login |

Psych: vége a 8. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 03. 30. 21:01 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszagondolva a Psych évadjaira azért beugrik pár hullámvölgy, de a finálé megnézését akkor is halogattam, mivel nagyon fog hiányozni. Ezen nem segített az utolsó rész sem, mivel azt nem rontották el, nem törölte el a kellemes emlékeket.

What! What! What! What??

A sorozat koncepciója az volt, hogy van egy jó megfigyelő képességű csávó, aki ennek segítségével dolgozik be a rendőrségnek, miközben látnoknak tetteti magát. A gyerekkori jóbarátja segít neki ebben.

Egy ideig erőltették a kiderül-nem derül ki dolgot, a krimielemeket, afféle vicces The Mentalist-ként, de aztán teljesen átmentek nyomozós komédia sorozatba. Oké, az elején is akadtak poénok bőven, de ahogy összeszokott a csapat úgy lett egyre viccesebb a sorozat az évek során.

És pont ezért fog hiányozni. Ritkán akad ilyen remek főszereplő duó, mint amit James Roday és Dulé Hill alakított nekünk. Igazinak tűntek a barátságok, pont emiatt működött a Psych ilyen hosszú ideig.

Az utolsó évad pedig? Mindenből kaptunk egy kicsit. Igazából ez a 10 rész olyan volt, mint a sorozat, avagy akadt egy-két rosszabb közte, de a végére ezeket valahogy el tudja felejteni az ember.

Az biztos, hogy Maggie Lawson elfoglaltsága rányomta a bélyegét a Psych lezárására, de valamennyire sikerült kikerülniük azt, hogy a Back To The Game (már kasza) akkoriban készült, amikor a Psych utolsó részei.

Maga a finálé pedig zseniális lett. Nem a poénok miatt, bár akadt pár, hanem mert jó pár sokévadutánvége klisét kikerült, aminek baromira örültem. Egy ideig azt hiszed, hogy itt bizony sírás lesz, aztán ránézel esetleg az órára “ugye nem ez a vége?!” és még van 10 perc. Köszönöm, írók.

You’re Closing Psych

Abba meg még durvább belegondolni, hogy a Psych olyan 8 évadot tolt le, aminek anno már a pilotjánál is ott voltunk blogként. Itt vannak a kritikák nosztalgiának winnie-től és tőlem. Go home human, you’re drunk.

18 hozzászólás Ne habozz!

Tatar - 2014. 03. 30. 21:14

Kedvenc sorozatom volt. A összetett és “nehéz” drámák között ez jelentette a heti laza szórakozást. Nagyon fog hiányozni :(

ubul - 2014. 03. 30. 21:16

ez az a sorozat ami nagyon fog hiányozni :/

zoreen - 2014. 03. 30. 21:32

Sokáig tartottam magam, de amikor Gus nézte Shawn videóját, nálam bizony eltört a mécses. Sok kaszát megéltem már, de eddig talán ez a legfájdalmasabb. A karakterek, a sírva röhögős poénok, a popkult utalások, a 80-as évek ünneplése úgy jöttek össze egy sorozatban, hogy öröm volt nézni. Mintha nekem írták volna, de tényleg. Nem hiszem, hogy lesz még egyszer ilyen, ezért is fáj ennyire a búcsúzás.

Az utolsó rész nagyon tetszett, szépen lezártak mindent, nem maradt hiányérzetem. (Még azt a bizonyos utolsó jelenetet is végig vigyorogtam, pedig bevallom, én sokkal jobban szerettem Abigailt Shawn mellett.) Ó, és a rész legjobb pillanata: DOBSON!! :D Ki gondolta volna?! Az ilyen húzásokért is fog ennyire hiányozni a Psych.

És most jöhet az újranézés. Sokszor.

Sacc/kb - 2014. 03. 30. 21:37

És a végén a Monk-utalás! Az mekkora poén volt már

Wellin - 2014. 03. 30. 21:38

Nagyából a kezdetek óta követem a sorozatot és,bár sajnálom,hogy vége lett ,egyszerűen már nem tudtak semmi újat belevinni.Személy szerint a 8. évad annyira nem jött be ,mint a többi,inkább a teljes ökörködésre mentek,fikarcnyi nyomozást se volt fellelhető a részekben.Viszont nagyon remélem,hogy James Roday és Dulé Hill fognak még egy sorozatban/filmben szerepelni ,mert hihetetlenül jól működött ez a páros az egész sorozatban.

Shyllard - 2014. 03. 30. 21:42

Szinte az első kedvenc sorozatom volt, szóval még inkább fog hiányozni az egész, de örülök hogy egy iszonyat szórakoztató utolsó résszel zárták le az egészet, viszont most már elvesztettük JD-t és Turk-öt, meg Shawn-t és Gus-t is, szóval nem igen tudom hol fogok még találni képernyőn ilyen jó barátságot.

serra - 2014. 03. 30. 21:46

Azért az USA csatorna belengette, hogy egy filmről vagy egy special-ról azért még lehet szó. Remélem így lesz, mert én is nagyon sajnálom, hogy vége.

everest456 - 2014. 03. 30. 21:51

Egyik kedvenc sorozatom volt, most már csak 1 maradt, amit nézek…
A zárás maga zseniális volt, az aftershow-ből ( és a sok sok psych-out -ből) kiderült, hogy tényleg jó kis társaság volt, kár értük.
Az utolsó 3 vadban azért meg megdöccent a szekér, de amit heti 40 percben leművelt azzal sokszor földbe döngölte a kommersz vígjátékokat. Talán 8-10 olyan réz volt amire kicsit húztam a számat, viszont számtalan olyan rész van mi még most is itt pihen a vinyómon és marha jó újra megnézi őket. Hosszabb távon akadt pár olyan dolog ami nem jött be, kihagyott ziccernek tűnt (Shawn-Henry kapcsolata olyan cinikus/keserű volt az elején, ami nekem bejött, de idővel ez sajnos ellaposodott) A szöszi nyomozó még most is sokszor feleslegesnek tűnt, ellenben Lassie-vel, akit sikerült egy kicsit felépíteni az évadok folyamán és kapott pár jó részt is. A Juliet/Shawn kapcsolatot sem kellett volna erőltetni, de ez már tényleg csak egyéni soc problem részemről. És az hogy a végére is maradt puskapor (musical, évadnyitó, sorozatzáró), nem csak az “essünk túl rajta” dolog érződött, az külön pozitív. Az apró kikacsintásokkal együtt (how many hats are in the room? Bud Dobson :) )

Kellemes emlék marad és bocs a sok szövegért :) .

everest456 - 2014. 03. 30. 21:54

És amikor Lassie inkább eltöri a DVD-t az nagyon szép pillanat volt

Claire8310 - 2014. 03. 30. 21:56

Nagyon nehéz volt elbúcsúzni. Én is ott voltam anno a pilotnál, 8 év velük… nagyon fog hiányozni.

Epizódban szépen elköszöntek mindenkitől, személy szerint a Lassie búcsúvideója tetszett a legjobban. Shawn felnőtt annyira, hogy elmondja, csak neki, és Lassie szereti annyira Shawnt hogy nincs szüksége rá:) Nagyon szép volt, két jó karakter fejlődés vége.
What, what- jelenet zseniál, Buzz mind detektív aranyos fejbólintás, I’ve heard it both ways.

Hiányozni fog nagyon.
Suck iiiiiit!

Shana - 2014. 03. 31. 00:00

Hat amikor Lassie eltorte a DVD-t, en ott erzekenyultem el eleg komolyan. Es igen, en is akkor mozditottam meg az egeret hogy varjaunk csak, van meg 10 perc? XD cool.
A kezdetektol fogva neztem, es bar sose volt az a sorozat amit uristen de nagyon varok (neha el is felejtettem egy-ket reszt, aztan par hettel kesobb minidaraltam le oket), de az tuti, hogy kaszalni sose akartam.
Koszonom a sok meglepetest, a rengetek guest start, a filmes-sorozatos utalasokat, a neha konnyesre rohogos poenokat, es a foszereplok felejthetetlen bromance-et. 8 ev, omg. Hianyozni fog.

SG - 2014. 03. 31. 07:05

Szerintem az utóbbi két évad is zseniális volt… az utolsó epizód guest starja pedig… :D :D :D
Kár, hogy nem lesz több rész.

a Kati néni - 2014. 03. 31. 15:32

Hát nekem annyira nem fáj, hogy elmegyen ez a sorozat, apukáim, de kedveltem. A flúgos Adorján szerzetest jobban szerettem, amikor annak vége volt, telesírtam az otthonkámat.

Monnyuk ez az Elementary elég jó pótlék, de azért mégse Psych vagy Monk :(

zolkó - 2014. 04. 02. 11:49

Nagyon nehéz a búcsúzás. A leglököttebb (a szó jó értelmében),”nyomozó” brigád köszönt el tőlünk.És hiányozni fognak,nagyon.Igazi feelgood sorozat volt. Igazi tétje,úgymond “komoly” mondanivalója,szinte sosem volt szerintem,mégis jó móka,szórakozás volt 8 éven keresztül. Viszlát Psych……. :(( SUCK IT !

zolkó - 2014. 04. 02. 11:58

És ezt nem bírom ki,hogy ne linkeljem ide : http://youtu.be/ZvM3RHLyzOo

mivanmar - 2014. 04. 02. 21:17

everest456: Nem tudtam, hogy van after show, kösz.

zolkó: :D

Nikki - 2014. 04. 22. 00:47

Egyszerű, feelgood sorozat volt. A főszereplő páros vitte az egészet, de közben Carlton is nagy kedvencem lett. Szerethető volt úgy az egész, szerettem nézni. Sajnálom, hogy vége, de szép zárást kapott :)

dávid orsós - 2016. 09. 03. 23:49

de fog hiányozni ez a sorozat :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz