login |

Agents of S.H.I.E.L.D. a Winter Soldier után?

2014. 04. 13. 22:39 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki kicsit is figyelt, az szerintem elkapta winnie figyelmeztetését, hogy a heti SHIELD erősen összefügg a Captain America: The Winter Soldier-ben történtekkel. Gondoltam csinálok neki egy kibeszélőt, mert emiatt én is visszanéztem a sorozatra. Természetesen spoilerek a tovább mögött.

Azt már most leszögezem, hogy anno a 3. vagy 4. rész környékén szálltam ki, így jó pár összefüggés elmehetett a fülem mellett most. Persze mivel kibeszélő, így amúgy is inkább csak amolyan terep nektek, hogy ki lehessen tárgyalni a fejleményeket. Az viszont biztos, hogy ezzel nem rántottak vissza – ezt a többi kiszállónak mondom.

Természetesen a mozifilmben történt S.H.I.E.L.D.-“megszállás” hatása kicsit pörgetett a heti részen, de ugyanazt láttam ezúttal, ami miatt ráuntam a sorozatra. Nyilván felesleges lenne mozifilmes látványt várni a tévében, legalábbis blockbuster látványt, hogy pontosítsak, de még így is szúrja a szemem az olcsó díszlet, amiből nincs is olyan sok, annyi ideig beszéltetik mindig ugyanazokon a helyszíneken a karaktereket.

Ami pedig jó lehetett volna, hogy a Captain America és Hulk-kaliberű hősök alatt milyen is ez a H.Y.D.R.A.-akció, amit beszoptak, az pedig nem sikerült annyira érdekesre. Pont a Turnnél emelte ki winnie, hogy milyen közhelyeket hoz ez a beépített ügynökösdi, és tökéletesen illik ide is. Maximum 1-2 erősebb húzásra van lehetőség, bár lehet, hogy a sorozat avatott nézőit nem lepte meg a cliffhangerben történt árulás, na de ami előtte történt az tipikusan “forgatókönyvírás kezdőknek” volt.

Azt azért elismerem, hogy akadt pár vicces pillanat, de az nem volt elég nekem, hogy visszatérjek, szóval nem annyira tetszett az 1×17. Szerencsére ezzel egyedül vagyok, mert… (/teátrálisan a kommentekre mutat)

31 hozzászólás Ne habozz!

schray - 2014. 04. 13. 23:17

…így kiragadva a rész tényleg nem volt tökéletes, de ezt jó pár résznyi hajsza a Clairvoyant után és sok-sok momemtum, ami segített megkedvelni a karaktereket jól megalapozta és azok után megnézve ez az epizód, meg az egész sorozat is kifejezetten javult (szerintem). Teljesen megértem, amiket írsz, kiszámítható, egyszerű forgatókönyv, budget megoldások, de kicsit olyan lett nekem, mint anno a Stargate SG-1 volt. Ugyanaz a kaptafa ismétlődött ott is, csak más technoblabla mellé, mégis kedvelhető volt és nem foglalkoztattak ezek a hibák közben.

Az egész Clairvoyant szál szerintem jól építkezett a mozifilmes fordulathoz, meglepő volt, logikussá vált a sok apró dolog, amit elejtettek (pl, hogy annyit mondogatták, hogy a Shield szerint nincs telepátia, aztán mégis, mintha egy mindent látó ellenség ellen mentek volna)

Malachi - 2014. 04. 13. 23:23

felesleges poszt, a spoilerkaranténban már kitárgyaltunk mindent mind az öten, akik nézzük. :D

egyébkén is, ez nem visszarántós rész volt, szerintem csak azoknak mutatott bármit, akik végig követték az évadot.

Llew - 2014. 04. 13. 23:34

A rész maga szerintem csak a SHIELD szintjén volt jó. Ami nekem tetszett benne, hogy végre úgy összefűzték a sorozatot a filmekkel, ahogy eddig is kellett volna. Persze itt kell valami amivel kitöltik a heti részeket, de most érződik igazán, hogy ez tényleg egy univerzum. És ez

SPOILER

Maria Hill eheti feltűnésével valószínűleg folytatódik.

beluga - 2014. 04. 13. 23:39

Azért az utóbbi pár rész erősen javuló tendenciát mutat, és szerencsére hanyagolják a freak of the week felépítést, egy ideje az átívelő szál dominál. Mondjuk félek, hogy a nagy csapatszétverést nem merik meglépni, és visszacsinálják a fordulatot, ami egyébként engem eléggé meglepett. Persze az sem lefutott kör, hogy a maradék társaság Hydrátlan-e…

HighwayCat - 2014. 04. 13. 23:47

Inkább csak azért, írok, hogy jelezzem, nem csak 5 ember nézi :D, de szerintem is jó rész volt. Az elmúlt nem si tudom, talán 7-8 rész mind hozta a szintet számomra. A cikk időzítése pedig filmbuzin és itt is tökéletes, mert pont jöttem meg moziből Winter Soldierről, szóval köszi srácok! :)

Cornelius - 2014. 04. 13. 23:47

Megmondom őszintén az előző rész nekem jobban bejött mint ez. Látnok/Deathlok hajsza sokkal jobban lekötött, Mozifilm után így annyira nem volt nagy meglepetés ebben a részben, nagyjából már lehetett tudni, hogy ki a jó/rossz az előző részekből.
A végén azért volt szemöldök ráncolás, de egy-két rész és visszatér a srác is.

HighwayCat - 2014. 04. 13. 23:50

Inkább csak azért, írok, hogy jelezzem, nem csak 5 ember nézi, de szerintem is jó rész volt. Az elmúlt nem si tudom, talán 7-8 rész mind hozta a szintet számomra. A cikk időzítése pedig filmbuzin és itt is tökéletes, mert pont jöttem meg moziből Winter Soldierről, szóval köszi srácok! :)

Spaceghost - 2014. 04. 13. 23:52

Valóban elég jó lett a sorozat. Pár rész óta azon kaptam magam, hogy mindig várom az új részt, ahhoz képest, hogy az elején mindig ezt hagytam a legutoljára a nézendők között. Úgyhogy ez csak jelent valamit. :)

Archenemy - 2014. 04. 13. 23:53

SPOILER ALERT (AOS 17 ÉS WINTER SOLDIER)

Azért egy jót röhögtem, amikor Paxton mondta, hogy Red Herring :D 100%, hogy John Garrett is az lesz. A film után azt hittem Arnim Zola, de már abban sem vagyok biztos.

Szerintem azoknak jobban tetszhet ez a rész akik hetente nézik a sorozatot, mivel egy gyors dara alatt nem lehet annyira megkedvelni a karaktereket, s így a történés is érdektelenné válhat.

Tetszett, az egész felépítése, ahogy a sorozat a Kapitány: “a Hydra köztünk van” monológjától indult, amikor már senki sem bízott a másikban. Nick Fury halála, Sitwell Hydrasága és végül a Kapitány győzelme is szóba került.
És amellett, hogy tökéletesen passzolt a filmhez, még a sorozat sztoriját is tovább vitték, Skye vérelemzése, Clairvoyant és Virágos nő is akkor Hydrások…

Wardot pedig nem kedveltem, de az árulás jó ötlet volt, nem is számítottam rá, hiszen ő volt “Mister By-the-book”. Ez az ő karakterének és a csapatnak is nagy lökést adhat.

Ez az epizód nem csak a Shield legjobb része volt, de számomra az év egyik legkielégítőbb része is.
Perpillanat GOT-on, Americans-en és Hannibalon kívül semmi normális sorozat nincs (na majd most a Mad Men), minden nyomózosdi vagy tiniszenvedés, mind számomra teljesen érdektelen, ennek legalább van sztorija és a képregények iránti imádatomat is táplálja (az Arrow-t is nézem, de az nálam a tiniszenvedés kategóriába esik és szörnyen elrontották benne az egyik kedvencem Black Canary karakterét).

Llew –
Hill elvileg a 20. részben lesz,
Fury pedig a fináléban

Archenemy - 2014. 04. 13. 23:56

Ja és az évad első 9 része nekem sem tetszett, azután viszont már hétről-hétre vártam. Most már kezdi beérni azt a potenciált, amit képviselnie kell(ett).

Tomi - 2014. 04. 14. 00:10

Most akkor Garret volt az igazi Clairvoyant? Remélem nem. Félek, hogy a Clairvoyant szál hanyagolva lesz vagy össze lesz olvasztva a Hydra szállal.

Archenemy - 2014. 04. 14. 00:19

Biztos, hogy a Clairvoyant meg Raina Hydrások, amúgy nem Hail Hydráznának mindenkinek (a köv rész bemutatójában is). John Garrett pedig biztos, hogy nem a Clairvoyant, lesznek még itt csavarok.

Cseho - 2014. 04. 14. 00:22

nem lepodnek meg ha ward kettos-kettos ugynok lenne. elobb a cap 2t neztem meg aztan egyben a 16-17. reszt. a resz maga jo volt. az evad masodik fele eros minoseg javulason ment at. kivancsi leszek a maradek reszre. hill is jon, a finalera fury is beugrik. tippre sokaig ugysem maradunk shield nelkul. ahhoz tul meghatarozo a szerepe a mcu-ban.

human - 2014. 04. 14. 00:27

“egyébkén is, ez nem visszarántós rész volt, szerintem csak azoknak mutatott bármit, akik végig követték az évadot.”

tuti nem, mert a Marvel új nézőket akarna

eszem - 2014. 04. 14. 00:28

Közép szarból közép-középé váltott a sorozat nálam minőségben, egyáltalán nem rossz, sőt :) Bár picit gumicukor de-e van 2-3 hetente ledarálni pár részt egy unalmas délután/este tökéletes.

Malachi - 2014. 04. 14. 00:38

akkor elszúrták, vagy nem tudom. talán a filmről beszédülnek páran akik eddig nem ismerték a sorozatot, és előítéletek nélkül elkezdik nézni az elejéről, de hogy ez a rész bárkit visszarántson…

satELiThun - 2014. 04. 14. 01:32

Direct winnie figyelmeztetése miatt elmentem és megnéztem a premierkor a filmet, amit a gagyi malommozi 3d stb, jól elbaszott, de amúgy jó volt.
Nekem nagyon bejött a rész és a cliffhanger is.

Bullseye - 2014. 04. 14. 04:52

Ward valóban nehezen hihető árulónak, mert olyan jófiú (Paxtonból sajnos kinéztem az elejétől, mert jó karaktert kapott…), meg éppen építenék a kapcsolatát Sky felé.

Másrészt viszont, mi van, ha polkorrektségből inkább Paxton tanoncát hoznák be a helyére a sok fehér közé?

Polesz8 - 2014. 04. 14. 12:02

Véleményem szerint a wardos sztorival lesz meg egy csavar egy coulson vagy egy fury féle csavar..

trema - 2014. 04. 14. 12:45

beluga – 2014. 04. 13. 23:39
Esetleg dehydratált?

HighwayCat - 2014. 04. 14. 13:57

Ward visszaállása mondjuk persze valószínű, de akkor is kinyrt 3 hűséges S.H.I.E.L.D. ügynököt, Ez nem egy olyan dolog amire azt mondják, hogy “najó, megváltoztát felejtsük el”

KZ912 - 2014. 04. 14. 16:42

Én most nem szeretnék hozzászólni a részhez, csak jelzem, hogy velem együtt még van +3 ember aki nézi még a sorozatot heti jelleggel :)

Polesz8 - 2014. 04. 14. 16:58

En is nézem heti jelleggel :-)

jersey - 2014. 04. 14. 17:46

Én is nézem :) Jó van, hogy összegyűlik két rész, mint most is, de CA film után így pont jól jött ki, hogy egyben néztem meg a 16. és 17. részt. Állítom nem élveztem még ennyire Shield részt, rendesen elérték, hogy várjam a következő részt.
Én azért remélem, hogy a csavaron már nem változtatnak, és nem mossák fehérre Ward-ot, mert számomra az lenne a csalódás.

xaz - 2014. 04. 14. 18:00

Az Arrow 1.évadánál is így volt, hogy annak is az első fele nagyon unalmas volt aztán beindult.

winnie - 2014. 04. 14. 18:28

lehet, hogy te igy vagy vele, de tavaly az arrow volt magasan a legjobb pilot az olvasok szerint, es mindvegig sokan imadtak. (nekem pl. 2 resz utan kasza volt, de en sem magambol indulok ki:) a nezettsget nezve meg csokkent a nepszerusege.

de mindegy, mert ebben nincs semmi torvenyszeru. rossz kezdes utan lehet jo folytatas, mint ahogy rossz is. ezt mondjuk a tobbseg nem tudja meg, mert addig kaszalja.

(arrol nem is beszelve, hogy ennek pszichologiai okai is lehetnek sokszor. pl. megszokas, vagy az, hogy az ember igaolni akarja maganak azt, amit nez)

xaz - 2014. 04. 14. 20:43

winnie: Tudom jól és nekem az Arrow is a kedvenc sorozatom most, de nekem az első évad első fele csak középszerű volt, ahogy most a SHIELD is. Mindegyik sorozat első évada gyengébb sokot lenni aztán beindul, remélem, hogy a SHIELD megkapja a 2.évadot, mert ezek utána megérdemelné.

laza_kivi - 2014. 04. 20. 16:17

“de ami előtte történt az tipikusan “forgatókönyvírás kezdőknek” volt.”
Nekem még így is jobban tetszett, mint a film forgatókönyve. Számomra az egyik leggagyibb filmre sikerült, ettől függetlenül tetszett a film is, de egyre jobb lett a sorozat.

Regen_volt - 2014. 04. 21. 10:38

Pont a film miatt néztem meg az első részt és iszonyatosan gagyi.
Nem is tudom mikor láttam ennyire egyszerű sorozatot, a történet, a szereplők és az egész kivitelezés.
Még adok neki egy esélyt. De a mostani sorozatokhoz képest amit nézek elég “Low budget”

laza_kivi - 2014. 04. 21. 13:04

@Regen_volt
Az én meglátásom: elég jól illik a filmekhez, de míg ott több pénz van, látványosabb, így azt nem érzed annyira gagyinak… Itt meg 1-1 részre nem költhetnek annyit, mint ott 1-1 filmre…

Minerva - 2014. 05. 06. 13:30

+1 fő jelentkezem! Én is nézem és imádom!

Én jobban örültem volna egy fekete lovasságnak, vagy is a ha May lesz az áruló. Wardért az utolsó pillanatig reménykedem, nekem hiányozna… Ami nem tetszik, hogy Coulsonból egyre bugyutább karaktert csinálnak…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz