login |

Raising Hope: vége a 4. évadnak. És a sorozatnak is.

2014. 04. 09. 21:45 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

A legfontosabb dolog amit a negyedik évadról tudni érdemes: Greg Garcia (My Name is Earl) kiszállt a showrunner pozícióból. Ez bizony azt jelentette, amit előre sejtettünk, avagy elkezdett csökkenni a minőség.

Vannak sorozatok, ahol az alkotó mással való elfoglaltsága nem okoz gondot, de Greg Garcia munkái nem ilyenek. Ezek az ő karakterei, az ő élettapasztalatából születnek. Gondolom. Nem tudom, milyen gyerekkora volt, valószínűleg csóró, de szeretettel teli, mert ilyen szereplőkkel bír a legjobban, s ezzel a típussal magasan a többi sorozatkészítő felett bánik.

A Raising Hope olyan volt, mint a My Name is Earl. Csóró hősök, nem túl okosak, akik ennek ellenére nem érzik túl rosszul magukat. Amiben különbözött, az a felnevelendő Hope nevű kislány. Pont emiatt lett összességében kicsit jobb, mint Earl listája, mivel a humor mellett a szerethetőség faktor is meg lett növelve ezzel a gyerekkel.

Az első három évadra mindig örömmel tekintek majd vissza. Tele volt ötlettel, amellett, hogy baromi szerethető volt benne mindenki. Még a család gondozásában levő öreg anyuka, is, aki azért pár embernél kihúzta a gyufát szerintem, de kellett az összhanghoz mégis.

És akkor most el is jutottunk a 4. évadhoz, amin szinte végig azt lehetett észrevenni, amit a Community “kitérőjénél”, hogy az új emberek nem tudták pontosan azt a szintet hozni, amit addig kaptunk. Pont emiatt nem is fáj annyira a sorozat kaszája. Heti kötelezőből szépen lassan olyan lett nálam, hogy amikor felgyűlt 2-3 rész akkor azokat néztem meg egyben, ahelyett, hogy igazán vártam volna a heti adagot.

A fináléról viszont nem tudok rosszat mondani. Tökéletes keretes szerkezetet kaptunk, sokkal jobbat, mint amit a nevétnemszabademlíteni lépett, és méltón sikerült elbúcsúztatni kedvenc karaktereimet. Meghatódtam rajta egy kicsit, ez van.

Részemről a sorozat simán 8/10 volt, az első három évadot még újra fogom nézni, ebben biztos vagyok, és rossz lett volna, ha sosem készül el.

15 hozzászólás Ne habozz!

Herczi - 2014. 04. 09. 21:56

Én a 4. évad elején abbahagytam, ha tudtam volna, hogy ez az utolsó évad, akkor becsületből végig pörgetem, de most már mindegy, teljesen közömbössé vált, pedig az elején nagyon kedveltem.

cyborgwings - 2014. 04. 09. 22:10

hasonlóképp érzek én is. az első két résznél még fetrengve kalimpáltam, örültem, hogy megy ez garcia nélkül is, de aztán egy-egy “dobozon kívüli” epizódot leszámítva inkább csak ellötyörésztek idén a szereplők, az írók, maga a sorozat. ezért is fájt annyira a finálé, mert az viszont rohadt megható és übercuki volt, majdnem sírtam is meg minden. szóval aljas húzás volt, pont amikor már belenyugodtam a kaszába.

szerintem azok, akik korábban leléptek, nyugodtan megnézhetik az utolsó részt, olyan hatalmas vakfoltok nem lesznek benne, mert a lényeget, amit esetleg tudni kell, úgyis elmagyarázták.

joshua7 - 2014. 04. 09. 22:13

Nálam nagyon betalált az első pár rész, azóta rajongója vagyok. Sajnálom a kaszát, a befejezés meg tényleg nagyon szépre sikeredett.

kri - 2014. 04. 09. 22:25

Miért lett az a bizonyos sorozat nevétnemszabad említeni?

Shyllard - 2014. 04. 09. 22:37

A dalnál nálam eltörött a mécses egy kicsit :D Azért szerintem nem volt olyan rossz ez az évad sem, én még így is elnézegettem volna pár évadig Chance-ék kalandjait, bár a mostani szezonban Jimmy, Sabrina meg Hope iszonyat háttérbe szorult, eléggé Virginia-Burt show lett az egészből.

Zizi - 2014. 04. 10. 02:48

igaz, hogy a 4. évadra csökkent a minőség, de nekem még mindig nagy kedvencem volt. például többet nevettem rajta, mint a szintén 4. évadjánál tartó New Girl-ön.

nekem ebben az évadban (és talán a harmadikban is) egy dolog nem tetszett: SABRINA.
Ezzel a fellengzős dumával olyan ellenszenvessé tették, hogy nem volt rész, ahol nem kívántam a karakter halálát :D

Hope meg, az a kis cukiság :) ő és Martha Plimpton fog a legjobban hiányozni :)

zeon - 2014. 04. 10. 05:25

hiányozni fog,na!
imádtam, ahogy bénán nyúltak mindenhez, majd igazán eredeti módon javították a dolgokat.

yeeeyha - 2014. 04. 10. 08:55

Ezt az évadot direkt összevártam, mert az első 2 évad baromi jó dara volt, a 3. évadot is inkább kisebb-nagyobb tömbökben néztem végig.
Már most nagyon sajnálom, hogy véget ért a sorozat, mert lehet nekem sem lesz annyira tökéletes az évad, de imádom a szereplőket (a nagyit is) és nem sok sitcom volt számomra ennyire vicces (My name is Earl-t nem láttam).

h3x0r - 2014. 04. 10. 10:08

Az elso 3 evad nagy kedvencem volt, a 4.-et viszont par resz utan kaszaltam. Ha mar dicsertetek az evadzarot, akkor azt az egy reszt mindenkepp be fogom potolni. :)

Tommy - 2014. 04. 10. 12:06

Az utolsó évad már tényleg nem volt az igazi, ha nem tudtam volna hogy ez az utolsó akkor lehet kaszáltam volna. Persze azért volt pár jó rész, de inkább a közepesek voltak a többségben. A lezàrás viszont jó lett, azért hiànyozni fog a Chance család, de én se nagyon sajnálom a kaszát.

winnie - 2014. 04. 10. 12:40

kri: lehet, hogy neki nem tetszett.

paranoid android - 2014. 04. 10. 15:53

Hasonlóan érzem én is. Azért volt pár remek rész ebben az évadban is, de sajnos többségében inkább csak közepes volt a színvonal. A baromi szerethető karakterek hiányozni fognak, főleg Burt.

Vattacukor - 2014. 04. 10. 17:26

Burt és Virginia vitték a hátukon az egész 4. évadot, való igaz, hogy a többiek eltörpültek mellettük. Mondjuk Frank-et már kezdtem megkedvelni :-)

dante - 2014. 04. 10. 19:56

yeeeyha: szerintem akkor ess neki az earl-nek.
nekem ez a sorozat annak a pótléka volt, de sosem ért fel hozzá.

humorpalanta - 2014. 04. 11. 19:36

Óóóóóóóó :))) óóóóóóó :((((
Ez egyszerűen tökéletes rész volt. Nem ér. Nem ér. Miért kellett törölni? Egyszerűen nem ér. Ennél szerethetőbb karakterek szerintem nem léteznek. Nagyon jó volt, örök darab marad. :) :'(
“And even though we ain’t got money,
I’m so in love with you, honey”

Mellesleg az elején lévő NBC-s poén nálam a hét szövege.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz