login |

Surviving Jack: 3 rész után

2014. 04. 15. 15:30 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika

Már többször is írtunk a sorozatról, de eddig csak winnie (lásd: pilot és 2. rész) Így most pár sort én is ellőnék rá, mivel szerintem a legjobb midseason sitcomot kaptuk meg végre.

Ez az egész nosztalgia faktor talán külön is megérne egy cikket, de már mindegy, főleg, hogy muszáj lesz idekeverni a Growing Up Fishert is a témához:

  • Idén kaptunk egy The Goldbergs-et, amiben felnőtté (tinédzserré) válós történeteket tolnak a képünkbe, méghozzá a 80-as évek aláfestésével. Az első részek után teljesen magára talált a sorozat, van benne lélek, poénok is akadnak, és már dedikáltak részt Megatronnak is.
  • Szintén érdekes család van a Growing Up Fisherben, lélek, felnőtt válás, pár mosolygós poén. Hasonló hangulatú, mint a The Goldbergs, vagy a most taglalt sorozat, viszont a szülő páros benne valami eszméletlenül furcsa. Mindezek ellenére ajánlott, pedig a vakság téma elsőre nem tűnt jó ötletnek, de nem fürödtek be vele.

És akkor eljutottam a Surving Jack-hez, ami olyan, mint az előbbiek, avagy van benne lélek, narráció, felnövéstörténet, akadnak poénok, csak épp a 90-es évekbe van helyezve, onnan nosztalgiázik, hiszen azok az évek barók voltak. Viszont mindezen hozzávalókat a szóba hozottak közül a legjobban keverik.

A szülők? Christopher Meloni és Rachael Harris nem csak hihető páros, de egész jó a kémia közöttük. Erre jön rá az, hogy két gyerekük van, mindkettő tini korú, csak az egyik fiú, a másik lány, így széles a problémák skálája. Minderre még rádobták azt, hogy a fiúnak haverjai is vannak, szintén remekül megírva.

Valahogy úgy foglalnám össze, hogy egész őszintén nyúl az akkori tinikor problémáihoz, bár pár kérdés természetesen univerzális. Már majdnem olyan érzésem volt, mintha Scrubs-ot nézném kicsit máshogy, legalábbis olyasmi szinten találták el a dráma/komédia egyensúlyt. Mindenképp ajánlott, három rész után részemről 8/10.

6 hozzászólás Ne habozz!

harmundo - 2014. 04. 15. 16:31

Részemről is ajánlott, nagyon bejött. :-)

Bambusznád - 2014. 04. 15. 16:34

Nekem is tetszik, a The Goldbergs is. Viszont akkor megvizsgálom a Growing Up Fisher-t is.

El-ahrairah - 2014. 04. 15. 17:06

Nagyon el van találva, és eddig meglepően jól kerülik a standard amerikaiközépiskola kliséket is.

RiCo - 2014. 04. 15. 17:26

Hatalmas, ha így folytatja akkor nálam az idei legjobb sitcom lesz (Brooklyn99-t is beleértve).

ldavid - 2014. 04. 15. 19:09

ezt nem akartam tovább nézi, de az a baj hogy tetszik…

totya1989 - 2014. 04. 20. 21:41

Vártam a Surviving Jack-et, gondoltam, hogy tetszeni fog és nem kellett csalódnom :) magasan veri az összes újonc szitkomot :) Remélem, berendelik a 2. évadot

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz