login |

Legit: féltávnál a 2. évad – írta cyborgwings

2014. 04. 05. 21:02 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Az első rész utáni lelkesedésemben megörültem, hogy winnie rákérdezett, írnék-e a Legitről , azóta meg ugyanazzal a lendülettel verem a fejem az asztalba, mert sehogy sem bírom összeszedni a gondolataimat Jim Jefferies egyébként fergeteges sorozatáról.

Nehéz beszélni róla, hiszen a poénokat hallani és látni kell, a szövegkönyvet mégsem másolhatom be, minden mást pedig, amit még tudni érdemes, olvashattuk human tavalyi kritikáiban. Viszont hamar el tudja dönteni az ember, hogy bejön-e neki az ausztrál humorista alpári, ám összességében mégis intelligens humora.

Tényleg elég egy epizódot megnézni, onnantól vagy megvesz kilóra, vagy megy a kukába – legalábbis nem hinném, hogy az a kategória lenne, ami mellett csak úgy ellötyögünk. Engem speciel már a brutális akcentusával levett a lábamról a hapsi, mit lehet tenni, egyszerű dolgok is remekül elszórakoztatnak.

Az új évad ugyanazt a remek szintet hozza, mint a tavalyi, sőt, talán kicsit még jobbá, érettebbé is vált, noha a srácok életének alapeleme természetesen még mindig a piálás és a csajozás – bár Jim próbál tenni a függősége ellen.

Az alapfelállás annyiban rendeződött át idén, hogy immár Billy és Steve apja is beköltözött a legénylakásba, így négyen pedig az eddigieknél is nagyobb marhaságokba képesek keveredni. Főleg, hogy Steve erre az évre növesztett egy takaros kis alkoholproblémát is magának.

Jim jó stand-uposhoz méltón saját életéből veszi a poénjait és bár eddig sem volt minden tanulságtól mentes a történeteinek sora, most kifejezetten érződik rajta a magánéletében bekövetkezett változás – ha emlékeztek még a pilotbéli bordély szőke dolgozójára, aki később még visszatért egy kis bonyodalom erejéig, akkor tudjátok, kibe habarodott bele Jim Jefferies a forgatáson, s vált rohamtempóban apukává kábé 1,5 éve.

Ennek ismeretében még viccesebb visszanézni, milyen ökörségeket hordott össze annak idején az apaságról. Mindenesetre a lényeg, hogy nem vált töketlenebbé, kevésbé szarkasztikussá, de mégis érezhető, hogy mintha egy csipetnyit azért megkomolyodott volna.

Persze ettől még maradt az épp kellő mértékben kínos, olykor megbotránkoztató, kifejezetten offenzív humora, ami saját bevallása szerint nemcsak viccelődésre, hanem figyelemfelkeltésre is jó.

Ezt egy korábbi promós posztnál írtam is kommentben, de úgy gondolom, elfér újra, hogy az ő műsorai tényleg ilyenekkel vannak tele, s ha az ember lefejti róla a taplóságot, akkor nagyon érdekes fölvetésekbe ütközik, amiken érdemes elgondolkodni, miután – többnyire lábkalimpálva – kiröhögte magát.

Azt semmiképp sem állítom, hogy teljesen egyenletes volna a sorozat színvonala. A szezonnyitó epizód fergetegesre sikeredett, a második rész viszont kicsit laposabb volt, elég sok moralizálással, ám a végén ütős cliffhangerrel, ami megalapozta a harmadik epizód újabb hahotázósan kínos pillanatait és így tovább.

Szóval vannak hullámhegyek és –völgyek, de összességében az évad közepénél járva nagyon jó szívvel tudom ajánlani a Legitet, csakúgy, mint a Jim stand-upjairól készült felvételeket. Ez utóbbiak adták egyébként a tavalyi évad alapját és jó volt látni, hogy mindkét műfajban szuperül működnek a sztorijai.

13 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2014. 04. 05. 21:44

A második évad elborultabb és keményebb is, mint az első. Mindegy, hogy halál, fogyaték, szenvedélybetegség vagy emberi gyarlóság, nem finomkodnak, de nem is sértenek bántóan. Egy átlag sitcomnak nem az elgondolkodtatás a legfőbb célja, talán a Legit sem ezért készült, de azért elég rendesen megpörgeti az ember agyát. Meg lefárasztja a rekeszizmokat :D

mark - 2014. 04. 05. 22:12

A 2. évad sokkal összeszedettebb és érettebb, mint az 1. évad volt. Való igaz, hogy alpári poénokkal operálnak legtöbb esetben, de intelligens módon teszik ezt a legtöbb esetben. Azért mondom, hogy a legtöbb esetben, mert például a 2×03 számomra hatalmas mellényúlás volt, nagyon nem tetszett. De a másik 5 rész az évadból nagyon jól eltalált arányokkal rendelkezik, és ez arányosság azt hiszem a sorozat legnagyobb erénye.

clegane - 2014. 04. 05. 23:03

ez a Jim Jefferies olyan mintha a Wilfred meg a Ricky Gervais zabigyereke lenne.

pody - 2014. 04. 05. 23:08

Szerintem nincsenek hullamhegyek, volgyek, egyszeruen zsenialis ugy ahogy van. En ritkan nezek vissza reszeket, amiket mar lattam, mert annyi neznivalo van ido meg sajna keves, de itt szinte minden reszt egybol visszaneztem megegyszer.

rokkantkocsi - 2014. 04. 06. 02:49

a louie köpönyegéből előbújt magánéleti/dramedy/dokumentarista/sitcom fasztudja sorozatok közül szerintem messze ez a legjobb. az e heti részhez kapcsolódóan elugat pár dolgot joe rogannél például a szüleiről, (viccesen persze):

http://youtu.be/uJ8Y3zrQWnc

Buga Jakab - 2014. 04. 06. 09:05

Még nem álltam neki a második évadnak, az első némileg csalódás volt, mert gyakorlatilag az Alcoholocaust és az I Swear to God poénjait “filmesítette” meg benne és másodszorra már nem ütöttek olyan nagyot.

Gólya - 2014. 04. 06. 11:12

Zseniális a második évad is féltem hogy elfogynak a második évadra vagy legalábis a minősége zuhan de nem sőt…

Hunnenkoenig - 2014. 04. 06. 11:20

Kiraly sorozat.

Elmegyek standuposnak, ha forgatasokon ilyen nöket lehet felszedni :-)

Taplo en is vagyok, neha röhögnek is rajtam (sajna nem velem) es amugy meg jobban nezek ki mint Jim :-P

Max ausztral helyett nemet-magyar akcentussal beszelek majd.

Apropo nemet akcentus, ha valakit erdekel, nezze meg Michael Mittermeier Live in Kanada a Just for Laughs Festivalon. 6 reszes youtube sorozat. Fergeteges a csavo es a müsöra is.

https://www.youtube.com/watch?v=z3BJ9Pj4b0g

naughtyl - 2014. 04. 06. 13:03

@cw mindent leírt, amit kellett, talán annyit tennék hozzá, hogy én azt mondanám, nem láttam még ilyen mocskos, miindenféle határokat feszegető humort, aminek ekkora szive van. az első évad fináléját megkönnyeztem. és ez az egész Billy szál, olyan sunyin szívbemarkoló, hogy öröm nézni.

winnie - 2014. 04. 06. 13:25

buga jakab: en ugy vagyok vele, hogy aki tetszik, annak a musorat tizedjere is vegig tudom rohogni.

cyborgwings - 2014. 04. 06. 15:23

egyébként ha valaki augusztusban londonban jár, jimmel is összefuthat. valamikor lesz föllépése, de a részleteket még nem tweetelte ki. én menni akaroook. :))

hétfőn pedig lehet vele csacsogni a redditen:

Monday 2pm east coast time ill be on @reddit

@naughtyl: igaz, billy karaktere is nagyon ott van. bírom, hogy sokszor ő a legtökösebb a srácok közül. az meg nagyon megható, ahogy jim gondoskodik róla.

Buga Jakab - 2014. 04. 06. 20:22

@winnie: Én is néztem, csak mivel nem volt benne igazán újdonság, annyira nem volt átütő a sikere. Őszintén szólva el is feledkeztem már róla, lassan ideje bepótolni a második évadot.

cyborgwings - 2014. 05. 14. 22:01

https://www.facebook.com/jimjefferies/posts/10152447125903524

kaszát kapott. borzasztóan bánatos vagyok. :(((

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz