login |

És akkor a végleges búcsú

2014. 04. 07. 21:51 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: ilyenek voltak,

De tényleg. Ennyi volt. Vége. Esetleg, ha berendelik a spinoffot sorozatnak, de akkor is.

Nézzétek el nekem, de ha már lúd, akkor legyen kövér – nevezzük ki ezt a hétfőt How I Met Your Mother-napnak (NEEEE…!). Akit nem érdekelt a sorozat, az vigasztalódjon azzal, hogy most egy ideig nem lesz HIMYM-poszt (gondolom), vagy azzal, hogy a Game of Thrones 4. évados nyitánya megint sorozatcsúcsot hozott. De a lenti képek a fináléban nagyon jók voltak, hatottak.

(És még csak azt sem lehet mondani, hogy elfogult lennék a sorozattal. Mintha az 1. évad közben valahol leparkoltam volna vele, hogy mindenképp folytatom, de csak a 6. évadnál jöttem vissza kíváncsiságból, majd a 8. szezonnál megint elhaladjon a sorozat mellett az élet, de az S9-nél valamennyire megint ott voltam. Értsd: ha az általános véleményeket veszem, akkor nyáron vár rám legalább 3-4 évadnyi remek szórakozás HIMYM-dara formájában. De lehet, hogy több. Már persze, ha nem kaszálom.)

De nem ez a lényeg, szentimentális értéke van a sorozatnak. Oké, nem egy Psych, ami a blogunk indulása után kezdődött pár héttel, a HIMYM pilotját anno még nem tudtuk itt lekövetni ősszel (fórumon biztos írtunk róla), de ettől még újabb széria búcsúzott, ami a Sorozatjunkie létezése alatt folyamatosan létezett. És tippre sokaknak az első eredeti nyelven nézős komédiája volt – vagy legalábbis olyan komédiája, mely nem többkamerás, vagyis színpadi fix díszletben, élő közönség előtt felvett, mint a Friends vagy a Two and a Half Men. (Talán az ugyancsak 2005. őszén indult My Name Is Earl mellett.)

Jut eszembe, Two and a Half Men. Az elmúlt egy-két évben leköszönt pár 8-9. évados sorozat, egyre kevesebb olyan maradt, amire el lehet azt mondani, hogy létezett, ami óta van Junkie. A Two and a Half Men volt még ilyen mázlista, hogy nem kaphatott tőlünk pilotírást. Vagy az It’s Always Sunny in Philadelphia, az 2005. nyarán kezdett. Meg…, majd megmondjátok.

(Plusz persze ott vannak még a krimik, az NCIS, a Bones, a Criminal Minds – ezekről talán sosem írhattam véleményt, de nyilván “3 and out”-sorozatok voltak, gyors kaszák. És persze ne feledjük a CSI-t és a Law & Order: SVU-t se.)

De hát a képeket akartam kitenni.

25 hozzászólás Ne habozz!

johncasey - 2014. 04. 07. 21:56

And that kids…
is how I met your mother.

Legen.. wait for it .. dary befejezés volt! Nem erre számítottam, de egy korszak ért véget, egy szép korszak! Szerintem a többség nem azért szomorú, hogy szarul fejezték be, hanem, hogy vége van.

Shyllard - 2014. 04. 07. 21:56

Összetöröd a szívemet, csak most jutott el az agyamig, hogy hány éve is néztem ezt és valóban első eredeti nyelves vígjáték volt :(

djangyu - 2014. 04. 07. 22:10

Szeretünk, Winnie! :)

amúgy pont érdekes, hogy én az első pár évadot kihagytam nagyobb részben, de az utolsó hármat végignéztem… mégis, úgy érzem, hogy tényleg az egyik sorozat volt, ami hiányozni fog.

A narráció főképp :D :D

szerintem lehetne akár egy HIMYM-hét is… :D

Flanker - 2014. 04. 07. 22:15

Nálam a Scrubs beelőzte eredeti nyelvű vígjátéknak (meg sok más is), de ettől még szép időt töltöttem el vele, amit nem sajnálok.

Kira - 2014. 04. 07. 22:31

Szerintem a készítőknek igazuk volt a befejezéssel. Én már hónapok óta sejtettem, hogy az anya halott amikor Ted mesél… mert azt tartottam volna megfelelően drámai befejezésnek, valamint abba volt igazuk a készítőknek, hogy tényleg Tedről és Robinról szólt az esküvő. Szóval bár Ted végül megtalálta a Nagy Ő-t, aki sajnos tragikus véget ért, végül mégis meglelte a boldogságot. Ez az élet keserű igazsága, amit a készítők próbáltak sugallni ezzel. Szóval szerintem rendben volt. Mondom ezt úgy, hogy Robint sose szerettem, az Anya meg első perctől favorit volt.

Barney-t is sajnáltam végül, de ő is meglelte a maga boldogságát egy gyermek formájában, ami szintén illett a karakteréhez.

leviske - 2014. 04. 07. 22:31

Igazából én nem azt sajnálom, hogy vége, hanem hogy addig húzták, míg egyszerűen már kedvem nem volt nézni. Valószínűleg azért az utolsó részeket én is megnézem, de a kihagyott ~2-3 évadot tuti nem.

Kira - 2014. 04. 07. 22:36

*esküvő helyett *sorozat, szóval tényleg róluk szólt az egész. :D

Hitch - 2014. 04. 07. 22:39

jason segel képét akár a freaks and geeksből is ide lehetett volna vágni. a 4 év különbség ellenére nagyon hasonlít az ottani karakterére =)

cegtli - 2014. 04. 07. 22:41

Igen, nekem is ez volt az első felirattalnézős sorozatom, ami aztán elindított a többi sorozat felé :)

Pudli - 2014. 04. 07. 22:46

Képek nagyon jók, elképesztő, hogy néznek itt ki. :)
Ted hiányozni fog, és tényleg egy korszak vége. Ugyan ez volt a Friends, Chuck és az Alias-nál is.
OMG, 9 év az életemből, hány éves is voltam amikor elkezdtem nézni?! :)

magnes89 - 2014. 04. 07. 23:00

Ebben a pillanatban fejeztem be a sorozatot! Le vagyok döbbenve! De azért megérte össze gyűjteni és ledarálni! Habár vegyesek az érzelmeim…

peet - 2014. 04. 07. 23:25

Hihetetlen, mennyire hiányozni fognak, akármilyen elcseszett, csűrt-csavart finálét kapott egy dögunalmas utolsó évad, ők öten mindig a legjobb barátaink maradnak.

tobias88 - 2014. 04. 07. 23:30

Simpsons, Souths Park, Family Guy, Top Gear, Dr. Who, stb… Szóval van egy pár. Viszont tényleg jól hatottak ezek a képek, emlékeztetnek a zseniális első 2 évadra, jó visszaemlékezni :)

András - 2014. 04. 07. 23:36

Köszi a posztot. Igazából visszagondolni sem merek, hogy én 2009 októberében kezdtem el és rögtön nagy kedvencem lett (első eredeti hanggal… na jó, negyedik a Lost, 24 és Prison Break után).

Sohasem bántam, hogy vége lesz/lett, de azt hiszem, hogy pont az ilyen történeteket nagyon nehéz befejezni. Egy kicsit már én is a történet részének éreztem magamat, egy harmadik srácnak… persze hiányozni fog, de már ideje volt továbblépni… A záró jelenet felejtős, viszont felejthetetlen a Fahrhampton vágányán játszódó…

zeon - 2014. 04. 08. 04:53

hiányozni fog, de ismétlések jó eséllyel évekig lesznek még, talán egy maratoni dara is lesz valamikor nálam.
a befejezés várható volt részben, a Robin-Ted párossal is ki vagyok békülve, megfelel ez a lezárás.

a Top Gear-nél meg nem kell számítanom fináléra, az megmarad egy darabig :)

haywire - 2014. 04. 08. 08:13

lesz alternatív befejezés, ami majd a DVD-n fog megjelenni :)

winnie - 2014. 04. 08. 08:27

igen, írtuk tegnap hírben, hogy a meglévő jeleneteket összevágták más sorrendben is.

Reea - 2014. 04. 08. 08:49

Szeretnék én is megemlékezni a sorozatról: én 2005-ben a Prison Breaket választottam ehelyett. Köszönöm. :D

mandyedi - 2014. 04. 08. 09:49

,,És tippre sokaknak az első eredeti nyelven nézős komédiája volt”
Pontosan!:) 2008 körül kezdetem el nézni a How I Met-et, akkorra lett olyan az angolom, hogy már viszonylag jól értettem a filmeket, sorozatokat. A sorozat ,,függőségem” is talán pont ezzel indult és a junkie-t is azóta olvasom (mára napi szinten). :)

Cirmos - 2014. 04. 08. 10:56

Először én is imádtam a sorozatot,de egy pár évad után eléggé meguntam,kicsit fura is hogy ennyire rajonganak érte,meg minden blogon napokig róluk lehet csak olvasni.Én örülök hogy vége :D Ideje egy jobb sorozatnak :P

bëiz - 2014. 04. 08. 11:25

Én is örülök, hogy vége. Egy ilyen középszerű dologgal ilyen sokat foglalkozni… már engem is kezd irritálni :D Persze megértem, hogy valakinek ez volt a szíve csücske, de annak is örülök, hogy több poszt erről nem lesz (ugye nem??? :D)

Jut eszembe, GoT kritika? :)

agika88 - 2014. 04. 08. 16:52

Bennem is vmi hasonló fogalmazódott meg, amikor vége lett a HIMYM-nek. Az ember nem csak a sok-sok évadon keresztül nézett sorozatot siratja ilyenkor, hanem azt a jó pár évet is, amit a valóságban megélt a sorozat alatt.

Don Fanucci - 2014. 04. 08. 21:12

Emlékszem, mikor 2008-ban (huszas éveim zsenge kezdetén) elkezdtem az HIMYM-et (ezt is a blognak köszönhetem, anyway :) ), még sokkal szentimentálisabb korszakomat éltem.

Lehet, nehéz elhinni a nicknevem alapján, de így volt :), és bár tudom, a humora és a szerkezeti felépítésének igényessége kezdettől fogva erős potenciált hordozott magában, alighanem ez volt a fő oka, hogy tetszett.

Ez, az egész cuccnak ez a szentimentális mitológiája, ahogy növekedett és terebélyesedett, jött be igazán az első évadokban. Olyan volt, mintha minden messze túlmutatott volna önmagán, mintha minden történésnek lett volna valami különleges mágiája.

Ez bizonyára optikai csalódás volt, mert hát nekem számos sztorim és egy egész korszak szépséges emlékei kötődnek hozzá. Igen, biztosan csak a megvilágítás lett szürkébb és színtelenebb azóta, de a negyedik szezontól és pláne utána, egyre gyorsuló ütemben inflálódott a szememben az anyag minősége. Igaz a hatodik etapnál volt egy kis felívelés, de a hetedik végére eljutottam a kaszáig, annyira elegem lett a random és idegesítő fordulatokból, történésekből, kavarásokból…

Nem volt már semmi varázsa az egésznek.

Mondom: biztosan én dimenzionáltam túl az első évadok jelentőségét és talán ehhez képest túlzottan is lehúztam a későbbiekét (bár ez utóbbit nem hiszem, ahogy sokak egybehangzó véleményét elnézem itt és másutt), hisz ha most próbálnám be, már ezred akkora hatást sem tenne rám az anyag, az biztos.

De nem nagy csoda ez, hisz már távolról sem vagyok olyan fiatal, meg szédült, mint 2008-ban.

S talán ez is a dolog nyitja: sokan írják, hogy közhelyes, meg, hogy teljesen átlagos volt ez a most, 9. évad után lezárult project.

Na, ők biztosan nem szentimentális típusok…

Én viszont az voltam, amíg igazán szerettem és éltem a HIMYM-et, s ezért mindig is ez marad majd meg bennem vele kapcsolatban: az első évadok életérzése.

A többi pedig nem számít…

avada - 2014. 04. 11. 00:55

Én egy pár éve már csak megszokásból nézem. Valamikor a negyedik évadban volt még vicces is.

Az utolsó rész nem volt valami nagy durranás. Viszont láttam sokan utálták. :)
A Cristin-es kép a többiek első évados képével együtt meg röhejes.

Csimposz - 2014. 04. 12. 12:50

:(
9 év véget ért, és milyen rosszul. Nagyon szomorú vagyok, nekem elrontották az egészet, mert minden amit 9 éven keresztül sugallt a sorozat, azt elvették 30 másodperc alatt. 22.résznél kellett volna befejezni és nem lettem volna kiábrándulva.
Egyetértek azokkal is akik ezt a befejezést preferálják, de egy tényt mindenki kifelejt. Azért néztem ezt a sorozatot, hogy arra a pár perce amíg nézem, kicsit megfeledkezzek róla, milyen nehéz, kegyetlen is az élet. 9 éven keresztül tartotta bennem a lelket Ted, hogy van remény a boldogságra, ha az ember kitartóan keresi azt. Ezt a 9 éves felvezetést rombolták le bennem az utolsó két részben, azt megmutatván, nincs igazi happy end, nincs igazi szerelem. Robin és Ted nem tudtak együtt élni, csak a legkisebb rossz voltak egymásnak. Tényleg ilyen lenne az élet? Tényleg ennyi jut? Nagyon nem hiányzott, hogy az amúgy is szomorú szájízzel elkezdett utolsó 4 rész nem nevetést és boldogságot adott, hanem katarzist, összeomlást, szomorúságot és depressziót. A ló megdöglött, így mégis csak maradt a szamár.
Sajnálom, hogy nem látom őket együtt többé, szinte a barátainkká váltak az évek során.

A másik pedig az, hogy az egész sorozat úgy volt felépítve, hogy Ted a gyerekeinek meséli a történteket, így kimaradtak a csúnya szavak, az egyéb nem gyerekeknek való tartalmak (sex hangok, szendvics..), így mindig is úgy tekintettem a sorozatra, hogy ha jönnek nekem is a lurkók, akkor ezt meg tudjam nekik mutatni, mert semmi negatív nincs benne, barátságról, szerelemről, egyéb tök szép értékekről van szó, viccesen, de hogy a végső konklúzió az, hogy mégsem létezik az igaz szerelem, szerintem rossz lecke, nagy csalódás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz