login |

The Crazy Ones: vége az 1. évadnak

2014. 04. 22. 17:55 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Őszintén szólva elég nehéz helyzetben vagyok, mert a The Crazy Ones minden jó húzása ellenére is messze lett a kötelezőtől, mégpedig azért, mert túl sok mindent húztak Robin Williamsre.

Ha már sztárt szereztél meg a sorozatodba, akkor muszáj kiemelten használnod? Ezt a kérdést tenném fel a sorozat íróinak így az első évad végén. Bírom Williamst, de eléggé könnyen kiismerhetőre csinálták a karakterét, ezért egy idő után már nem voltak szórakoztatóak a poénjai.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a The Crazy Ones lendülete nagyjából az évad közepéig tartott. Kicsit önismétlő lett valahogy a sorozat, amit próbáltak a magánéleti szálakkal fűszerezni, de nem sikerült. Tipikusan kiégtek az írók.

Valahogy úgy tudnám több éven át elképzelni a sorozatot, hogy maximum 13 rész egy szezonban, így lenne bőven idejük ötletelni a klienseken. Mert igenis abban volt több egy átlag munkahelyi sitcomnál a The Crazy Ones, hogy voltak benne heti ügyek, vagyis ügyfelek.

Az tudta feldobni a részeket, hogy a reklámokat megrendelők mennyire furák voltak, mindig hoztak egy kis extrát a 20 percbe. Nem hinném, hogy reklám szempontjából akár minimálisan is insider lenne a sorozat, de sitcomként simán jó elképzelés volt, hogy hetente valami újabb idióta kampányt kell összehozniuk. De ez az, amiből 22-t nem tudtak kiköhögni a sorozat írói.

Ellenben az önismétlés beütése után is elvitték a szereplők valamennyire az epizódokat. Williams leginkább az improvizálásban volt zseni, meg a részek végén található baki videót dobta fel mindig, de a többiek hoztak egy szórakoztató szintet.

Az évad eleje korrekt, a végére viszont olyan 6/10 környékére tudnám belőni. Lehetett volna ez jobb is, de azért nem bántam meg, hogy végignéztem. Ráadásul jó eséllyel nem lesz folytatása, már a nézettséget elnézve.

12 hozzászólás Ne habozz!

Persie - 2014. 04. 22. 18:32

Én a tizenharmadik rész után kaszáltam, ezek szerint sokat nem vesztettem vele. Bár ha nem lesz folytatás, akkor lehet végignézem majd valamikor a jövőben.

Cyrax - 2014. 04. 22. 18:35

Egyetértek, tényleg elég lett volna 13 rész, sajna az utóbbi epizódok ellaposodtak, annyira, hogy a (majdnem tuti) kaszát nem is sajnálom. Az évadzáró első fele viszont a jobb részek közül volt szerintem. Persze az is további pozitívum, hogy a CBS-en mehetett egy “nem CBS stílusú” sitcom és volt alternatíva a The Millers jellegűek mellett.

Paladin - 2014. 04. 22. 18:42

Nekem egyformán tetszett végig, egyáltalán nem éreztem semmiféle lendületvesztést, se ötlettelenséget az írók részéről. A karakterek, a színészek, a poénok pedig szuperek voltak.
Williams-szel is pont ellenkezőleg voltam: nem érdekelt a sorozat eredetileg, mert ő mindig túl “sok”. Itt viszont nem volt az (vagy nem annyira). Teljesen elviselhető dózist kaptunk belőle.
Idei abszolut kedvenc sitcomom, kár lesz érte…

Cápi - 2014. 04. 22. 18:48

Aranyos sitcom, de ennyiben ki is merült. Mondjuk én 3 résszel még le vagyok maradva, azt bepótolom lassan, aztán meg is válok az epizódoktól. R.W. is elviselhető volt. Egyik epizód se tett le maradandót az asztalra amúgy, heti 20 perc szórkozásnak jó volt, de nem fog hiányozni. Gellar viszont kaphatna valami normálisabb sorozatot végre.

sherlock20 - 2014. 04. 22. 19:08

Évad közepén kaszáltam. Az elején még érdekes volt, de utána se poénok nem voltak, se semmi ami miatt maradtam volna. Ezek szerint nem is csak egy hullámvölgy volt, stagnált is azon a szinten. Azért kár érte.

Ghost - 2014. 04. 22. 20:46

Én 2-3 nap alatt daráltam le és egyetértek, valóban elfogy egy idő után a lendület, de a végére is szívesen álltam neki. Robin Williams és a Zach-et játszó színész baromi jó párost alkottak, de mindegyikük között volt egy kellemes összhang, számomra nagyon szimpatikus volt a csapat és ugyan csak 1-1 nevetős poén volt mindegyik részben, azért végig mosolyogtam őket. A reklámügynökség remek volt köritésnek és külön élveztem azokat a részeket, mikor valamilyen zenével megtoldották, mint rögtön az 1. epizódban vagy pl. imádtam azt a jelenetet, mikor a bárban Zach elkezdte énekelni az “Eternal Flame”-t, ezek az apró, aranyos pillanatok nagyon közel hozzák a karaktereket a nézőhöz. Szóval annak ellenére, hogy a végére valóban picit megfáradtnak éreztem, illetve hogy az átkötő, magánéleti szálak nagyon felszínesen lettek kezelve, azért sajnálom ha nem folytatódik, nagyon örülnék egy újabb ilyen darának.

NeonPink - 2014. 04. 22. 23:40

Én azért sajnálnám. Nem volt egy hűűű de nagy durranás, de hetente egyszer szívesen ültem le, hogy megnézzem, sőt, dupláztam is volna. Kellemes, vicces, se túl sok, se túl kevés.

zsemlye - 2014. 04. 23. 08:03

Újonc idei komédiákból az egyetlen túlélő, kedvenc.
leszámítva Sarah Michelle Gellar
Mork bácsival semmi bajom, sőt. Brad Garrett ;D
James Wolk & Hamish Linklater – leborulok a casting előtt
Blooperek az epizódok végén 5* / autókereskedésnél a kompresszoros lufibaba “össztánc” verhetetlen /
Mivel kedvelem, vélhetően nem lesz 2. évad ;)

Dexter Morgan - 2014. 04. 23. 10:49

Sokkal rosszabbra számítottam, nekem egyáltalán semmi bajom nem volt az egésszel. Remélem, hogy visszatér ősszel, kár lenne érte. Sarah Michelle Gellar eddig is eléggé kedvenc-listán volt, most meg aztán végképp.

Seth (GIE) - 2014. 04. 23. 11:18

Én nem éreztem lendületvesztést, szerintem végig állat volt. Remélem lesz 2. évad :)

ldavid - 2014. 04. 23. 22:36

Nekem is nagyon tetszett, a karaktereket imádtam (bár továbbra sem leszek nagy Williams rajongó), örülnék a folytatásnak.
…és Amanda Setton arcmozgása kiemelendő! :D

elfelejtettemazelőzőnickem - 2014. 07. 05. 02:40

Csatlakozom Idavidhoz, Amanda Setton arcjátékáért már alapból megérte, hogy néztem. Nekem kicsit túl hangos volt, azaz Robie Williams néha ripacsos, de nála megbocsátom, a két srác nagyon jó volt Sarah Michelle ebben éppen jó volt, láttam már szenvelgősen, akkor nem tetszett, de számomra mindenképpen Lauren vitte a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz