login |

Pilot: Bad Teacher

2014. 04. 27. 22:32 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2013/14, kritika, pilot-mustra,

A Cameron Diaz főszereplésével készült mozifilm után kaptunk egy CBS-re nem túlzottan jellemző egykamerás sitcomot. Hogy jó-e? Egyáltalán nem. Bad, bad teacher! Á, ez fájt, de illik a sorozathoz.

A történet ugyanaz maradt, mint a filmben. Egy pénzsóvár szép nő, akit elhagy a férje és semmit nem kap a váláskor, úgy dönt, hogy fog magának egy új pénzes pasit. Azt találja ki, hogy a barátja lányának iskolájában tanítva egy elvált apukát vadászik majd le. De persze utána megkedvel pár gyereket és valamennyire feltámad a lelkiismerete.

A pilot kapcsán viszont jöhet a szokásos vesszőparipám, sajnálom, de teljesen ide illik: mi volt ez a túlzsúfoltság? 20 percben mindent be akartak mutatni, ami természetesen borzasztóan sült el.

A végeredménynél még az is jobb lett volna, ha a tanárként elhelyezkedését valami belső monológban meséli el a főhős fél perc alatt, ahelyett hogy vagy 4 percet rászánnak. Aztán még kellett idő bemutatni a főbb karaktereket. Aztán még arra is kellett idő, hogy lássuk, van a főszereplőnek szíve is. Mindezek között a poénokból nem jött át semmi. Vagy csak unalmas a “catfight” sértegetőzés, miszerint haha de vicces, hogy az egyik lánynak ki van tömve a melltartója…

Mondanám, hogy látok esélyt fejlődésre, főleg ilyen mélyről, de nekem a főszereplő Ari Graynor valami iszonyúan unszimpatikus volt ebben a 20 percben. Aki ezzel nincs így, az az egész korrekt alapok miatt számíthat pár poénra a későbbiekben, de részemről ez 1/10 és bottal sem. A finálét már most kiadtuk majdani vendégírásra, mert winnie-nek meg teljesen közömbös volt az anyag, legalábbis a Twittere alapján.

14 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2014. 04. 27. 22:53

Körülbelül winnie twitterével értek egyet ebben.

kiskiraly - 2014. 04. 27. 23:14

Nálam 2/10.

Túlzsúfoltsággal teljesen egyetértek, a főszereplőnőt nem bírom, de ez legyen az én hibám.

Pocok - 2014. 04. 28. 03:56

Nahát. Én már látatlanban éreztem, hogy ez szar lesz és úgy látom igazam lett :D

“Ari Graynor valami iszonyúan unszimpatikus volt ebben a 20 percben” Trailer alapján pontosan ezt éreztem én is.

winnie - 2014. 04. 28. 04:19

jó szériában vagyunk most a pilotokkal. a fargo óta 3, 2, 2,5 és 1:)

nálam 5/10. érzem, hogy nem fog bejönni a folytatás, szóval nem táplálok reményeket, nem hiszem, hogy nézős lesz, de ettől még láttam a szándékot, hogy mi a cél, bizonyos momentumok bejöttek, de nem tudott átbillenni jóba, amit látok. ami pozitív lehet, azok a szereplők. graynorral is meg tudtam barátkozni (érdekes dinamikát hoz ez a totál gyerekes karakter a gyerekek között), de a többiek közül senki sem unszimpatikus és ha nem lesznek idióták, mint olykor sara gilbert, akkor velük nem is lenne gond. nyilván az igazgató viszi majd a prímet.

(meg mi ez, hogy mostanság az újoncokban a főszereplő már eleve produceri ranggal indul már egy ari graynor is?)

a filmet egyébként nagyon, de nagyon nem szerettem.

Lajosék a másodikról - 2014. 04. 28. 07:36

Graynorral nem volt bajom, de annyira mű, hiteltelen és poénmentes minden, hogy a két pontot is sokallom rá. Viszont annyit adnom kéne rá, mert a Playing House még ennél is rosszabb volt. Nehéz idők járnak a szitkomokra.

Csilla0422 - 2014. 04. 28. 08:31

Kimondhatatlanul borzalmas volt… A bula elviselhetetlen.
A pilot nekem bőven sok volt, pedig amúgy téma érdekes is lehetne… Próbáltam, próbáltam – de köszönöm inkább nem!

ldavid - 2014. 04. 28. 11:22

annyira nem gáz ez. én talán 4 körülinek mondanám.
A csaj meg képről nekem sem volt szimpatikus, de mozgásban nem volt már bajom vele.
még vagy 2 részt adok neki.

fm! - 2014. 04. 28. 12:31

Köszi, eggyel kevesebb sorozatot kell bepróbálnom!

Etele - 2014. 04. 28. 21:16

Akkor ha jól értem, ez egy szar film (láttam, tényleg fosadék) még szarabb sorozatos variánsa.
Egy dolog bánt csak engem: rengeteg remek mozifilm volt, amiből KIVÁLÓŰ sorozatot lehetett volna faragni. De nem, inkább fogtak egy rosszat, és hát igaz a mondás: szarbólnem lehet várat építeni.

winnie - 2014. 04. 29. 04:26

sokan szeretik a bad teachert és egyelőre nincs is gond a nézettséggel.

Dexter Morgan - 2014. 04. 29. 19:28

Láttam már rosszabbat, de erősen gondolkoznom kell, hogy mi is volt az, és mikor.

A mozis verzió pontosan annyit hozott ki az ötletből, amennyi benne volt, és még az se volt nagy durrancs (leszámítva azt, amit Lucy Punch művelt, de hát ő mindig imádnivaló). Nem értem, hogy miként próbáltak még egy bőrt lehúzni egy nyúzott vadról.

Ari Graynor pedig amúgy nem lenne rossz, de erre a szerepre alkalmatlan. Az az ijesztő, hogy a jelenléte a képernyőn azt mutatja, hogy ő egy hülye 3.14csa, nem pedig azt, hogy ő egy jó színésznő, aki jól játssza a hülye ‘csát. (Cameron Diaz ezt tökéletesen meg tudta csinálni a mozis verzióban, és még így se volt elég.)

A suszter maradjon a kaptafánál, a szíbíesz meg a multicam sitcom formátumnál.

pumpika666 - 2014. 04. 30. 20:52

sztem fasza volt a pilot

clark - 2014. 05. 07. 16:30

gyenge lett a pilot.nekem a film se tetszett,de az asszony kedvéért megnéztem ,de nagyon nem jött be,kasza.

Vielon - 2014. 05. 07. 16:53

Sziasztok!

Bevallom csak azért vágtam bele, mert a filmen annak idején jót mulattam. Gondoltam, mi bajom lehet?

Hátö….

Sara Gilbert vitte a hátán az egészet, annak dacára, hogy kb 3 percig szerepelt benne (ok, a dolog annyira könnyed volt és rémségesen üres, hogy nem kellett nagyon cipekednie..)

szóval:
1. értem én, hogy gyorsan el kell mesélni mindenkiről, hogy honnan jött, hányas lába van, merre tart, miért pont arra…de mindezt emészthetően adagolva, nem fénysebességgel robogva 20 perc alatt…a pilot a végére nemes egyszerűséggel olyanra sikeredett, mintha az eredeti filmet kimosták volna 90 fokon…

a probléma mindössze az, hogy a nagy vágtában elfelejtettem megérteni, vagy megkedvelni a szereplőket, hiszen kb. annyira kezdtem el kötődni hozzájuk, mint egy mellettem elkocogó párhoz a Margitszigeten…

lehet filmből jó sorozatot gyártani úgy, hogy nincs Ctrl+c, ctrl+v szaga a dolognak…pl. Hannibal…tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, de csak megidézni akarták a hangulatot, nem lenyúlni…és szerintem remekül sikerült is nekik…

2. színészi játék: az egy dolog, hogy néha az volt az érzésem, hogy maguk a színészek sem értik/ érzik igazán hogy mit kéne megmutatniuk…az egy másik, hogy a főszereplő sajnos annyira sablonos, hogy még irritálni sem tud…de a legnagyobb gond, hogy nincs a szereplők közt kémia…és itt nem csak a szerelmi-kémiára gondolok…a párbeszédek érdektelenek…sajnos felőlem le is lőhetnék bármelyik szereplőt, akkor sem éreznék semmit, mert egy-egy tulajdonság megtestesítői csupán…nem hús-vér emberek…pedig attól még, hogy a limonádé tengerben úszkálunk, még lehetnének azok…

Igen tudom, az eredeti filmben sem voltak éppen Hamletet idéző monológok, árnyalt karakterek és epikus pillanatok, de ott működött a dolog..a színészek élvezték, amit csinálnak, létrejött a kémia…és kedves lett tőle az egész…

Dexter Morgan kolléga remekül megfogalmazta:
“Ari Graynor pedig amúgy nem lenne rossz, de erre a szerepre alkalmatlan. Az az ijesztő, hogy a jelenléte a képernyőn azt mutatja, hogy ő egy hülye 3.14csa, nem pedig azt, hogy ő egy jó színésznő, aki jól játssza a hülye ‘csát. (Cameron Diaz ezt tökéletesen meg tudta csinálni a mozis verzióban, és még így se volt elég.)”

Egyetértek….

Kár érte…. 1/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz