login |

Az olvasó megmondja

2014. 04. 04. 22:12 - Írta: winnie

162 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

Azt hiszem, hogy itt az ideje, hogy megint kérdezzünk, nem? Szóval, vegyük sorra a blogot, hátha tudunk javítani rajta. Igazából kérdést sem kellene írnom, hanem lehet óhajtani meg sóhajtani kommentbe, hogy tartalmi vagy technikai kérdésekkel kapcsolatosan mivel nem vagytok elégedettek.

Ígérni persze nem ígérünk semmit, hiszen gondolom, 100 ember 100 féle dolgot akar, de mint mindig, szerintem most is lesznek olyan ötletek vagy javaslatok, amik felnyithatják a szemünket, amikre eddig nem gondoltunk.

Technika kérdésen olyasmit értek, hogy milyen funkció legyen vagy ne legyen, min javítsunk kinézet tekintetében. Tartalom szempontjából pedig a szokásos, hogy milyen típusú anyagból legyen sokkal több – pilotkritika, random sorozatos epizódkritika, régi sorozatok elővétele, az olvasók véleményeinek szondázása (heti kérdések), képes, mozgóképes anyagok, stb., ami eszetekbe jut.

(Ezzel kapcsolatban csak megjegyzés, hogy a vicces sorozatos képek/videók jórészt a Facebook-ra költöztekilyenekre gondolok meg ilyenekre, és ilyenekre.)

162 hozzászólás Ne habozz!

Valaki - 2014. 04. 04. 22:22

Top10-es listák olvasói szavazatok által?
Például legjobb krimi sorozatok?!?
(Ezek FB-on elég könnyen megvalósíthatóak)

Esetleg egy sorozattár, kategóriákkal, kereséssel stb.
Magamaból kiindulva, előfordul, hogy új sorozatra vágyom,de nehéz kiszűrni azokat amelyek érdekesek lehetnének.

Orso-borso - 2014. 04. 04. 22:24

Én még mindig a responsive sablont szeretném kérni.

Valaki - 2014. 04. 04. 22:26

/lemaradt/
Esetleg még valami tag.eléses rendszer is lehetne a könnyebb keresés érdekében, egyébként örülök az oldalnak, és köszi a munkátokat!

sherlock20 - 2014. 04. 04. 22:26

Regisztrációt el tudnék képzelni.
Tök jó, hogy kb összes pilot le van fedve, meg nagyjából minden premier is le van fedve írással. Ha ez így maradna, remek lenne.

Aminek örülnék, ha mondjuk heti egyszer előkerülne egy régi sorozat – akárcsak egy kis pár mondat a sorozatról és egy kritika linkelve-, valamiféle ajánló, vagy nem tudom. Sok gyöngyszemet halasztok el én is, nem feltétlenül lelek rá mindenre.

Meg bármiféle insider cikknek örülnék még pluszba néha-néha.

De amúgy csak így tovább, kedvenc blogom, örülök hogy anno rátok leltem és függő vált belőlem a blognak köszönhetően (is). :D

Venom - 2014. 04. 04. 22:27

Az oldalsávba “rejtett” bannerek, amikre véletlenül rákattint az ember, mert ugyanolyan fehér, mint az oldalsáv szokott lenni.

Nem. Nem és nem. Akármikor ilyen van az oldalon, élből rage quitelek. Értem én, hogy bevétel a reklámokból stb., de ez nagyon alattomos módszer.

Hibarin - 2014. 04. 04. 22:28

Lehetnének sorozatos hátterek akkor is, ha nincs épp nincs reklámozó.

winnie - 2014. 04. 04. 22:28

valaki: tagelés rendszer van. nem annyira részletek, de cím és műfaj szerint lehet rendezni.

Leadfoot - 2014. 04. 04. 22:29

Egy fejlettebb, átláthatóbb kommentelési rendszert el tudnék képzelni (pl. megválaszolható kommentek, a válaszokról értesítések, stb.).

winnie - 2014. 04. 04. 22:34

Venom: azok nincsenek elrejtve. mármint arra célzok, hogy nem alattomosak:)

azzal nem tudok mit tenni, az ilyen. nem lehet változtatni rajta – a megrendelő így kéri. csak az adbblock miatt tűnik elrejtettne. ha a blokkernek nincs olyan funkciója, hogy a klikkelési lehetőséget kiveszi (passz), akkor az sajnos ott marad. ritka mondjuk az ilyen reklám, de azoknak az a lényege, hogy kapuként fogják körbe az oldalt. (és nem is kattintós alapúak, vagy ilyesmi.)

nem tudom, vagy beljebb zoomolsz a blogra, hogy ne lásd a sávot, vagy rátolod a junkie-t fehérlistára – amivel mi nem nyerünk, viszont te látod, hogy van ott valami.

(nem mellesleg, az a kevés ilyen kapureklám, ami volt, az szerintem tök jól nézett ki, én direkt látni akartam. nem is tudom, mi volt, true detective meg a többi.)

winnie - 2014. 04. 04. 22:35

Hibarin: a fentiből kiindulva, én is támogatom, szólok humannek, mert nekem tetszett a reklámos “skin” is – bár nem tudom, hogy zavar-e bárkit, plusz töltésidő-e.

winnie - 2014. 04. 04. 22:35

Leadfoot: ha a wordpress tud ilyet, akkor megmondod, hogy melyik modul (vagy hogy nevezik)? vagy valaki, aki tudja? nem vagyok semminek az elrontója, bár én már megszoktam ezt.

napocskin - 2014. 04. 04. 22:36

Leadfoot +1

Gyukk - 2014. 04. 04. 22:36

Egy himym finálé kritika már elkéne. :)

winnie - 2014. 04. 04. 22:37

gyukk: lesz. a kibeszélőben már csillapodnak az indulatok:)

winnie - 2014. 04. 04. 22:39

Orso-borso: huhh, ez olyannak hangzik, amit csak human tud értelmezni:)

El-ahrairah - 2014. 04. 04. 22:40

Jobb taggelési módszer, esetleg a hírek rszt kivenni belőle.
Nagyon frusztráló, hogy a kis jelentéktelen hírek miatt nehéz megtalálni a valódi infót (legalábbis nekem) a sorozatokról.

ThomassLord - 2014. 04. 04. 22:42

Régi sorozatok elővétele! Mindenképpen! Sokszor eszembe jut, hogy biztos régen is sok jó sorozat volt, de lévén kiskölyök voltam még, így simán kihagytam egy rakás jó dolgot. Lehet, hogy nem is hallottam róla soha. Meg a másik ami miatt érdekes lehet, hogy mennyire állja meg 1-1 cucc ma is a helyét. Gondolok itt pl. arra, hogy ma már egy Knight Rider megmosolyogtató, de ugyanakkor a Magnum teljesen jó minden szempontból mai napig (néha elkapok részeket, és abszolút jó mai napig. Mind a történetvezetés, mind a megvalósítás. Persze ehhez személyes indíttatás is kellene, és tekintve, hogy mennyi nézős sorozatotok lehet… nem sok esélyt látok ilyesmire.

winnie - 2014. 04. 04. 22:42

valaki: a top10-es listát hogy gondolod pontosan?

a sorozatra szűrés már nagyon régi adósság, már sokféle verzió elindult, majd elhalt. de valami kéne, amihez mindenki általánosan, csevegésmentesen írhatna infót, pozitív vagy negatív véleményt – leginkább már befejezett sorozatok esetében. mert csak pilot vagy finálékritika alapján nem egyszerű ítélni (gondolom van ilyen máshol, de a blogon is meg lehetne valósítani.

winnie - 2014. 04. 04. 22:43

El-ahrairah: igen, a híresben lehet valami (a nézettségekben legalább nem keres a kereső), azok taget nem kapnak általában, viszont sokszor kell az az infó, ami hírben benne van. főleg nekem.

hozzáértőt kérdezek: lehet olyat, hogy legyen általános keresés és olyan is, hogy mindenhol, csak hírben ne?

winnie - 2014. 04. 04. 22:45

ThomassLord: pont most csináltam egy ilyen draftot, ami arról szólna, hogy heti egy retróírás lenne. és szétszórnánk nyolcunk között, ami csak kéthavonta egy, meg is valósítható – főleg, ha még vendégcucc is van. szóval támogatom, ez már nagyon régi terv.

főleg azért, mert a régi sorozatokhoz sokan hozzá is tudnak szólni, így nagyon hamar árnyalt kép alakulhatna ki róluk, nem csak a kritika írójáét lehetne ismerni.

winnie - 2014. 04. 04. 22:47

most megyek, megnézem a helixnek a pilotját, szóval a válaszok nem lesznek ilyen gyakoriak, de mindenképp olvasni fogjuk, és remélem, minél többet tudok majd írni, bár a hétvégém elég zsúfolt lesz.

mindenesetre köszi az eddigieket és bármi további kér(d)és van, nyugodtan. ti olvassátok, nektek kell, hogy minél használhatóbb legyen.

El-ahrairah - 2014. 04. 04. 22:51

Persze a hírek is fontosak, csak az tud zavaró lenni, ha pl. egy régi sorozatiot szeretnék ajánlani valakinek és rákeresnék a címére. Ilyenkor feljön az összes hír amiben szerepelt, és nehéz meglelni pl. a pilot kritikát amit küldenék az illetőnek.

MrFreeman - 2014. 04. 04. 22:51

Örülné(n)k, ha több epizódkritika lenne, szomorú amikor csak egy pilotkritikát olvashatok és utána max. egy évadzáró kritika van csak a sorozatról. (amik aktuálisak most, pl. Vikings, The 100, Reign stb.)

Flanker - 2014. 04. 04. 22:55

Winnie: olyasmi komment/értesítő rendszer tökéletes lenne, ami Desmond Wallace blogján van, tőle kérdezzétek, az épp melyik..:)
Ami jól jönne: egy napi/havi/éves bontású USA nézettségi “naptár”: 1 link, egy nap. Magyar nézettségnél egy nyilván év/hónap/hét.
A sorozatokra szűrhetőségnél én is égető kérdésként említeném a(z amúgy kiváló és általam imádott) “Hírrovatban NEM keres” opciót.
Példa: nyáron a Dexter 8. évada legvége előtt daráltam le a 6. és 7. évadot, így adta ki. Kíváncsi voltam, mit írtatok róla, vért izzadtam ,mire meglett..:) Ráadásul ezzel az opcióval a castingos híreket is ki lehet kerülni a keresés során.
A tartalom nekem továbbra is teljesen jó így, nem szólok bele, hogy csináljátok. Pilot kritikák legyenek, vendégírások, meg hírrovat, és én már boldog leszek.
Az insider írásokat (szinkronfelvétel, műsorok felvételeiről, készüléséről, interjúk) is nagyon csípem.

nyau - 2014. 04. 04. 22:57

Leadfoot +2

winnie - 2014. 04. 04. 22:58

mrfreeman: erről itt írtam tavaly: http://www.sorozatjunkie.hu/2013/03/04/az-olvaso-megmondja-2/

és törekszünk, mindig van 2-3-4 olyan, aminek minden részéről van írás (haha, az én 2 realitym, de más is, a twd elment, jön a got, miegymás), de itt az a gond, hogy még a pilot+finálé is kiváltság, ás tippre egy héten nagyjából 20(-25-30?) kritika tud kimenni, ami nagyon megszabja a kereteket.

a blogét is, és a miénket is. nálam egyébként ezzel kapcsolatban tipikus “hiba”, hogy sok mindennel le vagyok maradva, így, bár semmiképp sem vagyok ellene a gyakoribb epizódkritikáknak, sőt, támogatom őket, ez az a terület, ahol a vendégbloggerek tudnak segíteni az olvasón.

de ha a véleménynyilvánítás a lényeg, akkor öszvérmegoldásnak marad a kibeszélő. vannak remekül pörgők, meg közepesen – sajnos a semennyire sem pörgőkkel nem tudunk mit tenni.

jky - 2014. 04. 04. 22:59

Néhány technikai javaslat, számokkal ellátva, így könnyebb rá válaszolni:

1. Válasz funkció kommentelésnél. Oké, most is oda lehet írni a nevet, de így egyszerűbb lenne, plusz elvileg ilyenkor automatikusan hivatkozást is rak a kommentbe (@nicknév), ami a megválaszolandó kommentre visz.

2. Hozzászólás link. Jelenleg nem lehet hozzászólásra direkt hivatkozni. Lehetne minden komment fejlécében egy permalink (akár egy pici ikonnal is elég lenne).

3. Komment szerkesztési lehetőség: pl. egy adott időn belül (mondjuk 5 percig) szerkeszthető legyen a komment. Nagyon bosszantó, hogy ha elír valamit az ember, akkor újabb kommentet kell küldeni vagy külön kell kérni a javítást egy admintól. Persze, oké, elküldés előtt figyelmesen el kell olvasni, de még így is megesik, hogy becsúszik a hiba.

4. HTML tagek használata gombokkal. Lent vannak a felsorolva az engedélyezett tagek, de kevesen használják őket, pedig hasznosak lehetnek. Megkönnyítené a használatot, ha gombokkal lehetne aktiválni a tageket (pl. kijelölöm a szöveget és rányomok a “félkövér” gombra.)

5. Regisztráció. Nem mondom, hogy égetően fontos, de pl. JAws esetében is jól jöhet, megkönnyíti, megtisztítja a szavazást. Továbbá ha valaki régi kommentelő (x ideje regisztrált), akkor automatikusan mehetne egy “whitelist”-re, így pl. ha linket tartalmaz a hozzászólása, akkor nem nyeli el a spamszűrő.

winnie - 2014. 04. 04. 23:01

flanker: csekkolom.

asdf - 2014. 04. 04. 23:03

+1 Venomhoz. Semmi baj azzal, amikor az oldal tetejen vagyok, a teljes ket oldalsav reklamklikkent mukodik, de amikor a 30. kommentnel vagyok es a nagy, feher ures felulet atvisz a reklamra, attol belolem is elojon az allat :) (es nem, nem adblock, nincs olyanom, a multkor amikor a reggeli hirekben volt ez tema direkte megneztem, nyitooldal: teljes oldala klikkelheto, lescrollozok fel oldalt, teteje igen -ez lenne a reklam maradeka- alja nem -ez meg igy helyes-. Minel lentebb scrolloztam, ugy lehetett az egyre kisebb fent megmarado teruletre klikkelni, majd pedig ahogy kifutott a kepernyorol a reklam alja, ebben a pillanatban piff, az egesz oldalcsik klikkelhetove valt. Es nem, nem a reklam ellen vagyok, egy fillert nem sajnalok toletek, csak amikor a fullscreen bongeszo elott nyitva van egy kisebb ablak (notepad, winamp, akarmi), es atklikkelek a bongeszon egy random teruletre abbol a celbol, hogy az legyen az aktiv ablak es tudjam az egergurit hasznalni a scrollozashoz, erre mivel a lathatatlan feher banner van az eger alatt, atvisz oda, ahova amugy epp nem volt szandekomban menni, tudom, firstworldproblem, de mocskosul idegesito meg negyedevente az az egy darab is ;). Amugy hajra, igy tovabb, meg koszi, meg ilyenek.

human - 2014. 04. 04. 23:07

válaszolós komment rendszer nem lesz, mert rossz az összes. Ez tökéletesen látszik a bloghun és a disqusson, amik két külön módon valósították meg és ugyanolyan átláthatatlanok. 3-4 ember elkezd egymással társalogni és máris elriasztja a “random” kommentelőt, ez a bloghu, a fás rendszer pedig csúnya és csúnya és csúnya (kivéve ha max lépcsőt engedsz, de talán már az is), ezen kívül sosem tudni hova jött friss komment és a többi. Higgyétek el, ezen már baromi sokat filóztam, megnéztem az összes eddigi megvalósítást és mind UX nightmare, hiába hangzik jó ötletnek. Elég megnézni, hogy még a társalgásra épített Twitter sem tudott mit kezdeni a kérdéssel.

Az idézése annak amire válaszolsz a legtisztább továbbra is.

a reszponzív design ellen meg sok minden szól, ha meg simán felteszünk egy “mobil” wp sablonpluginmittoménmit akkor 0 reklám, ami olvasóként nyilván nem érint abban a percben titeket, csak később.

human - 2014. 04. 04. 23:08

“A sorozatokra szűrhetőségnél én is égető kérdésként említeném a(z amúgy kiváló és általam imádott) “Hírrovatban NEM keres” opciót.”

bekattintod az első rendes sorozatposzton a taget? én így szoktam visszanézni a posztokat :)

MrFreeman - 2014. 04. 04. 23:09

winnie: köszi a választ, a Survivor meg a TAR kritikákért külön hálás vagyok, főleg, hogy mindkettőt a jelenlegi évaddal kezdtem el :)

igen, igazából a vélemények kifejtése miatt lenne jó dolog

h3x0r - 2014. 04. 04. 23:14

“Persze a hírek is fontosak, csak az tud zavaró lenni, ha pl. egy régi sorozatiot szeretnék ajánlani valakinek és rákeresnék a címére. Ilyenkor feljön az összes hír amiben szerepelt, és nehéz meglelni pl. a pilot kritikát amit küldenék az illetőnek.”

En ilyenkor ezt szoktam beirni (pl a himym eseteben)

http://www.sorozatjunkie.hu/tag/how.i.met.your.mother/
http://www.sorozatjunkie.hu/tag/how-i-met-your-mother/

tehat a /tag/ utan a sorozat neve. ket szo kozott pedig pontot kell rakni. vagy akar kotojelet is lehet hasznalni, izles szerint.

Ezt a heti retro rovatot en is tamogatom :D

JunkieBen - 2014. 04. 04. 23:15

Szerintem lehetne szervezni pályázato(ka)t, aminek az lenne a lényege, hogy a hozzám hasonló, írásra késztetést érző, amatőrök beküldhetik a saját kritikáikat egy adott sorozatról. Mondjuk arról, amit a legjobban szerettek, szeretnek. Viszont ide vonatkozna egy kérdés, még mielőtt válaszolnátok a fenti felvetésre: Vendégkritikát akárki küldhet be?

Enzo - 2014. 04. 04. 23:17

Az olyan sorozatoknál, amikről epizódszinten van leírás, ezeket az egyes epizódposztokat össze lehetne kötni (valahogy úgy, hogy “Előző rész , következő rész ).
Láttam már rá példát (TAR 22×01-nél a 22×02 be van rakva), de örülnék neki rendszeressé téve :) – vagy akár mondjuk nem tudom van-e olyan, ahol ugyanezeket az epizódokat lehet látni egy listában, tehát hogy pl. Walking Dead 4.évad kibeszélők, és ott lennének a linkek, hogy 4×01, 4×02, stb.
Hm, most más nem jut eszembe.

Enzo - 2014. 04. 04. 23:20

Ja hogy nem kéne kacsacsőröket használnom kommentben csak úgy :D
Szóval, az a mondat még egyszer:
[…]össze lehetne kötni (valahogy úgy, hogy “Előző rész _itt_ , következő rész _itt_”).[…]

winnie - 2014. 04. 04. 23:23

junkieben: igen, barki. es nem azert, mert nekunk akkor kevesebb a melo, hanem, mert ti tobbet kaptok. mar csak azert is osztontom, mert latjatok, hogy vagy 5 korabbi vendegiro lett mara “stabtag”. (ketto kozuluk ma game of thrones premiert nezett moziban:). persze a rohej, hogy meg az o rettenet sokat jelento segitsegukel sem tudjuk lefedni a sorozatokat, meg a premiereket, mert azok csak egyre tobben es tobben lesznek:)

winnie - 2014. 04. 04. 23:24

enzo: jogos, ez nagyon hasznos lehet. tavaly lekzdtem a kibeszelokben az epizodkritikakt is linkelni, de valamiert (ido) abbahagyodott:( pedig kene…

jim455 - 2014. 04. 04. 23:32

het kerdese lehetne kicsit tobb. igy hirtelen ezek ugrottak be ami engem erdekelne:

-Legjobb focim?
-Legnagyobb valtozas showrunner valtas utan?
-Legutosebb cliffhanger?
-Melyik sorozat ujraelesztesenek orulnel a legjobban es milyen sztorival?
-kedvenc sorozatkarakter?

Capri - 2014. 04. 04. 23:34

Komment-szerkesztés

jim455 - 2014. 04. 04. 23:39

vagy meg lehetne kerdezni azt is hogy milyen kerdesekre kivancsiak az olvasok. plusz amit mar tobbszor irtam, orulnek megint egy wallpaper linkelgetõs posztnak, régen nagy sikere volt.

snipi - 2014. 04. 04. 23:42

Két apróbb dolog így hirtelen: komment szerkesztési lehetőség, illetve nem tudom mennyire megvalósítható, de egy sötétebb skin nem lenne rossz, én személy szerint jobban szeretek olyan oldalon olvasgatni ahol sötétebb a háttér nem full fehér.

.tnm - 2014. 04. 04. 23:43

több poszt RSS feed-nek nagyon tudnék örülni (működhetne a tag-ek alapján)

pl.
– a mostani minden együtt
– hírek (hír*nap*ok)
– kritikák, ajánlók (csak sorozatok: 1×01-ek, évadzárók, finálék stb.)
– kritikák, ajánlók (reality-vel, versenyekkel)
– videók
– reality-k és versenyek posztjai

esetleg a fentiek tetszőleges kombinációja a fentiek mellett, bár ez nem fontos, mert az rss olvasóban fel lehet iratkozni többre feed-re is.

Orso-borso - 2014. 04. 05. 00:08

Winnie: responsive sablon adja a mobilbarat kinezetet, csak a netto cikk meg a menuk elvezheto meretben. Mobilrol persze nem tudom belinkelni a kepet milyennek latom. ;)

JunkieBen - 2014. 04. 05. 00:25

Winnie: Akármiről lehet küldeni vendégkritikát, vagy az írásos véleményemnek mindenképpen egy aktuális sorozatról kellene szólnia? :)

JunkieBen - 2014. 04. 05. 00:30

Jó, most látom csak Az olvasó ajánl posztot. Bocsánat, előbb szét kellett volna néznem és választ kapok a kérdésemre :)

human - 2014. 04. 05. 00:34

“több poszt RSS feed-nek nagyon tudnék örülni (működhetne a tag-ek alapján)”

minden mögött működik a /feed de az RSS már halott ügy így felesleges lenne reklámozni

http://www.sorozatjunkie.hu/category/szolgalati-kozlemeny/feed/

Balint0228 - 2014. 04. 05. 00:50

valaki említette az előbb a naptár szerű airdate-eket, neki (meg minden sorozatrajongónak) ajánlanám a whatnext.eu -t sztem abszolút best.
Az oldalon én is nagyon örülnék egy ilyen Top 10-20-sok :D szekciónak, különösen az újonc sorozatokból, akár pilotkritikák alapján. Sajnos nem mindig van ideje képben lenni ezekkel mindenkinek, egy ilyen rész pedig gyorsan segítene eligazodni :D (és új néznivalót keresni is) +ha lenne ilyen akk már lehetne cifrázni ismertetőkkel, enciklopédia jelleggel, de ez már tényleg túlzás… :D

Allain - 2014. 04. 05. 01:31

Technikai dolgok:
Lehetne frissíteni a blog motort, ez már elég régi verzió, akár sok új funkciót lehetne beépíteni.

“válaszolós komment rendszer nem lesz, mert rossz az összes.”
Ha a szokásosak nem tetszenek, akkor van olyan válasz, hogy a kommentnél csak jelzi, hogy kinek írta, és 1 kattintásra elérhető az eredeti üzenet. A felső sávban jelenne meg, így látná mindenki, hogy az egy válasz, de nem kavarna össze semmit.

Olvasóként nem látom, mi szólna a reszponzív webdizájn ellen, szerintem csak jót tenne az oldalnak.

Hurley - 2014. 04. 05. 01:42

1. Tisztesseges, rendes strukturalt forum. Ez a posztok ala kommentelos, kovethetetlen kibeszelo rendszer mar nagyon-nagyon elavult.

2. Frame reklamok tisztesseges berakasa. A multkor mar sirtam sirtam miatta, akkor azt mondtatok senkit nem zavar rajtam kivul. Ugy latom inkabb csak senki nem irt miatta. Az, hogy a feher hatter linkkent mukodik iszonyat idegesito. Az meg nagyon gyenge szoveg, hogy nem lehet a frame-et maskepp kirakni, mert kilehet, max picit bele kell piszkalni a html/css-be.

Hurley - 2014. 04. 05. 01:47

3. Rendes kereses. Ezt is irtam mar korabban, es mindig az volt a valasz, hogy ki lehet vadaszni a megfelelo tag-et, ha ide-oda kattintok. Nyilvan meg lehet igy is oldani, csak ez igen messze van attol, amit user friendly-nek hivnak.

4. Amugy szvsz ennyi poszttal akar lehetne csinalni egy rendes portalt is, mert kurva jol hangzik, hogy blog, de igazabol teljesen kovethetetlen az egesz, barmi 1 napnal regebbit akarok megkeresni, az mar magas szintu kuldetes…

zagloba - 2014. 04. 05. 02:10

Én is támogatom a régi sorozatok ajánlóit, ismertetőit.
Muszáj megismerni a Gyökereket /Roots/ – némi szójátékkal.

Egyrészt mert sok zseniális akad köztük, másrészt jó néhány mai sorozat azokból nőtt ki, harmadrészt /és ez sem semmi!/, pl. egy A Tenkes kapitányá-t még ma is többen néznek, mint némely mai készítésűt.
Szóval mindenképpen megérdemelnék ezek a régi gyöngyszemek a bemutatást.
Pár példa: Tetthely, Derrick, Kórház a város szélén, Az Onedin család, San Francisco utcáin, Hegylakó, Sliders, Időlabirintus, David Balfour kalandjai /Gyermekrablók címmel is adták/, Kántor, Bors, Egy óra múlva itt vagyok, Forró szél, A simlis és a szende, Dempsey és Makepeace stb. Tényleg csak pár, ami most eszembe jutott.

Számomra a szín, külalak pont jó, nem kell túlbonyolítani. Szerintem zavaró volt, mikor egy-egy sorozat reklámja volt a keret /lehet, hogy csak azért, mert megszoktam ezt az egyszerű, letisztult formát/.

A keresésen viszont változtatnék, tényleg nagyon nehéz megtalálni egy adott infót. Említette itt valaki a pontosabb keresést lehetővé tevő módszert,

“En ilyenkor ezt szoktam beirni (pl a himym eseteben)
http://www.sorozatjunkie.hu/tag/how.i.met.your.mother/

de szerintem a mai technikai lehetőségekkel ennél jóval egyszerűbben meg kellene tudni oldani ezt.

A jobb oldali kategóriákat újra lehetne gondolni, szerintem túl sok, viszont egy műfaji kategória-rendszer is jó lehetne /krimi/nyomozós, szitkom, horror, történelmi, dráma stb./ Ide mondjuk be lehetne linkelni a pilotkritikát, vagy egyéb leírást az adott sorozatról. Persze, tudom sokszor nehéz a besorolás is, ugyanakkor ha épp egy nyomozós sorozatot néznék, és nincs ötletem, így könnyen találnék.

A kommentelésnél egyetértek humannal. Szerintem is jó így, a válaszolós kommenetelés szétaprózná, és offtopic irányba vihetné a hozzászólásokat.

A Top 10-es listával szintén nem értek egyet, feleslegesnek érzem. Az újoncokról mindig van leírás, a nézettségi adatoknál szintén lehet tájékozódni. Másrészt nagyon bonyolult lenne. Mennyi időnként frissüljön, legyenek-e kategóriák /annyi a sorozat, h csak így lenne értelme/. Úgy viszont iszonyú munka lenne ezt frissen tartani. Amúgy is ott van a heti legjobb epizód, és a hozzá fűzött kommentek.

human - 2014. 04. 05. 03:02

““válaszolós komment rendszer nem lesz, mert rossz az összes.”
Ha a szokásosak nem tetszenek, akkor van olyan válasz, hogy a kommentnél csak jelzi, hogy kinek írta, és 1 kattintásra elérhető az eredeti üzenet. A felső sávban jelenne meg, így látná mindenki, hogy az egy válasz, de nem kavarna össze semmit”

ez a bloghu rendszer, erről írtam, mindenki leszakad a saját “sávjára” benne és kettő szóváltás után harmadik ember tuti nem tud belefojni mert összevissza kéne kattintania vagy sok mindent fejben tartani (miközben másik két user is leszakad és keveredik az első kettővel, ők onnan kb egymást tudják követni, és akkor jön egy ötödik ember és már elijeszti.). Még mindig az idézős a legbarátibb sajnos. Ezt lehetne talán automatizálni, hm.

human - 2014. 04. 05. 03:04

“Tisztesseges, rendes strukturalt forum. Ez a posztok ala kommentelos, kovethetetlen kibeszelo rendszer mar nagyon-nagyon elavult.”

jaja, a fórum az annyira 2014 :D ne vicceljünk már, előbb halt ki mint a kommentelés.

“Amugy szvsz ennyi poszttal akar lehetne csinalni egy rendes portalt is, mert kurva jol hangzik, hogy blog, de igazabol teljesen kovethetetlen az egesz, barmi 1 napnal regebbit akarok megkeresni, az mar magas szintu kuldetes…”

próbálj kikeresni 1 hetes velvet posztot, hogy egy portált említsek. Egy sok paraméteres kereső lehetne a megoldás a nagyon advanced usereknek, de azt mi tuti nem tudjuk leprogramozni.

zeon - 2014. 04. 05. 05:15

esetleg egy legördülő menü jól jönne.
külön mehetne a híreknek, hozzászólásoknak, epizódkritikáknak, stb.
mutatná az utolsó x darabot, menüre klikkelve megjelenhetne az összes.
ezzel a keresést is ki lehetne részben váltani.

zeon - 2014. 04. 05. 05:18

egy spoiler gomb is jól jönne, ami csak klikkelés után teszi láthatóvá a hsz azon részét.

winnie - 2014. 04. 05. 05:33

JunkieBen: akármiről. teljesen sorozatról, pilotról, random epizódról.

szólni is lehet levélben és kommentben, ha tarthatunk attól, hogy más is küld, vagy mi is írunk róla, hogy ne legyen keresztbeírás, de egyébként még az sem kell, szeretek meglepődni:)

winnie - 2014. 04. 05. 05:34

zeon: ezzel nekem az a gondom, hogy simán lehet, hogy valaki ugyanúgy nem használná, mint a SPOILER jelzést, a másik, hogy nekem a halálom lenne egy olyan kommentfelület, ami fehérrel van kitapétázva, mert mindenki spoilerezve beszél, még azt is tagelve, ami nem spoileres. akkor nem lenne miért kommenteket olvasni. ezért vetettem el azt anno.

winnie - 2014. 04. 05. 05:42

Hurley:

1. a fórumrendszer szerintem alapjaiba változtatná meg az oldalt és exponenciálisan növelhetné – itt csak azt tudom mondani, hogy nekem olvasóként ez átlátható, ha kommentből kell infó. de ez az, amit korábban én is akartam, voltak tervek, de egyelőre nem prioritás. ráadásul benne van az is, hogy lenne fórum, akkor oda menne sok társalgás a blogról, ami nem lenne jó ötlet.

2. a “senki” nem 0 embert jelent, hanem elhanyagolható számú embert, természetesen. az biztos, hogy nem kapunk özönkommentet, és van, ami esetében máskor sokan jelzik a nemtetszésüket. de még egyszer mondom, hogy semmi, de semmi beleszólásunk nincs abba, hogy mások milyen feltételekkel kötnek szerződést egy harmadik féllel.

3. a kereséssel viszont nem igazán értek egyet. azért, mert én vagyok a legnagyobb keresőt, én keresek a legtöbbet, ahhoz, amit csinálok, a sorozatokhoz való íráshoz elengedhetetlen a keresés, és bár lehet, hogy lehetne jobb az egész, szinte minden infót meg szoktam gyorsan találni. tehát elsőkézből tudom mondani, hogy hjasználható és, hogy hatékonyan használható. még az sem biztos, hogy csak tudni kell használni.

DE. ha megmondod konkrét példákon keresztül, hogy mikor nem jó a kereső, akkor jobban át fogom látni, hogy hol lehetne változtatni.

4. igen, lehetne. ez megint felmerült korábban, én is kérdeztem az olvasókat, hogy hogy a francba lehet olvasni, szóval jogos a dolog, de a többség írta, hogy nem gond, görget, visszalapoz, még mindig valamilyen szinten praktikus a formátum. nem tudom, valahol lehet, hogy az egyszerűság is pozitívum. de ami a legfontosabb, hogy rengeteg időt és kapacitást emésztene fel a Nagy Változtatás, aminek én (és szerintem nem csak én) híján vagyok. sosem volt igazából ambícióm arra, hogy valami portált csináljunk, ahhoz nem vagyunk szerintem elegen, sem mi, sem ti. szerintem. affene tudja.

zeon - 2014. 04. 05. 05:57

winnie:
spoiler nem olyan lényeges, ha meg úgysem használják,akkor főleg nem :)

de egy átlátható(bb) menüre megoldás lenne a legördülő.

a keresőbe meg pár egyszerű szűrő berakása sokak számára megkönnyítené az oldal használatát. ami a régebbi írásokat illeti, most sokkal egyszerűbb guglin keresztül megtalálni a junkie-s leírást, mint itt keresni.

winnie - 2014. 04. 05. 07:27

a legördülő menü nekem is kényelmesebb szokott lenni, megnézem, hogy miképp valósítható meg.

a kereső mindenképpen fog kapni valami kiegészítést, mert az végülis semmibe nem kerül, hogy a mostaninak legyen alternatívája, egy bővebb változata, ha ez is megmarad.

Nickerbey - 2014. 04. 05. 07:57

1. A komment reply-t meglehetne oldani a “DISQUS” nevu oldalal/modulal.

2. Sot, lehetne egy YouTube csatornat is csinalni, ahova fel lehetne tolteni a videokat.

procsek - 2014. 04. 05. 08:31

Néha kicsit jobban figyelni kéne a prioritásokra akkor mikor eldöntitek milyen sorrendbe írjátok a kritikákat. Konkrét példaként gondolom, hogy míg nagyon szeretem a Psych-ot, és biztos jó a Cougar town, de tény, hogy a hét nagy eseménye (függetlenül attól, hogy tetszett e) a HIMYM finálé volt, amiről még nincs írás. Nem mondom, hogy mindig ez van, de az ilyesmi elő elő szokott fordulni.

Azt is értem, hogy szerettek minél több sorozatról írni, de a fontosabb dolgokra néha kicsit gyorsabban kell kiadni egy cikket.

voltrelk - 2014. 04. 05. 08:46

Lehetne olyat is hogy az olvasók kedvenc sorozatai, az Imdb-n nagyon jól meg lehet szerkeszteni a saját listád és belinkelni ide.

casi - 2014. 04. 05. 08:55

A hét idézete lehetne mondjuk vasárnap, vagy hétfőn, nekem úgy könnyebb lenne visszatekinteni, hiszen aznap nem nagyon van sorozatom (biztos másnak van). Sokkal jobban átlátható számomra, hogy a héten miket néztem.
A jobb oldali linkeket tényleg újra lehetne gondolni, igazából sokszor nem is használom, mert még így is a legegyszerűbb, ha rákeresek valamire.
Nekem a kommentelés szekcióval semmi bajom nincs, sőt azt imádom a legjobban, hogy amikor frissítek egyből oda ugrik, ahol utoljára álltam :)

vvvvv - 2014. 04. 05. 09:22

a filmbuzin van link a fejlécben ide itt viszont nincs a filmbuzira (tudom nagyon apró csipcsup dolog de nekem tényleg csak ez hiányzik innen:))

Malachi - 2014. 04. 05. 09:49

disqus nem jó, néha már a 444-en is agyamra megy, ha két-három ember odateszi magát és 5 képernyőnyi teljesen irreleváns bájcsevejt kell végiggörgetnem, hogy eljussak egy olyan hsz-hez, ami a poszthoz kapcsolódik. van rendes “quote” rendszer, nem tudom milyen kód alatt, ami az ember hsz-ében kis keretben tartalmazza legfelül azt, amire éppen válaszol. ha hosszú az idézet, akkor vágja.

amit én szeretnék, az oldalra egy “utolsó kommentek” ablak, ami kattintható is, azaz rögtön az aktuális hsz-hez visz.

jó lenne a hsz. szerkesztés lehetőség.

meg valamilyen naptáros, figyelmeztetős megoldás integrálva, amolyan TV műsor dzsánki módra. szintén valahova oldalsávba, adott dátumra kattintva az aktuális epizódokkal.

az archívumot és a kategóriákat legördülőbe, vagy link alá tüntetném onnan, és felszabadulna egy csomó praktikus hely.

jky - 2014. 04. 05. 10:05

“utolsó kommentek ablak”

Ez abból a szempontból lehet, hogy nem szerencsés, hogy így véletlenül is spoilerbe lehet futni.

Esetleg olyan módon el tudnám képzelni, hogy ha lenne regisztráció, akkor lehetne egy kis rész oldalt, ahol az általad felvett/bejelölt bejegyzések (pl. kibeszélők) utolsó kommentjeit mutatná/frissítené.

De az, hogy mindenkinek alapból mutatja vegyesen a kommenteket ömlesztve és így a spoilert kockáztatva, az részemről “-1”.

szakallgyepal - 2014. 04. 05. 10:23

Sziasztok!

Elsőre lehet tényleg szokatlan és átláthatatlannak tűnik a disquss-os kommentrendszer, de egy idő után hozzászokik az ember. Másrészt ezzel a regisztráció kérdést is meglehetne oldani.

Hunnenkoenig - 2014. 04. 05. 10:40

Ha egy kibeszelö nem pörög, menjen mar a kukaba jobbrol.
A believe-hez nem szol hozza senki hetek ota, megis ott eszi a fene.

Helyette beprobalhatnatok masikat, amit csak keresöben lehet megtalalni es ha egy elkezd pörögni, ott kell hagyni.

Peldaul a From Dusk till Dawnhoz hozzaszolnek esetleg a reszek utan es szerintem megerdemelne egy kis “reklamot”, de valahol el van rejtve a süllyesztöben.

A believe meg ott vegetal tök felelslegesen.

LaCRossE - 2014. 04. 05. 10:43

A regisztrálós rendszert akkor támogatom, ha akkor a felhasználó tudná kiválasztani, oldalt milyen kibeszélők, kategóriák, linkek legyenek. Ez viszont nem hinném, hogy megoldható lenne.

h3x0r - 2014. 04. 05. 10:44

“Néha kicsit jobban figyelni kéne a prioritásokra akkor mikor eldöntitek milyen sorrendbe írjátok a kritikákat. Konkrét példaként gondolom, hogy míg nagyon szeretem a Psych-ot, és biztos jó a Cougar town, de tény, hogy a hét nagy eseménye (függetlenül attól, hogy tetszett e) a HIMYM finálé volt, amiről még nincs írás. Nem mondom, hogy mindig ez van, de az ilyesmi elő elő szokott fordulni.
Azt is értem, hogy szerettek minél több sorozatról írni, de a fontosabb dolgokra néha kicsit gyorsabban kell kiadni egy cikket.”
+1

A hozzaszolas reszhez: szerintem nem kene olyan hatalmas atalakulas, mindossze a komment ablak felett 1 sornyi gomb ilyenekkel hogy Bold, Italic, Underscore, Quote, Spoiler.
Azt nem tamogatom hogy mondjuk ir 1eske, 2eske meg 3aska, te reagalsz 1-eske hsz-ere es a kommented az ove ala keruljon kulon es nem a 3aska utan, mert ebbol idovel tenyleg csak az lesz hogy 2 ember beszelget, a tobbi meg kimarad vagy ugyan azt az infot tobbszor is le kell irni, stb.

stargatelost - 2014. 04. 05. 10:52

Ne kérjetek már naptárt/airdate-et. Aki nem használ valamilyen sorozatkövetőt, vessen magára. Manapság ennyi sorozatnál már elengedhetetlen. És mint ilyen, a whatnext.eu rendelkezik a legátláthatóbb, legjobb airdate/naptár rendszerrel.

20legendd - 2014. 04. 05. 11:03

Nem tudom más, hogy van vele, de én a neten sehol sem találok olyan oldalt, ahol rá lehetne keresni a sorozatokra runtime szerint, pedig jól jönne. Az IMDB-n van advanced title search, csak sok 40 perces sorozat 60-nak van betaggelve, így nem kapok reális képet. A wikipédián például többnyire jól van percekre lebontva, de ott meg ugye nem lehet keresni. Szóval egy ilyesmi jó lenne, bár nem tudom, hogy ez mennyire megoldható, vagy hány embert érdekelne.

2SY - 2014. 04. 05. 11:15

Miért nincsen hír szombat?
Valami jobb kereső de igazából már évek óta sírunk érte de kétlem, hogy ez változna.:)

Frs Dia - 2014. 04. 05. 11:16

Miért ilyen amerikai központú a blog?
Míg egyes amerikai közepes, vagy gyenge minőségű sorozatról rendszeresen jelenik meg évadkezdő illetve finálé kritika, addig a külföldi vagy egyéb idegen nyelvű sorozatokról esetleg csak említések vannak.
Van hogy egy-egy amerikai feldolgozásnak az eredetijét átlagosan jobbnak tartják, itt mégis az amerikai verzióról van kritika. (most hirtelen példát nem tudok mondani)
Ez valahol a minőség rovására megy, míg igazi, (kevésbé népszerű) gyöngyszemek elkallódnak.

human - 2014. 04. 05. 11:28

“Van hogy egy-egy amerikai feldolgozásnak az eredetijét átlagosan jobbnak tartják, itt mégis az amerikai verzióról van kritika. (most hirtelen példát nem tudok mondani)”

pedig kéne mondanod, mert az érzés az nem tény

de az időnk sem végtelen amúgy, erre vannak a vendégbloggerek, hogy ha kiszúrnak egy gyöngyszemet akkor nyugodtan írjanak róla. Hidd el, minden amerikai pilot megnézése is kiba sok idő, mellé jó pár angol, és akkor már rég túlléptünk minden emberit, nem igazán fér bele még a francia/északi/ausztrál pilot felhozatal, már ha épp van felirat esetleg. Ha máshol olvasunk, vagy ajánlotok valami nagyon nagyon jót akkor bele szoktunk nézni.

Joy14 - 2014. 04. 05. 11:33

Én is támogatom a sorozatok csoportokba szedését (pl. a sitcomon belül is lehetne családi sitcom vagy baráti körös stb.) és én örülnék egy értékelős rendszernek is, azaz ha valaki látott egy sorozatot, akkor értékelhetné 1-10-ig. Ez néha nagyban megkönnyítené az új sorozat keresését, bár tudom ettől függetlenül lehet, hogy épp nekem a 2 pontos tetszene. :) Ha pedig egyben, összetett szűrőként még rá is lehetne keresni, hogy melyik országban és melyik csatornán adják, az már felülmúlná minden kívánságomat. :) Amúgy az oldal nagyon jó, csak így tovább!

.tnm - 2014. 04. 05. 11:35

“minden mögött működik a /feed de az RSS már halott ügy így felesleges lenne reklámozni”

köszönöm, ezt nem tudtam.

de azért az, hogy az RSS (meg a blog, meg a fórum) halott lenne azért az elég túlzás. azért mert a plebs.nek a fb az alpha meg az omega az RSS-t sztem kb annyian használják még ma is, mint 5 éve. csak annyi változott, hogy “kocanetezőből” lett több. az értelmes, értékes tartalmak nagyon nagy arányban nem a facebook-on vannak. (és jellemzően twitteren is csak linkként egy blogra, fórumra, amit akár pont RSS-ből követ a twitterező)

NPeete - 2014. 04. 05. 11:35

Technikai jellegű javaslatok:
Permalink másolót a kommenthez, mert oké, hogy én meg tudom csinálni, hogy kikopizom a komment div id-ját és egy # után odarakom a linkhez, más ehhez nem fog érteni (szerintem bőven elég lenne amúgy ezt az url-t belegenerálni a komment fejlécbe…)

A tag kereső megehetné a ponton és kötőjelen kívül a szóközt (esetleg a %20-at is), akkor már kb. egy rendes sorozatkeresővel rendelkeznénk. A kereső amúgy tényleg elég érdekesen működik (bár pontosan nem tudom megmondani, hogy hol hibázik), én mindig inkább a tag-szűrést használom felvett Chrome kereső szabállyal, pont emiatt a javaslatom.

Szerintem a spolier taget érdemes lenne meggondolni, esetleg azzal kiegészítve, hogy állítható lenne az automatikusan mutatás (beírt név/emailcím is megjegyződik), Szerintem a nagybetűs SPOILER felirat nem ér semmit (értsd semmit: nem sokat…).

Legördülő menü szerintem kényelmetlen, bár kevés helyet foglal, viszont a reszponzív dizájn tényleg elkélne, az oldal így mobilon nagyon kényelmetlenül használható.

PatrickMonster - 2014. 04. 05. 11:44

Itt a blogon már hagyomány, hogy minden pilotkritika, vagy évadzáró vagy akármi, mindig 10-es skálán értékelést kap a cikk szerzőjétől. Én ezt mindig is szerettem, de vajon nem lenne jobb, ha az olvasók összvéleménye is jobban megjelenne? Persze a kommentekben sokan szintén dobnak egy értékelést 1-től 10-ig, de eléggé átláthatatlan, és persze nem lehet látni az átlagvéleményt. Ezen kívül nagyon sok olvasó sohasem kommentel, így az ő véleményük egyáltalán nem jelenik meg.

Egy ehhez hasonló rendszerre gondoltam például: http://est.hu/cikk/107080

A lényeg tehát, hogy egységesen minden cikk alján (vagy tetején mindegy) ott szerepelne egyrészt a kritika írójának véleménye, majd pedig mellette az olvasók megítélése, amiben bárki szavazhatna, akinek csak jólesik.

Stiel - 2014. 04. 05. 11:47

Gyerekmese-ajánló? Nyilván nem ezért járunk ide, de ha lenne, szerintem sokaknak jól jönne. Esetleg tömbösített formában, nem úgy, hogy ‘itt egy jó sorozat’, hanem úgy, hogy ‘itt van 10 jó sorozat 5 éveseknek’.

Malachi - 2014. 04. 05. 12:35

akkor nem muszáj kiírni az utolsó kommentet, csak azt, melyik poszthoz szóltak hozzá.

megmondom miért: olyan kibeszélőbe, ahová hetente érkezik 3-5 komment, nem kattintgatnék folyton, csak akkor ha látom, hogy valaki hozzászólt. AoS, Defiance, mittudomén, ezekben nem pörög az élet, de jó lenne látni, ha mégis van valami.

mildi - 2014. 04. 05. 12:41

@Allain – 2014. 04. 05. 01:31
ezt teljes mellszélességgel támogatom én is.
azt hiszem, a port.hu-n van olyan kommentrendszer, ami nem cseszi szét a kommentfelületet, de kattintva előjön az, amire válaszolt.
a reszponzív is jöhet! :)

és igen, ahogy többen előttem mondták, a kritikák és a hírek szétválogatása címkézésnél. hogy pilot/évadzáró/akármi kritikát kapjak, ne 2 hétnyi hírnapot…

ezek lennének a legfontosabbak.

nagyon tudnék örülni vmilyen pontozási rendszernek. Ti írjátok, hogy 10/x (amit lámpásnak használok a sorozatok sűrű, setét erdejében), de jó lenne valahogy-valahol kiemelni (értelemszerűen a kritikánál, ill. a kibeszélőknél), és ha mondjuk kettős lenne, a tiétek és a miénk/->mi is szavazhatnánk. és nem csak itt alul a kommentekben/ vö. homárfaktor
ha ehhez regelni kell, akkor regelek.
ITT JELEZNÉM, HOGY A mildi FOGLALT!!! SENKI EMBER GYEREKE NE MERJE ESTLEGES REGES RENDSZERNÉL ELSZEDNI TŐLEM!!! köszönöm :)

bmilyen más kategóriát, fórumot, ajánlót (egész jó ötletek vannak itt feljebb a kommentek között) nyugodtan csinálhattok, legfeljebb ha nem tetszik, nem fogok rájárni :)

mildi - 2014. 04. 05. 12:42

ööö elnyelte a blogmotor a kommentem :(
miért?

tulipán - 2014. 04. 05. 13:04

sztem tök jó a blog és köszi

nekem nem hiányzik sem a regisztráció (tök nem látok trollokat), sem a több szavazás (inkább érdekel a blogírók véleménye, mert őket “ismerem” mint random 100 kommentelőé), sem a válaszolós komment, sem a HIMYM kritika :)

szóval nekem így jó ahogy van. :)

savanah - 2014. 04. 05. 13:31

Szia Winnie,
Én a dvd polc elővételét kérem már egy ideje, és még mindig :) Már ígérted párszor hogy jön-jön, de nem jött :)
Valamikor esetleg? Lehetne valami állandóan nyitott topik. Szivesen nézegetném, a legutóbbinál is jó sok kép és komment született!

procsek - 2014. 04. 05. 13:35

Szerintem olyan esetben mikor olyan probléma van, akkor írjátok meg a saját akár szélsőségesen negatív kritikátokat is, de tegyetek fel egy vendégbloggertől egy másikat, hisz olyat szoktatok csinálni, hogy kettőtök is ír valamiről kritikát.

Plusz szerintem nem feltétlenül kell szempont legyen, hogy most egy sorozatot mennyien szeretnek vagy méltó e hozzá. Ha gyenge kritikát érdemel kapjon azt. Engem személy szerint zavarni is szokott több oldalon is, hogy túlságosan finomkodnak.

Lehetne illetve egy heti szavazás ahol lehetne szavazni mely sorozat epizódjáról szeretnének az olvasók kritikát azok közül, amiből nem készült.

torjack - 2014. 04. 05. 14:03

“olyan kibeszélőbe, ahová hetente érkezik 3-5 komment, nem kattintgatnék folyton, csak akkor ha látom, hogy valaki hozzászólt. AoS, Defiance, mittudomén, ezekben nem pörög az élet, de jó lenne látni, ha mégis van valami.”

beteszed a kibeszélőt RSS Feed-be aztán meg is van.

LaCRossE - 2014. 04. 05. 14:05

“Lehetne illetve egy heti szavazás ahol lehetne szavazni mely sorozat epizódjáról szeretnének az olvasók kritikát azok közül, amiből nem készült.”

Ezzel csak az a baj, hogy mire lemegy a szavazás, az adott sorozatból általában már új rész van. Így pedig lehet, a szavazás eredménye okafogyottá válik, mert más epizód/sorozat érdemli vagy nem érdemli meg a kritikát.

MZ - 2014. 04. 05. 14:08

Először is köszi a blogért, nagyon szeretem!

A responziv oldalt én is nagyon hiányolom, 90%-ban mobilról nézem, használom az oldalt, s a hozzászólásokból sokszor látszik, hogy rajtam kívül még jónéhányan. Főleg a kommentelés, kibeszélők követése nagyon macerás a jelenlegi formában mobilról.

Szinten jó lenne a kicsit felhasználó barátabb kereső, nekem is a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a hírekben is keres.

Amúgy meg további jó munkát, szuperek vagytok!

torjack - 2014. 04. 05. 15:02

““Lehetne illetve egy heti szavazás ahol lehetne szavazni mely sorozat epizódjáról szeretnének az olvasók kritikát azok közül, amiből nem készült.”

Ez elég erőltetett lenne szvsz. A kritikához kritikaíró is kell. A kritikus meg arról írjon amiről szeretne, ne arról amit megszavaznak neki.

zsemlye - 2014. 04. 05. 15:06

komment szerkeszthetősége

többivel már összenőttem az elmúlt évtizedben ;)

kiez - 2014. 04. 05. 15:08

Technikai jellegű:

Szerintem azt lenne érdemes eldönteni, hogy mi a koncepció / mi az irány.

Szerintem két út lehetséges, ha a koncepció az, hogy maradjon a blog, akkor szerintem nem nagyon érdemes a jelenlegi dolgokon változtatni, wordpress modulokkal toldozgatni – foldozgatni, hiszen ez azért jól működik, mindenki (95%) megszokta.

Ha szerintetek van értelme, hogy az oldal kilépjen a blog keretei közül, akkor nem érdemes ingyenes CMS-re (wp) építeni azt, akkor szerintem egyedi, profi dolgot kéne fejleszteni, és a funkciókat úgy lehetne megvalósítani, ahogy szeretnétek / amire lenne igény. Én ilyen egyedi webfejlesztéssel foglalkozom, tudom hogy ez nem feltétlenül olcsó mulatság, de hosszú távon ilyen látogatószám mellett szerintem megérné, idővel szerintem Ti is eljuttok erre az elhatározásra, ha nem is most.

Esetleg a blog megtartása mellett lehetne külön elkezdeni építeni egy ilyen portált, így mindenki igénye ki lenne elégítve.

Személy szerint én egy ilyen portálon nagyon örülnék egy kevertebb kezdőoldalnak, egy advanced search-nek, jobb kategorizálásnak, több látogató visszajelzési módnak. (nem feltétlenül kényelmes kommentekből összeszedni egy-egy szavazás eredményét)

Ha érdekelnek lehetőségek, vélemény privátba keressetek, szívesen segítek :) (ez itt a reklám helye)

Amúgy tartalmilag nagyon színvonalasnak tartom amit csináltok!

Köszönöm!

adhie - 2014. 04. 05. 15:23

Technikai.
Azt vettem észre, hogy régen tök jól tudtam használni az oldalt, minden cikk akkor jött, amikor pont ott tartottam, mert mindennel up-to-date voltam.
Hát ez az utóbbi időben megváltozott, és egyrészt rengeteg sorozat van az ignore-listámon, másrészt amit nézek az is 3-4 hetes bontásban szokott bepótolva lenni. Ami heti nézős abból jelenleg 2 db sorozatom van összesen. Viszont így már nem jön össze a lépés, jó lenne kategorizálni hierarchiába rendezni a cikkeket, promókat stb, hogy melyik évead, vagy akár aszerint is h melyik rész. A tag-eket használom, de még így se az igazi, mert valahogy nem tudom jól használni/ nem annyira intuitív :s. Amúgy egy ilyen funkciót régebben is hiányoltam, akkor jött elő a hiánya amikor daráltam. (Mostanában annyi dolgom van, hogy már álmodni se merek ilyenekről :) Daránál az volt, hogy eljutottam addig ameddig már leadták (pl 4. évad), és utána olvastam el az írásokat előlről, az első évadtól kezdve. Nem scrolloztam az oldalon minden rész után, hogy oda van-e aktuális cikk…

Bazsi - 2014. 04. 05. 15:27

Jaws: legjobb főcím kategóriát a népnek!

safranyn - 2014. 04. 05. 16:44

A válaszolgatós kommentekkel kapcsolatban megoldás lehetne a Facebook-comment bekötése. Ráadásul még személyesebb is lenne a dolog és megfér a mostani kommentrendszer mellett is, vagyis mehet párhuzamosan a kettő.

human - 2014. 04. 05. 17:13

“megmondom miért: olyan kibeszélőbe, ahová hetente érkezik 3-5 komment, nem kattintgatnék folyton, csak akkor ha látom, hogy valaki hozzászólt. ”

megmondom miért nem jó: nem szúrnád ki. Lehet nem látod, de percenként több komment jön a sitera itt-ott, mint 10. Amúgy nem bírja a szerver mert még amikor régen bekapcsoltam a WP-ben ezt akkor lerohadt, azóta meg hiába költöztünk új helyre, ti is sokkal többen lettetek.

human - 2014. 04. 05. 17:17

“A válaszolgatós kommentekkel kapcsolatban megoldás lehetne a Facebook-comment bekötése. Ráadásul még személyesebb is lenne a dolog és megfér a mostani kommentrendszer mellett is, vagyis mehet párhuzamosan a kettő.”

erre már többször válaszoltam, az meg hogy két kommentrendszer is legyen egyszerre, még nagyobb katasztrófa /plusz több idő moderálni, hogy maradjon a kevés offtopik arány, ami most van /

Thomas - 2014. 04. 05. 18:24

Én regisztrációt szeretnék az oldalra, legalábbis opcionális jelleggel. Az nem baj, ha megmarad a regisztráció nélküli kommentelés, ahogy most van, de aki mégis regisztrálna, az módosíthatná a kommentjeit, mondjuk kérhetne értesítést arról, ha egy általa figyelt poszthoz új hozzászólás érkezik, és ha egy adott ideig “jól viselkedik”, akkor nem szűrné ki a rendszer a hozzászólásait, ha linkek vannak benne, vagy ha túl hosszú, stb:)
Tartalom szerint, én több reality témájú írást szeretnék mondjuk, de hát nem úgy tűnik, hogy erre lenne igény, így beérem azzal, ami van:)

DarkEagle - 2014. 04. 05. 18:49

winnie: Már ne is haragudj de a Facebook kommentelés lenne a lehető legnagyobb baklövés. Egyrészt követhetetlen a rendszere főleg mióta felújították, ráadásul az oldal sémájához sem illik.

Egyébként meg van normális WP kommentelési lehetőség.
Egyszerűen annyi a lényeg hogy ha valaki rámegy hogy “VÁLASZ” akkor nem teszi arrébb a kommentboxot hanem simán egy sorban alatta marad minden komment ahogy eddig, annyi változna hogy egy idézett szöveg kicsit sötétebb boxban esetleg látszódna a névvel együtt hogy ki küldte, alatta meg ugye az arra adott válasz. Nagyon egyszerű megoldani. Több ezer látogatótok van tuti van több 100 aki keni vágja a WP rendszert.

Ami a komment szerkesztést illeti én is támogatom nagyon zavaró hogy néha elírok valamit de nem tudom javítani.

Ami még zavar hogy banolja a kommentem a rendszer mert Spamnak ítéli meg. Ez nagyon nem okés főleg hogy rengetegszer ki se engedélyezitek pedig nem mindig írok olyat amit ne lehetne.

Egyébként a helyetekben kötelezővé tenném a regisztrációt is ezzel kiszűrnétek a botokat is és kevesebb lenne a spam komment is. És ha esetleg valaki olyat ami tényleg nyomdafestéket nemtűrő akkor banolni is tudjátok, sőt akár szerkeszteni a kommentjét, bár erre most van lehetőségetek csak nem igazán használjátok.

impish - 2014. 04. 05. 18:50

Köszi, hogy vagytok.
Én azt szeretném kérni, hogy sokáig legyetek még nekünk!!!! :)

DarkEagle - 2014. 04. 05. 18:52

Jaj igen még valami valahogy meglehetne oldani esetleg egy kibeszélő topic részleget pl FELIRATKOZÁSI lehetőséggel mint pl a PHPBB fórumon van ilyen hogy jön email értesítés ha új üzenet érkezik. Van WP-hez is azt hiszem Fórum plugin, mert jelenleg sajnos a böngésző könyvjelzőiben kell tároljam a linkeket ami nem épp megfelelő megoldás.

A rendes BB és HTML Code gombokat én is szeretném látni mert ez ami most van nem épp a legjobb de ezek mellé nem ártana egy ELŐNÉZETI lehetőség hogy megtudjuk nézni hogy fog kinézni a kommentünk is. Ezekre mindre van lehetőség WP-ben is csak írjatok ki egy felhívást WP profiknak hogy segítsenek.

procsek - 2014. 04. 05. 19:04

Az nem biztos, hogy jő ha minden komment után emailt kapsz. Egy új kibeszélős van egy finálé alatt akár nagyon gyorsan írhat több tucat vagy több száz ember és elárasztaná a levélfiókodat.

Max egy olyasmi lehet (de ez is csak akkor lehetne ha reges felhasználó is lenne), hogy bizonyos témájú cikkek után kapsz emailt.

jky - 2014. 04. 05. 19:07

Jaja, komment előnézetre részemről is +1

procsek - 2014. 04. 05. 19:10

Nem tudom ez webtervezésileg nehéz e de válaszolgatósra lehetne az amit már több helyen is láttom. Lehetne egy válasz opció a komment alatt ha odaírsz akkor a reagált komment alatt lenne kicsit beljebb a válaszod mint itt a kommenteknél:
http://www.hitfix.com/whats-alan-watching/series-finale-review-how-i-met-your-mother-last-forever-how-they-conned-us-all

És ez akár lehetne olyan is hogy felcsúszik és ha valakit érdekel ilyen kis nyíl ikonnal hívhatná elő az összeset.

Broxie - 2014. 04. 05. 19:11

Nem olvastam végig a kommenteket (szóval bocsi, ha szóba jött már), plusz lehet csak én vagyok teljesen béna a keresés terén de jó lenne egy kategóriás keresés pl: dráma, comedy, stb. Ha már van, akkor csak béna vagyok és bocsi :D

humorpalanta - 2014. 04. 05. 19:23

Ne erőltessétek légyszi a fb-ot, mert azért van az oldal, hogy az oldalt kövessük, ne a fb-ot. Annyira idegesít, mikor a dolgaimat ezer helyről kell összeszednem. Egyik portált megnézem, majd megnézem fb-n, másik portál, másik portál fb-n, ne már. Legyen egy helyen. Sőt, akár a főoldalon is lehetne egy picit rövidíteni. Cikkcím, plusz 3 mondat. Minden más kattintás után, szerintem sokkal átláthatóbb lenne. És én a Disqust támogatom, mert számomra sokkal átláthatóbb. Nem az van, hogy összevissza jönnek a vélemények, hanem látom, hogy ki-kinek válaszolt.
Plusz támogatom az értékelősrendszert is. De a regisztrációs sem rossz. Mondjuk, ha fel lehetne iratkozni tagekre, vagy ilyesmi. Plusz a Disqusnál van szerkesztés, egyszerűbb.
Amúgy az nem baj, ha több kritika jön ugyanarról a sorozatról, pölö HIMYM, mert ugyebár nem vagyunk egyformák, s szívesen elolvasom több ember véleményét is. S akkor nem kellene ilyen sokat várni.

DarylD - 2014. 04. 05. 19:34

Nekem a jelenlegi kommentelési rendszerrel nincs semmi bajom.
Valaki már felvetette az ötletet, de én is szívesen látnék valamilyen módon egy kategóriák menüt, ahol kategória szerint vannak rendezve a sorozatok, krimik, komédiák, stb…átláthatóbbá tenné a dolgot, ha így is lehetne keresni dolgokra.
Lehetne több szavazás amúgy szerintem, azok is segítenének a sorozat választásban. Heti kérdésnek is lehetnének néha ilyenek. (csak néhány ötlet, Kedvenc főcímed, kedvenc francia sorozatod [vagy akármilyen más idegen országból], kedvenc krimid, kedvenc gyerekkaraktered, stb….)
Asszem ennyi jutott eszembe hirtelen.

winnie - 2014. 04. 05. 19:47

humorpalanta: nem erőltetjük, de nem akarom, hogy a blog távirati jellegű csetfolyam legyen. a facebookra mennek a rövid bréking hírek és a vicces képek, meg az interjúk linkjei. plusz a sajtóközlemények.

ezek közül a hírek később bővebben, vagy reggel egy sorban megírásra kerülnek, az interjúk mennek reggelre dettó, a vicces képek innen inkább kimaradnak, a közéemények meg senkit nem érdekelnek.

szóval nem veszít senki semmit, aki nem követi a facebookot, az csak pár instant reakció, amit mobilról is el tudok intézni, vagy egy másodperc alatt. egy posztra idő kell.

“Minden más kattintás után, szerintem sokkal átláthatóbb lenne.”

ezt sosem fogom megcsinálni, mert engem nagyon zavar, ha kattogni kell. ami tudunk, simán kitesszük.

“Amúgy az nem baj, ha több kritika jön ugyanarról a sorozatról, pölö HIMYM, mert ugyebár nem vagyunk egyformák, s szívesen elolvasom több ember véleményét is. S akkor nem kellene ilyen sokat várni”

erre vannak a kommentek. a kibeszélőben több, mint 100 komment van a fináléról. ha egy részről több kritika lenne, akkor ha azt nézem, hogy heti 20-25 kritikánál több nem fér el, akkor az egyéb kritikák elől venné el a helyet a duplázás.

etől még a himym pont olyan lehet, ami kap két kritikát.

chulo - 2014. 04. 05. 20:00

azt a részét támogatnám, hogy lehetne ratingelni a sorozatokat.
Technikailag gőzöm sincs hogy lenne jó, de valami olyasmi kéne, hogy ha értékelek egy részt, akkor idővel a teljes sorozatra (vagy évadra, arra még célszerűbb) is ad egy értéket az olvasók átlaga alapján.
Szerintem ez egy jó kiindulópont lehetne, pláne hosszú távon, ha majd egy korábbi sorozatot nézek meg.
A több millió légy esete azért nagy általánosságban igaz, és aki nem szokott 60 pilotot bepróbálni mindig, az kapna egy jó támpontot ezzel

Lengabor - 2014. 04. 05. 20:00

Nyilván nem prioritás meg nem is zavar annyira, hogy más linkként kell megadnom pl. egy szinkronmintát, csak nem értem, hogy mi a baja a szűrőnek az indavideós linkekkel. A másik, hogy van, amikor elnyel egy origos linket, de idővel visszakerül, viszont volt már arra is példa – amit fent jelzett valaki -, hogy örökre elveszett a süllyesztőben egy teljesen ártalmatlan, de linket tartalmazó komment.
Egyébként nekem nincs az oldallal semmi bajom, bár a kommentszerkesztési lehetőségnek örülnék. A Facebookos jelenlétnek külön örülök.

winnie - 2014. 04. 05. 20:03

indát megnézem. mindegyiket kikapja?

Lengabor - 2014. 04. 05. 20:09

Szerintem igen. Ha meg tinyURL-t használok, de egy kommentbe egynél több linket teszek, akkor mindig azt írja, hogy moderálásra vár a hozzászólás. De akkor legalább tudom, hogy jó eséllyel nem veszik el. :)

schray - 2014. 04. 05. 20:23

Sorban a technikai dolgok, amik szerintem sokat javítanának:

Regisztráció – profil, alapadatok, bemutatkozás, ilyesmik, ha az illető írt cikket a blogra, akkor azok linkjei stb

Kommentek: ahogy a prohardver.hu-n és a többi hasonló fórumon van, ha egy témához hozzászóltál, akkor egy kis dobozban felsorolja és kiemeli azokat, amikhez azóta új komment érkezett

Hírek: ha már van regisztráció, akkor klassz lenne ha fel lehetne venni a sorozatokat, amiket nézek (és érdekelnek is a hírek vele kapcsolatban) és látnék valami összesítőt a friss cikkekről, amikben említik (ezt most úgy lehetne kb, hogy a címke rss linkjét felvenni feedreaderbe)

‘Adatbázis’: ha elkezdek darálni egy régóta tartó sorozatot, akkor sokszor lapozok vissza azokhoz a kritikákhoz, ahol épp tartok. Eközben rengeteg spoilerbe futok bele akaratlanul is, meg sok infót (pl nézettségek) meg se találok. Valami olyasmi lenne jó, mint egy IMDB jellegű dolog, ahol össze vannak gyűjtve egy adatlapon linkek formájában az epizódkritikák, nézettségek, sőt akár pontszámok, meg az, hogy milyen túlélési esélyei vannak a sorozatnak, mikor jön legközelebb stb…

Általánosan: én az oldalsó linkeket nem használom, egy rakás hivatkozás ömlesztve, sose jön, hogy kikeressek belőle valamit és azzal navigáljak, inkább beírom a keresőbe, aztán az első releváns bejegyzésnél megnézem a címkéket. Ahogy írod,hogy “bloggal kapcsolatban” – lehet érdemes lenne már nem csupán blogként tekinteni az oldalra – oké, tudom, hogy az, de naponta rengeteg sorozatrajongót mozgattok meg, az egyetlen interaktivitási lehetőség pedig csak egy nagyon oldschool kommentrendszer.

Kinézet: lehetne sokkal szélesebb az oldal, nagyobb képekkel.

Tartalom: Pilot és epizódkritikák jöhetnek még ezerrel, az se baj, ha az évadközi részekről csak két három bekezdés van. Viszont azt nagyon nem szeretem, amikor egy vendégblogger kritikája tulajdonképpen csak egy beszámoló arról, mi történt a részben… Erre ott a hogyvolt, vagy imdb-n elolvasom a szinopszist.

Tudom, hogy ezek többsége elég nagy ráfordítást igényel, idő, programozás, meg informatikai hátteret illetően is, csak gondoltam leírom, mint egy lehetséges irányt. :)

Lkr - 2014. 04. 05. 20:44

A blognak legyen mobil / tablagep applikacioja. iOS-re es Androidra is egyarant.

jky - 2014. 04. 05. 21:47

“akkor ha azt nézem, hogy heti 20-25 kritikánál több nem fér el”

Ezt nem értem, miért nem fér el akármennyi kritika vagy egyéb írás? Nem fér el a szerveren az a pár plusz kilobájt? :) Esetleg kell tényleg a tagelési/keresési rendszeren javítani kicsit és akkor mi akadálya annak, hogy még több kontent legyen? Nem tudnak lapozni az emberek, vagy mi? :)

koka - 2014. 04. 05. 21:53

Az évek során szimbiózisba léptem a bloggal, szóval bármely változtatás érzékenyen érintené eme bioszférát. :D Pont az egyszerűsége az egyik nagy előnye az egésznek. Az utólagos kommentszerkesztés nem rossz ötlet, de kb ennyi változtatás elég is lenne. Az meg veszélyes lenne, ha mindenki ész nélkül tolná a HTML parancsokat, hogy aztán komment kontet fele vastag betűvel menjen, meg mindeféle csilivili cizellált betűtípussal.

Szavazásnál a regelés sem biztos, hogy megoldana mindent. A fangirl/boyok linkelgetnének, és a különböző site-okról simán jönnek és regisztrálnak.

Amin javítanék:

1. Hét idézete rovat elég kaotikus. Oldalt lévő ‘nyertes’ idézet sokszor nem frissül, illetve sokszor nem is a nyertes kerül ki, ráadásul sokaknak még mindig nem tiszta, mettől meddig lehet az adott héthez idézetet beírni. Szeretem a rovatot, de néha érdekes na :)

2. A hét epizódja rovat mehetne más tag-re, mert a hét kérdése tag-en van, ahol ha egy adott sima hét kérdésére akarok rákeresni, sokkal több anyagot kell átlapozni.

vgabor - 2014. 04. 05. 22:10

Kerees es szures.
– Elven egyszeru csak kell logikai kapcsolat ertelezo a tagek kozott. Azaz lessen keresni/szuni pl: “jaws !hir” = jaws de nem hir.
– Amit valaki mar emlitett, szokozok hasznalata a keresoben / tagben, es igy lehetne konret sorozat cimekre keresni / tagelni

Tartalmi dolog: sorozat nevjegy (vagy valami hasonlo). Amire gondolok, pl a sorozatjunkie.hu/breaking-bad (technikai aprosag, a /breaking%20bad is kene) mutatna egy oldalra, amint ott lenne par fontosabb adat a sorozatrol, hanyadik evadnal jar (befejezodott-e), par jol eltalat keresesi link (pl pilot kritika, evad kritika, stb) igy aki erdeklodik utana az ra tudna olvasni, par kulso link (pl imdb, epguides), mikor indul a kovetkezo evad ha a sorozat epp szunetel es hasonlok.

Gabor

ayren - 2014. 04. 05. 22:32

A tartalmi dologhoz.
Amit én személy szerint némiképp hiányolok a blogról, arról régebben már volt szó winnie és köztem. Hogy jó lenne, ha nem csak évadnyitó, évadzáró, aktuális epizód stb. posztok lennének a sorozatokkal kapcsolatban, hanem egyéb szempontú írások is.
Nekem speciel leginkább a karakterelemezős, karakterkapcsolatos posztok hiánya fáj, mivel kifejezetten karakterközpontúan állok a sorozatokhoz – ezzel talán vannak így mások is.
De lehetne még ezer szempont, valaminek a kiemelése és kivesézése adott sorozatból, lásd pl. a The Mentalistnál Roy posztját a Ki lehet Red John témában, Ez a kérdés a hozzászólások számát ítélve ugyancsak foglalkoztatott minden rajongót, de hogy a karakterkapcsolatokra visszatérjek, volt némi érdeklődés a Jane és Lisbon kapcsolatát boncolgató írásom iránt is.

zolkó - 2014. 04. 05. 22:42

Sziasztok . Köszi hogy vagytok,tényleg nagy-nagy segítség vagytok rengeteg esetben.Még sok évi szórakozást nektek-nekünk. És hogy ON is legyek : A kommentek szerkeszthetőségének lehetősége,valóban jó lenne.Teszem azt,ha vétek egy helyesírási hibát,azt ki tudnám javítani anélkül,hogy még egy kommentet írjak.Vagy ha két perc múlva eszembe jut még valami,amit még hozzáadnék a kommenthez. Ennyi lenne,köszönöm.

torjack - 2014. 04. 05. 23:23

Ami még eszembe jutott, technikai dolog:
Arra nem gondoltatok, hogy több e-mail címet használjatok?

Most csak arra gondolok, hogy adott esetben nyűgös lehet amikor 100 db “Mikor lesz már HIMYM kritika” témájú mail közé odakeveredik egy beküldött vendégkritika is…
Fontosabb dolgokhoz, mint az említett vendégkritika, vagy mondjuk támogatói,hirdetői kapcsolatfelvétel (AXN,Viasat játékok, stb.)mehetne külön e-mail címre, nem kellene kipecázni a random levelek közül, ergo a reakcióidő is gyorsabb lenne.
Persze, ha most is megoldjátok, csak nem a publikus elérhetőséggel, akkor nem szóltam.

mr.iksz - 2014. 04. 05. 23:42

mobilra optimalizált nézet… az nagyon hiányzik nekem
nem is kell külön app hozzá, csak egy m.sorozatjunkie.hu
szerintem sokan olvassák még rajtam kívül valamilyen mobil eszközről a junkie -t és onnan böngészve a normál asztali nézet nagyon kényelmetlen

zeon - 2014. 04. 06. 06:24

fb nem támogatom, mivel nem történhet olyan eset, hogy rajta legyek :)
de egy android (ios is nyilván) verzió tényleg jó lenne.

zeon - 2014. 04. 06. 06:31

a hét idézete, dumája,stb kaphatna egy fordítást is (amennyiben értelmesen fordítható magyarra).
sokan nem vagy csak kissé beszélnek angolul.

winnie - 2014. 04. 06. 06:32

zeon: én sem vagyok rajta. nem kell rajta lenned, hogy elolvasd, hogy mit írunk. a twitter is olvasható mindenféle reg nélkül.

winnie - 2014. 04. 06. 06:33

“szerintem sokan olvassák még rajtam kívül valamilyen mobil eszközről a junkie -t”

én is:)

ezt már én is mondtam humannak. ha nem is app, de valami jobb nézet pozitív lenne.

az ilyesmihez kell egyébként valami plusz? vagy csak át kell melózni az oldalt?

winnie - 2014. 04. 06. 06:35

torjack: van mindegyikünknek saját címe is, benne van a faqban, de szerintem praktikusabb az 1 is. ott már tudjuk osztályozni, meg kategorizálni szűrőkkel a leveleket.

winnie - 2014. 04. 06. 06:39

jky: hogy ki tud lapozni vagy sem, azt ti tudjátok, ti olvastok.

viszont a 20-25 onnan jött, hogy napi 3-4 szokott lenni, mert ha 14.00 után kerül ki az első, akkor két óránként nagyjából még 3 fér ki a napra, úgy, hogy ne csak kritika legyen az oldalon. mert nem akarom, hogy csak az legyen (még akkor is, ha sokszor ez a helyzet), főleg azt nem, hogy csak részkritika legyen, mert ha valaki nem nézi az adott 3-4 sorozatot, akkor egész nap semmi hasznosat nem kap. plusz, több már csak azért sem fér el, mert egy kritikát megírni elég hosszú idő (főleg, ha beleszámítom a rész megnézését is.) még akkor is, ha csak vendágírásól van szó, ami dettó sok idő beszerkeszteni.

szóval a 20-25 közelítés. a pilotidőszakban ez sokkal több.

zeon - 2014. 04. 06. 06:59

winnie:
http://www.google.co.uk/think/multiscreen/
itt leírják, hogyan lehet okostelóra is optimalizálni az oldalt.

jky - 2014. 04. 06. 09:08

winnie:
“plusz, több már csak azért sem fér el, mert egy kritikát megírni elég hosszú idő (főleg, ha beleszámítom a rész megnézését is.) még akkor is, ha csak vendágírásól van szó, ami dettó sok idő beszerkeszteni.”

Ez így oké, érthető is. Csak már többször is írtad, hogy torlódik a sok poszt, mert ott vannak betárazva, csak ki kellene rakni őket. Én erre mondtam, hogy ha már ott a kész írás, akkor mi értelme tartogatni őket, katt-katt-katt, aztán kész, legyen kint, akit érdekel, az úgyis elolvassa, akkor is, ha nem az van “tetején” vagy az első oldalon. Így nem halmozódik fel annyi minden.

De ha úgy értetted eddig is, hogy “nyers”, szerkesztetlen írásokból van sok, akkor nem szóltam. :)

winnie - 2014. 04. 06. 09:18

jaja, az a gond, hogy ott a kritika, de meg a tartalmulsg legjobbakat is idobe telik betenni, formazni, szerkeszteni.

idnonkent szoktam tartani egy bloghetveget, amikor azzal foglalkozok, hogy mindet felviszek meg megirok barmikor elesitheto posztokat, tobb szazat, csak sajnos ilyenre legutobb 2012. augusztusaban volt lehetosegem.

Roxi - 2014. 04. 06. 12:33

Tudom,hogy sok meló lenne,de a régi cikkeket is jó lenne rendszerezni! Hogyha valaki rá talál egy régebbi sorozatra és visszaolvasná a róla szóló írásokat könnyebb legyen előkeresni!

kiez - 2014. 04. 06. 14:03

winnie:
Reszponzívvá kell tenni az oldalt, ehhez elég hozzányúlni a .css file-hoz (ahol a stílusok vannak definiálva). Összességében nem nagy munka, de érteni kell hozzá. Itt lehet definiálni hogy milyen képernyőszélességnél hogyan viselkedjenek a html elemek, pl hogy 920 pixelnél kisebb képernyő szélesség mellett ne 920% pixel legyen az oldalnak a szélessége, hanem 100%, tehát fedje le. Ahogy nézem a forrást, néhány helyen ki kell venni a fix szélességet (csak mobilnézetben), és a képek szélességét kell lekezelni.

tDr1v3r - 2014. 04. 06. 15:11

Nem tudom hogy volt-e, de esetleg spoiler bbcode használata? Mondjuk [spoiler][/spoiler] kóddal, és pl. kifeketézné a bele írt szöveget… kurzort rárakva meg visszaállítaná normálisra.

A másik amit olvastam hogy javasoltak, az a dinamikusan változó háttér… én ezt megkeverném annyival hogy pl. a főoldalon random váltogat a jelenleg futó szériákból, kibeszélőkben meg magának a sorozatnak a háttereit válogatná.

Harmadik meg egy reszponzívabb design… ha mondjuk benne vagyok egy cikkben akkor ne legyen oldalt az oldalsáv, tolja az arcomba a kontentet szélesebben és jobb tipográfiával (nagyobb betűvel, másabb betűtípussal mondjuk), használjatok nagyobb képeket illusztráciának (hasonlóképp mint ahogy a The Verge-n vagy a vs.hu-n csinálják) és… más nem jut eszembe, kb. ennyi.

A javaslataimmal és a Filmbuzin használthoz hasonló témával szerintem egész jó faceliftet lehetne összehozni… de ez már csak rajtatok áll, mindenesetre akármilyen lesz maradok az oldal olvasója.

laci311 - 2014. 04. 06. 15:36

a kommentekre tényleg jó lenne ha lehetne válaszolni, de nem úgy hogy hivatkozással, hanem közvetlenül alatta jelenne meg a mint a facebookon, az se lenne rossz ötlet hogy teljesen facebook alapú legyen a kommentelés, nagy előny lenne hogy lehet lájkolni a hozzászólást és ezáltal átláthatóbb lenne, nem kéne végig bogarászni sok esetben 100-200 hozzászólást amiknek a nagyobbik része érdektelen, hanem csak a népszerű hozzá szólásokat amikben mondjuk lényegi információ van.
De ha ez a fb alapú kommentelés nem alternatíva akkor legalább olyat kéne hogy lehessen a kommentekre + vagy – adni és ezáltal is könnyebb lenne gyorsan át tekinteni hogy mely kommenteket érdemes elovasni

tDr1v3r - 2014. 04. 06. 19:41

A szűrős mechanizmuson javíthatnátok, mert a javaslatos kommentem se tudott átcsúszni…

Llew - 2014. 04. 07. 00:25

Az heti epizódos, meg a tényleges hét kérdése posztokat valahogy külön jelölni, illetve utóbbiakat valahogy a kérdés témája alapján is tagolni, mert most baromi nehéz vissza keresni. Gyakorlatilag guglizásal hamarabb boldogul az ember mint oldalon belül.

winnie - 2014. 04. 07. 09:52

“Tudom,hogy sok meló lenne,de a régi cikkeket is jó lenne rendszerezni! Hogyha valaki rá talál egy régebbi sorozatra és visszaolvasná a róla szóló írásokat könnyebb legyen előkeresni!”

címkére és/vagy kategóriára gondolsz, vagy másra? ha előbbire, akkor az anno el lett kezdve, de abbamaradt, pedig szép lassan meg lehetne csinálni napi kevés melóval, de ha akar, akkor abban segíthet valaki, hogy ki keresi, hogy mit kell felcímkézni, stb és ha vannak linkjeim, akkor sokkal gyorsabban megvagyok.

winnie - 2014. 04. 07. 09:55

tDr1v3r: a szűrő viszonylag jó, mert szinte mindent elkap, amit mi akarunk, vagy a spamszűrő. sajnos tökéletes nem lehet – ami persze nekem meló, szóval nekem is célom, hogy még jobb és jobb legyen.

esetedben az volt a gond, hogy a filmbuzit kapta el az utótag miatt. (mintha human azt mondta volna hogy nem lehet fehérlistázni, tehát, ha egy szóra szűr, akkor nem tudod azt megadni, hogy ne szűrjön bizonyos esetekben. de ha tévedek, akkor ezt megoldjuk.)

a spoilert már írtam fent. a layoutról szólót mindenképp megfontoljuk.

winnie - 2014. 04. 07. 09:56

Llew: jogos. erre van valami ötlet? vagy egyszerűen szedjem ki az epizódosat a hét kérdéséből? mert végülis kérdés:)

winnie - 2014. 04. 07. 09:57

laci311: a facebookos a userek egy részének kizárása lenne, de az osztályzást sem tudom, hogy mennyire lenne jó ötlet. nem sokan használnák és akkor egy kisebbség, akár egy poén miatt emelne ki dolgokat. persze lehet, hogy csak én vagyok maradi, de én mindig szeretni szoktam a kronológiát és azért az esetek többségében nincs annyi komment, hogy ne lenne kezelhető.

winnie - 2014. 04. 07. 10:01

Broxie: én is hsználom a keresőt, boldogulok, de a műfaj eléggé szubjektív lenne olykor. de lehet, hogy valamit megpróbálok ezügyben.

winnie - 2014. 04. 07. 10:02

DarkEagle: az rss nem váltja ki a feliratkozást? azzal ezt nem lehet kiváltani, valamiféle programmal?

winnie - 2014. 04. 07. 10:05

“Már ne is haragudj de a Facebook kommentelés lenne a lehető legnagyobb baklövés. ”

sosem írtam, hogy ez alternatíva, akkor én sem tudnék kommentelni. viszont a kommenteket szinte mindig engedélyezem. csak időbe telik, ennyi.

de kommentfilozófiával kapcsolatosan lásd human kommentjét ő az, aki olvas blogokat, meg kommenteket, ő látja, hogy mik vannak máshol. én ilyet nem szoktam, csak ha információt keresek, akkor meg nem nagyon figyelem, hogy mi a mód.

winnie - 2014. 04. 07. 10:06

thomas: reality lenne több, de manapság alig van időm, így a sorozatokat veszem előre. szóval ez a műfaj csak vendég segítséggel tudna előrbb törni.

winnie - 2014. 04. 07. 10:07

bazsi: félő, hogy mindig ugyanazok a főcímek lennének. a színészi játék legalább változik:)

winnie - 2014. 04. 07. 10:09

kiez: ez egyébként többször felmerült, de uhh, ez nagyon hosszas kibeszélést igényelne. akarom is, nem is, de az biztos, hogy jókora időbefektetés lenne, mint ahogy az is, hogy jó eséllyel a rászánt idő meghozná a gyümölcsét.

szerintem ennek most az az egyik legnagyobb akadálya, hogy nem vagyunk hivatásosak, így rengeteg minden elé kerül a prioritási listánkon.

winnie - 2014. 04. 07. 10:11

procsek: igazából, ami jó és vendég, mind kikerül, szinte sosem az a helyzet, hogy sok a vendégírás.

winnie - 2014. 04. 07. 10:11

savanah: oké, megint megígérem:)

winnie - 2014. 04. 07. 10:12

PatrickMonster: erről lehet szó végülis.

winnie - 2014. 04. 07. 10:13

NPeete: a permalinknek szerintem nincs akadálya,a spoilert írtam miárt nem támogatnám.

winnie - 2014. 04. 07. 10:15

Frs Dia: olyan központú, amilyet nézni tudunk:) a feldolgozásokkal kapcsolatban pedig fontos hogy az olvasókat inkább az aktuális érdekli, mint a régi, de persze utóbbiról is azért igyeksznk írni.

és, ha írunk a feldolgozásról, akkor is jelezzük az eredetit, hogy hogy viszonyuk hozzá (ha ismerjük), de egyébként nem csak az a cél, hogy a jókról írjunk.

winnie - 2014. 04. 07. 10:30

Hunnenkoenig: a kibeszélőknél megy a kukába, de az újoncok kapnak némi időt.

winnie - 2014. 04. 07. 10:31

vvvvv: az human blogja és onnan linkel a sjaátjaira, nekem viszont a filmbuzihoz nincs semmi közöm, ezért nem. gondolom. nem nagyon szoktuk erőltetni egymást, de persze ahol adja magát, hivatkozunk. de megvan a kettő egymás nélkül, szeirntem.

winnie - 2014. 04. 07. 10:32

procsek: azt, hogy mi fontos, mi döntjük el, de persz tudjuk, hogy másnak mi fontos, de sokszor egyéb tényezők is vannak, amiket számításba kell vennünk, csak azokat nem mindenki látja.

b - 2014. 04. 08. 12:03

Orso-borso: milyen telód van: iphonon van “printscreen” de sztem más típusoknál is megoldahtó nativan. ha kell rákeresek :)

funkció:
– én is értesítőt tudnám max kiemelni, ennek mondjuk előfeltétele a regisztráció. pl lehetne egy sorozatot favoritnek tagelni, amiről ha kijön vmi akkor kapsz értesítőt. bár kétlem, h ez így 1:1 -ben létezne wordperss modulként, ezért el is vetettem .)

– regisztráció: ez jó lenne, többiek már írtak jó okokat rá, valamint kommentél nem kéne folyton beírni nevet/emailt (privát böngészében ez marcera ;)

Peterhappy - 2014. 04. 09. 10:55

Sziasztok,

Inkább a másik topikban felmerült ötlet… beszélgettetek az animékról, a természetfilm/dokumentumfilm sorozatokról.

Tudom, hogy ez nem a blog alaptémája, de én magam is szívesen olvasnék ezekről azzal együtt, hogy pl. én nem vagyok oda az animékért, BÁR utoljára kb. tíz éve próbálkoztam a műfajjal, lehet hogy ha itt olvasnék egy-két érdekes ajánlót, még rá is fanyalodnék.

Szóval lehetne esetleg pl. animeszombat vagy dokukedd elnevezéssel egy-két tematikus topicot nyitni, így akkor heti egyetlen írás lenne csupán a műfajról, akit nem érdekel, az gond nélkül átgörgetheti, akit igen, vagy legalábbis kedvet kap(hat)na rá, az meg információhoz jutna. Sokan írtátok, milyen jó anime-vel kapcsolatos oldalak vannak, én ezeket nem ismerem és azt hiszem el sem igazodnék rajtuk, de ha itt olvasnék egy-két remekbe szabott ajánlót, biztosan adnék egy esélyt nekik.

Akár más témákkal, más napokon is találkozhatnánk, de ez már tényleg csak ötletelésféle.

A kommenteknél: szerintem elég lenne, ha a komment amire válaszolok, automatikusan feldobná a válaszom legfelső sorába a megválaszolt üzenet adatait, pl:

@winnie – 2014. 04. 07. 10:32

Lépcsőzni nem kell, csak annyi, hogy egy kattintással reagálhassak, persze a copy-paste is megoldás, ez inkább kényelmi funkció lenne, már ha megoldható.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, nekem kis túlzással mindegy hogy megy tovább az oldal, így is – úgy is nagy kedvenc marad :)

Peterhappy - 2014. 04. 09. 11:07

+ még egy ötlet: nagyon szeretem a Kritikustomeg.org oldalt (remélem ez nem reklám) és ott szerintem nagyon jó a válaszolás + van benne egy spoiler!-funkció, amivel a hozzászólásokban elejtett spoilert ki tudod takarni.

Ez szerintem nagyon praktikus lehetne ha megoldható, mert (megint csak magamból kiindulva) nagyon sokszor vaktában kezdek, vagy inkább nem kezdek bele egy-egy sorozatba, mert a spoilermentes kritikák fel tudnak csigázni (a spoileres részeket meg átugrom), de nekem kell az a plusz tíz-húsz megerősítő komment, hogy tudjam mibe merjek belevágni (sajnos nagyon kevés időm van sorozatokat nézni, így jócskán megválogatom, mibe vágok bele).

Nulla információval a hátam mögött, pusztán nagyon kevés, bíztató kommentre hagyatkozva találtam olyan gyöngyszemekre, mint a Black Mirror, a The wrong mans vagy épp a Broen. De biztos hogy tucatnyi sorozatról épp a kommentek, a spoilerek miatt csúsztam le.

Aredhel - 2014. 04. 10. 21:39

Sziasztok. Én pl. nagyon örülnék egy idei évados Game of Thrones kibeszélőnek, mert hétfő óta lesem, de csak nincs kint.

Sheera - 2016. 06. 18. 11:01

Nem olvastam végig az összes kommentet, szóval elnézést, ha olyat mondok, ami már volt. Az sajnos jogos kritika, hogy ha az ember nem napi szinten követi a blogot, akkor eléggé nehéz megtalálni, amit keres.

Ezen segíthetne szerintem egy összetettebb keresőrendszer a sorozatokra, ahol esetleg nem is a cikkeket adná ki találatnak, csak a sorozatcímeket, és az vinne tovább az adott sorozat cikkeihez. Ilyen szempontokra gondolok, mint műfaj, hány évados, befejeződött-e vagy még fut, esetleg kezdési évszám. Tudom, hogy ez sok időt igényelne, de szerintem rengeteget adhatna, mert a tartalom simán megvan egy komoly sorozat adatbázishoz, de ha keresgélne az ember, és nem blogszerűen használná az oldalt, akkor sajnos eléggé ijesztő a töménytelen – és első látásra rendezetlen – információ.

Szintén érdemes lenne átgondolni, hogy egyes felületeken, pl. keresésnél egy gyorsabban áttekinthető, csak a cikk első egy-két mondatát mutató felület jöjjön ki, mert elég nehéz hatékonyan keresni úgy, hogy oldalnyi cikkeket lát az ember.

A háttéren én nem változtatnék és a bejelentkezést sem érzem szükségesnek. Nagy erénye az oldalnak az egyszerűség, de persze meghajlok a közakarat előtt.

idioty - 2016. 08. 08. 14:39

Én sem olvastam el a hozzászólásokat, de nem értem ezt a fórum motor alapból elvetését.
Napi szinten használom ezt a fórum motort: https://www.discourse.org egy magyar fórum oldalon. Ahogy használom már kb két éve, rájöttem, hogy kb tökéletes lenne ennek a blognak a leváltására.

Két hátrányt látok a használatával:
– az időrendiséget elveszne és
– regisztrálni kellene a kommenteléshez.

Viszont millió előnye lenne:
– az összes cikket fő témákba lehetne sorolni, rendszerezni
– meg lehet határozni, hogy milyen felhasználói ranggal lehessen egy-egy fő témában létrehozni új témát, azaz például be lehet állítani, hogy csak a cikkírók hozhassanak létre témát.
– egy-egy témát “pin”elni is lehet, azaz mondjuk egy játék során vagy szavazáskor az adott téma legelejére lehet soroltatni, hogy minél többen lássák azt a cikket (ráadásul a felhasználó ha akarja a pinelt témát eltűnteti, ha mégsem akarja látni).
– az új tartalmakat egy New menü jelzi, míg az új hozzászólásokat egy Unread menüben gyűjti, valamint ezen kívül van egy Last, mint legutoljára hozzászólt témák és egy Top, amiben az aktivitás és hozzászólások alapján rangsorolja a témákat.
– Lehet kulcsszavazni a témákat
– Egy-egy felhasználó ha akarja, akkor leiratkozhat egy adott témáról és sosem kap róla értesítést (mondjuk a “délelőtti videók” szekciót én szinte sosem szoktam elolvasni.
– Valamint egy-egy felhasználó automatikusan feliratkozhat egy-egy “kulcsszóra” vagy kifejezésre, és ha azzal kapcsolatban jön egy új téma, akkor automatikusan értesítést kap róla.
– Nem utolsó sorban nagyon átlátható mind a kezdőlap mind pedig az egyes témák is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz