login |

Rake: vége az 1. évadnak

2014. 04. 08. 21:55 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A Rake tipikusan az a sorozat lett, amire nem nagyon fogunk emlékezni pár év múlva. Most nyáron majd még szóba hozzuk darálásra, már ha a kábeles és országos sorozatok nem töltik majd ki mindenki estéit, de kult ebből soha nem lesz.

Pedig jó volt a koncepció, tudjátok, a House-recept: erős, antipatikus szereplő köré építeni mindent. Ezúttal los angeles-i ügyvédet kaptunk és nekem a választott város is tetszett, bőven adott helyet a furcsa klienseknek, egy-kettő simán a jobb Boston Legal-ötleteket idézte.

Mondjuk így elég gyorsan el is dönthető amúgy, hogy ki mennyire szereti a sorozatot. Ha valaki már az első részben leütné a Greg Kinnear által alakított Keegan Deane-t, az szerintem ne is nézze tovább.

Ami biztos, én nem bántam meg, hogy maradtam. Mostanában nincs igazán jó ügyvédes sorozat, főleg mióta a Suits padlóra került. Mondjuk a Rake nem is arra hasonlít, hanem inkább The Defenders- és Boston Legal-szerű. Őrült ügyfelek, elcseszett ügyvédek, sok vidámság és némi dráma.

A legjobban tetsző részek azok voltak, amikor Kee tényleg megvillantotta a zsenialitását. Mondjuk ezekből lehetett volna kicsit több. Például a kutyás ügy itt a fináléban nagyon jól volt levezetve. De persze annyira nem zavart a magánélet sem, bírom amikor a “mindenki ismer mindenkit”-dolog működik egy sorozatban.

Hogy mennyire zárták le a sorozatot? Jó pár szálat elintéztek, de pár magánéleti baromságot belengettek a végére. Teljesen várható volt minden, szóval simán merem ajánlani még kompletistáknak is, nincs falat kaparós cliffhanger a végén.

Részemről olyan 7/10 a Rake vége. Jól szórakoztam, de azért túlzottan nem tudom ajánlani a már felsorolt dolgok miatt. Örültem volna egy új, kultikus ügyvédes széria születésének, de sajnos nem jött össze.

A folytatás? Szerintem esélytelen. A sorozat nézettségi rekordot hozott pénteken, csak épp a negatív irányban, és az utolsó két részét egy szombaton (halálnap) darálta le a FOX. Hozom is az ásót. Végső esetben még mindig nekiülhetünk az ausztrál verzió három szezonjának, hiszen onnan importálták Rake-et.

7 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2014. 04. 08. 22:40

“Mostanában nincs igazán jó ügyvédes sorozat, főleg mióta a Suits padlóra került.”

Hé, a Good Wife mostanában nagyon odatette magát!!

Valaki - 2014. 04. 08. 22:46

Nekem bejött, persze kis laza sorozat,de voltak benne jó poénok, tetszettek a karakterek. Nyilván sok komolyságra nem kell számítani, de nekem spec jól esett egy kis “felüdülés” egy true detective meg egy criminal minds közt. Az ausztrál verzióban nem túl szimpi az akcentus, de lehet elkezdem. A 7/10 pedig szerintem teljesen korrekt. Kicsit talán a hacktion-höz tudnám hasonlítani, itt is inkább a karakterek és a párbeszédek az ütősebbek.
Persze kinek a pap, kinek a paplan.

Hallak65 - 2014. 04. 09. 08:10

Ha ez 7/10, akkor az ausztrál változat vagy 9/10. Valahogy az eredeti ledarálása után annyira lagymatagnak érzem ezt. Részemről 6/10-nél nem jobb.

zsotyooo - 2014. 04. 09. 17:29

Johet akkor az Ausztral sorozat dara. Nekem bejott ez a sorozat. Foleg a karakterek miatt. Nagyon sok efekvo lehetoseg lett volna meg az egeszben. Sok karaktert meg sem ismerhettunk rendesen. Sot igazabol meg a foszereplot sem. Sok lehetoseg lett volna meg a mult feszegeteseben. A karakterek fejlodese is jo iranyba indult. Nekem ez is egyfajta cliffhanger, meg ha konkret nagy felbehagyott nagyon varos sztorit nem is raktak a vegere nagyon fog erzodni, hogy itt epp csak valami elkezdodott. En nagyon fogom sajnalni, ha tenyleg kasza. :(
Egyebkent nekem a Boston legal ota ez volt elso varos ugyvedes sorozatom…

galocza - 2014. 04. 10. 08:56

megnéztem az us-ből az első epizódot, majd az auból is.
az aut elkezdtem lelkesen darálni – us pihen nálam, 70%, hogy örökre.

(ps: nem csak itt, máshol is volt bajotok az aussie akzenttel. miért? van sok sokkal idegesítőbb.)

winnie - 2014. 04. 10. 09:56

galocza: mindenkinek más az idegesítő. nekem például az, amikor valaki látványosan erőltet magára egy nem saját akcentust és ez meglátszik. ha saját “nyelvén” beszél, az rendben van, de amit a true bloodban művelnek a déli dialektussal, az kritikán aluli. (vagy én például azt nem bírom, amikor mindenféle akcentus van egy nem angol alapú sorozatban, mint a spartacus. vagy némelyik japánban játszódó, japán színészes, angol nyelvű film.)

Kiss Balázs - 2014. 04. 10. 17:10

Nem tudjátok esetleg, hogy a sugárzásból kimaradt rész (Mammophile) elérhető lesz valahol? Köszi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz