login |

Looking: vége az 1. évadnak – írta: JustABoyInMotion

2014. 04. 22. 20:53 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Amilyen középszerű, megfoghatatlan, már-már semmilyen pilot-tal mutatkozott be az HBO idei egyik új sorozata, a Looking, annyira erőteljes epizóddal zárta első, meglehetősen rövid évadját. Bár nehézkesen indult be a dolog, végül megtalálta magát a sorozat – ha igazán csak az utolsó két részre is, de szerencsére jövőre jön a 2. évad.

Persze előbb még beszéljünk a jelenlegiről.

Az első egy-két rész legnagyobb hibája az volt, hogy az írók nagyon nyomták ezt a Patrick-Dom-Augustín barátságot, erre akarták felhúzni a sorozatot, de sajnos a hármas felsorolásom utolsó tagja túl gyenge láncszemnek binyult: a karakterben egyszerűen nincs annyi, hogy megállja a helyét, hogy érdekes tudjon maradni másfél percnél tovább.

Pedig pont nála próbáltak a leginkább bevállalósabbak lenni, de akárhogy mélyítették Augustín-t, akármilyen extrém helyzetekbe került, egyszerűen nem tudott érdekelni. És ez mondjuk lehet, hogy az alkotók hibája, de ez legyen a legkevesebb, hiszen a többiek elég izgalmasak voltak helyette is.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

A fő átívelés, illetve a legkiemeltebb szál egyértelműen a Patrick-Richie-Kevin szerelmi háromszög (négyszög?) volt, ami ugyan a szükséges rossznak indult, végül azonban tetszett a végkifejlet. Patrick reakciói, a hozzáállása nagyon sokat hozzáadott a jellemfejlődéséhez.

Az, hogy Richie-nek, akit kedvelt, és nagyon próbált szeretni, a köztük lévő intimitás ellenére sem engedte, hogy aktív fél legyen a szexuális életükben, majd Kevin-nek szinte gondolkodás nélkül, egy bizonyos szinten rendkívül szomorú és drámai volt.

Hiába az érzelmi szimpátia, a testi vágy néha valóban sokkal erősebb, és mindenki hajlamosabb rossz döntéseket hozni, ha csak ez utóbbi vezérli. A legrosszabb mondjuk az, hogy ezzel a lépéssel velem kicsit sikerült megutáltatni az egyébként roppant jóképű és aranyos Kevin-t.

Dom és Lynn kapcsolata is érdekesen alakult, előbbi egyébként lazán a legszerethetőbb karakterré vált, nekem személy szerint végig ő volt a kedvencem. A fináléban végre valahára mertek lépni egymás felé, és kivételesen most egyikőjük sem hátrált ki. Plusz, az éttermes buli is jól sikerült, szóval Dom élete akár sínre is kerülhet a 2. évadban, ahol már szerencsére a legjobb barátnője, Doris is állandó szereplőként tér vissza.

Külön kiemelném a színésznő, Lauren Weedman alakítását, az egyik legjobb mellékszereplő volt a sztoriban, a beszólásai/egysorosai a sorozat szinte egyetlen igazi poénforrásai voltak.

Nem mondom, hogy a Magyarországon “Keresem…” címen futó sorozat az új ‘Queer as Folk’ lesz, de szerintem nem is ez a célja. Viszont újra van egy “meleg”-sorozatunk, ami talán a híres elődnél emberközelibb hangnemben mutatja be egy baráti társaság mindennapjait, amire egyébként az LMBT-közösségnek már nagy szüksége volt.

A sorozatot egyébként többen hasonlították a szintén HBO-s Girls-höz, amivel ugyan nem értek egyet, de ahogy ott sokszor zavaró a Lena Dunham-központúság, itt is ezt hoznám fel negatívumként Jonathan Groff kapcsán, hiszen a többi szereplő simán érdemelne több játékidőt, hangsúlyosabb történeteket.

Maga a finálé nálam simán 9/10, tényleg az eddigi legjobb rész volt az évadra pedig a gyengébb kezdés és a későbbi ingadozások miatt csak 7/10-et adnék. A 2. évad természetesen nagyon várós, kíváncsi leszek, hogy alakul a történet a későbbiekben.

4 hozzászólás Ne habozz!

Isteee - 2014. 04. 22. 22:33

Az eleje nálam is kicsit unalmasnak tűnt, aztán néhány rész után azt vettem észre, hogy csak úgy eltelik az a fél óra, sőt, néha még kevésnek is éreztem. A sztorikat nem nagyon éreztem kidolgozottnak, néha olyan volt, mintha lemaradtam volna valamiről. A végére azonban megkedveltem, várom a következő évadot. :)

El-ahrairah - 2014. 04. 22. 23:16

Az első rész után majdnem hagytam a fenébe, de aztán mégis végignéztem.
A végére egy jó közepest hoztak össze szerintem, igazából a mellékszereplők (Kevin és Lynn) voltak az igazán érdekes figurák.
Az Augustin féle szál úgy ahogy volt mehetett volna a kukába, a többi elment.
A második évadot nézni fogom, de azért ebből a témából ennél többet is ki lehetett volna hozni.

robbiedani - 2014. 04. 23. 06:42

nekem is az utolsó rész adta meg azt amit vártam, remélem a továbbiakban még jobban elmélyítik a karaktereket és nem csak úszkálunk majd a felszínen.

sziki - 2014. 04. 23. 12:57

Én meleg vagyok és megmondva az őszintét, nagyon igaznak éreztem a sorozatot.
Nagy szükség lenne rá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz