login |

The Neighbors: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is?

2014. 04. 18. 16:44 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Every step along the way, they’ve counted us out. No one thought we would last this long, and we did. And so help me, we’ll do it again.

Véget ért a The Neighbors? Még nem tudni, de nem nagyon áll jól az ABC földönkívülis komédiájának a szénája és ezzel maguk a készítők is tisztában vannak, hiszen a 2. évados finálé egy részét annak szentelték, hogy kibeszéljenek a Negyedik Fal segítségéve a karakterek által a kaszagyanúról, a péntekre költözésről, arról, hogy melyik csatornán folytatódhatna a sorozat, hogy sosem láthatjuk az egyik gyereket a Harvard-on, meg effélék. És hiába vérzik sok sebből a szitkom, ezek miatt nem lehetett nem szeretni a 2×22-t.

Maga a rész nem volt semmi extra olyan szempontból, hogy aki rajongó, annak simán bejött, aki meg csak visszanézett, hogy mit hoznak össze, hogy egy kibeszélőt írhasson, hátha valaki kommentálná a második szezont (jelen!), azt meg nem fogja utólagos darára késztetni az, amit látott.

De szerintem még a rendszeres nézőket is sikerült meglepni egy-két húzással, engem pedig azzal, hogy Dan Fogelman-ék nem feltartott kézzel masíroztak a vágóhíd fele, hanem amellett, hogy lezárták a történet fő szálait, nyomtak egy olyan istenes cliffhanger-t, ami miatt mindenképp visszatérnék a 3×01-re. Simán el tudom képzelni, hogy az ABC még megdobja őket 13 epizóddal, mert érdekli őket az új szitu..

Valahol kár a The Neighbors-ért, és ezt most a magam szemszögéből mondom. Jópofa a sorozat és a koncepció, tele váratlan helyzetek teremtésének lehetőségével, és a négy felnőtt karakter vitte is a hátán az egészet.

De csak ők, ugyanis engem a gyerekek, mind egy szálig a 2+3 csemete üldözött el a sorozat mellől. Most ugyan belevittek a karaktereikbe némi érzelmet, de ugyanaz volt az érzésem, hogy az egész sorozat hullámvasutazott, amikor a felnőttektől hozzájuk került a szó, ugyanis akkor hirtelen minden humor elillant belőle.

Here come the humans.

5 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2014. 04. 18. 17:51

A két fiatalabb ember gyerek szerintem simán jó volt, gyakran lehetett a szövegeiken nagyokat nevetni.
A szülők viszont tényleg rendben voltak, bár Larry Bird nekem már sok volt néha.
Egyébként végig nagyon jó szövegek voltak benne, még talán olyanok is amiket inkább csak animációktól várna az ember.
Kár érte, ha itt a vége.

winnie - 2014. 04. 18. 18:33

ok azok, akik legkevesbe vannak meg bennem, raadasul itt is alig voltak, ugyhogy nem tudom cafolni:)

Dharman - 2014. 04. 19. 01:18

Szerethető sorozat. Ha visszatérne a 3. évadra, én tuti hétről hétre nézném ezután is. A gyerekeket is bírom és a sokféle kikacsintás is nagyon bejön.

Cyrax - 2014. 04. 19. 10:01

Nálam továbbra is az előző két évad legjobb sitcomja, annyira megszerettem a bénácska pilot után! Már elfogadtam, hogy szinte tuti a kasza, de reménykedek még…

goodjohnwin - 2014. 04. 22. 13:19

A kamaszlány szövegei, de akár a nézései is aranyat értek, csak miatta néztem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz