fel meg minden, de azért mégiscsak a lánya volt…emlékeim szerint a feleségét azért jobban meggyászolta.
McCall papa drámája meg egyenesen röhejes :D kár volt erre ennyi időt is fecsérelni, vagy akkor már valami normálisabb ‘titkot’ is kitalálhattak volna neki

Shana - 2014. 03. 27. 05:09

En birtam a fater “nagy titkat”, szerintem csak azert tunik ennyire rohejesnek mert egy ilyen vilagban az. Egy masik sorozatban ez enne a fo problema, ebben meg ilyen: jaj hagyjal mar, tegnap nyirtam ki egy verfarkast, te meg ezzel jossz?
Ha mar elrontottak a GO helyes tartasat, legalabb sikerult a Szeppuku kifejezest hasznalni a szokasos Harakiri helyett, ami nagy pirospont nalam XD
Uristen dejo hogy nem lesznek tobbe ikrek, erre pezsgot is bontanek ha lenne. XD Alison meg a hab a tortan.
Szuper volt az evad, szuper volt a finale, egyszeruen imadom :) Alig varom a folytatast.

xdespisedkidx - 2014. 03. 27. 09:38

Az első 2-3 részt tűkön ülve vártam, aztán olyan szintű színvonal csökkenés volt tapasztalható számomra, amit az első évadban láttam utoljára. A neten kb mindenki úgy gondolta hogy ez a 3b Scott fejlődésének az évada lesz ha már alfa, de ugyanolyan szerencsétlen flótás mint az első évadban annyi különbséggel hogy most már trúú. A 3×12 végén felesleges volt ez az alfás kirohanás Peter-től, hiszen semmit nem tudtunk meg belőle, a démonfarkast pedig elküldték, hogy dádá lesz ha nem vigyázol..Most hogy az ikrek sincsenek már ki fogja Scott seggét védeni? Most nagyon híján leszünk farkasoknak, leredukálták kb a castot az első évad szintjére, és hogy Kate is visszajött, de kérdem én minek? Talán le kellett volna tépnie a fejét hogy meghaljon? Oké Jeff most nyilatkozta hogy hááát ezt már az első évadtól tervezte. Oké én meg azt mondom hogy kurvára nem, csak szimplán most mondja. Jackson Derek esetét hozták fel, de egy béta nem változtathat át, az más kérdés hogy Peter pont így “ölte meg” Kate-t (így belemagyarázhatták..). Kicsit mintha az első és második évad között ingáznánk megint, Kanima valaki? Nem hinném hogyha nem harap az alfa hanem karmol akkor ilyen jaguár asszonnyá változik az illető…:D A Nogitsune szál sajnos kevés volt, nem tudott lekötni, hőseink se nagyon érezték hogy ott ül mellettük a buszon egy másik alfa vagy hasonlók, arról nem is beszélve hogy a farkasok mennyire le lettek gyengítve…

pyromancer - 2014. 03. 27. 09:53

Danny kijelentése volt az egyetlen a részbe, amikor felkaptam a fejem, örülök h azért még mindig megtudnak lepni :D Rengeteg lehetőség van benne. Remélem nem hagyják ennyibe ezt a kijelentést.

andus - 2014. 03. 27. 10:52

Az első évad felénél abbahagytam, viszont nagyon hajlok rá, hogy folytassam. Megéri? Jó lenne egy-két vélemény, mert sajnos jelenleg a sorozatnézésre jut a legkevesebb időm :D

winnie - 2014. 03. 27. 11:08

aki ezt olvassa, az legyen akármilyen a sorozat, azt fogja mondani, hogy “persze, igen”, blabla.

de ha megnézed, akkor láthatod, hogy nem egy kritika foglalkozik ezzel a kérdéssel az oldalon: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/teen-wolf/

bőven írtunk spoilermentesen arról, hogy milyen a sorozat, szóval egy igen/nem válasz mellé kapsz némi képet is, hogy mire kell számítani, s abból el tudod dönteni, hogy érdekel-e.

Aszusz - 2014. 03. 27. 11:09

@andus:
Az első évad utolsó pár része szerintem már elég jó lett, a második évad sokkal jobb, mint az első, a harmadik pedig még annál is jobb. Szerintem megéri az első évadból azt a pár részt az évad közepén még megnézni, csak a folytonosság miatt, de az se gáz, ha néha beletekersz. Még mindig vannak gyengébb részek itt-ott, meg elhanyagoltabb karakterek, de nincs nagyon szerelmi dráma meg tini-kínlódás, évadokon keresztül húzódó titkok, amit csak az nem tud már a végére, akinek kéne. És vannak nagyon jó karakterek, akikben sok lehetőség van. Az első évadban még nem hittem volna, de Lydia is ide tartozik. Szóval én mindenképpen ajánlom. Ha a második évad se jön be, akkor viszont ne erőltesd.

Kisame - 2014. 03. 27. 13:19

““vérjaguár” témával valszeg a latin-amerikai mitológiába mennek bele” – Óóóó, köszönöm Istenem!!!

Ott tartunk, hogy a Teen Wolf jobb mitológiás story-arcokat dob már össze, mint a korábban sokkal komolyabb alappal indító Supernatural. Nagyon hálás vagyok a kitsunékért, de még hálásabb leszek egy rakás maja/azték mitológiai lényért! Queztalcoatl-t!!!:D

Végre látom, hogy a Teen wolf okosan használja ki a forrásait és lehetőségeit, a történetírás is sokat fejlődött!

Dylan O’Brian szó szerint majdenem szétesett ebben az elmebeteg alakításban, nagyon büszke vagyok rá! Remélem egyszer kiderül, hogy ő Robert Downey Jr. eltitkolt fia!:D

Bár sose volt a kedvencem, de megérintett Allison halála! Megléphették volna azt is, hogy a végén lelépnek a Isaac-al, de így drámaibb volt a vége! Az ikrek gyengék voltak, nem bánom, hogy elmentek( bár legalább Aiden halála azért megható volt!).

Következő évadba több Petert, Danny-t és Coachot!!

paul - 2014. 03. 27. 16:13

Érdekes h senki sem írta, de szerintem az egyik legjobb a 3.évadban a Nogitsune-nak a hangja volt, tökéletes hang egy főgonosznak…

andus - 2014. 03. 27. 16:13

@winnie: köszönöm, mindenképpen elolvasok nehany postot! Az elejétől szimpatizaltam a sorozattal, de ha jól emlékszem, a lassúsága miatt inkabb elfelejtődött, mintsem nem tetszett volna.

@Aszusz Köszi a kimerítő választ:) Féltem, hogy nagy hangsúlyt kap a tiniszerelem szál, örömmel hallom, hogy nem erőltetik annyira, nem a kedvenc témám. :) Szeretem a természetfeletti dolgokkal foglalkozó sorozatokat, de sajnos már sokból kiszerettem, és nehany ismerősöm is mondta, hogy nézi ezt, és tetszik nekik.
Az első évadot mindenképp végignézem már, aztán majd döntök:)

Aduiert - 2014. 03. 27. 16:41

“Végre látom, hogy a Teen wolf okosan használja ki a forrásait és lehetőségeit, a történetírás is sokat fejlődött!”
Szerintem egyáltalán nem használja okosan. Az szép és jó, hogy a japán mondavilágba is belenyúlnak, majd most a latin-amerika felé vezetik az irányt, de ez így erőltetett. Összefüggés nélkül dobálják be a történetbe a lényeket, amitől nekem nagyon izzadságszagú lett. Ennyi erővel az évad végén, amikor majd meghal végén Kate és minden happy, Danny elsétálhat a vadászapához, lelövi ad hoc, majd Danny belenéz a kamerába és átalakul egy Reptoid gyíkemberré. Ezzel jöhetnének az űrlények, lenne miből meríteni.

kabuki - 2014. 03. 27. 17:54

Én is a pozitív vélemények táborát fogom erősíteni. Azért szólok előre, hogy akinek nem tetszett, ne harapja le a fejem, hanem ugorja át :)

Szóval nekem a 3B nagyon bejött, sokkal jobban, mint a 3A. Ott valóban kapkodást éreztem több részben is, ami aztán sajna a félévadzáróban csúcsosodott ki, itt viszont gyakorlatilag folyamatosan építkeztek ehhez a fináléhoz, legalábbis érzésem szerint, és a részek színvonalában sem volt jelentős hullámzás. A finálét tekintve azt kell mondjam, én inkább kezelem egy egységként az utolsó két részt, mint külön, és így nagyon elégedett vagyok vele.

De hogy azért, hogy ne csak ömlengés legyen, pár negatívumról is:
– mint sokaknak, nekem se jött be McCall papa nyögvenyelős “nagy titka”. Persze lehet, hogy tényleg csak azért, mert ebben a környezetben ez a konfliktus valóban a röhejes szintet üti csak meg. Habár még él bennem egy kis remény, hogy talán csavarnak azért rajta egyet.
– nem teljesen világos nekem, hogy az Onikat hogy lehetett szimplán ezüsttel kinyírni. Valahogy ez egy olyan sorozatban, ami a vérfarkasokról szól alapvetően, olyan mezítlábas magyarázatnak hat, hogy fel se fogom, miért nem jutott ez senkinek eszébe alapból. De persze lehet, ez már csak kukacoskodás :)
– Malia-Peter kapcsolat: ezt már írtam a másik topikban, de nem értem, hogy lehet Peter, aki vérfarkas, az apja Maliának, aki meg hangsúlyozottan vérprérifarkas?
– Kate: nos, én se voltam nagy rajongója sose, és a másik topikban ellőtt tippem megvalósulásakor még én is néztem egy nagyot, hogy ezt így hogy? Az már csak hab a tortán, kapcsolódva az előbbi ponthoz, hogy a jelek szerint Peter nem csak egy vérprérifarkas atyja, de még egy vérleopárd(?) létrehozója is egyben? Ez nekem jelenleg az agyf@sz kategória.

És tényleg végezetül, mert hosszú lett így is, ki kell emelnem, aki a 3B legnagyobb fénypontja volt számomra: Dylan O’Brian.
Valami elképesztő alakítást nyújtott és meg kell mondjam, nagyon remélem, hogy az új filmjével észre veteti magát a nagyvászon világában is, mert óriási potenciál van benne színészi szempontból. Ahogyan karaktert váltott egy-egy jeleneten belül is, minden alkalommal hitelesen, bevallom, leesett állal néztem. A “You can’t kill me!”-jelenet pedig csak megkoronázta az egészet, a szőr felállt a hátamon tőle. Egyszóval, vastaps neki :)

superpityu - 2014. 03. 27. 18:05

azért peter esetében ne hagyjuk ki, hogy csinált egy vérprérit, egy vérleopárdot?, egy trúú alfát és még lydia képességei is a harapása után indultak be.

Chym - 2014. 03. 27. 18:13

Amikor Jackson elkezdett átalakulni, akkor nem mondtak valamit arról, hogy mindenki olyanná válik, amilyen ő maga? Ez mondjuk magyarázná a faji változatosságot…

xdespisedkidx - 2014. 03. 27. 18:29

Szerintem A kanima esete áll fenn újfent. “Így is úgy is” mindenki vérfarkassá válik aki megkapta a harapást vagy mondjuk a karmolást csak ugye ha olyan amilyen (vagy hogyan fogalmazták anno), akkor jön hogy kanima esetleg jaguár. Ez csak egy köztes állapot inkább. Amit meg az esővízről mondtak na az akkora marhaság volt szerintem mint egy ház…:D Ez a vérpréri is maximum annyiban tér el hogy a fiatalabb született női farkasok még nem tudnak farkasalakot felvenni, ezért lesznek prérik újfent SZERINTEM, aztán majd idősebb korba jöhet a farkas. Laura, Talia ugye. Azt sajnálom hogy a farkas falka szinte teljesen “elfogyott” a 2 iker, Isaac…

paranoid android - 2014. 03. 27. 18:34

Az utolsó pár rész számomra kicsit döcögött, de mindenképpen ez a félévad lett a kedvenc Teen Wolf etapom. Leginkább a hangulat és karakterek miatt. Ugyan kicsit sok karakterrel kellett egyensúlyozniuk, így nem mindenkire jutott megfelelő mennyiségű idő, de akire jutott azzal úgy érzem remekül bántak. Stiles történetszála és character arc-ja – ami remélhetőleg nem múlik el nyomtalanul – talán a legjobb dolog volt, amit a sorozat szállított. És persze le a kalappal Dylan O’Brien előtt is. A sorozat mitológiáját is nagyon élvezem, igaz nem töprengek különösebben rajta, így a sokféle lény létében lévő lehetséges inkonzisztencia nem igazán zavar.

kabuki - 2014. 03. 27. 19:22

xdespisedkidx:
Az esővizes sztori létező monda, ha utánaolvasol megtalálod a farkasember mitológiában. Mellesleg szerintem is extra baromság, de tényleg nem a készítők találták ki :)
De tényleg Peter a legnagyobb kérdőjel, elvégre mindenféle lényeket teremt a jelek szerint.

Poghy - 2014. 03. 27. 19:31

Vérjaguár LOL. Az ikrek kiírásának örültem, Kate-nek már annyira nem. Kirával kapcsolatban nem jött be a tippem, ami nem is baj, jó hogy ő is benne lesz a folytatásban. Jó volt a 3B, de kicsit sok szálat hagytak nyitva. Remélem 3 hónap mulva egy kicsit összeszedettebb, kevesebb szállal operáló Peter-központú évadot kapunk.

andus - 2014. 03. 27. 20:29

@winnie:
Köszönöm, mindenképp elolvasok néhány postot. Már az elején szimpatizáltam a sorozattal, és ha jól emlékszem, a lassúsága miatt felejtődött el, és nem azért hagytam abba, mert nem tetszett. Bár lehet, hogy ez a kettő ugyanaz :D

@Aszusz:
Köszönöm a kimerítő választ :) Örülök, hogy nem erőltetik annyira a tiniszerelem dolgot, nem a kedvenc témám. Szeretem a természetfeletti sorozatokat, csak sajnos idővel elég sokból kiszerettem. Néhány ismerősöm is nézi ezt, és ők is dicsérték, ezért is gondoltam rá, hogy folytatom.
Az 1. évadot szerintem már befejezem, aztán eldöntöm maradok-e.

superpityu - 2014. 03. 27. 20:52

az esővizes cucc benne van a hemlock groveban is, aránylag jól kidolgozva. tényleg elég régi mendemonda.

szale13 - 2014. 03. 28. 05:52

Van egy olyan erzesem, hogy az egesz evad Derek alma volt.

hummel - 2014. 03. 28. 10:06

Ahogy a kommenteket olvasom a kisebbséghez tartozom, de gyengébbnek érzem ezt a szakaszt: egyetlen domináns történetszál, ismétlődő minta, kihasználatlan lehetőségek, és épp ezért vannak hibák, amik jobban szemet szúrnak mint eddig és ezt Dylan O’Brien tényleg remek alakítása sem tudta ellensúlyozni:

– Korábban egy haslövés után nem sokkal már harcképes állapotban volt egy Béta, most viszont egy szúrt sebbe belehal egy másik? Az eltérő sérülés sem lehet indok, mert szúrt sebből történő gyors felépülésre is volt példa.
– Megvan a gyógymód, de nem alkalmazzuk, megvárjuk inkább, míg egy tucat ember meghal.
– Tanulunk a hibáinkból és akkor a történelem nem ismétli önmagát? Most is csak bezárták a nogitsunét. A lehetőség ugyanúgy adott, hogy valamikor visszatérjen.
– Ha egy Alfa karmolása Kate-hez hasonló hatással járhat, akkor ez miért nem nyilvánvaló egy született farkas, vagy akár egy vadász számára? Nem kéne nyüzsögniük a karmolás hatására átalakult különféle lényeknek? Például Blake-nek nem kellett volna átalakulnia?
– A 900 éves kitsune képes megidézni a nogitsunet, de fogalma sincs, hogy az utolsó tőr elvesztése milyen veszélyt rejt magában? Vagy akár arról, hogy az Onit, hogy lehet megállítani?

Úgy érzem a készítők nem szánnak elegendő időt arra, hogy a történet elemei illeszkedjenek egymáshoz, és ez egyre gyakrabban meglátszik sajnos a történeten.

dualla - 2014. 03. 28. 11:38

ATYAÉG, ha már úgyis vége az évadnak, engedjetek meg egy zenés kommentet! :)

Lassan már úgy érzem, hogy a Teen Wolf jócskán hozzátesz a zenei ízlésemhez – annál is inkább, mert rendre használnak fel azoktól számokat, akik alapjáraton nagyon szeretek.

Csak hogy bedobjak egy-két példát a 3a-ból:

https://www.youtube.com/watch?v=ehKYqnSawmQ (Derek és Jennifer)

https://www.youtube.com/watch?v=UMhfJS8HBKM (Scott, Stiles és a kórház a 3×11-ből)

Aztán a 3-ben újra és újra elővették a Snow Ghosts nevű zenekart, és mennyire jól tették!

https://www.youtube.com/watch?v=mxay1y0Blv4 (Stiles és a tábla)

https://www.youtube.com/watch?v=3DfGycSEIdY (Derek és Kira a suliban)

Aztán voltak olyan dalok is, amiket valóban a Teen Wolfnak köszönhetek, és ami úgy nézett ki, hogy a rész után instant kocogtam a YouTube-ra megkeresni őket, vagy már esetleg a rész közben felírtam, hogy melyik szám érdekel.

Ez utóbbira ékes példa az a jelenet, amikor Lydia a kocsiban ült, és hogy elnyomja a nem lespoilerezendő zajokat, feltekerte a hangerőt, itt az előadó és a szám címe is látszott:

https://www.youtube.com/watch?v=R6NnInZLEgI

És a többi:

https://www.youtube.com/watch?v=IEQwBwQMwRs (Kira és a villanykörte)

https://www.youtube.com/watch?v=6GwvLCZKFlM (Kira és a fénykép)

https://www.youtube.com/watch?v=MdQlm7vERWs (Isaac és Allison)

Nem tudom, hogy mást is annyira beszippantott-e ebben az évadban a zene, mint engem, és remélem, nem számít offnak a linkekkel telenyomott komment, de ú! :) Szerintem a sorozat egyik erőssége a jó zene, viszont egyre jobban sajnálom, hogy az akciódús jeleneteknél (a harcoknál például) most már inkább “hagyományos” vonalat képviselnek a korábban jellemző picit “diszkósított” iránynál.

spiky - 2014. 03. 28. 18:44

en csak az asszony miatt neztem ezt a sorozatot, mert o szereti ezeket a verfarkasos cuccokat. kedvence az alkonyat :D nah de így 3 evad utan kezd tetszeni nekem is. a zenek tényleg jok benne, jo lenne ha valahonnan meg lehetne szerezni az osszes zenet ami elhangzott az evadok alatt. :)
ami nem annyira tetszik az az atalakult farkas alakuk, az nekem kicsit fura, nah de megszoktam mar.
stalies nagyon jol alakitotta ezt a kettos szemelyiseget, tényleg meg sokra viheti. nekem neha olyan erzesem volt,hogy tok jo joker lenne belole. :)
varjuk a kovetkezo evadot

fran - 2014. 03. 28. 21:50

Nekem sem jött be annyira az évad, de a három sorozatban benne van, amit hetiben követtem.
Írták itt néhányan, hogy nincs összefésülve a sztori rendesen. Mindenből kicsit beletesznek. Noha kicsit hosszabban is érdekes lenne, mi jelent a többféle róka, Gumihotól kezdve, nogicunén, thundernogicune. Ha jól emlékszem 9 féle róka volt megemlítve.
Illetve a banshee/Lydiais érdekes lenne, illetve a vet és kiscsaládja. Bolondokháza ahol csak tinik vannak. Érdekes volt.
Ami tetszett. Jó, hogy vannak emberek, emberi problémákkal. McCall fater. Azrt részegen úgy beverem a gyerekem fejét a padlóba, hogy a helye meglátszik, nem kis titok. Jó, hogy ők vannak.
Másrészt a nogicune, gonosz, de játékos bosszúja tetszett. Korrekt volt.
A lényeg. Titeket olvasgatva jutott az eszembe, mit is mondott Coach Maliának. Menekültem nhány cougar elől, mondta Malia, Hasonló problémáim voltak mondja az edző. Mi van ha nem a húszontúli hölgyekre gondolt? Mi van ha Malia szntén nem a cougarokra gondolt? Ha nem az új vércougarokra? Akik Kate képében most jelentek meg, de lehet már itt voltak.

xdespisedkidx - 2014. 03. 29. 11:50

fran: Kate szerintem egyszeri, ritka és különleges az hogy egy farkas esetünkben karmolás által ez jön létre. Ebből nem igazán lesz több, ő maga is elég lesz Beacon Hills-nek bőven.

excelsior - 2014. 03. 29. 16:24

Kate engem Deucalion farkas formájára emlékeztetett,lehet hasonló lesz a megoldás.

De Katet nem temették el egyébként,hogy nem tűnt fel senkinek?

pumpika666 - 2014. 03. 29. 16:52

nem is tudom, nekem qrvára nem jött be ez az évad, főleg a második fele, folyton bele kellett pörgetnem, valami hiányzott idén belőle :(

xdespisedkidx - 2014. 03. 29. 19:11

excelsior: Duke egy szimpla alfaként indult majd elkezdte legyilkolni a saját bétáit (akiknek “felszedte” az erejét), majd másokat innen ez a démonfarkas. (ELVILEG)

Saszta - 2014. 03. 30. 19:06

Hát sajnos én is a negatív véleménnyel lévők táborát gyarapítom.

Ez az etap kifejezetten jól indult ugyan, de valahol a 3×20 környékén elhasalt ez a félévad.
A legnagyobb problémája a lassúság volt. Túl ráérősen építették fel a fő cselekményt, nem volt meg a szokásos pörgés, és tulajdonképpen nem maradt idő semmire sem.
A végére már nagyon lapossá vált ez az egész Nogitsune téma, hála annak, hogy ennyire elhúzták ezt a dolgot.

Dylan persze kiválóan alakított, le a kalappal előtte, ebben a félévadban valami eszméletlen volt, s végre bizonyíthatott. Posey ellenben egyre rosszabb színészi alakítást nyújt, pedig a 3/A-ban azért néha ő is mutatott valamit a rejtett (mélyen legbelül élő) tehetségéből.

Az új karakterek jók voltak, a sötét hangulat szintén jót tett a sorozatnak, legalábbis az elején. A végén én már túlságosan soknak tartottam ezt az egészet, hiányoltam a humort, a lightosabb részeket, a vicces jeleneteket. A végére nekem már sok volt a drámából de nagyon. Ennek ellenére szeretném, ha a sorozat megmaradna egy kicsit sötétebb vonalon, de amit a 3/B-ben produkáltak az már szerintem túlzás volt.

Örülök, hogy mind Kira, mind Malia maradtak a 4. évadra is, új színt vihetnek majd a sorozatba a későbbiekben. A Peter-Malia szál különösen érdekesnek bizonyul, és ez az egész előrelépést jelenthet a Peter Alfává válásának ügyében is, amiből ugye eddig semmit sem kaptunk, hiába ezzel végződött a nyári szezon. No de sebaj, így talán lesz idő ezt rendesen kibontani.
Kira is meglepően jól beilleszkedett a csapatba viszonylag rövid idő alatt, és elég sok potenciál van az ő karakterében is. Felteszem a családja is marad így a városban, és bár Noshikónak nem igen örülök (a 3×21-ben sikeresen megutáltatták velem a karakterét), Mr. Yukimurának annál inkább. Főleg, hogy utóbbi a 3/B elején próbált némi humort behozni a dráma mellé, és kifejezetten jó vicces jelenetekkel ajándékozott meg minket. Remélem a 4. évadban megint kapunk tőle pár jó megmosolyogtató jeleneteket.

Ennek a sorozatnak kifejezetten nem tett jót ez a 24 rész, nagyon látszik az egészen, hogy összecsapott, nem kellően átgondolt volt, ami egyes jeleneteken is meglátszott rendesen. Gondolok itt például a Nogitsune kihányja magából Stilest, aki a pólyákból összerakja magát jelenetre, a rókatűzzel Stilesba küldött Nogira, mikor még az eset előtt irányította Stilest a Void, hisz ő üzent Barrownak, meg még sorolhatnám. Persze eddig is voltak ilyen logikátlanságok rendesen, de ennyire ordító szarvashibák azért nem voltak jellemzőek eddig, vagy legalábbis nem ilyen mértékben.

A cliffhanger is egy kiváló példa a keszekuszaságra. Először is, Kate feltámadását hiába magyarázták meg, nekem ez nagyon nagyon erőltetettnek tűnik így. Az addig rendben van, hogy egy vérfarkaskarmolás átváltoztathat, de Peter félig kitépte Kate torkát, aztán meg még el is temették a föld alá, és ha még az ő sírját túrta is fel az az Omega a 2×01-ben, akkor is csak feltűnt volna valakinek, hogy hoppá, hová Kate teste köddé vált! Valamint hol volt eddig akkor? És a harmadik kérdésem: hogy a fenébe lett belőle vérjaguár, mikor egy vérfarkas karmolta meg!?

És ha már vérjaguároknál tartunk megjegyezném, hogy a másik nagy probléma a túl sok lény behozatala. Ebben a félévadban összesen öt (!) új teremtményt kaptunk, és hatodiknak még említés szintjén a berserkereket is besorolhatnám. A gond csak az, hogy a vérfarkasokról és a vadászokról se tudunk túl sok mindent, így jobb lenne, ha szépen lassan hoznák be ezeket a lényeket, és mindegyikről kellő információval és érdekességről látnának el bennünket. Annyi lehetőség van bennük, de nincs idő mindegyikkel foglalkozni, így némelyek teljesen elsikkadnak, és ezek általában a vérfarkasok lesznek, ők fognak háttérbe szorulni, ami nagyon nem jó. Ezt a problémát tovább tetézi, hogy most nagyon lecsökkentették a vérfarkasaink számát. Maradt összesen négy farkasunk, egyel több, mint az első évadban volt, pedig a 3/A-ban Beacon Hills csak úgy hemzsegett a vérfarkasoktól.

Remélem az, hogy a 4. évad a vadászokra koncentrál majd azt is jelenti, hogy kapunk pár új farkast is. Esetleg Duke is visszajöhetne egy egész falkával és segíthetne Scottéknak vagy valami, bár elnézve az új arcokat… hát nem tudom. Elég kisgyerek mindegyik, pedig épphogy idősebb színészeket kéne szerződtetni és komolyabb karaktereket behozni. Gerardot sem bánnám, ha most újra felbukkanna, elvégre még mindig betegszabadságon van, és ha mesemondó szerepet szántak csak neki, akkor nem értem, miért hagyták életben. Nekem sokkal hitelesebb lett volna, ha ő jön vissza valami lényként, mint Kate.

No de mindegy, majd meglátjuk, mit hoz a június: még inkább elindul a lejtőn sorozat, vagy sikerül összekaparnia magát. Én mindenesetre reménykedek, hogy csak a kapkodásnak tudható be ez az egész, és most hogy visszacsökken 12 részesre, talán egy jóval átgondoltabb, jobban kidolgozott évadot kapunk a régi Teen Wolf hangulattal.

Ecurb - 2014. 03. 30. 22:36

“Érdekes h senki sem írta, de szerintem az egyik legjobb a 3.évadban a Nogitsune-nak a hangja volt, tökéletes hang egy főgonosznak…”

Szerintem az XO volt, vagyis Michael Hogan… ő volt a maszk alatt. Amúgy szerintem is találó hang volt.

A vérjaguár tisztára úgy nézett ki, mint a Grimmben a hasonló lény. Ott is kék volt csíkosmintákkal az arcán. Ez egy olmék mondákból való lény.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZxtHPmPT-c
http://grimm.wikia.com/wiki/Balam

Chym - 2014. 04. 01. 12:24

@dualla Köszi a zenéket! Nem vagy egyedül, én is félig a zene miatt nézem. A Spotify-n is érdemes szétnézni :)

LoGi - 2014. 05. 03. 17:47

Most fejeztem be a sorozat darálását, 3 hétnél biztosan nem volt több a 3 évad, frissen meg van minden. Annyit mindenképp megjegyeznék, hogy nem tetszik, hogy Peter és Gerard után most Kate is feltámadt a halottak közül, kezd ez már picit sok lenni. Másik, hogy az új karakterek mindig, de mindig az iskolába lettek végül diákok, vagy tanárok :D Ezen a téren lehettek volna kreatívabbak.
Úgy éreztem a 3. évadban több volt a (félig)filler epizód, az első két évadban ezek nem igazán voltak még jellemzőek. Persze a 24 rész oka ez gondolom, még akkor is ha két részre volt szedve, valamit valamiért.
Egyébként mi lett Deucalionnel, és a többi alfával? Meghalt a druid, és úgy döntöttek lelépnek? Pedig elvileg Scott miatt jöttek. Valóban sok új lényt is behoztak idén, lehett szerencsésebb lett volna kevesebbet, jobban magyarázva. Itt a harmadik évadban is, egyik részben még képtelenek harcolni az Onival (a bulis rész), később meg simán harcolnak ellenük, még ha nem is sok sikerrel.
Nekem talán Stiles apja a legfárasztóbb karakter, de amúgy valóban az egész rendőrős department nem sokat ad a történethez, beleértve Scott apját is.
Remélem a negyedik évad majd időben később folytatódik, hadd pihenjék ki magukat Beacon Hills lakói a sok supernatural szarságtól :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz