login |

Mom: vége az 1. évadnak

2014. 04. 24. 19:00 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2013/14 finálék, kritika,

Azt mindig jó látni, hogy vannak konzisztens sorozatok. Mint például a Mom. És ezt most nem negatív fényben kell érteni, miszerint még mindig nincs benne igazán olyan poén, amin lehetne nevetni (bár ez is igaz), hanem úgy, hogy a készítők továbbra is a pilotban már megalapozott, keserédes tematikát viszik tovább. A fő- és mellékszereplőkkel szomorú dolgok történnek és még mindig annyit sírnak a sorozatban, mint egy másik többkamerásban sem.

Szóval ez pozitívum. Pozitívum, hogy nem viccelik el az alkoholizmust, a tiniterhességet (Anna Faris, mint nagymama – öregszem) és a halálközeli élményeket. És a történetet tekintve is képesek merészet lépni (ld. Violet gyereke) – a hab a tortán tényleg egy Nurse Jackie-s csavar lehetett volna, amikor Christy a pódiumon sorolja, hogy mi minden történt vele és nem kívánta meg az italt. Na, akkor egy “oké, mégis ittam”-csavar ütött volna.

Hogy jobbá tette volna-e a sorozatot, azt nem tudom. Mert érzelmesség ide vagy oda, ez mégiscsak egy szitkom lenne, és a túlontúl egyszerű poénok nem nagyon teszik viccessé a Mom-ot, max pár színészi reakció. Vagy volt olyan, aki a finálé eleji autós/istenes beszélgetést végigröhögte a közönséggel? Ha ide leírnám a teljes dialógot, akkor nem hiszem, hogy olvasva bárki is nagyon jónak találná. Márpedig az írók és a színészek is így, leírva látják először.

Szóval számomra a sorozat továbbra is marad a kezdeti 3/10-es szinten. De ez a szint nem a Dads gagyi szintje, hanem egy olyan szint, ami azt jelzi, hogy a készítők végrehajtják azt a Mom-mal, amit terveznek csak éppen az nagyon nem rám van szabva, engem nem szórakoztat. Talán, ha lett volna a fináléban némi munkahelyezés, akkor viccesebb lett volna a zárás, de így nagyon egysíkúra sikeredett, sok fáradt poénnal, és egy valóban vicces némajátékkal.

A kérdés, hogyan tovább? A készítők változtathattak volna az alapfelálláson, de nem tették meg (hacsak vissza nem szívják a most történteket) – illetve Kevin Pollak apakarakterével valamennyire borítottak az eredeti status quo-n, de nem biztos, hogy arra van szüksége a sorozatnak, hogy maradjon.

Egyébként logikussága ellenére is fura belegondolni, hogy bár a Mom nem sikeres (de lesz 2. évad!), mégis sokkal, de sokkal nagyobb a nézőszáma, mint a sok elismert kábeles komédiának, vagy az olyan, sok évados fanfavorit országos sorozatoknak, mint a New Girl, Pyrex és a Community. Szóval az, hogy nem sikeres a CBS-en relatív.

19 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2014. 04. 24. 19:20

Jé, ebben szerepel Allison Janney? :O

spamdog - 2014. 04. 24. 19:44

Allison Janney dédnagymama! Sőt a 18. részben volt egy jelenet ahol üknagymama volt.

Hannibál Lektor - 2014. 04. 24. 19:59

Igaz csak 4 rész volt még meg, de mi jókat rötyögtünk rajta :)

Eli - 2014. 04. 24. 20:01

Meglehet, hogy ez az én guilty pleasure-öm, mert én kitartok mellette. Meg nem tudom mondani, miért.
Valamiért ez az anya-lánya felállás, alsó középosztály alsó középosztálybeli gondokkal dolog megvett engem. Anna Farris és Allison Janney nagyon összhangban vannak.
No meg nézem angol gyakorlásból is. Nem valami bonyolult a nyelvezete, feliratra nincs szükségem hozzá.
Szóval maradok a második etapra is.

ejha - 2014. 04. 24. 20:10

2,5 men valoszinu nem lesz belole de nagyon ott van a sorozat, meglepett, hogy itthon nagyon kevesen nézik.

Lajosék a másodikról - 2014. 04. 24. 21:07

Maradt, ami volt: szupertipikus Chuck Lorre sitcom. Aki bírja a dolgait, annak be fog jönni, aki nem, annak nem. Engem talán a langyossága zavart, Don McManus vendégszereplésén kívül nem sok minden maradt emlékezetes.

pumpika666 - 2014. 04. 24. 22:44

az elején nem tetszett, aztán elkezdtem darálni, mikor más nem volt kéznél, 18 részt néztem eddig meg, nem sírvaröhögős, de én igenis találtam benne poént.
persze aki a saskabaré szintjén mozog humorilag, az tuti nem talál itt poént

winnie - 2014. 04. 24. 22:45

pumpika666: pont fordítva, nem? aki saskabaré szinten áll, az tuti, hogy talál poénokat. viszont, aki valamiben nem talál poént, az bőven lehet, hogy épp hogy a szofisztikáltabb humort szereti. nem csak az lehet az oka, hogy “nem érti”. (szerencsére itt ilyen veszély nem áll fenn, mert a közönség nevetése jelzi, hogy mi a poén.)

de. ez nem azt jelenti, hogy akinek tetszik a sorozat, az bármilyen szinten is állna, és azt sem, hogy akinek meg nem tetszik, az magasabb szinten lenne. ez nem minősíti az embert. aki ilyesmire gondol, az nem tudom, milyen szinten áll:)

a kezdőjelenetet direkt említettem, mert abban tényleg nincs poén – megnéztem, hogy min röhögnek, az ember érti, hogy mi a “poén”, de azok nem olyanok.

De itt a random 1×18 kezdete, amit említesz. nem a sorozat ekézése miatt. leírva egyik sem hiszem, hogy sokakból hisztérikus nevetést csalna ki az, hogy “hoo-hah” (aka. “micsoda” a magyar felirat szerint)

Nézzétek! Ott vannak a pici kis ujjai.
Egy, két, há, négy öt. Egy, két, há, négy, öt.
Ez az!
Nem tudok várni, amíg megszületsz.
Azért, mert neked nem kell keresztülpréselned a micsodádon. POÉN?
Hogy állunk doki?
Egészséges, vagy szükségünk lesz egy bukósisakra? POÉN?
Minden jónak tűnik. Igazad van az időponttal, még hat heted van.
Akkor még el is mehetünk a szalagavatóra.
Tudnátok vigyázni a babára?
Ugye csak vicceltek?
A gyerek még nedves lesz akkor. POÉN?
Igazad van. Magunkkal visszük.POÉN?
Ez a kettő aztán jó szülő lesz.
Láttam már rosszabbat.
Akarják tudni a nemét?
Azt hiszem ez egyértelmű, fiú lesz, és igen népszerű a lányoknál.POÉN?

Shawn - 2014. 04. 24. 23:09

volt itt amúgy rák is és azt még kevésbé nem viccelték el… (le a kalappal hogy ilyen témákat feszeget…) Nem halálra rohogos szitkom ez, de nagyon is nézheto, eloszor és is kaszálni akartam vagy 4 rész után de aztán valohogy visszatértem (ha már elkaszálták a Welcome to family, és dobtam a the Millerst) és ahogy jobban megismertem a karaktereket, sokkal viccesebb lett…

zsemlye - 2014. 04. 24. 23:35

Allison Janney. Jutalomjáték PONT – kiirtja magából a drámait és látszik rajta, hogy élvezi. konkrétan lubickol, még ha csak közepes is jutott neki.

és azért volt benne sírva röhögős
– Socrates, Nietzsche…Kierkegaard. 50 years of Playboy.
– Can’t really masturbate to Socrates.

winnie - 2014. 04. 25. 04:22

shawn: jaja, mondták a fináléban, arra utalok a halálközelséggel meg a szívrohamra, csak nem akartam spoilerezni konkrétan.

Cyrax - 2014. 04. 25. 07:46

Végignéztem, egész jól elszórakoztatott, de a 2. évadra szerintem már nem térek vissza. Allison Janney a highlight benne, anno a Mr. Sunshine-t is csak miatta pörgettem végig.

bela43nj - 2014. 04. 25. 14:43

sztem ez qrva jó.voltak részek amiket végigröhögtem.3/10?simán viccesebb mint a tbbt vagy a himym.én ajánlom.7/10.

bela43nj - 2014. 04. 25. 14:45

és soha nem röhögtem sas kabarén.talán egyszer-kétszer belenéztem de szörnyű volt.

Paladin - 2014. 04. 25. 15:33

Szokásos lore recept – valami kommersz alap, jó színészekkel, akik miatt nézed.
(Én is, de nem vagyok rá büszke :) )

Paladin - 2014. 04. 25. 15:33

izé, Lorre…

kokore - 2014. 04. 25. 19:24

100szor inkább ez mint a parks and recreations, abban nem jelzik mikor kell röhögni, de nincs is min:DD

meisztib - 2014. 04. 26. 15:48

Nem tudom ki hogy van vele. Mi a párommal szét röhögjük magunkat rajta és várjuk nagyon a folytatást! :)

modena014 - 2014. 06. 08. 17:58

Nálam 8/10, a 2013/14 évadban a legjobb comedy újonc,
angol felirattal is nagyon élveztem. Negatívum a Justin Long-os karakter igazán gyenge/zavarö volt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz