login |

Veep: kezdett a 3. évad

2014. 04. 10. 22:09 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

– Sir, I don’t have anything else in my life.
– He really doesn’t.
– See? Exactly. Thank you, Dan. Fuck you, Dan!

Tavaly azt írtam a Veep szezonkezdéséről, hogy pillanatok alatt visszarázódtam a sorozatba, de úgy tűnik, hogy most ez nem sikerült maradéktalanul, mert az HBO komédiájának kezdése meglepően döcögősre sikeredett számomra. Nem mintha ettől még nem a Veep lenne a numero uno komédia jelenleg, de azért valahogy fergetegesebb szórakozásra számítottam.

Lehet, hogy az volt a bajom, hogy nem csak a politika volt jelen, hanem az események fele Mike esküvőjén játszódott? Nem hiszem, mert mindig jól szokott sikerülni az, amikor kimozdulnak a HQ-ról. Ráadásul az esküvőnek is simán része volt a “munka”, csak Sue került elnyomásra (a törölt jelenetekben azért kapott egy plusz snittet.)

Blind people are people too.

Vagy az volt a gond, hogy az Iowa-ban a könyvét promózó Selina kapott maga mellé egy nagyon erőltetett figurát? Ez a Richard gyerek mondott jókat, lehet, hogy csak a színész “nem jött át”, de azoknak a jeleneteknek, pörgés ide vagy oda, valahogy nem volt ritmusunk. Még azok után sem, hogy Ben megérkezett és szokás szerint hozta magát.

Persze mindez csak azt jelenti, hogy nem 9/10 volt a rész, hanem mondjuk 7/10. Meg sanszos, hogy mindezt a maximalizmusom mondatja, meg az első 2 szezon döbbenetesen jó színvonala. Pedig poénban és nagy dumában nem volt hiány, derekasan megvallom, hogy többször is vissza kellett tekernem, hogy minden észleljek, de nagyon megérte, több hangos röhögést is kapott ez a 27 perc.

Arról nem is beszélve, hogy némi altatás után kiderült, hogy nem csak Selina-ról, hanem Jonah-ról is szól a rész – a végére már magam sem tudtam, hogy röhögjek rajta, vagy szomorkodjak. Mindenesetre, ha az történik, amire számítani lehet, akkor már biztos, hogy kő kövön nem marad a 3. szezonban. Ha viszont…, de abba bele sem merek gondolni.

Egyébként ismét bebizonyosodott, hogy a Veep-ben a remek színészek, karakterek, dumák és poénok mellett a történet is jelen van. Mármint olyan szinten, hogy érdekel, mi fog történni a folytatásban, hogy merre akarják elvinni a közelgő választás kérdését. Bár, van egy olyan érzésem, hogy ha most jön a kampány, akkor még bőven van idő az urnazárásig.

8 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2014. 04. 10. 23:48

Nagyon kellett már.

Csilla0422 - 2014. 04. 11. 09:21

Hiányzott már és nagyon várom a folytatást!
Ugyan nem az igazi volt, de még mindig a Veep!
Jonahhhhh na rá nagyon kíváncsi vagyok!

kempmove - 2014. 04. 12. 01:20

Hm, elég gyenge volt, az egész esküvőre felhúzott jelenetek gyengék voltak, a könyvdedikálós szintén.
Jobb ha kis területen vannak összezárva a szereplők, mintha távolról mondják meg egymásnak a tutit, így a kémia korántsem működik nyilván annyira.

Igazából annyi pozitívum lehet, hogy ennél nem igazán lehet majd rosszabb a 2. rész.

kempmove - 2014. 04. 16. 05:29

Nos a 2. rész már simán jobban bejött.

Óriásit röhögtem, mikor éjszaka tanakodnak mit lépjenek, erre a 2 “rivális” kijönnek a statementekkel korábban hajnalban,ami így nehezíti azt, hogy ők mit reagáljanak hirtelen, erre Kent azt mondja, “they attack at night, must be the military training”.:DDD

ez nagyon jó poén volt.

MarcoPolo - 2014. 05. 09. 23:16

Egyre jobb az évad :) az ötödik részen gurultam, bírtam ezt a kényszeredett évődést Selina és Dan között, remélem ezt a tematikát nem hagyják veszni. Na meg a kocsmai jelenet, meg Mike hűtőtáskája!
Mindenki irány Veepet nézni!

Cevys - 2014. 05. 25. 23:28

Szokás szerint király rész, de kíváncsi vagyok SPOILER Dan hogy fog most szerepet kapni a folytatásban.

zs... - 2014. 06. 02. 21:19

ez az évad eddig zseniális :D

naughtyl - 2014. 06. 02. 22:57

magasságos egek.

elképesztő szintre emelték az egészet. nem is tudom mit lehetne mondani erre az évadra, ha az előzőekre már ellőttem, hogy zseniálisak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz